Hirdetés
- YouTube
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- A Meta szerint nem az ő pénzük a megoldás az EU-s telekomgondokra
- DIGI internet
- ASUS routerek
- Szinte csettintésre készít majd videojátékokat a generatív AI
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- Bittorrent topik
- Linux Mint
Új hozzászólás Aktív témák
-
solti
aktív tag
válasz
Ricardo #23995 üzenetére
"Ezt közölnéd a 41 éves ápoló kislányával is aki elveszítette az apukáját?"
emberek meghalnak. Sokkal többen halnak meg naponta megelőzhető betegségekben. Ha csak a korona elleni harc töredékét szánnánk a szív és érrendszeri betegségekkel való "harcra" már kevesebben halnának meg. Vagy akár a rákot is mondhatnám.szerk : milyen maradandó károsodás? hány százaléknál? statisztikailag nem tűnik szignifikánsnak
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz
Ringman #24000 üzenetére
Ismét kérdezem, jártál boltokban, utcákon, kiránduló helyeken az elmúlt hetekben? Vagy otthon olvasod a cikkeket, és elhiszed, hogy hatalmas szuper korlátozó intézkedések voltak?
(#24003) Lauda: Próbáld értelmezni, mire írtam, hogy akkor gyenge vírus. Ha majd sikerül, tovább tudsz lépni. Ha nagyon kell segítek benne.
[ Szerkesztve ]
-
Iskolában jártál-e mostanában, ahol a padtárs ceruzáját rágja a gyerkőc/ad egy harit a másiknak az almájából?
Egyébként igen, 99% túléli és remélem 90%-nak nem lesz maradandó szervi károsodása (erről nincs részletesebb infó).
[ Szerkesztve ]
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
solti
aktív tag
unalmas a téma? ha a hivatalos rémhírkeltés érdekelne M1re kapcsolnék, nem a PHt olvasnám...
t72killer:
"Iskolában jártál-e mostanában, ahol a padtárs ceruzáját rágja a gyerkőc/ad egy harit a másiknak az almájából?"
az megvan, hogy a gyerekek bem igazán veszélyeztettek és ha el is kapják akkor is nagyon nehezen adják tovább ha egyáltalán...?
Amúgy az említett példa elég ritka mondjuk felső től fölfelé...[ Szerkesztve ]
-
-
Ricardo
félisten
-
Lauda
félisten
Felesleges energiapocsékolés olyan embert győzködni, aki elé bármit teszel ugyanazt tolja. Bár amúgy sem értem miért kell valakit győzködni valamiről. Senkinek nem lesz rosszabb-jobb attól, hogy valaki mást gondol egy adott témáról.
Minden áldott nap szinte ezt olvasom, hogy Asbee tolja a nincs veszély stb vonalat, a többi meg győzködi.
-------------------------------------------------
Ez is frankó:
[ Szerkesztve ]
-
-
Asbee
veterán
Sosem toltam, hogy nincs veszély. "Ezerszer" leírtam, hogy van járvány, van vírus, de helyén kell kezelni a dolgokat. Az, hogy itt páran túltolják és tényként állítanak olyan dolgokat, amit még nem lehet, az nem azt jelenti, hogy szerintem nincs veszély. Most is arra reagáltam, hogy egyfelől szuper korlátozó intézkedések voltak, másfelől meg szuperdurva járvány van. Ezek a korlátozó intézkedések, nagyon maximum átlagosak. Tehát a jelenlegi állapotban, valami nem kerek a vírussal kapcsolatban. És erre mondtam, akkor lehet nem is annyira durva ez a vírus?
Így már , átment a mondanivaló?
[ Szerkesztve ]
-
Ha a saját szememmel látom minden nap az úgy OK?!
Magyarország egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén élek (Miskolctapolcán), itt a parkban kb 90%-kal csökkent a "kirándulók" aránya az elmúlt 4-5 hétben. Ja! Lillafüred dettó! Boltba is járok kb hetente egyszer, ott azt látom, h kb lefelelődött a vásárlók száma. Illetve Miskolc belvárosban is van egy lakásom, viszonylag sokat vagyok ott is, és azt látom, h egyes időszakokban 100%-kal csökkent a főutcán lévő emberek száma. De normál időszakban is 80-90%-kal. Szval nálunk nem kicsit volt érezhető a korlátozó intézkedések hatása.
Korábban elképzelhetetlennek tartottam, h ezt lássam a főutcán és környékén:[ Szerkesztve ]
-
-
-
freeknight
őstag
válasz
Ezekiell #23997 üzenetére
Szerintem hagyd.
Amit ő nem lát, az nincs. Nagyon sok ilyen ember van.
Nem érdeklik az adatok, az csak libsi ármány, ő úgy látja, hogy nem csökkent semmit a forgalom, ennyike.
Nyilván a kipcsak vérünkön nem fog a sárga veszedelem, nálunk soha nem lehet az, mint mindenhol máshol a világon. -
Mutass már nekem egy dolgot, amit linkeltem, és hazugság. Egyet. Addig is abbahagyhatod a személyeskedést, én se írom le minek tartalak.
#24021) freeknight: jah, igazad lehet.
[ Szerkesztve ]
"Ha a covidtól sem féltél, ettől (3. VH) miért félnél? szarabb megfulladni, mint felrobbanni" - Parci, Ukrajnai háború topic
-
solti
aktív tag
válasz
bulikavagyok #24016 üzenetére
Én Óbudán lakom, menj ki itt a panelek közé, vagy akár a közeli kirándulóhelyekre stb, tömeg. Múlt hétvégén voltunk a Naplás-tónál, ennyi embert ritkán látni egy helyen fesztivál nélkül...
Belvárosok szvsz azért üresebbek, mert kevesebben lakják, zárt boltok meg a térkő pedig nem túl érdekes... -
Asbee
veterán
válasz
bulikavagyok #24016 üzenetére
Küldjek neked én is képeket, ahogy a lidl, az aldi az obi zsúfolásig tele és alig van embereken maszk, semmi távolságot nem tartanak? Ahogy a pályán, 20-an fociznak? Ahogy a parkban tömegesen kutyát sétáltatnak? Ahogy olyan forgalom van, mint általában? Persze, itt is megvannak a főbb helyek, fő tér, stb ahol alig van ember. Ezt sosem vitattam. De errefel szinte egyáltalán nem érezhető. Mégsem hallani tömeges fertőzésekről, halálokról. Pedig jól terjednek a hírek, tudni ki koronás stb....
(#24021) freeknight: Mesterien űzitek, a kiforgatást, és olyat a számba adni amit nem mondtam. Elhiszem, hogy a bezártság, a rettegés ezt hozza ki az emberből. Maximálisan megértem. Kritizálni bátorkodtam, a korlátozó intézkedéseket. Nézzünk már körbe, máshol milyenek vannak és voltak és hasonlítsuk össze... Erre tettem fel egy kérdést, hogy lehet akkor annyira nem is durva ez a vírus? Mert véleményem szerint, ezek a korlátozó intézkedések átlag alattiak. Erre ugrottak a cikk és nethuszár vészjóslok és én lettem a közellenség. Mert ugye nem szabad itt ilyet pedzegetni. Érdekes pár hete még azok is kritizálták, akik most éltetik, hogy ettől állunk ilyen jól.
[ Szerkesztve ]
-
Nem tudom, hogy linkelte-e már valaki korábban, de azért beteszem a topikba.
Korábban már linkeltem ennek a konferenciának a megrendezéséről, nos ez ugye már le is zajlott. Aki nem követte akkor online, az itt megnézheti.Covid-19: Online tudományos konferenciát rendeztek (Szegedi Tudományegyetem)
Nagyon érdekes, hasznos, több, a topikban felmerülő kérdéssel összefüggésben is van benne szép számmal válasz, szóval aki teheti, szánja rá az időt (több, mint 2 órás) és nézze végig...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Sehova. Ugyanolyan kérdés, mint hogy hol lehet gyorshajtani. Sehol, szabályszegés.
Vagy a másik válasz: ahol nem kapnak el, de ne várd, hogy tapsikoljanak neked."Ha a covidtól sem féltél, ettől (3. VH) miért félnél? szarabb megfulladni, mint felrobbanni" - Parci, Ukrajnai háború topic
-
válasz
ncc1701 #23967 üzenetére
te magad írtad le a megoldást: nem terjedt el nálunk igazán. hogy miért, az majd egyszer kiderül.
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
Aki él és nem boldog, az téved!
-
syberia
veterán
válasz
Paxker315 #23944 üzenetére
Hát igen, de nekik van egészségügyi miniszterük! (Amíg ki nem rúgta borsika, mert az embereket egymás közti távolságtartása kötelezte volna)
As Brazil’s official death toll from the coronavirus surpassed China’s, where the virus first emerged, President Jair Bolsonaro did little more than shrug.
“So what?” he said to reporters who asked him about the day’s record number of deaths on Tuesday night. “What do you want me to do?”
Nagy különbség, nálunk a politikusoktól verbálisan svájci minőségű ellátást kapnak a betegek, de valójában brazil szinten van tartva a magyar egészségügy.
(#24029): Tehát ha szénné égetem magam a napon, akkor túlélem?
Persze nem a véletlen műve, miért az árnyékos napok vége felé jön a legtöbb nyavalya. A természetes napfénnyel lehet a legtöbb D vitamint elraktározni a szervezetünkben, az egyéb formában bevitt nem rúg labdába mellette szvsz.
[ Szerkesztve ]
https://c19ivm.org/
-
ha úgy van zsúfolásig egy hely, hogy nincsenek benne betegek, nem lesz belőle robbanás. ha terjednek a hírek, hogy ki koronás, akkor már csak az a kérdés, hogy ők is ott vannak-e ezekben a tömegekben, vagy otthon karanténban.
kérdés, hogy mit értünk durva alatt? a fertőzőképességet? vagy a hatását a fertőzöttekre? de szerintem senki sem vitathatja, hogy valahogy, valamiért nálunk sokkal kevésbé fertőzte át a lakosságot (kb. semennyire), mint máshol. ettől egyébként a vírus eléggé oda tud b.szni, csak úgy még persze ez sem, hogy nem vagy fertőzött. úgy tényleg nem olyan durva
legeza örs naplóját azért olvassa el mindenki (többször frissült az első bejegyzése óta, én is tegnap akadtam csak rá), hogy képet kapjon, hogy milyen ez a cucc.
(nem kimondottan neked ment a válasz második fele, csak nem akartam új posztot kezdeni)
[ Szerkesztve ]
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
Amit a főutcáról írsz az részben igaz! Viszont itt Miskolcon több mint 50 ezren élnek panelban (szerencsétlen módon hetek óta "bezárva"), most mégsem látom, h tömegek lennének a legnagyobb parkokban, sőt! Mondjuk itt tett is ezért a helyi önkormányzat, mert hétvégére lezárták az összes parkolót a kirándulóhelyek közelében. De hétköznap délutánonként jöhetne bárki, de szinte senki sem jön! Van "pár" év viszonyítási alapom, itt óriási a visszaesés a látogatók számában.
Asbee: Küldhetsz nekem képet, de az mit fog bizonyítani? Ha valahol ugyanannyian vannak mint azelőtt, valahol meg tizedannyian akkor az nem azt bizonyítja, h csökkent az utcán/parkokban/boltokban lévő emberek száma?! Tehát a korlátozó intézkedések hatásosok voltak, ezen kár vitatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
De az, ha a lakóhelyeden kívülre akarsz menni kirándulni:
"A fővárosban érvényes kijárási tilalom miatt csak alapos indokkal hagyhatják el otthonaikat. Márpedig egy vidéki kirándulás nem számít annak."
Amennyiben lakóhelyeden belülre vonatkozott a kérdés, akkor igazad van. Próbálj meg pontosabban fogalmazni.
[ Szerkesztve ]
"Ha a covidtól sem féltél, ettől (3. VH) miért félnél? szarabb megfulladni, mint felrobbanni" - Parci, Ukrajnai háború topic
-
Ringman
nagyúr
de szerintem senki sem vitathatja, hogy valahogy, valamiért nálunk sokkal kevésbé fertőzte át a lakosságot (kb. semennyire),
nem csak nálunk a környező k-európai országokban hasonló (szlovákia), vagy 2-3× annyi (szlovénia, csehország, románia, horvátország) a fertőzöttek száma per capita. -
Segal
veterán
válasz
Ezekiell #24034 üzenetére
Megmondod a rendőrnek hogy a szomszédos megyében 2 forintal olcsóbb a kifli
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
andor80
senior tag
válasz
ncc1701 #24020 üzenetére
Én szinte csak ebben a topikban olvasok felelőtlen bagatelizálókkal.A kb 80 ember akivel én beszélek mind európai modon felelősen másokra odafigyelve ,tájékozodva és rendkívűl óvatosan kezeli a helyzetet mivel ez egy ismertlen vírus.Kb semmilyen távon nem ismerjük.
[ Szerkesztve ]
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
Lauda
félisten
2020. június 1-től feloldották azt a korlátozást, hogy a fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható: https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/9c64e7fe063b644848c7a154b073c481466b4362/megtekintes
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
Sportoló saját otthonában, saját edzőgépén, ebben az esetben a maszk mi célt szolgál?
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
– Még nem láttam olyat, hogy egy vírus ekkora hatást gyakoroljon a globális gazdaságra. Ön szerint hány év múlva kell megint egy ilyen mértékű vírusfenyegetéssel szembesülnünk?
– 2003-ban volt a SARS, 2009-ben jött a sertéspestis. Hat év telt el. Újabb hat évvel később, 2015-ben érte el Koreát a MERS-CoV. Most 2019–2020-ban, öt évvel később jött a COVID-19. Tehát hat év, hat év és öt év. A köztes idők rövidülnek. Lehet, hogy a következő járvány még hamarabb jön. Régebben két-három évente jöttek újabb és újabb vírusok, most évente jön két-három új fertőző betegség. A COVID-19-et észrevesszük a hatása miatt, de van még például a dél-amerikai Zika-vírus, aztán a Chikungunya-láz és a Nipah-vírus is. Ezekből nem lett világjárvány, ezért kevéssé ismertek. Amikor 2009-ben jött a sertésinfluenza, azt hittem, nem lesz több ilyen pandémia. Azt hittem, most már rendben lesz minden. Valódi sokk volt, amikor 2015-ben jött a MERS. De a MERS után is azt gondoltam, hogy nem lesz több ilyen nagy járvány. De itt vagyunk 5 évvel később egy még nagyobb járvánnyal. A MERS nagyon kemény volt. Az általam vezetett gyorsreagálású csapat és a kormány két hónapon keresztül kemény intézkedéseket hozott a MERS megfékezése érdekében. A COVID-19-cel már három hónapja küzdünk, így a MERS-CoV ehhez képest utólag csak gyerekjátéknak tűnik. Az nehéz, de rövid küzdelem volt, olyan, mint egy tornádó. De ez most egy maraton, nem tudjuk, mikor lesz vége.
https://www.valaszonline.hu/2020/04/30/kim-u-dzsu-korea-szakerto-asian-boss/
-
p76
senior tag
válasz
Rage47 #24041 üzenetére
Autóban lehet nem tudná hova tenni a levett maszkot. Ismerősöm egy külön papírdobozt tart erre a célra egyébként.
Otthoni edzésnél nagy hülyeség hacsak nem viseli éjjel-nappal a család tagjai miatt.Én az utcán láttam futót maszkban futni.
Na most ha rendesen felrakom a maszkot engem gyaloglás közben is zavar hogy nem kapok rendesen levegőt.
Futni hogy tud benne? Biztos úgy van felrakva hogy oldalt mindenhol szabadon jár a levegő.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live