Hirdetés
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
McLaca
őstag
Az IPTV-hez még egy gondolat: amikor küszöbön a DVB-T, valahogy nem érzem akkora jelentőségűnek azt az IPTV-t. (Igaz, kicsiny hazánkban kicsit defektesen akar elindulni, de ha elindul, akkor aztán Józsi bácsi a szomszédos tanyán is nézheti HD-ben a gazdahíradót...)
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
cannyon
aktív tag
nekem tökéletesen megfelel olcso és nem akarnak lehuzni mint a tréfánál! én nyerek rajta sok ezer forintot havonta és szuper netem van és tvm az hogy a mennyi elöfizetönek elérhetö az optinet cseppet se érdekel ezek csak számok ebböl a fele nem is fogja megrendelni mert drága aki meg 3 szintes családi házba lakik annak nem jelent problémát hogy ki kell fizetnie x sok ezer ft! de a digi se fog megálni csak a társasházak meg a paneleknél ugyanugy elérhetö lesz majd a családi házakban is de elösször a nagyobb panelok es társasházak a cél aztán megy tovább és szépen szoritja ki a másik szolgáltatotkat mint ahogy teszi eszt most is upc és tréfa ugyfeleket szépen elveszi mert mikell a népnek az olcso és jo szolgáltatás akinek nem elérhetö az meg vár türelmesen és él azzal ami elérhetö számára! HD IPTV nincs a diginél de hd adásokat igen. sok külömbség nincs közötte de a népnek az is jó ahogy most is kapja!
u.i akinek megfelel a drága ár az meg is érdemli hogy annyiért kapja meg!
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Igen, és még plusszban FTA DVB-C, összes csatornájukkal... nemgyengen jobb mint az IPTV.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
McLaca
őstag
válasz Reag3nS #4492 üzenetére
Tudomásom szerint már folyamatban van a kiépítés, és elindult a szolgáltatás.
Itt is azt írják: [link]Viszont itt egyvalamin megakadt a szemem: Szanticska??? Tuti nem elírás? (Az ország legkisebb lélekszámú még lakott települése.)
TeeJay: HD IPTv tényleg nincs a diginél, de MPEG4-es HD adások igen. Az mitől is rosszabb az IPTv-nél?
(Az gondolom, kardinális fontosságú a témában, hogy 3 szintes a házatok... élmény lehet takarítani és fűteni. )
A digi nem csak panelban, hanem társasházakban szolgáltat (ebben vannak téglák, és új építésűek is). És az országnak nem csak 1%-a lakik társasházban. Az 50.000 háztartásban elérhető T-home szolgáltatás meg tök jó, de szerinted már 50.000 előfizetője is van? Kapásból Miskolcon saccra 30-40.000 háztartásban érhető el a digi, és ez csak Miskolc.Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
TeeJay
félisten
válasz cannyon #4484 üzenetére
annyira el vagy szállva a DIGI-től
olvastad a héten a hírt hogy a T-home optinet már 50ezer háztartásban elérhető?
DIGI-nek mennyi előfizetője is van úgy 2év alatt mióta lanoznak?
kétlem hogy ennyi lenne illetve ha van is azok egytől egyig panellackók...
na most bocs de az ország 99%-a nem szeretne panelba költözni azért mert ott a DIGILAN fú de bitang olcsó és gyors. maradok a 3 szintes családi házunkban inkább...tudod sokaknak 7-8ezerért megfelelő a 25/12,5megabit amin HD IPTV és nézhető
ami DIGI-nél nincs...Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
McLaca
őstag
válasz unknownuser #4488 üzenetére
Pardon, a H-t valóban lebitangoltam , pedig az jelentené a lényeget (home).
Üdv!
-
janos1988
addikt
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
cannyon
aktív tag
töllem aztán a tréfa az FTT jével adhat 1gb/sec et akkor se fizetnék elö rá egy életre elég volt belölük rablo egy banda a diginél a topnet 4500ft ugyanaz a sávszél a tréfánál 11500ft 1 eves hüséggel na ez a vicc csak a madarakat lehet rávenni hogy fizessenek elö rá! csak 7000ft ot sporol az ember ha nem a rablokat válassza
-
McLaca
őstag
válasz janos1988 #4482 üzenetére
Tudom. De a digi csak a házakig vezeti optikán, az FTT lényege, hogy gyakorlatilag a lakásodba is optika megy be, és passzív eszközök vannak az optikai hálózaton, diginél meg aktívak.
Árban persze nem versenyképes az FTT a digivel, de szolgáltatásaiban viszont az lesz. Kérdés, ki fog fizetni azokért a dolgokért pluszban, amit más formában olcsóbban is megkaphat.Üdv!
-
janos1988
addikt
-
McLaca
őstag
Számíthatnak is, a T már fejlesztgeti az FTT hálózatát (üvegszál a lakásodig), és a digiéhez hasonló sebességű csomagokat kínál, azzal a különbséggel, hogy ő nem csak netet akar az otpikán, persze nem is annyiért fogja adni. ADSL árban fogja adni, de attól messze magasabb sebességgel.
radi8tor1: mert megkente az önkormányzatot a T és a UPC. Általánosan bevett szokás (és valószínűleg a digitől sem áll távol hasonló megmozdulás adott esetben).
Üdv!
-
TeeJay
félisten
valaki pár oldallal ezelőtt írta hogy DIGI weblapján kint van a BIX bővítés híre.
kicsit utána néztem és ha minden igaz két darab Force 10 E1200i switch fog ezentúl üzemelni a 3 Cisco Catalyst helyett.Force 10 E1200i --> [link]
ha jól látom 140 darab 10gigabites porttal rendelkezhet max, míg a Cisco 32-t tudott eddig.
elég szép bővítés lesz ezbiztos számítanak arra hogy hamarosan jönnek majd az 50-100megás lakossági netek
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Reag3nS
senior tag
Csak egy egészen egyszerű példa a belföldi és külföldi sávszélességről!
# Az év minden napján személyesen, telefonon és online elérhető 24 órás ügyfélszolgálat
# Az év minden napján 24 órás biztonsági portaszolgálat
# Állandó 22 °C (+/- 0.5 °C) szervertermi hőmérséklet, 50%-os páratartalom, pormentes környezet
# Redundáns nagykapacitású klímaberendezések
# Szünetmentes tápellátás
# Volvo Penta 400 kW teljesítményű dízel áramgenerátor, amely a teljes szerverterem áramellátását biztosítani tudja
# Redundáns CISCO hálózati eszközök, CAT6-os struktúrált hálózat
# Redundáns optikai hálózat a BiX felé
# 3 Gbit/s sávszélesség közvetlenül a magyarországi gerinchálózaton
# 1 Gbit/s nemzetközi sávszélesség
# DDoS védelem
# Biztonsági infrakamerás video megfigyelőrendszer
# Automatikus tűzjelző rendszer, riasztó
# Belépőkártyás azonosítás
# Tág, kényelmes ügyféltér és konzolhelység szerverei menedzselésére, szerelésére
# Online adminisztrációs felület: újraindítás, adatforgalmi statisztikák, nyomonkövetés
# Portmonitoring (HTTP, FTP, ICMP), értesítés SMS-ben és e-mailben
# IP konzol használata távoli menedzselés esetén
# Elsődleges és másodlagos névszerver ingyenes biztosításaEz az atw hosting egyik csomaga...
Magyarul belföldre x sávszélességet biztosítanak, külföldre meg x-nél kevesebbet! Nyilván ha használva van a szerver, akkor x-nél kevesebb sávszélből mégkevesebb jut neked.
Így működnek azok a szerverek is, amik külföld felé biztosítják az adatfolyamot. Egyszerűen külföld felé kevesebbet produkálnak, mert nincs annyi erőforrás üzembe állítva amennyi ellátna sokkal több sávszélt, mert DRÁGA! Usában lévő pistike nem tud tőled letölteni (tehát nem fogsz neki feltölteni) annyival amennyi a te max feltöltésed...
[ Szerkesztve ]
CyberGames >>> http://cybergames.hu/
-
McLaca
őstag
válasz radi8tor #4468 üzenetére
Az bedugulhat könnyen, egy izmos sokgépes terhelésnél.
Az enyémben 32MB van, ez egy Asus.totyax: komolyan kezdek aggódni az értelmi képességeid miatt, de lehet, hogy semmi gond vele, csak write only üzemmódban vagy.
Eddig a külföldi sávszélesség miatt rinyáltál, aztán most kiderül, hogy mégis a belföldivel van gond? El kéne már dönteni, mert ha így csapongsz, az nem túl hiteles. Ha országon belül, sőt, a szolgáltató mérőjén (#4470-es HSZ-ed) is gond van, akkor azt meg be kell jelenteni hibának, ennyi! Nem itt vergődni.Ha a "fizetett fórumozó" nekem szólt, akkor két dolgot jeleznék: az egyik, hogy az energiaszektorban dolgozom, és nem ISP-nél, a másik, hogy a paranoia kezelhető. Illetve még egy harmadik: én tudok magyarul. Te nem. Nem az én szövegértési nehézségeimről van szó, hanem a te helytelen beszédedről, amit még le is írsz, sőt, még reklamálsz is érte.
Kábelcsatorna téma: most megint bekerültünk a lakásba? Korábban még a lépcsőházban voltunk.
Bevésés téma: megintcsak az előzőek alapján: mikor kerültünk be a lakásba a lépcsőházból? "Picim"-et meg légy szíves a csajodnak, vagy a pasidnak.
Az meg, hogy rám nézve mit tudsz elképzelni... egyrészt nem láttál , másrészt legalább tudom, milyen szintű a fantáziád.Továbbá:
1-es felvetésed: ha értelmesen leírod, pontosítva, mikor vagyunk kint, és mikor bent a lakásban, akkor fogjuk érteni. Most sem sikerült így leírnod. De akkor megkérdezném: a lakáson belül van toldó/toldás? Mert ha igen, akkor az ászf-ben rögzítettek szerint történt a szerelés. És kell lennie, mert a lépcsőházi saját digi csatornába nem húztak annyi drótot (se utp-t, se koaxot), ami elér a gépedig/tv-dig.
2-es felvetésed, és utána lévő hsz-ed kiegészítése: akkor tehát eddig a koaxról beszéltél? Mert ez rohadtul nem derült ki eddig. (Az F csatlakozónál vált a dolog gyanússá.)
Viszont ha te kábelcsatornával széttépsz egy koaxot, akkor elismerésem. Bele is kapaszkodhatsz, és lóghatsz rajta, akkor se lesz semmi baja.Hogy mindenhol rosszul szerelték-e, azt nem hiszem. Nálunk a következő módon történt: UPC lépcsőházban lévő csatlakozójára rákötötték a koaxot (ászf szerint ennek lakáson belül kellett volna lennie, de nyilván mindig törekedni kell a legegyszerűbb műszaki megoldásra, ez az én melóhelyemen is így van, erre még kitérek a végén), utp viszont bejön a lakásba a kinti csatornából, és a lakásban van rajta egy toldó (ahogy az ászf írja). Kint a digi csatornája a lépcsőházi kábelcsatornák alatt van, a UPC koax vezetéke a régi lépcsőházi csatornákban, a legfelsőben van, emiatt ezek fölött van egy lyuk fúrva, azon jön be a koax a lakásba. Ezen húzták be az utp kábelt is, emiatt a lépcsőházban a digi csatornájából kijövő vezetékek szabadon mennek a felső lyukig, áthidalva a régi lépcsőházi csatornákat, úgy 20cm-en szabadon. Tulajdonképp most neked ezzel a résszel van bajod?
Észrevételeim: sokadik hsz-edben sem fogalmazol egyértelműen és részletesen, csapongsz és minden reakcióm után kiderül, hogy valahogy mégis másról van szó.
Én az előző hosszú hsz-em végén egyértelműen jeleztem, hogy az éles fogalmazásom ellenére nincs veled semmi bajom azon kívül, hogy kicsit nehezen érted meg, mit akarok elmondani, és nehezen fogalmazod meg (ámde hosszan), mi is a konkrét problémád.Egy kérdésem viszont lenne: én milyen előfizető vagyok, ha szerinted "mások az érdekeim, mint egy "sima" előfizetőnek?"
Ezen túl elárulom neked, hogy mik is a pontos érdekeim, mint szerinted nem sima előfizető: a jelenlegi 20/10-es netemet kéne 30/20-asra módosítani, ami eredetileg szerepelt az online bejelentésemben, de mire ideért a kinyomtatott szerződés, 20/10 lett belőle, ill. tételes telefon híváslistát se kértünk, de a kinyomtatott példányban az is benne van. Viszont apám nevére kellett kötni a szerződést a számhordozás miatt, mert a madzagos az ő nevén van, így viszont én nem tudok intézkedni, max. meghatalmazással, apám meg lusta rá, de mivel a munkahelyemen (még mindig energiaszektor) naponta kb. 100-120 hozzád hasonló ügyféllel küzdök meg, délután már nem vagyok túl motivált még ezután is szaladgálni. Ráadásul van egy áprilisi időszakra szóló számlánk, amit csekken fizettünk be, de időközben a csbm miatt lesztornózták, és kiállították csbm-esnek az új számlát, de terhelni már ugyebár nem terhelték, viszont a csekkes befizetés az újabb számlán megjelent egyenleg szerint nincs felkönyvelve. Na ennek elintézését is kívánják még az érdekeim, tehát nekem is vannak gondjaim velük, csak egyik sem közvetlenül életveszélyes és nem ér annyit, hogy itt anyázzak miattuk.
És amit fentebb említettem, hogy kitérek rá: nálunk az energiaszektorban is vannak kikötések a létesítésre, műszaki megoldások, előírások, azért írtam, hogy valószínű a diginél is alkalmazni kell a legegyszerűbb műszaki megoldást (bár minket azért a törvények és rendeletek is szabályoznak). És mivel nálunk is vannak ászf-ek, üzletszabályzatok, végrehajtási utasítások és egyéb gyönyörűségek, ezért reagálok ilyen szemszögből a hsz-eidre. Ebből a szempontból valóban nem "sima" előfizető vagyok, de nem is olyan, amilyennek te valószínűleg gondolsz. Viszont, mivel a digi a családban éves szinten kb. 130.000 Ft spórolást jelent a korábbi szolgáltatókhoz képest, vastagon leszarom, hogyan kötik be (különös tekintettel a lépcsőházban láthatókra), csak működjön!A továbbiakban nem kívánom a témát folytatni, ha továbbra is az ellenségednek tekintesz.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
totyax
aktív tag
Lejárt a szerkesztésre való idő, és most látom hogy hülyeséget írtam, mert az upc koaxa az természetesen nem UTP kábel, az UTP megbontására nem felel meg két f csati, de a lényegi mondanivalón ez nem változtat.
-
totyax
aktív tag
Az egy dolog, hogy a DSL-nél hozta a sebességet a net, olyan picsányi feltöltést nem is művészet teljesíteni
Viszont ha a szolgáltató tolvaj szemétláda, akik fizetett emberekkel hülyítik a fórumozókat, akkor elhitetik a néppel hogy ez pedig így van jól. Ha a DSL szolgáltató is ilyen szemétláda lett volna, akkor bizony dupla/tripla sebességgel reklámozta volna a csomagjait, és nem is mentek volna annyit. A torrentes példád sem helytálló mert sima ftp-vel is töltöttem fel magyar szerverre 1 azaz egy szálon, és a sebesség megvolt.
Láttam hogy Mo-on a DSL sebességét nagyon megnövelték (ész nélkül) holott ott a központól való távolság nagyon lényeges, tehát borítékolható volt a sok panasz, hogy nincs meg a sebesség. Tehát lehet ám a szolgáltató is hülye, sőt a DSL szolgáltató is.Egyrészt olyan szó, hogy ügye nincs, legalábbis abban a kontextusban, amiben te használod.
Ha nem tudsz magyarul, nem csoda ha szövegértési nehézségeid vannak. Ügye.
És mivel több tíz méterrel dolgoztam, van fogalmam róla, hogy viselkedik a csatorna. Ebből kifolyólag írtam, hogy amit bent meg tudtam vele csinálni, azt kint a lépőcsőházban is meg lehet. Érted már?
De bent a lakásban a kábelcsatorna közepére nem lett ráfeszítve egy kábel. Érted-e már?
Csőbe berakást, meg bevésést senki sem írt rajtad kívül, nem tudom, ezt honnan a
bánatból szedted.Onnan picim, hogy te írtad Egy egész lakásban eltüntettem a kábelcsatornákat
Márpedig ha nem likvidálod a vezetékeket, akkor bizony azt csőbe kell rakni és a csövet bevésni, befalazni. Más út nincs az eltüntetésre. Persze lehet szórakozni álmenyezettel meg gipszkarton falakkal, de rádnézve ezt nem tudom elképzelni.Amúgy meg miért nem jó a lakáson belül a UPC kábel mellett neked a digi kábele? A UPC-nél nem gond, ha ott húzza, de a diginél igen? Mi bajod van neked tulajdonképpen?
Olvasd el mivel kapcsolatban írtam ezt, és akkor nem kérdezel butaságot.
Evidens (nekem és minden józan paraszti ésszel rendelkezőnek), hogy másfél-két méterrel arrébb fogom felszedni a csatornát, elhúzon 4-5 centire az alaptól, így már alá lehet nyúlni csípőfogóval, elvágom, kihúzom 10 centit a fallal párhuzamosan húzva, hogy a digi kábelei alól kijöjjön, utána már lepattintható. De tudod mit? Ha sokáig vergődsz még ezen, inkább lefényképezem.
Mi tart vissza ugyan?
Apropó, ha ennyi bajod van, mondd fel a szerződésedet. Megteszed? Nem.
Nekem nincs bajom, leírtam a bekötési tapasztalatot, és erre jött két ember, aki mindenáron meg akarta nekem magyarázni hogy és pediglen minden jól van. A szolgáltatót még le se basztam.
Na most akkor leírom még egyszer lassan hogy te is felfogd.
1. Mi a pék faszáért nincs az utp kábel megbontva egy csatlakozóval a bejárat felett (ahogy az upc kábele is!), ha egyszer a kábelcsatornák felett vezet át azokon keresztbe? Ha jól meg van húzva akkor ahhoz szerszám kell meglazítani (tehát a szomszéd gyerek szórakozásból nem fogja), de mégiscsak egyszerűbb, mint kihuzigálni a kábel alól meg csatornát vagdosni. Röhej! Ráadásul aki ártani akar az meg fog egy fogót és elvágja, azt pedig megteheti most is. Jobban belegondolva át is fúrhatták volna a falat valami kímélő módon, tehát ütés/kalapálás nélkül, és akkor egyáltalán nem lógna láthatóan semmilyen kábel. Ja hogy ez mind meló? Inkább szórakozzon más azért, mert én lusta disznó vagyok?
2. Ha már egyszer nem raktak rá csatlakozót mert siettek vagy lenyúlták a szerelők a két f csatit, akkor miért feszítették olyan istentelen szorosra a kábelt a csatornákra? Hiszen ahhoz hogy a csatornát huzigálhassa a galamblelkű villanyszerelő, ahhoz az is kell hogy tudjon mozogni a csatorna anélkül, hogy széttépné a kábelt ami ráfeszül.
Attól hogy mindenhol rosszul szerelték én nem fogok hanyatt esni tőle, és elfogadni szent igazságnak. Abban is biztos vagyok, hogy ezekre az egyszerű észrevételekre nem fogsz tudni értelmes választ adni, talán mert mások az érdekeid mint egy sima előfizetőnek.
-
totyax
aktív tag
válasz Gonosz15 #4459 üzenetére
Egyetlen olyan szolgáltató sincs, aki külföldre garantálja neked az itthoni belföldi sávszélességet, mert ez lehetetlen.
Mondok egyszerűbbet, kimész az utcára, valaki pedig istenesen pofánvág. Ha többen is pofánvágnak, akkor egyáltalán nem kérsz segítséget, mert megszoktad?
Az internetről annyival töltesz amennyivel a másik szerver/felhasználó FEL KÉPES tölteni és ezt a szolgáltatód nem képes befolyásolni, ergo nem tőled vagy a szolgáltatódtól függ.
Lehet hogy félreolvastad, de nem a letöltési sebességgel volt bajom, hanem a feltöltéssel. Ez pedig azzal lett indokolva hogy "drága a sávszélesség". Tehát ha azt se tudod miről van szó, akkor ne akard megmagyarázni
-
D®. GeNy@
aktív tag
Sok jót olvasok erről a D-Link Dir-825-ről is, szerintetek megéri az árát? Gondolok itt főleg a sebességtartásra.
Azt viszont nem tudom, h. egyszerre mennyi kapcsolatot tud kezelni?![ Szerkesztve ]
Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
McLaca
őstag
válasz D®. GeNy@ #4461 üzenetére
Olyan routert keress, amiben jó sok RAM van, mert ennyi gépnél és ilyen sebességnél az kell, mivel rengeteg adat áramlik kis idő alatt, és ha kicsi a RAM, akkor egyszerűen nem hatékony a router és lassít.
brd: routeren keresztül mértem, bár az ilyen mérésnél nem befolyásol (itthoni szervereken megvan a maximum). Az eredmény ráadásul percről percre változik, ha egész nap méregetnék, valószínű jobb átlagot kapnék.
Mértem egyet most is, ugyanúgy 1,5-ös feltöltést kaptam. Szerintem ez attól is függ, hogy én a BIX-től messzebb vagyok (bár annak van egyáltalán köze a külföldi irányhoz?)
Egyébként upload közben mindig ugrik a közepén egyet a sebesség, úgy 700-ról fel 1500-ra, szerintem ha hosszabb lenne a teszt, ugrálna feljebb is.Üdv!
-
brd
nagyúr
Nem tudom, mit rontasz el, de nekem simán megvan mindig legalább 3 Mbit felfelé (tehát ott ez a tőlem való letöltést jelenti), valószínű, rövid a teszt, nem alakul ki az optimális útvonal, mert az elején nálam is gyengélkedik, de aztán begyorsul. A NY amúgy a leggyorsabb, legalábbis nálam.
A ping csak azt mondja meg, hogy 1 csomag mennyi idő alatt fordul meg, azt nem, hogy több csomagból mennyi jöhet egyszerre. Ott van pl. a mikrós net, annak horror pingje van, mégis több(tíz) megabitet el lehet vele érni.[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
VOid
tag
válasz D®. GeNy@ #4461 üzenetére
Hát figyelj én biztosat nemtudok mondani.... nálam amikor megy a torrent meg két gépről netezünk nem vettem észre belassulást, de sztem kérdezz körbe a routeres topikban, jobbat nemtok mondani így hogy 4 gépre fog menni a net biztosat nemtok mondani, de sztem ez is elvinné a cuccot
-
rocket
nagyúr
DIGI sajat meroje mit mutat?
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
D®. GeNy@
aktív tag
Szia!
Ezek szerint ha a le- és feltöltés is megy, akkor bírja a router a 43/15-20-at?
A lényeg, h. megértsd! 1 PC és 3 Laptop lenne a routerre kötve. A PC vezetéken keresztül, a laptopok értelem szerűen vezeték nélkül. A Torrentezés CSAK a PC-n menne, a többi gépen csak böngészés, msn esetleg skype. A fő szempont, ha a pc-n töltök fel és le, attól még a laptopokon lehet normálisan böngészni-msn(mic.-en beszélgetni), videók nézegetése stb...?A mostani D-Link Dir100-as router nagyon nem bírta a kapcsolatok kezelését, eldobta a netet, ha az egyik gépen ment a seed, akkor a többi gépen a böngészés meghalt, egyszerűen nem lehetett netezni semmiképpen sem.Ezért szeretnék egy tényleg megbízható és jó routert 20-25E Ft-ig a Topnet csomaghoz.
[ Szerkesztve ]
-
VOid
tag
válasz D®. GeNy@ #4458 üzenetére
Hali! nekem topnet van, és linksys wrt54g2-es router kb 10 rongy, 43 mbit megy vele, de szerintem több is menne mert ha közvetlen a gépbe dugom a kábelt akkor is max 43 megy, szóval nem a router a korlát le és feltöltés egyszerre se megy maxon nálam, ez is valszeg a digi hibája
-
Gonosz15
aktív tag
Most őszintén, muszáj neked a széllel szemben, h*gyozni?Egyetlen olyan szolgáltató sincs, aki külföldre garantálja neked az itthoni belföldi sávszélességet, mert ez lehetetlen. Ha a külföldi szerver olyan messze van, hogy csak 1Mbit/s -al tud feltölteni Magyarországra, akkor te a büdös életben nem fogsz letölteni onnan 3-8-10-100 Mbit/s -al, csak 1Mbit/s -al még ha egy életen át is próbálod.
A másik dolog. Amit feltüntetnek sávszélesség az az ELMÉLETI MAXIMUM.
Tehát ami elméletileg elérhetsz a hálózaton. És igen, egy ideje kötelesek feltüntetni a garantált minimális sebességet is, viszont, ez akkor is csak Magyarországra vonatkozik.De külföldön is ugyan ez a helyzet. A külföldi szolgáltató sem garantálja neked, hogy minimum 4Mbit/s -al fogsz tölteni USA-ban Ukrajnából vagy Romániából.
Az autós példád pedig sokkal inkább helytelen mint az én mikrós példám.
Az autót te irányítod, annyival mész amennyivel AKARSZ ott és ahol AKARSZ ezt senki nem fogja rajtad kívül befolyásolni, ergo a te döntésed.
Az internetről annyival töltesz amennyivel a másik szerver/felhasználó FEL KÉPES tölteni és ezt a szolgáltatód nem képes befolyásolni, ergo nem tőled vagy a szolgáltatódtól függ."Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."
-
D®. GeNy@
aktív tag
Hali!
A jelenlévők között akad olyan személy, akinek Topnet csomagja van és vezetékes vmint vezeték nélküli routert használ? Egy sz.gép lenne nálam kábellel és 3 laptop vezeték nélkül.
Tudtok erre alkalmas routert ajánlani 20-25E Ft-ig?
Eddig egy Dir-100-as volt (vezetékes) de folyamatosan eldobta a kapcsolatot és belassult iszonyatosan...(Chello-hoz tökéletes volt, de Lan-net megosztásra sajnos nem)[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
válasz cannyon #4453 üzenetére
Persze, torrenten, több(száz) szálon töltve nyilván. De egyetlen sebességmérő oldal sem mér több szálon, csak egyetlen egyen.
Nekem is megvan torrenten a max., ha külföldről, meg a világ minden tájáról töltök torrentet, de ettől még a peerenkénti sebességem külföldre messze nem lesz 20Mbit.totyax: baszki, nem hiszem el, hogy ennyire nem érted... Vagy te most direkt széllel szembe akarsz hugyozni? (Azaz direkt kötekszel?)
Leírom lassan : egyik szolgáltatónál sincs túl nagy sávszél külföldre. Az egy dolog, hogy a DSL-nél hozta a sebességet a net, olyan picsányi feltöltést nem is művészet teljesíteni. És ahogy fentebb leírtam, több szálon töltve nyilván összeadódnak a szálankénti alacsony sebességek, és az itthoni 20Mbites sávot ki fogják tölteni, akár a maximumig. De ettől még a külföldi szerverek lassúak maradnak, és az ország felé lassan fognak ideérni az adatai. Azt sem a digi, sem más szolgáltató nem tudja neked garantálni, hogy 20, meg 50Mbited lesz egyetlen szálon külföldre, mert ez - lakossági vonalon legalábbis - lehetetlen.
Kábelcsatorna téma: ezt is lassan írom, mert úgy látom, így kell. Egyrészt olyan szó, hogy ügye nincs, legalábbis abban a kontextusban, amiben te használod. Az ügye az az ügy birtokos viszonyban ragozott e/3 alakja. "Az ő ügye".
De a lényeg: a lakásban ugyanaz a kábelcsatorna van, mint a lépcsőházban. Nálunk pl. az előszobában duplán volt futtatva egymás felett kettő. És mivel több tíz méterrel dolgoztam, van fogalmam róla, hogy viselkedik a csatorna. Ebből kifolyólag írtam, hogy amit bent meg tudtam vele csinálni, azt kint a lépőcsőházban is meg lehet. Érted már?
Csőbe berakást, meg bevésést senki sem írt rajtad kívül, nem tudom, ezt honnan a bánatból szedted. Amúgy meg miért nem jó a lakáson belül a UPC kábel mellett neked a digi kábele? A UPC-nél nem gond, ha ott húzza, de a diginél igen? Mi bajod van neked tulajdonképpen?A hajlítási leírásommal nem győzködni akartalak, a tény az tény, ha te ebből hitéleti kérdést csinálsz, az a te bajod, én meg meg tudom csinálni a csatornával azt, amit lehet és amit leírtam. Ennyi. Azt meg megint nem tudom, honnan szedted, hogy én a kábel alatt akarom hajlítgatni, nyilván a ti lépcsőházatok se 10cm szélességű, és a kábelcsatornák is hosszabbak némileg. Evidens (nekem és minden józan paraszti ésszel rendelkezőnek), hogy másfél-két méterrel arrébb fogom felszedni a csatornát, elhúzon 4-5 centire az alaptól, így már alá lehet nyúlni csípőfogóval, elvágom, kihúzom 10 centit a fallal párhuzamosan húzva, hogy a digi kábelei alól kijöjjön, utána már lepattintható. De tudod mit? Ha sokáig vergődsz még ezen, inkább lefényképezem.
Egyébként az UTP kábelt se célszerű a többi elektromos vezeték mellett vezetni. Az első csatlakozási pont pedig minden esetben a lakásnál lévő első kötés. Nálunk a kábeltv kint a lépcsőházban van átkötve (a régi UPC kábelre), a LAN meg a lakáson belül egy toldóval. A kötésig a digié a drót, utána a tiéd. Ez más szolgáltatónál is legtöbbször így van.
Viszont a kábelcsatorna is a tiéd, a diginek semmi köze hozzá, ergo nem is kell szerelnie. Az áramszolgáltató sem fogja a villanyóra utáni hálózatodat piszkálni (sőt, társasházban a villanyóra előttit se), mert jogilag nem az övé, és nem is feladata azzal foglalkozni. Én mondjuk zokon is vettem volna, ha elkezdik a kábelcsatornáimat cseszegetni, meg oda dugdosni a kábelt (persze nem is tudnák, mert nálunk már nincs).
Amikor hozzám kötötték, mondtam a srácnak, hogy húzzon ki annyit, amennyi elég és csak hagyja lógni, majd mi elrejtjük esztétikusan (ha már ennyit vergődtünk a lakással, hogy jól nézzen ki és rejtett vezetékek legyenek).Apropó, ha ennyi bajod van, mondd fel a szerződésedet. Megteszed? Nem.
No akkor meg használd a fasza gyors neted, csönd legyen és peace!Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
DjPremier
aktív tag
Ilyet ajánlottak nekem 50/25-ös nethez.Szerintetek ez jo lesz?
''A mennyország szép hely, de a pokolban több az ismerős.''
-
totyax
aktív tag
DSL az nem a feltöltésről híres, ahogy írtam a le/feltöltés megvolt, ez 3584/512kbit-et jelentett.
Nem a lakás kábelcsatornájának a megszüntetéséről van szó, ahol van ügye egy szem csatorna és slussz. Most is volt a kezembe fedél, hiszen én fejeztem be amit elkezdtek, és új csatornát is raktam fel. Hogy mi ronda az jó kérdés, ha beviszed csőbe és bevésed, akkor pont a digi szerelők fognak frászt kapni ha kijönnek bevezetni a kábelt, vagy azt csinálják mint nálunk, hogy még a kábelcsatornába se húzta bele, hanem szépen vitte a kábelcsatorna fölött, ott, ahol az upc kábele is ment.
A hajlítási leírásod nem túl meggyőző, hajlítani ügye nem lehet mert ráfeszül a kábel, kihúzni meg talán a szekrény fele, de akkor ki kell húzni az összeset (ha van annyi hely persze, hajlítási lehetőség figyelembe vételével), aztán meg vissza. Jó móka csak azért, mert a digi szerelők lusták, és gyorsan akarnak végezni. Akkor legalább csinálták volna úgy mint az upc-sek, hogy rögtön kint van egy csatlakozás, amit meg lehet bontani. És máris egyszerű a helyzet.
Bent ugyan van készítettek ilyen bontási lehetőséget az ajtó felé, de mi van ha épp senki sincs otthon?Ilyen alapon az utp kábelt sem lehetne kábelcsatornában vezetni a többi elektromos vezeték mellett.
Üdv neked is
-
totyax
aktív tag
válasz Gonosz15 #4449 üzenetére
A mikrós példa nem érv, főleg hogy ha neked nincs józan eszed, akkor ne próbálj meg mást hülyének beállítani. Az ÁSZF-et nem olvastam át, ritka gerinctelen dolog, ha ilyen lényeges paraméter, mint a tényleges sebesség és annak korlátozása valahol a sok apró betűs rész között van elrejtve. Ez röhej. Hogy a te szinteden próbáljak fogalmazni, ha veszel egy autót, aztán kiderül hogy esőben/országúton max 30km/h-ra képes, akkor te nyilván elégedett vagy mert megtalálod az ÁSZF 300. oldal 5.bekezdésében
A sebesség annyira lényeges adat, hogy ez van elsődlegesen feltüntetve, tehát az erre vonatkozó további adatot nem kéne elrejteni valahová. Arról nem beszélve, hogy amit kinyomtattak szerződést az gyakorlatilag olvashatatlan, lusták voltak tonert cserélni, vagy spóroltak. De még ha a szerződésben benne is van, akkor is a szerződés megkötése előtt illene közölni az ügyféllel. Nem tudom a mikrós logikáddal feltúnt-e az, hogy a cégek kötelesek feltüntetni egy ideje a minimum garantált sebességet, ez az ügyfelek tájékoztatása miatt van. Ugyanígy akkor fel kéne tüntetni a "külföldi" sebességet is (és ez nem mikrós logika). -
cannyon
aktív tag
énekem a sávom meg van külföld fele is mint belfoldön 5.2/2.4 el ment mikor hdt szedtem lefele
-
McLaca
őstag
De amíg a csomag kérése, vagy visszaigazolása célbaéréséig más kontinensre közel 0,3-0,5 mp. eltelik csomagonként, bizony nagyon is befolyásolja a sebességet. Több megás csomagok meg azért annyira nem jellemzőek.
Mértem egyet az oldalon (most) San Franciscoban (az jó messze a nyugati parton van), a letöltésem (tehát USA-HU irány) 2,7Mb, a feltöltésem (HU-USA irány) 0,84Mbit. Aki Amerikából tölt, annak az én feltöltésem a letöltése, tehát amiben Gonosz15 kételkedett, az igaz, aszerint ugyanis egy amcsi még 1Mbittel se tud tölteni tőlünk a nyugati parton.
NY-ban 5/1,5 az eredmény. Az se 3Mb-es up.(A speedtest.net még rosszabb eredményeket produkált, úgyhogy olybá tűnik, ez vastagon függ a mérő oldaltól is.)
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
-
McLaca
őstag
válasz Gonosz15 #4449 üzenetére
Így van. Eleve a pingek is determinálják a sebességet, 300-600ms-os pingnél és 20-30 hop-nál (ami az ekkora pinget okozza) IT szaki legyen a talpán, aki képes 10Mbittel tölteni.
Továbbgondolva, a garantált sávszélesség a szolgáltató hálózatában elérhető garantált sávszélességet jelenti, és nem a végpontok sebességét. Ezt jelezi is szokták mindig, hogy a sebesség függ a másik oldalon lévő szervertől is. Egyszerűbben fogalmazva: a digi ad neked egy garantált 6Mbites csapot, de ha egy USA-ban lévő vízmű ebbe csak 1Mbitnyi vizet csepegtet (vagy a fentiek (ping, hop) miatt csak ennyire képes), akkor annyi fog átjönni.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Gonosz15
aktív tag
"Az hogy drága, az nem az én problémám szerintem. Az internet pedig nem korlátozódik az anyaországra. Nekem külföldről Magyarországra DSL-ről megvolt a hivatalos sebesség."
Azért azt megnézném hogy külföldön Magyarországról,
pl.: USA -ban Magyarországról, hogy töltesz teszem az 3-4Mbit -el...Egyébként szerintem a DIGI ÁSZF -ben rögzítve van, hogy ez itthonra vonatkozik.
Amúgy is, mindenki tudja, hogy ha itthonról netezik, magyar szolgáltatóról, akkor külföldre sokkal kisebb a sávszélesség mint itthonra.Azért ne süllyedjünk az amerikaiak szintjére, ahol még a mikrohullámú sütőre is rá van írva, hogy tilos benne kutyát szárítani...
[ Szerkesztve ]
"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."
-
McLaca
őstag
De, ez a megfelelő topic, maradj!
Visszafelé reagálok: melyik (A)DSL szolgáltatónál volt 3Mbites feltöltésed külföldre?
Kábelcsatorna: igen, csináltam. Egy egész lakásban eltüntettem a kábelcsatornákat, mert rondák, és közben volt időm tanulmányozni a viselkedésüket. Hajlíthatók, így be lehet húzni egy kis "puklit", ekkor be is törik, így átvágható könnyen, nem kell hozzá fűrész, elég valamilyen csípőfogóval pár mozdulat. De még erre sem feltétlen van szükség, az is elég, ha valami távoli pontnál lepattintod egy kis részen, és ott megfogva szépen el tudod húzni az egész csatornafedelet vágás nélkül a digi kábelei alól a fallal párhuzamosan húzva, amit meg lehúztál, az már szépen hajlik. Nem technika ez, csak logika. ;)
A UPC meg az áram fővezetékek mellé tette be a kábelét elég szorosan, azért "oldotta meg" így, de nem igazán megfelelő villamos vezeték mellett azonos csatornában futtatni a kábeltv-t, akkor sem, ha a koax duplán árnyékolt.
Üdv!
-
totyax
aktív tag
Helló!
Mivel a net LAN net, ebből kifolyólag szerintem egyértelmű, hogy nem kell modem, LAN hálózatokon az amúgy is igen-igen ritka .
Bekötés előtt nem tudtam milyen lesz. Az hogy a lanosok külön topikba tartoznak, azt meg nem találtam ki, de szóltak. Ha kitalálod hogy ez se a megfelelő topik, megyek tovább.
Átvágni egyik kábelt sem kell ahhoz, hogy a kábelcsatorna fedelét leszedjék, mivel a kábelcsatorna fedelét fogják elvágni, tekintettel arra, hogy azzal nem okoznak kárt.
Csináltál te már ilyet valaha? Tényleg teljesen életszerű, hogy egy ráfeszített hálókábel miatt elkezdik elfűrészelni a többi kábelcsatorna tetejét. Ha ne adj isten valamelyik tele van, vagy úgy áll a kábel, akkor szépen belevághatnak, és akkor kezdődnek csak a bajok igazán. Persze ha te már csináltál ilyet, akkor mesélj a technikáról, mert én nem nagyon tudom elképzelni. Maximum azt tudom elképzelni, hogy a kábel felrakása előtt vágják át a kábelcsatornák tetejét, hiszen van hová kiemelni a vágás idejére, és utána sem kéne halálszorosan ráfeszíteni az utp kábelt. Arról nem beszélve, hogy hivatalosan az utp kábelt nem is szabadna 90 fokban hajtani.
Amúgy mint írtam, az upc koax nem megy át az összes kábelcsatorna tetején, tehát ők érdekes meg tudták oldani valahogy annó.Oka nagyon egyszerű, a külföldi sávszélesség igen-igen drága
Az hogy drága, az nem az én problémám szerintem. Az internet pedig nem korlátozódik az anyaországra. Nekem külföldről Magyarországra DSL-ről megvolt a hivatalos sebesség.
Szóval ez az indoklás nálam nem jön be, sőt viccesnek találom, de ennyi pénzért egyelőre ez a szolgáltatás nekem megfelel.Kösz az infókat.
[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
Erre és az előbb linkelt hsz-edre itt reagálok:
Mivel a net LAN net, ebből kifolyólag szerintem egyértelmű, hogy nem kell modem, LAN hálózatokon az amúgy is igen-igen ritka .
Átvágni egyik kábelt sem kell ahhoz, hogy a kábelcsatorna fedelét leszedjék, mivel a kábelcsatorna fedelét fogják elvágni, tekintettel arra, hogy azzal nem okoznak kárt.
Egyébként mindenhol így kötik be, mert a saját csatornáiknak felfelé már nem nagyon van hely, meg lusták is magasra mászni.E-mail címről nem felejtettek el papírt adni, mivel a szerződéskötéskor még nincs e-mail címed. Azt az ügyfélszolgálat segítségével tudod létrehozatni, amit meg is tettél.
Végül: a speedtest.net azért mutat annyit, mert külföldre feltöltés irányba egy szolgáltatónál se nagyon lesz 10Mbited, esetleg a közeli országokban mérve megközelítheted. Oka nagyon egyszerű, a külföldi sávszélesség igen-igen drága, másrészről minél nagyobb a ping (minél messzebb van a cél), annál lassabb a sebesség. Ráadásul a digi soha nem is mondta, hogy külföldre lesz ekkora sebességed , ez belföldön érhető el, ott is leginkább a saját optikai hálózatán belül zajló forgalommal. Ha ajánlott szerveren mérsz országon belül (Bp., vagy Nyíregyháza), akkor ott szépen fogja hozni a 10Mb-et, ha nem futtatsz mellette semmit.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Gonosz15
aktív tag
válasz radi8tor #4441 üzenetére
Én hülye gondoltam beállítom 100Mbit full duplexre. erre jó volt a letöltés 30Mbit/s de a felfelé csak 15 volt. Visszaraktam automatára és kapásból megvolt a több mint 30Mbit le és a 21 Mbit fel.
Más: Valaki tud akkor DIGI 30/20 -hoz router ajánlani?
"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."
-
totyax
aktív tag
válasz radi8tor #4443 üzenetére
Nekem nem realtek van, hanem marvell. Azt nem látom hogy most half vagy full duplex. Ha átállítom direkt 100Mb/s-re, akkor 1 Gb/s lesz a létrejövő kapcsolat. Ha 1Gb/s-re állítom, akkor meg nem tud kapcsolódni A speedtest.net továbbra is azt mutatja, hogy a letöltés oké, sőt akár duplája (40Mb/s), felfele viszont csak 2-3Mb/s.
-
totyax
aktív tag
Üdv, ide lettem irányítva mivel kiderült a LAN-os netnek külön topikja van. Nem fogom még egyszer leírni, akit érdekel az első tapasztalat.
-
Spidee
senior tag
Sziasztok!
Nekem Tp-Link WR642G routerem van, és ezzel elvileg jól működik.
Még nincs Digi itthon bekötve(remélem minél hamarabb lesz most már),így csak azt tudom mondani amit olvastam a router-emről.''No one stays at the top forever!!'' - I Love NFL! - Üdv.:Spidee
-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Csatlakozom az előttem szólóhoz, a kérdésem ugyanaz! 2 hét múlva lesz diginetem (50/25) és a mostani routerem (DLink Dir-100) nem a legjobb PPPOE kapcsolat kezelésére...Eddig TV-Networköm volt és olykor-olykor ledobott a hálózatról és idegesítően belassult...
Előre is köszi!
-
Gonosz15
aktív tag
válasz DjPremier #4436 üzenetére
Nekem is jó lenne, ha valaki írna egy ilyen listát. Mondjuk nekem a 30/20 -hoz is elég lenne a router.
-
Gonosz15
aktív tag
Na, mostantól én is a dunaújvárosi DIGI internetesek népes tábor táborát, 30/20.
A letöltés az torrentről nagyon f*szán megy, előbb beton stabilan 3,5 - 3,6MB/s -al szedtem.
És mostmár a feltöltés is megjavult, csak át kelett állítanom a hálókarit[ Szerkesztve ]
-
DjPremier
aktív tag
Milyen routert ajánlotok amivel normálisan megy az 50/25-ös net? Elöre is köszi.
-
Gonosz15
aktív tag
Péntek du. dél és 13 óra között kötik be hozzánk a digit. Remélem mire hazaérek a suliból már itthon vár a fincs 56 TV csatorna, az ingyen digi percek a telefonon és jó kis ropogós friss 30/20-as netem! Szorítsatok mert erre várok már 1,5 éve!
-
rocket
nagyúr
Nalam a letoltes mellett a feltoltes stabilan megvolt a max. half duplex modban, probaltam ugyis, hogy 1 percig ment a letoltes, es utana kuldtem ra a feltoltest, de rogton visszaesik 10mbit-ig a letoltes.
Valoban lehet a switch a ludas nalad, ugye nalam ment jol amig ki nem huztam a kabelt, ezert tanacsoltam azoknak akiknel ez van, hogy probaljak meg hatha"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
McLaca
őstag
Nos, routerben, gépen is bedrótoztam a 100Mbps full rate-et, eredmény ugyanaz, nem megy szinkronban 20/10-et, sőt, még inkább a letöltés irányába tolódik az egész (19/1, 19,5/0,5 sebességekre).
Visszaállítva 15/5-öt produkál, inkább így marad.
Itt szerintem a lépcsőházi switch tud ennyit.Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
"BIX upgrade and maintenance
We are finished the build-out of the new Force10 E1200i based BIX core node, and we started to move the BIX member connections to this new core. This port moves cause one time, maximum 5-10 minute downtime for every BIX Member connection. We do this maintenances in three part, in the following time windows:May 20 2009 3am - 5am CEST
May 27 2009 3am - 5am CEST
Juni 3 2009 3am - 5am CEST"DIGI meg nem kerult at
-
rocket
nagyúr
DIGI merojen mertem egyszerre le es fel, a sebessegen latni ha half duplex modban van.
Mielott allitod eloszor megkell szakitani az aktiv kapcsolatot kulonben erdekes dolgok tortenhetnek, amikor igy probaltam 100Mbps full duplexet beallitani hiaba szakitja meg a kapcsolatot atallitas utan, 10mbit lett belole, speedtest.net is annyit mert max a letoltesre
-
McLaca
őstag
Azt hol láttad, hogy half-ba átállt?
Én próbálgattam már állítgatni, de rosszabb lett, mint automatikuson.
Igaz, az én gépemben broadcom van (Dell masina), érdekesség, hogy a wlan routeremben is ugyanilyen chip van. Na lehet, hogy még játszogatok vele.Üdv!
-
rocket
nagyúr
Akinel half duplex modban mukodik a net probalja meg a halokartya advanced beallitasanal automatikus helyett 100Mbps teljes duplexre allitani, ugytunik a Realtek driver nincsen tul jo baratsagban a DIGI altal hasznalt switchekkel.
Csak a kabelt huztam ki (miota multhet elotti csutortokon kint voltak a DIGI szerelok nem nyultam hozza) mert par percre odebb raktam a gepet, majd mikor visszadugtam es a network azonositas megtortent kapcsolodas utan mar csak half duplex modban volt hajlando mukodni, reboot, reconnect, semmi nem hasznalt, aztan allitottam at 100Mbps full duplexre automatikus helyett es azota jo.
-
xabolcs
őstag
válasz unknownuser #4424 üzenetére
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
DjPremier
aktív tag
Most volt itt egy Digis srác egy szekrényben dolgozott lelkesen nem tudtam megállni,hogy ne menjek hozzá ;) És dumáltam vele holnap vagy holnapután jönnek a müszerrel és véglegesitik a panelt.Azt mondta lehet ezen a héten vagy jövöhéten lehet már kötni a szerzödést.
-
xabolcs
őstag
ha mar bix, akkor: valaki lenne szives es elmeselne, hogy azokon a szep (mrtg?) grafikonon mit jelent a 4 megkulonboztetes? szoval a lila es a kek illetve a sotetzold es a vilagoszold.
tippjeim vannak, de azokkal nem megyek messzire.
kosz elore is
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
rocket
nagyúr
DIGI-nel 05.20., 05.27., 06.03.
Ami hajnalban lesz az a BIX forgalmat erinto lesz, mar elokeszitettek a terepetC6509-1 BIX switch - - - - Switch total ISZT BIX Node Switch #1 bix@iszt.hu
C6509-2 BIX switch - - - - Switch total ISZT BIX Node Switch #2 bix@iszt.hu
C6509-3 BIX switch - - - - Switch total ISZT BIX Node Switch #3 bix@iszt.hu
E1200i-1 BIX switch - - - Switch total ISZT BIX Node Switch #1 bix@iszt.hu
E1200i-2 BIX switch - - - Switch total ISZT BIX Node Switch #2 bix@iszt.huDoclerWeb Downstream AS34655 B E1200i-1 Te7/1 193.188.137.134 10G noc@docler.net
ISZT Downstream AS12303 B E1200i-2 Gi0/4 193.188.137.9 1G Backup Link bix@iszt.huTobbiek meg a Cisco switcheken lognak
[ Szerkesztve ]
-
Snipee
csendes tag
válasz #67688960 #4418 üzenetére
Hát igen, úgy néz ki megoldódott a probléma! Megcseréltem a kábeleket az elosztódobozban, a zöldet a naranccsal, zöld csikost a narancs csikossal és láss csodát, műkszik routerrel is!
Valszinü a hálókártyám tudta forditani a cross kábelt, ha jól tudom viszont két eszköz között (switch-router) nem lehet keresztkábel.No Comment
-
Gonosz15
aktív tag
Jelentem nálunk (Dunaújváros, Kossuth Lajos u.) ma volt egy ügyintéző fószer, kitöltöttük a kérelmezést, max. 1 hónapon belül bekötik a netet!
Remélem meglesz a 30/20[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ha jól emlékszem, volt már szó erről, hogy azért kell router nélkül mindenképp megnézni hogy jó-e mert, az új hálókarik(régiek nem), autómatán módosítják a helytelenűl bedugott crosslink kábelt
szóval ha régi a hálókari, vagy a router nem megy, akkor lehet hogy véletlen crosslink-es lett a kötés#4417 rocket: kösz!
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
Holnap hajnalban 3 es 5 ora kozott minden szolgaltatot erinto karbantartasi munkak lesznek a BIX kozpontban, lecserelik a kozponti switcheket, Force10 E1200i switchek lesznek, max. kapacitasa 1.68 Tb/s
Hosszabb kimaradas nem varhato, backup linkre iranyitjak at a forgalmat."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Snipee
csendes tag
Na egy újabb próba!
Valószínű hogy a bejövö utp toldó és a gépem melletti doboz közti kábellel van a gond, mivel ha az elosztódobozra kötöm a crosskábelt, akkor szintén nem működik.
De egyenes kábellel a direkt a bejövö kábelre kötés nem működött, úgyhogy valszinű a bejövö kábel is meg van cross-olva. Legalábbis most már ezt szűrom le.No Comment
-
Snipee
csendes tag
Emlitettem, hogy semmilyen routerrel nem ment a netem.
Betettem egy krossz kábelt a router és a bejövö toldó közé és most tökéletesen működik az eszköz :S Ergo vagy a routerem hibbant meg, vagy a srácok kötöttek valamit rosszul!
A routernak nem kellene tudni felismerni a kábelt? vagy lehet hogy a lépcsőházi switch és a r közé mindenképp egyenes zsinór kell? :S
Azért ez igy bíztatóbb...No Comment
-
Dot
őstag
Ohh szóval látni amit írok a fórumba!
Csak mert Nkboy kollega is írt, hogy bekötötték neki. Jött is rá válasz, hogy grat, stb.
Én meg tesztelgetek, a lelkemet kiteszem és semmi válasz... szép bandaez a "Kell valakinek 100.000Ft?" régi irc-es trükk
[ Szerkesztve ]
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
Dot
őstag
Kell valakinek 100.000Ft?
Ha válaszoltok NEM PRIVIBEN akkor leírom, hogy miért írtam ezt!élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
McLaca
őstag
Felfelé meg 14× gyorsabb. Tehát lefelé effektív 8×, lefelé 28×-os az ár/érték növekmény (az árat is figyelembe véve )
Üdv!
-
rocket
nagyúr
-
McLaca
őstag
Egy érdekesség: pár napja vettem észre, hogy bár torrenten zöld pipám van, és aktív vagyok a trackereken, ill. a routerben is kb. egy éve ugyanúgy van beállítva a portforward, mégis ha tesztelem az utorrenttel, vagy online oldalon a forwardolt portokat, utorrent és az oldalak is zártnak mutatják.
Mivel semmi változás nem történt itthon, gyanítom, hogy a digi "tehet róla", bár azt meg végképp nem értem, hogy akkor hogy lehetek aktív a trackereken, ha utorrent szerint a port zárt?Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EA Sports WRC '23
- Mobil flották
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Suzuki topik
- Gyúrósok ide!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest