Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz t72killer #58648 üzenetére
Szerintem az eddigi tesztek alapjan eleg keves ember az, aki valoban tunetmentes.
Tudom, hogy fixa idead, hogy a tuncizok, meg a gyerekek a mumusok, de ez azert nem ennyire egyertelmu...Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Z.É.T.
őstag
válasz tom_tol #58643 üzenetére
Nyilván mindenki rátalált már arra az ösvényre ezalatt a 8-10 hónap alatt, amiben, illetve akinek hisz.
Nekem úgy rémlik, hogy az első svéd hullám alatt elég komoly viták voltak a svéd szakmán belül (is), mennyire jó/rossz, ahogy kezelik a járványt.
Ezt minden ország akkor tudja majd átfogóan értékelni, amikor végetér.
Engedd meg, hogy én inkább a részletes tanulmányokat részesítsem előnyben azok helyett, akiknek előnyük származhat egy azoknak ellentmondó, nem túl átfogó statisztikából.
Az nagyjából tudható, hogy egy tünetes covidos leginkább a tünetek megjelenése előtti két napban fertőz, akinél nem jelenik meg tünet... Na, nem véletlenül jött az ki, hogy köztük lehetnek/vannak sokan a szuperterjesztők közül.
Elég fura lenne - ha nem is teljesen kizárható - ha pont ennél az első körben a felső légutakat és nyálkahártyát támadó betegségnél máshogy működnének a gyerekek, mint az összes többinél, ahol szintén melegágyként működnek...
De mondom, mindenki azt hisz, amit akar hinni, én az akkori tanulmányok alapján sem hittem el, hogy senki ne hordjon maszkot, aki nem érzi betegnek magát... -
Z.É.T.
őstag
válasz daneel_hu #58647 üzenetére
"na ez nincsen"
Én meg azt mondom, hogy sem nem állítom, sem nem tagadom, de pont az idézett részre mondom azt, hogy NEM TUDJUK. Nem tudjuk, hogy mennyi van és azt sem, hogy milyen arányban sikerül dokumentálni. Az általam hallott esetek alapján megint az egyik vesszőparipám tudom felhozni: valószínűleg (szinte biztos) vírusdózis kérdése.
Volt arra utaló study, hogy az első kör tüneterőssége is meghatározó lehet. (enyhe tünetesek és tünetmentesek pl alig termelnek antitestet, ez is lehet kulcs, noha ettől még kialakulhat egy enyhe immunitás)
Száz szónak is egy a vége: nehéz bármit kijelenteni, mert ezzel az egész betegséggel kapcsolatban a legtöbb tudományos válasz az, hogy (még) nem tudjuk. -
Csatravi
senior tag
Hadházy Ákos szerint az operatív törzs kozmetikázza a koronavírus-statisztikát.
Eddig is ezt hittem de mostanra kezd jobban megerősödni bennem ez az érzés.
Hogy van az, hogy minden szám emelkedik de a halálozási adat grafikonja nem emelkedik, nem görbül hanem szinte egy egyenes vonallá lett? Örömteli lenne ha ez igaz lenne és tényleg nem emelkedik de kezdek benne kételkedni.
Szerintem a halálozási adat az a kritikus adat ami nagyon oda tud vágni és ezért ...... -
Stanlee
őstag
válasz Alex91 #58651 üzenetére
Ez a tanulmany 20%-ra teszi a tunetmentesek aranyat.
A Robert Koch Institutnak is vannak szamai, ez alapjan nyaron kb.30% volt a tunetmentes arany, akkor, amikor a fertozottek atlageletkora a legalacsonyabb volt. Most no mar egy ideje az atlageletkor, a tunetmentesek aranya is csokken vele egyutt.
Ebbol en annyit vonok le, hogy minnel fiatalabb a fertozott, annal nagyobb valoszinuseggel lesz tunetmentes. Ha tunetmentes, akkor tobb mindenkit meg tud fertozni.
En a tuntetoket nem tartom annyira veszelyesnek. Volt par tuntetes maszk nelkul jo sok resztvevovel a nemeteknel, de egyik utan se tudtak kimutatni, hogy a tuntetok miatt nott volna az esetszam.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
daneel_hu
addikt
válasz Csatravi #58656 üzenetére
Nem vagyok se kormánypárti, sem ellenzéki beállítottságú...
De...
Ez a csávó.
Az sem igaz amit kérdez kb.
Erőteljesen poltikai érdeke, hogy a járványt tekintve bukjon az egész rezsim.Ha hiszek valakinek akkor inkább olyannak aki bent volt a kórházban.
Pedig azt az arcot is nagyon rühelltem, Kuncze.Egyébként pedig mindegy, hogy 200-an halnak meg a betegségben vagy "csak" 107-en.
Kurva sok a 107 is. Sajnos. Ha 20 lenne az is sok lenne. -
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
David891
csendes tag
Nálunk itt a városba minden nap közzé teszik az előző napi beteg számokat.
Hétfőn családtagom munkahelyén vettek 180 tesztet szerdán megjött mindenkié 20 dolgozó kb 110 idős kapta el vagyis kb 130 van a varosba pluszba amiről én tudok.
Figyelem a napi városi adatokat péntekig 54 van a városba mióta ez kiderült napi átlag plusz 4 ember lett beteg.
A háziorvosok viszi az intézményt most mint felügyelő kérdeztük ez hogy lehet? Nagyon egyszerű az adatszolgáltatás napokkal levan maradva. -
viharhozo
addikt
válasz zilazil #58668 üzenetére
Az osszesitettel talan nem nagyon, de az, h kit hova sorolnak nyilvan manipulalhato.
Egyebkent pont ezert teljesen kretenseg a fenti ket Godeny-"level".
De azt elmondhatom, hogy túl van tolva a bicikli! Vírus van, járvány nincs.
.
Hiába tudjuk és látjuk, hogy a covid történet egy felfújt dolog, és csak gyártják hozzá a félrevezető statisztikát,Most akkor mit gyartanak? Van 7000 koronavirusos korhazban vagy nincs? A KSH adatain egyertelmuen lathato, h a szokasosnal sokkal tobben halnak meg. Akkor azok meg se haltak? A heti +1000 halott az tultolt bicikli? Egyaltalan egy nover hogy az istenben lat ra az orszag osszes korhazara?
Es a vegen ott a forintos kerdes, amire meg soha senki nem tudott ertelmes valaszt: kinek az erdeke ez az egesz? Ki jar jol?
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Kékes525
félisten
válasz David891 #58662 üzenetére
Így igaz, ahogy írod. Hiszen mindenki pontosan és egyértelműen ellenőrizni tudja az adatokat, kórházakra részletesen lebontva, minden adatot közzétéve készülnek ezek a statisztikák. Másrészt a múltban sem volta arra példa, hogy bármit is, még a legapróbb dolgokat sem, a kormány valamit is eltitkolt volna. Soha, semmikor, semmilyen körülmények között. Ők a világ legtranszparensebb kormánya. Annak viszont örülök, hogy ezt legalább 1 ember ezt elhiszi.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
titán
válasz viharhozo #58673 üzenetére
Erről van szó. Xy orvos nem látja az össz számokat.
Es a vegen ott a forintos kerdes, amire meg soha senki nem tudott ertelmes valaszt: kinek az erdeke ez az egesz? Ki jar jol?
Politikai haszon, mivel jól kezelték a járványt. Az össz halálozási szám nem fog eljutni az emberekhez. -
daneel_hu
addikt
válasz viharhozo #58673 üzenetére
"Es a vegen ott a forintos kerdes, amire meg soha senki nem tudott ertelmes valaszt: kinek az erdeke ez az egesz? Ki jar jol?"
Bármilyen politikai haszon kicsikarható belőle a kormány részéről.
Előszőr nagyon szarok az adatok, minden borulhat... majd nem lesz dráma és az eü elbír mindennel. Ez is politikai haszon, eközben lehet büntetlenül bármit csinálni, úgysem figyel senki rá.
Az ellenzék van a legszarabb helyzetben, mert csak sodródnak az eseményekkel, és szemlátomást még egy apró politikai tőke sem csurran-cseppen nekik.
Ez a hadházy-féle nyafogás is pontosan ezt árulja el. -
Kékes525
félisten
válasz zilazil #58678 üzenetére
" Ha nagyon nagy lesz a kiugrás, az minimum gyanús lesz"
Csak akkor, ha ezek az adatokat nem kozmetikázzák. Azonban ők sem hülyék, pontosan tudják, hogy miből, milyen adatból lehet az igazságra következtetni.
-
iguana
őstag
válasz Csatravi #58656 üzenetére
elképesztő és vérlázító ez a brutális hazugság, amit játszi könnyedén előadnak. a talpam is ökölbe szorult, amikor azt olvasom, hogy "nem ismerik(k) a kórházankénti halálesetek napi számát".
igeeen?
1. akkor mégis mi a kócos f.sz a létjogosultsága az operett törzsnek? ennél alapabb információ nem létezik.
2. mégis miből/hogyan állítják elő a napi statisztikájukat, ha ezt nem tudják? körbejár egy kalap mindennap és minden kórház név nélkül felír rá egy számot? annyira paradox az egész, hogy nincs is rá szavam.
3. mégis miért rúgták ki áprilisban a székesfehérvári kórház főigazgatóját? nekem úgy rémlik azzal az indokkal, mert elmulasztotta az adatszolgáltatást. akkor hogy van ez? mégis vannak adatok? (nyilván van, persze hogy van, tudjuk) gondolom nem olyan adatokat kellett közölni, hogy milyen idő volt aznap helyileg.
4. mégis miért nincs semmilyen következménye ilyen egyértelmű hazugságnak?üvöltök belülről.
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
törölt tag
Kurz mai bejelentése: lock down ( dec.6 ) vége előtti kezdéssel az egész lakosságot letesztelik. [link]
-
Kékes525
félisten
válasz iguana #58680 üzenetére
"nem ismerik(k) a kórházankénti halálesetek napi számát"."
Általános iskola alsó tagozata első, második osztály: Az összeg összeadandóknak (összeg tagjainak) az összege. Ha az összeadandókat nem ismerik, akkor a végeredményt az újukból szopják?
#58681 Lauda
-
Kékes525
félisten
[Koronavírus: térképen látszik, mi az egyetlen dolog, ami használ a járvány ellen]
"úgy tűnik, hogy a fejlett nyugati világban csak a teljes lezárás használ, de az nagyon."
-
-
Stanlee
őstag
válasz #20749568 #58664 üzenetére
Majd eldontik, hogy hosszabitanak meg 2 hetet, legrosszabb esetben egy egesz honapot. Iskolak maradnak nyitva, ha torik, ha szakad. Esetleg bezaratnak megint mindent, csak az elelmiszerboltok maradnak nyitva.
Remelem jo sok munkanelkuli es tonkrement csalad lesz emiatt, ill. a mar amugy is haldoklo belvarosi boltok tonkremennek vegleg.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
t72killer
titán
válasz #16729600 #58690 üzenetére
A másodlagos károk története is ott kezdődik, hogy IDŐBEN (=ahogy megmondtam Február 3.-4. hetében) egy rövid de komoly zárlattal semmiféle hosszú lockdownra nem lett volna szükség. A lockdown is az emberek saját hülyeségének következménye.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
daneel_hu
addikt
válasz Csatravi #58692 üzenetére
Szerintem túl sok filmet nézel.
Nézd nekem is van olyan alkalmazottam akit nem túlzottan csipázok, sőt...
Viszont nagyon szorgalmas és szereti a munkáját - megbízható. Sosem rúgnám ki, egyszerűen a cég miatt is hülyeség lenne.
Persze ez egy nagy cégnél, főleg ha állami már teljesen másként van. -
Z.É.T.
őstag
válasz #16729600 #58690 üzenetére
Ne bohóckodjunk már ezzel novemberben.
Igen, lesznek másodlagos károk, igen, ez borzasztó a hálozások és egészségkárosodások mellett, de ezen másodlagos károk többsége is a töketlenkedő, másodlagos és gazdasági károk miatt jobban aggódók miatt lesz akkora, amekkora.
Lehet reszelni a fingot, de kurvár@ fel kellene már fogni, hogy az elsődlegest KELL minél lejjebb szorítani minél előbb és AKKOR a másodlagos is kisebb lesz.Minden más felesleges szócséplés.
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Ha valakinek van némi felesleges agysejtje, amit elpusztítana : Tüntetés a Kossuth téren
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
t72killer
titán
válasz t72killer #58693 üzenetére
Plusz ugye 0.perctől kezdve minden kis szarért hisztizik a nép, pl maszkviselés - ami a távol-keleten full normális dolognak számít. Erre még rá is játszott a tavaszi nemkellmaszk politika.
#58695: +1.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
törölt tag
válasz Z.É.T. #58695 üzenetére
Én maradok a felesleges szócséplők táborában Ezek a nagyívű folyamatelméletek és ultimate bölcsességek nem feltétlenül jelentenek majd jövedelmet a munkanélkülieknek és fedelet se a kilakoltatottaknak. A lakosság a szimpla egyén szintjén éli meg a történéseket és nem a makró adatokból vezeti le a létezését.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI FPV Racer drón - Beyond unlocked
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- Tripltek 9 Pro masszív táblagép 1300 nit tartós fényerővel! / Drónos / Motoros táblagép /
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- Adidas női Futócipő Galaxy 6 GW3847 Fekete (egyszer használt) 2 év szavatossággal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest