Hirdetés
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Proxmox VE
- Google Chrome
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Windows 11
- Úgy tűnik, hogy nem bünteti meg az EU az Apple-t a böngészők miatt
-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
hfrici
aktív tag
Üdv Uraim!
Szeretnék rendelni egy ilyen kamerát. Mi a vélemény róla? Esetleg javaslat másra, amit még ÁFA nélkül is megúszhatok és használható hosszú távon.Köszönöm a segítséget.
-
L4mie
veterán
Sziasztok,
Banggoodról fogok rendelni mindenképpen pár cuccot, gondolkoztam már egy ideje egy fedélzeti kamerán, esetleg van ezek között olyan amire megéri beruházni? O.o
[link] -
Moleman
addikt
válasz
olahmate1991 #5343 üzenetére
Én nem mernék ilyet venni. Kb egy 4 éves telefonnal egyenértékű a hardver, ezen még nem menne teljesen zökkenőmentesen a navi, a GPS vevő feltételezhető minőségéről nem is beszélve. A kameráról sem esik sok szó, valószínű az is hasonlóan fostos.
Ha különálló navi kéne, én valószínű egy Wayteq X980BT-t vennék, vagy esetleg egy Cube Talk 7X tabletet Kínából, de az MTK GPS vételére sem szívesen bíznám az életem. (Most snapdragonös telefonnal navigálok.) -
Gépötty
senior tag
válasz
olahmate1991 #5343 üzenetére
Leginkább egyik sem.
Nagyon kompromisszumos már maga a koncepció is (nálam már az is kizárná, hogy nem tudom magam felé forgatni, mert akkor nem az utat nézi), de nem teheted akárhova, mert ahonnan lát, ott zavar, ahol nem zavar onnan nem lát, és te sem a kijelzőjét, stb. A felvett videó minőségéről semmit nem tudunk, a benne lévő hardverről szintén. És mivel valószínűleg ugyanaz a hardver dolgozik a videó rögzítésén, a navigáláson, meg az összes többi műveleten, egy ennyibe kerülő cucc feltehetően eléggé el lesz foglalva ahhoz, hogy minden akadjon, és ezzel az őrületbe kergessen. Szívesen tesztelnék egy ilyet, mert még sosem volt a kezeim közt, de rengeteg aggályom van ezeket illetően, ami miatt biztosan nem tennék bele nemhogy ennyi pénzt, kevesebbet sem. -
Media-Tech MT4048
Mini801(?) klónnak tűnik, de gyanús hogy avi-ban rögzít. Vélemény? -
shield
őstag
válasz
Frankye6565 #818 üzenetére
A Concorde kft-nek a Facebook oldalát nem találtam. Belinkelnéd? Köszi.
-
-
-
-
válasz
Gépötty #5332 üzenetére
Az SJ4000 topikjában éppen most írták:
Sajnos SJ4000 tapasztalatom nincs, de az SJ1000 elődmodellnél ez a következőképpen működött:
- Car mode: ha USB-ről tápot kap, akkor azonnal elkezd rögzíteni, majd ha az USB-ről eltűnik a táp, leáll.Azért biztos ami biztos egy 4000-es /x6 tulajtól kellene megkérdezni a tutit.
Ha pedig elfogadjuk, hogy a 2 termék között csak a matrica a difi, akkor az SJ4000-es autós tartó is jó hozzá.
+van egy érdekes témaösszefoglalója topic-nak. -
-
Philip22
csendes tag
Köszi, ezt eddig észre sem vettem. a felvételeken dübögő rádió miatt
Mondjuk ettől még versenyben marad.
#5317 TaaT & #5318 cigam : Köszönöm nektek is, bevallom, eddig eszembe sem jutott, hogy esetleg akciókamerát is használhatnék menetrögzítőnek.
Igaz, hogy ha ilyen mellett döntök, az esetek 80%-ában az autómban fog "figyelni", úgyhogy ez a fő funkció.
Tetszik ez az X6, és ahogy írtad, mivel 2in1, az ára is rendben van, de egy kicsit tartok tőle... Néztem pár autós videot, és mintha nem lenne annyira éles a képe, mint más menetrögzítőknek. Ez főleg közlekedési táblák és rendszámok olvashatóságán látszik meg. Vagy csak én látom így?
Ezenkívül az autós tartót/töltőt sehol sem találtam meg hozzá, így azt sem sikerült megtudnom, hogy nem "gáz" -e neki ha folyamatosan töltőn van, hogy esetleg tud -e indulásra/tápra felvételt indítani/leállítani és hogy mennyire egyszerű fel/le "szerelni. A TrueCam-ben az tetszett a legjobban, hogy a dokkoló az autóban marad és a kamerát csak rácsúsztatom. -
Gépötty
senior tag
Szia!
Pár kétely felmerült bennem:
- Tök ismeretlen a kamera, nem tudjuk milyen képérzékelőt, és képfeldolgozót használ. A Novatek és az Ambarella cuccainak minőségét ismerjük, a köréjük épített alkatrészek miatt, az egyes típusok között nagy eltérések nem lehetnek. De ebben milyen proci van? Ez meghatároz mindent.
- A bolt öt éve nyitott, ezalatt sikerült 53(!) értékelést összehozniuk. Hm?
- Az Aliról tudni kell, hogy ha az eladó visszautalja a vételárat, akkor nem értékelheted. Utána ez a tranzakció semmilyen formában(!) nem jelenik meg az adatlapján, az eBay-jel szemben azért van itt ennyi 100% közeli értékelésű eladó, mert aki reklamál, azt azonnal kártalanítják, ezzel elveszik az esélyt a negatív értékelés leadásától, aki meg hirtelen leadja az értékelést, később már nem módosíthatja azt.
Most ebből azt gondolhatod, hogy nem lehet bajod. Ha olyan a cucc, majd megreklamálod, és visszaadja a pénzed. Ez nem ilyen egyszerű. Ha vámot kell fizetned, azt bebuktad. Ha vissza kell küldened, a postát bebuktad. Utóbbi esetben valószínűleg cserét fog felkínálni, ennyi pénzt nem hagynak veszni. Folyamatosan arra fog játszani, hogy megund a baxtatását, húzza az időt, mindenről fénykép, videó kell. Megkérhet, hogy fotózd/videózd le, ahogy a kamerád 720p felvételt készít, amit 1080-ra interpolál! Hogyan oldod meg?
Engem legutóbb $5 értékű hibás kábel miatt próbált szivatni egy eladó, szerinted $30-40 összegért mit nem fognak megtenni?
- Lemaradtam a jóárasításról, nálam $99 jelenik most meg. Ez viszont borzasztó sok, ami jellemző is a kínaiakra: írnak valami bődületes árat, nagy hanggal leakciózzák, ami azt jelenti, hogy áthúzzák pirossal, és odaírnak egy elfogadhatóbbat. Emiatt állandóan akcióznak, sokszor ugyanaz az eladó, ugyanazt a terméket különböző árakon kínálja. Mindeközben ugyanezt megtalálod eBay-en olcsóbban
Az én tapasztalatom az - bár ezt kérem fenntartásokkal kezelni, mert fél éve rá sem néztem Alira - hogy korábban több darab rendelése esetén megérte onnan vásárolni, most a több darab után járó kedvezményes áron (sokszor alatta), egyesével, free postával is megveheted ugyanazokat a termékeket eBayen, de akár megbízható webshopokból is. Akkor? -
rover45
őstag
válasz
Razor18 #5323 üzenetére
A mozgásérzékelésem ki van kapcsolva, a G pontjában
viszont csak az érzékelés erősségét tudom állt, nincs opcióm a kikapcsolásra.
Am ma vettem észre azt, hogy beállítom rajta az időt 8:00-ra, kikapcsolom a kamerát.
Ráadom a gyújtást, a kamera bekapcsol és 7:00 van rajt, leveszem a gyújtást, kikapcsol.
Ráadom a gyújtást, 9:00, leveszem a gyújtást, kikapcs.
Ráadom 7:00, kikapcsolom.
Ráadom 9:00 ... ... ...Indításonként egyszer egyel több, egyszer egyel kevesebb és ez így váltakozik
Ez gondolom jó így -
flesh
tag
Sziasztok!
Régóta olvasgatom a fórumot.
Most találtam az Aliexpress-en ezt a kamerát jóárasítva még kb 9 órán át [link] esetleg van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? -
Razor18
tag
válasz
rover45 #5321 üzenetére
Bocsi, csak most láttam a gondodat. Én ugyanígy jártam a G1W-mmel, vagy mi az: valaki itt írta, hogy kapcsoljam ki a "Mozgásérzékelést" meg a "G-sensort is", mert az teleköhögi fájlokkal a kártyát. Azóta semmi gondom nem volt, persze akkor egyszer le is kell törölni minden szemetet a kártyáról. Azóta egyszer sem zavarodott meg az enyém. Próbáld ki ezt.
-
rover45
őstag
Szia, egy tavaly novemberi fw-vel jött, azóta végigmentem mindegyiken és mindegyikkel ezt csinálja. Az oldalról, ahonnét tölteni szoktam, valamiért levették mindet.
Most visszanéztem a legutóbbi kártya tartalmát és igazad lehet.
310től folyamatos a sorszámozás felfelé, de előtte 307 304 303 301 300 289 288 276 275 263 262 250 248 247 246 225 224 207.
Hmm, ez ellen mit tehetek? -
-
válasz
Philip22 #5314 üzenetére
Azt leszámítva, hogy a cseh színész nem fog magyarul viccelődni (szerintem), és a tatyó leírását sem sikerült lefordítani a WEBáruházban, igen érdekes termék. Különösen a két nagy kamera, ami úgy van kialakítva, hogy könnyen ráadható a polár ill. UV szűrő. Amik széntén kaphatóak az áruházban több aprósággal egyetemben.
Érdekes, hogy egy olyan magyar disztributora van aki a lamax kamerákat is forgalmazza.Pl. a C7-es kísértetiesen hasonlít egy nemrég felemlegetett modellre. (Már kifuttt modell? 25k-ért árulták) Viszont a C5 dual egy érdekes koncepció. Az eleje visszapillantóra pattan, hátul pedig egy normál kis kamera jár hozzá. Sajna a demó videókon is látszik hogy gyengébb képminőséget ad, cserébe tolatókamerának is használható. Kétlem hogy megér 35k-t.
Az X6 akció kamera viszont egy kakukk tojás. Jó képe van, vízálló, WiFi-n keresztül távvezérelhető Android/iOS telefonról, és tud loop felvételt, kapható hozzá autós tartó/töltő. Mivel 2in1 eszköz, nem sokallom érte a 40k-t. -
-
bul07
nagyúr
válasz
Philip22 #5314 üzenetére
Képe még csak csak jó
De ahogy néztem teszt videókat a hangnál van valami sistergés statikus zaj
Két ember tesztvideójába is hallani, az egyiken jobban [link], [link], és ennél is [link], ennyi már nem lehet véletlen(szinte minden felvételen dübögtetik a rádiót
, engem kifejezetten zavar néha a rádió, szeretem hallani az utat a kocsi minden zörgését az elsuhanó táj hangját, ma is mentem 600Km és egy percre nem volt bekapcsolva a rádió)
-
Philip22
csendes tag
Sziasztok!
Most tűztem ki célul egy ilyen kütyü beszerzését, viszont ami nekem leginkább tetszik és árban is megfelel, arról nem találtam itt infót/véleményt.
Erről lenne szó: [link]
Érdekelne a véleményetek a fent említett készülékkel kapcsolatban, de ha esetleg hasonló árú (25.000) és tudású készüléket tudnátok ajánlani, azt is szívesen fogadom.
Előre is köszönöm! -
-
rover45
őstag
válasz
rover45 #4955 üzenetére
Az ajánlott Transcend kártyával is előjött a kikapcsolási hiba. (0805 Mini)
Rögzít heteken keresztül, minden hiba nélkül. Kártya megtelik, rögzít tovább, törli a régebbi felvételeket. Majd napok-hetek elteltével egyszer csak kikapcsol menet közben. Visszakapcsolom, megy pár percet-órát aztán újra.
Most vagy 2-3-4 héten keresztül egyszer sem csinálta, de az első kikapcsolást követően már naponta többször is.
Ilyenkor letörlök mindent a kártyáról, formázom, visszateszem és megint egy jó darabig nem kell hozzá nyúlni. -
Arti1
aktív tag
Milyen videoszerkesztőt ajánlanátok rendszám kitakarásra?
-
nemcso
őstag
válasz
kismikis #5304 üzenetére
Nekem Mio 538 van, ami 4 hónapja teszi a dolgát a céges kocsimban. 32GB-os microSD van benne, ami elég egy napnyi autózás dokumentálásához. Szivargyújtóról üzemel, a töltőkábel bőven elég hosszú, hogy a visszapillantó alól indulva körbevezessem a kárpit alatt. Nálam folyamatosan a szélvédőn csücsül, hűvös időben és tűző napon egyaránt. Eddig semmi problémám vele, rendben műxik.
-
kismikis
tag
Tracer Follow azonos a 0801-gyel? Nagyon hasonlít, van benne GPS. Egy ideje már rágom a "gittet", nehéz dönteni.
A Mio cuccok is tetszenek, de itt a fórumon kevés infó van róluk, a yt-os filmek pedig megbízhatatlan minőségűek. A Mio Mivue 528 -cal is szemezek, 30eFt magasságában elhozható. Van itt valakinek Mio-s tapasztalata?
Hamár - akkormár alapon a Transcend Drivepro 200 is képbe került. Erről valakinek gyakorlati tapasztalata?
-
zotyesz66
őstag
válasz
Gépötty #5292 üzenetére
Mivel a kondis pillanatok alatt lemerül, gondolom van benne egy vmilyen gombelem, hogy tudja tartani a rendszeridőt. A másik az akksival oldja meg. Én pont most szívok, mert nem egészen 3 hónap alatt gajra ment az akksim a G90C-ben. Igaz én nagyon masszívan használtam...
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell gyári töltők: 65W, 90W, 130W, 180W Garanciával
- LGA1700 Processzor foglalat javítás, foglalat csere
- Sapphire RX9070XT Nitro+ alza 3év gari
- SZERELEMGÉP! Corsair GAMER PC eladó BOMBA ÁRON! i7/1080Ti/32 Gb RAM/SSD!
- HP E24u G4 - egy függőleges hajszálkarc a képen- 1920x1080 - full HD - IPS - Hdmi - USB-C - Pivot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Lenovo V130-14IKB laptop /i3-6006U/8GB RAM/zsanér törött
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i7-3GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 12,5" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest