Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
marec1122
senior tag
üdv
adott egy win7 ultiamte 64.
na mármost a képernyőkímélőt állítgatom. 3d szöveg-->beállítások és itt elvileg a felület jellegénél van egy mintázatos lehetőség aminek mintáját a Mintázat választása menüben meg lehetne adni,de csak kidob a fájlkezelőbe.
kérdés: hol találok beépített mintázatokat és van ilyenre lehetőség hol tölthetek le egyéb mintázatokat?
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Vakegérke
félisten
válasz SOAD19 #34689 üzenetére
Indulás.
Kuplungot lenyomod, sebességet egyesbe rakod, kis gáz, kuplungot lassan engeded fel, míg érzed, hogy már fog. Még egy kis gáz, hogy le ne fulladjon, és nem rávágva, de kiengeded csutkára a kuplung pedált, közben mértékkel adsz még gázt. Utána gázadás, hogy felgyorsulj.Váltás.
Mikor eljött az ideje, lenyomod a kuplungpedált, vele egyszerre a gázpedált felengeded, váltasz, és mérleghinta szerűen egyszerre engeded fel a kuplungot, és megnyomod a gázpedált. Ezt már lehet gyorsan is, de a gázpedált nem kell tövig nyomni, elég a harmadáig, feléig. Ha nem akarsz gyorsítani, csak felváltani, akkor pici gáz elég. Majd ráérzel.Fékezés.
Ha nem kell nagyot fékezni, csak lassítani, nincs kinyomott kuplung, csak akkor, ha már vissza kell váltani. Akkor viszont kuplung ki, váltó eggyel vissza. Cicizni nem kell, nyugodtan felengedheted a kuplungpedált.Kuplung csúsztatás csak indulásnál van, mozgásban lévő autónál nincs rá szükség.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
kenny123
addikt
válasz agressiv #34688 üzenetére
Koszi, rá néztem, de bonyolult.
Fent nyomtam egy frissitest, azóta restart, win8 pedig hibára hivatkozva nem indul.
Ezt valahogy meg tudom oldani, win ujra húzás nélkül? Csak mert nincs egy darab pendrive sem a kozelemben.
https://www.dropbox.com/s/y5hivuy7h9ypygp/2013-01-05%2010.17.32.jpg
[ Szerkesztve ]
yo
-
Tikalin
csendes tag
Nagyon köszönöm a segítséget! Megpróbálok varázsolni... :-)
-
Phili
tag
válasz Realradical #34669 üzenetére
A hdmi beszerzés alatt,d-sub-ot használok de lehet ez a baj?Mert a tv fullhd a vga meg ugyebár tudja.
-
SOAD19
addikt
Hali!
Ha valakinek van kedve, privátban szívesen fogadom a tanácsokat kuplung, pedálok használatáról: [link]
Köszi!
-
kenny123
addikt
Tudnátok nekem mondani egy partícionáló programot? Régebben PQ partition magic-et használtam, de most win8 alatt nem akar működni. C-nek szeretnék adni még pár gigát, mert kinőtte, hátha gyorsulna valamit a rendszer.
Köszi
yo
-
spista222
addikt
válasz Tikalin #34678 üzenetére
Persze ezzel(Fn+F2) vissza is lehet kapcsolni, telepítés előtt egy próbát megér.
HA win7-ről van szó akkor vezérlőpult->rendszer->rendszer típusánál megtalálod hogy hány bites rendszered van.
Most látom hogy ezt már írtákpeter889 Csak gányolós megoldás van ha nincs hosszabb távtartód. A gányolós megoldás lehet alátét vagy bármi amivel ki tudod emelni azt a 2-3mm-et, én ha nem lenne más megoldás a ház lemeze és a távtartó közé raknék 2-3 alátétet, ha így is átér a menet a lemez hátoldalára.
[ Szerkesztve ]
-
-
peter889
őstag
Újabb probléma merült fel, sajna:
A PCI és PCIe kártyákat nem tudom az alaplapba rendesen becsatlakoztatni, mivel az alaplapomat úgy 2-3 mm-rel meg kéne emelni.Hogyan tudnám az alaplapot megemelni?
[ Szerkesztve ]
-
Tikalin
csendes tag
Aztamindenit! Ránéztem a wireless telepítőkre és ott vannak még további felbontások (Global DLM, P2P) Melyik az igazi?
-
Tikalin
csendes tag
Akkor ugyanezzel a kombinációval esetleg vissza is lehet kapcsolni? Megpróbálom a telepítés előtt ezt is. És valahogyan kiderítem hány bites a kis huncut. Köszönöm a segítséget!
-
spista222
addikt
válasz Tikalin #34676 üzenetére
Ha egy ideig jó volt akkor nem kellene driver problémának lennie de egy próbát megér az újratelepítése.
A legtöbb laptopon billentyűvel vagy külön kapcsolóval ki lehet kapcsolni a WIFI-t. Sajnos nem volt még a kezemben ilyen laptop de interneten rákeresve a billentyűzetre elvileg ez ennél a laptopnál Fn+F2-vel tehető meg.
[ Szerkesztve ]
-
Tikalin
csendes tag
Köszi! Szóval onnantól mindegy gyakorlatilag melyiket választom. Azt hol találom, hogy milyen op rendszert raktak rá? És még valami...A barátnőm azt mondta, hogy otthon egy darabig működött a gép és egyszercsak "megvakult" a wifilátása... Azóta kijöttünk külföldre és kicsit nehézkessé vált a szervizelés. Lehet, hogy hibásan tette föl a szerelő és először el kellene távolítani annak a maradékait? Vagy fogjak hozzá bátran?
-
Tikalin
csendes tag
Köszi ráleltem! Win7 van a gépén, de nem tudom, hogy 32 vagy 64 bit. Számít ez? Ha igen hol kell megnéznem? Itt a listában a wireless vagy a lan, ami nekem kell? És onnantól én döntöm el, hogy melyik legyen a próbacseresznye?
-
peter889
őstag
Még egy kérdésem lenne.
Valaki tudna ebben segíteni?
[link] -
sgergi
veterán
válasz Tikalin #34667 üzenetére
Milyen operációs rendszer lett rátéve? Windows 7? Valószínűleg a Wifi driver maradt ki, a gyártó honlapjáról leszedhető, és telepíthető.
-
Tikalin
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem. A barátnőm gépét most telepítették újra és azóta nem érzékeli a wifis hálózatokat. Mi maradhatott ki? Tudja ezt két viszonylag zsenge tudású nő pótolni? Ez különben egy Asus K50C laptop lenne...
Köszi
Tikalin -
peter889
őstag
Sziasztok!
Hová, hogyan érdemes .txt fájlt minél egyszerűbben és gyorsabban feltölteni, hogy utána a fórumhozzászólásba belinkelhessem?
Köszönöm, előre is.
-
tajati
aktív tag
Üdv!
eladásra került az iphonem és adás vételit akarok írni róla , de sehol nem találok mintát..esetleg tudnák linkelni egyet?
Köszönöm üdv t.
-
Phili
tag
-
PapB18
tag
Üdv!
Valaki segítsen nekem !Van olyan program amivel a tápot lehet lemérni hogy mégis mekkora ?
http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=PapB18&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
bb0t
senior tag
Egyébként azt rebesgetik, hogy az egyik win frissítés miatt nem lehet elaltatni. Korábban nekem sem volt bajom vele.
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
JohnnyX
őstag
22-24" környékén milyen monitort tudnék venni, ami tv is egyben, fullhd, van hdmi bemenete, és fps játékokra is megfelelne?
_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
Malanrion
tag
Sziasztok
Olyan problémám lenne, hogy a laptopomon (ASUS K55VD-SX023D) fogyamatosan előjön a COM SURROGATE nevű probléma, nem tudok képeket nézegetni.., utána olvastam, nincs rajta nero, se ffd show..
Először 64 bites rendszer volt rajta(win7) de feltettem egy 32eset, így már a sajatgepnel, kiiktattam a dllhost.exe-t de a probléma, meg mindig fent áll, remélem tudtok segíteni az ügyben
A másik probléma, hogy valamikor fogja magát és lefagy, tapon és aksin is ez miért lehet??Köszönöm előre is a válaszokat
-
Realradical
őstag
válasz laci06 #34634 üzenetére
Idevágom, a privi választ
Nyitsz egy parancssort start->futtatás->cmd
Ha ide beírod a chkdsk /r /f akkor az aktuális meghajtót ellenőrzi. Ha átváltasz a D:-ra akkor azt. Persze meg is tudod neki adni melyiket ellenőrizze pl. chkdsk d: /r /f
Amit csinál: megnézi van-e bad sector (f) és ha talál megpróbálja javítani (r).[ Szerkesztve ]
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
nagyúr
válasz tikshow #34642 üzenetére
IE8-ban nincs flash, telepíteni kell, java van, de abból is le kell szedni a netes telepítőt és frissíteni kell, a dx-et is, mert abból sem az összes fájl van fent. Net-et is kell, mert csak 3.5 van 7 64 biten, és winupdate leszedi a 4.0-át. Szóval kell mindegyik. Adobe-ot is ha szeretni, vagy foxit-ot ha az a szimpatikus.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz Ricardo128 #34640 üzenetére
Ezeket mind, + 64 bites telepítőjét is. A többi meg az lesz, amit felraksz magadnak, lejátszó program stb.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Ricardo128
senior tag
Na, amíg megformázom a C: meghatót, írja már le valaki szépen, hogy milyen alapvető programokat telepítsek (pl.: Adobe xy/z, Java, Flash, Net Framework, DirectX stb.)
Windows 7 - 64 bit
Részletesen, ha lehetne.gölmétcsül ©
-
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz ggabor55 #34632 üzenetére
A WAN portba dugod, a géped MAC címét pedig klónozod a routerre. A net kapcsolatot meg valószínűm hogy Dynamic IP-re kell állítanod és engedélyezned a DHCP-t. Elvileg így mennie kell.
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
laci06
senior tag
válasz Realradical #34625 üzenetére
Ez ("A legegyszerűbb megoldás a chkdsk /r /f az megmondja a tutit.") pontosan mit csinál?
Ha az a vinyó ami csekkolni szeretnék nem az a vinyó, amin mondjuk a rendszer van azt hogy tudom beállítani? Vagyis van egy 2 terrás vinyó is a gépembe, és egy régi 160 Gb-osat szeretnék leellenőrizni. Vagyis ha nem muszáj, akkor nem szeretném az összes vinyón lefuttatni. Bármi is legyen ez...
-
spista222
addikt
válasz ggabor55 #34627 üzenetére
Biztos megy, de jobb koliban ha fizetni is kell a netért akkor a net szétosztásáért bünti van
Általában AP-ként kell használni és a gép Wifi-jének MAC címét kell regisztrálni ilyen esetben, mert ez engedélyezett.Egyszerűen belépsz a Router-be ott beállítod a Dynamic IP Adress-t és klónozod a géped mac címet.
[ Szerkesztve ]
-
ggabor55
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ADSL routerem, ez:http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=&model=TD-W8951NB . Otthon ASDL WiFi routerként használtam, de most koleszon vagyok és azt szeretném, hogy lehetne-e úgy használni az egyik LAN portját, hogy abba dugnám be a koleszos netet és azt megosztanám Wi-Fi segítségével? A koleszos netre MAC cím alapján lehet kapcsolódni.
Köszönöm! -
joecontra
addikt
válasz joecontra #33227 üzenetére
Üdv!
Arra gondoltam, hogy megírom a fejleményeket [kiindulás] -> [reakció1], [reakció2].
Megnéztem, CR2032 az elem típusa így nyakamba vettem a várost, hogy beszerezzek egyet. Persze pont ilyen sehol nem volt.
Egy ajándékboltban azt mondták, hogy egy CR2025-el helyettesíthető.
Kipróbáltam, valóban. A kiinduló probléma nem jelentkezik, a gép tartós áramtalanítás után is helyesen jelzi a pontos időt.Időleges megoldásnak megteszi, mindenképpen egy CR2032-es kerül majd bele, amint hozzájutok egyhez. Mert bár a CR2025 is jó, de vékonyabb és kisebb mAh értékkel bír.
Mod.:
Ami előtte volt benne régi CR2032-es valóban gyenge volt, rápróbáltam.Üdv,
J[ Szerkesztve ]
-
Realradical
őstag
válasz laci06 #34623 üzenetére
A HDD Sentinel a SMART-ból dolgozik így egy teljes scan a HD Tune-ból megbízhatóbb. Ellenben a HD Tune-nál nem tudom , hogyan kezelődik a már unuseable-nak jelölt szektorok kezelése. Megeshet, hogy azokat nem jelzi, ez magyarázná az eltérést. Valószínű, hogy nem véletlen kerültek be a SMART-ba ezek a sectorok.
A legegyszerűbb megoldás a chkdsk /r /f az megmondja a tutit.
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy a HD Tune, ha végigírom a vinyót (erase) egyetlen egy rossz szektort sem talált, a Sentinel pedig több tucatot? Mivel lehetne meggyőződni, hogy melyiknek van igaza?
Köszönöm előre is...
-
^^|CC|^^
tag
csáóó!
olyat észleltem a mai nap folyamán, hogy egyszer csak fogja magát a gép és el kezd kattogni meg ugye a piros led is villog ahogy kattog és be is lassul/ fagy a gép és aztán meg "elműlik".. nem vágom mitől lehet ez a "csuklás" de nem tetszik. esetleg vmi ötletek észrevételek?? köszi szépen
üdv.:
^^|CC|^^Thug... The Hate U Gave Little Infants Fucks Everybody... //by.: Tupac Amaru Shakur//
-
Zirowe
nagyúr
válasz Zirowe #34615 üzenetére
Tárgytalan, mkvtoolnix megoldotta a problémát.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
cashback
őstag
Üdv.
Nem találtam megfelelő helyet... ezért megkérdezném, hogy hol lenne ezt érdemes elhelyeznem:
Kaptam egy levelet az AMD-től hogy meghívtak egy rendezvényükre...
Még ha itthon lenne megfontolnám, de LV-ben lesz.
"AMD Digital Engager Event at CES
Monday, January 07, 2013 5:00 PM - 6:30 PM (Pacific Time)
AMD Experience Zone at CES
3000 Paradise Road
Las Vegas, NV 89109"A meghívóért még külön regisztráció kell, de ha valaki éppen arra jár és érdekli ez, akkor szívesen beregisztrálom a mail címét és jó mulatást neki.
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
Zirowe
nagyúr
válasz unravel #34611 üzenetére
Most megcsináltam egyet, minden rendben, a hang rajta van, viszont a képből 16:9ből csinált 3:2est.
Mindent hagytam alap beállításon, video output copy, audio output copy, output format mkv muxer.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
falat08
csendes tag
Üdv!
Itt Hardveraprón IP cím alapján ki lehet tiltani valakit ? -
unravel
őstag
válasz Zirowe #34610 üzenetére
Szia
AVIDEMUX
aviból szeretném lecsípni a hangsávot (mp3)
Audio fül -> Save audioés mkv-hoz hozzáadni+az esetleges hangcsúszásokat korrigálni, hozzáigazítani a filmhez.
belehúzod a videót
Video - Copy (a videóforrás érintetlen marad)
Audio - Copy (az audio is)
Shift funkcióval el lehet tolni a hangsávot
Format - MKV
SAVE - kész¯\_(ツ)_/¯
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, aviból szeretném lecsípni a hangsávot (mp3) és mkv-hoz hozzáadni+az esetleges hangcsúszásokat korrigálni, hozzáigazítani a filmhez.
Melyik a legjobb program ehhez?
-
Burrowz
csendes tag
Sziasztok!
Most nemrégiben szereztem be egy új pc-t, fps növelés céljával, ezzel meg is van codba 250 meg minden oké, de kb 10-15 perc játék után lefagy a gép, először a tápra gyanakodtam, ezért rendeltem egy 500 wattosat, de még ezzel is ugyan azt csinálja. Az egyik ramomról kiderült, hogy rossz, ki is szedtem, de a másik jó, viszont ugyan úgy lefagy a gép, megpróbáltam tesóm 2 jó ramjával és ugyan az. Valaki nem tudja, hogy mi lehet a gond?
Válaszokat köszi! -
nonee
aktív tag
hy!olyan problémával állok szemben hogy az xp 32bites service pack 3as rendszer nem ismeri fel semelyik pendrive-omat,pedig az összes driver,chiepset stb fel van telepítve..vki nem találkozott ilyen problemmal még?
A futballban mindenkinek van véleménye, és mindenki ért is hozzá.Ha privátot kapsz,illik válaszolni!!!!
-
Phili
tag
Sziasztok.
Rákötöttem a fullhd tv-t a gépre,de 1366*768-as felbontásról nem tudom magasabbra venni.Vga kábelt használok meg egy gtx 260-at.Miért van ez? -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Megpróbálom érthetően megfogalmazni a kérdést, remélem sikerül...
Van nekem egy siralmas internetem, amit szeretnék lecserélni. A szolgáltató, ahol most vagyok, azt mondta, hogy ennél nagyobb sebességem nem lesz, amíg nem cserélik ki a kábeleket, mivel túl messze vagyok a központtól, és túl sok fele van osztva a kábel, mire ideér. Ha szolgáltatót váltanék, akkor is ezeket a kábeleket használná? Mert pl. az egyik ott dolgozó ismerősöm azt mondta, hogy hiába megyek máshoz, nekik is ezekkel a feltételekkel kell dolgozniuk. Ez valóban így működik?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest