Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
Na,a covid mellé bekapunk egy ilyet is [link] és teljes lesz a gyönyör.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Gaben360
senior tag
Már megint Kína, miért is nem lepődöm meg rajta....majd elkapja egy denevér, amit utána a piacon szolgálnak fel...és tádám.
Nem baj, az utolsó ember majd kapcsolja le a villanyt.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Amur
addikt
válasz
Gaben360 #46008 üzenetére
Ez már politika, ezért offba rakom, de Kína már veszélyesebb mint a Szovjetunió volt annakidején. Kína nem csak politikai, katonai, hanem gazdasági nagyhatalom is akar lenni(és az is lett), és valljuk meg, ez az amerika már nem az az amerika, amelyik meg tudná állítani ha nagyon belelendülne a világhatalmi tervei végrehajtásába Kína.
Apró tüskéket le tudnak rakni, hogy lassabban haladjon az a gépezet, de semmi több..
Kormányunk jól lavírozik..puszipajtás tud lenni Trumppal úgy hogy Kínával is jóban vagyunk..
Hogy meddig megy ez az jó kérdés, de most még sikerült nekik.
A KGB módszerei között is voltak olyanok hogy nyugati embernek eszébe sem jutott, ki tudja miket találnak ki Pekingben. Még a nevét sem tudjuk a titkosszolgálatuknak..Mégis az egész világot megfigyelik kisebb erőfeszítés nélkül.[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
Jablocskov
tag
Jó összefoglaló a jelenlegi járványügyi káoszról:
-
nyogo83
senior tag
Van valakinek tapasztalata mostanaban maganuton torteno tesztelessel?
Mert a kovetkezo helyzetet nehezen tudja feldolgozni az agyam.Felesegem nincs tul jol tegnap ota(eros fejfajas, hoemelkedes, izomfajdalom, faradtsag). Gyerek osztalyfonoke igazolt covidos(korabban irtam rola).
Reggel felhivta a haziorvost, hogy ilyenkor mi a teendo. Tesztet nem ir ki, mivel nem volt kozvetlen kontaktus a haziorvossal.
Melohelyre betelefonalt, kiderult meg 3 masik munkatarsanak is hasonlo tunetei vannak, az egyiknel plusz tunet, hogy nem erez szagokat es izeket.A munkahelynek van szerzodese tobb maganlaborral, el is kuldene tesztelni oket azonnal.
Viszont a tesztelo laborok olyan utasitast kaptak, hogy ha tuneteid vannak, akkor nem vegezhetnek tesztet, csakis a haziorvos altal kert tesztet lehet megcsinalni.Most megy a telefonalgatas ezerrel, mert senki nem akarja elhinni, hogy ekkora 22-es csapdaja van, vagy a szokasos fejetlen rendeletek es protokollok talalkozasa...
-
Amur
addikt
válasz
Jablocskov #46010 üzenetére
Ezt emelném ki belőle, ami nekem is kapásból szemet szúrt a tegnapi sajtótájékoztatón:
"Csütörtökön pedig az is megkérdőjeleződött, hogy a számok helyett az emberek akaratát követi-e a kormány. Gulyás Gergely ugyanis ismertette, hogy a nemzeti konzultációt visszaküldő 1,8 millió ember többsége (59 százalék) a kijárási korlátozásokat is támogatná, miközben a kormánytagok élükön Orbán Viktorral folyamatosan arról beszélnek, a magyarok akarata világos: „Magyarországnak működnie kell!” Ehhez képest az összes korlátozó intézkedés többséget kapott, csak az a különbség, hogy 60 vagy 80 százalék ért-e velük egyet."Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
carl18
addikt
válasz
Jablocskov #46010 üzenetére
Rég jártam itt a topikban, de ez valóban insane ami most folyik. A Hir 24 grafikonja alapján 10X több az aktiv fertőzött mint márciusban.
Hát főként annak is köszönhető hogy mindenkinek most nyáron muszáj volt nyaralni,szórakozni élni stb. Senki se hordott maszkot még augusztus végén se. A Maszkot csak akkor kezdték el az emberek hordani mikor kötelezővé lett téve.
Gondoltam rossz lesz a helyzet de azt nem hogy ennyire. + Most az iskolák is nyitva maradtak. Ott se nagyon hordják a maszkot, ott van ez már mindenhol. Csak egy kis láz után nem hivja mindenki telefonon az orvosát.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
dobolan
senior tag
válasz
nyogo83 #46012 üzenetére
"Reggel felhivta a haziorvost, hogy ilyenkor mi a teendo. Tesztet nem ir ki, mivel nem volt kozvetlen kontaktus a haziorvossal."
Ez nekem egy kicsit ködös. Nem az osztályfőnökre gondolsz, mint kontakt?
Egyébként teljesen a háziorvosra van bízva enyhe tüneteknél, hogy kér-e központi tesztet vagy sem. Őt kellene meggyőzni.
-
nyogo83
senior tag
válasz
dobolan #46015 üzenetére
Igen, en is utolag vettem eszre, hogy elirtam.
Osztalyfonokot akartam irni.Egy eleg idos es nehez eset a haziorvos, gyakorlatilag elkezdte felsorolni, hogy a protokoll milyen esetekben irja elo a tesztelest, meg ilyen gyermeki szinten magyarazni, mi is az a kozvetlen kontakt. Kb Muller Cecilia 2.
Most abban remenykednek a munkatarsaival, hogy valamelyikojuk haziorvosa jobban meggyozheto esz ervekkel es elkuldi tesztre. Eleg 1 ember, mert ha annal esetleg pozitiv, akkor mar a tobbinel is tudnak erre hivatkozni.
De konyorgom, ez igy nem hiszem hogy normalis.
[ Szerkesztve ]
-
Rage47
veterán
válasz
nyogo83 #46016 üzenetére
Nagyon féltik a teszteket, mintha büntetést kapnának érte a háziorvosok.
Nálunk is rokonnál az egész násznép beteg lett, a németországi rokon hazament és ott egyből nyomtak nála egy tesztet és pozitív lett. Itthon a háziorvos még ezután sem akart teszteltetni, csak mikor még 2 hét múlva is szarul volt a rokonom és nyaggatta a háziorvost. Az meg annyit mondott, hogy ebben a faluban mindenki koronás akar most lenni. -
Rive
veterán
válasz
nyogo83 #46016 üzenetére
Semmiképpen sem normális, de nem nagyon tudsz vele mit csinálni.
Én a helyetekben szimplán úgy venném, hogy 'az' és ennek megfelelően intézném a karantént, távolságtartást, gyógyulást.
Illetve betáraznám, hogy mikor/mivel kell kórházba menni. Mármint, milyen súlyosságú tünetek esetén és mit kell vinni./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
válasz
nyogo83 #46012 üzenetére
Igen, a Nemzetkozi Oltokozponttal vannak jo tapasztalataink. Profik, gyorsak, pontosak. Es teny, hogy tunetekkel nem mehetsz sehova. Tunetekkel azt kell csinalni, hogy
1) bezarva maradsz ket hetig
2) ha rosszabbodik, hivsz mentot/bemesz korhazba.while (!sleep) sheep++;
-
nyogo83
senior tag
válasz
UberMutant #46018 üzenetére
Most mar utolag felesleges lenne a dokit felhivni, hogy jaj, meggondoltam magam, talalkoztam a tanarral.
Amikor pedig kikerdezte az orvos, akkor a fene gondolta hogy ez a ket tesztelesi lehetoseg igy uti egymast.Rive&Emvy: igen, gyakorlatilag most ezt csinaljuk. Mast nem tudunk.
-
Floyd80
addikt
Már megint MOL.
1717 embert teszteltek a Tiszaújváros határában épülő poliol gyár építői közül. Ebből 242 lett pozitív, és további 173 embert minősítettek szoros kontaktnak, mondta Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján. Egy ember van kórházban, de a tisztifőorvos szerint felkészültek arra, ha többen szorulnának ellátásra.
A fertőzésekre azért derült fény, mert szűrővizsgálatot tartottak. A gyárat a Mol megbízásából a német Thyssenkrupp építi, alvállalkozóként. A gyár építésén több ezren dolgoznak, jelentős részük külföldi munkavállaló, akik az építkezés mellett felhúzott konténerekben laknak.
Müller azt mondta, az elkülönítést a munkások szállásán oldották meg, így kerülnék el, hogy a fertőzés tovább terjedjen a városba.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
válasz
Z.É.T. #45997 üzenetére
ne érts félre, én nagyon egyetértek veled, nagyon-nagyon rossz véleménnyel vagyok mindenkiről, aki keresi a kifogásokat és az ideológiát, hogy miért nem tartja be az előírásokat, illetve azoktól függetlenül is miért nem védekezik és véd másokat. nem igazán vizsgázott jelesre szolidaritásból a társadalom.
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
gergobaby
aktív tag
válasz
Z.É.T. #45997 üzenetére
Az nyilván elvárható, hogy az alapvető dolgokat betartjuk, viszont ennyi erővel más családok gazdasági helyzete, adósságcsapdába kerülése Neked statisztikai adat...
Amíg kellemetlenségekről van szó, addig véleményem szerint is elvárható, hogy az emberek megtegyék. Lsd. maszkviselés, kézfertőtlenítés mindenhol, szórakozásról lemondás. De azt te sem várhatod el senkitől, hogy milliók veszélyeztessék a megélhetésüket pár emberéletért... -
Ringman
nagyúr
hát hiú ábránd szigorításban gondolkozni, mikor 11.12-én újra meccs lesz a fociszentélyben (és még ott vannak a fradimeccsek is)
-
válasz
UberMutant #45996 üzenetére
Ha nem sajtós hírverés után került volna be, akkor mondom OK, de így enyhénszólva gyanús. Sajnos úgy néz ki itt is a többlet-halálozásból lehet majd ötletelgetni, mennyi is lehetett valójában az annyi. A járulékos x+hónap, év elteltével ütő iszkémia járulékairól meg majd nagyvonalúan megfeledkezünk.
Hány tanárnak kell még konkrétan meghalni, hogy becsukják az iskolákat? Gazdaságvédőktől kérdezném, hogy megérte?
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
válasz
Alex91 #46026 üzenetére
remélem azért érhető volt, amit írtam
azt kellene itten megérteni, hogy ez a két dolog nem szemben áll egymással, semmiképp sem úgy, ahogy például a válaszod sugallja. vedd fel a maszkot, tarts távolságot, igyekezz nem megfertőzni senkit. ennyi, nem kell többet belelátni, a világon senki se mondta, hogy otthon kéne ülni mindenkinek.
"Propaganda is not for you to believe in something. Propaganda is for you to not believe in anything and if you don't believe in anything, you will do nothing. Russian society is best example of do nothing after 20 years of heavy propaganda work."
-
lacafaca
őstag
Igy is ugy is lezarasok kovetkeznek napokon belul (persze amolyan magyaros, mint tavasszal) aztan jon a kari, megint kis szabadsagot kap a vilag...aztan kezdodik janzarba elorol...jobb lesz hozzaszokni ehhez az eletvitelhez...
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
válasz
lacafaca #46033 üzenetére
Politikailag halottakkal lehet eladni széles tömegeknek a lezárásokat. A B-közép drukker ha azt mondod neki, h iszkémia, vagy grafikon, akkor agyonver mert azt hiszi valamelyik ellenfél csapat nevét skandálod. És mint tudjuk igencsak sok polgártársunk leledzik ezen az értelmi színvonalon.
SARS1-nél vagy MERS-nél amúgy ez kb működött volna, az gyorsabban bújt elő. Bár őszintén én elég brutál kimenetelre fogadnék, ha ezekből valamelyiket összeeresztenék a magyar járványvédelemmel...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
lacafaca #46033 üzenetére
milyen lezárások? nem hiszem, hogy az jön most, szerintem megpróbálják elhúzni karácsonyig. bár lehet, hogy szóltak a járványügyisek, hogy már nem bírják a számítógépek az adatkozmetikázást
-
idegen lény
őstag
válasz
Onlány #45995 üzenetére
Meggyőződésem, hogy csak azért hagyták ki, mert tanár. Aztán, mikor ez kiderült, kénytelenek voltak betenni őt is. Nyilván mindent megtesznek azért, hogy tanárok ne kerüljenek be, mert az szembe megy a nyilvánvalóan hazug propagandájukkal:
"A kormánypropaganda arról posztolt, hogy az istenkirály kormányunknak köszönhetően mennyire jó a helyzet az iskoláinkban. A poszt mellé tett kép véletlenül sem magyar, hanem amerikai iskolában készült (ha a keresőbe beüti a children, school, covid, mask szavakat, meggyőződhet róla). Ennél sokkal nagyobb baj, hogy az állítás egy piszkos, aljas nagy hazugság és ezt mindenki tudja, aki tanít, vagy megkérdez tanulókat. A mellékelt üzenet csak egy példa a sok horror közül Kaposvárról: a Táncsics Gimnáziumban tegnap már 27 tanár karanténban volt, az órák nagy része elmaradt. Tegnap a 3 . óra után hazaküldték a gyerekeket, de egyrészt semmilyen hivatalos infót nem kaptak, másrészt ma mégis ÚJRA BE KELLETT MENNIÜK, mert az """operatív törzs"""" nem tudott/nem mert dönteni. A kormány propagandával akarja helyettesíteni a járványvédelmet, de ez sajnos képtelenség. Indulatosabb vagyok a kelleténél, ezért most ezt is le kell írnom: Rogán Antal, menj a büdös fenébe! A propaganda poszt itt olvasható. A valóságról pedig például itt." Hadházy ÁkosItt a bizonyíték: egyszer használatos maszkot kell újra fel venniük az orvosoknak!
Tanga, vizes palack és pestisálarc: elképesztő maszkokkal szállnak fel az emberek a metróra New Yorkban - fotók
Orbán a róla szóló könyvről: "nem tüntet fel olyan kedvező színben, ahogy megérdemeltem volna"AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
idegen lény
őstag
válasz
idegen lény #46036 üzenetére
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
idegen lény
őstag
válasz
idegen lény #46036 üzenetére
már csak azért sem készülhetett a kép Magyarországon, mert nálunk az osztálytermekben nem kell maszkot hordani.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
lacafaca
őstag
olyan, mint tavasszal...kutyát nem érdekelte az egész, de a propagandától dübörgött, hogy maraggyotthon...persze senki nem nagyon maradt, akinek dolga volt
legalább is mifelénk én nem vettem észre ebből semmit
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Ringman
nagyúr
a 09.20-án bejelentett covid teszt-mintavételi pontokkal mi a helyzet?
-
-
Narxis
nagyúr
Kiszámolták, mennyibe kerülne egy átlagembernek Trump háromnapos koronavírus-kezelése [link]
Na erről beszéltem, az a mákja, hogy nem jóval hamarabb kapta el.
I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.
-
És mi a nagyobb gond? Ha már csak ebből értesz, Ft/€-ban? A végérvényesen kimúlt - vagy éppen a következő 10évben kardiológiára járó majd kimúló tanerő akit pótolni kell, vagy a családonként otthonmaradó 1db szülő? Horribile dictu némi karanténidőszak után egyébként is nagyszülő?
Hozzátartozó kérdések: A 3-14éves ovis-iskolás gyereket nevelő családok hány %-a 2keresős és tleg nem tudná megoldani se nagyszülővel se egyéb módon? A kormány miért nem segít semmit a finanszírozásban?
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz
t72killer #46046 üzenetére
A tárca szerint egyébként - a PSZ állításával ellentétben - az óvodákban és az iskolákban nyugodtan folyik a munka. A fertőzöttségi adatok is bizonyítják, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés eredményes, az érintett köznevelési intézmények aránya ugyanis alacsony, mindössze 1-4 százalék. Hangsúlyozták azt is, hogy egyáltalán nem növelné a biztonságot és szakmailag teljesen értelmetlen lenne a pedagógusok rendszeres - akár havonta vagy kéthetente történő - tesztelése. A PCR-teszt ugyanis csak a pillanatnyi állapotot mutatja meg, és semmi garancia nincs arra, hogy ne fertőződjön meg az érintett már akár a tesztelést követő napon. Akinél azonban felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, azt minden esetben ingyenesen tesztelik. Közölték továbbá, hogy az a pedagógus, aki munkavégzés közben fertőződik meg, a munkahelyi balesetekre, megbetegedésekre vonatkozó eljárás alapján teljes összegű táppénzt kap. Ha pedig valaki nem beteg, de karanténba kerül, akkor otthonról tud dolgozni, és természetesen ilyenkor is teljes munkabért kap. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a fertőzöttekről, a karanténban lévőkről és kórházba kerülőkről országos adatbázist vezet az illetékes hatóság, és az adatokat folyamatosan frissíti.Ez nem az én válaszom.
Nem múlik ki minden tanár,ennyi erővel az összes többi dolgozó,leginkább orvos,fodrász,futár stb kérhetne különleges elbírálást.
-
-
pjen
félisten
válasz
t72killer #46048 üzenetére
Nekünk ez van,jutott
Azért ha megint bevezetnék az online oktatást és a szülők egy része hónapokig otthon maradna az igen nagy csapás lenne az amúgy is megroggyant gazdaságra.Kíváncsi lennék mit szólnának a pedagogusok,ha a befolyó adó hiányában nem kapnának fizut.Persze pár stadion eladása megoldás lehetne,csak nem hiszem,hogy most van rá vevő
[ Szerkesztve ]
-
Ma volt egy erdekes eset, ismeros gyereke kapott egy pozitiv antigen-tesztet. A Nemzetkozi Oltokozpont altal hasznalt koreai antigen-teszt nagyon megbizhato, 6% a fals pozitiv aranya es 9% a fals negativ aranya. A gyerkocot azert vittek tesztre, mert az ovonojenek pozitiv lett a tesztje.
Kerdes: mennyi a valoszinusege, hogy a gyerek valoban elkapta a koronavirust?
while (!sleep) sheep++;
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Éjszakai műszak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Enermax Revolution tápegységek 12VHPWR csatlakozóval
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- ASUS notebook topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest