Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
ez a mintavetelezestol is fugghet.
egyebkent akik tartanak tavolsagot egymas kozott azok a skandinavok. az olaszok kapcsan nem veletlenul van az a sztereotipia, hogy kozel vannak egymashoz. egyebkent skandinav mercevel a magyarok se mindig ertik a personal space fogalmat.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
-
válasz
dangerzone #3004 üzenetére
A spanyolok kezdenek most rákapcsolni, egy nap 31 halottal.
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
Vesa
veterán
válasz
Intruder2k5 #2947 üzenetére
"én a magam részéről nem gondolom, hogy sumákolnak az adatokkal"
Nem konkrétan az adatokkal, de ha nincs annyi teszt, akkor nincs annyi detektált fertőzött sem! Remélem ezt nem veszed megint hangulatkeltésnek. Egyszerű logikai kapcsolatról van szó, annak szántam. Márpedig a hazai tesztek száma messze elmarad a környező országokétól.
Meg aztán ez sem erősíti bennem a bizalmat, hogy igazat beszélnek (és akkor még a MOK kijelentéseiről nem is beszéltünk)!
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete! #Slava Ukraini!
-
törölt tag
Valaki tudja esetleg, hogy a Dél- Koreában használt gyorstesztek milyen %-al működnek. Értem én, hogy hamis képet adnak de arra lennék kiváncsi, hogy mennyire. Gondolom ez nagyban függ a vírus gazdatestbe jutása és a teszt között eltelt idötöl. De az ilyen teszt remekül megfelelne első körben a határon , egy leírással mellékelve amit megkapna az illető, hogy konkrétan mit is jelet ez a gyorsteszt..Mivel úgy is sok embernek házi karanténba kell vonulnia. Érdekes, hogy ezt európában senki nem akarja meglépni.
-
Vesa
veterán
válasz
Intruder2k5 #2960 üzenetére
"s végül majd ezeknek egy töredéke aki belehalhat a fertőzésbe. De szerintem még ennyi sem lesz, Merkel jóslása erős túlzás."
Nézd meg ezt...A hit most lényegtelen, nem hinni kell, hanem a tényszerű adatokat megnézni és abból kiindulni. A doki ott dolgozik napi szinten, ő koordinálja az intenzív ellátást. Van rálátása a helyzetre, ami nagyon nem szép.
-
Vesa
veterán
"Na most vagy irgalmatlanul rosszul van megszervezve ott minden, vagy enyhén szólva ki van színezve a pánikhelyzet...."
Pedig direkt neked linkeltem egy videót, ahol az olasz orvos live beszél a helyzetről és nagyjából minden, itt feltett kérdésedre prompt választ kaphattál volna! Ezek szerint nem nézted meg. Sok embernél a pánik éppen abban mutatkozik meg, hogy képtelen szembe nézni a valós helyzettel és hitegeti magát a számára kedvezőbb folyamatokkal. Csernobilban is azzal hitegették magukat egy darabig, hogy: "a sugárzás szintje bár nem jó, de nem is vészes"...Valóság viszont csak egy van, akár szembe akarunk nézni vele, akár nem!
-
pitepeti71
veterán
-
Rive
veterán
válasz
Intruder2k5 #2960 üzenetére
...kb. 90% olyan enyhe lefolyású, hogy tudomásunk se lesz róla,....
Nem tudom, ezek a számok honnan jöttek, de jó lenne leállítani a cirkulálásukat mert teljesen fals képet festenek.
Jelen állás szerint (kínai statisztika) úgy 80% az 'mild'. Ez nagyjából annyit tesz, hogy nem igényel kórházi ellátást. Ezeknél az eseteknél a tünetek súlyossága változó, a könnyű megfázástól a súlyos influenzáig (de még a tüdőgyulladáson innen!). De: ebbe a csoportban vannak tünetek.
Ezen felül (!) gyanítanak egy extra 20-40% teljesen tünetmentes fertőzöttet: ezeknek a számáról majd a dél-koreai számok tudnak valamelyest tájékoztatást nyújtani, a becslésre más lehetőség jelenleg nincs.
Szóval, ha van 1000 beteg, akkor abból 800 megússza kórház nélkül, és esélyes, hogy van 200-400 olyan hordozó, aki tünetmentes.
Kivéve, ha olasz módra csinálja valaki a statisztikát. Ott pillanatnyilag nem az ezret nézik, hanem csak a kórházba kerülő kétszázat. Azaz ha van 200 esetük, akkor ahhoz tartozik 800 'influenza' és extra 2-400 tünetmentes.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
-
válasz
Oppenheimer #2963 üzenetére
A német nagyon katonás nép. Amit megmondtak nekik, annak úgy kell lenni, mert a szabály, az szabály. Viszont egy ottani határzár nagyon súlyos következményekkel járna.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Graphics
Jómunkásember
Mindenhol kb hasonló görbék jönnek ki..
Gondolom az eddigi adatokat használják fel, arra pedig valamiféle átlagoshoz közelítő minta már adott.
Viszont én akárhogy kattintottam, nem jön ki ez a 80 ezer... Hogy hoztad össze?
[ Szerkesztve ]
Keresek SATAFIRM S11 hibás SSD-ket.
-
Depression
veterán
Visszatalálós hsz.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
De megnéztem. Még idéztél is abból a hozzászólásból, ahol válaszoltam arra a videóra. Abban levezettem a konkrét hivatalos számokkal, hogy valami nem stimmel azzal a videóval. Sok embernél a pánik inkább abban mutatkozik meg, hogy bármit elhisz, amit a zinterneten lát, minél szörnyűbb képet fest le, annál inkább elhiszi, miközben a tények és a számok meg nem indokolják ezt.
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Induljunk ki abból, hogy Kínában mi volt.
Decemberben ott is csak pár beteg volt, majd berobbant januárban, karantént akkor rendeltek el, ennek ellenére nőtt a létszám.
Szerintük most vannak túl a csúcsponton, de még ott sincs lezárva a dolog.
Nálunk talán esetleg ezekkel az intézkedésekkel, amiket a napokban hoztak, lejjebb lehet szorítani a fertőzöttek számát, de ne felejtsük el, hogy akkor időben hosszabb lefutású lesz, másrészt pedig ami hazánkban fontos: nagyon nem tudjuk hányan szaladgálnak jelenleg is az utcákon tünetmentesen/enyhe tünetekkel, vagy még lappangó időszakban.
Ez dönt el mindent, mi lesz itthon, és erre sajnos senki sem tudja a választ.
700 teszt egy 10 millás országban irreveláns, a hivatalos fertőzöttszám szép alacsony szám, de köszönőben sem lehet a valósággal.
Ha csak egyetlen eladó mondjuk egy trafikban koronás, és a kis 4nm-es bodegát teleprüszköli cseppfolyós vírussal, az oda betérő napi kb 1000 ember már meg is van.
Párom is trafikban dolgozik, most hétvégén még megy, de nagyon kioktattam, mire figyeljen, utána szerintem betegszabira megy. Simán megvan a napi 1000 vásárló, abból 900 készpénzes. Ha egy ilyen központi helyen, napi több száz, ezer emberrel kapcsolatba kerülő alkalmazott szétszór valamit, onnantól nagyon nehezen lehet kezelni a helyzetet.
Eleve a 1000 ember utána még a dolgait intézni boltba, munkahelyre, barátokhoz, stb elmegy, másnapra megvan a 10000. Ráadásul a bagósok eleve problémásabbak lesznek eü. szempontból.Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!
-
Wanderlust
tag
Ha vótmá akkor elnézést, de az eszem megáll:
Pár napja még a koronavíruson viccelődött a játékos, aki miatt leállt az NBA
-
válasz
Wanderlust #3024 üzenetére
Egyszerűen vannak olyan felnőtt emberek akik nem képesek felfogni a jelenlegi helyzetet...
Eddig se az agyával kereste a pénzt az ürge.Vannak ilyenek még.
https://www.youtube.com/watch?v=9r_6uWdybd0
Lehet ,hogy legközelebb Costáról derül ki ,hogy elkapta. -
Az előbb néztem az ATV -n egy riportot a NIT (Nemzeti Fuvarozók Ipartestülete) szóvivőjével. Sok hasznos infót nem mondott. Azt kérdezték tőle, hogy lesz-e elég sofőr. Érdekes volt a válasz. A sofőrök a társadalmi kirekesztettségtől is tartanak. Pl. hogy a gyerekeiket kirekesztik, mert ők sofőrök. Ezért inkább nem vállalják el a munkát. Van egy szomszédunk, akivel az öreglány jóban van. Amióta itthon vagyok, azóta nem jött be a lakásba. Nekem fel sem tűnt. Az öreglány mondta az okát.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Lauda
félisten
Na az ausztrál F1 nagydíjat is törölték.
[ Szerkesztve ]
-
Lauda
félisten
Kiderült, miért lett drágább a védőmaszk
A BVOP közlése szerint a szájmaszkokat korábban nettó 7 forint 50 filléres egységáron értékesítették, jelenleg a koronavírus miatt megnövekedett kereslet és az alapanyag árának emelkedése miatt nettó 62 forint 50 fillér áron szállítják.
-
Tetsuo
aktív tag
-
Spet
addikt
válasz
Depression #3019 üzenetére
Ja igen: voltam tegnap otthon, Hallerban is jártam hetekkel ezelőtt még sem akart a 70+-os apám bottal elkergetni
[ Szerkesztve ]
-
customer114
senior tag
Sziasztok!
Ismeri esetleg valaki a reptereken használt hőmérő típusát? Esetleg elérhetőségét vásárlási céllal?
Köszönöm
-
customer114
senior tag
válasz
customer114 #3040 üzenetére
*lázmérő
(próbáljatok meg hasznosak lenni nekem a sok halandzsa mellett
) - Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz
customer114 #3040 üzenetére
Bármelyik infra lázmérő készülékkel amit boltban kapsz, ugyanolyan hibahatárral üzemel, mint azok.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
customer114 #3045 üzenetére
Mi is vettünk a gyereknek, homloknál és fülben is mér. Viszont ha nem jó szögben tartod pontatlan.
-
Graphics
Jómunkásember
Mi most minden reggel és este mérünk, ilyen fapados digitális hőmérő, de egy rakat szar szerintem.
Nyelv alatt kéne mérni, ilyen 36,1 jön ki... Valahonnan kéne egy klasszik higanyos.Keresek SATAFIRM S11 hibás SSD-ket.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live