Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz forceberg #130007 üzenetére

    Azért valljuk meg őszintén, hogy amikor ilyen szépen zár a védelem középen, akkor régen nem csak arra volt fizikuma, hogy a védekezésre odaérjen, hanem arra is, hogy rávezetve a védőkre az ilyen meccseket nagy szólókkal, apró 'játékokkal', lendületes támadásokkal átjátssza, megnyerje. A gólok persze még jönnek azt nem vitattam, de most nem csak az ilyen jellegű gól hiányzott, hanem a kísérlet-morzsa is :) A spanyol lendületes letámadó lendületes védelem átjátszások sokszor fizikai kontaktusok nélkül lezajlanak és a végén már a befejezés kell, az olasz foci esetében ezzel szemben más: más jellegű csatárok, befejezők, ütközések küzdelmek zajlanak. Egy olyan jellegű csatár mint Messi közel sem szerezne annyi gólt Olaszországban, mint a spanyoloknál.

    (#130012) Viszlát

    ;) Azért merem ezt, mert azért a spanyol focinál jellegéből adódóan a védők sosem az atombiztosbevehetetlenszuperbunkerükről voltak híresek, mint az olaszoknál, de ott fizikumban alkalmazkodott ehhez is. 3 különböző topbajnokságban, eltérő játékmentalitással szembetalálva magát mindig érvényesülni tudott. Most a beton olasz védelmek ellen kell ütköznie, párharcokat nyernie, s megyeget is azért neki, erre már csak az lenne az igazi "korona", ha a jövő évi bajnokságban még itt is, 36-hoz közeledve is megtudna csinálni egy tetemes gólfölényt...

    Van azért köztük több, mint két év és azért a fizikai különbség erősen kiütközik, de ezt annak a mentalitásnak is is köszönheti CR, aminek köszönheti azt, hogy igazán jó labdarúgó, világklasszis focista lett. Tehetsége Messinek alapban több volt, de ahogy a bajnokságok sora, az alkalmazkodás képessége azért több, mint figyelemre méltó CR-nél. Szakértők is azt mondják egyébként, hogy a fizikai adottságok miatt CR tovább bírhatja erőnléttel. És ne felejtsük, hogy egy, az argentintól sokkal gyengébb válogatottat vitt el a karrierje során a győztes mentalitásával a nagy világversenyek végjátékáig.

    (#130014) RoyBatty

    Ebben részben igazat adok, de ha van Pro legyen kontra is, de pont ez a koncentrált vérre menő fókusz az, amiért csíp, rúg harap, küzd, ütközik - bármit a gólért bármi áron (a hétköznapokban meg pont ezt szem előtt tartva lehet olyan cikkek sorát olvasni, ahol a csapattársai rácsodálkoznak, hogy idegenbeli meccsek után akár késő este, éjszaka is elmegy edzeni, vesztes meccs után, vagy ha nem volt megelégedve magával más nap már mindenki előtt gyakorol, stb )... a védelembe, a középpályán való labdaszerzésekbe viszont jobban bele tud állni.

    (#130015) LyonnaisFan1

    Á, azt már akkor tudni lehetett, hogy ez az év Kubatovéknak van levajazva, amikor a Puskás Akadémia 1-3 -ra verte idegenben a Fehérvárt :) Próbálják őket is felnyomni EL-be :) A Mezőkövesd egyelőre viszont még vitézkedik, amíg a tö.ükre nem lépnek! :DDD

Új hozzászólás Aktív témák