Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz kenny123 #106921 üzenetére
Szerintem próbálj esetleg egy javítóprogramot. Ha nem fontos, akkor hagyd.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
iceQ!
addikt
-
nagyúr
-
Rivaul
addikt
-
MaxxDamage
félisten
válasz kenny123 #58178 üzenetére
100% , hogy nem !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Lenry
félisten
válasz kenny123 #50318 üzenetére
persze, a Win8-ba már került egy külön funkció direkt erre
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
Hunork
veterán
válasz kenny123 #33609 üzenetére
Igen, Android!
És köszönöm, a vékony felső sávot le kellett húzni, ami amúgy nem is volt látható...
Működik, minden rendben!
Köszönöm!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz kenny123 #32199 üzenetére
De, OTP bankszámlánál netbankon belül lehet állítani a bankkártya napi készpénzfelvételi és a napi vásárlási limitet is. 20,- forint díjat számol fel érte az OTP alkalmanként. (Már ha van Netbank szerződésed, természetesen...)
Ha jól tudom, bizonyos OTP-s ATM-eken ugyanezt el tudod végezni!Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
föccer
nagyúr
válasz kenny123 #32199 üzenetére
Netbank-on belül nem lehet kártya limitát állítani? Esetleg telefonon ügyfélszolgálatot érdemes felhívni. Gondolom az otp-nél is van 0/24 üfesz.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
nyunyu
félisten
válasz kenny123 #30213 üzenetére
Most nezem a port forward beallitasaidat, ket kulonbozo IP-hez probaltad hozzarendelni ezt a portot.
Port forward eseten a bejovo adatcsomagban latott port szama alapjan donti el a router, hogy melyik gepre tovabbitsa -> csak egy gepre lehet.
Torold az osszes beallitast, es ellenorizd, hogy private IPnek az a gep van megadva, amelyiken hasznalni szeretned a programot.
Masik gepen max akkor fogod tudni parhuzamosan hasznalni, ha a programban masik portot allitasz be, es aszerint hozol letre egy masik port forward szabalyt a routeren.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
brd
nagyúr
válasz kenny123 #30213 üzenetére
Nem ismerem az adott eszközt (igyekszem a márkát kerülni), de mintha hiba lenne a mátrixban, az alsó 2 bejegyzés ugyanazt a portot foglalná el, csak más IP-re mutat, ez hogy lehet, Ill. melyik lenne a neked kellő továbbítás? Mert most ha él is valamelyik, az valószínűleg az első.
The only real valuable thing is intuition.
-
nyunyu
félisten
válasz kenny123 #29716 üzenetére
Ha én itt Nagykanizsán bemegyek egy optikába, és megmondom hogy szeretném HD-ban élvezni a real life-t szemüveg nélkül, ott helyben tudnak adni nekem kontaktlencsét, vagy elötte mindenképp meg kell látogatnom a szemészetet, a kórházban?
Menj el egy szemorvoshoz, mert altalaban nem azonos a kontaktlencse es a szemuveg dioptriaja, lencsebol asszem gyengebb kell.
Szemuveget csak fel dioptriankent lehet gyartatni, mig kontaktlencsenel van negyedes is.Meg az sem mindegy, hogy a szemed milyen tipusu lencset toleral.
nekem ~30 ev szemuveg boven eleg volt, inkabb megmuttettem lezerrel.
-
napocska2
senior tag
válasz kenny123 #29722 üzenetére
Csak keresned kell egy olyan optikát, ahol rendel olyan szemorvos, aki foglalkozik kontaktlencsével is, így nem kell szemészetre menned egész napos elfoglaltság keretében. Biztos nálatok is van ilyen optika. Általában időpontot kell egyeztetni az orvoshoz, meg nyilván nincs ingyen, de erről úgyis felvilágosítanak az üzletben.
-
nyunyu
félisten
válasz kenny123 #22400 üzenetére
A madzag, ami kell adott.
Biztos?
Hasonlitsd ossze a ket veget a kabelnek, egyik vegenek narancssargaval, masiknak zolddel kell kezdodnie.Ha mindket vege egyforma (narancs-narancs/zold-zold), akkor egyenes a kabel, ami neked pont nem jo.
-
spista222
addikt
kábel van?
Cross kábel lenne a legjobb de szokott menni sima kábellel is ha a hálókártya támogatja.
Ami fontos hogy mind a két gépen meg kell adnod magadnak az IP címet(192.168.1.XXX) és alhálózati maszkot(255.255.255.0) mert ha más tartományon belül van akkor nem látja egymást a két gép.
(Nem vagyok ebben biztos de ajánlatos az egyik gépnek megadni alapértelmezett átjáróként a másik gépet).
Ha lenne routered akkor az automatikusan kiadná az IP-címeket és nem kellene állítgatnod semmit.Ezek után egyszerűen az egyik gépen megosztod amit akarsz és a másik gépen számítógép-> hálózat és elvileg ott megtalálod az első gépet és a rajta megosztott fájlokat.
[ Szerkesztve ]
-
gyulaszu
senior tag
Tehát crossover kábeled van, és azzal kötötted össze a két gépet közvetlenül.
Mindkét gépen fix IP-címet állítottál be, amelynél ugyanaz az alhálózati maszk és az alapértelmezett átjáró.
Ha az első két pont úgy van, akkor gépnév vagy IP-cím alapján látnod kellene a másik gép megosztásait, pld. így \\192.168.1.100\megosztás_neveAz FTP portja 21, de ahhoz nem értek egyáltalán.
gyulaszu
-
gyulaszu
senior tag
válasz kenny123 #22385 üzenetére
Ha valóban két gépet közvetlenül szeretnél egy LAN kábellel összekapcsolni, akkor szerintem ethernet crossover kábelre lesz szükséged.
Véleményem szerint is sokkal egyszerűbb lenne azonban egy routeren/switchen keresztül kis saját hálózatot kialakítani és ott megosztani...gyulaszu
-
spista222
addikt
válasz kenny123 #22385 üzenetére
Ha mindenképpen FTP-zni szeretnél a két gép között akkor létre kell hoznod egy szervert. A másik gépen és amelyiken el szeretnéd érni ott meg kell adni az első gép IP-címét a szerverbe beállított felhasználónevet és a hozzá tartozó jelszót.
Ennél egyszerűbb ha csak winben jobb klikk a mappára és megosztás a hálózaton.
Utána a másik géppel egyszerűen belépsz.[ Szerkesztve ]
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz kenny123 #21744 üzenetére
Én is chromeot használok és nekem bejön... Azért az fura, hogy pont a saját levelezőjével csinálja ezt. Esetleg futtass le valami malware bytes szerű progit. Más böngészővel nézted?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz kenny123 #21742 üzenetére
Igazából az tanúsítvány hibánál szokott az a gond lenni, hogy rossz a dátum és minden tanúsítványt lejártnak ismer fel. Bár a te problémád ránézésre más jellegű lehet, azért nézd meg, hogy 2012. augusztus 18. van-e rajta.
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Gyufaaa
veterán
válasz kenny123 #21726 üzenetére
Próbáltad frissíteni a chrome-ot?
-
Ybear
tag
válasz kenny123 #18119 üzenetére
A tietek egy egyszerű, de annál finomabb fajta, gyorsan elkészíthető. Amit mutattam az a gazdagított (honosított) recepje lehet ennek az eredetinek. A képek talán segítenek, hogy beazonosítsd.
Ha menni kell, hát menni kell.
-
nyunyu
félisten
válasz kenny123 #15744 üzenetére
Még régebben bátyám hozott valami programot xp-re, amive a windows ablakok fejlécét lehetett moddolni, kinézetet váltani. Nagyon nem tetszik a gyári kék, meg nem passzol a többihez.
Meg jo, hogy gyarilag 3 skin volt, kollegano az olivazoldet hasznalta, en a szurket.
Amugy az XPben is elo lehetett desktopon jobb klikkel csalni ezt az ablakot, ahol szabadon beallithattad magadnak a desktop elemeinek a szinet/meretet.
-
törölt tag
válasz kenny123 #14577 üzenetére
Például: Hogy is néznek ki a gépeink?
-
vilmaboy
őstag
válasz kenny123 #13716 üzenetére
Azt kéne plusz infóként tudni, hogy milyen formátumot akarsz babrálni és/vagy milyen tömörítést. nem ugyanaz egy avi és egy mkv buherálása. Itt van egy kezdetleegs leírás /nem mai/, de ebben aszem google lesz a te barátod.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
- = Zk = -
félisten
válasz kenny123 #11732 üzenetére
vettem, csak ezt ( ) lefelejtettem
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
csabyka666
veterán
válasz kenny123 #11729 üzenetére
Barátnőm is szemüveges volt, és kontaktlencsére váltott, de közben már megműttette a szemét. Acuvue Oasys lágykontaktlencsét használt, 3 havi adag 17.000 forint körül mozgott, plusz havonta 4000-be került a kontaktlencsefolyadék, illetve a szemcsepp havonta 1000 forintba. Ez drágább fajta, lélegző kontaktlencse.
MOD: Persze a lencse mellett célszerű szemüveget is csináltatni, biztonsági tartaláknak!
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
- = Zk = -
félisten
-
lakisoft
veterán
válasz kenny123 #11270 üzenetére
Itt elég sok érdekes dolgot olvashatsz erről:
http://www.dedoimedo.com/computers/dual-boot-windows-7-ubuntu.html[ Szerkesztve ]
- Árad -
-
sonaj0203
aktív tag
válasz kenny123 #10672 üzenetére
Próbálj megy úgy keresni, hogy cukrászati eszközök. Egyébként szerintem szivat a tanár, nem egy általánosan használt eszközről van szó illetve annyira az, hogy nem is gondolnád pl.: fekete vágódeszka , de eltudom képzelni, hogy a cukor, esetleg marcipán stb. fehér színek ellenőrzésére is lehet használni.
Sok sikert.Van úúgy, hogy nem úgy van.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest