Hirdetés
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem mond le Kínáról az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mesterséges intelligencia topik
- OpenMediaVault
- AliExpress tapasztalatok
- Python programozás
- A streaming miatt szabadulnak a kábeltévétől
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dello79
aktív tag
válasz RockCNC #43092 üzenetére
Szia,
nem kell hozzá más csak 1 fix ip otthon ha ez nincs akkor valamilyen DDNS .. ha asus routered van akkor azon van egy ilyen lehetőség..
Ha ez megvan.. akkor a routeren nyitsz egy portot... synology -nál az 5000 van alapértelmezetten megadva.. szóval a routeren beállítod.. hogy pl. a nasod a 192.168.88.12 -számon van.. akkor port forwarding.. 192.168.88.12 és a port 5000 ... ennyi..
A mobil alkalmazásban a szerver részhez úgy írod be hogy pl. yagericum.asuscomm.com:5000 és akkor a telefonos progam megkeresi a yagericum.asuscomm.com helyet.. az 5000 -porton.. és akkor azt mondja a router a mobil alkalmazásodnak hogy hello... ha 5000 port akkor itt van ez az ip 192.168.88.12 és már kész is bent vagy a NAS-on.
-
gyugyo79
addikt
válasz RockCNC #43092 üzenetére
Ha a router kezeli a mobil netet akkor a mögé rakott Synology NAS -on nem kell semmi extrát állítani. A routerbe kell a megfelelő portokat rá irányítani meg egy dinamikus ip szolgáltatást beállítani. Tehát pont ugyan úgy kell beállítani mindent mint a "sima" interneten át.
Az viszont akadályozhatja az egészet, ha a mobil neten az nem publikus ip -t kap. Mert azon csak a QC tud segíteni vagy kérsz és kapsz rendes ip címet.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz RockCNC #43122 üzenetére
Azért kérdeztem, hogy ne legyen bekapcsolva
Hidd el, hogy az az internet varázsló nem kell. Ha a routeredben megvan a port átirányítás pont ugyan úgy el kéne tudnod érni a NAS-t mint a kamerát. Ezt ezek tudják megakadályozni:
Ha nem publikus az IP címed mert akkor a routered se éred el.
Ha nincs meg a port továbbítás mert akkor a routered nem továbbítja be a kérést.
Ha a routeren vagy a NAS -on be van kapcsolva a tűzfal ami megakadályozza egy illeszkedő szabály miatt a kapcsolat létrejöttét. Feltételezem, ha a kamerát te állítottad be és a routereden kellene tűzfalat engedni az adott porthoz a port forward mellé akkor tudnád, a NAS -on meg mint írtad be se volt kapcsolva. Ezért nekem több ötletem nincs esetleg a kliens amiről tesztelted tréfált meg, hogy nem töltődött be rajta az oldal ...
A tűzfalat kapcsold ki amíg nem jön össze mindenképpen. A kamerát ugye úgy éred el, hogy beírod az IP címet és nem egy (pld. a gyártója) saját kontrol (p2p) szerverén keresztül?[ Szerkesztve ]
-
-
gyugyo79
addikt
válasz RockCNC #43127 üzenetére
Esetleg nézd meg, hogy újra indítod a routert (nem tudom próbáltad e.)
Akkor ha ez se egy tesztnek kipróbálhatod, hogy a kamera szabályát törlöd és a 80 portot is beirányítod a NAS ip címére és az 5000 portra az 5000 -es portot meg a kamera 80 -sára és kipróbálod így mind a 2 -tőt. -
Borisz76
veterán
válasz RockCNC #43141 üzenetére
A Csomagkezelőben állítsd le a DS-t.
Majd indítsd újra. ( Nem a NAS-t.....csak a DS-t. )
Ezek után HA kell , akkor jelöld ki az összes torrentet és indítsd el.Általában ez segít ...
Ha mégsem, akkor állítsd le a DS-t, indítsd újra a a NAS-t, majd a DS-t is.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
kgymac
őstag
válasz RockCNC #43157 üzenetére
Nem megoldhatatlan feladat havonta egyszer megújítani. Kb.1-2 perc host-onként. Nekem 3 nem vesz igénybe 5 percnél többet.
Egyébként ott a lista vagy a routereden vagy a nas-on. Fizess elő és nem kell a megújítással "küzdeni". noip-nél 25 usd körül van, szvsz ennyit nem ér. -
Pubszon
veterán
válasz RockCNC #43157 üzenetére
A no-ip-ről erre váltottam, hibátlanul működik.
https://freedns.afraid.orgASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
gyugyo79
addikt
válasz RockCNC #43444 üzenetére
Pld.
Telepíted az MC -t és belépsz ssh-n és azzal elég jól lehet nézegetni.
Vagy be mountolod egy könyvtárba és akkor akár File Station, vagy Sambán át gépről.Azon a köteten van amire a DS-be be van állítva (X= kötet szám):
/volumeX/@download
Ugyan ez USB esetén
/usbshareX/@download
De azt hiszem külső meghajtónál a @download az nem is rejtett hanem látszódik..MC tölthető a synocommunity -sektől.
A mount futtatható feladat kezelőből vagy ssh alól stb.
A parancs így nét ki:
mount --bind /volumeX/honnan /volumeX/hova
Ha már nem kell:
umount /volumeX/hovaTehát ha kettes köteten van és a kettes kötet tehát volume2 és az azon lévőTorrent mappájába szeretnénk nézegetni akkor:
1. csinálni kell egy bármilyen nevű üres mappát a példában ez DL_mappa lesz.
2. Feladat ütemező->Létrehozás->kiváltott feladat->F.Def.Szkript
Általános fül:
Feladat neve: Mindegy pld.: MountDL
Felhasználó: root
Esemény (mindegy mert nem engedélyezzük) Rendszer indítás
Fontos, hogy ne engedélyezd
Feladat beállítása
Parancs futtatása:mount --bind /volume2/@download /volume2/Torrent/DL_mappa
OK
Megjelenik a listában egy MountDL feladat. ezt ki kell választani és futtatás.
Kész lehet a File Stationbe stb-be nézegetni a @download tartalmát.
A 2. pontot megismételve lehet egy másik feladatot csinálni más feladat néven aminél a parancs:umount /volume2/Torrent/DL_mappa
Ezt futtatva lecsatolódik ...Ugye amik változnak azok :
Ha az első köteten van a DS ideiglenes mappája (@download) akkor nem volume2 hanem volume1 és így tovább ahova felcsatoljuk lehet bárhol tehát az is lehet volume<akármennyi> -n a lényeg, hogy hozzatok neki létre egy üres könyvtárat.
A hova pontos eléréshez lehet a File Stationt használni jobb katt a létrehozott mappán és tulajdonságoknál a helynél mutatja sőt kimásolható így az elgépelést is el lehet kerülni.Ha ssh-n keresztül futtatná valaki a parancsokat akkor (bár gondolom azoknak egyértelmű), hogy sudo kell elé
Azt hiszem kb ennyi. Persze vannak még megoldások / lehetőségek
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz RockCNC #49478 üzenetére
Nincs véletlenül a Cloud Station Drive vagy hasonló telepítve ?
Csak azért mert ott alap esetben 32-re van állítva a megtartott biztonsági mentések verziója.
Ha igen , akkor :- Állítsd át a verziók számát 1-re.
vagy
- Töröld a Cloud Station programot a NAS-ról.
Ezt követően ha nem kapod vissza a tárhelyedet, akkor a lomtárat is érdemes üríteni :
Vezérlőpult / Megosztott Mappa / Tevékenység résznél.
Másik ami eszembe jutott:
Download Station fut ?
Ha igen hány torrent ?
Az is fogja a helyet mert seed-elni kell az anyagot.
Ha eltávolítasz pár torrentet - és a lomtárat is üríted - , akkor megint csak visszajönnek az eltűnt gigák.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Marci112233
addikt
válasz RockCNC #57131 üzenetére
Nemrég én is így jártam. Olvas visszább le lesz írva a dolog ami nekem segített.
Viszont röviden. Töröld a lomtárak tartalmát. Először. Vezérlőpult, megosztott mappa, tevékenységek, és összes lomtár ürítése, Másodiknak Snyology drive és ott is lomtár ürítése. Második ha sok adat van benne lassú folyamat lesz, de szép lassan törölni fogja, és szabadul felfele a hely.Ui.: Elnézést. Este van, és elfeledtem, ezt lehetett volna egy hsz-be rakni.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
WaterWave
veterán
válasz RockCNC #59748 üzenetére
duckdns... ha +-os a nasod, akkor dockerben van hozzá konténer, be tudod állítani mikor frissüljön.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
-
urban racer
senior tag
válasz RockCNC #73938 üzenetére
Nem, elég basic user leírás. Az a fontos, hogy kezdésképp, ne 2 nagy legyen benn, vagy ha mégis, akkor az összes pici legyen benn, amit akarsz használni.
BTW megjegyzem, hogy sok értelme nincs az 500-as lemezeknek-főleg ha valami ősrégi kikukázott lemezről van szó-Sok helyet nem nyersz, cserébe többet fogyaszt és nem is gyorsabb.Ha egyszerre rakod be a 4 lemezt, és úgy konfigurálod, akkor biztos használható lesz.
"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
urban racer
senior tag
válasz RockCNC #73943 üzenetére
Én a helyedben beraknám a friss, finom gyors 4-eseket, ahogy fogy a hely, bővíteni 4-el-vagy nagyobbal-ha akkora az adatnövekmény. pl 2x4+2x8=16Tb
Nyilván a legjobb, ha 4 ugyanolyan van benn+1 cold spare a polcon, ha valamelyik megpukkan."Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
-
Mátésum
aktív tag
válasz RockCNC #76880 üzenetére
Szia. Hát, egy barátom csinálta, mert annyira nem vagyok ebben otthon. Quickconnectet kikapcsoltam, beállítottam egy ddns-t, a port forwardot és a port nyitást a routeren viszont nem én állítottam be, de még ezek kellettek. Nekem a videók nem jöttek be a Photos alkalmazásban, illetve megosztáskor, a többi appot nem használtam, így arról nem tudok mondani tapasztalatot. Viszont azóta tökéletesen működik a képek, videók távoli elérése.
-
Patice
Topikgazda
válasz RockCNC #77249 üzenetére
Egyet értek teljes mértékben. Ez az alap, ha NAS-ra adja valaki a fejét.
Én össze tudtam hozni a neten keresztüli távoli mentést. Szüleimhez leraktam egy DS220j-t és nemrég kötötték be hozzájuk a Telekom optikát és lett a 10/1 ADSL-ből 1000/1000-es 21. század.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
-
Borisz76
veterán
válasz RockCNC #79532 üzenetére
DS918+ DSM 7.1 - 42661 Update 2
Download Station megy rendesen...900+ torrentel.
Egyedül a Download Station Monitor hiányzik ...de nagyon !
Valaki leírhatná a telepítés, beüzemelés mikéntjét.
Köszi előre is ![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla 24col monitor eladó 2db
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest