Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggabor55
csendes tag
Sziasztok!
Ha valamelyik szolgálatótól (pl. Telekom) vásárolok telefont az előfizetésemhez (tételezzük fel hogy Z3 compactról van szó), akkor a készüléken a szolgálató által egy valamennyire módosított Android fog futni. Ez a rendszer mennyire tér el az eredetitől? A frissítéseket akkor kapom meg, amikor a "bolti" verziósok, vagy kell várnom míg a szolgáltató azokat is módosítja (pl. tegyük fel februárban 1-jén kijön a Lollipop a bolti verzióra, akkor kb. az enyémre mikor fog megjelenni?) ? Van rá valami mód, hogy a "szolgáltatós oprendszert" kicseréljem a rendes, gyári rendszerre?
Köszönöm! -
ggabor55
csendes tag
Sziasztok! Nemrég szereltem egy mSATA SSD-t a notebookomba, arról fut a rendszer. A HDD-n vannak az adatok. Úgy veszem észre, hogy a HDD ki-be kapcsol, folyamatosan. Gondolom amikor a rendszernek nincs rá szüksége akkor lekapcsolja. No már most azt gondolom, hogy ez az állandó ki-be-ki-be kapcsolgatás hosszútávon nem lesz jó hatással a merevlemezre. Tudnátok valami tippet mondani, hogy hogyan állítsam be, hogy állandóan menjen?
Köszönöm! -
ggabor55
csendes tag
Sziasztok! Nemsokára sok kerül egy mSATA SSD beépítésére a laptopomba. Gyorsítótárként fogom használni ISRT-vel. Ilyenkor is el kell végeznem olyan beállításokat, amik kímélik az SSD-t? Ilyenekre gondolok, hogy töredezettség-mentesítés off, lapozófálj áthelyezése másik partícióra stb.
Köszönöm! -
ggabor55
csendes tag
Sziasztok!
Van egy konfigom: alaplap: ASROCK H77 Pro4/M, Core i3 3225, Corsair 4GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Blue Vengeance Low profile, 500GB wd hdd, corsair cx430-as táp. Teljesen új, én szereltem össze. Működik, de sokszor kék halál keletkezik a Win7-en. Arra jöttem, rá, hogy memória beállításbeli problémáim vannak. Alapból 1333MHz-n járnak az 1600-as RAM-ok. Ha a BIOS-ban beállítom kézzel 1600-ra, de máson nem változtatok, akkor a kék halál nem jelenik meg, de ha lefuttatom a MemTest-et akkor hamar hibát ír ki. Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hogyan kellene helyesen beállítani?
Köszönöm! -
ggabor55
csendes tag
Sziasztok!
Mit lehet tenni a notebookkal, ha kb 2-3 naponta megráz az ujjlenyomat olvasó? Nem viccelek. Nem életveszélyesen, de kellemetlen ha pl. programozás, vagy olvasgatás közben megcsípi a tenyerem. ThinkPad Edge E530-ról van szó, és a trackpointot használom.
(Lehet, hogy hülye kérdésnek hangzik, de komolyan zavaró.)
Köszönöm! -
-
ggabor55
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ADSL routerem, ez:http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=&model=TD-W8951NB . Otthon ASDL WiFi routerként használtam, de most koleszon vagyok és azt szeretném, hogy lehetne-e úgy használni az egyik LAN portját, hogy abba dugnám be a koleszos netet és azt megosztanám Wi-Fi segítségével? A koleszos netre MAC cím alapján lehet kapcsolódni.
Köszönöm! -
ggabor55
csendes tag
Sziasztok! A bekapcsológomb megnyomásától számitva kb. 2,5 perc után kerül a gépem használható állapotba. Arra gondolok, hogyha elindítok egy böngészőt akkor az nem fél perc után nyílik meg, hanem majdnem azonnal. A gép teljesen új, i5-ös proci, 4GB RAM. a HDD viszont csak 5400RMP-es, de nem hinném, hogy eddig kellene hogy tartson az indulás. Win7 Ultimate, és az automatikus indításban csak a legfontosabbakat hagytam benne: skype, vírusírtó, hang- és grafikus vezérlők. Kb. 1 hónapja lett ez a rendszer feltelepítve, de már az elejétől kezdve lassúnak éreztem. Az asztali gépem, amin kb. 2 éve van ez az oprendszer, és hardverileg gyengébb jóval gyorsabban bootol használható állapotba. Hol keressem a hibát? Ennyire lassú lenne a HDD? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest