Hirdetés
- Synology NAS
- JavaScript topic
- Küszöbön a TikTok teljes betiltása
- Súlyosan megkérdőjelezték a Microsoft AI-irányelveit, csak a profit a lényeg?
- Hálózati / IP kamera
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- Aliexpress tapasztalatok
- Felszabadítja a munkaidőt a Microsoft, az AI gyártja a tartalmakat
- Videó stream letöltése
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lauda
félisten
Kereskedők kérték: a koronavírus-járvány miatt felfüggesztik a kamionstopot
Agyhalál tovább tombol...
-
Lauda
félisten
Bezárhatnák ilyenkor a templomokat és beszüntethetnének mindenféle ilyesfajta összejövetelt is. Épp néztem egy ilyesmi cuccot, adogatta a faszi az ostyát egymás után az embereknek, meg fogdosta, símogatta őket, ezzel összetapizva mindent és mindenkit egymás után. Ezen kívül itták ott a bort is vagy mit. Marha jó azért. Ott aztán terjed a szar a gyerekről a 70 évesre, nőről-férfira oda-vissza. Ilyen időszakokban otthon is elég lenne gyakorolni szerintem a hitet, ha valaki annyira akarja.
[ Szerkesztve ]
-
Lauda
félisten
válasz
MrChris #1139 üzenetére
Az olaszoknál még a temetéseket is felfüggeszthetik az érintett területeken: [link]
Ez érintett területeken felfüggesztenek minden nyilvános eseményt, a temetéstől a civil rendezvényekig - írta a Repubblica.it. A hírt a készülő tervezetről közölte a Corriere della Sera is.
BEZÁRNAK AZ EDZŐTERMEK, AZ USZODÁK, A MÚZEUMOK, SPA SZÁLLODÁK ÉS A WELLNESS- VALAMINT A SÍKÖZPONTOK IS.
A bevásárlóközpontok csak hétköznap tartanak nyitva. Az iskolákban április 3-ig szünetet rendelnek el.[ Szerkesztve ]
-
Lauda
félisten
-
Lauda
félisten
válasz
Soulfly842 #1187 üzenetére
Nem semmi kiesés lehet ez nekik a megakadt turizmus miatt.
-
Lauda
félisten
válasz
Soulfly842 #1225 üzenetére
Nálunk mindig raklapostól teszik ki ezeket, aldiban és lidlben is. Szerintem felesleges és logikátlan is lenne azt is pakolgatni és megy vele az idő.
Az olasz gazdasági résszel abszolút egyetértek.
-
Lauda
félisten
válasz
Soulfly842 #1218 üzenetére
https://www.origo.hu/nagyvilag/20200308-tomegek-menekulnek-delre-eszak-olaszorszagbol.html
A dél-olaszországi Puglia tartomány elnöke azonnali megállásra szólította fel azokat, akik az északi tartományokban elrendelt szigorú óvintézkedések bejelentését követően elindultak Olaszország déli térségeibe vasárnap. Az északon elrendelt mozgáskorlátozás ellenőrizhetetlen helyzetet teremtett az egész országban.
Durvul a helyzet. -
Lauda
félisten
válasz
snecy20 #1278 üzenetére
A focimeccset persze megtartották: https://www.origo.hu/sport/futball/20200308-koronavirus-ujraindult-az-olasz-bajnoksag-a-sportminiszter-az-azonnal-leallitast-surgeti.html
-
Lauda
félisten
-
Lauda
félisten
válasz
Motion_Blur #1582 üzenetére
Azt írták, hogy keddtől lép érvénybe a zárlat.
-
Lauda
félisten
Az olimpiára kíváncsi leszek meg lehet-e tartani majd.
-
Lauda
félisten
válasz
Dyingsoul #1713 üzenetére
Szerintem hülyeség ahogy van a bevásárlás előre. Nem tudsz hetekre-hónapokra előre bevásárolni mindent. Ha meg már valamiért menni kell üzletbe, tök mindegy mit veszel, mert ott vagy.
Szerk: pontatlanul fogalmaztam. Nem hülyeségnek tartom, csupán nem látom értelmét.
[ Szerkesztve ]
-
Lauda
félisten
Mai tapasztalat a helyi kórházból, hogy mekkora vicc ami folyik. Nálunk a sűrgősségi egy térben van több szakrendeléssel. Az utcáról két fotocellás ajtón jutsz be a kórházba, a belsőt az őr nyitja. Megkérdezi hova mész, majd továbbenged, ez eddig frankó, bár értelme semmi sincs. A sűrgőssére vezető ajtón simán bemegyek, kutya nem szól hozzám, balra látok valami sűrgősségi szűrés helyiséget, jobbra fehér paraván a fal mellett, megyek a dolgomra. Bejutva az orvoshoz a kérdés, hol a szűrős papírja? Nekem olyan nincs. Akkor menjen vissza a szűrésre és jöjjön a papírral, addig nem vizsgálnak meg. Mutatják azt a helyiséget, amit írtam, a sűrgősségi szűrőt. Ez a szűrő egy kb 2x2m helyiség, ajtó kitárva, bent egy hölgy, számítógép. Odamegyek, a csaj ott a szűrőben kétpofára tolja az ebédet.
Mondom miért jöttem. Azt mondja, akkor maga beszökött!! Hallod, beszöktem.
Mondom neki, hogy szöknék be, amikor simán bejöttem és a kutya nem szólt hozzám, nem állta utamat. Következzen a szűrés. Köhög, láz, orrfolyás? Nincs. Járt-e külföldön az elmúlt két hétben? Nem. Mikor született, neve, itt írja alá, aztán kezembe nyomja a papírt. De ennyi. Se hőmérés, se semmi. Egy fecni bemondásra. Azzal vissza az orvoshoz. Megnyugodva elveszik és csinálják amiért jöttem. Annyit vettem észre, hogy több kézfertőtlenítő gép van a falon és volt is bennük cucc. Máskor van, hogy üresek. Az eü dolgozók egy részén van maszk, de több amin nincs. Valahogy nekem az jött le, hogy ez egy nulla, szarnak bele. Pedig nem egy kis kórház és még a város és a kórházvezetés is kormánypárti, szóval sok mindenre nem lehet ezt fogni. Nem igaz, hogy még egy hőmérőt se tudnak odatenni, mert így simán bemegyek 40 fokos lázzal is és mindenki nyugodt, mert van szűrős papírom.
[ Szerkesztve ]
-
Lauda
félisten
válasz
astorre19 #1815 üzenetére
Jah, azért mennek oxigénért a kórházba egy hét/tíz nap szenvedés után, mert nincs semmi gáz és mert kevés C és D vitamint szedtek. Katasztrófa hogy tudnak emberek ennyire demagóg szinten gondolkodni.
-----------------------------
Az időjárás sem fogja ezt megállítani egy német virológus szerint: Az évszakok váltakozása nem segít, nem lehet azzal számolni, hogy a nyári meleg megérkeztével lecseng a járvány.
- mondta Christian Droste, a berlini Charite egyetemi klinika vezető virológusa. [link][ Szerkesztve ]
-
Lauda
félisten
Aldiban már zsemlemorzsa sincs. Máskor raklapszám áll.
-
Lauda
félisten
válasz
t72killer #1934 üzenetére
Nem tudom volt-e ez korábban: Miért van ekkora para a koronavírus körül, miközben az influenzába jóval többen halnak bele?
Érdekes amit a háziorvosokról ír, eddig ez eszembe sem jutott. Nálunk azért eléggé el van öregedve a háziorvosi szakma is. Namost ha ez a vírus elkezd itt jobban terjedni, ebből is nagy gáz lehet, hogy a tüsszögők, lázasak elmennek a háziorvoshoz, az meg beleszippant a cuccba, aztán egy hét múlva már a lélegeztetőn lehet. Na így az amúgy is ingatag háziorvosi rendszer is bedőlhet.
----------------------
Kézfertőtlenítő nuku. Nálam van mindig, munkahelyen és vásárlások után is használom. Azt mondták talán péntek, de lehet 2 hét is.
[ Szerkesztve ]
-
Lauda
félisten
A helyzet drámai. Más szó nincs erre. A háború kitört, és a csaták éjjel-nappal folynak.
A szerencsétlen emberek sorra érkeznek a sürgősségire. A tüneteik sokkal durvábbak az influenzánál. Felejtsük el végre, hogy ez egy súlyos influenza.otthon maradtak egy hétig, tíz napig a magas lázzal, de már nem bírják.
NEM KAPNAK LEVEGŐT, OXIGÉNRE VAN SZÜKSÉGÜK.
műtét helyett a diagnózissal: kétoldali szövetközti tüdőgyulladás.”
A Covid-19 viszont egyből a tüdőt fertőzi, és teszi nehézzé, hogy ellássa a feladatát.
Azt is írta, hogy nem nyugtatja meg, hogy főként idősek a legsúlyosabb esetek, ugyanis látott fiatalokat is lélegeztetőgépen, intenzív osztályon a vírustól.
„Járványügyi katasztrófa van.
AZ ESETSZÁM NŐ, 15-20 ÚJ EMBERT KELL ELLÁTNUNK NAPONTA UGYANAMIATT. JÖNNEK A TESZTEREDMÉNYEK EGYMÁS UTÁN: POZITÍV, POZITÍV, POZITÍV. A SÜRGŐSSÉGI OSZTÁLY MEG HIRTELEN ÖSSZEOMLIK.
A vizsgálatoknak, a röntgennek mindig ugyanaz az eredménye:
kétoldali szövetközi tüdőgyulladás, kétoldali szövetközi tüdőgyulladás, kétoldali szövetközi tüdőgyulladás.
Mind kórházi felvételre. Van, akit rögtön intubálni, és intenzívre. Másoknak már késő...
Az intenzív osztály tele, minden lélegeztetőgép aranyat ér, a műtőket is intenzívvé alakították.
Nincs már olyan, hogy műszak, munkarend. A társasági életüket felfüggesztették az egészségügyi dolgozók.
Erre Te:
valami anesztes ki van borulva, mert sok a munka.
Én még azon sem lepődnék meg, ha ez egy kitalált orvos lenne, vagy valódi, de nem is készült vele interjú, vagy készült, de nem is így és nem is ezt mondta (ez utóbbira akár fogadnék is, egy újságíró minden lelkifurdalás nélkül csinál olyat, hogy kicsit kiszínezi a dolgokat, hogy jobban üssön).
Köszönöm a reakciót! -
Lauda
félisten
Azért ez az iskolabezárás dolog nem olyan egyszerű. Mit is csinál a gyerek az iskola helyett, hol lesz, ki vigyáz rá? Egy bizonyos kor felett oké, alatta? Olyan meg nincsen, hogy x osztály felett szünet, alatta iskola.
-
Lauda
félisten
MOK: Nincs megfelelő védőfelszerelésük az egészségügyben dolgozóknak
A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke és vezetőtársai közös sajtótájékoztatón figyelmeztettek arra, hogy az egészségügyi dolgozók megfelelő védelme nélkül nem lesz képes kezelni a járványt az állami betegellátás, és jelenleg egyáltalán nem állnak rendelkezésre az orvosok, nővérek, szakdolgozók védelméhez szükséges eszközök.
Kincses szerint ugyanis jelenleg sem a háziorvosok, sem az akut betegellátásban részt vevő más orvosok és egészségügyi szakdolgozók védelme nem kielégítő, sőt, lényegében egyáltalán nincs is ilyen, hiszen minden szinten hiánycikkek a védőfelszerelések.
--------------------------
Ha csak 99-en vannak bent egyszerre, akkor lehet. Bécsben is csak 99 jegyet adnak el a mozik egy-egy vetítésre. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Lauda
félisten
Na ez tényleg csak uszítás volt, ugyanis nem ez van odaírva.
Pontosan így szól:
Semjén Zsolt elmondta: a száz fő feletti beltéri rendezvények megtiltásával összefüggésben azt javasolják, hogy a nagyobb templomokban lehetőleg tartsanak gyakrabban szentmisét és istentiszteletet, hiszen így arányosabban oszlanak meg a hívők.
-
Lauda
félisten
válasz
CptAdamica #2386 üzenetére
Legalább pár nap alatt lezajlik és utána talán nyugi lesz.
-
Lauda
félisten
válasz
villamos #2373 üzenetére
Az a gond, hogy maguk a patikák/nagykerek is ezt csinálják: 1500 százalékkal drágult a szájmaszk a patikákban
Vagy ennyire felment a kereslet miatt az ára, jó kérdés.
-
Lauda
félisten
Arra leszek kíváncsi a f1-et megtartják-e hétvégén.
Ott már a wc papír is hiánycikk: Koronavírus: egy ausztrál lap üres oldalakkal jelent meg, a Nagy Vécépapírhiányra reagálva
[ Szerkesztve ]
-
Lauda
félisten
Talán ez lehet a forrás:
Március 9-i statisztika szerint Olaszországban (addig 8342 esetet vizsgáltak), a betegek 57,5 százaléka volt 60 évesnél idősebb. Az addig közel 400 halálesetből mindössze egy volt 50 év alatti, további három hatvan évesnél fiatalabb. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Lauda
félisten
Ma aldiban olaj, cukor, liszt kampó, más van. Szóval ezek a kifosztók olajat, cukrot és lisztet fognak enni ezek szerint.
Nem tudom volt-e korábban: Koronavírus: az Aldi és a Lidl elesett, majd gyorsan talpra állt
Az utolsó részben leírtak abszolút érthetőek. Mi a rossebbnek kifosztani a boltokat. Úgy sem fog otthon maradni hetekig.
[ Szerkesztve ]
-
Lauda
félisten
válasz
wjbhbdux #2708 üzenetére
Bedob egy akciót az aldi/lidl stb, hogy 15 forinttal olcsóbb valami és már fut is a boltba vírus ide vagy oda. A legtöbb magyarnak az agya erre van beállva. A benzin többe kerül, de az nem számít, a lényeg az akcióóóóó!!!
Rendszeresen látni aldiban is, hogy x termékből ott áll hegyekben a polcon a készlet, beakciózzák valami nevetséges szinten, de ilyen 20-50 forinttal és az akció napján kifosztják. Addig nem kellett. Ha 50 forinttal olcsóbb, már kell.
[ Szerkesztve ]
-
Lauda
félisten
válasz
paatrick #2724 üzenetére
A kézfertőtlenítőmánia ugyanez a marhaság szerintem. Csak akkor lenne bármi értelme, ha például élelmiszerhez érve fogyasztás előtt használod. De még akkor sem tudod, hogy a kaján nincs-e vírus, amit megeszel, beszippantasz. Egyébként kb semmi értelme használni, hiszen utána még ezer meg ezer dolgot megfogsz, amivel érintkezhetsz a vírussal. Inkább azt kellene megszokni, hogy nem tapizod a szádat, az orrodat, arcodat. Ez kb olyan, mint mikor valaki csak úgy akar fogyni, hogy beszed valami szarokat. Mozogni, az étkezési szokásokon már változtatni nem akar. Bekenem a kezem a géllel, kész vagyok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Synology NAS
- Háztartási gépek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- JavaScript topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom
Cég: Keylight Studio Kft
Város: Budapest