Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiritex
veterán
Azt szeretném még tudni, hogy melyik ér többet: ha valaki a bejövő (pl. koax) kábelt kihúzza a modem/router-ből és ott hagyja 1-2 cm-es távolságban, vagy ha vesz egy (pl. korábban linkelt) túlfeszvédőt, amibe viszont bedugja a koax kábelt?
Illetve hol kezdődik az a távolság, ami a kihúzásnál már tuti elegendő? 10 cm-nél?(#48101) wmati
Ok, akkor viszont tényleg érdekelne milyen távolságba tegyem a kihúzott kábelt, mert úgy tudom a pár centi semmit nem ér, mer simán át tud ívelni rajta.[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Impressa
őstag
Na igen, a másodlagos hatást, azt nem szokták az ezzel foglalkozó szakik sem figyelembe venni - tisztelet a kivételnek - pont nővéremék jártak így évekkel ezelőtt. Nekik a telefon vonalon ment be, és két routert, 3 laptopot, 2 asztali gépet, és két utp-s nyomtatót vágott haza. Na már most sógorom orvos létére, erre rákérdezett, hogy a telefon vonal védelmére nincs e szükség, de azt a választ kapta, hogy nem lesz vele gond. Mire velem beszéltek, és segíthettem volna már megtörtént a baj.
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
válasz spiritex #48096 üzenetére
Igen, pont a másodlagos hatás kivédésre találták ki. Nem véletlen, hogy telefon, kábeltv, ethernet csatlakozás is van rajtuk, hiszen ezekben a vezetékekben is indukálhat akkora feszültséget, ami az eszközbe jutva ...
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
suspect
aktív tag
Sziasztok!
Van olyan progi amivel meg lehet nézni az IP címekrt amelyekről felcsatlakoznak a routerre? Mert minden este elkezd lassulni (nagyon durván) pedig ugyan annyira van használva mint na közben
-
-
-
spiritex
veterán
De az a durva, hogy ha pár méterrel arrébb jön, akkor az ablakon jön be. Bár szerintem ilyen nincs, mert úgy tudom, hogy mindig valaminek vonzania kell, valami magas és kiálló dologba szeret belecsapni.
(#48089) Vakegérke
Ilyen közelről még nem találkoztam velük.. kissé ijesztő![ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Outlander
addikt
válasz spiritex #48084 üzenetére
Ezt a mondatot kifejtenéd kicsit bővebben, hogy mi a logikája?
Hülye kérdésre , hülye válasz...
Mivel semmilyen elektromos/vezető kapcsolatban nem vagy a fával, így miért is történt volna baj?
2. kérdés.
Ha tönkre nem is, de mindenképp cserélni kell benne a biztosítékot vagy olvadó betétet..
3. Kérdés.
Most ez megint hülye kérdés!
Mit tanítanak ma az iskolában? [link]
Ha az elektromos vezetékbe, vagy környékébe "csap", vagy antennába akkor copacs van...ha meg minden más olyanba ami nem vezeti az áramot, akkor csak nagy pukk van és "nahinnye"...
Ha nem vezeti az áramot az adott dolog, pl a cserép, vagy a fa, akkor max a villám által leadott hő vagy energia miatt, meg/el/összetörik és/vagy megég....
[ Szerkesztve ]
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
Lenry
félisten
válasz spiritex #48084 üzenetére
"Ha pedig nem a fától jön az áram, akkor mázlisták vagytok..."
Ezt a mondatot kifejtenéd kicsit bővebben, hogy mi a logikája?azt jelenti, hogy amíg a fát csapkodja, addig tökmindegy, mivel nem a fától jön az áram, hanem a villanyoszloptól.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
spiritex
veterán
válasz Outlander #48082 üzenetére
Köszi a válaszokat!
"Ha pedig nem a fától jön az áram, akkor mázlisták vagytok..."
Ezt a mondatot kifejtenéd kicsit bővebben, hogy mi a logikája?Szerk.: ja azt hiszem értem. Azért vagyunk mázlisták, mert másfelé vannak a vezetékek. Hirtelen arra gondoltam, hogy annyira nem volt így esélyünk, hogy azért vagyunk mázlisták, de ebben meg nem volt logika.
Illetve, ha a villámvédőnek is szerepe volt a védelemben, akkor az ilyenkor nem megy tönkre? Működik tovább vígan?
Illetve mit jelent az, hogy "közvetlen hozzátok csap be"? A tetőbe, cserepekbe, falba?
[ Szerkesztve ]
-
Outlander
addikt
válasz spiritex #48081 üzenetére
Ha és amennyiben a fától közvetlenül jön az áram hozzátok, akkor az APC mentett meg.
Ha pedig nem a fától jön az áram, akkor mázlisták vagytok...
Minden szünetmentesen és/vagy villámvédő elosztón van egy feszültség érték amit még elvisel... ha ezen belül történik akkor értelemszerűen megvéd... ha a villám közvetlenül hozzátok csapba... hát két esélyes a dolog, vagy megússzák azok amik be voltak dugva a "villámvédőbe", vagy nem...
Általában nem...
A közvetlen villámcsapás nem tudja kivédeni egy pár ezer ft-os eszköz... ezek arra jók, ha az utcában, vagy abban a városrészben valakihez becsapna, akkor mire hozzád ér, azt az erősséget még kivédje.Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
spiritex
veterán
Van valaki közöttetek, aki ért a villámokhoz?
Csak mert ma 2-kor egy akkora villám csapott a bejárati kapunk előtti hatalmas fába, hogy szó szerint elfelezte, az meg keresztben az útra dőlve teljesen elfoglalta az úttestet evvel lehetetlenné téve a közlekedést.
Na most a kérdésem az, hogy azért nem mentek tönkre a technikai berendezések a lakásban, mert egy APC villámvédő elosztóba voltak dugva, vagy azért, mert nem a házba csapott? Milyen találat mellett búcsúzhattunk volna a berendezésektől? Csak mert így hagyja bedugva az ember a dolgait a 220-ba, amikor elmegy dolgozni...Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Tikakukac
titán
válasz Dell XPS #48075 üzenetére
Nem kell ide nagyon durva CIA izékre gondolni, 10 évnyi bulizós képeinket mentem most le, 2 darab BluRay lemezre, egy sima vinyóra és felhőbe lesz felrakva, szóval nem halál ha előkerülnének, csak azért a jóféle 28 karakteres rar jelszó egy picit gyengének tűnt ezért kérdeztem rá.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Dell XPS #48073 üzenetére
Hát, gondolhatod nem viccnek szánom, akkor a mókatopiknak írok.
Jelszavazás meg truecrypt volt nekem is az ötletem sima vinyón úgy van most is. De ennek a mappának 3 helyen lennie kell.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Ha felhőbe kellene nem túl durva de azért esetleg érzékeny adatokat felküldeni, azt mivel titkosítanátok? Nekem konkrétan 1 mappám lenne, amit mondjuk elég jól be kéne jelszavazni. Ötletek?
-
cekkk
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Astrasattila
tag
Sziasztok!
Úgy rémlik, mintha régebben itt láttam volna egy fórumot fagyasztókkal kapcsolatban, de most nem találom. Szeretnék venni egy fagyasztóládát, de mielőtt belevágnék, kérdeznék tőlem tapasztaltabbak emberektől. Ha valaki esetleg tudja, hogy hol találom, megmutathatná. Ha meg csak álmodtam, akkor . További szép napot! -
nand
csendes tag
olyat láttam már, h a router nem bír dhcp alapján ipét adni az új csatlakozónak. tehát, ha megadtál egy random ip címet (pl 192.168.1.122) akkor működött. csak aztán el ne felesd visszaállítani, mert visszaállítás nélkül a normális helyeken sem fog menni.
sztem egy próbát megér, de persze ezer más is lehet az oka... -
t.imi
addikt
Sziasztok.
Köv. lenne a gondom. Adva van egy wlan router, csak a wlan-ként üzemel. S3, SE neo v elsőre csatlakozik jelszó megadása után, laptop az édes anyukájáért sem akar. Xp 32 bit, w7 ulti 64 sem. Korlátozott hozzáférés üzenet fogad mikor csatlakoznék. Kezelőfelülethez nem férek hozzá, egy panzióban van a cucc. Háziak hozzáértése 0 sajnos . -
spiritex
veterán
Arra való, hogy a hálózati váltóáramból 55V-os egyenáramot csináljon, 1.5A áramerősséggel. Valamilyen kütyünek, ami utána van kötve ilyen áramra van szüksége, amit ez kiad a kimenetén.
-
nand
csendes tag
üdv,
bocs, ha nem ez a fórum.
kérlek, segítsetek ez mire való?
Alvarion universal indoor unit ac power adapterhttp://www.ebay.com/itm/Lot-4pcs-Alvarion-PS1073-0334B5555-Universal-Indoor-Unit-AC-Power-Adaptor-55V-/400412405555?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d3a706f33&x=28&y=10
http://produto.mercadolivre.com.br/MLB-484140983-idu-da-alvarion-ps-1073-model-0334b555-black-_JModa eljutottam, h váltóáram hálózati adapter, de mire is való ez?
a rack szekrényben volt, mint régi már nem használt eszköz, csak még senki sem szanálta ki onnan.
van egy elektromos áram kábele és két utp csatlakozási lehetősége.el nem bírom képzelni mi ez.
köszönöm.
N
-
őstag
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz razorbenke92 #48050 üzenetére
Total Commanderben CTRL+B, és rendezd sorba kiterjesztés szerint.
[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Impressa
őstag
-
őstag
Tud valaki olyan programot/módot, amivel egy adott mappa kismillió almappáinak tartalmát egy helyre lehet gyűjteni?
Pl.: Van egy mappa, abban van 20 mappa, azokban megint van 8-10 mappa, amikben vannak doksik. Ezeket a doksikat kéne robotmunka ctrl+c ctrl+v helyett, valahogy egyszerűbben beletenni egymás mellé egy mappába.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
cekkk
veterán
Helló!
A laptopomban lévő webkamerát, hogyan tudom letiltani, ha nincs hozzá driver külön, hanem a win7 automatikusan megtalálja? Az eszközkezelőben nem szerepel mint kamera, hogyan keressem szerintetek? -
Rivaul
addikt
válasz N3zykee #48043 üzenetére
Elhiszem de itt nem azok a szakik forognak akik ebben segítségedre lehetnének. Hogy mégse távozz "üres" kézzel. Ebbe a topicba ha nem is leírással de egy iránnyal hogy merre keresgélj, talán tudnak segíteni
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
spiritex
veterán
Igen, chrome-ot, de a zavaró dolog az egészben nem az, hogy megpróbálja kitalálni, mert én annak örülök, hogy alatta egyből mutatja a találatokat, hanem az, hogy írás közben hirtelen leokézza és jönnek a találatok a hülyeségre... pedig még gépeltem volna. Köszi, azért kipróbálom, hátha az instant nélkül nem csinál úgy, mintha entert nyomtam volna.
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz spiritex #48039 üzenetére
pontosan az, amit írsz: megpróbálja kitalálni, hogy mit akarsz.
leírhattad volna, hogy milyen böngészővel jött ez elő, de gyanítom, hogy Chrome-ot használsz.
Beállítások - Instant keresés engedélyezése... elől kiveszed a pipát.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
spiritex
veterán
Néha úgy keresek, hogy nem nyitok google ablakot és nem is a google kereső sávba gépelek, hanem a címsorba írom, ami érdekel. Az a problémám, hogy nem mindig várja végig, hogy begépeljem, amit akarok, hanem feltételez valamit, ráadásul úgy, hogy még a végét is lecseréli, módosítja, így aztán valami teljesen hülye eredmény születik. Nem mindig van ez, csak ritkán fordul elő, de akkor is zavar. Mi ennek az oka?
-
-
N3zykee
csendes tag
Valaki tudna írni egy rövid összefoglalót a Logitech F710-ről?
Köszönöm -
peter889
őstag
Sziasztok!
Sajnos a Biosom úgy jelenik meg, hogy a képernyőjének jobb oldali fele nem látszik.
Hogyan tudnám visszaállítani?Köszönöm, előre is.
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
A google driveomba ha megosztook egy mappát és mindent engedélyezek, pl szerkeszthetőséget, akkor sem tud más feltölteni ugye? csak az ott lévő tartalmat módosítani...
Kellene egy olyan valami, aminek linkjét megadom az ismiknek, és oda feltolhatják a tartalmakat egy közös mappába. Netes kell legyen persze. nem hálózati. Hetente 1x gyüjtünk fileokat területekről. egységenként 60-80 file. az email nem jó. tudtok valami ilyesmit?
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Lenry
félisten
válasz Vakegérke #48026 üzenetére
Amikor ezt kimondta, akkor a dolgok aktuális állását látva ez igaz volt. Ma amikor azt mondom valakinek, hogy 16GB RAM van a gépemben, akkor mindenki csodálkozik, hogy minek ennyi, 5 év múlva pedig ez lesz a normális.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
válasz pocokxx #47996 üzenetére
Gyári firmware-rel általában csak egy meghatározott eszközcsoportot köthetsz, rá, tehát típusra megvan, hogy pontosan mit.
Ha a router képes rá, akkor teszel rá egy OpenWRT-t vagy DD-WRT-t, és onnantól gyakorlatilag bármilyen USB eszközt rádughatsz, amit a Linux kezel.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
nagyúr
Ha steam-en van meg, akkor a játékra job gomb tulajdonságok, helyi fájlok és törlés. Majd ha végzett akkor telepíteni kell újra, amit annyit jelent, hogy leszedi újra netről a fájlait.
(#48026) Vakegérke: Igen, ezt sem tegnap mondta. Meg kell nagyokat mondani.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Vakegérke
félisten
válasz Velours #48018 üzenetére
Csak gondolom, de nem biztos, hogy ez akár vírus is lehet. Online víruskereső. Állítsd le a Comodo-t, és futtasd le. Kapásból telepít egy kiegészítőt, amelyet a vizsgálat után el tudsz távolítani.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Egy Raid0-ba kapcsolt 2 db. nem-advanced formatos WD winchesteren akarok partícióat, de nem tudom, mekkorák legyenek.
Akarok 2 rendszerpartíciót+1 nagy partíciót.
Az egyikre 32 bites XP Professionalt, a másikra 64 bites Win7-et akarok.
Úgy akarom, hogy a rendszerpartíciókon legyen bőven helyráhagyás, hogy ha később op. rendszereket cserélnék fejlettebbre, azok is ráférjenek.
Itthoni célra lenne, felhasználói progikkal+játékokkal.3 db. partíció jó lesz?
Mekkora partíciókat javasoltok?
30 giga+60 giga+többi jó lesz?Köszönöm, előre is.
-
nagyúr
Lehetg törölnöd kell a BO2 fájlait és újra leszedni, mert nekem is megjátszotta ezt és addaig nem működött, míg nem töröltem és szedtem le újra.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
2csi
aktív tag
Hali!
Újraraktam a gépet, és fölraktam rá újra a bo2-őt.
Ráklikkelek és nem csinál semmit. Újraindítom a gépet, belépek a steambe, és azt írja, hogy ma már játszottam vele.
Tudtok segíteni?
Előre is köszi! -
Velours
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy mi okozhat Videohardver hibát? A gépem nemrég minden átmenet kiírta, hogy 1 perc múlva leáll, újraindítva 51 hibát mutatott, javarészt az említettet. Holott eddig nem panaszkodott hasonló gondra.
Win7-em van (64bit), vírus elméletileg nincs (Comodo). 2 giga memos, 3.20 gHz-es.Jól gondolom, hogy a Videokártyával történt valami?
Velours
-
scream
veterán
Sziasztok!
Mi okozhatja az, ha pl PassMark-ban a menüben, ahol forog az alaplap (elvileg CPU rendereli) elkezd sípolni/ciripelni a CPU/alaplap, de csak addig, ameddig forog (tehát ameddig aktív az az ablak), de ha elkezdem a testeket meg sem mukkan, tuti hogy nem a VGA csinálja, mi lehet a probléma?
-
törölt tag
Ez amiatt van, mert a felület Aero Basic-re van állítva. Ennek oka lehet az is, hogy nincs feltelepítve a videovezérlőhöz driver, esetleg valamelyik alkalmazás nem képes ezt rendesen kezelni, és emiatt a felület visszavált alapra.
Első nekifutásra telepítsd fel a VGA driverét.
-
Vakegérke
félisten
válasz zolka95 #48010 üzenetére
Eszközkezelőben jobb klikk azon az izén, illesztőprogram telepítése. Telepítsen listából, és megadod neki a könyvtárt, ahol található a driver.
Egyébként találtam valamit:
"1 Igen le kell tölteni a launch manager progit a support oldalról ami a tools and utilities fülön található amit nem igazán értek, mert e nélkül konkrétan nincs wifi csak egy járólap van a kezedben...
2 Aztán a Biosban a Default wireless settings menüt Wireless Lan-ra!!!
3 Nem csak XP-n hanem a többi Windows operációs rendszeren is működik a LAUNCH MANAGER által telepített WButton.exe program. E fájl, parancsikonját kell az indítópult mappába behúzni és kész. Figyeljük telepítés előtt a kompatibilitási mód legyen xp sp3! ha ez megvan, mehet a WButton parancsikon az indítópultba egy szemvillanás alatt ott az internet.
4 Mindenkinek ajánlom, hogy először egy xp-t telepítsen majd átparticionálva, xp alól futtassa a widows7 telepítőjét és így csináljon egy dualboot rendszert, mert ezek a gépek már nem mai darabok, lehet xp-n jobban futnak egyes programok mint a 7-en.
5 Érdekes, hogy maga a fizikai gomb nem igazán működik?! Az meg nagyon érdekes, hogy egy szűz telepítés után nincs wifi, én még ilyet nem láttam..."
ForrásSzép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
-
2csi
aktív tag
Sziasztok!
Újratelepítettem a gépem. (Windows 7)
A tálca szürkéskék színű, és nem veszi át a háttér színét, ha megváltoztatom.
Tudtok segíteni?
Előre is köszi! -
Vakegérke
félisten
-
őstag
-
Spet
addikt
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
Van egy Fujitsu Siemens Amilo Li 1720-as laptop, amin nem tudom bekapcsolni a wifit.
Lemezről próbáltam feltelepíteni a wlan drivert, kicsomagolta, de csak 4 fájl van benne, amivel nem tudok mit kezdeni és nincs benne exe fájl, amivel telepíthetném.Régebben sikerült valahogy megcsinálnom, de már nem emlékszem hogyan. Sokat kerestem akkor is google-ben meg most is, de most nem találtam semmit.
Hivatalos oldalán is ugyanez a 4 fájl van fent.
A cd-n még találtam egy launcher drivert, amivel már betudom kapcsolni a wifit, de a jobb alsó sarokban nincs az a kis ikon, hogy nincs kapcsolat és azt sem találom a vezérlőpultban, ahol kiírta az elérhető wifi hálózatokat. Szóval még nem tettem fel a wifi drivert szerintem.Hol találom drivert vagy hova kell másolni azt a 4 fájlt?
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest