Hirdetés
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- Aliexpress tapasztalatok
- Windows 10
- DIGI internet
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Videó stream letöltése
- Amazon
- Újra lehet bárki felesége a generatív AI
- Bittorrent topik
- Aggódnak Texasban, amiért bitcoinbányászokra pazarolják az áramot
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z.É.T.
őstag
Néhány perce módomban állt közvetve kérdést feltenni Győrfy Pálnak (céges meeting vendége volt egy barátomnál) és mivel csak néhány másodpercem volt kitalálni a kérdést, a következőt kérdeztem:
"Milyen időintervallummal tervezik lekövetni, ha 1.1-re, ne adj Isten 1.2 fölé emelkedik az R0? Mennyi a puffer a kimutatás és a cselekvési terv között előreláthatólag?"
A válasz:
"a cselekvési tervek nagyjából megvannak, tervezésben nagyon előtte járnak/járunk a helyzetnek"(ez nem sok, tudom, csak gondoltam megosztom)
-
Z.É.T.
őstag
Jó szándékkal válaszolok.
Amennyiben azért veszel fel maszkot, hogy másokat védj/kötelező, úgy mindegy.Ha magad miatt (is), akkor a maszk és a kabát is mehet esővédett, szabadlevegős, jobb esetben napsütötte részre kiakasztva, minimum 48 órára, de a(zt hiszem, a) WHO ajánlására inkább egy hétre.
(ha van annyi kabát és maszk, hogy heti rotációban használd, akkor már csak a maszk elhasználódási foka számíthat, ha magadat is védenéd)
Ha valahol eltévedtem, javítson ki valaki, kérem
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Konteós téma, van fordítás is, ha valaki igényli.
What are we doing this for?': Doctors are fed up with conspiracies ravaging ERs -
Z.É.T.
őstag
Nem ellenőriztem a hitelességét, youtube videó a lehetséges szövődményekről, többek között.
-
Z.É.T.
őstag
A nyitás csak a gócok elleni ádáz harccal működhet
"Tomas Pueyo nem orvos vagy kutató, hanem az IT szektorban dolgozó menedzser. Emiatt laikusnak tekinthető a járványellenes intézkedések kérdésében. Ugyanakkor az elmúlt hónapokban írt koronavírus-járvánnyal kapcsolatos cikkei hatalmas figyelmet keltettek világszerte, mert láthatóan alapos kutatómunka van mögöttük. Pueyo a világ első számú tudományos koronavírus-kommunikátora lett"[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Én alapvetően elhatárolódom, de megosztom, hátha valakit érdekel és még nem törlik.
Olasz képviselőnő - deep stat - május 14 - videó felirattal -
Z.É.T.
őstag
"Azon emberek, akik azt hiszik, hogy mindent tudnak, elég idegesítőek számunkra, akik tényleg tudunk mindent."
(Isaac Asimov)(nem tudom, miért jutott ez most eszembe
)
-
Z.É.T.
őstag
Működni látszik az egyik vakcina, 8 fő (humán) teszt alapján
Röviden: az első (korai) fázisban 8 fő alapján működni látszik a Moderna vakcinája, a kettes fázisban további 600, majd a harmadikban több ezer fővel mennek tovább, ha minden jól alakul, év végén/'21 elején elkezdhetik gyártani.
(a cég részvényei kilőttek)[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Most is kicsit lassú, körülményes, de ismét van benne hasznos meglátás is:
Koronavírusról biofizikus szemmel 05.18. Youtube(a kommentek között is van egy hosszabb, informatív válasz tőle)
-
Z.É.T.
őstag
Az iskola témához.
Már nem tudom, hogy pár napja itt, a "komolyan" topikban, vagy máshol futottam bele az eredetibe, de most a 888.hu fordításában itt a Harvard tanulmánya a gyerekek szerepéről, árnyalni a képet. -
Z.É.T.
őstag
válasz
Jablocskov #36119 üzenetére
Napok óta, több felvetés kapcsán is vártam a "vírusterhelés" kifejezést.
Az összes - és az nem kevés - olvasmányom alapján kijelenthető, hogy ez egy jelentős körülmény és magam is úgy vélem, hogy - egyebek mellett - ez lehet a kulcs. -
Z.É.T.
őstag
válasz
radi8tor #36832 üzenetére
Talán azért, mert belefáradtunk - legalábbis én biztosan - a sok felesleges körbe, utánajárni a Gődény és tsai által citált embereknek, akikről majd mindig kiderül, hogy vagy érdekelt a véleményének hirdetésében, vagy rohadtul nem szaktekintély (sokszor kókler), vagy nem az, akinek mondják, de volt már olyan is, aki hosszas keresés után "sem létezik". Én egészen az elmúlt hetekig minden ilyen "alternatív véleményt" megnéztem, meghallgattam, elolvastam, legalábbis addig jutva a cikkben/videóban, amíg az első tévedés, vagy csúsztatás, vagy hazugság nem jött szembe.
De még ha nem találtam egyértelmű ilyet, akkor is szkeptikusan állok minden olyan véleményhez, amely mondjuk 1:500 arányban áll a (valódi) szakértők véleményével szemben.
Szóval, a Gődény-félék csúsztatásai nem csak kib@szott fárasztóak azáltal, ha utánanéz az ember, de kifejezetten kártékonyak is, mert a legtöbben nem veszik a fáradtságot az informálódásra, de a hitrendszerükbe beépítve nagy bőszen osztogatják tovább.Ne értsd félre, nem neked szólt, csak már kiborult a bili a sok magukat okosnak gondoló, mégsem gondolkodók miatt.
És kurvára nem a vírusnak drukkolok, mielőtt ez jönne.
Van már a tágabb körben halottunk, a szűkebben meg sokat küzdők, hónapokkal később is maradandó (szag/ízvesztés, krónikus fáradtság) tünetesek, persze tünetmentesek is. -
Z.É.T.
őstag
Srácok, jól emlékszem, hogy valami PH! prémium előfizetéssel láthatatlanná lehet tenni az orruknál fogva vezetett, konteós, álhíres - valódi - rettegőket, akik azzal töltik az idejüket, hogy a félelmük miatt felépített hitrendszerüknek megfelelő valóságtagadásukat - átlátszóan művi - magabiztossággal terjesszék?
Hasznos infókért és épeszű véleményekért járok ide, tök jól megfér egymás mellett a többség véleménye, következtetése, de nem esik jól itt is a Facebook kommentelők színvonalán kommunikálókat, a nekik nem fekvő infókat ignorálókat kerülgetni.
Szóval, jól rémlik, hogy van valami ilyen "letiltós" funkció?
Köszi előre is! -
Z.É.T.
őstag
válasz
bulikavagyok #37152 üzenetére
Köszi és radi8tornak is.
Még azt kell megnéznem, hogy a nem hivatalos PH! app is lekezeli-e, de ennyit simán megér.
A TéGék és Modik meg remélhetőleg nem tolják a táplálékkiegészítők, vitamincsászárok és pusztakézzel operálók zsebét, csak azért, hogy "ne kelljen rettegni".A kétfelé választás jó ötlet LENNE, csak kivitelezhetetlen szvsz, meg én pont azt tapasztaltam, hogy a valódi rettegők pont a "laposföldesek" között vannak többségben.
-
Z.É.T.
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Pontosan.
Én is ezt magyarázom hónapok óta az ismerőseimnek, de a vírustagadókról és bagatellizálókról lepattan. Ez van, nem csak a járvánnyal, de a "rossz következtetéseket levonókkal" is meg kell küzdeni. Szerencsére azt látom, hogy - bár a számuk az utóbbi hetekben nőtt - még mindig csak egy hangos kisebbség, azonban elég ragályos a viselkedésmintájuk.
És igen, ezen a világ és országunk vezető politikusai és a sokszor ellentmondásos intézkedések sem javítanak, nem lehet 100%-ig a Gődény-féle szélhámosokra hárítani a felelősséget. -
Z.É.T.
őstag
(szekra megelőzött, de hagyom a link miatt)
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz
nubreed #37728 üzenetére
Addig "jó", amíg az egészséges fiatalok között terjed elsősorban (jelenleg 26 évet olvastam) és nem nagy vírusterheléssel. Csak sose jöjjön el, amikor elkezdik továbbadni a szülőknek, nagyszülőknek, csökkent immunitásúaknak, nagyobb üzemekben, élelmiszeriparban, stb dolgozóknak. (hiú ábránd)
És akkor majd - rossz esetben és nagyon nem kívánom! - kiderülne, hogy az a gazdaságnak is rosszabb, nem csak az egyénnek, mint egy arányos védekezés.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz
papaya #37743 üzenetére
És itt érdemes hangsúlyozni, hogy ha 5% felett van a pozitívak aránya, az azt jelenti, hogy keveset tesztelünk.
(és nem azt, hogy azért ugrott meg, mert "túl sokat")
És talán még azt is érdemes hozzágondolni, hogy ezek között szép számban lehet azon tesztek száma, amely második negatív miatt készül.
De azt se hagyjuk ki, hogy színház, média, kormány, sport stb átfogóbban tesztel, ami a mérleg másik serpenyője.
Meg azt se, hogy a magántesztek egy része be sem kerül a hivatalos statisztikába. -
Z.É.T.
őstag
Bocsásd meg, hogy csak az első találatot hoztam és nem egy tételesen cáfolót, de meg kell kérdeznem, mert az ilyen megosztásoknál mindig bizonytalan vagyok: trollkodás, vagy tényleg hiszel az ilyeneknek?
-
Z.É.T.
őstag
És talán azt is érdemes sejteni, hogy ezek
~ egy héttel korábbi adatok is lehetnek.
"felhívta a népegészségügyi központot, ahol közölték, hogy még nem került be a rendszerbe, sőt azt is hozzátették, hogy még csak az augusztusi 17-ei, vagyis az egy héttel korábbi esetek feldolgozásánál tartanak"[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Tudom, hogy furán hangzik, de ALKUDOZZANAK telefonon az illetékessel, ha valami nem logikus időpontot mondana elsőre!
Nem mindegy, hogy egyikük kontaktszemélyként került képbe és egyszerre letesztelték az egész családot, vagy egyikük tüneteket produkálva pozitív lett és utána tesztelték a többieket, vagy valami harmadik forgatókönyv.
A lényeg, hogy próbálják felgöngyölíteni fejben a sztorit, mert a kontaktkutatás sem nulladik naptól indul.
Egyébként meg teljesen kaotikus és lassú, körülményes az egész rendszer... :(
Kitartást nekik![ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz
idegen lény #39840 üzenetére
Saját véleményem: a magam részéről nem gyűlölöm.
Ez tipikusan azon dolgok közé tartozik, amit otthon, a négy fal között bárki megtehet.
Ha nyilvánosan csinálja, akkor:
a) jó szándékból teszi, mert nincs kifejlődve az agya - gumiszoba
b) haszonlesésből - börtönA többi oké.
Ja, szakállas is vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Stanlee #39922 üzenetére
Mindig van rosszabb :D
Mintavétel -
Z.É.T.
őstag
Pedig véleményem szerint "csodát tettünk", csak valaki elfelejtette belekalkulálni, hogy ~1 éven keresztül kellene tenni, nem lesz elég a 2-3 hónap.
Most pedig bízhatunk a csodában, hogy a kipcsak vér nem válik vazze.Új-Zéland elég fehér?
Tudom, az meg szigetország.Magamat sem értem, miért nem bírom ki, hogy ezekre a csőlátású felvetésekre ne reagáljak néha, de ígérem, hogy ezentúl igyekezni fogok!
-
Z.É.T.
őstag
válasz
FrezeR #40315 üzenetére
Nem tudjuk, kinek van igaza, de mindig gyanús, ha érdekelt a vitaminbizniszben ÉS "különvéleményt" fogalmaz meg.
Nem török pálcát felette, de volt ilyen is:
Orvosok az álhírek mögött. -
Z.É.T.
őstag
válasz
FrezeR #40330 üzenetére
Teljesen jogos felvetés, eleve minden és mindenki gyanús, aki a témában nyilatkozik és talán jól is van így.
Én viszont megfordítom:
Egyre több olyat látok, aki nem kételkedik a véleményekben, a számokat misztikusnak tartva ignorálja azokat és választ magának egy irányt, azt, amelyik kényelmesebb, a konteók útját. (és még osztogatja is kritikátlanul, bőszen.)
Tegyük fel, hogy a Gődény - Letoha - Lenkei vonal téved (vagy csúsztat), abból azért elég nagy baj lehet, egyrészt extra halálozásban, másrészt egy polgári fegyelmezetlenség miatt bedurvuló járványhelyzet okán még nagyobb gazdasági kárt elszenvedve egyénileg és országosan is.
A vitaminneppernek mindegy, így is, úgy is degeszre keresi magát a helyzeten.
Míg akkor, ha a világ tudósainak 99%-a téved, legfeljebb némi kényelmetlenséggel szembesülünk, de talán megússzuk visszafordíthatatlan károk nélkül.
A márciusi lezárások eredményességét már nem tudjuk meg, a következményeit így is viseljük.
Megéri tetézni ezt sokkal nagyobb gazdasági- és életáldozattal, ha "véletlenül" tévednek a business urak?
Kormányunk pedig - a logikátlanságoktól függetlenül - most eléggé elengedte a gyeplőt, már - már közelebb a Gődény-iskolához, mint a járványügyi szakemberekéhez.
Mit akarunk még?(jóval hosszabb és összetettebb a téma, de remélem érted, mit szeretnék mondani)
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Steam Deck
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Szürke zóna
- Diablo IV
- Érdemes gyorsan frissíteni a 2 TB-os Samsung 980 Pro SSD-ket
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Hobby elektronika
- Ennyibe kerülnek itthon a Redmi Note 12 modellek
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom