Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Beniii06

addikt

válasz Czimby #178414 üzenetére

Jó, hogy már a számok tanulásánál tartunk, az lehet, hogy max villanyszerelő vagy és PLC programozó(ezt minden cég ingyen adja, csak pár hónapot kell kibírni), de az kiderült az írásodból, hogy sem műszerész, sem technikus vagy a fölött nem vagy. Azt ugye tudod, hogy Ha már ennyire PLC-zni akarsz, tudhatnád, hogy a Siemens a legjobb vagy ott már nem megy a létradiagram ennyire? (Vigyázz van FBD is, az egy másik világ kapukkal)
    Tudod nem lehet ennyire sablon munkát(tervezés) csinálni egész nap, így néha hobbiból besegítek(kikapcsolódás/gyakorlásképpen) ismerősöknél vill szerelésben is, mert jó szakember alig találni(koca munkás kivétel).

Semmi sem atomfizika(csak nyilván egyszerű logika, amihez nem értek, nem nyúlok elvet követke), nyilván ha ilyet akart volna csinálni a kérdező, akkor másik topikban vagy másik fórumon kérdez rá, de ettől már nagyon eltértünk. Már megkaptad a pirospontot, hogy felismered a szerszámokat, mit szeretnél még? Ha leírod a kapcsolóüzemű tápok működését vagy a TTL CMOS közötti különbséget kapsz két pontot, ha szintet akartál lépni. Azt megnézném egy számlálót te hogy csinálnál meg vagy inkább erre ne is legyünk kíváncsiak? Villamos energetika, nanotechnológia esetleg? Vagy hozzuk fel mi az a Java, Basic? Ezek költői kérdések nyilván.

De tudod mit, neked van igazad, ne csináljon senki ilyet Csak az önjelölt szakemberekne, az pont elég. :K
    Jó, tudom most "elment a villamos" neked, csak a tábla maradjon meg egészben és jobban jársz, ha a patkózott biztosítékokkal megspórolt pénzből veszel prémiumot + lakásbiztosítást. Mikor nyit a csillagvizsgálód? :)) :DD Úgy sem fogod kibírni utolsó szó nélkül, de szerintem arra már nem lesz kíváncsi senki sem.

(#178417) Ferfiu

Teljes mértékben igazad van, ennek nem itt a helye, sem ideje, viszont én elvi kérdésekre nem sajnálom az időt. Ha már itt tartunk neked mennyi végzettséged van? Lehet a fórumozáshoz is kellene végzettség, pl 4-ig el kell tudni számolni, ilyesmi. Viccet félretéve nem baj, ha szeret barkácsolni valaki, sőt előny, mert sokat lehet fejlődni és öröm is van benne, ha sikerül. A 'barkácsolás' lehet sokirányú, pl: hangtechnika(erősítők, egy egyszerű TDA2030-ast, 1x 12W saját erősítő) vagy háztartási gépek javítása(ne a vasalóval kezdj!), SONOFF-al(okos kapcsolók) vezérelhető dolgokkal(világítás stb.) bezárólag bármi(arduino is), viszont gyakorlat kell hozzá ez tény. Itt a kollégával csak egymás gyakorlatát vitattuk éppen, talán elvetve a sulykot egy kicsit, mindenesetre jól szórakoztam. :U Ha komolyabban érdekel van rá topik is vagy másik fórum(hobbielektronika) + külföldi oldalak(privátban nem válaszolok, ezért vana fórum). A lehetőségek a végtelenhez konvergálnak, csak ki kell használni őket, ja és persze sok szabadidő kell hozzá, ebből persze már kevesebb van, mindenkinek az idő előrehaladtával.

"Got any other secret weapons?"

Új hozzászólás Aktív témák