Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Pocok
őstag
Rendszerszintű technikai problémák miatt ideiglenesen leállították a tömeges oltást
Meglepett volna ha meg tudjuk ugrani...
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Chesterfield
senior tag
Kiváncsi vagyok, hogy képesek lesznek-e napokat ülni ~70k oltóanyagon.
-
válasz
Sir Pocok #85002 üzenetére
"Most azonban tömegesen oltanak, és „át kell állni az adatalapú oltásra”, viszont az adatalapú oltásnál „ha az adatok nem stimmelnek, akkor sajnos semmi nem stimmel” – mondta Orbán."
Aham. Miért, eddig nem adatalapú volt az oltás? De.Meg akkor talán nem ilyen kutyaütő regisztrációs felületet kellett volna kialakítani annó.
Azokat, akik ezt elkövették, páros lábbal kellet volna már régen kirúgni, de úgy, hogy a webfejlesztésben az életben ne kapjanak többet munkát.Egy teljesen alap képzettségű emberke is tudja, aki csak egy kicsit is konyít a webfejlesztéshez, hogy ez a regisztrációs felület egy közröhej, mert
1. 2 elérhetőségen kívül (email és/vagy telószám(legalább 1 megadás kötelező)) csak a TAJ-t kellett volna megadni, mert az összes többi tök felesleges (név/lakcím), ugyanis a TAJ szám az egy egyedi azonosító (adatbázisokban elsődleges/egyedi kulcsnak nevezik) ami alapján más eü. adatbázisokkal simán összekapcsolható, onnan meg minden egyéb személyes adat kinyerhető és akkor nem fordulhatna elő az, hogy Csipke Józsika nem tudja helyesen beírni a nevét és/vagy lakcímét sem...
2. A regisztrálok gombon klattyintás után, kellene egy megerősítő ablak, amin fel van sorolva, hogy helyesek-e a megadott adatok és csak ezt megerősítve véglegesíthető a regisztráció
3. A megadott elérhetőségek egyikére legalább, a regisztráció érvényességéről ki kellene küldeni értesítést, nem pedig csak egy új lapon odabaxni, hogy sikeresen regisztráltál, még akkor is, ha esetleg meg elbaxtad valamelyik megadandó adatodat.
Bízom benne, hogy ennek az "átvizsgálásnak" nem az lesz a vége, hogy megint reggelhetünk újra(pláne nem ezen az elcseszett felületen)
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Lauda
félisten
válasz
aprokaroka87 #84997 üzenetére
Bankok nem. Az autószervizekre és gumisokra leszek kíváncsi, azokat sem szabadna bezárni.
-
Digitalis
senior tag
válasz
catroot #85005 üzenetére
Dehogynem lesz. Kinevezik államtitkárnak.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Rage47
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #85008 üzenetére
A választási rendszer többszöri lehalása után semmin sem csodálkozom. A konzultációs oldallal is volt valami anno, már nem emlékszem. De teljesen alkalmatlanok erre a feladatra is.
-
válasz
lacafaca #85010 üzenetére
Vegyél egy Robot Robi-50-est, aztán miközben káposztázol, okostelóval vezérelheted a kapálógépet. Csak arra ügyelj, hogy a GPS az 1 métert téved, nehogy a Robi feltekerje magára a telekszomszéd kerítését...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Narxis
nagyúr
A nyunyókától Orbán oltásán át a mostani lezárásig – videón a koronavírus egy éve [link]
I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.
-
lacafaca
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #85013 üzenetére
politikusban és robotban sosebízz...akkor fog kicsinálni, amikor a hátad mögött áll és mindenben megbízol benne
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #85008 üzenetére
Azt kihagytad, hogy létrehozzanak egy user accountot a vakcinainfo oldalon a polgárnak azért, hogy ha később változik a lakcíme, akkor azt belépés után tudja módosítani, esetleg bejelölni, hogy melyik vakcinát szeretné. Tényleg szánalom amit előadtak, főleg hogy tele van a közigazgatás aktatologatóval. Azt mondta Orbán a rádióban, hogy máshol laknak az emberek, mint az a lakcímkártyájukon van. De akkor minek kérték be a regisztrációkor a lakcímet? Kíváncsi vagyok, hogy a 70 000 ember hány százaléka indul el feleslegesen a hétvégén.
Más: reggel volt asszonypajtás kórházban. Ott találkozott egy rendvédelmissel, aki Sopronból jött el reggel 8-ra Budapestre az oltásért.
[ Szerkesztve ]
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
bohoc71
aktív tag
[link] Nem tudom,hogy mennyire van igazság benne.
Meghajlás...Puszi...Taps....
-
Druss
aktív tag
Most akkor az egész oltás lefújva? Holnapra kaptam SMS-t. Menjek vagy ne menjek?
"A szavak csak hangok a levegőben, a tettekben bízz, ne a szavakban!" David Gemmell
-
Rage47
veterán
válasz
szaszayanou #85023 üzenetére
Legegyszerűbb az lett volna szerintem, ha összekötik az ügyfélkapuval. Akinek meg nincs, az regisztrálhat ideigleneset, hogy ne kelljen bemenni személyesen regelni accountot.
-
holnapig ez még százszor ki fog derülni, mindenféle módokon
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
Ringman
nagyúr
azzal is előrébb lennénk, ha random 70k ember be lenne oltva, nem is értem miért kellett lefújni az egészet.
-
Narxis
nagyúr
válasz
Ringman #85030 üzenetére
Mert sokan nem utaztak volna olyan messzire oltásért vagy nem tudták volna megoldani. Nem jól szervezték az egészet, Orbán az adatbázisra mutogat de én úgy gondolom, hogy nem a háziorvosoknak kell tudni, hogy ki hol lakik hanem az oltásért regisztrált adatbázis alapján egyszerűen a legközelebbi oltópontra kellett volna csak irányítani a delikvenst. Érthetetlen, hogy miért a háziorvosokra mutogat, engem se látott 10 éve a háziorvosom, telefonszámomat se tudja, mert ha bajom volt inkább magánba mentem.
I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Ringman #85030 üzenetére
Egyreszt meg azt hiszik, hogy nincs lefujva, masreszt az eddigiek alapjan sajnos elegge gyanus, hogy amugy kb. gozuk nincs, hogy kiket oltottak be, vagy legalabbis olyan rendszerben van meg az info, amivel nem integraltak, vagy rosszul integraltak. Ezt kijavitani megbizhatoan 1 nap alatt csak verprofikkal menne, akik nagyon jol ismerik az erintett rendszereket. Ha ilyen embereik lennenek, azok mar valoszinuleg korabban kongattak volna a veszharangokat. De annyi ido nincs is ra, mert mondjuk kora delutanig vilagosan kommunikalni is kene, hogy mi lesz, ha mar holnap kene a vegeredmeny szerint oltani. Szoval szerintem akit hazirovos olt Sinopharmmal, az menni fog, aki AZ-re menne, annak meg egy resze fog tudni menni.
I am having fun staying poor.
-
válasz
Narxis #85031 üzenetére
orbán mindig fog mutogatni valakire, ahhoz égnek és földnek kéne összeszakadnia, hogy ne így legyen. pedig olyan szépen mondta, hogy "akár egy hétvége alatt beoltunk mindenkit, ennek a föltétei megvannak", olyan ízesen, tájszólásban, a keményen dolgozó kisembereknek tetszően. de ez sem volt elég, pedig kimondta, föltételei.
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
Narxis #85031 üzenetére
Aki ért hozzá tudja, hogy pár soros scripttel meg lehetett volna oldani, hogy irányítószám alapján mindenkit hozzárendeljenek a hozzá közel eső oltóponthoz. Aztán már csak azt kell biztosítani, hogy legyen elég oltóanyag a helyszínen. De mindig valaki más lesz a felelős, ők sosem. Kíváncsi vagyok, hogy mit csinálnának, ha egy millió vakcina érkezne az országba, és azt kellene felhasználni. Mindeközben talán Romániában online lehet időpontot foglalni/lemondani az oltásra.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Soulfly842 #84970 üzenetére
Ettermek eddig is zarva voltak, vagy most a hazhozszallitas is megszunik?
-
RubbishBin
senior tag
Na, 1 ember kivételével ma mindannyiunk negatívat tesztelt a múlthét szerdai pozitív után. 3-an nem voltak beoltva a 11-ből, a pozitív közülük került ki. Mindenki végig tünetmentes volt. Van aki egy, van aki két kör Pfizeren van túl. Nem lehet olyan rossz motyó ez az oltás.
Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!
-
nullpoint
senior tag
Akinek birtokában van a közlöny mai száma az legyen kedves ossza meg velünk fájlmegosztón.
A maffia ezt is úgy intézte hogy még nagyobb pánikot keltsenek.....
.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Narxis #85031 üzenetére
Mert egy burokban él és akikkel körül veszi magát azok sincsenek képben. Még mindig abból indul ki, hogy a vannak a
körzetiháziorvosok, akik folyamatos kapcsolatban vannak a pacienseikkel. Persze biztos vannak ilyenek is, de pl. én se találkoztam vele kb. 10 éve. Akkor láttam utoljára, mikor a kartonomat átvette egy korábbi orvostól. Azóta felé sem néztem és ő sem keresett. De gondolom a TB-től viszont felveszi utánam a jutalékot. Egyszerűen lehetetlen elérni, mert ha felhívja az ember, akkor nem veszi fel a telefont. Az előzőtől azért jöttem el, mert nála könnyű volt időpontot foglalni, viszont arra még egy-másfél órát nyugodtan rászámolhattam, ennyi ideig kellett ülni a váróban, a sok göthös között. Most úgy vagyok vele, ha gyógyszer kell akkor inkább az üzemorvossal iratom fel, vagy van egy ismerős orvos aki megoldja.[ Szerkesztve ]
Romanes eunt domus
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
bopeti98 #85035 üzenetére
Országosan még mindig kevesen használnak ügyfélkaput, ezért csak visszavetette volna az oltakozási kedvet. És mivel nyilván csak személyesen lehet felvenni az oltást, és az oltóponton úgyis kérnek személyit, ezért az ügyfélkapuhoz tartozó erős ügyfélazonosítás, vagyis hogy csak személyesen lehet igényelni az ügyfélkaput, az oltás regisztrációnál nem fontos.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
szaszayanou #85041 üzenetére
Tudom Balkán, de mégis gördülékenyebben megtudták csinálni a szerbek. [link]
Romanes eunt domus
-
Narxis
nagyúr
Igen, többször mondt, hogy ő vállalja a felelősséget de még egyszer sem sikerült neki. Komolytalan ember.
Amúgy gyanítom a hétvégi oltás lemondásáról szóló hírt azért törölték mert estig megpróbálják megoldani, tehát aki regisztrált az figyelje a telefonját lefekvésig mert ha meg tudják oldani akkor szvsz újra kiküldik az sms-eket.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live