- Jól reagáltak a befektetők az Intel új vezérigazgatójának hírére
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
LuckyL #122329 üzenetére
Talán a másik topikban találsz olyat, aki nemrég vett fel variáns oltást - ugye kicsit az összetétel is változott az 1évvel ezelőttihez képest. Nekem továbbra is az az elméletem, hogy nem jó, ha túl közel van egymáshoz két oltásdózis és emiatt volt a rakás oltási reakció sokaknál a 2.dózis után.
#122330: szuper dolog, hogy a covidra jól reagálsz
. Viszont a szerencse forgandó, egy későbbi változat már lehet problémásabb lesz, úgy egy év múlva mindenképp visszanéznék a "piacra", hogy milyen variánsok és oltások vannak. Most így átesés után tuti nem vennék fel semmilyet.
A bacikra oda kell figyelni, pl nincs-e valami külső forrás, ahonnan folyamatosan kapod (légkondi?). -
válasz
Dorian #122323 üzenetére
Omikronosat, de vagy 6verzióval korábbit ("ba.1", amikor már volt ba.2, ba.5, be, bf, bq, xbb útközben jó nagy ugrásokkal). Én kb 2 hete erősen covidgyanús voltam: magas láz, íz+szaglásvesztés 2 napig de 2 antigén teszt is negatívra jött ki, úgyhogy kihagyom (2 oltásom és egy igazolt omikron átesésem van korábbról).
-
-
válasz
MaxxDamage #122294 üzenetére
Hajrá, jobbulást
. A covid úgy tűnik komolyan nem fog rajtad, ami jó hír.
-
válasz
MaxxDamage #122286 üzenetére
-
válasz
MaxxDamage #122284 üzenetére
minimum ablakot nyiss dél körül. jobbulást
-
-
-
-
-
válasz
lacafaca #122260 üzenetére
Hol írtam, h holnap rohanjon szuriért? Alap, hogy fertőzés után pár hónappal érdemes.
És igen, a káposztaimmunológia II. álmoskönyvek azt írják, hogy bármilyen szuri tudja legalább részben boostolni a korábban beszerzett antitestkészletet. Most szerzett ba.5-öt, rákeverve a jó távoli rokon vuhanit eléggé ki lehet szélesíteni a védelem spektrumát.
De ok, nekem mind1, hallgasson alusipkára, hátha a következő kör is bele fog illeni a súlyosbodó sorba.
-
-
válasz
t72killer #122249 üzenetére
Ja még1 "oltakozással" kapcsolatban: nálunk a trógerebb nhs-esek nem fertőtlenítik a bőrt, ahova megy a tű. Érdemes egy kis alkohollal(kézfertőtlenítő) buli előtt lemosni saját kezűleg... Egy itteni ismerős elég fura foltot(v hólyag, már annyira nem emléxem) mutatott az oltás helyén, és "természetesen" nem törölte le a szurkálódó oltás előtt. Mo.-on nem tudom mi a higiénia szitu.
#122256: Ex utcabeli 31 éves srác simán belehalt tavaly, még mielőtt a korosztálya kapott volna oltásokat. 20-40 közötti oltatlan populációban van úgy 5-10% esély akár végleg maradó longra és 1 ezrelék körül zsákra. A doki visszaadhatja a diplomáját, vagy a párod csavarintott egyet a történeten...
-
válasz
#24845312 #122254 üzenetére
Hacsak nem valami homeo-bio-ezo vonalra becsavarodott kamuorvo$ az illető (ld pl Letoha), akkor oltást fog javasolni. Mindenkinek*. Az már tényleg változó, hogy valamelyik orrba-szájba oltatna vuhani löttyel minden második kedden (DobsonSzaby) vagy megpróbál valami racionalitást vinni a rendszerbe (britek, akik eleve az első 2 dózist 12hétre adták, ill fertőzés után 4 hónapig nuku oltás).
Mivel alapvetően tartózkodz a dologtól, én se baltával esek neked, hogy iszkiri 3at instant beadatni - főleg, hogy hegynyi irodalma van milyen erős védelmet alakít ki egy fertőzés(ek) után beadott oltás
.
*a népesség kevés%-a genetikailag annyira szerencsés, hogy egyáltalán nem fog rajta a covid. De ha már egyetlenegyszer pozitív tesztet produkáltál akár tünetmentesen, vagy teszttől függetlenül tüneteid voltak, akkor nem tartozol közéjük. Ennek a kevés%-nak lehetne esetleg mondani, hogy nem szükséges a szuri.
-
válasz
#24845312 #122251 üzenetére
Nem szereti a szervezeted a lidocaint. A fogdoki első körben nem tudom mit tud csinálni, nem hiszem, hogy van kéznél másféle fájdalomcsillapító szuri
?
Emellett nyugodtan elmehetsz egy lövet mRNS-re. Mint fentebb írtam, mivel már vastagon megalapoztál neki, egy darabig nem is kell több. a fertőzésre 1db mRNS simán ad 3-4 oltásnyi védelmet. Ha valahol ki tudnád bulizni, hogy hunyjanak szemet a 2 alapoltás hiányán és egyenesen egy omikron szurit adjanak, az lenne a legjobb.
SzVSz év végére/jövő tavaszra ugyanolyan buli lesz, mint 2020, 21 és idén tavasszal, érdemes lesz élesített antitest-készlettel nekifutni.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
V.Stryker #122224 üzenetére
akkor inkább benzinnel locsold a következő 1-2 hónapban a munkadarabokat
.
Respect+jobbulást!
#122226: pl Csollány-féle genetikai pech ellen érnek valamit. Ez mondjuk a lakosság <20%-a, de ha nem voltál benne eredetileg, egy időközben lefutott covid simán belerakhatott. De ahogy nézem kórházig+longig simán jutnak tömegek akár 3 régi oltással is. Én ki is hagytam a 3. vuhani levest és a legújabb elérhetőre (ba.5) várok. Addig tartózkodunk a húzósabb partyktól, persze gyerek bármikor hazahozhatja.
-
A fals negatív PCR elég ritka, de létezik - és az is igaz, hogy ahol a covidot elkapod, simán lehet más is, ami torokfájdít. Nekünk (egész család) is volt a nyáron torokfájós nemcovid-nyavaja, családi szinten ellőttünk rá 6 antigén és 2 PCR-t kb 3 hétre elhúzva, mind negatív volt.
-
Naigen, de 1 ezrelék mortalitása az influenzának is van, amivel kapcsolatban elfogadta a társadalom, hogy nem lockdownolunk.
Kína eldöntheti: vagy végső pusztulásba viszi a gazdaságát a permanens lockdownnal, aminek az említett buszbaleseten túl jelentős számú egyéb okból elveszített áldozata lesz még, vagy kitalál egy exit-stratégiát, ami esélyesen a ba.5 speckó booster utáni eleresztés.
-
Ha rendesen oltott populációra engedte rá a vírust, akkor ez az oltatlanok magánjellegű problémája. Viszont kérdéses, hogy az akkor nem oltható gyerekek körében mekkora problémát okozott a nyitás.
Kína boosterezzen, ne karanténezgessen. Mit tökölnek, miért nem voltak képesek egy elölt omikron alapú boostert megszülni
?
-
-
"Súlyos balesetet szenvedett egy autóbusz Kínában, amely koronavírus-fertőzötteket szállított a kijelölt karanténba. 27-en életüket vesztették, további 20 utas megsérült." [link]
Magyarul az állam a halálba küldte őket, kötelező jelleggel. Ez a hozzáállás lehet előbb-utóbb visszaüt...
-
"65 embert megölt a 6,8-as földrengés Csengtuban, de a lakók a covidos korlátozások miatt nem hagyhatták el otthonaikat" [link]
-
-
válasz
lacafaca #122170 üzenetére
Ja, én egy szóval se állítottam, hogy a papírnak bármiben igaza lenne. Csupán ahogy a Mein Kampf és a Lenin összes is elfér a megfelelő könyvespolcon, ilyen tardságokról sem árt tudni. A gombamód szaporított FB-csoportoktól már megcsömörlöttem, ez sokkal érdekesebb.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
laszlohu #122139 üzenetére
ha nem vagy 80+ multirákos politikus, akkor idén még úgysem eresztenek oltóközpont közelébe azokkal az oltóanyagokkal. én januárban vettem fel a 2.-at, 3.nak csak az új fajtából vagyok hajlandó, ez reálisan kb pont jövő január-február nálunk (uk) és nálatok is.
Ingyenes lesz, ha nem lenne, azzal tele lenne a sajtó.
-
-
-
A nagy képet kell nézni. Valóban brutál gazdasági válságot eredményezne vöröskína csődje, de az agresszíven terjeszkedő rezsim kiiktatásával igen valószínű így elkerülhető lenne egy világháború. Én inkább számolok pár ezressel kevesebbet, de látom a gyerekeimet felnőni, családot alapítani, stb.
"Ha elengedik a járványt, ... Csurig telnek az egészségügyi intézmények (amikből Kína nagyon rosszul áll), és megugrik a halottak száma"
Így van, most szépen rájuk szakad a szippantóskocsi amit 2019ben a világra eresztettek - jó anyaggal dugig töltve. Megérdemlik. -
válasz
dellfanboy #122116 üzenetére
Eléggé egyéni. A "tipikus enye" lefolyás 2-10 nap. De ugye lehet full tünetmentes és gépre kötött belehalós is.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Gsx-rr #122055 üzenetére
Nekem pl azért számít, mert lehet vennék majd fel az újfajta oltásból. De mindenképp több, mint 6 hónappal egy fertőzés után. Így sokkal többet ér, mint rohamtempóban ráoltva.
Mondjuk könnyen beszélek, itt a polcon egy rakás ingyenteszt amit a nejem melóhelye sózott ránk. -
-
válasz
LuckyL #122047 üzenetére
Nálunk 1xerű: 12 alatt mindenki oltatlan volt és csak azt kerülte el a covid, aki nem járt arra. Omikron variáns, hálistennek a deltához eléggé tanyán éltünk.
De olyat is mondhatok, hogy a covidos kicsikkel egy szobában/ágyban alvó nejem kettőt nem tüsszentett és 2 negatív pcr-t + négy negatív antigén-tesztet csinált (melóhoz kötelező). Friss 3.Pfizerrel. Ennyit arról, hogy a zóttott könnyebben kapja el.
-
válasz
LuckyL #122045 üzenetére
Nyilván, a zóttás öl butít, nyomorba dönt és még majomsexvírusos is leszel tőle:)).
Ezek alapján a fiam osztályában egyetlen gyereknek se lett vna szabad covidosnak lennie, egyik kis haverjának meg még véletlen se kellett volna 4 hetet kórházban lennie. (Itt uis semmiféle gyerekoltás nem vt, amikor beütött a kórság).
-
-
-
válasz
kpityu2 #122029 üzenetére
Ez most az, amikor a gyíkemberek meg akarják hekkelni a håttërhatalmakokat és még félkész állapotban szabadították ki a biofegyvert. Így az tizedannyi pusztitást se végzett, amit kész állapotban tudhatott volna.
Erre a håttërhatalmakok nagyon felszívta magát és kifejlesztette a kifejezetten gyíkemberekre veszélyes monkeysex-vírust.
-
-
-
-
-
-
Ezért vírus a lelkem és nem pl pogácsaszaggató
. Van rajta 5zsák mutáció, értelemszerűen terjedni fog a korábbi, max 2zsákos szinten szerzett védelemmel rendelkezőknél. A BA.1-2 pozitivitási rátáját amúgy még mindíg nem értük el. Bár tény, ezt erősen befolyásolhatja a tény, h január-februárban aki tünetes volt ingyen tesztelt (=kazal pozitív), ma viszont csak az eü/care dolgozók rutin tesztjei mennek (=kazalnyi negatív). Tény: a ba.5 alatt mért kórházi számok alacsonyabbak.
-
-
válasz
lacafaca #121955 üzenetére
Á, címből azt hittem, vmi új cucc
. Én nem tudom hogy áll ez a szuperterjedés, mi még mindíg nem kaptuk el. Mondjuk belejátszhat, hogy a gyerkőcök és az én orrom-torkom is foglalt most/még egy tesco-tbc-vel. Lehet olyan fajta, ami nem hagyja érvényesülni a covidot. Mondjuk óránként 2-3 intenzív orrfújást nem tudom, mi él túl?
-
-
-
-
-
válasz
syberia #121908 üzenetére
Kopik a németem, de azért nem annyira, hogy kibogarásszam a jellemzően mélyre ásott lényeget:
"Ärzte müssten über Nutzen und Risiken der Behandlung vorab ausreichend informieren, sodass die betroffene Person eine informierte und freie Entscheidung treffen kann. Auch die Konsequenzen für die Ärzte werden in der Beantwortung erwähnt: „Die Funktion der Aufklärung ist die Wahrung der Entscheidungsfreiheit der betroffenen Person.“ Und: „(…), dass eine mangelhafte Aufklärung, die nicht dem Stand der medizinischen Wissenschaft entspricht, eine Verletzung der ärztlichen Berufspflichten darstellt. Das kann sowohl verwaltungs- und/oder disziplinarrechtlich geahndet werden als auch haftungsrechtliche Konsequenzen nach sich ziehen.“"
Magyarul semmiféle Guillotine-ra nem fogják az osztrák dokikat cibálni, ha a kis infóprospektust, ami az oltásokhoz jár, odaadják a usernek. Legalábbis nálunk ez volt az alap, egy bő 5perces kikérdezés után. Tudom, Orbanisztánban spórolnak az EÜ-n és már miniszter sincs, így a nyomtatópapírt is széthordta a többi gazdaságzsebbepakoló minisztérium, így nem is volt tájékoztató. -
-
-
válasz
lacafaca #121890 üzenetére
Egyáltalán nem döglöttek ki, az ex-melóhelyem klímája miatt nekem minden nyáron volt min 2-3hét nyűgöm 10 éven keresztül
. Mondjuk azt meg nem mondom neked, h bacik vtak-e vagy vírusok, dokiig azért hálistennek 1x fajult a dolog, akkor is hazazavart egy doboz ibuprofennel.
Hogy most mi a sz.r van, nem tudom, de ez az első tömegbejárós nyarunk itt, lehet csak be kell lakni a helyi faunát. Ja+itt nem járok szaunába, sztem vissza kéne szokni, nagyon jó cucc.
-
válasz
Cranium #121885 üzenetére
Biztos covid, pozitívak lettek a tesztek? Én egy saccra 3 hetes tesco-TBC köhögős sz.rból kecmergek kifelé laaasan, de mind a 6 (7?) teszt, amit ellőttem rá, negatív volt.
Sajna ez egy ilyen sz.r év, az oltás nem sokat ér és a virnyák megtanulta, hogy az átesés se nagyon védjen.
-
-
-
válasz
kpityu2 #121865 üzenetére
"Even a “mild” case in a vaccinated individual can lead to long-term issues which cause a measurable uptick in all-cause mortality in the first 6 months, and get progressively worse with time."
ok, akkor mi a terv
? pl időgép, és a CHO helyett t72-re hallgatni még 2020 februárban?
A lockdownokra elfogyott a pénz, maszkot fel-felhúzni még ok, de maszkban élni?
Hatékony oltást (variáns-spec orrspray) meg valahogy nem akaródzik a bigfarmának (©Laca) kifejleszteni, csak a múzeumi vuhani, szuris kivitel löttyöt nyomatják negyedjére (!!) is a fogyasztóba. Pedig nem mondhatják, h nem kaptak eleget a fejlesztésre. -
válasz
lacafaca #121864 üzenetére
a szurkálás messze nem terjed olyan jól Shithole-iában, mint egy jobbféle kórokozó. kedvencem D-Afrikában valami <30% lehetett az átoltottság, amikor az omikront felköhögték.
Elsőre a 80+ kriptoszökevényeket oltották, az 5 alatti gyerekeket még mindíg csak Kínában + pár kínai szerre ráállt országban. Ez durván kontraproduktív, ha népességet akarsz csökkenteni. Pláne ha a nyers vírus szuri nélkül elég hatékonyan szedi lefele a terhes nőket. alapelv: if it's workin' don't fix it...
kieg: a budiarcú smiley méretét tudod szabályozni, ha a címsorban tetszőlegesre átírod a méretét
:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/81/Roto2.svg/24px-Roto2.svg.png -
válasz
-Skylake- #121861 üzenetére
találjunk ki egy jó vírust és eresszük el
A mainstream tudorok által hangoztatott oktatás-felemelés azon kívül, hogy kb annyira esélyes, mint egy jehovást meggyőzni az evolúcióról 1 órában, kb 50 évvel elkésett. Kínai mintás, erővel betartott egykeprogramok kellenének a szaporisztánokban. Igen, pl Szaúd-Arábia is az, hiáva van pénzük repülővel importálni a skót epret.
-
válasz
lacafaca #121858 üzenetére
ez olyan Grétásan hangzott. A "7milliárd" nyom ki magából méhenként 7 gyereket olyan helyen, ahol többezer km-re víz sincs. Ez bizony akár tetszik a béelem-píszí közönségnek, akár nem, tökéletes koprodukció az évi 2x balira-tahitire repülő nyugati, a cápauszonylevesért Madagaszkár és Argentína vizeit pusztító kínai (+a tenger sok külön mesét megér
), és az utolsó 3 fűszálat lelegeltető száheli között. Az egész egy egyszeri történet lenne, ha általános lenne a pl Japánoknál jellemző természetes fogyás, de valahonnan megis odarakják a +milliárd pulyát, aki ha mást nem is, enni+inni akar.
A felesleg meg feltűnik a földközi-tengeri vízitaxisoknál és a gyereke már SUV-vel viszi az unokát a szomszéd utcában lévő oviba.
Amúgy a 'zóttások tehetnek róla, ha nem oltották volna végig őket, akkor a 7ből marad 3, problem solved.
-
válasz
-Skylake- #121853 üzenetére
A recept annyi, hogy messze nem kell ennyi humanoid erre a bolygóra - ahogy a végére írtad. Erre nem a műhús a megoldás, mert az a tömeg által okozott millió problémából (pár db: maga a tömegnyomor, szemétKONTINENSEK, kihalási eseménnyé fokozott pusztítás) ez csak egyetlenegyet old meg, azt is úgy, hogy még tovább nőhet a tömeg.
Érdekes, egy klíma, stb csúcson nem láttam még, hogy célul tűzték volna ki: akkor 10év múlva legyünk 5%-kal KEVESEBBEN.
-
válasz
lacafaca #121844 üzenetére
talaj: pl ilyeneket művelünk vele
bár ez semmi a sok ólomhoz, nem-lebomló szarokhoz képest -
-
-
-
-
-
válasz
snecizero #121783 üzenetére
50/50. Én mostanában járok végére egy köhögőfrászos tesco-TBC-nek. A fél városka így köhög, de határozottan nem covid, vmi 6 tesztet lőttem el rá az elmúlt 2 hétben.
#121787: az immunrendszered csinálja a lázad, ha 38.8 kell, akkor 38.8 kell. Láz nélkül komoly baj lenne (lassabban szaporodnak a fehérvérsejtek). A gyulai kolbászból (élelmiszeripar:))) nem fogok engedni
-
-
válasz
syberia #121774 üzenetére
Minden kórokozóvariánsra és minden szervezetre más és más a végeredmény. Egy szaki úgy mondta, hogy leegyszerűsítve olyasmi, mint a nyelvtanulás: ha egy bizonyos akcentusban megtanulsz egy nyelvet, az valamennyire rajtad fog maradni. Hogy ez a "valamennyi" mennyi, rengeteg faktortól függ, és bár lehet komoly hátrány, ritkán tragédia.
A coviddal kapcsolatban a nem-túl-vészes "oroszos/németes/franciás" beütést sejtek, messze nem egy indiai-kínai"angol" kategória (beszéltem jópárral, nem ritka körükben a "tragédia*katasztrófa*tolmácsotkérek" szint). De ez még a delta-ba.1 páros összejátszásából jött ki, az újabb mutánsok lehet totál másképp viselkednek.
-
-
-
-
válasz
syberia #121763 üzenetére
Ez egy totálisan logikus és működő mechanizmus. A parazitákkal élők igen nagy %-a egy rakat vitamin és tápanyag hiányában szenved, mert a jószág elszedi tőlük. Ezentúl egyéb problémákat is felvet egy bél, szem, szív, agyféreg jelenléte, melyek igen gyorsan prezentálhatnak comorbid tényezőt covid mellé. A shithole országokban ezek a cuccok tömegével tenyésznek.
#121764: emberből is kinyírja simán. Csak pl szívféregnél ha túl nagyra nő, nem érdemes a helyszínen megdögleszteni. Brutál cuccok vannak, elalvás előtt ha megnézegetted őket, nyomj le egy alien-szériát, hogy nyugisakat álmodj...
-
-
válasz
syberia #121757 üzenetére
Vasvillát mindenkinek a kezébe
.
Farmos meló = D-vitamin, mozgás. Nem mondom, hogy megment a covidtól, de akiben nincs Csollány-gén, annak jól jön.
Ja és ha kint a szabadban húzza ki a beteg napokat, akkor nem lélegzi vissza a tonnányi vírust sem, amit kibocsát a szervezete. Persze cipekedni nem ajánlatos.
-
válasz
lacafaca #121752 üzenetére
. Nálatok még ilyen apartheid van, hogy leszedik a népet a buszról, maszk nélkülieket a jobb oldali árokba, oltatlanokat baloldaliba?
Utána kell néznem milyen speckó maszkban eresztenek át ajrópán júliusban
+ fogadnék, h fizetős teszt is kell egyik-másik vasfüggönynél.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest