- DIGI műholdas TV
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- [Re:] Minden tizedik EU-s háztartásnak van kriptopénze, nagy baj lehet ebből
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok és bányászatuk (GPU)
- Hálózati / IP kamera
- [Re:] Nem sok jóra készül az NVIDIA
- DIGI kábel TV
- VMware
- [Re:] A gazdaság lassul, a csúcsmobilok iránti igény pörög
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
forceberg
veterán
Akinek ez a "kenyere", az nem biztos, hogy az árnyoldalát is számottevőnek fogja tartani.
Már sehova sem mehettél el nyugodtan. Nyaralni is a kieső helyeket és kieső időszakokat kellett keresni.
Pont decemberben voltunk Milánóban. A dómba a legkorábbi időpontra mentünk, végig sem jártuk, már fullon volt.
Mi lehet a nyugati átlag a mondjuk >300km-es úticél / év? Azaz hányszor megy valaki átlagban nem szükségből 300km-nél messzebbre évente?[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
ncc1701
addikt
Már ugattam erről, de read only vagy. Nálunk 400nm a terem, ebbe enged be a tulaj előjegyzés alapján óránként 4 embert, és ennyi idő alatt többnyire végezni is lehet.
Egy átlag lidliben mennyien vannak hasonló négyzetméteren? Köszönöm.
A más mozgásmódot meg hagyjuk, a nagy súlyos edzést nem váltja ki semmi. Nem, a saját testsúlyos akármi sem. A trx sem. Btw kb minden nap bicajozom mellette, meg túrázunk az asszonnyal ilyen 10-25km-eket. -
t72killer
titán
válasz
forceberg #20002 üzenetére
Az emberek 99+%-a a saját 1cm sugarú érdekeit védi. Ennek a 99%-nak a túlnyomó többsége időtengelyen is csak ennyit hajlandó előre gondolkodni (vagy annyit sem). Kiváló példa erre a Márc. elején még azért síelni elugró népek.
Hogy egy skandináv miafrancank megy az alpokba síelni, amikor neki a kert végében is van olyan, azt fel nem tudom fogni
"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."
-
törölt tag
Eközben Berlinben.
-
-
t72killer
titán
válasz
#95561216 #20007 üzenetére
Rendkívül 1xerű: a résztvevőket saját ktg-en bevagonírozva elszállítani egy K-német ex-munkatáborba (biztos van ott vmi recsk-féle) 1 hónapos karantére és a nekik járó eü ellátást 1 doboz C-vitaminra limitálni. Janem, az a civilizált É-Korea...
Az ilyenek fogják elintézni a demokrácia bukását. Amikor a "szabadság" azt jelenti, hogy a hülyék szabadon gyilkolhatnak, az kb a vége. Persze egy laposföldes sose fogja elismerni magáról, hogy ő hülye.
[ Szerkesztve ]
-
-
dantre
addikt
válasz
Hieronymus #20020 üzenetére
Azért, ha tudnád, hogy ki fertőzött (ahhoz ugye teszt kell) akkor azzal azért lehetne védeni a többieket, lehetne lassítani a járványt, lehetne sokkal kisebb fertőzöttségi számmal elérni a csúcsot. Persze az is igaz, hogy nem olyan egyszerű ezt megoldani mint ahogy az ellenzéki propaganda fújja, de hát ők semmi érdemi dolgot nem csinálnak, csak kritizálnak és okoskodnak, vagyis sokszor hülyéskednek.
Első értelmes megnyilvánulásuk, persze tudják, hogy ebből nem lesz semmi, ezt is csak azért mondják: [link] -
pjen
nagyúr
válasz
dantre #20022 üzenetére
Ez most,hogy jött ide.Az ellenzéket szép lassan elhetetlenítik. Ez a topik erről igazán nem szól.Nem véletlen a különleges gazdasági övezetet is ellenzéki területen hozták létre.Elvéve az iparűzési adót.A Pesti úti öregek otthonát is felhozzák minden alkalommal,bezzeg a Borsodnádasdiról halgatnak mint szar a fűben.
-
válasz
dantre #20022 üzenetére
Ha lazítani akarunk a korlátozásokon (márpedig akarunk), akkor mérni kell, hogy a lazítás mennyire növeli meg a vírus terjedését. Azért kell mérni, hogy tudjuk, hogy lehet-e tovább lazítani, vagy éppenséggel vissza kell szigorítani. Mérni csak teszteléssel lehet.
PCR poolinggal egész könnyen lehetne mérni az intézkedések sikerét/sikertelenségét, dehát unortodox kipcsákföldén inkább mérünk majd halálozási adatokkal.
"Ha a covidtól sem féltél, ettől (3. VH) miért félnél? szarabb megfulladni, mint felrobbanni" - Parci, Ukrajnai háború topic
-
válasz
Depression #19967 üzenetére
Akár akut, akár krónikus beteg vagy, könnyebben elkapod a vírust, és mivel a szervezet már amúgy is le vagy gyengülve, ezért nagyobb eséllyel lest súlyos, kritikus az állapotod, vagyis nagyobb eséllyel halsz bele.
-
Kuter
senior tag
válasz
ncc1701 #20009 üzenetére
A feleségem a covidos osztályon beöltözve 4 órát , okosórája szerint a folyamatosan 130-140 a pulzusa ,azért 4 órás mert valamelyik okos kiszámolta hogy a 4 órás maszk 4 óráig véd.
Csak azt felejtették el hogy az osztály átadás 4 óra+ 20-25 perc. Még jó hogy nem tisztalevegős maszkjuk van pl 2 órás. Na ott lenne még csak érdekes a teljes rendelkezési idő kihasználása . Nekem még régen úgy tanították ha 1 órás a védelem abba belekel férnie a be és ki zsilipelésnek is. Na náluk nem így megy bár miután elmagyaráztam neki , meg próbál ész érvekkel a feletteseire hatni , majd meglátjuk mi lesz. Ja és nem egyszer 4 órát van bent.Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?
-
ncc1701
addikt
Mindenki el fogja kapni, aki addig nem kapja meg a vakcinát.
-
ncc1701
addikt
Hidd el, az én esetemben ez 0.01% maximum. Nem vagyok veszélyeztetett, és valójában ennek a vjrusnak a halálozási aránya 1% alatti.
És pont azért szabadjtották fel a sok ágyat, meg rendeltek 8000e lélegeztető gépet.Plusz szerintem én már február közepe táján túlestem vele asszonnyal.
[ Szerkesztve ]
-
solti
aktív tag
szerintetek a mostani korlátozások működnek itthon?
nem gyanús az 1 hét késés? Sose tartottam a magyart kiválasztott nemzetnek vagy egyéb baromságnak (szvsz magyarnak születni állapot és nem érdem, nincs mire büszkének lenni vahy szégyellni), de számomra úgy tűnik, hogy kevésbé pusztít itthon. A halálozások napi ~3-5 százalékát adják a korona esetek, nem tűnik soknak főleg annak a fényében, hogy lehet, hogy egyébként is meghalt volna közülük jópár... A korlátozások meg szvsz nem sokat érnek, nem hiszem, hogy ilyen kaza szabályokkal nagyon visszább lehetne fogni..
A kórházban kezeltektől se hallani túl sok rémtörténetet, tehát nem tudjuk, hogy a nem lélegeztetőre kerülteket mennyire bántja a vírus...
Szvsz lehet, hogy azt kéne vizsgálni, hogy az olaszoknál/spanyoloknál és angoloknál miért végez nagyobb pusztítást...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A kézikönyben ezt találtam
(3) A személyzetet csoportokra kell osztani. Egy-
egy csoport legfeljebb 4 órát dolgozhat a fertőzött
és potenciálisan fertőzött zónákban.
(4) A műszak kezdetekor (beléptetés) a személyzet
testhőmérséklete megmérendő. A műszak végez-
tével a személyzetnek tisztálkodnia kell. Kiléptetés-
kor a testhőmérséklet ismét ellenőrizendő.Ennyi, nem tér ki közvetlenül az átadás, átvétel időtartamára.
Kásler úr hagyta jóvá. -
Dehogynem lehet tudni, mennyire "bántja" az embert:
https://www.hazipatika.com/eletmod/veszelyben/cikkek/koronavirus_dramai_beszamolo_egy_magyar_fertozottol/20200415151627
https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/a-pokolba-es-vissza-egy-koronavirus-fertozott-beszamoloja-a-halalkozeli-elmenyrol-es-a-felepulesrol/
https://www.origo.hu/nagyvilag/20200412-koronavirus-kulfoldon.htmlEléggé bántja. Legalábbis eléggé tudja bántani, de ugye senki se tudja magáról, milyen súlyos lenne nála a lefolyás. De ha tegyük fel, tudod, hogy rád nem veszélyes (lásd ncc1701 a 0.01%-al), akkor arra, akit te tudtod nélkül megfertőzöl, lehet nagyon veszélyes. Ezért kell ésszel védekezni, nem beleszarni.
"Ha a covidtól sem féltél, ettől (3. VH) miért félnél? szarabb megfulladni, mint felrobbanni" - Parci, Ukrajnai háború topic
-
szab.tam
nagyúr
máshol is feltettema kérdést, de itt is érdekelne, hogy a svédekről mi a véleményetek?
jó, nem jó, igen, ha nem, akkor miért?fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Elég nagy túlzás volt az, ha gondolod, még tudnám folytatni:
https://www.bbc.com/news/health-52124554
https://www.nytimes.com/2020/04/13/opinion/coronavirus-recovery.html
https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/mintha-uveget-nyeltem-volna-egy-brit-edesanya-koronavirus-tapasztalatai/
https://www.cbsnews.com/video/recovering-coronavirus-patients-share-stories-of-survival/Pontosan lehet tudni, mettől meddig terjed a betegség lefolyása (észre se veszedtől halálig), és a skálán mindenre van példa.
-
Bibby
addikt
válasz
Ezekiell #20043 üzenetére
Most csak viccelsz ugye?
"Úgy érezte, mintha az egész teste meggyulladt volna, verítékben úszva ébredt fel, közben száraz köhögés kínozta, a torka pedig úgy fájt, mintha üvegszilánkokat nyelt volna le."
Az elmúlt télen szerintem vagy kétszer volt ilyen torokfájásom, hozta a gyerek a bölcsiből, vagy ki tudja honnan szedtem.
Te még nem voltál beteg? Szar dolog. De azért nem írtam cikket belőle.Ελευθερια η θανατος
-
t72killer
titán
válasz
szab.tam #20042 üzenetére
SzVSz elbénázták, az iskolákat zárni kellett volna. Teljes kijárási tilalomnak mint UK-ben nem lett volna értelme egy ilyen alacsony népsűrűségű országban.
A norvégok és persze Izland jól csinálta.
A szomszédok is rákapcsolnak:
Szlovénia hétfőtől átfogó szerológiai vizsgálatot indít[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A különutas Svédországban csökkent a koronavírus áldozatainak a száma [link] Sztem nagy ára van. De nem vagyok svéd és nem tudok úgy gondolkodni mint egy svéd. Az ő országukban ez a fajta *hozzáállás nem tudom milyen hatást vált ki az emberekből.
-
Ezt most nem teljesen értem. Megkérdezték, van-e beszámoló a koronavírus lefolyásáról, linkeltem párat. Nem én írtam a cikkeket, szóval nem tudom miért rám acsarkodsz.
-
Miben különbözne ugyanannak a betegségnek a lefolyása itthon, mint külföldön? Szerintem nem sokban. De mint írtam: a semmitől a halálig minden van, ezt pontosan tudjuk (orvosi beszámolók, kutatások, WHO összegzések, egyéni beszámolók, stb), szóval az állításod, hogy "nem tudjuk, hogy a nem lélegeztetőre kerülteket mennyire bántja a vírus", nem állja meg a helyét, csak ebben korrigáltalak.
De egyébként még pár magyar:
https://nlc.hu/egeszseg/20200328/magyar-koronavirus-fertozott-beszamolo-cafeblog/
https://raketa.hu/a-raketa-ujsagiroja-is-elkapta-a-koronavirust?fbclid=IwAR2p9ejUovUkkD1tnUmnri6vHzYwZ14IvxQqSp347qhKu3A5D58tg-ghnvA[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Médiában felkell nagyítani az a lényeg. Úgy tűnik az ilyeneknek sosem volt egy jó kis torok, mandula gyulladása, arcüreggyulladás, sima influenza stb... Érdekes a celebek, hírességek is, akik elkapták, nagy részük iszonyatosan szenvedett, még sosem érzett ilyet és társai. Persze meg is osztották mindenkivel. Fenn kell tartani a pánik hangulatot és lásd milyen jól megy. Itt is megvan az a pár ember akik bőszen próbálják ezt képviselni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- [Re:] Hivatalosan bejelentették a Star Wars Jedi: Survivort
- Ukrajnai háború
- DIGI műholdas TV
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- [Re:] Minden tizedik EU-s háztartásnak van kriptopénze, nagy baj lehet ebből
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok és bányászatuk (GPU)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Politika
- LEGO klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: KomPhone
Város: Budapest
Cég: Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft.
Város: Budapest