Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mlinus
őstag
www.hwr.hu
Más is használ itt HWR internetet? Úgy látszik nagyrészt ex-Tvnetwork (olyan helyeken is szolgáltatnak).
Én a 14. kerületben használom, 20mbites csomaggal. Maga a sebesség szinte mindig megvan, még csúcsidőben is, a feltöltés (4mbit) kifejezetten kellemes, és szinte sosincsenek kimaradások. Az egyetlen hátrány az az, hogy sajnos csúcsidőben nagyon el tudnak szaladni a pingek.
Ami még zavaró, az az hogy docsis 3 hálóra docsis 2 modemeket adnak ki, és a support szerint ezért van az, hogy ha frekvenciát vált a modem akkor van egy 2 mp-es adatforgalom kihagyás, ami egy letöltésnél még nem akkora érvágás de online játék közben gáz.
Viszont úgy tünik hogy készülnek valamire, a mai nappal néha 35mbitre is felmegy a sebességem, talán lesz egy nagyobb emelés, és esetleg kapunk docsis 3 modemeket? Hát, reménykedni lehet!
-
mlinus
őstag
-
mlinus
őstag
-
mlinus
őstag
-
sonique
őstag
-
mlinus
őstag
Ezt a frekvencia váltást már bekötés óta csinálják, de csak most az új sebességnél nagyon észrevehető, hisz egyik frekvencián 15mbit jön, másikon meg 30. De azért hozzáteszem ez a frekvenciadobálás, amilyen gyakran történik, borzalom.
Egyébként nekem egy szerelő azt mondta múltkor hogy fognak új modemeket osztani, amik már D3 modemek lesznek.
-
sonique
őstag
igen az uj modemek aktuálisak lehetnek
mert mint a pdf ben olvashato 10-30mbitami most nagyon elérte a határát ...
na majd holnap felhivom a szerelöt és nem az ugyfélszolgalatot
mert multkor megadta a mobil szamat a srác
ö biztos többet tud mondaniyahh igen én is 14.kerületben vagyok népstadion és környéke
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
Szerintem ez azért van, mert néhány csatorna más sávszélességre van belőve. És ugye a HWR egy borzalmas hagyománya az, hogy 5 percenként dobál ide-oda, igy nagy a valószinüsége hogy egy csatornaváltásnál kiesel a 30mbites zónából. Én legalábbis ezt figyeltem meg.
Ha tényleg megvan valamilyen szerelőnek a mobilszáma, érdemes lenne érdeklődni hogy mit terveznek, és hogy tényleg osztanak ki új modemeket, mert szerintem már nagyon itt lenne az ideje. Ügyfélszolgálatot már próbáltam, de nem is értette a srác hogy miről beszélek
-
sonique
őstag
na ugyfélszolgalattal mar beszéltem
szerelöt még nam akarom felkeltenide a 30mbit sejétésemet tamasztja alá
ez a modem limitje
ugyans dupláztak 40nek kéne lenniejeleztem hogy igényem lenne egy 3.0 docsis modemre
de ugy nez ki hogy nem tud rola hogy ilyet szálitanak e márkésöbb informálodik a szerelönél ö biztos okosabb
és jelenleg nem hivatalos még a duplazas
-
sonique
őstag
na beszéltem a szerelövel
jön is hoz egy masik modemet ami talan nem valt ennyiszer csatornat
cirka 1 honap mulva jön majd egy levél hogy mindenki fáradjon be 3.0 as modemért
de még nincsaddig nem hivatalos a duplazas
teszt jellegel megy
és az ilyen hibákat varjak hogy ki tudjanak mindent javitaniés a jelenlegi modemek max 35öt tudnak
ami nalad is volt
az enyem még ennyit sem max 30at[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
Nem hiszem, hogy a modem hibája a csatornaváltás. Nálam háromféle modemmel próbálkoztak, mindegyik ugyanolyan volt (Cisco, Arris és most a Thomson).
Már egy másik topikban érdeklődtem, és többen is azt mondták hogy egész egyszerüen nincs rendesen bekonfigurálva a hálózat. Pl [link]
Én hiszek nekik, nem a modem váltogatja a csatornát, hanem a központtól érkezik a parancs erre.Az viszont jó hir, hogy 1 hónap múlva jön a D3 kánaán, talán azzal már nem lesz ilyen bugos a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
sonique
őstag
mikor jön a modemel majd rá kérdezek erre is a szerelötöl
de a linkelt leirás sajnos modem terhelésre utal mint ott is irták
tulterhelésnél valtna most ha eléred a modem limitjét de ezt a központ meg ugy érzékeli hogy valami nincs rendben ezért vált .. szoval lehet ez a hiba hogy nem a docsis 3as halozathoz valo 3as modemmel megy de ez csak talalgatas...
hogy neked régen miért valtogatot azt nem tudom de nekem idáig nem volt észrevehetö hiba
-
sonique
őstag
-
mlinus
őstag
Na, ezek jó hirek. Igen az 1-2 mps váltás jobb mint a majd fél perces (nálam az Arris modem volt ilyen)viszont mondanom se kell hogy online játékban iszonyat gáz tud lenni Főleg amilyen gyakran csinálja, még minimális adatforgalom esetén is csúcsidőben.
Akkor azt hiszem marad a kivárás. Jelenleg 18 mbit jön, pedig egy perce 30 volt. Bár egy pár gigás fájl esetén gyanitom igy is 20mbit fölött lenne az átlag mert kb 10x pakolna át a hálózat frekiről frekire, szóval az 1 hónapot már kihúzom panasz nélkül.
-
mlinus
őstag
ma iszonyat gyenge az internet.
Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 50, Received = 50, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 9ms, Maximum = 2410ms, Average = 97msa sebesség is ingadozik, de az nagyjából rendben van .Sajnos csúcsidőben mostanában nagyon lehal a ping megint, lehet a végén tényleg az lesz hogy kikötettem a fenébe és marad a 10mbites adsl.
-
mlinus
őstag
csak azt nem értem hogy hirtelen mitől lett ilyen szar. Már most délután 2(!) órakor ilyen:
Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 101, Received = 101, Lost = 0 (0% loss),
Minimum = 6ms, Maximum = 1916ms, Average = 114msPing statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss),
Minimum = 9ms, Maximum = 1192ms, Average = 113msami röhej, hogy maga a letöltés az rendesen megy, egyedül a feltöltés ingadozik.
és ez még csak 30/4 mbit... ha tényleg 40mbitesre raknak, akkor ezzel a hálózatkiépitéssel kb az is csoda lesz ha neten tudunk maradni.
amúgy kár hogy nem talált még ide más hwr-es, kiváncsi lennék hogy más kerületekben is ilyen fos a szolgáltatás.
mindenesetre holnap hivni fogom az ügyfélszolgálatot.
-
sonique
őstag
docsis 3as modemmel nem hiszem hogy lesznek ilyen gondok
mert ott több csatorna van összefogva
most meg 1-1 csatornat hasznalunk ki teljesenlehet mi vagyunk csak a hwr-nél
nalad azért durvabb a helyzet
nalam most oké193.239.149.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 106, fogadott = 106, elveszett = 0
(0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 7ms, maximum = 47ms, átlag = 20ms[ Szerkesztve ]
-
sonique
őstag
siman lehetséges a mostani konfig miatti szar latency
ha az az 1 szerencsétlen csatorna szarrá van terhelve ....ugye ha 3as modem lesz akkor mondjuk 4 /de inkább több/ csatorat hasznalsz amik igy nem mennek full speeden és nincsenek szarrá terhelve
de ugye kiderül ha végre lesz 3as modem
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
nos, akkor még 2 nap... talán.. a weboldalukon már van egy kis előszele, hisz a budapesti ügyfélszolgálatuk tovább fog nyitvatartani holnaptól.
nagyon durva amúgy, hogy pár napig tökéletes volt, még tegnap este is, pedig vasárnap este volt, mostanra viszont teljesen használhatatlan az internet az alapdolgokon és a nyers letöltésen kivül bármire.
-
kabelmania27
félisten
Másoknál is gond van a nettel Thomson modem esetében ha nem pozitív a jelszint.
Nálam webstar van, egyik nyáron -9,5 volt a powerlevel, szerencsére nem szakadt meg, ez a modem is jobban szereti a pozitív jelszintet
Most ilyen a jelszint egy kettes splitter után: Power Level 9.9 dBmV Signal to Noise Ratio 39.6 dBmV adási 45.5[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
nos úgy látszik késés van mert aug 2 van és még mindig docsis 2 modemet használok , ami mondjuk nem lep meg, mert nekem már februárban be lett harangozva a sávszélemelés, hogy majd áprilisban legkésöbb.
na mindegy.
viszont éjjel becsúszott a modem logba egy DocsDevResetNow, avagy a központ nyomott egy resetet, azóta 20mbit max, tehát a hálózati tesztnek vége.
[ Szerkesztve ]
-
sonique
őstag
nohát
mondtam hogy csuszik a modem beszerzés 1 hete kaptak csak meg a d3 teszt modemeket
és 1 hete fut a d3 teszt konfig csakmlinus
vége a tesztnek és ahol d3 modem van megy a 40csinalj egy modem restartot elvileg anyi jön rajta most amit a modem bir ...
és ha van elötte jelszint csökkentö vedd ki
inkabb menjen 6-8db el stabilabb vele a thomson modemviszont ilyen pinget most latok elöször
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
hozzám is jöttek új modemet berakni!
viszont volt egy elég érdekes gubanc, a thomson tcm 471 modemmel (kettő féle is volt próbálva) nem akart frekvenciát találni sehogysem, tcm 470-el viszont azonnal, úgyhogy ideiglenesen azt hagyott itt nekem a müszaki.
-
mlinus
őstag
végül visszajött a müszaki kolléga és kiderült hogy valami elcseszett módon keresi a frekvenciákat, és a 300 megahertzes d3 frekiket nagyon hosszú ideig keresi mielőtt megtalálja (akár 1 óra is lehet), hiába állitjuk be normálisan, hogy hol keresse...
szóval végül beszinkronizált, és most már 471es modemmel is tökéletes.
-
sonique
őstag
logban van nalad hiba ?
mert nekem van
Missing BP Configuration Setting TLVegyébként csak ugy jöttek hogy kop kop raknank uj modemet ?!?!
érdekes tegnap a szerelö gyerek még azt mondta hogy midnenkinek be kell majd fáradniaha nem titok privátba küld mar el merre fele vagy itt zugloban
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
Igen, kb úgy jöttek. Egressy út.
Több modemmel jött felszerelkezve, szóval biztos kaptak frissen egy szállitmányt, illetve más bekötésekről is beszélt ahol már ma cseréltek modemet.
Hiba nálam nincs, üres a logfile, viszont én magam tapasztalok egy elég nagy kellemetlenséget
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=8ms TTL=61
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=6ms TTL=61
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=7ms TTL=61
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=9ms TTL=61
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=399ms TTL=61
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=397ms TTL=61
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=397ms TTL=61
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=6ms TTL=61
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=395ms TTL=61
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=399ms TTL=61
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=9ms TTL=61
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=8ms TTL=61szóval ilyen furcsa ping spike-ok vannak, pár percenként. Hol 300ms ,hol "csak" 100. Ami azért érdekes mert mint látszik atomstabil az egész egyébként, de valamiért felugrik a ping.. kezdtem érezni hogy túl szép lenne a dolog ha a modemcsere mindent megjavitott volna .
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó fülhallgatók
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X230 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I 12,5" HD I Mdp I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X220 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I 12,5" HD I DP I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár- Lenovo ThinkPad X1 - i5-2GEN I 4GB I 128GB SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest