Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo5991
őstag
sziasztok, a szabályok hogy vannak most magyarban? ha magyar állampolgár a rokonom ausztriába ha minden nap átjár dolgozni, akkor ha hazajön 2 hét karantén?
-
Micsurin
nagyúr
válasz FіkuszKukіsz #58100 üzenetére
A régi rendszerben pont 3x ennyi rendőr volt ergo volt kiket mutogatni ha kellettek most meg Nyh-ról és bivalybasznádról kell felhozni az embereket... a katonáknak sincs komolyabb szerepe per pill mint az előre bejelentett országos sebességméréseknek.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
tom_tol
addikt
"ezzel együtt a funkciójuk valószínűleg az, amit írsz, illetve felkészítés is: azért, ha itt komolyabb vesztegzárak lesznek, azt is be kell tartatni. akkor is, amikor hónapok óta nem kap fizut már valaki és igen-igen elkeseredett."
ha nagyon szorul a hurok kerítek szállást -
Micsurin
nagyúr
Már fenyegetik is? Mi lesz a következő jelző? Hogy állítólag a TEK-esek rabolták ki a nénit a piacon?
42 Te meg olvasd el még párszor a válaszom.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
daneel_hu
addikt
válasz lacafaca #58085 üzenetére
"arra mindenképpen jó, hogy megtanulják, ki az úr a háznál...akinél a fegyver van. túl el lett kényeztetve a mai fiatal generáció, elhitték, hogy hangosan kiabálva övék a világ, meg világbéke és szivárványos pc...jó reggelt, ma is a fegyver az úr... "
Mivel minden rendes 70-es években született ffi volt katona, én is voltam. (kivéve a hikomatokat)
Csak átfutottam itt pár hozzászólást, de elég sok a dezinformáció a katonákkal és úgy általában a katonai szolgálattal kapcsolatban. A szolgálattal kapcsolatban elég világosan ki van kötve, hogy mikor van fegyverhasználat és mikor nincs. Természetesen igen szélsőséges esetben lehet használni, de ugyanúgy egy rendőrnek is.
92-ben voltam a határőrségnél. (nem, nem voltam délen amikor zajlott a délszláv háború)
Objektumokat védtünk, amennyiben megtámadták volna az objektumot, a felszólítás után figyelmeztető lövés (vaktöltény az első), majd éles lövés, lehetőleg úgy, hogy életet nem oltunk ki.
De elég pontosan szabályozva van szerintem a TEK-eseknél is, rendőröknél is.
A fegyver pedig nincs kibiztosítva, tökmindegy hol van az ujja a tagnak. Azért véletlenül nem lehet lövöldözni csak úgy.A katonaság pedig a jelen helyzetben azért szükséges mert túl kevés a rendőr a rend fenntartásához.
-
dr.bubo
őstag
A Katonaság csak elterelés, az itteni topik lakóknak. Eddig a vírustól rettegtek, mától pedig az utcákon lévő katonáktól félnek.
Tavasszal nem volt ekkora rinya, pedig akkor is voltak katonák utcákon.
[ Szerkesztve ]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
Z.É.T.
őstag
Akkor így 24 óra után, meg úgy egyébként is, nem lehetne átvinni poltopikba, vagy rendfentartóba, vagy bárhova ezt a katonaság-TEK témát?
Egy icipicit túl lett beszélve szvsz, persze futhatunk egy kört, hogy idetarzozik-e, borítékolom:
Igen
Nem
De
Denem
DeigenEz is megvót!
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz daneel_hu #58108 üzenetére
Ha megtámadták volna az objektumot akkor minek a figyelmeztető lövés? Ez az eljárásrend csak behatolókra volt érvényes.
Persze amikor kiszedted a tárat és lősz egyet, közben nyugodtan bármerre tarthatod a fegyver csövét, hiszen úgy sem lehet benne golyó, mivel kitáraztad. Az ujjat sohasem szabad a ravaszon tartani, kivéve aktion helyzetben.
[ Szerkesztve ]
Romanes eunt domus
-
-
dr.bubo
őstag
válasz FіkuszKukіsz #58113 üzenetére
"ravasz" ? Száz fekvőtámasz nyomjál csak le.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
daneel_hu
addikt
válasz FіkuszKukіsz #58113 üzenetére
Lehet de mivel minden tárban az első golyó vaktöltény volt, támadás előtt inkább kilőtted volna az első golyót, hogy élesben támadhass.
Senki nem szedegette volna ki, inkább kilövi. -
daneel_hu
addikt
"58108: Én pár évvel előbb voltam katona, felállított őrként sosem volt nálunk vak töltény.3 tár éles."
Határőrségnél 92-ben 1db vaktöltény volt hitelesítve táranként. (3 tár volt nálunk csurig töltve egyébként) De azt el tudom képzelni, hogy akkoriban délen nem ez volt a valóság.
-
lacafaca
addikt
válasz daneel_hu #58108 üzenetére
lehet én nem értem mit akarsz kihozni ebből, de nem vízionálok én utcai lövöldözést, viszont vicces olvasni sokaktól ezt a megrettenést egy gépkarabély láttán. mondandóm lényege, lehet ágálni az elkövetkező történések ellen, de oktondi és fölösleges...na ezt fogják sokan megtanulni
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Avicularia
veterán
Pont akartam írni én is, 89-90 másfél év. Ha jól emlékszem 5x adtam őrséget, egy robbanóanyagraktárra kellett vigyázni, frankó tornyok reflektorral mint a filmekben a hegyoldalban és 90 lőszer volt a javadalmazás, amiből 30-at vittünk ki a toronyba. A másik két tár bent figyelt az őrszobán. Vaktöltényről szó sem volt. Ráadásul ha vaktöltény az első akkor húzhatod fel megint az első lövés után.
-
t72killer
titán
válasz S e t h #58053 üzenetére
Bennem az vetődött fel, hogy mi történik pl tömött buszon ha egy gépkarabélyos nem túl gyakorlott katonának nekiesik egy késelő? Üres utcán ha 3+méterről észleli, sima ügy, de ha mozdulni se nagyon tudsz a néptől?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz Avicularia #58122 üzenetére
Valszeg azért volt az első vaktöltény, hogy biztos legyen figyelmeztető lövés. Ne tehesse meg a baka akár szándékosan, akár hanyagságból, hogy először lelövi, aztán a levegőbe lő.
Romanes eunt domus
-
Csatravi
senior tag
"Én pár évvel előbb voltam katona, felállított őrként sosem volt nálunk vak töltény."
Honvédségnél csak az objektum őrzők (bakterok) kaptak éles lőszert. A többiek csak akkor kaptak éleset ha a teljesítendő lőgyakorlatra mentek fél évente egyszer. Azon kívül csak pukkancs volt a tárukban. Nevettek is rajtuk mindig a határőrök. A határőrség az más volt. Az eskü után (1hónap) mindenki éles lőszert kapott és azzal volt szolgálatban mindig. Ha a gyalogsáv mellett nyomot ellenőrzött, ha az országúti ellenőrzést végezte (nem a határátkelőn hanem mélységben), ha a városban vagy a vonatokon, buszokon ellenőrzött. Bárkit, és még egyszer, bárkit ellenőrizhettek elkérhették az igazolványát. Nyugati határon nem volt pukkancs, figyelmeztetőnek. Minden lőszer éles volt a géppisztolyban és a pisztolyban is. A nyugati határzár az elektromos jelzőrendszer lebontásáig biztosan így volt. -
Avicularia
veterán
válasz FіkuszKukіsz #58125 üzenetére
Ahogy fentebb is írták, mi is ki voltunk okosítva, hogy lábon kell lőni de úgy hogy többet biztos ne szólaljon meg.
-
törölt tag
Legújabb hírek szerint ( kormánylap ) már megszületett a döntés, amit holnap jelentenek be és hétfőtől hatályos.
- minden suli, óvoda, bölcsöde bezár.
- minden kisker bezár kivéve: élelmiszer, gyógyszertár, benzinkút
- egész napos kijárási tilalom.
ugyanaz, mint tavasszal mégis hard lock down lesz. [link][ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz Csatravi #58126 üzenetére
92-ben is szitokszó volt a "nyúl" vagy a honvédség.
Ennek ellenére a tárakban felül mindig vaktöltény volt, de mi objektumokat őriztünk és nem volt realitás, hogy azonnal támadást intézzen valaki ezek ellen. Az őrszobán volt még egy ládika, abban védekező kézigránát, 1db géppuska stb. Volt 1-2 okosság.
2 havonta éles lövészet, és nem 3 töltény kellett ellőni. Kézigránátot is dobni kellett rendszeresen.A Belügyminisztériumhoz tartozott az egész Határőrség, a Belügyminiszter volt a legfőbb góré. A BM-hez tartozott a rendőrség is.
-
-
viharhozo
addikt
A nagy lovoldozesben ez sztem nem volt:
Felelősséggel azt tudjuk mondani, hogy a mostani számítások szerint körülbelül a december hatodika, tizedike közötti időszakig jelentősen növekedni fog a fertőzöttek száma. Összesen 26-28 ezer kórházi, infektológiai ágyra lehet szükség, és körülbelül négyezer-ötszáz intenzív ágyra. Ezt ebben az időszakban a magyar egészségügy tudja biztosítani.
Ez sztem elkepesztoen durva joslat, a kovetkezo negy hetben atlagosan ~napi 1000-rel kene nonie a korhazban fekvok szamanak.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
daneel_hu
addikt
válasz lacafaca #58121 üzenetére
"lehet én nem értem mit akarsz kihozni ebből, de nem vízionálok én utcai lövöldözést, viszont vicces olvasni sokaktól ezt a megrettenést egy gépkarabély láttán. mondandóm lényege, lehet ágálni az elkövetkező történések ellen, de oktondi és fölösleges...na ezt fogják sokan megtanulni"
Csak annyit, hogy a katona parancsot teljesít és, hogy minden részletre kiterjedően meg van neki mondva, hogy mikor mit tegyen. Ha az a parancs, hogy "menj ki biodíszletnek az utcára a tankkal", akkor kimegy az utcára biodiszletnek. Ha az a parancs, hogy állj ott, és tüzelj aki arra jár, akkor azt fogja csinálni.
A katona nem gondolkodik sokat, ő teljesíti a parancsot. Akkor is ha tök hülyeség. -
pjen
félisten
Nem tudom Te merre voltál katona nálunksemmiféle pukkancsról nem volt szó, pedig nem is voltunk első lépcső.Ha gondolod el tudlak vinni egy katona társhoz aki addig szorakozott a fegyverrel a toronyban míg sikerült átlőnie a saját lábát.Szilveszter napján este hatkor vettem fel a szolit.Eligazítás,üti közölte fegyvert kapunk, lőszert nem kapunk.
-
nagyúr
válasz dr.bubo #58093 üzenetére
Megtámadásuk esetén engedélyezett számukra a lőfegyver használata polgári személyekkel szemben is.
Ha ez most is így lenne, az lenne éppen a súlyos probléma, emiatt aggályos városi környezetben gépkarabély tipusú fegyvert hordani! Ugyanis, ha valaki megtámadja és arra rálő, nagyobb tömegben az a lövedék még plusz akár 3-4 másik emberen is áthatol, emiatt tilos ez a fegyver városias terepen. Kommandók nem véletlenül használnak a karabélyhoz képest köpködő vacak géppisztolyt! Tegnap is próbáltam utalni arra, hogy a pszichés előnye mellett fenti problémák aggasztanak erősen. Aki azt mondja, hogy ez rettegés, az nem okos. De nem is ért a különböző fegyverekhez. Ahogy az idióta pohos sem, de sajnos a seggfej extábornok HM nem meri neki elmagyarázni, mi a gond.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Drizzt
nagyúr
-
Ajándékok
aktív tag
-
addikt
1972-1974. Az őrségben mindig éles lőszerrel voltunk ellátva, konkrétan egy teli tártáskával, azaz 150 db acélmagvassal. Amit te említesz, az valószínűleg az ÜGYAL ( a fiatalabbak kedvéért, ügyeletes alegység) lehetett, mert ott csak az üres AMD 65-el flangáltunk, a kijelölt objektum mellett szolgálatban. Ezek az objektumok jellemzően, kevésbé fontos létesítmények voltak. Ilyen volt pl. a laktanyán belüli rohampálya, máig nem értem, mit kellett azon védeni éjszaka.
[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- LG V30 - vezércsel
- Konteó topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kés topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen routert?
- Milyen TV-t vegyek?
- Suzuki topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest