-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca1212
őstag
Berendeltem HD50 GPS-t ExtrDig-től. A mai éjfélig tartó akcióban, ingyen szállítással egész jó áron volt nem kínai viszonylatban. Igaz nincs készleten, de remélem csak beszerzik rövid időn belül.
[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
válasz
Sanyabá #4945 üzenetére
A tolatókamera annyira halszem, hogy nem lesz felismerhető a felvételen az ember. Amúgy méreteit, kialakítását tekintve a legjobb választás lenne.
Kell venni azt is, és a hátsó kamerát beletokozni a házába
(#4946) hzsolee
Lel, ez korrekt![ Szerkesztve ]
Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Gépötty
senior tag
válasz
Sanyabá #4943 üzenetére
Ezen már gondolkoztam én is, de vagy olyan kamerának lehetne a különálló hátsó kameráját felhasználni vízmentesítve, amihez jár (mostanában pont volt itt szó róla), vagy szét kellene szedni egy beltérit, és befaragni, ami nem egyszerű. És akkor még kellene hátulról előre néző is, de lehetne kombinálni, hogy bent is van, meg kint is. Az jutott még eszembe, hogy én talán nem ezekből a tárgyakból indulnék ki, hanem valami megbízhatóbbat keresnék. Úgysem a hardver lesz a legköltségesebb része, hanem fejleszteni egy komplett rendszert, amit nem kell naponta-hetente szögelni. És itt jön megint az, hogy tényleg nem lehet-e megoldani valahogy a külső megfigyelést...
-
Gépötty
senior tag
válasz
Sanyabá #4939 üzenetére
Ertem. Ha kívülről nem lehet megoldani a megfigyelést, akkor arra kell készülni, hogy hiába a 120 fok látószög, nem lehet három kamerával lefedni a teljes autót. A gyakorlatban még négy kamerával is marad holttér, illetve olyan hely, ami látszik ugyan, de csak értékelhetetlen képet kapsz róla.
Egy 32GB kapacitású kártya kb. 3 óra fullHD felvételt tárol. Ha bekapcsolod a loopot, törli a régi felvételeket, a mozgásérzékelő pedig elég megbízhatatlanul működik. Kisebb felbontás növeli a felvétel hosszát, de a felismerést rontja.
Továbbá kellenek ugye konzolok, vezetékek, tápellátás, meg ezeket mind be is kell szerelni (ami valszeg kiszerelés után is meglátszik majd), mindent összevetve tehát nem megvalósíthatatlan, de érdemes utánanézni alternatív megoldásnak is.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
cigam
titán
válasz
Sanyabá #4939 üzenetére
Belső kamerával hogyan veszed fel, hogy csak elmegy mellette, vagy meg is karcolja? + még ha az oldalát figyeli is, a feje nem lesz benne, csak a törzse (feltéve hogy normál magasságú).
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Sanyabá #4935 üzenetére
Nem lakótelepről, és éjszakáról van szó, hanem nappalról és az utcán lévő autóról. Konkrétan, az oldalát karcolják az autóknak. Tehát csak belső kameráról lehet szó, mely a parkolás időtartalma alatt kell hogy működjön 3-4 óra hosszat.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
kovimre
tag
válasz
bajvan2 #4937 üzenetére
Kicsit unalmas ez a kakasoskodás, főleg, hogy semmi köze a topic témájához. Az, hogy te mit, kinek a nyakába varrnál, maximum csak a te véleményed. Baleset bekövetkeztekor a hatóság a KRESZ szabályok alapján, nem pedig a te elmondásod szerint hoz határozatot. Addig is javaslom egy friss KRESZ könyv átolvasását, különös tekintettel az eléjére: " a közlekedés résztvevői előzékenyek és türelmesek legyenek egymással szemben"
-
bajvan2
tag
válasz
Gépötty #4933 üzenetére
Alapszabály, hogy sose cselekedj a jobb1 bemondására. Esélyes, hogy bemondásból keletkező kár esetén is olyan segítőkész lesz.
Egyébként, ha rajtam múlna a dolog és ezen konkrét esetben összeakad a kitolató és az előző, vagy a kitolató és a szembejövő én mindent a Te nyakadba varnék!
De a dolog nem rajtam múlik, így én majd ezután is tök jól elleszek, aki meg a Te véleményedet osztja eme helyzetben az majd ezután is szentségel, hőzöng, gyűjtheti a mindenki szarik a "szabályra" csak én nem videókat, néha keresztbevereti magát hátulról. Ez van, mindenki ahogy szereti. És nem kell mindenen megsértődni!
Most van befejezve. Tapsvihar. -
Gépötty
senior tag
válasz
Sanyabá #4935 üzenetére
Gyakorlatilag mind alkalmas a feladatra, csak tápellátás és elhelyezés kérdése.
Ha valaki sorozatban rongálja az autót a lakótelepen, akkor mással már végigfutottam ezt a kört, és egy jobb minőségű megfigyelőkamera lett a megoldás az erkélyen, nagy optikával - most ez nézi az ember autóját éjszaka.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Sanyabá
senior tag
A kérdésem a következő lenne, van e olyan kamera, mely rögzíteni képes pl. parkoló autóban bekövetkezett káreseményt? Olyasmire gondoltam hogy oldalról beletolattak, vagy letörték a visszapillantót, esetleg meg karcolták az oldalát?
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Wheelbarrow
aktív tag
Ha valaki használ ConCorde SportCam W8 kamerát, ossza meg velünk, hogy mennyire használható kocsiban és milyen éjszakai felvételt készít. 30 ropi nem sok érte ha jó.
-
Gépötty
senior tag
válasz
bajvan2 #4931 üzenetére
Jó, akkor egyetlen hozzászólásban, csak neked elmagyarázom:
- Ha a HiAce jobb egyében ülő jóember nem csak bambul rám, hogy mit kalimpolok, hanem továbbítja a vezetőnek, hogy a retard a zöld Vectrában azt bábozza 'tolass ki!', már el is felejtettük volna az egészet, mire a Sió üzletkötője odaér.
- Ha a Sió üzletkötője nem nyolcvannal menne, és nem lenne ránőve a telefon a fülére, akkor észrevenné, hogy nem egy földműves áll az út közepén aki megszédült a betontól, és nem azért tartózkodik elég jól látható módon, a felezővonalat szinte érintve, arra húzódva, a féklámpákban világító mintegy 252db leddel már-már bazinagy felkiáltójelet képezve, mert neki jó ott állni, hanem mert azt üzeni, hogy ne menj el mellettem, hátulról érkező majom, épp utat engededek a másiknak, aki a baszott nagy holtterével fordítottan arányos sebessége miatt holnapra sem tudna kitolatni, ha nem állna meg neki senki.
Azt is hiába mondod, hogy nyolcvan méterre állok meg tőle, mert ugye hiába engedem kitolatni, ha egyúttal beleállok a szájába, hogy elfordulni már ne tudjon.
Remélem, a fenti, többszörösen tagolt mondatok leírásával befejezettnek tekinthetjük a történetet, egyúttal utalnék arra is, hogy miért fordulhat elő, hogy a bíró esetleg nem fogadja el a videokameráról lejött, szinte mindenki számára egyértelmű tartalmú felvételt.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
amargo
addikt
válasz
bajvan2 #4931 üzenetére
nalam is volt mar olyan, hogy csak egysav volt mind a ket iranynak, mert mindenhol autok artak, lattam jonnak szembe lelassitok, hogy kitudjon jonni, erre a mögöttem halado kielozott..
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
bajvan2
tag
válasz
Gépötty #4930 üzenetére
Tudom a Te szemszögedből piszok előzékeny és udvarias vagy, csak kár hogy senki nem tudja mit akarsz, mert vagy 80 méterrel előtte állsz meg. Ilyen távolságból legfeljebb gondolatolvasással találja ki ő, a szembejövő és a hátulról jövő is a haditervet. Ráadásul a forgalom sűrűsége sem indokolja az egészet.
A hátul jövő szemszögéből egyszerű bénázó vagy, így gondolkodás nélkül nagyon helyesen otthagy. A szembejövőnek még el sem kellett vegye a gázt. Ha közben kitolatna a delikvens akkor is simán megáll előtte a ti sávotokban. Ha 3. megközelítésre gondoltál kérlek oszd meg! Ha a felsorolt kettőből csak egyet érzel, akkor szűklátókörű vagy.
(A telefonos beszélgetés akár simán elmehetne a furgonossal is.)[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
Ez mozgó képet is ad (még nem láttam, telefonon beszéltem a sráccal), csak a gombokra nem reagál.
(#4928) bajvan2
Azt már sokszor megfigyeltem, hogy emberek nem értik meg a leírt szöveget, ilyenkor gyakran ajánlok szövegértési feladatokat második osztályos általános iskolai tananyagból. Azzal viszont nem tudok mit kezdeni, ha valaki a kapott képi információkat nem tudja feldolgozni. Inkább nem is kezdek bele elmagyarázni.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
havri1
félisten
G1W is megadja magát lassan, pont 1 éves. Kocsiba van fixen, gyújtásra kötve egy ideje.
Napokban vettem észre, hogy amikor leveszem a gyújtást, még 2x hallom a kikapcsolás hangját, na monsom, biztos csontra merült. Kivettem, feltöltöttem asztali töltővel, de 5 mp-t bírt.
Szerintetek ha teljesen megadja magát, még autóban fog ez nekem működi? Akis igazából nem kell hozzá, mert van táp az autóban ugye..
Tök zsír állapot, még a fólia is rajta van, erre az akksi kuka..Kéne bele egy kondi. Valakinek gyakorlati tapasztalata G1W kondenztátor cserével?havri
-
havri1
félisten
válasz
Gépötty #4924 üzenetére
Ugyanez..kéken világít a led ha áramot kap, és halott.
Más: Jön az új G1WH ugye, és hát kéne bele kártya (közben eladtam, elhasználtam már nem tudom hol van).
Szerintetek 64gbosat meg merjem kockáztatni? Ha nem jó, akkor van 32-esem telefonokban, abból tudnám használni, de jobb lenne a kamerában, hoyg végre FHD-ban rögzítsen ne csak HD-ban.havri
-
Gépötty
senior tag
Juteszembe, akinek márciusban hoztam a G1WH-t szólt, hogy gyújtásra ugyan bekapcsol, de semmire nem reagál, cserébe gyújtás nélkül nyomogathat rajta bármit, SK-SH. Mondtam, hogy reseteljen egyet, aztán meglátjuk, de egyelőre kezdem elveszteni a hitem a típusban.
-
Gépötty
senior tag
Én a két kamerám felvételeit úgy szoktam megvágni, hogy leválasztom arról a hangsávot, amelyik jobban szól, a másikét pedig némítom. Aztán gyakorlatilag a hanghoz igazítom a bevágott felvételeket, majd a végén még legallyazom a felesleget, de akkor már hanggal együtt. Amikor a hangsávot is az adott kameráról használtam, nagyon szar lett az eredmény. Ez viszont a fenti eljárással készült, és ha nem hívom fel rá a figyelmed, nem veszed észre.
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
-
TaaT
nagyúr
válasz
balazsovics #4918 üzenetére
460Mb/5perc
A bekapcsolás nem állítható, a kikapcsolás időzítése viszont igen.
Give them hell Ukraine!
-
JOEPAPA
tag
Concorde HD30 am ilyen képet csinál:
https://www.youtube.com/watch?v=yRQ_pnmHxxk
Szeretnék hátra még egy külön kamerát a G1W az tudja ezt? Ránézésre ugyanez a kamera.
Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.
-
TaaT
nagyúr
válasz
balazsovics #4913 üzenetére
Indításkor pont nem túlfesz van, ellenkezőleg. De persze a feszingadozás sem jó.
Give them hell Ukraine!
-
balazsovics
tag
Sziasztok!
Concorde HD30-at néztem ki, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- Mondjuk egy 16GB-os kártyára mennyit tud felvenni?
- Be lehet fixen kötni a szivargyújtó tápjára? (nem purcan ki az indításkori esetleges túlfesztől?)
- Ha megjön/elmegy róla a villany, azonnal be/kikapcsol illetve elkezdi/leállítja a felvételt?Előre is köszönöm!
Balage -
havri1
félisten
Első levelében kérte, alap legipostával adjam fel, minden nélkül, egyszerűen. Aztán gondoltam TN - el adom fel, de sokallottam a +900Ftot érte, így simán ment. Aztán kérdezte van e feladási szelvény, TN hozzá. Mondtam nincs.
Eléggé úgy tűnt, ki akarja aknázni a dolgot, de lehet én vagyok túl gyanakvó. Ha akarta volna, szerintem már az elején másképp állt volna hozzá. Ez az utolsó levél, erre már nem válaszoltam, majd kb 2 hét múlva rákérdezek.
Vesztenivalóm csak a posta, mivel teljesen kuka a kamera. Aksi is 2 éves már benne, a kamera meg el sem indul.havri
-
Gépötty
senior tag
Oké, akkor jól emlékeztem, a 650D már tud 30fps-t. A 600-as csinált 24/25 kockával videót.
(Most akarok venni valami fényképezőgépet, pont ezeket a típusokat nézegetem sok más mellett. Már megijedtem, hogy minden amit eddig tudni véltem megkérdőjelezhető)
-
amargo
addikt
adtál neki valami trackingnumber? mert kerdes, hogy mi nala, az amint lehetseges, de lehet mar az is eleg neki, hogy feladtad vagy csak egy ne aggódj email, hogy folalkozik meg veled.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
havri1
félisten
Dear havri1,
Dear customer,
Thanks for your mail and glad to serve you. Please do not worry,we will resend it to you asap. And we will offer you the tracking number after it shipped. Hope you will receive it soon.
Have a nice day!
Vicky- estore009
Lehet meg sem várja, míg megérkezik?
havri
-
Laca1212
őstag
válasz
szumoo@gmail #4891 üzenetére
Köszi, de már hét elején megjött az ajánlott piros/fekete Transcend 5e-ért PH-s eladótól. Korrekt, gyors és a kártya is eredeti.
[ Szerkesztve ]