Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marci112233
addikt
válasz w.miki #132097 üzenetére
Én Samsung párti vagyok, mert elég megbízható, de nem a legolcsóbbak közt van.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Cs1csó
félisten
válasz Kezdő vagyok #132093 üzenetére
Amit meg lehet tenni:
1. áramtalanítod a gépet és átnézed, hogy minden csatlakozó rendben van e ű
2. kikapcsolhatod a gyors rendszerindítást
3. az oprendszered - gondolom be van lakva - lemented pl. Macrium Reflect Free-vel majd csinálsz a Windows 10-el egy TISZTA telepítést - legfrissebb stabil build, lefuttatod a Windows udpate-et, hagyod hogy amit akar frissítsen - akár az opcionális driver frissítéseket, felteszed a legfrissebb VGA drivert majd teszteled a rendszert.
Ha a hiba nem jön elő (leállítod, újraindítod a gépet, áramtalanítod, újra bekapcsolod, újraindítod leállítod stb. ) akkor a hiba a korábbi rendszeredben lehetett vagy valamelyik telepített programodban vagy valami beállításban.Kezd el belakni ezt az új "jó" rendszert és persze időnként teszteld amint eljön a hiba megint lehet sejteni melyik legutóbb telepített program vagy beállítás módosításához lehet köze.
Nekem is volt már olyan, hogy kékhalált dobált a gép és egy tiszta rendszer telepítése után megszűnt.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz Cs1csó #132092 üzenetére
MSI B450M MORTAR MAX
AMD Ryzen 7 3700X 3.60GHz AM4 BOX Wraith Prism RGB LED hűtő ventilátorral
CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16 KIT BLS2K8G4D32AESBK
GIGABYTE GV-N207SWF3OC-8GD GeForce RTX 2070 8GB GDDR6 SUPER Windforce OC 3X PCIE
WD Purple 3TB 3.5" 5400rpm 64MB SATA3 WD30PURZ
Samsung 970 EVO Plus 500GB PCIe x4 (3.0) M.2 2280 (MZ-V7S500BW)
LITE-ON IHAS124 fekete
COOLERMASTER MasterBox NR400 ODD fekete
CORSAIR TX Series Modular TX550M Gold 550W
LOGITECH Keyboard K120 Magyar fekete
LOGITECH G102 Prodigy fekete
AOC Q3279VWFD8
BE QUIET! Dark Rock 4
2 db ARCTIC COOLING P12 PWM PST fekete
Genius SP-HF1250B
GENIUS FaceCam 1000X v2Kb.2020.januárban vettem.
-
Cs1csó
félisten
válasz Kezdő vagyok #132091 üzenetére
Ebben nem én vagyok a mogul, de általában program akad be bár a Kernel-Power bármi lehet sajnos, akár tápegység is.
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Beléptem a számítógépem esemény naplójába.És sokszor azt írja ki, hogy a számítógép úgy indult újra hogy előtte nem nem állt le megfelelően.Ilyenről viszont nem tudok.Mindig normálisan állítom le.Nem húzom ki az áramból működés közben.
Mi lehet ez?Kell-e vele foglalkozni?
Gépinduláskor is kiírja.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz w.miki #132084 üzenetére
Teljesen jó gép ez. Nekem egy 2007 nyári modell notebook-on fut - nem túl szépen - a Windows 10. Ezen hasítani fog.
Elsősorban egy SSD kell. Azt elég olcsón ki lehet hozni a RAM bővítés már macerásabb művelet és lehet költségesebb is, 4GB pedig már sok mindenre elegendő: böngészés, filmezés, persze nem 50 oldal egyszerre vagy nem 4K HDR film lejátszás de egy FHD tartalommal elboldogul. -
Marci112233
addikt
válasz w.miki #132086 üzenetére
Én nem találtam leírást van-e bene M.2-es csatlakozó, de lehet van, ami kideríthető ha leszedet a hátlapot. ott valószínű az kiderül, hogy képes-e NVMe SSD-re de szerintem ha van is akkor inkább abban még csak sima M.2-es SSD csatlakozó van, így olyat vegyél bele. Ha pedig nincs M.2-es hely akkor is opció lehet az mint nálam volt az előd laptopnál, mégpedig hogy a bent lévő HDD-t kiveszed és a helyére teszek egy 2,5-ös SSD-t. A kivett HDD-t pedig beteszed egy USB3-a kapcsolatú külső házba, így azt viheted is a géppel együtt és az azon lévő adatok is meg lesznek.
És bőven elbír a 10-el, de +4GB RAM nem árt, mert nekem az előd laptopomban i7-4500U és 8GB DDR3 RAM-al szépen ment a Win10 persze 2,5-ös SSD-n.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Tim82
félisten
válasz w.miki #132086 üzenetére
Szerintem ennél sokkal régibb, lassabb procikon is elfut a Win10.
Elvileg van benne M.2 csatlakozó, szóval oda mehetne M.2 SSD és megmaradhat a HDD is.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
w.miki
veterán
Szerintetek ezt a lassú gépet van értelme bővíteni higy gyors legyen?
A515Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
tonyrulez
őstag
válasz Chosen #132078 üzenetére
Copy selected links addon segítségével kijelölöd az összes linket majd kimásolod a tartalmát, ami mehet bármely letöltéskezelőbe. De az első lépést már meg is tettem, már csak le kell töltsd: https://pastebin.com/raw/Q6mdmqkP
4 8 15 16 23 42
-
zolee001
őstag
válasz hardcore334 #132076 üzenetére
Settings-Calls-Caller id
vagy **31* 06xx xxxxxxx minden hivásnál -
Chosen
addikt
válasz Aryes #132079 üzenetére
Csak az emlékezetemben van meg a kép, arra sajnos nem tudok binggel keresni.
HTTrack-ben milyen beállításokat kellene alkalmaznom, hogy a linken található képeket is letöltse? A site-öt gyönyörűen letölti, de nem az ikonok meg a logó lenne a lényeg, hanem a linkek alatt lévő képek.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Erről az oldalról hogy lehetne egyszerre az összes képet letölteni?
[Windows 10 wallpapers - microsoft.com]
Keresek itt egy képet, de egyszerre csak egyenként lehet ezeket megnyitni. Teljesen legális meg minden, csak ahogy fel vannak rakva a linkek úgy egy fél élet lenne mindet átnézni. :\
-
ityam
őstag
válasz hardcore334 #132076 üzenetére
Androidnál jellemzően a beállítások között kell keresni a hívóazonosító szóra ékezettel és ott lehet beállítani. Legalábbis az én telefonomnál.
-
JoolsNOS
veterán
Köszi mindenkinek. A kötőjel volt a gond.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Tim82
félisten
válasz JoolsNOS #132071 üzenetére
Próbáld meg úgy, hogy az off elé nem teszel kötőjelet/gondolatjelet.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Újrahúztam windowst. El akarom takarítani a hiberfil file-t. A normál paranccsal nem törli. Powercfg -h -off. Az írja, hogy az értéknek on vagy off-nak kell lennie, és nem történik semmi. Rendszergazdaként indítom a parancssort. Mi lehet a gond?
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
King Unique
titán
válasz joergie #132069 üzenetére
How to Create Bootable USB Flash Drive to Install Windows 10
Szerintem kellően egyértelmű a linkelt útmutató, ahol ha valaki a legacy BIOS, UEFI, legacy (CSM) és UEFI boot mode, MBR, GPT, FAT32, NTFS stb. alapokkal nincsen tisztában a témában, akkor számára az MCT használata a legegyszerűbb ami next
—►
next—►
finish alapon egyszerűen elkészíti a telepítési adathordozót. A Ventoy pedig szintén működik és csak rá kell másolni 1:1-ben magát a W10 ISO-t az exFAT fájlrendszerű partícióra, ahogyan az ISO fájlkezelőben (nem kell 7-Zip ehhez) történő felcsatolása és a tartalmának 1:1-ben a FAT32 / NTFS fájlrendszerre formázott pendrive-ra másolása módszer szintén, ezért is valószínűleg inkább hogy az előbbiek hiánya lehetett ott a gond...Normál esetben nyilván nincs olyan, hogy egy pendrive egy W10 ISO kiírása közben, után írásvédett lesz csak amiatt, legyen az 7-Zip, Rufus, Ventoy, MCT, fájlkezelős fájlmásolás, stb. Ha írásvédett lett a pendrive és nem lehet parancssorban (így) sem törölni és újraparticionálni, valamint az alább linkelt módszerrel megszüntetni az írásvédett állapotot, akkor az a pendrive hibája miatt szokott lenni, lehet már annyira elhasználódtak az írástól a flash cellák hogy a vezérlő ezért részlegesen / teljesen letiltotta az írást és csak read only módban működik tovább a pendrive, tipikus hiba szokott lenni az ilyen vackoknál, ha k betűs ipari hulladék, akkor meg pláne nem meglepő.
How to enable or disable write-protection on a USB flash drive
[ Szerkesztve ]
-
joergie
őstag
Üdvözlet!
ventoy-al formatáltam egy pendriveot, aztán kiderült hogy ezzel nem megy fel a bootable win10 iso. fogtam és rátoltam azzal, ami megnyitja(7zip). fel is tolta, de nem bootol, most viszont az egész pendrive írásvédett, és egyik online módszer se segített feloldani az írásvédettséget, egy órája sz*p*k vele.(easeus cleangenius, regedit, diskpart...). nincs a pendrive-on hardveres írásvédő, és 97% hogy a 7zip okozta. Rámentem rufussal is amikor először rájjöttem hogy nem bootol róla, de az már hibát jelzett. Ettől még lehet a rufus csinálta.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Armagedown #132067 üzenetére
Szia!
Pákával is lehet SMD alkatrészt forrasztani!
Pl:
Ugyan ezt nem én cseréltem, a Googlével kerestem rá, de hasonló munkát tudnék végezni pákával én is!
Nem kell mindenhez hőlégfúvóállomást használni, persze van mikor megkönnyíti a dolgot (nekem is van)!
Ha túl nagy a páka vége, az sem probléma egy kis drót darab (vörösréz) megoldja!
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
-
mezis
félisten
válasz Armagedown #132062 üzenetére
Volt egy olyan laptopom, ami elkezdett üzem közben kikapcsolni, aztán bizonytalan lett a bekapcsolás. Ennél a bekapcsolást egy 8 lábú IC végezte. Ennek lábain korrózió volt, ami talán az IC-ből támadt kifelé.
mezis
-
RandomName
senior tag
Amit lehet ki kell venni belőle. Akku, RAM, HDD.... Ha 2-4 csavaros az alja, akkor le kell húzni a wifiről is amit lehet. Ha úgy sem indul, akkor kölcsöntöltő, és utána jön amit te említesz...
Ha esetleg véletlen Asus K54L (X54H) alaplap van valamelyikben, akkor fogalmaznunk kellene közösen priviben egy rámszabott HA hirdetést.
[ Szerkesztve ]
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
inf3rno
nagyúr
Hát lehet tápegység is akár szerintem.
@ityam: na akkor egyre gondoltunk.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
ityam
őstag
Én először tápegységre gondolnék hogy biztos elegendő kakaót tud-e adni a táp amivel próbálkozol. Főleg régi laptopok 120-150Wos tápokat szeretnének és jellemzően 75-90Wossal próbálgatják az emberek.Belefér az is hogy amint megrántja a tápot, a noti a táp lekapcsol rögtön túlterhelés miatt.
Egy hónapja vettem egy hibásnak hirdetett P4 laptopot(prescott procival 3.2GHz). Annak az aljára 150W os táp volt írva hogy kell. Nekem csak 90Wosak voltak itthon. Valamelyikkel ilyen jelenség volt. valamelyikkel eljutottam biosig, valamelyikkel win is már betöltődött és percekig ment majd lekapcsolt.
Azóta szereztem egy 120Wos tápot de azt még nem próbáltam. Azzal lehet nem kapcsol le majd.[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
Laptopoknál milyen hibára utaljat, ha nem kapcsolnak be, a bekapcsológomb lenyomágakor egy pillanatra felvillannak a ledek, utána semmi, ventik sem pörögnek?
100%, hogy ez valami chipset vagy vga hiba?
Többet is kaptam alkatrésznek.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
inf3rno
nagyúr
válasz RandomName #132059 üzenetére
Hát nekem ennyi ötletem volt. Esetleg meg lehet kérdezni a Windows 11 topikban is, hátha ott nagyobb eséllyel válaszolnak: [link]
Buliban hasznos! =]
-
RandomName
senior tag
válasz RandomName #132059 üzenetére
Na meg mondjuk arra is kellene valami megoldás, hogy azon a kijelzőn nyíljon meg az app, aminek a tálcáján kattintok a megnyitásra....
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz inf3rno #132058 üzenetére
W11 Insider Preview....
Nem félek a linuxtól, bár a systemd elrettent, az UHU-s Ubuntus múltammal, de adott program (OBS) nem annyira acélos rajta, és az OBS-ben megjelenített appok vagy Samsung DEX, vagy Steam, OGG, Ubi Connect, Epic kötöttségűek.. A steam még gondol is linuxra, de a többi vagylagos eléggé....
Azaz feladathoz az eszközt keresem.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz RandomName #132043 üzenetére
Gondolom valami Windows OS lesz az alapján, hogy tálcát, ilyesmiket írsz. Én nem tudok javasolni semmit rá. Azt tudom, hogy Linux-nál a Wayland elvileg elég fejletten kezel több képernyőt, én arra tapogatóznék, ha esetleg szóba jöhet másik OS.
Buliban hasznos! =]
-
Starchm
őstag
válasz RandomName #132056 üzenetére
Korabban is felmerult mar hasonlora a topikban a displayfusion, talan erre is jo lehet.
-
RandomName
senior tag
válasz RandomName #132043 üzenetére
Erre tényleg senkinek nincs ötlete?
-
inf3rno
nagyúr
válasz genndy #132052 üzenetére
Szerintem két részre lehetne bontani. Az egyik, hogy SSL miatt nem megy, pl a rossz dátum, amit mondasz, vagy nekem volt olyan, hogy a vírusirtó csinált valami "protokollszűrés" nevű dolgot, és emiatt nem jött be egy csomó oldal, amikor elszaródott. A másik, ha DNS vagy más hálózati hiba miatt nem jön be, de akkor más se jönne. Esetleg még lehet egy harmadik, ha pl adblocker, tűzfal, ilyesmi tiltja le. Rákérdeztem, és csak ezen a gépen nem működik, minden más gépen igen. Szóval valami helyi beállítással kapcsolatos zűr lesz. De azért kíváncsi vagyok, hogy ezeken felül esetleg léteznek e még más okok. Sajnos nem tudom, hogy mi a hibaüzenet. Az a benyomásom, hogy nincs semmi, pusztán nem töltődik be az oldal és timeoutol, mert különben mondták volna, hogy ezt és ezt írja, de majd oda megyek jövő héten valamelyik nap, és ránézek, hátha tudok vele valamit kezdeni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Van egy Win10-es gép, amin nem jön be egyik google oldal sem (gmail, kereső, sheet, stb.). Egyik ismerősnél van, jövő héten jutok el hozzá, addig szeretnék egy kicsit előre dolgozni így látatlanba. Szóval szerintetek mitől lehet ilyesmi?
Buliban hasznos! =]
-
nagyúr
válasz jozsi252 #132048 üzenetére
Mi sem egyszerűbb ennél: megnézed, mekkora a videó képkockasebessége, aztán pause állapotban képkockánként lépteted a videót és megszámolod a képkockákat. Egy 60fps-es videónál 6 képkocka = 1 tizedmásodperc. Ennél pontosabban nemigen fogsz tudni időt mérni egy videóról. Persze más kérdés, ha lassított felvétel és mondjuk 1200fps, ahhoz már sokat kell számolni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok
VLC-n belül be lehet valahogy állítani hogy ahol számolja a videóból eltelt időt ott ne csak másodpercek legyenek hanem tized vagy századmásodpercek? Van egy kis videó amiben meg kellene mérnem egy eseményt hogy meddig tartott nagyjából.
Ha ott nem esetleg más videólejátszó aminél van ilyen lehetőség?iPhone 16 Pro Max
-
tylerddd
veterán
Üdv! Egy olyan furcsa kérésem lenne, hogy valaki tudna-e linkelni olyan weboldalt, ami beágyazva tartalmaz valamilyen Soundcloud tartalmat. Meg kellene néznem, hogy adott böngészőben, hálózaton működik-e a lejátszás vagy tiltólistán van a házirend miatt. Vagy ha magán a Soundcloud oldalon megy a lejátszás, akkor bárhol menni fog, beágyazott tartalom is?! Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
RandomName
senior tag
Sziasztok.
Jelenleg 2 megjelenítőt haszálok.
Az egyik a laptop 15,6" kijelzője, a másik egy 24" monitor HDMI-n (Ez az elsődleges).
Záros időn belül lesz még rákötve harmadik megjelenítőnek egy 10" tablet usb-n, Spacedesk-el.Viszont felmerült az igény arra, hogy bizonyos esetekben a laptop kijelzőjét kikapcsoljam. Ez egyszerű, benézek a tálca-> Rejtett ikonok-> Intel HD-> jobb klikk-> stb ki tudom kapcsolni.
De ez, visszakapcsolásnál elrontja a kiterjesztett asztal területi elrendezését.
Ok, amíg 2 monitor van, és ritkán merül fel az igény, addig azért ezzel együtt lehet élni.De a 3. kijelző megérkezésétől ez az igény gyakoribb lesz, és a 3 kijelző pozícióját beállítani minden visszakapcsolásnál még nyűgösebb.
Mit javasolnátok erre a helyzetre?
Menekülőútnak akár az is jó lenne, ha csak a nem használt képernyőkön az elsődeges kijelzőről tudnék egyedileg mondjuk képernyővédőt kapcsolni.
Az ötletelést előre is köszönöm.
-
jpisti
senior tag
Üdv minden kedves segítőkész topiklakónak!
Mivel nem találtam azonnali nyomtatós topikot ezért ide szeretném beírni a kérdésemet.
Adott egy Xerox WorkCentre 6027-es multifunkciós gép ami tud e-mailben is küldeni adatot. Ennek a beállításához szeretnék segítséget kérni. Két mail címem van, egy gmail-es és egy hotmail-es. Ezek közül szeretném az egyiket beállítani, hogy a scannelt anyagok levélben is küldhetőek legyenek.
Amikor megvettem a gépet (5-6 éve legalább) akkor nagy nehezen sikerült egy UPC-s maillel összehangolni ami működött is addig amíg a UPC bele nem állt a földbe. (akkor a gmailt is próbáltam, de az valamiért nem sikerült) Viszont már nem emlékszem a beállítás menetére.
Ha valaki tudna segíteni ebben az nagyon jó lenne.
Várom a vállalkozók jelentkezését, akár itt, akár telefonon, bármilyen megoldásra nyitott vagyok.
Előre is köszönöm a segítőkészségeteket!A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
-
inf3rno
nagyúr
Léteznek issue tracker és ticketing rendszerek, amik nagyjából ugyanazt csinálják, hogy vannak feladatok, amiket dokumentálni kell, lépésekre osztani, priorizálni, végrehajtani és lezárni. Szóval ezek ilyen munkaszervezési segédeszközök, ha úgy tetszik. Ebből a szoftver kategóriából szerintetek mi a legjobb ingyenes vagy olcsó megoldás? Nagyjából annyi extra igényem van, hogy valami nyomtatható dolog kijöjjön egy-egy feladatból, amit le tudok pecsételni és berakni egy mappába, hogy nyoma legyen, hogy dolgoztam.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Heavyrain
őstag
Köszönöm a válaszokat
-
tonyrulez
őstag
válasz Heavyrain #132033 üzenetére
Mivel csak 1 USB-C-t látok a képen ami a HUB adatkapcsolatért felel, így csak az arra dugott gépen fog működni. Ha tudna KVM switchként funkcionálni a monitor (tudtommal van ilyen) akkor kettő kimenetnek kellene lennie (nem feltétlen C, lehet B is).
4 8 15 16 23 42
-
varmi2
nagyúr
válasz Heavyrain #132033 üzenetére
Nem biztos hogy usb-c fogad képet. Lehet csak azért van rajta, mert az tartja a kapcsolatot a gép usb portjával. És nem az usb csak egy eszközhöz csaakoztathato. Ha arról atvaltol masik bemenetre az usb portok nem fognak vándorolni. Csak az az egy gépen lesz a billed, ahová a monitor usbje van dugva.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Heavyrain
őstag
Sziasztok,
Lehet, hogy számotokra egyértelmű a kérdés, de nem igazán értek ehhez.
Kinéztem egy monitort (Philips 276B1/00) amin az alábbi csatlakozók vannak.Két eszközt is rácsatlakoztatnék. Egy laptopot USB-C-n keresztül és egy PC-t HDMI 1.4-n (vagy akár Display por 1.4-en keresztül ha szükséges)
A kérdésem az lenne, hogy mi történik ha a monitorba bedugok egy USB-s billentyűzetet?
Ha a laptop van kiválasztva bemenetnek akkor USB-C n keresztül gondolom a laptopon megjelenik amit a külső billentyűzeten gépelek.
De ha átváltok a HDMI bemenetre akkor azon keresztül is "átmegy" a külső billenytűzet jele és érzékeli majd a PC? Valamint ugyan ez a kérdésem vonatkozna az ethernetre is. Azt is képes továbbítani a PC-be HDMI-n keresztül?
Köszönöm! -
törölt tag
válasz tylerddd #132029 üzenetére
Ha le tudja tölteni, képesnek kell lennie megnyitni is. A Windows és a Linux is natív módon mindenféle segédprogram nélkül meg tudja nyitni a zip fájlokat. Ha meg van nyitva a zip, vagy rákattint a benne lévő dokumentumra és úgy nyitja meg, vagy kihúzza egy tetszőleges könyvtárba és már nincs is tömörítve.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Google Drive-ból hogyan tudok úgy megosztani Office fájlt, hogy le tudják tölteni azok, akik megkapták a linket és ne a Google dokuszerkesztőiben nyíljon meg a linkre nyomva?! Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
inf3rno
nagyúr
válasz E300TD #132023 üzenetére
Esetleg ehhez lehet valami köze: [link] Nem tudom pontosan mi történik itt, mert az IPv6 címek fe80-al kezdődnek, amik elvileg helyi címek, az IPv4 cím pedig az IANA címe, ami a 3702 protokoll miatt normálisnak néz ki. Szóval elképzelhető, hogy ez egy normál forgalom webszolgáltatás felderítésére, és a digi túl óvatos, és ezért blokkolja. Most nincs időm jobban utánajárni, de érdekes.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Cs1csó
félisten
válasz gameresboy #132024 üzenetére
Akkor vidd vissza, mert szinte biztos, hogy a bill rossz.
(az a legnagyobb gond egy hardverhibánál ha nehezen reprodukálható. Pl. bedugja és működik akkor visszaküldik.)[ Szerkesztve ]
-
E300TD
tag
-
inf3rno
nagyúr
válasz E300TD #132021 üzenetére
Wiresharkkal lenne jó belenézni, hogy mit küld ilyenkor.
Én amit megpróbálnék, hogy kiszedem a HDD-t vagy SSD-t a gépből, teszek bele másikat, és arra teszek fel egy tök új Windows-t. Általában még ha firmware-be írnak, akkor is sokszor a HDD vagy SSD firmware-t célozzák, mert azzal kapásból tudnak a lemezen csinálni egy rejtett partíciót, ahova oda tudják tenni a dolgaikat úgy, hogy te abból semmit nem látsz semmilyen oprendszeren kb. csak hogy egy kicsivel kisebb a tárhely, mint kéne.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
E300TD
tag
válasz inf3rno #132018 üzenetére
Szívesen vennék valami ötletet ....Úgy néz ki, hogyha ez a laptop kapcsolódik a routerre, akkor néha " elindul rajta valami" amit a digi DDOS-nek jelez vissza nekem, egyébként pedig a router leszakad a netről, kedvezőtlen kapcsolat címszóval. Ilyenkor a digi azt látja, hogy az ont-n van net. Másfél éve megy ez, van, hogy hónapokig semmi szakadás....Másik 3 router is ugyanezt csinálja.
A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire" "A vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a máséra"
-
Cs1csó
félisten
válasz gameresboy #132019 üzenetére
1. másik USB port-ban
2. másik PC-vel (notival stb.) kipróbálni -
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Coolermaster CK350 típusú billentyűzet.
A probléma, hogy random időközönként a Windows kiírja, hogy ismeretlen USB eszköz, s a biilentyűzet hol megjelenik az Eszközök között, hol eltűnik, de ilyenkor használhatatlan.
Van, hogy 1,5 órás játék alatt semmi gond, majd előjön a fent leírt probléma.
Valaki találkozott már ilyen problémával? Mit lenne érdemes kipróbálni? A billentyűzet még garis, érdemes lenne visszavinni?
Üdv,
GBoy -
E300TD
tag
válasz Doky586 #132004 üzenetére
Az lehet, hogy a bios "fertőzött"? Átállítottam mbr-gpt, uefi bios és kapott egy friss win10-et. Beléptem rajta egy google fiókba és rögtön ledobott a netről a router . Újra próbáltam, ismét. Kikapcsoltam a gépet, azóta minden ok ...
A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire" "A vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a máséra"
-
forras2
őstag
Találtam szaktopicot
[ Szerkesztve ]
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Működőképes ez a hálózat, a Switch tudja osztani a netet?Otpika net modem > Switch > Router
-
Satyricon
addikt
-
Top cat
addikt
válasz Schiano #132009 üzenetére
Ehhez a laposhoz nincs gyári win10 driver.
Próbáld ki a generic drivert, hátha azzal megy.
-
Schiano
tag
-
E300TD
tag
OK, köszi. Meglesem a SecureBoot-ot, ez egy régi laptop, Dell E5410.
-
Doky586
nagyúr
-
E300TD
tag
Sziasztok,
a digi pár hónapja csesztet, hogy DDOS támadások történnek az én IP címemről.
Mint kiderült az egyik laptop csinálja:
virusvédők, malwerbyte nem talál rajta semmit.
Hogyan lehetne kideríteni, hogy mi okozza?A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire" "A vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a máséra"
-
Schiano
tag
Valakinek esetleg ötlete?
https://prohardver.hu/tema/azonnali_kerdesek_oraja_4/hsz_131965-131965.html
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen TV-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest