Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- 7000 fő kirúgásával rázzák gatyába a Disney-t
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Aliexpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Pocok
őstag
-
lafaty80
őstag
válasz
radi8tor #37000 üzenetére
Nem volt sok kérés, csak annyi, hogy a szülők az udvari kapuig kísérjék a csemetét, be már nem menjenek. Mikor odaértünk 5-6 szülő a szokásos korábbi trécselést folytatta az udvar közepén maszk nélkül, 10-15cm-re egymástól. Rájuk is szóltam, hát nagy nehezen voltak kegyesek kijönni. A dúrva, hogy tanár is állt mellettük, de nem szólt volna. Utána bezzeg...
[ Szerkesztve ]
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
nubreed
veterán
A mai számunk 118. Az hol van, hogy tegnap hány teszet végeztek?
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
7 és 8 között még az ütközőn is 3an lógnak, 9 után meg van 3 ember a villamoson. Ugyanúgy fizeted a 9 utáni vezetőt is. A menetrend persze ritkítva van, de a kocsiszínbe zavart jármű is amortizálódik. Kiegyensúlyozottabb forgalom mellett kevesebb kéne belőlük - azaz pénz ez, csak épp a másik oldalról.
#37001: ez tleg nevetséges, vannak országok, ahol nincs fertőzött, és igencsak sok ország van, ahol a valós fertőzöttek aránya valszleg nem több a magyarnál.
[ Szerkesztve ]
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
r0by
őstag
-
Corleone33
aktív tag
válasz
lafaty80 #36997 üzenetére
Ha ilyen tempóban haladunk, iskolazárás lenne a tippem és vagy karantén.
Tudom, "de a gazdaság nem bírná", a járványt meg cseppet sem izgatja ez a tény, sem az hogy kinek mennyi szabija maradt.
Ha ez a "nagy megoldás" a biztonságos tanévkezdésre, inkább ne erőltessék a dolgot mert jelenleg a véleményem szerint (bár hadd ne legyen igazam) csak azt halogatjuk hogy mikor zárnak le a sulik megint.
Kíváncsi leszek a heti fertőzöttszámokra mindenesetre.
-
updog
senior tag
válasz
Ricardo #36963 üzenetére
Ez annyira durva, igazából március közepe óta lett volna idő/lehetőség kitalálni, hogy hogyan tovább, ha esetleg ősszel (ami 100% biztos volt) jön a második hullám. 0-ról is fel lehetett volna okosítani a nyugdíjas inkompetens tanárokat is ennyi idő alatt az (akár csak félig-meddig) online oktatásra, vagy ha össze akarják ereszteni a gyerekeket (teljesen érthető és támogatom hogy ne otthon punnyadjanak) akkor a közösségi helyeket (művház, tornatermek, sportcsarnokok...) lehetett volna megfelelő távolságtartásra alkalmas oktatóhelyekké alakítani... de annyira semmi nem látszik hogy bármin is akár csak gondolkoztak volna...
Eladó Lenovo M10 Tab || Eladó 70mai Hardwire Kit (UP02) dashcamhez || Eladó Moto G5 || "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik."
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem mai cikk, de érdemes elolvasni: "Dr. Letoha Tamás: a koronavírus nem akkora szörnyeteg, mint ahogy hisszük!"
"Ennyit bármelyik jelenlévő fertőzésnél ki lehet mutatni. Egy tízmilliós lakosságszámnál legalább 1000-es esetszám és halálozásban is legalább 100-as nagyságrend lenne az, ami veszélyt jelent. Az Ebola például máshogy működik, hihetetlenül elöli a hordozókat, utána megáll, mert meghalnak a hordozók. Ha egy vírus csak terjed-terjed, akkor nem annyira súlyos a helyzet, mert annyira nem veszélyes, hogy a hordozókat megölje. Két éve például volt olyan hét, amikor 35 ezer ember kapta el az influenzát egy héten Magyarországon, akkor nem állt le az egész ország. És az influenzának is magasabb halálozási aránya volt."
Tavasz óta ezt mantrázzuk mi "konteósok".
Egy “Év Példaképe” díjas szegedi kutatóorvosnak sem hiszitek el? Gondolom nem, mert amit elég sokat mondanak az beépül a tudatalattiba - rám is hatással vannak a média rémhírkeltései sajnos.bohoc71: mótvá'
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
nubreed
veterán
3880 tesztet végeztek 2020 augusztus 31 -én, ebből lett a mai 118 -as szám.
[link]We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
válasz
radi8tor #37016 üzenetére
És az influenzának is magasabb halálozási aránya volt
itt van némi bibi azért, mert az influenzának alacsonyabb volt a halálozási aránya minden évben, mint a Covidnak.
1000es esetszám 100as halálozás: az laza 10%os halálozás lenne, ott az nem veszély lenne, hanem kurvanagy katasztrófa. Azért ebbe gondoljunk már bele kicsit...
De amúgy meg marha érdekes, hogy szelektíve általad kiválasztott tudósnak hiszel, minden más tudósnak/orvosnak meg nem. Mi alapján dönted ezt így el, hogy "neki hiszek, mindenki másnak meg nem"? (nyilván tudom a választ, költői kérdés volt)
[ Szerkesztve ]
"Ha a covidtól sem féltél, ettől (3. VH) miért félnél? szarabb megfulladni, mint felrobbanni" - Parci, Ukrajnai háború topic
-
Amur
addikt
válasz
nubreed #37006 üzenetére
Ez nevetséges, és illogikus.. Csak a tesztelések csökkentésével lehetséges hogy egy ilyen felfutás után 2.5-ös reprodukciós ráta mellett két napja csökken a szám... Nem értem miért nem engedik már ezt el, mit nem látunk még? Nincs elég teszt vagy elég laborkapacítás?! Ez a mai szám nevetséges.. Nagyon bosszant hogy ennyire hülyének néznek minket!
Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ezekiell #37018 üzenetére
Én az alapján döntök hogy nem látom a járda szélén COVIDban szenvedő embereket négykézláb az életükért könyörögni. Gazdasági hasznot húzott ebből az egész világ csak ti még nem fogadtátok ezt el.
Ha pl kimondta volna január 1-én az EU hogy semmilyen támogatást nem ad semelyik államnak COVID miatt hidd el szinte semmilyen lezárások nem lettek volna.
Tegnap hallottam hogy Spanyolország 150 milliárd EURO támogatást vár az EU-tól az idei veszteségek fedezésére. Nice... ezért voltak olyan becsületesek ott a politikusok hogy fél évvel később csillagászati összegeket követeljenek.
És ott van Olaszország is, elmondtam már többször (kicst nehezen felejtek): tavasszal azt mondták nem lesz itt semmi turizmus idén, nem nyitunk határokat. Aztán mikor megkapták az EU támogatást mit ad isten megnyitottak a határok.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
válasz
radi8tor #37020 üzenetére
Nézd, én nagyon szívesen elfogadom, ha bárki tényleg tud mutatni erre a "gazdasági haszonra" nekem bizonyítékot. Eddig még nem láttam, helyette éhenhaló emberekről volt itt szó mert nincs munkájuk, brutálmagas munkanélküliségről, sorozatban csődbemenő vállalkozásokról, és hasonlókról.
Várjál, keverünk itt dolgokat, tegyük tisztába:
Spanyolország 150 milliárd EURO támogatás: ez igaz, ugyanakkor nem kurvákra és pezsgőre költik, hanem a bankrendszerükre, ami megrogyott, és szigorú feltételekkel kapják/adják a bankoknak. Ez azért kell, hogy egy még nagyobb válságot megakadályozzanak.Olaszország támogatás turizmus: ok-okozatot vélsz felfedezni 2 független esemény között. Azért nyitottak, mert az esetszámaik annyira lementek, hogy biztonságosan lehetett tenni - amikor meg nyilatkozták, hogy nem lesz nyitás, az meg jóval előtte volt, amikor a sűrejében voltak, és nem látszott a vége.
Most akkor szerinted zárva is kellett volna maradniuk, vagy mi?[ Szerkesztve ]
"Ha a covidtól sem féltél, ettől (3. VH) miért félnél? szarabb megfulladni, mint felrobbanni" - Parci, Ukrajnai háború topic
-
bigdady
nagyúr
Ismi a gólyatáboros pozitív srác és barátnője is. Srácnak még hőemelkedése se volt azóta sem kutya baja, barátnője meg el sem kapta tőle pedig nyalták falták egymást és azóta is együtt karanténoznak... Halálos ez a vírus tényleg és könnyű elkapni. Ja nem mindig
[ Szerkesztve ]
-
válasz
"Én az alapján döntök hogy nem látom a járda szélén COVIDban szenvedő embereket négykézláb az életükért könyörögni."
Egy súlyos betegségnek ez lenne az igazi tünete? Akkor az én életemben még nem volt súlyos betegség, pedig megéltem már jó néhány évet. Elképesztő gondolat. Utoljára ilyen csak a pestisnél, fekete himlőnél és talán a koleránál volt. Azóta nincs súlyos betegség a földön? Na, ne!!!!
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
válasz
"És az influenzának is magasabb halálozási aránya volt." - ez konkrét hazugság. <0.1% vs >1%, és a "doki" nagyvonalúan megfeledkezik a nem-halálos de élethosszig tartó következményekről.
1% azt jelenti, h egy cégnél, ahol 300an dolgoznak és "francnak a korlátozások-kapjaelmindenki" mondjuk 60%-on átmegy, idén temettek 2 munkatársat, amiből mondjuk te vagy az egyik.
#37022: beb.szna, ha 100ával hullanának tőle az egyébként egészséges fiatalok... szted az ország lakosságának hány %-a van olyan v jobb egészségi állapotban, mint ők?
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
veterán
válasz
bigdady #37022 üzenetére
Fogalmunk nincs melyik mutáció. Arról se ki miért hal bele, és ki miért nem. Gondolom mivel szerinted nem halálos szüleid/nagyszüleid sem gond ha elkapják
Troll: személyes hitbeli meggyőződését sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy más módon zavarja, ellehetetlenítse a témába vágó eszmecserét
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bigdady #37022 üzenetére
Jaja detto. Kolléga lánya volt gólyatáborban. Pénteken jött haza. Szerdán jött a hír hogy voltak pozitívak a táborban, kéretik tesztet csináltatni.
A szobában ahol a lány volt 2 pozitív egyén volt. Kolléga lánya azóta is negatív. Nem hordtak maszkot, valszeg nem smaciztak, nem beerpongoztak de akkor sem terjed annyira könnyen. Egyre gyengébb lesz ez, több szakember is ezt állítja hogy megy el az ereje.Locutus: arra hogy jött a hír az esetekről a táborban és egy felelős szülő ezek után befizeti a gyereket egy PCR tesztre.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
válasz
de ezek olyan trivialitások, mint hogy a politikus lop és hazudik, az óra meg ketyeg. mindenképpen igyekszik mindenki hasznot húzni, amiből csak tud. akkor is, ha a vírus veszélyes és akkor is, ha kevésbé. tehát, pusztán formális logikával: nem következik semmi abból, amit írtál.
a covid halálozása pedig elég látványosan sokkal (egy nagyságrenddel) rosszabb az influenzáénál, hiszen most tartunk 850 ezer halottnál, fél év alatt, karanténnal, miközben az influenza egy év alatt ad 300-600 ezer halottat, szabadon terjedve (igaz, oltás és évenkénti kicsi mutáció mellett).
szerintem is túl van fújva az egész kicsit, de lehota júliusban könnyen beszélt, az lesz az izgalmas, hogy tud-e januárban is könnyen beszélni. reméljük, hogy igen!
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
válasz
"Én az alapján döntök hogy nem látom a járda szélén COVIDban szenvedő embereket négykézláb az életükért könyörögni."
vuhanban mondjuk láthattál. pontosabban nem könyörgött, csak piszkálgatták a szkafanderes bácsik, mert már nem annyira élt (és beszámolók szerint nem egy ilyen eset volt).
de ezt sem kell túlgondolni, azóta sokkal többet tudunk.
nem ebben fog kihalni az emberiség. a legtöbben megugorják. de a genetikai faktor elég erősen számít, magyarán, totálisan lottó, hogy kit csap meg annyira, hogy nem áll fel belőle. erre lehet azt mondani, hogy "úgy sem én leszek az", de 1% halálozás és 5-10% kórházba kerülés matekot tanult, családos embernek szerintem picit ijesztő.
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
radi8tor
MODERÁTOR
Erre csak annyit mondom ne a világ számait nézzük mert már ez is többször ki lett tárgyalva itt is és tudósok által is: minden ország más szempontok alapján nyilvánít valakit COVID halottnak vagy nem. Magyarországon valószínű konzekvensen csinálják, szerintem elég lenne nekünk a magyar halálozási adatokkal foglalkozni.
Vagy tudod mit?
Itt van ez a topik, nézd meg a statisztikáját és nézzük meg hányan jelezték itt hogy elkapták. Szerintem 1 kezemen meg tudom számolni mennyi COVIDos van a fórumban, de már 37k hozzászólásnál járunk.
⭐ Stella
-
-
válasz
radi8tor #37031 üzenetére
A magyar számokat/arányt inkább ne nézzük, mert az 10%os mortalitást mutat, abban sztem megegyezhetünk, hogy ennek 0 köze a valósághoz
Ez a topik meg semennyire se reprezentatív.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ezekiell #37033 üzenetére
De ez a topik pont annyira reprezentatív amennyire szelektíven gyűjtik az infókat az emberek. Ti azt mondjátok Gődény egy csaló, bűnöző, én azt mondom ő legalább elmondja azt amit a médiában sosem fogsz látni - más szakemberek véleményét fordítja le magyar nyelvre.
⭐ Stella
-
A dolog túltolás része az, hogy elég sok totál felesleges intézkedést hoztak, ami abszolút 0-val csökkentette az r0 értékét, sőt, akár potenciális fertőzési veszélyt is jelentett.
Kiváló példa erre, hogy a briteket eltiltották attól, hogy a nyaralóikba/lakókocsijaikba, stb visszahúzódjanak.Tudva, hogy azért nem ránézéssel terjed, egy londoni horribile dictu hordozó simán kiülheti a végét a Brighton melletti nyaralójában úgy, hogy maszkban heti 2x elugrik a teszkóba és még jól is érzi magát. Ellenben bezsúfolni őt a londoni metrónak nevezett szardíniásdobozba már sokkal inkább kontraproduktív.
"elég lenne nekünk a magyar halálozási adatokkal foglalkozni." - na akkor tényleg be lennék f.schwa: 6'139 fertőzöttből 615 halott. Inkább maradjunk az alaposabban tesztelt pl D-Koreai eredményeknél, ott 1.6% ez az arány - lévén még a pék macskáját is tesztelték, rájuk tuti nem igaz a "dehát 20x annyi eset van, mint tesztpozitív" kitétel.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Corleone33 #37035 üzenetére
Attól szép a világ hogy nem csak egy igaz valóság létezik (ami a TV-ből meg a politikusok szájából folyik). Miért lenne eretnekség ezt megkérdőjelezni annak fényében, hogy mint mondtam nincs tele COVID áldozatokkal az ország.
⭐ Stella
-
válasz
"És az influenzának is magasabb halálozási aránya volt. Tavasz óta ezt mantrázzuk mi "konteósok"."
És azóta se bizonyítottátok ezt adatokkal. Linekeket hozzá, hogy lehessen vitatkozni. Mondani bármit lehet.
Forrás: [link]
Forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Karmko
tag
-
updog
senior tag
válasz
Letoha az akiről írta a tegnap pont a Balázséknál Gődénnyel összeeresztett Boldogkői:
És mit ad isten, a cége "egyik eredményük a Mentalfitol termékcsalád, az általuk fejlesztett, természetes növényi eredetű hatóanyagokat alapvető élelmiszerekben teszik elérhetővé. Ezek fogyasztása segíti megelőzni (sic!) az Alzheimer-kórt, a Parkinson-kórt vagy a cukorbetegséget.".
Érdekes módon egy gyors kereséssel én sehol nem találtam erről nemzetközi tanulmányokat (ami ha ekkora csodaszer, hogy feltételes mód nélkül, "segíti megelőzni" az összes nyavaját, első helyen kéne hogy felbukkanjon valami neves értekezésben). Na mindegy. Lenkei is dr.
Amúgy most nézegettem Letoha interjúkat, sokszor mond jókat is, félreértés ne essék. De pl. az influenzás összehasonlításra is már 5 hsz. jött hogy miért hülyeség.
(#37034) radi8tor erre csak a tegnapi hsz-em lényegét idézném fel: Gődény, attól hogy dr (gyógyszerész...), és attól hogy a csapból is ő folyik, még nem szakember (covid témában). És valószínűleg pont a hozzá hasonlók véleményét idézgeti, tehát kb. pont annyit is ér.
[ Szerkesztve ]
Eladó Lenovo M10 Tab || Eladó 70mai Hardwire Kit (UP02) dashcamhez || Eladó Moto G5 || "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik."
-
válasz
radi8tor #37042 üzenetére
Örülök, hogy tapsolsz a halálhoz, engem nem hagy hidegen. A koronavírusról, a fertőzésről és nem a magyar fertőzésről van szó. Mindenütt, ahol sok volt a fertőzött ez igaz. És világ átlagban is! Egy párszor már linkeltem.
A második ábrát látom nem látod. Elég szelektív a látásod.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz
szabi__memo #37026 üzenetére
Otthon ülnek hogy kapják el?
-
nubreed
veterán
Csak abban a statisztikában hiszek, amit magam hamisítottam.
Gondolom a kormányzat ukászba adta, hogy ma ne legyen nagy szám mert az emberek bepánikolnak. Mert egyébként az alapján amit te is írsz, valóban nem jön ki a matek, ellenben a nagy többség csak annyit lát, hogy 3 napja majdnem 300 volt, 2 napja 172, ma meg 118 tehát csökken, megnyugszunk.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Durva azért, hogy orvosi végzettséggel ide jut egy ember, csupán az anyagi haszon kedvéért.
#37042: tehát te most itt rémhíreket akarsz kelteni, lévén a magyar adatok alapján ~10%-os a halálozási ráta
?
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz
Hányszor voltam ezért leszólva, hogy mekkora hasznot húznak sokan ebből a nagy járványból. Érdekes a svédek sem haltak ki. Majd lehet beadatni a csoda vakcinát jó pénzért, azt is szezononként kétszer, már ha nem fekszel ki tőle. Aztán jönnek a netes cikkekre infókra példálózások, itt meg ott mi van meg volt aminek fele legalább csúsztatás elnagyolás. De hát ilyen világot élünk. Ha valódi durva helyzet lenne, azt az emberek a mindennapokban tapasztalnák, nem amit letolnak...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Vicces képek
- Motoros topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hobby elektronika
- Yettel topik
- Napelem
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest