Hirdetés
- Synology NAS
- A globalizáció megfordulásához vezet az USA Kínával vívott chipháborúja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Súlyosan megkérdőjelezték a Microsoft AI-irányelveit, csak a profit a lényeg?
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Küszöbön a TikTok teljes betiltása
- Mobilinternet
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Linux Mint
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ajándékok
tag
válasz
BalanceR #34755 üzenetére
Régebben utánanéztem, most nem keresem. Azt találtam, hogy a led hasznos (uv-c) hatásfoka töredéke a fénycsőének és még a nagyobb teljesítményű fénycsőnek is percek kellenek a fertőtlenítéshez közelről is. Lehet itthon is kapni germicid fénycsövet.
A használatáról azt kell tudni, hogy ne érjen a fénye, mert leégést és rákot okoz.[ Szerkesztve ]
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
BalanceR #34815 üzenetére
Persze alacsony gyulladáspontú oxidatív anyagot nem tennék a generátor mellé.
Aztán lehet csak kocsiban fogom használni. Bár a lakáskulcsot befogta a múltkor ami ott volt a kocsiban.windlord: én 36-ost néztem mert csak 1 dollárral drágább de 30% kevesebbet kell járatni elvileg ugyanakkora hatás érdekében.
Sped: milyen fertőzésveszélyről beszélünk halottak esetén egy légúton terjedő vírus esetén? Egy HIV fertőzöttet szerintem sokkal rizikósabb boncolni, de kétségtelenül ez senkit nem érdekel 2020-ban Európában. Riogatni jó vele, szerintem a boncnokok jókat nevetnek az ilyeneken.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
válasz
BalanceR #40307 üzenetére
Igen, én is a pénzre gondoltam, mint egyértelmű megoldás
A hogyan-ra meg felettem is válaszoltak már.
(#40303) radi8tor ki lehet sajátítani a magánlaborok kapacitását (a hatósági áras tesztekkel ugyanúgy "éhbérért" fognak dolgozni btw) - mintát levenni meg lett volna idő kiképezni a hivatásos állományt más szerveknél is (még most is meg lehetne csinálni...)
"Ha a covidtól sem féltél, ettől (3. VH) miért félnél? szarabb megfulladni, mint felrobbanni" - Parci, Ukrajnai háború topic
-
sparks
senior tag
válasz
BalanceR #41238 üzenetére
Átló koronamonitor
Itt van egy grafikon, ami a napi számot mutatja lélegeztetőgépre is. -
pjen
félisten
válasz
BalanceR #41574 üzenetére
WwéKaphat,én 3 éve voltam tüdő szűrőn,mult héten kaptam behívót kontrolra.
41565:Konkrétan jobban érzed magad mióta szeded ezeket?Én pár éve szintén próbáltam,a D nagyon nem jött be és nem csak nekem,a családban mindenkinek volt vele valami baja.Szedtem ezer mlii C-t is,de nem éreztem magam egészségesebbnek.Ha Neked jót tesz semmi közöm hozzá csak kíváncsi voltam.
[ Szerkesztve ]
-
tboj
tag
válasz
BalanceR #41971 üzenetére
A PCR közel 100%-os megbízhatóságú eredményt ad, az elenyésző hamis eredményeket is kizárják egy 2. teszttel. Ahogy írtad is, inkább a mintavétellel lehetnek problémák, de az mindig csak lefelé tud "csalni", tehát a hamis negatív számot tudja növelni. Ezen is sokat segít a 2. teszt elvégzése.
Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...
-
Rive
veterán
válasz
BalanceR #41971 üzenetére
Olyanról van infó, hogy a téves tesztek aránya kb mennyi pro és kontra?
Igazából nem számít. A PCR közelítőleg korrekt használattal is sokkal kevesebbet fog hibázni (megkockáztatok egy 90+ becslést a pontosságra gyakorlati szinten) , mint amennyi kárt okoz a rendszerszintű elb@szottság: a csakazértseteszteljük, a nemkellkaranténbamenni, a nemkeressükakontaktot meg a többi efféle.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
-
válasz
BalanceR #41990 üzenetére
Érdekes, egyre több valóban szakember állítja, hogy nem alkalmas, ha dobálózol számokkal, hogy 100000 szakember szerint alkalmas, mostanára már nem csak 50 állítja az ellenkezőjét, és egyre többen vannak. Na most akkor kinek higgyek?
Igen sok szakember állítja azt is, ha nem tesztelnének és a média nem csinált volna ekkora cirkuszt, a kutya sem érzékelt volna semmit "járványból""Aki ad,az nyer"
-
lacafaca
őstag
válasz
BalanceR #42010 üzenetére
kivagyiság, nagyképűség, önteltség...mert te eldöntötted, hogy 100000vs50500-5000-500 csupán statisztikai és emiatt egyértelműségi alapon csakis a nagyobb szám nyerhet
vezesselek vissza a történelemben, hányszor nem ez lett a megoldóképlet?
megint belinkelem, bizonyára ezt is félre kell söpörni, mert csak egy buta afrikai állam és mi okos nyugati társadalomként minden tudunk...no pcr, no beteg (+ egy tavasszal sokat emlegetett tesztgyorsító módszer, asszem magyar csapat ötlötte ki)...persze ezzel nehéz lenne harácsolni
[ Szerkesztve ]
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
BalanceR #42455 üzenetére
Sajnos ez az Internet velejárója. Régen is voltak hülyék, csak nem volt hol előadni a marhaságaikat. Manapság ez megy. Rengeteg a félművelt nem egyszer szimpla hülye akikben buzog a szorgalom és még meg is osztják, mert van hol, a baromságaikat. Az egyszerű ember, amióta létezik az írás könnyen elhiszi azt amit olvas. Régen volt olyan kifejezés, hogy "írástudók felelőssége". Mára már eltűnt, mivel mindenki azt írhat amit akar, még a hülyék is.
[ Szerkesztve ]
Romanes eunt domus
-
válasz
BalanceR #42490 üzenetére
A héten a lidliben (!) is van akciósan
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
lacafaca
őstag
válasz
BalanceR #42501 üzenetére
igen...ez meg a hab a tortán...de ahogy ismerjük a NERt és működése is egyre világosabb, nyilvánvaló, hogy nincs itt fizikailag meg, csak a kommunikációban létezik ez is. lényeg, hogy a háborús retorikát lehessen nyomatni ezerrel, ez kell a hallgatóságnak.
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
lacafaca
őstag
válasz
BalanceR #42513 üzenetére
a lényeg, mindenki tudjon minél többet a körülöttünk levő világról, dobja le a szemellenzőt...minél többen segítünk ebben, annál gyorsabb lesz a felébredés
#42518 pár hét és már senkit nem fog ez sem érdekelni, lehet nem lesz raktár sem, csak zsebben annak is az ára
#42519 ha büntetőügyi kategória, miért nincsenek még hűvösön
csak kérdezem...
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz
BalanceR #42543 üzenetére
Ilyen esetben elvileg amíg nem áll fen szándékosság nem vizsgálják külön az esetet, ergo ha nem azt ordibálód a tüntetésen nesztek vírus pusztuljatok... nem történik semmi mivel nem voltál sem tesztelve sem hatósági karanténban.
Fotonhámozó Köszi! Én is remélem úgy volt ebben a félévben a Digiten köviben meg a fizikán agy és tudásmegosztással megyünk át, na meg a baráti kör oszlopos tagja. Várjuk vissza mihamarabb a kocka partikra is.
Kíváncsi leszek a végkifejletre... szénhidrátra cukorra figyelve táplálkoznak a nagyszülők miatt nem bagózik etc tényleg egészségesen is élnek és nem beteges. Kicsit meglepett minket, hogy pont ő nyalt be valamit miközben én meg pl ha ősszel elmegyek nyaksál nélkül motorozni 2 hétig krákogok... ha van orrfolyós az előadóban 6 sorral feljebb másnap már tüsszögök...
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
t72killer
titán
válasz
Ha én írnám a jogot, így kvázi szándékosan kivitelezve instant emberölés lenne a tényállás, az sem biztos, h gondatlanságból. #42545: nem tudom a konkrét magyar szabályozást, de normális helyen elő van írva, hogyha pozitív személlyel kerültél közvetlen kapcsolatba, akkor irány a karantén. Konkrétan pl az angol beutazási szabályokat nézegettem nemrég: átmehetsz olyan területen, ami szerintük karanténköteles, de ha kiszállsz a járműből és keveredsz a helyiekkel, akkor sipirc 14nap karanténba.
Gödénnyel szemben ez önbíráskodás
[ Szerkesztve ]
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Szerintem ilyen arányú megbetegedési szám mellett egyre inkább veszíteni fog a jelentőségéből a kontaktok megállapítása.
Másrészt megnézném azt a bíróságot, amely kétség kívüli bizonyítékként lenne képes értékelni, hogy te lehettél aki megfertőzte.
Egy vásárolt terméktől ugyanúgy megfertőződhet alapvető higiénés szabályok elmulasztása esetén.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
lacafaca
őstag
válasz
BalanceR #42656 üzenetére
a hálóról
valami vajdasági ci(opsz...tudom parci) kisebbségi
#42658 van baja igen, de legalább érzi, hol kell kezdeni ennek az őrületnek a gyomlálását az életéből
-
törölt tag
válasz
BalanceR #42730 üzenetére
a yt se semmi.
"Miért nem viseltünk maszkot az összes influenza járvány alatt????? 4,5 milliárd éve él az ember a Földön maszk nélkül. Ha kéne, akkor az evolucio ugy "készít" minket, hogy maszkkal szülessünk.Mindig is meghalnak az emberek, ma tilos lett meghalni? A vírusok pedig 4,5 milliárd élnek velünk együtt és nélkülük nem is tudnánk létezni, a beleink tele vannk baktériummla, vírussal, gombával...ez a korona se rosszabb,mnit az eddigi vírusok és nem a maszk fog megvédeni,hanem a jól felkészitett immunrendszer, amit meg a vitaminokkal kell elérni. A maszkból mostmár tényleg elég! Ha az orvoslás csak a maszkkal tud védeni meg az oltással, akkor jobb ha nincs orvoslás..."
a masodik mondatnal kidoltem.
-
syberia
veterán
válasz
BalanceR #42908 üzenetére
A országos tisztifőorvos szerint, az a tuti ha nem fertőződünk meg.
https://c19ivm.org/
-
idegen lény
őstag
válasz
BalanceR #42730 üzenetére
Az ATV oldalain bármilyen kommentet írhatsz bármiről, de a Németh családot és a gyülijüket meg se említsd, mert azért azonnali és végleges tiltás jár. Egy többszörös visszaeső.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
válasz
BalanceR #43229 üzenetére
Ha néhányat átpörgettél, mindet láttad.
Én sok éve az ilyen tartalmas profilok és bejegyzések miatt álltam le a FB nézegetésével, de leginkább a félanalfabéta helyesírás zavart. Sajnos sok olyan csoport van, ami miatt sokaknak be kell néznie a pofakönyvbe, társasházi, iskolai, etc.
Gondolom az ilyen gödény-féle csoportokban meg erős a csordaszellem húzóhatása, engem azért aggaszt, ha emberek tömegei képtelenek szelektálni információk közül.
No meg ezek az adásvételi csoportok.....egyszer felmentem használt autókat nézni, nem írok le semmit azzal kapcsolatban, mert most élvezem még pár napig, hogy csak egy topikból vagyok kibanolva.No de látva az itteni hsz-eket, elég sok virnyákparás is folyamatos tagadó-csoport látogató, na ezt sem értem amúgy. Ha csak nem úgy van, hogy inkább agyvérzés, mint covirnyák!
[ Szerkesztve ]
HUAWEI Nova 9 SE 8/128 GB Midnight Black, új, 2 év garancia + bonus mobiltok
-
válasz
BalanceR #43243 üzenetére
ha van ideged az emberi hülyeséghez.
Nincs, szerencsére!
Már attól a 3 perctől is arcidegzsábát kapok, amit a társasház oldalán eltöltök egy-két hetente egyszer. Sok ember komoly személyiség változáson megy át a FB csoportokban betöltött szerepe miatt, ez a változás sosem pozitív és fordítottan arányos a meglévő IQ hányadossal. Épp ma vigyorogtam jót, mikor olvastam, lehet, hogy kivonul a FB Európából.... Az OK, hogy elérhető lesz úgy is, de sokan megrettennek majd.
HUAWEI Nova 9 SE 8/128 GB Midnight Black, új, 2 év garancia + bonus mobiltok
-
Lauda
félisten
válasz
BalanceR #43307 üzenetére
Nálunk rendezhetsz 3 ezer fős lagzit is, nincs rá korlátozás. Ha ezt a lagzit egy vendéglátó üzletben rendezed, akkor azt 23 órakor be kell fejezni. Ha a kertedben, vagy bárhol ami nem vendéglátó üzlet, akkor tarthat hetekig is. Ez az agyrém a szabályozásában itthon
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz
BalanceR #43514 üzenetére
Nézd egy influenza is tudja okozni pl. Van akit 2-3 hétre kifektet ugyanígy. Nem azt mondom ugyanaz még véletlen sem. Aki nem beteges, alig volt életében, ő amúgy is nagyon durvának éli meg.
Mivel ez nem az a járvány ami az emberiséget bármilyen szinten veszélyeztetné, + még mindig nagyon sok a kérdőjel, így sokan szkeptikusak, nem foglalkoznak vele.
Nekem is egy jó ismerősömet kifektette. 46 éves egészséges. 8 napig láz-hőemelkedés, köhögés, íz szag majdnem teljesen elment, levertség, durva fejfájás. 12 nap után lett teljesen jól, egyedül napi 1-2x van még neki köhögési rohama. Az nagyon lassan javul. Neki fél nap alatt megvolt a teszt eredmény hétvégén, gondolom mert eü. dolgozó. -
lacafaca
őstag
válasz
BalanceR #43514 üzenetére
minden betegség (főleg a vírusosak) így működik...lehet évtizedeken át nem is tudsz róla, aztán benyalod és kifekszel...most extra a pszihés nyomás a coviddal kapcsolatban, hiszen a csapból is ez folyik...ha az előző évekre visszatekintesz és a mostani történéseket integrálod azokra az évekre, ugyan így történne minden, csak mondjuk flu lenne a hírekben és nem covid. nem tudom ki hány évesen élte meg 10 éve a sertést, pont ugyan ez volt, nekem két kisgyerekkel a seggemben kellett mérlegelnem az akkori (ugyan ez ment akkor is, csak akkor még nem tartották az emberek a markukban a világot, így a történet lefolyása sokkal enyhébb volt társadalmi szinten) történéseket...most sokkal "tájékozottabb" az emberiség és sokkal paranoiásabb...ennyi a különbség, semmi több.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live