- Direct One (műholdas és online TV)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Proxmox VE
- Sweet.tv - internetes TV
- Linux kezdőknek
- C# programozás
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen program, ami...?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIC20
őstag
válasz
idegen lény #47 üzenetére
Ki ez a ,,mindenki"?
És ki ez az Ördög vezetéknevű ember?
-
válasz
idegen lény #43 üzenetére
Lehet, hogy Trump egy ai scam? Nem is ő nyert?
Bár ezt nick alapján te lehet jobban tudod
-
Pikari
addikt
Az első neurális háló alapú tőzsdei kereskedőrobotomat 15 éve írtam, egy athlon xp-re, 512 mb ramhoz. Bár meg kell említeni, hogy ez nem csak az első kereskedelmi botom volt, hanem egyben az utolsó is. Ha valaki ebből következtetést akar levonni, akkor lábjegyzetként megjegyezném mellé, hogy nem azért volt ez az utolsó, mert annyira jól működött volna
-
bambano
titán
Konkrétan azt írtad, hogy a tőzsde átláthatóan működik, ebben nincs benne, hogy csal az ai szempontjából, vagy csak a kötések szempontjából érted.
Az a mondat, külön specifikált szövegkörnyezet nélkül nem igaz. Ha a tőzsdét kiterjesztően értelmezzük (miért ne, nem specifikáltad, hogy mennyire), akkor egyáltalán nem átlátható."2008-as válság teljesen más téma, ...A termék volt a sz.." vagyis a tőzsde átlátható akkor is, amikor a termék rossz? A tőzsde átláthatóságában csak egy faktor, hogy a kötéseket lehet követni, az, hogy ennyire pocsék terméket ennyi ideig lehetett hazardőr gazember brókereknek meg bankároknak készíteni, árulni, az az én szememben egy átláthatatlan tőzsde, tőzsdei termék. Aki megvette, az nem tudta, mit vesz, de nem csak azért nem tudta, mert esetleg nem nézett utána, hanem azért sem, mert senki nem tudta, annyira elbonyolított termék volt, hogy a kitalálója se tudta. Tehát a befektetőnek esélye sem volt informálódni. És ez simán működhetett, akkor az az én véleményem szerint átláthatatlan.
-
k-adi
nagyúr
Lehet jobb, ha a vallási vezetők a vallásnál, a technológiai vezetők a technológiánál maradnak inkább
-
-
-
paatrick
őstag
Pár hónapja a facebook volt tele ilyen AI generált videókkal, ahol Elon Musk mindenkinek "ad" ingyen 0,1 bitcoint aki regisztrál a shady oldalra, a kifizetéshez csak meg kell adni a kártyaadatokat
Igazából ezek még mindig a nigériai király keresi örökösét kaptafára mennek. Mindegy hogy e-mail üzenet, vagy videó, ha annyira nem hajlandó a "szerencsés" hogy utánanézzen akkor nincs mit tenni. A csapból is ezek a csalások folynak és még mindig vannak akik nem hallottak róla.
Szerintem a fiatalabb generáció feladata hogy ezekről felvilágosítsa a szüleit vagy nagyszüleit. Nekem nagymamám már toppon van, nem vesz fel idegen telefonszámot, nem ad ki adatot stb. meg a bankkártyáját is letiltottuk internetes fizetésről.
[ Szerkesztve ]
-
De ezt lehet annál sokkal szofisztiáltabban csinálni... Mi lenne, ha maga Donald Trump ajánlaná az XY kriptopénzt (
), és arra reagálna Michael Jackson, hogy az igen, vegyen mindenki; És egyre nehezebb lenne megmondani a józan paraszti ésszel, hogy ki az igazi.
Szóval egy elég fejlett AI simán le tudná szedni a tőzsdét
-
paatrick
őstag
Kamuinfós bothadsereg már most is létezik, nézz meg egy pár tőzsdés youtube videó alatt mi megy
"én Pénznyelő Báttya kurzusát elvégezve, már 100x pénzem. Köszönöm Pénznyelő Báttya." meg "most hallottam XY kriptóizéről, 1 nap alatt kerestem 2000 ezer dollárt, to the moon".
Ezek ellen csak józan paraszti ésszel tudsz védekezni. Van akinek nincs, annak a valóság megtanítja a leckét.
-
Szerintem nem feltétlen kell fedezet, hogy bedönthesse a tőzsdét. Hogy egy kicsit ON is legyek, pont a kamu infók terjesztése az amire az ilyesmi érzékeny lehet. Ha belegondolsz, egyre több helyen íratnak cikkeket elemzéseket AI-val (Prohardver
). Azért ez is okozhat problémát, csökkentheti a befektetési hajlandóságot, stb.
Hiába tanultak a történelmi buktákból,
1. A kapzsiság nem tanul, előbb-utóbb előidézi ugyanazt
2. Előre nem lehet készülni ezekre[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Magyart engedd el mert még bekopogtatnak
Maradjunk amerikai vonalon úgyis az a fő csapásirány a világban. Szóval onnan indultunk hogy az AI bedönti a tőzsdét. Erre írom hogy ez nem lehetséges mert átlátható.
Regisztrálni kell, név, adatok, megerősítés stb. nem olyan mint a kriptó ahol xy létrehoz 100 random tárcát és sose tudod meg ki az.
A "bedöntés" baromira nem egyszerű feladat, olyan mennyiségű pénz forog amit átlagember el se tud képzelni, akár 1db cég részvényeinél is. Tehát egy fedezet nélküli AI semmit nem fog tudni vele csinálni. Ha raksz mögé pénzt akkor próbálkozhat shortolni, hogy eladási nyomás legyen, csak ez megint nem végtelen hanem korlátozott hogy mennyit lehet kiadni, és ha ellened fordul a piac akkor hamar cumi leszfőleg mert vannak ilyen oldalak.
Én amúgy nem tudok jelenleg bármi olyat ami a tőzsdére merné engedni az AI-t. Senki nem vállal ekkora kockázatot, mert 5 perc alatt lenullázhatja a számlád. Ugyanezért nincsenek az atomfegyverek se internet közelébe engedve ha jól tudom.
2008-as válság teljesen más téma, az átláthatóság a vevő-eladó között ott is megvolt. A termék volt a szar, ez viszont a vevő eladó hiányossága volt hogy nem nézett utána mit vesz. Aki utánanézett az a pár ember az ugye nagyot szakított rajta. Ha viszont veszel egy Nvidia részvényt, vagy Tesla részvényt akkor tudod hogy az mi.
Tőzsdei szabályozás már elég szigorú, tanultak a történelmi buktákból.
[ Szerkesztve ]
-
-
bambano
titán
A kérdés, hogy hol húzod meg a "tőzsde", mint rosszul specifikált kifejezés értelmezésének határait.
A legszűkebb határ az elszámolás. Magyarországon a Keler zrt, az elszámolóház. Elfogadom, hogy érdemes a Kelerről azt feltételezni, hogy tisztán működik, mert ha az sem, akkor 30 másodperc alatt csődbe megy kompletten az egész ország. De ez csak azt jelenti, hogy a Keler felé lejelentett tranzakciók nyomon követhetők.A kicsivel bővebb értelmezés azt jelentheti, hogy akkreditált cégek/személyek jogosultak tőzsdei tranzakciókat kezdeményezni saját vagy megbízói érdekkörben. Ezek a brókerek. Hogy a brókerek mindig tisztán és átláthatóan működnek-e, az már megkérdőjelezhető, ha csak egy ellenpéldát akarok mondani, akkor a 2008-as bankválság jelzi, hogy nincs minden rendben. De mondjuk fogadjuk el, hogy amikor befektető konkrét utasítást ad a brókerének, az tiszta.
Ha belevesszük a "tőzsde" működésébe a befektetői magatartást, a befektetői informálódást és a tőzsdei cégek viselkedését is, akkor arra csak standupban mondanám, hogy teljesen átlátható és tiszta. Az egész egy ordas nagy kamu, a hft-től kezdve a bennfentes kereskedésen át sok mással is. Ezt még fűszerezi a helyi specialitás, hogy a kormány az indokoltnál lényegesen jobban benne van a tőzsdében és a tőzsdére vitt cégek életében is, nem sorolok példákat, van számos, mert nem poltopik.
Szóval én jót röhögtem, amikor azt mondtad, hogy a tőzsde átlátható. A nap poénja.
-
válasz
Gargouille #27 üzenetére
nanana, nem tudhatjuk, hogy minden kamu-e, amit terjesztenek... (Szerintem Isten létezik, és arra kéri az embereket, hogy gyűjtsenek pénzt a nevében)
-
Gargouille
őstag
Vicces, hogy pont az egyház feje figyelmeztet a hamis információk terjesztésének veszélyére, miközben a saját intézménye ezen alapszik.
-
Televan74
nagyúr
Ők több mint 2000 éve ezt csinálják egy állítólagos Isten nevében!
A törvényi szabályozás éveket szokott késni.
-
BE4GLE
aktív tag
Képes tévinformációt terjeszteni? Bagoly mondja verébnek....
-
clon
senior tag
Igen mert a nagy leértékelődés ellen fékek vannak így felfüggesztik a papírral való kereskedés és HA párhuzamosan több papír is felfüggesztésre kerül akkor "zárják" a kereskedést.
Pont ez az ami miatt be lehet dönteni akár a tőzsdét is hiszen HA minden nap tőzsde nyitáskor több papír is nagyot zuhan akkor kénytelenek lesznek ideiglenesen felfüggeszteni a teljes kereskedést így gyakorlatilag ezt többször egymás után ismételve pont a befektetői bizalom fog meginogni amivel a befektetői tőzsdéről való "menekülés" fogja bedönteni.A modern tőzsdét hagyományos eszközökkel nem lehet bedönteni DE modern eszközöktől nincsen védve.
-
idegen lény
őstag
Ők meg maga az ördög.
-
bobalazs
nagyúr
Kormányok elkéstek ezzel, a szabályzásról meg fingjuk sincs.
-
azbest
félisten
Na, milyen kutatásról van anyag erről a vatikáni könyvtárban?
-
-Skylake-
addikt
amugy a "Harangi Laszlo" az valami sajat ai modellje a prohardvernek ? en is helyesebben irok , pedig en aztan gyakorlatilag minden nyelvtani szabalyra magasrol szarok.
-
-
H3XHUN
tag
Skynet kellene már. Az letakarítnál ezt a sok szennyet, beleértve a pápa bagázsát is.
Vicces amúgy, hogy pont ők mutogatnak dezinformációval kapcsolatban, amikor a katolikus egyház (és az összes többi is ugyan úgy) ugyan ezt csinálja. -
bambano
titán
Mennyi lenne összedobni egy ai-t, amely pápa?
Szerintem semmi... Na nem mintha a vatikán nem tolt volna félrevezető propagandát az elmúlt 2000 évben... -
-
Kivételesen igazuk van.
-
-
Foglalkozhatna már az AI helyett a bújtatott p3d0f1l papokkal is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it Figyelmeztette a kormányokat a Vatikán az AI kapcsán, és szoros felügyeletet kér.
- Ukrajnai háború
- Autós kamerák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Ingatlanos topic!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Torrent meghívó kunyeráló
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...