Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    A Coutinho féle +5 millás elméletekről.

    A Barcelona még a Cou üzlet megköttetése előtt BL-győzelemhez, aranylabdához, és más szürreális forgatókönyvek teljesüléséhez kötötte volna a Coutinho-bónuszpénzek kifizetését. A Liverpool sportigazatója viszont olyan jól alkudozott, hogy a szürreális kikötések reálisak lettek. A 2018-ban kötött 142 millió fontos üzletből 137,5 milliót a Barcelona konkrétan már ki is fizetett. Ezt a klubhoz közeli sajtó egyöntetűen állítja.

    Valamint Coutinho eladása során a Liverpool kiharcolta, hogy a Barcelonának 2 évig eszébe se jusson Liverpool-játékost igazolnia, vagyis idén januárig a Barcelona csak úgy igazolhatott volna, hogy az átigazolási díjon felül egy 89 millió fontos (100 millió eurós) prémiumot is kiperkálnak.

    Coutinho eladásakor az alapösszeg 106 millió font volt, a bónuszpénz pedig további 36 millió. A Barcelona még a mai napig is fizetné az alapösszeget több részletben, de a Liverpoolnál nem lacafacáztak. A katalánok könyveléséből tudjuk, hogy 85 millió fontos adósságuk átkerült egy bankhoz, amely aztán azonnal kifizette azt a Liverpoolnak.
    A 36 milliós bónuszból 26,5 millió kifizetését ahhoz kötötték a katalánok, hogy a Barcelona Coutinho minden 15. pályára lépése után utal 4,4 milliót, egészen a 90. tétmeccséig. Mivel Coutinho 76 tétmeccsnél megállt, eddig 22 milliót utaltak.
    A bónuszpénzből a maradék kétszer 4,4 millió font kifizetését ahhoz kötötték, hogy a 2018–19-es és a 2019–20-as szezonokban a Barcelona BL-negyeddöntőbe jut Coutinhóval. A klubhoz közeli sajtó egyhangúan állítja, hogy ez a bónuszpénz kifizetésre került, de mivel Coutinho csak egy BL-szezont játszott Barcelonában Paul Gorst a Liverpool Echo újságírója azt a választ adta arra a kérdésre, hogy akkor mégis miért perkálta ki a Barsza mindkétszer a 4,4 milliót, mert Coutinho még kerettag a Barcelonánál. Szóval, kölcsönadták Coutinhót annak a Bayern Münchennek, amely Coutinho hathatós közreműködésével kiütötte a Barcelonát a nyolc közül, és a Barcelona ezután fizetettek a Liverpoolnak 4,4 milliót azért, mert Coutinho nélkül bejutottak a legjobb nyolc közé. :C :C :C

    Ami a továbbiakban kedvezne, ha Koeman lehetőséget biztosítana Coutinhónak a következő szezonban. Ha ez megtörténne, és Coutinho még legalább 14 alkalommal pályára lépne, abban az esetben a Barcelonának a maradék 4,4 millió fontos összeget is el kell utalnia.

    Akárhogyis, ez biza egy jó üzlet volt :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák