Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szikla92
csendes tag
Sziasztok .Vásároltam egy LG Flatron E2251 tipusu 21.5"led monitort.A monitorral csak Vga kábelt adtak és nincs is a monitoron DVI csatlakozási lehetőség,egy Geforce 9500 gt videokártyám van amin csak DVI csatlakozási lehetőség van.Egy átalakitót használok.A gond az vele,hogy ha kikapcsolom a számitógépet vagy ha ugyhagyom a gépet es a windows le kapcsolya a monitort a monitor nem kapcsol ki offline mód ba hanem kiirja hogy nincs bemeneti jel. Mit tegyek ?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Ha a cél, hogy egy webszerverből a lehető legtöbbet hozzam ki (leginkább statikus weboldalak futnak rajta, néhány SQL lekéréssel), akkor miket raknátok rá?
Ennél a párosításnál van jobb, aminek még kisebb az erőforrásigénye?
Debian + Nginx + SQLite + PHP
-
peter889
őstag
válasz #65675776 #35473 üzenetére
Hát Te egy zseni vagy! A Sorround View-et Disabled-re állítottam - ahogyan javasoltad - , és lám, megjelent a Primary Graphics Mode választási lehetősége, amit PCIe-re állítottam.
Az Internal Graphics Mod-ot Disabled-re állítottam, a Shared Memory-t pedig Auto-ra - ezek így jók lesznek?
Minden probléma megoldódott, köszönöm szépen , egyet kivéve:
Az Eszközkezelőben az Egyéb eszközök-ön belül "Hangeszköz a High Definition Audio buszon" továbbra is kérdőjellel jelenik meg. Nem tudom, mi akarna lenni, ha működne. És még ezt is írja:"Az eszköz nincs megfelelően konfigurálva. (Kód: 1), Az illesztőprogramok újratelepítéséhez kattintson az Illesztőprogram újratelepítése lehetőségre, Használatban van(engedélyezve)"
Ezzel mit csináljak? Ha kitörlöm, minden újraindításnál újra fel akarja ismertetni.A PCI-os hangkártya szerintem rendesen fel van telepítve. Belső hangkártyát letiltottam.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
win7 alatt hogyan / mivel tudom bebootolni egy másik gépre feltelepített komplett win XP rendszert (aminek ugye teljesen más a hardverkörnyezete?
az működni fog gond nélkül, hogy win7 alatt xp mode-ban feltelepítem az acronis image-t és azzal betöltöm az xp-ről lementett image file-t?
[ Szerkesztve ]
-
Frequence
tag
Sziasztok!
Felmerült egy wifi hálózattal kapcsolatos probléma:
Jelenleg egy Wifi routerre kb.10-12 eszköz van csatlakozva, igy a sávszélesség nagyon lecsökken, illetve instabil az egész hálózat. A böngészőben a router menüjében bogarászva csak a csatlakozott eszközök letiltását/engedélyezését találtam meg MAC cimek alapján. De letiltani semmit nem szeretnék, mert használatban van minden eszköz, viszont ha létezik rá mód, akkor egyes eszközöknek korlátoznám a sávszélességét. Van erre valamilyen megoldás?
A válaszokat előre is köszönöm
Soul and Style!
-
Ice&Lime
veterán
ha beállítok egy gombot bekapcsolásra az windowsban ha megnyomom nem kapcsolja majd ki vagy nem bolondítja be?
-
Ice&Lime
veterán
lehet olyat csinálni, hogy billentyűzeten megadni egy gombot win7-ben, amivel belehet kapcsolni a sz.gépet a sz.gép alap power gombja helyett?
(a kényelem kedvéért )[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Tommy7 #35481 üzenetére
RCA connector A képen minden ott van.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
OgKush
senior tag
MasterCard Mobile app-ot használ valaki?
Tudnátok abban segíteni, hogy az nfc-s fizetést, hogyan kell használni? -
Tommy7
tag
Üdv, a gép képét akarom kirakni régi nagy tvre, d-sub--RCA átalakítót találtam, de az piros-zöld-kék, a tévén meg sárga-fehér-piros van a kettő között mi a különbség, így össze tudom kötni?
<< Vezess lassan és élvezd a tájat, vagy vezess gyorsan és épülj bele! >>
-
choco01
addikt
Milyen videó lejátszó szoftvert ajánlanátok alacsony teljesítményű gépekre?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
-
Kommy
veterán
-
McDog
aktív tag
válasz OgKush #35465 üzenetére
Ha teljesülnek a t-mobile feltételei pl valamely adat-díjcsomag előfizetés, akkor csak simán beírod a böngészőbe: 0.facebook.com ha jól tudom...aztán lehet, hogy tévedek...
-
-
OgKush
senior tag
Valaki tudja, hogy hol kell beállítani a 0.fb-ot?
Kérdeztem fb topikban de halott a topik, és nekem holnap nagyon kéne.
-
peter889
őstag
A Bios-ban nem lehet beállítani, hogy Primary Graphic Adapter melyik legyen a 3 közül:
[PCI], [Onboard], [PCI Express].
Ez a választási lehetőség teljesen eltűnt. És azt sem írja ki, jelenleg melyik aktív.Az Internal Graphics Mode jelenleg UMA-n van, de át tudnám állítani.
A Share Memory emlékezetem szerint Auto-n van.[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Ez a hibernálás problémája összetettnek tűnik, részletezném:
A Sapphire HD 5670 512 Mb GDDR5 videokarit feltelepítettem XP prof. alá, ASRock 960GM-GS3 FX laphoz.
Gyári driver nem állt rendelkezésemre, innen töltöttem le:
[link]A telepítés után, de lehet már a kártya behelyezésével is a Bios-ból eltűnt a Primary Graphic Adapter kiválasztásnak lehetősége, és nem írja ki, hogy jelenleg melyik aktív. Ott korábban be lehetett állítani a köv. opciókat:
[PCI]
[Onboard]
[PCI Express].A következő problémák léptek még fel:
1.
A XP-ből eltűnt a hibernálás engedélyezésének lehetősége. A parancssori utasításra ezt írja ki:
"A rendszer nem támogatja a hibernálást."2.
Az Win XP indításánál minden áron fel akarja ismerni a gép egy másik videokártyát (gondolom, az alaplapit, mivel 3. nincs a gépben) - az eszközkezelőben felkiáltójellel meg is jeleníti "Az eszköz nincs megfelelően konfigurálva." hibaüzenet kíséretében. Hiába törlöm ki, a köv. indításnál újra fel akarja ismerni.3.
Az Eszközkezelőben az Egyéb eszközök-ön belül "Hangeszköz a High Definition Audio buszon" kérdőjellel jelenik meg.
Nem tudom, ez mi akar lenni?
A hangkártya rendesen fel van telepítve.És még ezt is kiírja: "Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (Kód: 28)"
4.
A Biosnál nem kapcsol be a monitor, csak az XP indításánál. A Bios-ba úgy tudok belépni, hogy az alaplapi karira dugom rá a monitor csatlakozóját.
Ha le tudnám kapcsolni az alaplapi videokártyát, akkor azon ugye semmilyen jel nem lesz?Hogyan tudnám elhárítani a fellépett problémákat?
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Jodanovich
senior tag
Sziasztok ez mi a franc?
Life is Short... Ride Hard!!!
-
Zin
őstag
3.Gen i5-öt érdemes most vásárolni,vagy érdemes várni nyárig a 4.Gen-re?
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
choco01
addikt
Máskor is akartam már kérdezni hogy a hibernálás nem árt a gépnek?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
McDog
aktív tag
válasz Morgal #35446 üzenetére
Ha csak a Windows frissítését szeretnéd, akkor próbáld ki, hogy a frissítés beállításainál a Microsoft Update alatti szöveg mellől vedd ki a pipát. Ha jól emlékszem így már csak a Windows frissítéseit fogja keresni (de nem vagyok benne biztos) Azt hogy uninstall után miért keres nem tudom, valami bug lehet.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Valaki nem tudna segíteni?
[link]
Szóval az XP-ből eltűnt a hibernálás engedélyezésének lehetősége.Lassú a winyóm, és azért sokat szenvedek a hibernálás hiánya miatt.
Nagyon örülnék, ha valaki tudna segíteni. -
ebegab92
senior tag
Üdv!Szeretnék venni egy AM3+-os lapot,amibe a 4magosítható Phenom II X2 545-ösömet raknám.Lehetőleg használt lapot szeretnék venni garival.Eddig,ami környékemen elérhető az egy ASRock 970 Extreme3.
4 DIMM megvan,ATX szabvány is.CF és SLI építését nem tervezem,csak később Visherát
Ám a CPU ellátását végző fázisok száma kissé kevésnek tűnnek, 4+1 ugyanis
Jelenlegi lapom egy Gigabyte GA-MA790XT-UD4P 8+2 fázissal.Nem szoktam tuningolni egyáltalán,csak egy strapabíróbb lapot szeretnék,ami nem fingik ki egy 95-125W-os proci alatt a gari lejárta vége után 1-2 hónappal.
Ti milyen lapot ajánlotok?
(Csak ASRock és MSI támogatja a magfeloldást SB950-es déli híd mellett )
Vagy ASUS és Gigabyte is támogatja?Utóbbiak manualjában nem találtam.ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Morgal
aktív tag
sziasztok,
nemrég távolítottam el az office2010x64et és a w7 azóta is ajánlja fel hozzá frissítéseket. külön uninstallerrel távolítottam el még a registryből is eltűnik de mindig csak a következő újraindításig mert akkor megint látja a ccleaner hogy lehetne véglegesen eltávolítani?
-
AkosAkos
aktív tag
Ez: Samsung HT-E355?
-
AkosAkos
aktív tag
(#35435) grrpowa: Nem.
Bocs, véletlenül nem a válaszra nyomtam.[ Szerkesztve ]
-
AkosAkos
aktív tag
Tudnátok mondani egy 5.1 házimozi rendszert, nagy hangfalpárral max 45k-ig(tudom, hogy ennyiért ne várjak csodát)?
Vagy ez jó lenne: Samsung HT-E355? -
PapB18
tag
Üdv!
Azt szeretném kérdeni hogy ha elszeretném kérni egy felhasználó adatait vagy esetleg az e-mail címét akkor melyik moderátorhoz kell fordulnom ?
Ugyanis feljelentést akarok tenni ellene de sajna nem tudok semmilyen adatothttp://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=PapB18&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
wmati
addikt
-
execute93
őstag
Sziasztok.
Remélem jó helyre írok. League Of Legends-el szeretnék játszani, de egy olyan gondom van hogy:
Letöltöm a weblapjukról azt a kis 3,3MB-os telepítőt rámegyek, de nem történik semmi.
Adobe AIR leszedve és a .Net Framework is.Valaki tudna segíteni?
MAGYAR VAGYOK! SZABAD VAGYOK! MAGYAR FÖLDÖN ITTHON VAGYOK
-
McDog
aktív tag
Az adatlapodon megnézve milyen géped van, nem hiszem, hogy az Win 7 lassabb lenne, sőt egy csomó drivert nem kell majd keresgélned.... USB 3.0-ra köthetsz bármilyen USB-s eszközt, kompatibilisek egymással, mint régen az USB 1.1-es eszközöknél sem vetődik fel, hogy köthetjük-e USB 2.0-ra...max nem használod ki a sebességét.
-
Zin
őstag
Platform csere elött állók,de sata3-as hdd,ssd-m nincs, és pci-e 3.0-ás vga-t se tervezek...Érezhetően lassabb lesz minden friss win7-el, mint most xp-vel szenvedés?Nembaj ha nem minden megy a legujabb lap, stb 3.0-ával?usb3-ra telefont,fotogépet érdemes kötni?
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
snake1977
őstag
válasz Dexter-2000 #35420 üzenetére
Attól függ mire akarod használni, szimplán felvenni tv műsorokat, bedigitalizálni videókameráról, vagy videó vágásra is, ahol szükséges az erős hardveres gyorsítás ?
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
grrpowa
aktív tag
Sziasztok valaki tapasztalt már olyat hogy multis játék közben felugrik a ping 999 re konkrétan a bad company 2 röl van szó Nem tudom mi lehet az oka ez most jött elö amiota ujratelepitettem a win7 et idáig nem csinálta és kb 10 percentként elöjön ez a hiba ami kb 1-2 percig tart és utána visszaál a pingem normálisra
0631 7710098
-
Dexter-2000
őstag
Milyen video capture kártyát érdemes venni? max 20k költenék rá.
Szép napot!
-
Phvhun
őstag
válasz unravel #35416 üzenetére
Eredetileg régen operát meg firefoxot használtam, de nem volt elég "folyékony" a görgetés bennük, és emiatt váltottam chrome-ra, de most feltettem firefox nightly-t (21.0a1), és azt hiszem ennél is fogok maradni.
Sokkal egyenletesebb az egész kezelőfelület benne érzésre.
Próbáld ki.[ Szerkesztve ]
-
unravel
őstag
-
unravel
őstag
Üdv!
Úgy van beállítva az egerem, hogy egy görgetésre egy oldalnyit ugorjon. Minden weblapon működik, csak itt PH-n nem.
A PH-val van a baj, vagy a Chrome frissítés cseszhette el?¯\_(ツ)_/¯
-
-
agressiv
addikt
válasz stopperos #35401 üzenetére
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz, mert a digitális jel is torzulhat és nem feltétlenül a kábel miatt, de egy hosszú kábel nagy kapacitása eltorzíthatja és értelmezhetetlenné teheti a digitális jelet is. Ilyenkor villan néha a kép stb. tv, monitor esetén, a lan kábel pedig elvileg megy 100m-ig gigabyten, de nekem 40 méteren sem volt hajlandó működni a gigabit.
Felesleges kiadás itt a kábelre költeni, mert a kapcsolat nem analóg, hanem digitális.
Felesleges high end többszörösen túlárazott kábeleket venni,d e az aranyozott csatlakozó nem hülyeség. továbbá érdemes még arra is odafigyelni, hogy a lehető legkevesebb csatlakozó legyen a jel útjában. A kép nem lesz homályos az igaz digitális jelnél, de akadozhat, laggolhat, amit egyesek nem látnak, mások meg nem értenek, hogy miért.
Hát még a borz.....
-
Lompos48
nagyúr
nem a csaptól kell elérnie a víznek a cső végére, hogy folyjon a végén a víz.
És lehet nem is érnek el soha a cső végére, mert egyfolytában ide-oda rohangálnak a vezetőpárban (mer' ugye váltóáramnak tekinthető), hacsak nem egyenáramról beszélünk. De nem.
Az elektromos vezetők is tele vannak töltéssel...
Esetleg töltéshordozókkal.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz #65675776 #35405 üzenetére
Az elektronok áramlási sebessége itt nem igazán számít, mert a jel terjedéséről volt szó, és a kettő messze nem ugyanaz. Az elektronok, ha jól emlékszem, kb. 0,1mm/s sebességgel (ez persze vezető-, hőmérséklet-, stb. függő, ahogy írod) mozognak ilyenkor (már amennyire ezt mérni lehet, lásd határozatlansági reláció), de maga az áram közel fénysebességgel terjed, jól vezető fémekben. Úgy kell elképzelni, mint egy vízzel teli slagot: ha megnyitod a csapot, akkor nem a csaptól kell elérnie a víznek a cső végére, hogy folyjon a végén a víz. Az elektromos vezetők is tele vannak töltéssel, és a vezetőre kötött áram (megnyitott csap) hajtja egy irányba őket, amint az egyik végén elindul az áram, a másik végén "azonnal" (közel fénysebességgel) áramlanak a töltések.
The only real valuable thing is intuition.
-
törölt tag
válasz stopperos #35404 üzenetére
Nagyon messze van a fénysebességtől az elektronok valós áramlási sebessége. Két szabad ütközés között termikus sebességgel mozognak, ami mint neve is mutatja lendületből hőmérsékletfüggő. Emellett anyagi jellemző is. Emellett mivel az elektronok egymással és az atomtörzsekkel is ütköznek és szóródnak emiatt a valós áramlási sebességük (driftsebesség) még ennél is jóval alacsonyabb lesz.
30m-en mondjuk ez nem sok mindent befolyásol.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #65675776 #35402 üzenetére
Igaz, van ellenállása a vezetéknek. De ez csak annyit jelent, hogy nem pont a vákuumbeli fénysebességgel terjednek az elektromágneses hullámok benne, hanem egy picivel kevesebbel. 30 méteren a jel kb 0,1 microsec. alatt megy végig. Míg egy ping 10 milisec. nagyságrendbe esik.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
válasz sanyek2 #35379 üzenetére
Először is töredezettség mentesíted egyszer a meghajtót.
gparted. Legfrissebbet letöltöd. Kiírod usb-re. Indítod arról a géped. Itt a lényeg, hogy egyszerre csak 1 műveletet csinálj. Ne rakj be többet a listába.
Először törlöd a 100 gigát. Utána lecsökkented a nagyobb hely méretét. Majd az elejére mozgatod (és ez a legparásabb és leghosszabb rész). Végül létrehozod az újat mögötte.
Ha biztonságosabbat akarsz, akkor csak méretet csökkentesz. És úgy hozod létre az újat."What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
válasz Phvhun #35399 üzenetére
Nincs értelme, ha nem esztétikai okokat szolgál. A kábelban a jel fénysebességgel terjed. Illetve a cat 5 kábel is 100m-ig tudja hiba nélkül a Gigabitet. Semmi nem fog változni. Többet érsz, ha csomagot cserélsz.
A hdmi kábelnál is ez van, ameddig nem akarsz 30 méter környékére merészkedni, a legolcsóbb teszkós szutyok is ugyanolyan jó. Felesleges kiadás itt a kábelre költeni, mert a kapcsolat nem analóg, hanem digitális."What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Trollok komolyan
- Filmvilág
- Óra topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest