Hirdetés
- SUSE Linux
- Aliexpress tapasztalatok
- Synology NAS
- Crypto Trade
- Aggódnak Texasban, amiért bitcoinbányászokra pazarolják az áramot
- DIGI internet
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- Windows 10
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Videó stream letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
this is life
veterán
válasz
HellGreg #98997 üzenetére
Nem bedőlnek a propagandának , hanem inkább biztonsági játékra törekednek. Inkább legyen miből válogatni sem mint oltóanyag híján elakadjon a folyamat . Ezt nem a hazai viszonyokra értem .
Amit pedig most itthon alkotnak kritikán aluli, minő véletlen, hogy a nagyobb adag kínai vakcina szállítmány beérkezte után elkezdik sarazni a népszerűbb oltóanyagot .Jól mondta Jakab anno az első felszólalásában , hogy ennyi bűnöző előtt még nem beszélt .Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?
-
HellGreg
őstag
válasz
this is life #99001 üzenetére
Hiába népszerűbb, ha nem jön belőle annyi, amennyi kell. A cél az átoltottság, ösztönözni kell az embereket, minden más le van szarva szvsz.
Aha, 30 millió adag, biztos ami biztos, majd kidobjuk... persze
[ Szerkesztve ]
-
Chesterfield
senior tag
-
BalanceR
addikt
válasz
Chesterfield #99003 üzenetére
Hát ebbe a nyitásba is többszázan halnának bele...
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
HellGreg
őstag
Egyébként mi az álláspont most, aki be van oltva nem fertőz ha megkapja a vírust?
[ Szerkesztve ]
-
-
BalanceR
addikt
válasz
HellGreg #99005 üzenetére
Soha nem mondta senki hogy biztosan így lenne.
A vakcinák szinte egészen biztosan megóvnak súlyosabb tűnetektől, még biztosabban a kórházba kerüléstől, viszont ugyan lehet valaki oltottan is elkaphatod a vírust, és akár lehetsz fertőző.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
this is life
veterán
válasz
HellGreg #99002 üzenetére
Az ösztönzésnek más módja is van , igaz ahoz gerinc kellene ami nyomokban sem fellelhető , transzparencia a járvány kezdete óta , de előbb köpnék le magukat sem mint ilyesmire vetemedjenek . Hozzájuk képes egy csiga a megtestesült gerincoszlop.
Ha idővel többlet lesz , tovább lehet adni esetleg lemondani róla , hogy azoknak a nemzeteknek is jusson akik hátrébb vannak a sorban.
Ezt becsületes , igaz lelkű bandát azon se csodálkoznék ha az motiválná, hogy fogyjon a keleti vakcina , mert ami megmarad a nyugatiból azzal jól tudnak boltólni .Chesterfield
Még szerencse, hogy rég túl vagyok a vacsorán .[ Szerkesztve ]
Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?
-
HellGreg
őstag
válasz
this is life #99008 üzenetére
Hát, lehet hogy igazad van. De még mindig szivesebben maradok életben csaláslopáshazugság útján, mint pusztulok meg abban a tudatban, hogy minden transzparens és böcsületes, de oltás az nincs. Jelenleg kínaiból van sok, azt kell eloltani.
Majd később sírok azon, hogy nem az EU-s xxx-t szopogatjuk.[ Szerkesztve ]
-
csapee
senior tag
válasz
HellGreg #99009 üzenetére
Azt tudtad hogy ahol nem köpnek szembe a kormány felől sokkal kevesebben haltak meg. Amúgy ez olyan kérész életű előny, egy hónap se fog eltelni és hegyekben áll az oltóanyag. Ez az elsietett nyitás is csak azért kell hogy ne fulladjon meg a gazdaság, mert sajnos a segélyt már ellopták. Akinek nincs gerince nincs jövője...
Csapee
-
válasz
lacafaca #99000 üzenetére
semmi különös, csak szimpla kimerültség mostanság...baszottul el vagyok kapva
Hát ugye itt a tavasz Laca! Hoznod kell a formád!
amúgy meg jobb a kedvem is már
Legyen is, akinek nincs oka, hogy rossz kedve legyen, annak itt a szép idő, hosszabb napfényes nappalok, beindulnak a növények is, nőhet a káposzta is. Szerencsédre itt most olyan téma viszi a prímet, amibe nem nagyon kell belefolynod.
Szóval keltesd azokat az ebihalszem salátákat.
(#99003) Chesterfield
Na b+
[ Szerkesztve ]
HUAWEI Nova 9 SE 8/128 GB Midnight Black, új, 2 év garancia + bonus mobiltok
-
Stanlee
őstag
válasz
Floyd80 #98994 üzenetére
Felesleges azon elmelkedni, hogy a nemetnek hogyan adnak be, mert ha itt is lenne az orosz, nincs ra kapacitas es az aktualis jogszabalyok nem engedik meg a priorizalastol valo elterest.
Nemetorszagban is millioszamra allnak a hasznalatlan oltoanyagok, nemes egyszeruseggel azert, mert nincs kinek beadni. Nem azert, mert nem akarnak elegen oltakozni, hanem mert meg mindig ahhoz az elkepzeleshez tartjak magukat, hogy az oltopont olt es a Ständige Impfkomission altal felallitott oltasi sorrendet es oltoanyag hasznalati eloirast kell tartani.
Ez azt eredmenyezi, hogy a kozponti oltopontok 4 honappal az oltasok megkezdese utan meg mindig csak a 70-es korosztalyban oltanak, a rendelkezesre allo idopontokra nem jelennek meg az oltasra jogosultak, a tobbi birka aki meg oltatna, az csak nez es remenykedik, hogy egyszer sor kerul ra.
A haziorvosok aprilis eleje ota olthatnak, nincs egyseges rendszer az tartomanyokban, itt a bajoroknal pl. 60 alatt is engedi a miniszterium az oltast AZ-vel, a STIKO meg nem javasolja, ezert sok orvos nem olt vele.
Ma akarnak arrol donteni, hogy feloldjak a priorizalast, valoszinuleg nem lesz belole semmi.
Uzemorvosok is majd csak juniusban olthatnak, mert csak.
Szoval felesleges elmelkedni, hogy hogyan lehetne eladni a nemtnek az orosz, esetleg kinai vakcinat, ha egyszeruen fentrol nem engedik a nepet beoltani.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
lafaty80
őstag
A kis ördög bújt belém, de ha a kormány stat adatait nem igazolja a valóság, akkor nem lehet hogy majd a kormány igazítja a dolgokat a stathoz? (csak hogy a sok krimi hasson is... pl.: direkt rossz hőmérsékleten tárolt "nyugati" oltóanyag bevetése, stb.)
Hétfőnek reggelnek betudva máris rossz helyre írtam ezt elsőreCuccaim: https://kit.co/lafaty
-
Az első oltás után hány nappal érkezik az igazolás?
Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!
-
Floyd80
addikt
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
sb95
csendes tag
válasz
Ricardo #98972 üzenetére
"A tüntetéseken, és a face-n meg az ment folyamatosn, hogy nem maradt semmi bevételük és már a csőd szélén vannak..... Senki nem mondta hogy nincsenek gazdasági károk."
Igen, nagyok a gazdasági károk, de ha a nagy szektorokat nézzük, ez főként a turizmus-vendéglátás és a kereskedelem bizonyos részeit érinti, de ott se mindenkit. Sokan webshoppal, ételkiszállítással bőven fent tudtak tartani egy olyan szintet, hogy meg tudták tartani az alkalmazottakat. Az más kérdés, hogy sok a tipikus magyar vállalkozó, aki kihasználja az alkalmazottakat és ha a hely nem hoz bevételt, inkább kirúg mindenkit, mint a megtakarításhoz hozzányúljon. És tegyük hozzá, hogy pl. Pesten iszonyat sok munka van. Nem egy vendéglátós ismerősöm van, 1-2 hét alatt aki komolyan akart, elhelyezkedett (építkezés, raktárban pakolás, tesco futár, stb...). Annyi, hogy ha gáz van, ne válogass. Viszont gondold át, mennyi olyan szektor van, amire "semmi ráhatása" nem volt a covidnak. Na, ezeknek az embereknek ugyanúgy van pénzük, mint a covid előtt.
"Hiszen akinek a kaja beszerzése probléma meggondolja mire költ. Többezer ember úgy bulizik, mintha semmi nem lett volna."
A "bulizók" nagy része tipikusan a 18-2x-es korosztály volt, akik kiültek egy darab sörrel, vagy valamivel és afelett ücsörögtek órákat, majd elmentek. Ez nem egy akkora kiadás nekik, a helynek meg pláne nem nagy bevétel. Sajnos van egy olyan dolog már a világban, hogy insta/facebook kényszer. Csomóan kimentek inni egy kv-t, egy sört, mert hát kell instára, facebookra a kép. Inkább ez a szomorú.
-
updog
senior tag
Próbálom heti max 1-re szűkíteni a
sajátmagam felidegesítésétmindenféle hírek olvasását, és sokkal nyugodtabb az életem azóta, de ez a terasznyitásos hétvége megérintett.Aki olvasott tőlem csak egy kommentet is, az tudja hogy szigor-, és záráspárti vagyok. Nade amikor kb. az összes szolgáltató kijelentette hogy sz*rnak ők a védettségi kártyára, a nép meg egy éve nem volt sehol, és bár nekem se tetszik, van az a réteg (ami az idő előrehaladtával egyre szélesedik) akik bizony mindent és mindenkit a saját szórakozása után sorol, na amikor erre bejelentik, hogy:
"Menjetek"
- akkor nekem nincs több reakcióm egy sarcastically surprised Kirk-nél. Komolyan mondom, nagyon bírnám ha a számokon semmi nem látszana 2-3 hét múlva (mármint a valósakon, nem a "hivatalosakon").
[ Szerkesztve ]
Eladó Lenovo M10 Tab || Eladó 70mai Hardwire Kit (UP02) dashcamhez || Eladó Moto G5 || "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik."
-
mpo
veterán
Vannak a tények és van a propaganda.
Aki az előbbihez ragaszkodik, jobban jár (tovább él).
Két-három hét és jöhet a magyarázat a 3. folytatására vagy 4. hullámra.
El kell sózni és újabb szállítmányt kell rendelni a kínaiból, mert abban van a haszon.
Ha nem tudják beadni, akkor azt is el kell adni, mint a lélegeztetőgépeket.Ha érted, akkor már elavult.
-
Floyd80
addikt
Az újraindítás lépései 4 millió beoltottnál (kormany.hu)
A védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken.
-
Há b+ Laca, Te mutogattál valami átlátszó dobozos bizbaszt, amiben ilyen hosszúkás valami volt, mint egy ebihal, a végén meg egy kis szem csücsült. Aszontad, ilyet fogsz vacsorálni.
Már azt se tudod, mivel táplálkozol?
-
Floyd80
addikt
A védetteknek (akinek védettségi igazolványa van) este 11 óráig megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik.
Ahonnan hozom a kaját az elvitelért be kell menni az asztalokon keresztül, most oda igazolvány nélkül nem lehet majd bemenni? Vagy valami sárga csillagos elkerítést kell csinálni, akinek nincs? Hogy lesz ez a Mekiben?
Amúgy célszerű lenne felcímkézni a ruhájukat a nem kártyásoknak valamivel, hogy ne menjen az idő a kártya mutogatásával!
[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Floyd80 #99026 üzenetére
Bemenni bemehetsz, helyben nem fogyaszthatsz.
Elvitelre ugyanugy megy minden
A vedettek ehetnek bent, a veszettek csak a teraszon,de a mosdoban pacsizhatnakSzerintem az oltottaknak,mivel a vilag megmentoi kellene egy gloria a fejuk fole.
A veszett csoportnak meg kotelezoen narancssarga kezeslabasban szabadna az utcara menni[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Ennyi. A nyitást a nemzetközi focimeccsek miatt erőlteti a csúti nemzetvesztő, a kínai vakcinát pedig az alkotmányos költség miatt. Aki ezt a nyilvánosság előtt megemlíti az természetesen oltásellenes.
I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.
-
Aflamin
tag
Arra lennék kíváncsi, hogy működik majd a beléptető rendszer?
Csak felmutatom és: "A védetteknek (akinek védettségi igazolványa van) este 11 óráig megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik." Szezám tárulj!
Vagy kell venniük egy szoftvert az államtól bekötve a NAV-hoz?
Azután, ha engem leellenőriztek, én is kérhetem a pl. 15 fős konyhai személyzet védettségi igazolványának ellenőrzését? (Ki tudja hány kézen keresztül kerül elém a krumplis tésztám?) -
Coyot
őstag
válasz
radi8tor #99029 üzenetére
Azt jól látom hogy ez 4es szorzó a magyarhoz képest? vagy az már elég ha hasonlót mutat? [kép] Koronamonitorról.
De ugye ezzel véletlenül sem azt sugalllod hogy a csúnya GMO oltás DNS modifikáció miatt laca káposztája, nem lesz finom!
A 7 napos csúszóátlaguk tegnapelőtt előtt 5x a miénknek. valamint neki 15k felett is volt, nekünk 9 fölé se nagyon ment az átlagunk. az meg hogy így terjed és a görbék hasonlóak nagyon meglepő.
A tendecina nálunk a durva csökkenés náluk kevésbé. Nézd meg koronamonitoron a csúszótálagot magyarhonnnak, meg azon amit linkeltél. Nálunk durván csökken, 2700 vs 12k.[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
sb95
csendes tag
válasz
Aflamin #99030 üzenetére
Igen, valószínű, hogy elég lesz, ha csak felmutatod. De már most sejtem, hogy 1000-el fog pörögni az "add már kölcsön az igazolványod szombatra, mennék koncertre" is. Hiszen a pincér nem fog mellé személyit is kérni, neki az bevétel kiesést jelentene. Ha jön razzia, amúgy se őt cseszik meg, hanem azt, aki más igazolványát használja.
-
válasz
Aflamin #99030 üzenetére
én is kérhetem a pl. 15 fős konyhai személyzet védettségi igazolványának ellenőrzését?
Persze, csak figyelj az időzítésre, utána már ne vigyenek ki semmit, max, amit asztalnál bontanak fel neked.
[ Szerkesztve ]
-
No most, hogy kitárgyaltuk ezt az éttermi rendelés dolgot, kizárt, hogy közeljövőben ilyen helyre menjek!
(persze a választás szabadsága csak akkor lesz meg, ha túlélem a reggel lőtt Szputnyik V-2. verziót is)
(arra nem is gondolok, hogy a nyitás előtt hirtelen a Moszkva téren összeverbuvált szakemberek mennyire.....bloáááá, hagyjuk is)
[ Szerkesztve ]
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal