- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok és bányászatuk (GPU)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Synology routerek
- Hálózati / IP kamera
- [Re:] 4 milliárd dollárral sem tudták megmenteni az egyik legnagyobb stablecoint
- Banggood
- Linux kezdőknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lauda
félisten
válasz
lafaty80 #74994 üzenetére
Hát hogy miért kérdeznének rá, hogy voltál-e kovidos 3 hónapon belül.
Az oltási tervben 6 hónapot jelölnek meg. Bár erről is lehetett olvasni, hogy nem foglalkoznak vele.
[ Szerkesztve ]
-
Parci
HÁZIGAZDA
válasz
syberia #74995 üzenetére
nem, az a helyzet, hogy neked ezzel és így igazából nincs feladatod. beraktál valamit, amiből nem következik semmi. sugallni lehet vele
, de az ebben a topikban szerencsére nem sokat ér (mínusz laca
)
és picit gondolkodj el azon is, ahogy az ivermectinről a világon mindent is belinkeltél, csak ellentétes előjellel. ott is erős meggyőződéssel kvázi tényként kezelted a legelejétől fogva (hogy jó). az oltásnál ugyanezt csinálod (hogy parás).
egyik sem oké, mindkettő bizonyítandó.
ruszkik, haza! :(
-
zolisx4
őstag
Csak ezért kérdeztem mert nekem semmi bajom,jó a helye fáj kicsit,de ennyi pedig készültem rá hogy milyen beteg leszek.
A lényeg abban van hogy igazolt,ha nem voltál pcr teszten akkor nem vagy ott regisztrálva, akkor te nem voltál az még,akkor sem ha az voltál,ezt tegnap mondta a doki mert mint írtam,mondtam neki hogy mi volt nekem. Mivel nem tesztelnek simán meg kapod az oltást ha beteg is vagy és nincs tüneted.
A 6 hónap az meg szerintem csak az időhúzás addig is kevesebbet kell beoltani,ezt csak én gondolom.[ Szerkesztve ]
-
Csatravi
senior tag
válasz
zolisx4 #75002 üzenetére
De. 10 kor oltás, estére már hidegrázás. Másnap reggelre meg minden volt a felsoroltak közül. DE!
A volt akinél a szuri helyét kivéve semmi sem jelentkezett. Tehát NO PARA, nem törvényszerű hogy nálad is bármi fellépne. Nagyon vegyes a kép. A fiataltól az idősebb nyugdíj koros korosztályt figyelembe véve teljesen random, hogy ki mit és mennyi hatást és milyen hosszan tapasztalt. 5-6. napnál mindenkinél teljesen lecsengett. A többségénél kevesebb tünet volt.
Sajna nem tudok potyázni velük az 5G-vel mert szerintem mindegyik hibás csippet kaphatott mert nem javult se a vétel se az adatátvitel sebessége[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
őstag
lacának semmi újat nem mutat itt senki
csak már nincs időm nagyon ide irogatni, estére meg ki vagyok purcanva, így kedvem nincs hozzátok
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
lafaty80
őstag
Pont azért kérdeztem és tartom furcsának (bár én itt láttam a három hónapot), hogy ez alapján miért kaphatott. Még egyszer nem sajnálom senkitől, csak ha van rá "szabályozás", akkor ha nem tartjuk be, mi értelme?
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
-
-
Stanlee
senior tag
Pontosan, csak a medianak az a hir, hogy beoltatta magat es az elso oltas utan 2 nappal bekerult az intenzivre.
Azt nagyon kevesen dolgozzak mar fel, hogy elso 10 napban ugyanugy vedtelen a tobbseg oltassal, mint oltas nelkul.
A kovetkezo hogy azt is fel kellene fognia a nepnek, hogy oltas utan is lesz legalabb 5% az oltottak kozott, akik tunetesen fertozodhetnek. Tehat 1 milliobol 50 ezer tunetes lehet, ha elkapja, es ha marad az 1% koruli halandoasg, akkor is lesz halott. Ok fogjak majd a hirekben a focimet adni.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
lacafaca
őstag
lassan azt is vetem, de még nem kell...most a paprika, meg pár apróság van még csak soron, meg még mókolnom is kell egyéb dolgokkal, kis lakatos, meg fűtésszerelő munka...nem uncsizok nyugi
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
lacafaca
őstag
jöhetsz segíteni ha unatkozol...50k cserepet kell betömni, elötte megkeverni neki a földet, persze ezeknek az alanyt elötte elvetni a kis lukakba tudod (plusz a sok káposztaféle meg egyéb bizbasz szintén kis likakba), majd onnan mennek a helyükre, aztán ezeket megvigyázni eladásig...na ezen tényleg lehet aggódni majd pár hónapig
-
zolisx4
őstag
válasz
Drizzt #75021 üzenetére
Nem tartozik jogilag sehova,mert ugye ha nem vagy jogosult nem kapsz oltást,a jogosultságot igazolni kell és ezt kérik is bemondás alapján nem működik,.
A másik a tb azonosító alapján látják ki fizet utánad tb,tehát ha eszébe jut valakinek papírokat gyártani az kiderül a recepciónál már,ahol ezt ellenőrzik.Gyakorlatilag nem tudsz csalni.
Bemondás alapján nem működik. -
Drótszamár
őstag
Most jött:
Tisztelt Hölgyem/Uram!
December 26-án beadták az első koronavírus elleni vakcinát Magyarországon. Azóta folyamatosan zajlik a védőoltások beadása az oltási terv alapján. Először az egészségügyi dolgozók kaphatják meg a vakcinát a kórházi oltópontokon, közülük több tízezren már éltek is a lehetőséggel. Az elmúlt napokban a fertőzésnek különösen kitett idősotthonokban is megkezdődtek az oltások. A cél az, hogy az itt élők és dolgozók mielőbb megkapják a védettséget. Ez önmagában több mint ezer intézményt jelent.
Magyarország eddig közel 20 millió adag vakcinát kötött le különböző nemzetközi gyártóknál. A közös uniós beszerzést a brüsszeli hatóságok végzik, de a kormány több gyártóval is intenzív tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy többféle oltóanyag álljon rendelkezésre. Jelenleg két gyártó (Pfizer, Moderna) vakcinája rendelkezik hatósági engedéllyel és kezdte meg a vakcinák szállítását az európai országokba, köztük hazánkba. Mindkét vakcinatípus esetében két oltás szükséges a védettséghez.
Már több mint egymillió magyar állampolgár regisztrált a koronavírus elleni oltásra, ez azt mutatja, hogy sokan szeretnének élni a lehetőséggel. A vakcina a leghatékonyabb eszköz a kezünkben a koronavírus ellen. Ezért arra kérjük, biztassa regisztrációra családtagjait és ismerőseit is! Az oltással kapcsolatos minden további tudnivalóról értesíteni fogjuk.
Vigyázzunk egymásra!
Üdvözlettel:
Koronavírus Tájékoztatási KözpontAdatkezelési tájékoztató és leiratkozás a hírlevélről
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
zsolt_64
senior tag
Nem követem szorosan a történéseket: akkor most pillanatnyilag mi a helyzet a regisztrációval kapcsolatosan ? elhárították azt a hozzájárulás "pipát" ami nélkül nem lehet regisztrálni ?
-
Ringman
nagyúr
A kormány megállapodott egy kínai vakcina szállításáról
A vakcináról: mindent megtesz a kormány. Az EU-n keresztül közel 18 millió adagot kötött le a magyar kormány. Az EU-s beszerzés azonban lassú a magyar kormány szerint. Eddig csupán 130 ezer ember beoltására elegendő szállítmány érkezett az EU-ból. Az EU-s szállítás menete lassú a miniszter szerint. Hetente 100 ezer dózis alatt van az EU-ból érkező vakcinaszállítmány. Máshonnan is kell ezért vakcinát szerezni, ez a magyar kormány álláspontja. Jó esély van arra, hogy Kínából szerezzen vakcinát Magyarország, de tárgyalnak az oroszokkal is.
A kínaiakkal már megállapodtak a szállításról, de most még engedélyeztetni kell a kínai oltóanyagot – mondta Gulyás.
gondolom az a fő mozgatórugó, hogy ebből lehet lopni, az eu-s beszerzésből meg nem."There is a considerable overlap between the intelligence of the smartest bears and the dumbest tourists." -Yosemite Park Ranger on why it's hard to design a bear-proof garbage can.
-
Ringman
nagyúr
rendelnek wishről (persze nyilván nem onnan rendeltek), mint tavaly tavasszal a fürkészek?
[ Szerkesztve ]
"There is a considerable overlap between the intelligence of the smartest bears and the dumbest tourists." -Yosemite Park Ranger on why it's hard to design a bear-proof garbage can.
-
Parci
HÁZIGAZDA
válasz
Ezekiell #75035 üzenetére
azért annyit tegyünk hozzá, hogy ha a kínai vakcina, amire most gyúrnak, tényleg rendelhető, megkapható és tényleg 80%+ hatékonyságú, akkor az eu-nak is kellene rendelnie belőle.
valószínűleg így is ráb.szódunk kollektíve az angol variánsra, mert ő lesz a gyorsabb, nem a szurik.
ruszkik, haza! :(
-
szaszayanou
aktív tag
Elvileg vehetnek külön is vakcinát. Abban állapodtak meg a tagállamok, hogy azokkal a gyártókkal, amikkel az EU tárgyal, nem kötnek a tagállamok külön megállapodásokat. A többi gyártóval lehet szerződni.
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
Stanlee
senior tag
válasz
#20749568 #75037 üzenetére
Szerintem is. Ha jo a kinai cucc, akkor az is johet, habar engedelyezni nem tudom, ki fogja.
Amuyg volt hogy valamelyik kinai a braziloknal eppen hogy csak 50%-ot ert el.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Ringman
nagyúr
válasz
Stanlee #75039 üzenetére
tagállamok külön is engedélyezhetik, de akkor övék a felelősség.
itthon az engedélyező szerv az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI)"There is a considerable overlap between the intelligence of the smartest bears and the dumbest tourists." -Yosemite Park Ranger on why it's hard to design a bear-proof garbage can.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
Stanlee #75039 üzenetére
Nekem főleg az a bajom, hogy a kínai vakcina támogatottsága is alacsony, ezért ez a lépés az egyébként is csekély oltási kedv további csökkenéséhez vezethet. Elég megnézni, hogy milyen hatása volt a Sputnik beharangozásának, illetve mekkora a zűrzavar a fejekben a téma kapcsán.
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
Corleone33
aktív tag
Jött kormányzati tájékoztató email, el se hiszem!
Csak nem a pontos oltástervről küldtek infót vagy hogy ki mikor mehet oltani??!
Hát persze hogy nem: [link]
Imádom ezeket a mellveregetős semmit mondó bullshiteket, mert nehogy véletlenül is valami konkrét információt merjenek mondani.
-
válasz
#20749568 #75037 üzenetére
Mivel még egy engedélyezés előtt álló cuccról van szó, ezért nagyon óvatosan mondom, hogy egyetértek veled - előbb várjuk meg az engedélyezést (valami normális szerv által....), és utána persze, szarni bele, rendeljünk amennyit csak lehet, ha biztonságos ÉS hatásos.
"Ha a covidtól sem féltél, ettől (3. VH) miért félnél? szarabb megfulladni, mint felrobbanni" - Parci, Ukrajnai háború topic
-
A kínai és az orosz vakcinával kapcsolatban egy nagyon fontos információ! Mivel humán adenovírust alkalmaznak vektorként, ezért az emberek 10-15%-a immunis ellene. Azaz az ilyen embereknél hatástalan a vakcina, mert mielőtt elérné a célját, az immunrendszerük eltávolítják a szervezetből. Ezért csak 45 évnél fiatalabbak kaphatják meg, mert náluk még kisebb a valószínűsége az immunizálódásnak az adott humán adenovírussal szemben. Lásd itt is: [Intenzív Tudományok Online - Mindenkinek (ITO-M) 2021. 01. 12.]
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Csatravi
senior tag
1926 új fertőzött
4689 kórházban ápolt
344 lélegeztetőn
118 elhunyt
11066 össz elhunytak száma
Tesztek száma (atlo.team) 2021.01.13
19634 teszt - 9,81% pozitivitás
Hétnapos csúszóátlag : 10,09%Mi a franc van, hogy nem tudjuk 100 alá szorítani a napi halálozást?
-
Hiftu
senior tag
Nem tudom, hogy video megoszto portal egyik csatornajat lehet-e itt ajanlani.
Nekem hasznosnak tunt egy Tajfoldon elo magyar orvos csatornaja.
Sok mindent elmond a virusrol, vakcinakrol.
Ha erdekel, keress ra az Azsiaba szakadtam csatornara.
(Ha ez reklamnak minosul, akkor legyszi szedjetek le. Es akkor elnezest.)Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
janeszgol
nagyúr
Én arra is kíváncsi lennék, hogy mennyi pénzt szedett be az ország a fizetős tesztekkel? (Most hogy a munkavállaló fizeti vagy a cég mindegy, fizetve van.) Illetve más országokban is van/volt fizetős teszt?
Ahogy olvasom a fészbúkon a cikkek hozzászólásait, azért veszegették az emberek. 19.500 ft egy PCR (volt ez majdnem a duplája, aztán normalizálta a kormány), antitest teszt 1780ft per darab, és 20 darabos kiszerelsben kapható.
És az emberek agya nagyon ráállt, nem nagyon happárézott senki. Az én, egyébként nagyon-nagyon garasos keresztanyám is rögtön megkérdezett engem, hogy miért nem teszteltem le magam? Ha nála ennyire természetes, akkor minenkinél az, mert mondom ő aztán tényleg nagyon garasoskodó.
-
Csatravi
senior tag
válasz
Kékes525 #75049 üzenetére
Oké ez "rendben" van csak valahogy nem látszik az hogy a kórházban, lélegeztetők száma valamelyest csökkent a halálozás viszont szinte stabilan beállt a 100-130 közé.
Mégse olyan hatékony az a pár cucc amit reménykeltőnek neveztek meg? Vagy hatékony és azért nincs 2x annyi halott.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Soundbar, Soundplate, Hangprojektor
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vírusirtó topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- Blue Mobile (Lidl)
- Fujifilm X
- [Re:] Megvan a Huawei Mate Xs 2 európai ára
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- PS5 Controller tartót keresek
- Hp, Dell, Lenovo DOKKOLÓ kiárusítás a legjobb árakon! HP UltraSlim, Dell WD15 dock, Lenovo 40A2 stb.
- Eladó megkímélt Logitech G29 kormány pedálokkal és Logitech Driving Force 6+1 sebességes váltóval
- AKCIÓ! HP Spectre x360 13-aw0609nz - ÚJ 13,3" 4k UHD felső kategóriás ultrabook - AMOLED kijelzővel
- Eladó Super Nintendo SNES játékok
Állásajánlatok
Cég: The IT Solutions B.V.
Város: Debrecen
Cég: Abesse Zrt.
Város: Budapest