Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lacafaca #78000 üzenetére
Igen, kolkok, szociális juttatasert is álltak sorba már évekkel ezelőtt is egyetemen.
Ezzel nem kisebbitem a helyzetet, mert szarabb, mint volt, sokkal, de nem 0rol lett 100 a covid miatt, mert ez nem igaz. Pusztán ennyi.
"Ha a covidtól sem féltél, ettől (3. VH) miért félnél? szarabb megfulladni, mint felrobbanni" - Parci, Ukrajnai háború topic
-
Stanlee
őstag
válasz
lacos001 #77994 üzenetére
Az jo hosszu ido, amig nem lesz iskola.
Amugy nincs bajom azzal, hogy mutacio, meg FFP2-es maszk, meg vegzalas a hataron, csak adjanak valami statisztikat, hogy miert csinaljak azt amit, mert 1-2 szam bebofogese az nem alap a hardlockdown fenntartasara 2,5 honapig.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
válasz
lacafaca #77996 üzenetére
a politikai része oké, hogy így cseng majd le, de ez mondjuk engem kevésbé érdekel az egészségügyinél
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
válasz
lacafaca #78005 üzenetére
nekem inkább úgy tűnik, hogy sosem voltunk máshol. mindenféle társadalmi berendezkedésben egy szűk uralkodó elit szivatta a népet halálra, szó szerint. a demokrácia esetében bíztunk abban, hogy majd megold mindent (is), de nem, az egyenlőtlenségek ebben a rendszerben is kitermelik magukat és bármeddig szaladnak.
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
lacafaca
őstag
jól tűnik, mert valóban nem...csak sikeresen volt elfedve minden mocska az átlagember elől, aki jómódjában nem is akart tudomást szerezni a világ mocskosságáról "ez nem az én dolgom" cím alatt...talán most mindenkinek leesik, hogy csodák biza nincsenek, az egyik ember jólétéért 100 másikat zsákmányolnak ki
[ Szerkesztve ]
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
válasz
lacafaca #78008 üzenetére
kicsit is tájékozott embernek ez eddig is leesett szerintem. ezért is írtam korábban, hogy a kontextus is sokat számít, a most csődbe menő vendéglátós is a világ masszívan nyertes 10%-ában keresendő, minden bizonnyal...
-
válasz
Stanlee #78004 üzenetére
szomorúan hallom, hogy ez a németeknél is hibádzik, az ember szívesen bízna abban, hogy azért "jobb helyeken" ez úgy megy, ahogy mennie kell (bár tőletek tudni már egy ideje, hogy nem)
-
lacos001
senior tag
válasz
#20749568 #77995 üzenetére
Egy pillanatig meg sem fordult a fejünkben, hogy a tanárnénit hibáztassuk. Ő a legkisebb porszem ebben az egész helyzetben.
Pl múlt héten emailt küldött nekünk, hogy boldogulunk-e, hogy a lánynak megy-e a tanulás itthon és felajánlotta, ha bármi gondunk van, keressük. Szerencsére megbírkózunk a helyzettel. Egy ilyen embert, mint ő, sosem hibáztatnánk.
Rohamléptekben haladnak a tananyagban. Még nem tanultak minden írott betűt, de az elmúlt 2 hétben már 5 írott betű is befigyelt. Most jön a számolás 11 és 20 között.
Mondhatjuk neki magyarul, csak néz...(ezt már irtam)
Németül viszont nem "tanárnénisen" mondjuk neki, szóval ekkor is néz.
Már rájöttünk, kis kifaggatás után, hogy mit és hogyan ad le nekik a tantónéni. Azóta úgy megy minden nap.Viszont, hogy vissza is utaljak a fizetésére...
Videókkal is megtűzdeli a napi házi feladatot. Vicceskedik, hogy könnyebben felfogják mit is kell tudniuk, tanulniuk. Elég érdekes, hogy innen 240kmre lett felvéve az egyik ilyen videó a Bodesee partján Lindau városka táblájánál, mert éppen az egyik betű következett nekik a tananyagban.
Szóval valahol pár hét szabi nem Kurzarbeitos fizuért ilyen formában elég jó.
Biztosan melózik, háttérben is, ahogyan irtad, de ez azért....
Na erre utaltam...részletek nélkül ugye... -
válasz
lacos001 #78011 üzenetére
elsős gyerekkel azért ez kemény
-
válasz
lacafaca #78012 üzenetére
a fiam sakk "szakkörös"
(heti 1 órában tanulják a szokásos menün felül)
-
Floyd80
addikt
A bizalomról..
Kolozsvari Szalonna es Hir-Telen Beszolunk (kolozsvaros.com)
Ha befejeztük az egészségügyiek oltakozását, következnek a 60 év felettiek. Oltópontoknál kell majd jelentkezni. Nem kell, ők majd megkeresnek. Kimennek lakásra, ott adják be. Nem mennek ki, csak a mozgássérültekhez. Mégis kimennek, de csak a háziorvosok. A rendelőkben kell jelentkezni. Nem kell jelentkezni, majd megkeresnek, ha sorra kerültünk. Aki rendelőbe mehet, az menjen oda. Ne menjen, mert a rendelők nincsenek felkészülve tömeges oltásokra. Menjenek oltópontokra. Csak előbb várják meg, hogy értesítsenek, ejh… Mindenkit meggyógyítunk.
Rengeteg embert beoltottunk a hétvégén, 528-cal többet, mint amennyi vakcinánk volt. Ez meg hogyan lehetséges? (Erre sem válaszolunk). Lényeg a védekezés pontos, előre gondosan megfontolt, szakszerű megszervezése. A kórházak irányítását átveszi a belügyminiszter, a vakcinák beszerzését és terítését megoldja a külügyminiszter, az oltakozást megszervezi az operett főtörzs, az egészségügyi miniszter pedig felkutatja Hunyadi Mátyás csontjait, összeillesztgeti, majd rendez neki egy királyhoz méltó temetést. Ebben a sorrendben, mert előbb meg kell találni a csontokat. Ha valamelyik hiányzik, radioaktív izotópos eljárással kifaragjuk nikecellből, vagy gipszkartonból."Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
lacafaca
őstag
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
válasz
#20749568 #78017 üzenetére
nem, bár néha nem árt magunkat emlékeztetni rá
(vagy azt, aki a másikat emlékezteti az anyagiakra)
-
válasz
#20749568 #78020 üzenetére
nagyon rá vagy feszülve a vendéglátósokra. csak mellékesen említettem őket, vegyük is ki őket a képletből, mindannyiunkról beszélek. a lényeg az, hogy a nagy szenvedésben azért érdemes kitekintenie a honpolgárnak, hogy az ő nagy szenvedése kontextusba téve mit is jelent. gyerek fejjel egyébként tényleg nem eszem meg a kelbimbót azért, mert afrikában éheznek, de felnőtt fejjel éppenséggel nem dobok ki ehető kaját, mert...
nem tudom, amikor épp úgy érzem, hogy az én fájdalmam a legnagyobb a világban, nekem segít ez a kontextus.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
#20749568 #78022 üzenetére
hát, ez van. akkor olyan vagy, mint a hipochonder, aki bele akar halni a náthájába, és magyaráz egy végstádiumos rákosnak az ő nagy fájdalmairól.
nekem igenis segít, ha tudom, hogy kivételezett helyzetben vagyok, csak by default bele sem gondolok.
(azért segít, mert máshogy látom a saját helyzetem onnantól, ezen felül nem érzem úgy, hogy milyen igazságtalan velem az élet, hogy nem mégjobbabb...)
a kelbimbó is érdekes dolog, mert mindig utáltam
, de felnőtt fejjel... van egyáltalán olyan étel, amit nem ennék meg és inkább kidobnám? kelet-ázsiában azért sokkoltak dolgokkal, ott talán van, amitől annyira undorodik egy európai gyomor (nem is gyomor... inkább szem), de itthon? szerintem nehezen.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
#20749568 #78024 üzenetére
azon keseregni, hogy a szomszédhoz képest eggyel szarabb autóm van csak addig fájdalmas, amíg nem értem meg, hogy igazából nem járna autó ezen a földön... senkinek.
na, majd ha kiteljesedik az armageddon és mindenki elveszti mindenét, visszatérünk rá
-
Stanlee
őstag
Elnezest, meg par szam, trend Nemetorszagbol.
A hardlockdown kezdete ota, tehat nemsokara 6 hete nincs valtozas a halalozasi statisztikakban. A halottak 97%-a tovabbra is a 60 feletti korosztalybol kerul ki. 70% meg mindig 80-nal idosebb.
A frissen fertozottek kozott ugyanakkora %-ban vannak jelen a 60-as es a 80 feletti generacio, mint lockdown elott, a tobbi korcsoportban sincs elteres, tehat igaz, hogy nincs iskola, ovoda, sok bolt zarva, teli szunet, stb, nagy kulonbseg nincs. A nyaron legalabb a fiatalabb generaciok jobban fertozodtek, de most mar ez se jellemzo.
Ha igy nezem, a locdown nem igazan erte el eddig a celjat. Az idosebb generaciok nem lettek alulreprezentaltak, es az iskolaskoruak kozott sem lett kevesebb fertozott.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
válasz
#20749568 #78028 üzenetére
én nem erről beszélek már, de neked mindenről az jut eszedbe. nyilván nem így értettem.
-
Csókolom
tag
válasz
#20749568 #78035 üzenetére
nem Merkel-lel jatszotta a handy-Spiel-t, hanem magaval a covid-videokonferencia alatt. Vagy rosszul tudom?
De hogy a vilag milyen kicsi mutatja, hogy a eu vakcinamegrendeleseket az eu bizottsag (Komission) bonyolitotta le es annak az elnöke a regi ismerösünk: Ursula von der Leyen - a többit rad bizom
[ Szerkesztve ]
-
válasz
#20749568 #78034 üzenetére
igen, ez van, de közben egy topikba beleférhet, hogy másról is beszéljünk
-
Stanlee
őstag
válasz
Csókolom #78029 üzenetére
Nem teljes nyitasra gondolok, de azert enyhiteni lehetne itt Nemetorszagban.
A teljes pandemia idejere is, de az elmult 6 hetre is jellemzo, hogy a halottak legalabb 60%-a 80 ev feletti. Ha vedeni akarjuk oket, akkor vedjuk, teljesen elfogadom, a mi szuleink is pont ebbe a korosztalyba tartoznak, es senki nem akarja oket elvesziteni
A bajom az, hogy a hardlockdown nem hozta el a varva vart hatast, hogy legalabb a korosztalyok kozott legyen eltolodas a fertozottek kozott, tehat szazalekosan kevesebb oreg es tobb felnott, mig az iskolabezarasok miatt meg kevesebb gyerek fertozodjon. Semmi latszata nincs, annyi az egyetlen kulonbseg, hogy 25-30 ezer friss fertozottrol lement 10-15-re az ertek naponta, de ezen belul megoszlasban nincs kulonbseg.
Az oktoberi 50 halott/nap ertek felment 1000-re, az 1% alatti pozotiv tesztarany 10%-ra, intenziven is nagyjabol 6x annyi embert latnak el.
Igen, oltani is kellene, de az megint fotelhuszarkodas, hogy hogyan lehetett volna jobban csinali, tudom, utolag minden konnyebb, de masok is felhivtak a figyelmet mar korabban, hogy baj lesz az oltoanyag ellatassal.
-
Csókolom
tag
válasz
Stanlee #78040 üzenetére
szerintem igazad van [link]
-A mi megyenkben 50 helyett 200 volt nehany hete az ertek. Szodas (Söder) bevezette a 15 km-es kijarasi korlatozast kirandulas-szabadidö tevekenysegekre.
Most nehany napja kiderült, hogy ket idösotthonban voltak tömeges fertözesek es azok levonasa utan a megyenkben 70 lett (200-rol, 200 helyett) az Inzidenz
Ezek szerint eddig a magasabb ertekek ugy jöttek ki, hogy nem tünt fel (?) hogy az idösotthonok dobtak meg? Lehet egybe, ömlesztve kapjak az adatokat mire hozzajuk elernek es ugy hoznak belöle döntest?[ Szerkesztve ]
-
Csókolom
tag
Egyebkent azota mult heten Söder visszavonta a 15km-es szabalyt, miota ez igy kiderült (megirtak). Mar nincs ervenyben.
-
Stanlee
őstag
válasz
Csókolom #78041 üzenetére
Nalunk is a tomeges fertozesek idosotthonokban vannak, bentlako es dolgozoi szinten. Statisztikat jol megdobja egy 30 fos fertozes.
Az egyik nem allami csapat pont az ilyenek miatt tett is javaslatot mas szamitasi modszertanra, ami nem csak a fertozottszamot veszi figyelembe, hanem azt is, hogy ha mondjuk 1 helyen egy nagyobb kitores van, az meg nem jelenti rogton, hogy le kell zarni az egesz Landkreis-ot.
-
Csókolom
tag
válasz
#20749568 #78044 üzenetére
Bocs nalunk a Landratsamt tette ervenytelenne mert tervszerint 200 tol van 15 km-es korlatozas ervenyben. Nem Söder vonta vissza, hanem egyszerüen nem ervenyes tovabb, mert visszaesett 200+-rol 70-re (most 73). Ha megint 200 felett lesz, megint ervenyben lesz a 15 km-es szabaly
[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
Majd a Pampers mellé is ez jár majd.
Johnson & Johnson's Covid-19 single-shot vaccine was shown to be 66% effective in preventing moderate and severe disease in a global Phase 3 trial, but 85% effective against severe disease, the company announced Friday.
And, unlike the Pfizer and Moderna vaccines, it does not have to be stored in freezers. It can be stored for three months at refrigerator temperatures of 36 degrees to 46 degrees Fahrenheit.
Johnson & Johnson uses a weakened common cold virus, known as adenovirus, to carry genetic instructions into the body to prompt an immune response.
"A vaccine that's inexpensive, that's a single dose, and that has no cold chain requirements -- that's pretty good," Fauci told CNN.
Johnson & Johnson has said it's on track to produce a billion doses worldwide.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Floyd80
addikt
válasz
lacafaca #77986 üzenetére
Azt hittem, hogy ez bevizsgálási jóváhagyás, de nem, a tegnapi rendelet alapján lett engedélyezve. Magdika, hagyd a faszba, ne is nyisd ki, azt mondták, mehet a pecsét!
De ami röhej, hogy az OGYÉI a nevét adja ehhez, hozzon rendeletet a kormány, de akkor legyen övé a felelősség. Jó csak viccelek.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Formula-1
- Sweet.tv - Internetes TV
- VoLTE/VoWiFi
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest