Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivaldi (böngésző)
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
Grave_444 #39888 üzenetére
Én is hitetlenkedtem, hogy 1500-2000rpm mellett hogy lehet halk, de valahogy megoldotta az Asus. MSI 3060 Gaming X kártyám 1000-1500 között ment, és hangosabb volt a gépemben. Konkrétan nem tudom megmondani mikor indult be rajta a ventilátor. Gépemben pedig a CPU és a ház ventik is le vannak szabályozva.
-
xtremist
őstag
válasz
kovsol #39884 üzenetére
Nincs quiet módban, és gyári profillal megy. Volt 3 éve már egy ugyanilyen, az is pont ezt tudta. Uv oc van rajta, egy nagyon jól szellőző házban 9-10 fok deltája van, és minden más hangosabb a gépben mint a kártya. Most megnéztem egy steel nomad-al, 1810 rpm volt a max, szóval teszt alatt valóban felmegy 1700 fölé, de játékban még egyszer sem láttam.
-
Grave_444
nagyúr
Sziasztok!
Asus 3080 TUF V2 tapasztalatok érdekelnének.
Próbáltam keresni a fórumon és szomorúan tapasztaltam a legtöbb képen ~2000rpm körüli értékeket látok. Ezek tényleg ilyen fordulaton üzemelnek nagy terhelésen még UV mellett is?MSI 3070 Suprim X-et váltana, 60-65 fok, 75 hotspot és ~1000-1200rpm full load UV-val.
Azért csak ez a típus jöhetne szóba, mert 146k lenne boltból nettóban.
-
kovsol
titán
válasz
xtremist #39877 üzenetére
200e Ft körül mennek a 4060Ti 8GB kártyák. 4070 meg nem is kapható már kb.
Most ott tartunk, hogy egy kifutott termék hátramaradt darabjai tünnek kb ésszerü döntésnek ez a 200e körül kategóriában NV oldalról. Jól megcsinálták, hogy új generáció még nem kapható, a régi meg már nem. Azt a pár darabot ami meg itt ott felbukkant horror áron mérik. -
Tom5
addikt
válasz
kovsol #39874 üzenetére
Nálam ugyanez. 0,9V on már hibázott. 0,925V-on eddig stabilnak tűnik. (CP,DS,3D Mark)
Visszavettem a tdp limitet (80/90) és alig változott az FPS viszont nem engedte el a kártyát 300W főlé. Ha valakinek fontos a kevesebb hő és zajszint akkor ezzel is játszhat.
Bár Out of stock is meglepően csendes a kártya még performance módban is.
TJLavin - láttam, hogy irtál, köszi az infót igen már itt hasit a kártya. Az én igényeimnek bőven megfelel. -
kovsol
titán
válasz
ittakary #39869 üzenetére
Korábban UV nélkül volt amit írtam.
25 fok van a szobában. Házam aljában van egy ventilátor ami pont a VGA -nak nyomja a friss levegőt. VGA -n a kapcsolót átraktam a halk bios módra, igy kicsit jobban elengedi a hőfokot.Nem hiszem, hogy sokat fogom bolygatni, belőttem egy minimális UV -t rá. Nem látom értelmét határon próbálgatni, hogy alig érzékelhető különbségek legyenek.
Max GPU Clock: 1950Mhz
Memória: 1250Mhz (+500 -t kap)
Feszültséget max 0,95V -ra lőttem be. Alapból 1,068V -t volt a max. Nyertem vele kb 60-80W -t, és az órajel is kb 100Mhz -el magasabb lett igy.Cyberpunkkal játszottam következő max hőfokok voltak:
GPU 65,9, hot spot 77,5, RAM: 78
Venti sebesség 1500-1700 között. Teljesen hangtalan. -
TJLavin
tag
1500db-ot kapott az Alza ezekből a TUF 3080-as kártyákból, nem tartom kizártnak hogy hamarosan még valami akciós árat is kap.
-
kovsol
titán
-
tomgabor
senior tag
Ennél a 3080 TUF-nál jól látom, hogy kb 90 fokos a vram és ilyen 2000rpm körül megy a ventilátor?
Ezek is cw-znek mint a Strix RX580 és 4070TiS TUF?
-
xtremist
őstag
Úgy látom hogy nem ártott semmit neki hogy állt a polcon pár évet, ugyanazokat az értékeket adja mint az előző amit '21-ben vettem, csak nem ennyiért..
-
hétvégén fogok nekiállni alulfeszelni, de összességében elégedett vagyok vele, felpörögve sem annyira vészes a hangereje
annyi, hogy szerintem kell egy kis 3D nyomtatott kitámasztás neki, legalábbis nálam lesz majd, mert eléggé lekonyul a jobb széle
ja és annyit nyúltam még bele, hogy adtam neki olyan Fan Curve-öt, amivel kikapcsoltam a FanStop-ot... semmit nem hallani belőle, én meg nem szeretem, ha idle is már meleg minden
-
Tom5
addikt
Látván, hogy milyen árakon jöttek az új AMD VGA-k is én bevállaltam az ALZÁS TUF-ot.
Ha valami csoda folytán rendeződik a piac akkor ezt is könnyebb lesz garanciával eladni.
Ma megjön dobok majd infókat. Bár már mindenhol kivesézték a kártyát.
De azért mégis, na. -
Benhill
senior tag
válasz
kovsol #39855 üzenetére
Jelenlegi árakon jobban megérős a 3080, mint a közel 2x annyiba kerülő 4070S ami durván csak 20%-al jobb, ahogy írod.
De 4070S javára ott van, hogy újabb generáció, +2GB vram miatt időtállóbb, kevesebb fogyasztás.
Összességében én azt mondom hogyha nem zavar a ~100W többlet fogyasztás, akkor inkább a 3080-at vedd.
-
kovsol
titán
Most egy 3060 van a gépemben, és tökre elkezdem gondolkozni ezen az alzás 3080 TUF -on újonnan 186-ért. Korábban a 4070 superen gondolkoztam, de örült árak vannak / vagy nem kapható már semmi. Az 5070 is csalódás. Oké tudom 10GB csak, de kb az AMD 7800XT van még értelmezhető alternatívaként ami nem horror ár.
Az AMD 9070/XT is iszonyat drága lesz tuti, majd talán holnap kiderül, de attól se dobtam hátast.
Most tökre úgy érzem, hogy kb +10-20% ért jóformán már dupla pénzeket kell letenni.
-
xtremist
őstag
válasz
-=RelakS=- #39852 üzenetére
Hogy saját kép nélkül hirdettem. Tessék, ott a saját kép. Amúgy lehet az asusnál regelni, de sajnos nem jár rá a 3 év.
-
xtremist
őstag
El is kezdték a hirdetésemet jelentgetni a scalperek...
-
xtremist
őstag
válasz
Találtgyerek #39846 üzenetére
Alza
-
zebra_hun
veterán
válasz
ittakary #39845 üzenetére
FTW3 tulajként írom, hogy a valóban garis kártyát választanám.
Érvényes adás-vételivel nem lehet belekötni, azt pedig minden normális eladó ír.
Bár hozzáteszem, nem találkoztam olyannal eddig, hogy egy HW az idővel kopna, gyengülne.
Nekem mondjuk heti 2-3 óra az üzemidő, max 30C, de most is tudja amit kell.
Ami hibás, az már az elején megmutatja magát.
Régi 890ti, 1080ti is néha bekerül tesztre, azok is sztem hibátlanok.
FTW3-at használtan vettem, kiszáradt pasztával, igen forró volt.
Víz került rá, hihetetlen most. -
Sziasztok
2 kártya között dilemmázok:
3080 EVGA FTW3 ULTRA használt, gari nélkül @ 160k
3080 ASUS TUF GAMING V2 @ 186k vadonat új 2 év gariÚgy gondolkozom hogy ezek 3-400W kártyák, jó lenne ebből nem olyat venni, amiben már benne van 3-4 év és ki tudja hogy gyalázták meg. És amennyi erő van ezekben bőven jó lenne nekem 2560x1080re pár évig, szóval ezért is inkább a gari felé hajlanék.
-
Prosector
addikt
Hello!
Zotac AMP Holo 3080-am van. Néha random azt csinalja 10-20-30 secre, h 100% load-ra felmegy (az egesz vas amugy full idle, nem csinalok rajta semmit).
Ez nem nagy tragedia, csak az zavar, h ilyenkor a vramok 100 fok kornyeken vannak, tehat masodpercek alatt felmegy 50-60 fokot a vram, ha hinni lehet a GPU-Z-nek.
Attol tartok ez a brutal gyors hoingadozas kinyirja a ramokat ido elott.
Amiket megcsinaltam: undervolt(nem tul sok), bios flash, drivercsere.Amikor ezt csinalja, a feladatkezelo szerint nem loadolja semmi a gepet, esemenynaplot is megneztem - semmi.
Van vkinek otlete, mi lehet ez, hogyan lehet orvosolni? Padozzam ujra a ramokat?
Volt/van vkinek hasonlo kinja?
Koszi szepen
-
Esetleg van valakinek itt EVGA 3090 XC3 Ultra videókártyája?
Érdekelne a max terhelés közbeni hőfok és a ventilátor %-os fordulata.
Jelenleg nálam 75 fok, 70% ventilátor teljesítmény mellett.
Érdemes újrapasztázni, hogy esetleg halkabb legyen vagy ez ennél jobb nem lesz? -
válasz
tupacamaru #39841 üzenetére
Manapság már nem a legalkalmasabb az igaz.
-
tupacamaru
veterán
válasz
NdrewSunix #39840 üzenetére
Vagy egyik se jó már....
-
-
TJLavin
tag
válasz
NdrewSunix #39838 üzenetére
Köszönöm a választ, meglátjuk mit tud. Viszont ez a V2 tehát LHR verzió. Számít ez bármit Gaming területén?
-
válasz
TJLavin #39837 üzenetére
Sokan használtan kérnek érte ennyit vagy még többet. Szóval ez az ár nem rossz, ha új vagy újszerű garis.
Az is biztos, hogy elmarad a tudása majd az 5070-től, de jóval olcsóbb is.
Radeon mindig olcsóbb volt ár/ értéket nézve, de ott sem lesz olcsó sem a 9070, sem a 9070xt. -
TJLavin
tag
Sziasztok. Érdemes még 3080-at venni? Nem feltétlen hosszú távra de most elég jó áron, 186e ért került elő valahonnan Alzánál TUF verzió. Hosszú ideje Radeonom volt szeretnék most Nvidiat de ami szóba jött eddig az 4070 Super de jelenleg 300+ az új ára és az is lehet hogy végül mégis Radeonnál kötök ki ha jól sikerül az új generáció vagy 5070 ha végre sikerül megjelennie, vagy marad egy időre a 3080 ha beválik.
-
-
-
Joshi
titán
válasz
NdrewSunix #39833 üzenetére
Próbáld ki azzal a driverrel.
-
-
Joshi
titán
válasz
NdrewSunix #39831 üzenetére
Mindkét kártyánál ugyan az a driver?
-
Találkoztatok már olyannal, hogy egy játék nem megy megfelelően a 3090-nel, de egy 1050Ti mellett visszavett grafikával simán.
Amikor a 3090-nel próbálom a Deliver Us Mars játékot indítani, nagyon rövid idő alatt kilép a játékból, azonban a 1050T- nál semmi gond. -
biker
nagyúr
Lehet hogy meg is válaszolom magamnak, olyan kijelzőn ami támogatja a DSC funkciót, nem működik a DSR és a DLDSR, persze ezen a kijelzőn ez nincs feltüntetve, de lehet itt a hiba
"NVIDIA DSR, NVIDIA DLDSR and NVIDIA Image Scaling are not supported when DSC mode is enabled" -
biker
nagyúr
Sziasztok
Ma egy meglepő, és legalább ennyire keserű esemény történt, amit nem értek.
Röviden: Létezhet, hogy a DLDSR technológiának van olyan limitációja, ami hardver szinten meggátolja a működést?Kicsit bővebben, van egy szimulátor, amin többek közt van a 3080ti GPU-ra kötve egy LG 34" WQHD monitor, 2560x1080, DP-n, ami DLDSR-el 3144x1440p-ben megy, 144Hz-en
van HDMI-n egy 1024x600 kijelző 60Hz-en mint műszerfal (a többi kijelző tablet illetve USB vocore kijelző, nem releváns a gpu-nak)
Tönkrement az egyik tablet, és mivel kb annyi lenne a javítása mint egy monitor, vettem egy Arzopa 14" 1920x1080 60Hz HDMI kijelzőt, kedvezménnyel ingyen szállítással 29e volt https://global.arzopa.com/products/a1s-14-fhd-portable-monitor?variant=48067461382478Összekábelezek mindent, kellett ugye egy DP-HDMI átalakító, mert a GPU-n egy HDMI van és 3 DP, bekapcsolom a gépet, nézem mi ez az ordenáré kép a nagy monitoron.
Hát 2560x1440-ben megy 60Hz-en.
Átállítom 144Hz-re, ok, átállítom 3144x1440-re, erre kiírja a win, nem sikerült beállítani a felbontást. Még egyszer, nem sikerült. restart win, ugyanaz. kihúzom a kis monitort, egyből megy a nagy monitor DLDSR-en a kis monitor natívon.
Megcserélem a kis kijelzőt a DP átalakítóra, az Arzopa-t a direkt hdmi-re, ugyanaz.
Restartoltam wint a monitor nélkül, megy 1440-ben, ekkor bedugtam az új monitort, és a szemem láttára amint aktiválta a hdmi-t, átváltott a nagy monitor 3144x1440-ről 2560x1080-raMintha akkor, ha be van dugva ez a monitor, akkor a GPU letiltaná a DLDSR-t
Kipróbáltam hogy nem dugom rá a mini kijelzőmet (1024x600-as) hogy 2 monitor maradjon, akkor is ugyanez, tehát nem a 3 monitornál van gondja, hanem ha ezt a monitort bedugom.
De mi köze X monitornak az Y monitor felbontásához, vagy akár egy funkció elérhetőségéhez? Ilyet láttatok már?Most ott tartok, hogy visszakapcsolom az iGPU-t a prociban, régen is volt hogy az alaplapi hdmi-ről hajtottam meg egy kijelzőt pluszban, de ahelyett hogy több energia maradt volna a GPU-nak azzal hogy kevesebb monitort hajt meg, volt olyan játék (EA WRC) ahol micro stutter jelentkezett tőle.
-
válasz
zebra_hun #39826 üzenetére
Sziasztok!
Van valakinek esetleg tapasztalata 7900xt és 3090 videókártyával egyaránt?
A kérdésem az lenne, hogy 1440p és 4k-ban ray tracing és fsr, valamint dlss használata mellett melyik jobb.
Nézegetem a videókat, de számomra nem egyértelmű, főleg mert sokszor nincs kiírva pontosan milyen paraméterekkel megy a játék épp. -
zebra_hun
veterán
válasz
zebra_hun #39825 üzenetére
Egy 4070TiS jobb lenne, hiszen azzal van pariban elvileg, de olyanom nincs.
Mindegy, hasonlításra megcsináltam FSR3-mal a 4090-nel 1440-ben és 2160-ban is. Hátha vkinek érdekes egy hasonlítás.
FSR3 jóval több FPS-t tol elénk, és semmivel sem rondább. Ilyen az eredeti nvidia FG -
rodman73
aktív tag
Ebbű baj lesz more. Az én kis frankensteinem. TUF 3080, az egyik venti sajnos hibás volt és ha már van kéznél 3d nyomtató, kicsit fabrikáljunk. Sajnos rövid csavarok voltak csak a ventikhez, ezért a gyorskötöző.
Kicsit teszteltem még csak, Warzone-ban 55 fok volt a max, igaz a gép oldalát nem raktam vissza. Sajnos vízszintesen, a normál pozicióba már nem fér vissza a kártya, lelóg a venti tartó keret alja. Szerencsére volt itthon riser kábel, mert pont most építettem vissza a gépházat hogy ne vertikálisan legyen benne a gpu. Jó duci lett így a kártya.
-
válasz
kzolee216 #39817 üzenetére
Valamikor régen már előfordult velem is egyetlen egyszer az RTX3080 élete alatt (kicsivel megjelenés után vettem), hogy driver telepítés közben/után RESET kellett, mert fekete maradt minden kijelző. Nem is veszek soha többé Geforce-ot, és amíg megvan, addig soha többé nem frissítem a driver-t. (Mielőtt még valaki komolyan venné... ha' nem így van...)
Ami viszont komoly furcsaság, hogy már két, Corsair AX szériás moduláris tápcsatihoz való PCI-e tápcsatlakozót is elégegetett a kártya, mióta megvan.
Az elsőnél még úgy voltam vele, hogy "kár volt egyetlen, kétfejes kábelt használni a két tápcsatlakozóhoz, főleg hogy akkor idle-ben mindig ETH-t bányászott a kártya. De most, hogy két kábel jön a két csatihoz, és ritkán játszom huzamosan szünetek nélkül, már nem igazán értem. Mindkét esetben makulátlan maradt a kártya foglalata, csak a kábelvég égett meg. Ja, és nincs is felrakva a ház oldallapja, illetve nem vittem túlzásba a kábelek esztétikus rendezését sem, úgyhogy nem feszül a csati. -
lafaty80
addikt
válasz
kzolee216 #39817 üzenetére
Nálam még mondjuk nem biztos hogy az új driver miatt, de ha csak hagyom win11-et alapjáraton, akkor befagyott a gép. Eddig ez nem volt. Event szerint ez történik ilyenkor:
\Device\000000cc Resetting TDR occurred on GPUID:100
\Device\000000cc Reset TDR occurred on GPUID:100
\Device\000000cc Restarting TDR occurred on GPUID:100 -
kzolee216
senior tag
Nektek nem dobott az új drive telepítés közben fekete képernyőt? Nekem 3080-al dobott, 5 percet vártam majd restart. Erre most olvasom, hogy kinyírja az új drive az Rtx 5090 kártyákat. Szerencsére nekem minden oké, de ez tiszta vicc. Köszönjük Nvidia...
-
zebra_hun
veterán
-
zebra_hun
veterán
válasz
PAtr0n #39813 üzenetére
Vannak gondok vele, nem a te hibád. Kísérleteztem az éjjel sokat, tudtam előidézni olyat.
Legjobb megoldás, ha nyomsz egy Restore-t a driver settings-en alul. Aztán az NVCPL-ben is. Nem is értem, hogy lehet az, hogy megvan mind a kettő, aztán egyiken így, másokon meg úgy állítunk dolgokat.
Aztán a driverben a játékon (NVApp) egy Revert-et, ne engedd optimalizálni automatán.
4 helyen lehet állítani jelenleg, ez így jó nagy kavarc.
NVCPL-ben lehet Global, lehet a játék exe-re, aztán lehet az NVApp-ban szintén a Global és játék exe-re...
Tudtam azonnali crash-t előidézni, sikerült aztán olyat hogy indul, vmit csinál, aztán omlik össze.
Sikerült összehozni aztán egy nagyon jót is, amikor felskálázás 4k-ra, majd a Latest kiválaszt, és DLAA + DLSS Quality, és nagyon durván jó fps-ek lettek.
Ez viszont bugos, minden indításkor elfelejti.
A felskálázás nem támogatott az NVApp-ban, szürke. NVCPL-ban viszont lehetséges, aztán NVApp-ban lehet a latest-et.
Jó esetben működik, rosszabb esetben brutál képhibákat ad. Szürke csíkok mindenhol...
Ha sikerül is ráerőltetni, kilépés után annyi neki.
Fejlesztőknek adok időt, van benne fantázia. Jelenleg rengeteg panasz van rá, és nem is ez a játék az, ami őket foglalkoztatja. HZD RM egy utolsó nulla játék, nem népdivat.
Forbidden West detto ue.
CP77-et nem néztem, nem is érdekel az olyan játék semmilyen szinten. Azt reszelik amúgy.
Rövidre fogva, reset-elj mindent amit lehet. -
PAtr0n
addikt
válasz
CJ4567 #39806 üzenetére
Jó lett közben, de ezt a f*sz remasteredet rohadtul nem tudom futtatni. Bármit csinálok, az első vagy 2. logó után black screen.
Volt hogy eljutottam a prológushoz, de aztán ott is fagyi.
Mindent próbáltam már, mind1, ez nem is ide tartozik, de rohadul basztat, hogy hivatalos game, oszt, black screen, bármit csinálok. -
CJ4567
nagyúr
válasz
zebra_hun #39808 üzenetére
Őszinte leszek, számomra a DLAA, és a quality szinte megkülönbözhetlen ebben az esetben
Balanced alá nem mennék még az új modellel se, ettől függetlenül sokkal használhatóbb a perf mód, mint valaha volt.
Jelenleg a legjobb implementáció szerintem a Cyberpunk-e, viszont az a játék kb. az Nvidia techdemojává nőtte ki magát, szerintem még a 7090-re is kapni fog frissítést
-
zebra_hun
veterán
válasz
Busterftw #39809 üzenetére
Van aki ezt mondja, van aki azt. Mindegy, nem lényeges annyira.
Aztán az is lehetséges, hogy én olvastam félre.
Most teszteltem párszor, illetve bobalazs is írta, hogy ne így, hanem húzzam fel 4k-ra, aztán úgy dlss qua
Így már más, de a natív 4k meg mégszebb. Gpu nem bírja viszont, így az felejtős.
Szemembe marad a natív, mint értelmes minőség/teljesítmény. -
zebra_hun
veterán
válasz
CJ4567 #39806 üzenetére
Köszi. Épp a 4070 topikban ez a téma, bekapcsolódtam. Bemutatom itt is, de nem akarok untatni senkit a hülyeségeimmel. Rengeteg embernek ilyen, de attól megy még.
Egy másik módszerrel rávettem, de az az állítás ami a topikokba megy, az nálam nem állja meg a helyét.
Mindenütt azt olvasni, hogy a DLSS Perf szebb a natívnál.
Nos, nálam ilyen:[link] Video
Van benne Quality, Perf, FG, de a nativnak nincs párja.
Nagyon szépen köszi a segítséged, de a szemembe még a quality szódával elmegy, de a perf abszolút nem. -
-
solyom76
senior tag
Sziasztok. Esetleg valaki tudna thermal pad méreteket mondani,egy Manli 3080ti hoz..?
Sehol nem találok..
Köszi..
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gumi és felni topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple asztali gépek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Ultimate előfizetés akár 2105 Ft/hó áron? Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest