Új hozzászólás Aktív témák
-
PitLee
őstag
Miért a könyökbe tüsszentés a legjobb módszer járvány idején?
Index post -
t72killer
titán
Pedig azokra egyre nő az igény
#1176: hja. Pár éve: egyetemi mosdó, bejön a svájci professzor, elereszti a sárgát aztán kézmosás nélkül távozik... Elég ferde szemmel néztem a kilincsekre ezekután...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Soulfly842
addikt
-
Soulfly842
addikt
Nem csak a turizmus miatt, hanem amiatt is, hogy ezen a területen van a normális, erősebb gazdasága is az olaszoknak.
Az a baj, hogy így a kereslet-kínálat más országok részéről is a béka feneke alatt lesz.
Elég megnézni a szokásos lidl kínálatot, az olasz tésztát nem viszik, a polcokat kipakolják, az olasz nevű pizzához nem mernek nyúlni, a friss bébispenótot, madársalátát pár napja majdnem fél áron adták. És bizony a mezőgazdaság délen virágzóbb, hiszen a klíma miatt folyamatosabb termelést biztosít akár egséz évben.
Ha a kereslet-kínálat nem működik, nem tudják eladni az olasz termékeket sem a nagy élelmiszerláncok, akkor a délebben lévő mezőgazdasági területek is bajba kerülnek, nem csak a luxusmárkák és a viszonylag erős lombardiai cégek.
[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
addikt
Jogos, alapban úgy szokták (az alapszisztémájuk így működik - nem voltam egyértelmű), de ami ebben a lényeg volt, hogy az alap megszokott helyen felül máshova is központi helyre is berakva, s a lidl már azonnal virítja az XXL-s két kilós lisztes packot., stb
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
-
t72killer
titán
Vajon egyéb irányokba (Ausztria, Franciao, Svájc) hány vírusos spurizott el??
#1282: nem arról volt szó, h az összes meccs zárt ajtók mögött zajlik??
#1281: A németek titkos fegyvert vetettek be:
#1286: Vuhan 2.0, NYITVA. Mégis miaf.szra számítottak? Több halott lesz egy huszadakkora országban, mint a kínaiaknál.
[ Szerkesztve ]
-
-
envagyok
veterán
Bocs, igazad van, rosszul írtam.
A szüleim voltak a ratkó korszak szülöttei, én 45 vagyok, rohadt sokan voltunk gyerekek, plusz osztályt kellett indítani nekünk. A faluban előttünk 30 fős osztály elég volt, akkor 2*30 fős kellett évekig.
És mi megyünk nyugdíjba 10-20 év múlva.
Ratkó gyerekek és unokák[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
1-2 hétre be lehet vásárolni olyan élelmiszerből, ami évekig eláll.
Jelen helyzetben bármelyikünk kerülhet olyan szituációba, hogy megkérik 2 hétig maradjon otthon. Nyilván ilyenkor a családra is ez vonatkozik. Ha van családtag, aki bedobja a kaját, az jó, de ha nincs, akkor nem egyszerűbb ha már ott a készlet?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
törölt tag
Akkor sem hülyeség előre bevásárolni, ha nem lesz semmilyen járvány vagy áruhiány. Én nagyobb tételeket szoktam venni rizsből, halkonzervből, zabkásából, mert a folyamatos boltba futkosással csak az időmet baszom el, ráadásul eleve értékelhető infláció van, amire egy esetleges áruhiány csak rápakol.
Az hülyeség, ha olyan kajákat készletezel, amiket amúgy nem eszel, vagy nem is igen tudsz vele mit kezdeni. Pl cukros liszt -
t72killer
titán
Gyakorlatilag ez az alibi a karanténtörekvések és az alap higiéniai szabályok leszarása mögött. Inkább bizonygatom a monológom, de b.szok otthonmaradni köhögős-göthösen, boltban szétkenem a taknyom mint eddig, stb - de tutinekemvanigazam.
#1828: olaszországban egy 15M lakosú régióban a járvány első 2 hetében 2-3x annyi embert ölt meg a kór, mint a kontinens összes terroristája az elmúlt 10év alatt egész €urópában. Végülis miaznekünk, nem is értem a médiahisztit...
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
A szezonális jelleg pillanatnyilag afféle utolsó szalmaszál.
Van olyan 'megfázás' amelyik szezonális jellegű, de van, amelyik nem.
Az, hogy ez milyen, nem ismert jelenleg.Mondjuk vannak olyan helyek, ahol már elég jó idő van, mégis terjed. Pl. a spanyol helyzet (20-25 fok nappal) nem túl biztató.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Motion_Blur
félisten
10 éve ebben az országban nem kérdezhet senki, ha igen, csak előre jóváhagyatva.
A csaj most bekérdezett és kitépték a kezéből a mikrofont.
Mer' van más dolgom is...Tudom hogy ez már így elfogadott dolog, nekem soha nem lesz az..
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Vesa
veterán
Mondjuk mert feltesznek egy kényes kérdést, amire nem értelmes, intelligens választ adnak, hanem kitépik erőszakkal a kérdező kezéből a mikrofont, majd elkezdenek valamit maszataolni arról, hogy nekik más dolguk is van mint kérdésekre válaszolni? Tényleg ilyen nehéz értelmezni?
A tudomány a valóság költészete!
-
nagyúr
Igazán nincs mit.
Az előbb lecsesztél, hogy a kényes kérdésekre nem válaszolok, erre te semmilyen választ nem adsz, csak beidézed, hogy mire mit írtam. Köszi, tudom, hogy mire írtam és hogy mit.
Továbbra is fenntartom, hogy ez a bergamói orvosos interjú bűzlik.Megtennéd hogy az érdemi felvetésekre is válaszolsz?
Leírom ide bővebben,hogy ne kelljen visszakeresni.Tehát. Bergamo egy kisváros olaszországban, 120000 lakossal. Ott van mellete mondjuk Milánó, Torino Velence, Bologna stb. szóval nem egy központi hely.
Az interjú készítésének idején (9-én lejent meg, feltételezem, hogy 8-án készült maga az interjú) kevesebb, mint 200 halott volt és kb. 5000 megbetegedés egész Olaszországban. Mennyi juthatott ebből Bergamóra? Tegyük fel, hogy a lakosságaránynál több, legyen mondjuk 5%. Az 10 halott és 250 beteg. Ugyan Bergamo nem a legnagyobb város, kb. Szeged méretű, Szegeden van 3 nagyobb kórház és tucatnyi klinika, nem tudom, Bergamoban mi a helyzet, de joggal feltételezem, hogy legalább kettő akad. Akkor a túlterhelt anesztesünk 5 halottal és 125 beteggel találkozott az interjú előttti két-három hétben. Nem tudom, lehet, hogy addig levelezőn járt be altatni, de ha személyesen is járt ott, akkor ennél jóval többel (nagyságrenddel többel) is találkoznia kellett eddig az elmúlt években influenzaszezonban.
Én elhiszem, hogy borzalmas állapotok vannak Bergamoban, de a fenti számok tükrében én továbbra is azt mondom, hogy a bergamói interjú minimum újságírói túlzásokkal van tele, de valószínűleg inkább kamu.Ezekre valami érdemi válaszod lenne?
Aki él és nem boldog, az téved!
-
llax
senior tag
1. Szerintem az ilyen döntést hozó országok számoltak. Egy lassúbb lefutás következményei (emberélet, gazdaság, politika) vállalhatóbbak. Egy robbanásszerű terjedésnek még az esélyét is szeretnék elkerülni (az óvoda-iskola gyors és hatékony terjesztő lehet).
2. Valójában nem is olyan nagyon sokakat érint. Csak a nagyobb tesó és/vagy közeli nyugdíjas nagyszülő (egyéb segítő) nélküli, nem oktatási intézményi dolgozó, még kisebb tesó nélküli (gyes/gyed), dolgozó kisgyerekesek az érintettek.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
azért nem kell vakon hinni
és persze, ha mindenütt egyszerre tartanak misét, akkor talán megoszlik az érdeklődés. Ha meg felváltva, akkor vonul a tömeg egyházról-egyházra.
Bakker, épp most törölték a az oldalról pár másodperce. [link]
Már nincs kinn az a post.Lecserélték arra, hogy
" Az idősek figyelmét különösen felhívjuk, hogy ne menjenek olyan helyre, ahol sok ember van! Kerüljék azokat a helyeket, ahol sokan vannak, különösen a zárt tereket, a csoportos rendezvényeket!"[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Ez egy feltételezés a részéről, hiszen az is legalább úgy benne van, hogy nem így lesz, hanem tele lesznek!! Járványügyi szempontól ez így értelmetlen a most meghozott intézkedések tükrében!
azbest
És valóban!!
Ezt az agyatlanságot, ami itt megy![ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
66zio
aktív tag
Hát beszarok komolyan....
Nem, nem szólt pontosan úgy. Konkrétan átkopiztam a hivatalos oldalról. Ez volt a cím. Ezt látta MINDENKI aki az oldalra ment. Semmi félrevezetés. Ezek szerint a hivatalos oldalon is uszítanak? Amúgy annyira vállalhatatlan volt, hogy le is szedték. Helyesen. Amúgy meg te uszítasz. Na, 1-1? Pont azért tettem offba mert arra reagáltam, ott volt a smiley is, hogy ez mekkora baromság. Akkor is ha az indok az, hogy így arányosan oszlanak meg a hívők.
De mostantól odafigyelek és csak is egész terjedelmében másolok be dolgokat. -
Aryon87
félisten
Azért nevetséges, hogy van pofájuk árat emelni ilyen helyzetben. Nem emelniük kéne, hanem ingyen kéne biztosítani... Az én pofám szakad le hogy még ebből is hasznot akarnak, akármi is a háttérsztorija.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest