-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz Wheelbarrow #4648 üzenetére
Igen, ezt olvastam én is anno. Ha jól értem, a 4-es pont legitimizálja a Glockner megörökítését.
Amúgy vicces, ahogy egész Európában a személyiségi jogok mellett pampognak, mégis tele van minden térfigyelő kamerákkal (amiknek a felvételét a magyar rendőrség szinte soha nem kéri ki, ha szükség lenne rá, személyes tapasztalat), és számomra a legdurvább, hogy egy rakás telefonos alkalmazás hozzáférést kér a helyadatokhoz, híváslistákhoz, kamerákhoz, mikrofonhoz (persze, a hülye felhasználó "elfogadta" a felhasználási feltételeket), majd mindezek százmilliós nagyságrendben cserélnek gazdát a marketingpiacon, mivel profilalkotásra tökéletesen alkalmasak, de akár egyéni célzásra is, ha már tudod az alany napi rutinját. Félelmetes, hogy sokan így kiszolgáltatják magukat, miközben lehet, hogy pont ezek ellenzik a felvételeket, mert sérti a személyiségi jogait...
-
félisten
válasz Moleman #4646 üzenetére
Őszintén szólva fogalmam sincs róla. Hozzám nyilvánvalóan a kedvezőtlenül alakuló ügyek híre jut el, meg persze a szakmai rész. Ez az egész őrület a személyiségi jogok szent védelmében megy, minek következtében a felvételen felismerhető személyeknek elvben szintén milliós kártérítési jellegű tételt is kellhet fizetni, de nem tudom, mi a helyzet pl. akkor ha nincsenek személyek (rendszámok) a felvételen, illetve azok nem felismerhetőek, illetve ha nincs folyamatos rögzítés, csak pufferelés és esemény alapján történő rögzítés.
Az európai adatvédelmi jog egyik sarokpontja ugyanis a célhoz kötöttség, azaz tiltott lehet minden tömeges/általános adatkezelés, mint pl. a folyamatosan rögzítő kamera.
Megpróbálok tudakozódni a részletek felől az osztrák kollégánál.MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Moleman
addikt
válasz MaCS_70 #4645 üzenetére
Sok helyen olvastam már sokmindent a kivételekről, meg a youtube is tele van Grossglockner Hochalpenstrasse úti videókkal. Tehát ha nyilvánvalóan turisztikai célú a felvétel, kivételt tesznek? Ha egyszer végre újra eljutnék oda, nem szívesen jönnék haza felvétel nélkül, de ekkora büntit nem kockáztatnék érte.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Wheelbarrow #4638 üzenetére
Hááát, arra azért kíváncsi lennék, hogy amikor az osztrák rendőr éppen a kedvezményes 10000 eurós büntetést szabja ki Rád, akkor is túlpörgésnek tartanád-e...
Történetesen semennyire nem érdekli őket sem a biztosító, sem pedig a céges előírások -- az ő országukban az ó jogszabályaik számítanak, nem az arra autózók biztosítója, azzal, hogy átlépted a határt, elfogadtad az adott ország joghatóságát.
Egyébként meg nem az az alkudozós / amatőr társaság. A nem túl távoli múltban egy kollégám azzal keresett, hogy az ügyfelét azért büntették szénné, mert a GPS-e jelezte a sebességmérési helyeket. A kamerára meg még inkább utaznak, pláne, ha magyar / ukrán / orosz a rendszámod.
És persze fórumozás közben könnyű okosabbnak lenni náluk, de hidd el, nagyon rutinosak és nagyon nem tolerálják, ha ügyeskednek velük, szemtől szembe, éles helyzetben pedig nem feltétlenül olyan ügyes az ember, különösen nem, ha milliós tétje van.MaCS
-
Gépötty
senior tag
válasz Downsampling #4628 üzenetére
Látószögről van szó, ami azt jelenti, mennyi minden fér bele a felvett képbe. Fordítottan arányos a részletességgel, azaz minél nagyobb a látószög (minél több mindent fog át az objektív), annál kisebb lesz minden a képen. A legjobban egy fényképezőgéppel tudod modellezni, ha valamire rázoomolsz, akkor csökkented a látószöget, cserébe a részletek finomsága javul. Sakkozd ki, mi a jó kompromisszum neked (itt jön képbe az újabb kamerák jobb felbontása, amivel ugyanolyan látószög esetén is finomabb felbontású felvételt csinálnak, mint a régebbiek).
Egyvalami hiányzik a fenti képletből: az autó, azaz a szélvédő mérete. Ne ahhoz igazítsd, milyen látószöget akarsz, úgysem a szélvédőkeretet akarod nézegetni.(#4643) TaaT:
Ezt én is kódoltam egy darabig
ez az egy eladó 21,663-nál jár[ Szerkesztve ]
Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Downsampling
senior tag
Köszönöm szépen az ötletet, de azt hiszem, hogy már nagyon beleéltem magam a GPS és s G-sensor által nyújtott szolgáltatásokba...
Szerintem vagy egy Mini0805 lesz a befutó, vagy egy Dome (ami tudom, elég nagy a Minihez, vagy a Mobiushoz képest), de remélem meg tudom úgy oldani, hogy azt ne nagyon lehessen kiszúrni (amúgy érdekes lenne mondjuk pl. egy Mio-t beüzemelni akár Ausztriában, mert gyártanak ők olyan autós kemarát, ami egyben navigáció is. Na arról szerintem egyetlen rendőr sem mondja meg, hogy kamera is van benne, simán elfogadják navigációnak, hiszen azt minden kamionos használ, van aki akár hármat is egyszerre. Igaz, ezek a Miók elég drága cuccok).
Azért nem tudok egyelőre tovább agyalni az elhelyezésen, mert egyelőre csak a kamion (a vontató) típusát tudom, de fogalmam sincs, hogy egy vadiúj Merci Actrosban mik a lehetőségek ilyen téren. Én eddig más típusokon vezettem, illetve csak régebbi Actroson. Az is lehet, hogy lesz rajta céges GPS-es nyomkövetés (épp mostanában kezdik őket telepíteni, állítólag majd júliustól az én autóm lesz az első ilyen - nekem az volt a meglepő, hogy egy német cég nem használt eddig semmiféle GPS alapú nyomkövetést az autóin), aminek talán a doboza a fülke belsejében, a szélvédőnél lesz (most vezetik majd be cégnél, fogalmam sincs, milyen rendszer lesz). S igen, először én is azt gondoltam, hogy a szélvédő középvonalában, legfelülre érdemes telepíteni a kamerát, egy kicsit lefelé fordítva, hogy szinte belásson közvetlenül az első lökhárítóig (ezért lenne jó a minnél nagyobb látószögű kamera). De az is lehet, hogy a szélvédő jobb alsó sarka is nyerő lehet: látja az általam rizikósnak tartott területet, illetve ott veszik legkevésbé észre - s még az a pont is elég magasan van, hogy átlásson a személyautók felett előre. Meg ott el tudom valami egyéb cuccal takarni a kamerát. A vezetéket sem veszik észre, stb.[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz Downsampling #4640 üzenetére
És mi lenne ha Mobius-t alakítanád át hogy el tud rejteni , itt egy videó hogy hogy kel kivitelezni
Bár ebben az esetben le kell mondj a GPS-ről meg a G szenzorólViszont el tudod úgy rejteni hogy ne szúrja ki senki
Félelmetes menyiséget eladhatnak Mobius-ból ha ez az egy eladó 21,663 jár
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Downsampling
senior tag
válasz Wheelbarrow #4638 üzenetére
Igen, kicsit túlpörgettem ezt a dolgot. De csak azért, mert eddig csak Ausztriáról tudtam, hogy tiltják. Én viszont ott nem fogok járni kamionnal, tehát eddig nem érdekelt. Szóval első döbbenetemben írtam azt posztot, amikor megláttam, hogy pont Luxemburg, Belgium és Franciaország tiltja még. S én német központtal, pont ezekbe az országokba fogok járni.
Most vitatkozhatnék, hogy egy kamionon mindig lehet találni valamit, amiért pár ezer eurós bírságot simán ki lehet osztani. Tudom, tapasztaltam, bár lekopogom, engem még sosem büntettek meg, igaz, azért mindig vigyáztam, hogy ne nagyon legyen, miért. Viszont már nem egyszer kellett magyarázkodnom belga, francia rendőröknek teljesen evidens hülyeségekért. Eddig még sikerült mindig kidumálnom a dolgot, de nyilván 100-ból százszor nem fog menni. És arra ugyan hivatkozhatok, hogy céges előírás, meg a biztosító megköveteli, ha büntetnek, akkor is engem fognak büntetni, vagyis nekem fogják címezni a pár ezer eurós bírságot, amit nyilván nem nyomhatok a főnököm orra alá, mivel ezt a kamerázást a saját szakállamra teszem. Mert nem kérdés, hogy meg fogom venni a kamerát, s használni is fogom. A többit meg majd meglátjuk. Velem kutya is lesz a fülkében, úgyhogy szíves fogadtatásban lesz része a rendőrnek, aki majd be akar "hozzánk látogatni". Szóval, lesz, ami miatt sietősre fogja a dolgot, illetve elterelje a figyelmét.
Szóval, csak ledöbbentem, mert eddig csak az osztrákokról tudtam. S ott azért kemény a történet, az első esetnél 10 ezer euró a bírság! De tudom, hogy sokan kamionoznak az egész Unióban kamerával, szóval megoldható a dolog. Ugyanakkor nem tudom, itt a topikban valaki kamionozik-e, vagy korábban csinálta-e ezt nemzetköziben, mert azért higgyétek, el, hogy a rendőrök is tudják, hogy egy kamionon az árurögzítéstől kezdve a pihenőidő pontos betartásáig mindenért büntethetnek, s 28 napra visszamenőleg!!! Egy személyautóban semmi sem rögzíti, hogy te mit csináltál,s merre jártál mondjuk előző nap, vagy két hete. Semmi nem rögzíti a gyorshajtásod, semmi nem tudja megmondani, hogy hány órája a vezetsz. De a kamionban ott a tachográf, ami 28 napig visszamenőleg mindent elmond rólad a rendőrnek. A gyorshajtásokat el szokták nézni, meg még sok egyebet, de ha valami komolyabbat találnak, akkor halmozottan mindenért megkapod a sok ezer eurós csekket... Mondjuk egy havi 3000 eurós fizetés mellé nem lenne frankó havi 4-5 ezer eurós csekkeket gyűjteni. S ezek egyrészét persze, tovább lehet adni a cégnek, mivel nem mindenért a járművezető felel (csak ugye a helyszínen ő képviseli a céget), de a legtöbb dolog valóban a sofőr felelőssége.(#4633) bajvan2: Amitől megijedtem, hogy amíg itthonról nemzetköziztem, addig a kamion szélvédője lényegében egy az egyben tele volt az összes EU-s ország elektronikus útdíjfizetéséhez szükséges Go-Boxokkal, amelyek közé még egy nagyobb méretű kamerát is simán el lehet rejteni, a kutya nem venné észre, ezt tapasztalatból tudom. De most más lesz a helyzet: a francia kütyü nagyon pici, a német eleve a kamion része, Belgiumban és Luxemburgban pedig napimatricás a rendszer, így szinte semmi sem lesz a szélvédőn, csak a kis 3x5 centis francia kütyü, meg a navigációm. De tuti megoldom majd, mert ez nem fog eltántorítani. A franciákkal lehet egyezkedni, ha hajlandók angolul, vagy németül beszélni, a belgák kicsit keményebbek, de szerintem ők nagyon korrektek. Az osztrákokkal próbálkozni sem érdemes, mert csak nő a bírság, de én ott nem is fogok közelekedni. Szóval no para!
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz MaCS_70 #4632 üzenetére
Túl pörgetitek ezt a külföldön nem lehet dolgot. Rakd be aztán ha esetleg okoskodik a rendőr akkor mond azt, hogy a biztosítód kedvezményt ad ha bekamerázod az autód, céges autónál meg a cég rakta be. Egyébként meg te a tájat filmezed, hogy megmutasd a családnak milyen szép országban jártál, külföldi vagy és nem tudtad, hogy ott nem lehet.
Ha parázol akkor ezért jó a Mobius kamera. Kicsi és nincs kijelzője sem. -
válasz philoxenia #4634 üzenetére
Gyárilag ilyen kretén az igo primo, vagy ezt feltupírozták?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
bajvan2
tag
válasz philoxenia #4634 üzenetére
Csak hirtelen belekattintottam a 14-15. perc köré és mit látni?
Kamion mellett lehet simán elmenni bal kanyarban. Nálunk ilyen esetben 10/10 személyautós szabálykönyv húzza rád a kormányt méterre átkóricálva a másik sávba. Érdekes a kamionosok itthon is elég egy...[ Szerkesztve ]
-
Laca1212
őstag
-
bajvan2
tag
válasz Downsampling #4631 üzenetére
Az nem működőképes, hogy mondjuk szélvédő alsó sarkába eléd? Keresel olyan felrögzítésűt, amiből egy pillanat kikapni. Látod, hogy ellenőrzés leveszed aztán kész.
Elején próbálgattam, szerintem alsó sarkokból sokkal több minden látszik, csak nagyon belógott az ott ülőnek, így be lett kábelezve szokásosan középre föl. -
félisten
válasz Downsampling #4631 üzenetére
Ausztriáról nem is beszélve...
Hiába no, csodálatos dolog ez a személyiségijog-védelem.Ezzel kapcsolatban két dologra lennék kíváncsi:
1. Ha lenne olyan kamera, ami dedikáltan csak esemény esetén rögzít, tehát a menet közben készült hosszú felvételek nem nyerhetőek ki belőle, arra mit szólna a hatóság,
2. Ha egy mobiltelefont használok erre a célra, abba vajon belekötnek-e? Ha jön az ellenőr, egy mozdulattal eltüntethető a felvevő szoftver, és nekem úgy tűnik, már kifejezetten jó programok is vannak Androidra. Én négy évvel ezelőtt próbálkoztam a HD2-mmel, és használhatónak tűnt.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
Downsampling
senior tag
Na, most vagyok igazán meglőve:
Franciaországban, Belgiumban, Luxemburgban tilos a fedélzeti képrögzítők használata. Na most én pont ebben a három országban fogok hamarosan tevékenykedni Németország mellett. Ezek után nem tudom, vegyek-e ilyen kamerát. Kamionban nincs még belső visszapillantó sem, ami mögé el lehetne dugni a pici Mini 0805-öst. S főleg a franciák előszerettel intik ki parkolókba kontrollra a kamionokat, amikor be is jönnek a fülkébe a zsandárok, igaz elsősorban a menetokmányokat nézik, illetve a tachográfot nyomtatják ki... De ha kiszúrják a kamerát? Mondjuk német rendszámos lesz a kamion, nem magyar, s a kelet-európaikat szívesebben intik le. Nem szivatják az embert, csak ellenőrzik. De ha valamit találnak, akkor büntetnek. Szigorúan.
[ Szerkesztve ]
-
Downsampling
senior tag
válasz Copilot64 #4629 üzenetére
Szia!
Igen, azt már láttam, hogy G-sensor van benne, meghogy nagy látószögű. De azt gondolom, hogy plusz egy GPS-beszerzésével (talán a GearBest is van) összességében már többe kerül, mint a G90-7S, aminek viszont mégiscsak 170 fokos a látószöge, a bemutató videóban is mutatják, illetve a dobozán is rajta áll nagybetűkkel, hogy 170 degrees wide angle... Szóval, szerintem az nem elírás...
-
Copilot64
tag
válasz Downsampling #4628 üzenetére
Szia!
Nincs benne GPS, de 178 fokos a látószög. A felvételen egy Opel Corsában van, ha megnézed, majdnem a teljes szélessége látszik a szélvédőnek. De talán lehetséges külső GPS-t hozzákötni, körbe kéne nézned ez ügyben.
Ja, és G szenzor van benne, még egy ajtó becsapásra is beindul.[ Szerkesztve ]
-
Downsampling
senior tag
válasz Copilot64 #4626 üzenetére
Köszi, néztem ezt is, mert szimpatikus, de ha jól látom, ebben nincs GPS (sőt, talán még G-sensor sem). Ha rosszul tudom, szóljatok, mert azonnal lecsapok rá...
Nem vagyok valami nagy szaki kamerák és fényképezők tekintetében, de szerintem a CMOS-nak nem sok köze van a látószög nagyságához. Az "csak" azt határozza meg, hogy mennyi pixelt képes feldolgozni, illetve a képet hányszor hány pixelre tudja leképezni. A sok (vagy) kevés pixel összejöhet 90 fokos, de 180 fokos látószögből is, teljesen mindegy. A látószöget szerintem csakis az optika, szigorúbban véve a lencse, vagy lencsesorok határozzák meg. Ezt még befolyásolhatja az optikát körülvevő foglalat mérete, illetve előrenynyúlása. Így elméletileg 180 fok lenne maximális, de az optika körüli keret ezt némileg csökkenti, mondjuk 178 fokra, vagy éppen 170-re. De ha az optika csak 120 fokra képes, akkor hiába a nagyfelbontású CMOS, a 120 fokos képet fogja sok-sok pixellé alakítani. (a linkedben, az Omnivision oldalán nem is említenek látószöget, szó sem esik róla, mert nincs is hozzá köze.) Bocsi, nem kötekedni akartam...
Ezért kicsit szomorú vagyok, ha a Dome nem 170 fokos. A kamion szélévdőjének képaránya kb. 2,5-3 darab 16:9-es monitor egymás mellé helyezésével írható le nagyjából. Szóval igencsak szélesvásznú mozi! Tehát a kemarának lenne hova belátnia, bőven vannak olyan helyek, amiket én, a baloldali ülésből sehogyan sem láthatok. A legveszélyesebb és sajnos ezt nem is értik meg a személyautósok, a jobb oldali A-oszlop kitakarásában van. Tipikusan akkor szokott ez nekem nagy fejvakarásokat, s nagy fékezéseket okozni, amikor én megyek az autópályán a külső sávban, s egyszer csak megjelenik a kamion előtt pár centivel egy cammogó személyautó, aki épp felhajtott a pályára, de azt már nem tudja, hogy gyorsítva és a bal tükröt figyelve illik besorolni. Nem hosszú kaminonos pályafutásom alatt már több tucat ilyen autóst lapíthattam volna ki a 40 tonnával, de eddig valami hetedik érzék mindig megóvott az ilyen balesetektől, pedig én az ülésből nem láthatom az ilyen mazsolákat, akármennyire is körbe vagyok véve szuper tükrökkel. Szóval fáj a szívem, ha tényleg csak 120 fokos mindegyiknek a látószöge. Tuti nem 170 a Dome-é?
Illetve a linkelt G95A biztosan nem GPS-es?
Várom a gyors válaszaitokat, mert mindjárt vége az akciónak...
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
válasz Downsampling #4624 üzenetére
"ellenben a Dome-nak jóval nagyobb a látószöge 170 fok vs 120 fok..."
Ja az elírás Mind2nek egyforma. Mivel mind2ben ez van [link]
Én nem szeretem a nagyon nagy látószöget, jobb az arany középút. Nézd meg a Téma összefoglalóban a képeket.
Igen, a korábbi mini modellek túlmelegedhettek. Itt viszont már kiküszöbölték (legalábbis ezt írják).
Pl ott van az okos telefonom. Bent hagytam a kocsiban nyáron, nem volt kánikula de jól felmelegedett. Venném elő és fényképeznék erre kiírja hogy a magas hőmérséklet miatt a kamera nem működik, lehűlt és azóta is működik rendesen.
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
Downsampling
senior tag
...hát, ez mind igaz...ellenben a Dome-nak jóval nagyobb a látószöge 170 fok vs 120 fok...
S mintha itt említettek volna a Minivel kapcsolatban valami melegedést... Az mennyire számottevő?
Eny kamion szélvédője igen széles, ott lehet igazán értelme a nagy látószögnek, illetve ott sokat fog "dolgozni", sokat éri majd a nap, tehát ha nagyon melegszik, akkor lehet, hogy nem bírja majd a strapát?[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
válasz Downsampling #4622 üzenetére
Én a mini felé húznék, kisebb, olcsóbb (technikailag viszont azonos a 2 kamera).
De ez csak az én véleményem
Give them hell Ukraine!
-
lazac_
tag
válasz Kalandor #4619 üzenetére
A Mobius fel van készítve a kondenzátor kezelésére, az "átlag" kamera nincs. Fontos, hogy betáp elvételekor minél gyorsabban kikapcsoljon úgy, hogy az utolsó videórészletet még lezárja, illetve kikapcsolás után szinte csak a RTC minimális áramfelvétele maradjon meg (pl.ne legyen 1-2mp leállítóképernyő). A Mobiuson ugye nincs kijelző, ott ez nem gond, de ha kondenzátorral táp nélkül bekapcsolom, elveszti az időbeállítást, és szerintem a fájlt sem menti el jól. (Eszerint kb. 10mp megy kondiról., itt meg a G1W-C, bekapcsolás után azonnal le is áll)
Próbálkozni persze lehet.
[ Szerkesztve ]
-
-
TaaT
nagyúr
válasz Downsampling #4609 üzenetére
The coupon code for MINI 0805 is GB0805, and the price will be $69.99 free shipping .
The coupon code for Dome G90-7S is GBGS90C, and the price will be $79.09 free shipping.Hát, nincs akkora akció mint gondoltam.
Give them hell Ukraine!
-
-
-
bajvan2
tag
válasz Downsampling #4609 üzenetére
Ha tekersz lefelé a táblázatban function gps yes kiírás van. Tehát elvileg van, gyakorlatilag biztosra akkor lehet menni, ha megkaptad.
[ Szerkesztve ]
-
Downsampling
senior tag
-
TaaT
nagyúr
válasz Downsampling #4607 üzenetére
Írtam a srácnak, szerintem holnapra lesz kód.
A 0801-et nem ajánlom
Give them hell Ukraine!
-
Downsampling
senior tag
Ha tudsz ilyet, megköszönöm!
Én a 0801-re gondoltam. Tudom, hogy régebbi, 2012-es modell, meghogy kevesebbet tud, de amennyit tud, az pont elég. Mondjuk a 75 és 68 euro között valóban nincs nagy különbség...
Még egy kérdés: ebben, amit belinkeltetek, van GPS, vagy nincs, nekem a leírásból nem egyértemű:
[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
válasz Downsampling #4604 üzenetére
Csak a 0801 lényegesen kevesebbet tud, mint a 0805 - GS90 páros. Úgy értem, nem annyival kerül kevesebbe, amennyivel rosszabb, jelen esetben megéri a drágábbat választani.
Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
TaaT
nagyúr
válasz Downsampling #4604 üzenetére
Szerintem a 0806-ra gondolsz mini 0805
A 0801 "elég régi" darab már, és azzal még voltak konstrukciós hibák (melegedés) ha jól emlékszem.
Nem tudom, nekem néha küldött kódot az egyik gearbest-es srác, de ha gondolod kérek tőle 1et-1et a g90c-hez meg a mini 0805-höz, ha van.
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
TaaT
nagyúr
válasz Downsampling #4602 üzenetére
A hazai kínálatot mondjuk kb minden külföldi webshop megdúrja
Szerintem teljesen jó kamera, ha kisebb méret kell akkor érdemes megnézni a Mini0805-öt, annak megegyezik a belseje a G90C-vel.
És keress valamilyen akciós kupon kódot, úgy még olcsóbb lehet.
Give them hell Ukraine!
-
Downsampling
senior tag
Igen, olvastam a cikkedet, abban láttam, hogy honnan rendelted... Csak azt nem tudtam, hogy ingyen küldték, de azóta ezt is láttam. Köszi!
Meg vagy vele elégedve? Mert ha igen, akkor én is megrendelem. Most 75 euro, ingyen szállítással, ennyi pénzt meg szerintem bőven megér a hazai kínálat tükrében......és köszi!
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
válasz Downsampling #4600 üzenetére
A gearbest-ről jött freeshipping-el. [link]
Aszem 2héten belül itt volt.
Give them hell Ukraine!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P52s,15.6",4K UHD,i7-8550U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN10
- HP OMEN Gaming 16-wf1003nt - ÚJ 16" QHD GAMER notebook - i9-14900HX, RTX 4080 (12GB)
- HP OMEN 16-xf0777ng - ÚJ - 16" QHD GAMER laptop - Ryzen 9-7940HS, 32GB, 2TB SSD, RTX4070 (8GB)
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- OHH! Lenovo ThinkPad P15 Szép Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB