Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- XPEnology
- Kínában már az USA nélkül is tudnak 5 nm-es chipeket gyártani
- Jelszókezelők
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- Windows 11
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
weres78
senior tag
-
akisbandi
aktív tag
Sziasztok,
Gumi kéder ápolót keresek, ami az UV-nek is ellenáll.
Külföldi fórumokon a Nextzett gumiápolót ajánlották, szivacsos fejjel, de itthon nem beszerezhető.Ha van nála jobb ajánlat, szívesen veszem.
-
weres78
senior tag
Milyen szórófejes flakont ajánlanátok, kifejezetten erős igénybevételre? Mindenféle autókozmetikai vegyszerhez, műhelybe.
-
Drughi
addikt
Röprozsdára használt már valaki K2 ROTON PRO-t?
Sok bolt leírásában szerepel hogy használható kasztnira is -
pjen
félisten
Szevasztok. Ilyen Platinum és hasonló karc eltávolító szprét, tollat használ valaki. Érdemes próbálkozni vele?
-
eldoble
aktív tag
válasz
eldoble #53029 üzenetére
Közben utána néztem ennek a javításnak, ha már itt nem volt ötlet és megfelelő tapasztalat:
- alapos mosás, zsírtalanítás, tisztítás a kezelendő felületen és környékén,
- Menzerna 3500 Super Finish Polírpasztából egy borsónyit kell nyomni egy mikroszálas kendőre (a képen látható felületre elég),
- körkörös és egyenes mozdulatokkal el kell dolgozni a javítandó felületen, enyhe, közepes nyomással,
- egy vékony réteget pár percig rajta hagyni a felületen,
- tiszta mikroszálas kendővel tisztára törölni. -
AssAssynn
őstag
Sziasztok.
Vettem egy Turtle márkájú műszerfalápoló spray-t, de a használata után ilyen csillogós, "zsíros" lett a műszerfal, pedig mikroszálassal átdörgöltem utána. Nekem olyan hatást kelt, mint mikor beleülök valaki 20 éves G Astrájába, abban szokott minden műanyag így csillogni meg "fogni". Új autóknál ugye egyáltalán nem ilyen a műanyag... Nekem nem tetszik az eredmény. Jó egyáltalán valamire a műszerfalápoló, vagy csak ilyen csillogóssá teszi a felületet?
A fontosabb kérdésem pedig az, hogy ezt le tudom valamivel szedni?Azt se tudom, hogy mi van akkor, ha ez az anyag rámegy a kárpitra? A kárpit magába szívja és elkezd koszolódni az anyaga?
-
MrSealRD
veterán
válasz
BigBlackDog #53040 üzenetére
Hát igen...azért ez nem játék. Én anno lakást kezeltem vele...és nem lehetett megmaradni mellette.
-
ritkaság
aktív tag
válasz
BigBlackDog #53037 üzenetére
A munkahelyemen a pihenőben 7/24 megy az ozonizátor. Úgy tudom a műtőkben is folyamatosan megy.
-
d4d
tag
válasz
BigBlackDog #53037 üzenetére
Igen elég durva tud lenni, pl egy szobánál is legalább 30 percet adnak meg leállás után mire egyáltalán ajánlott bemenni ablakot nyitni, szellőztetni.
Autóknál viszont jó lenne tudni mennyire bántja a műanyagokat, mert a hosszan tartó nagy dózis a leírások alapján káros lehet ilyen szempontból is, inkább többször 10-15 percet ajánlanak mint egyszerre 3-4x ennyi időt.Most próbálgatok egy kölcsönkészüléket kb 30 percre betettem a suzukiba, meglátjuk. Megy a belső keringetés is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
ritkaság #53036 üzenetére
Azért ezzel óvatosan, hogy folyamatosan a kocsiban legye, ilyen koncentrációban eléggé káros az egészségre (és minden élő szervezetre)!
A linkelt termék leírásában is szerepel; "All ozone machines should only be used in unoccupied spaces. Don't let people or pets enter the area until 30 minutes after ozone treatment ends."
-
ritkaság
aktív tag
Szia!
Én valamikor az őskorban foglalkoztam vele. 30 éve! Japánból hozattam. Volt kimondottan adapteres verzió kocsihoz. 12-110-240 voltos. Szerintem olyat keres ami folyamatosan a kocsiban van. Szerintem kiöli a szagokat, én asztmásoknak hozattam panelpor ellen.. A műtőket is evvel a technikával fertőtlenítik.
Ebay dugig van vele. Még építhetsz is magadnak. -
d4d
tag
Ózongenerátor témában járatos emberke van itt?
Mennyire tudja kiölni a szagokat, tényleg rendbe lehet tenni egy dohányos kocsit is ezekkel? Bár nem csak emiatt venném. Illetve maga a készülék/márka jónak számit e. Digitális akármilyen készüléket nem szeretnék csak plusz hibaforrást látok benne.
-
weres78
senior tag
Sziasztok!
Kicsit meg kell fordítani a kozmetika dolgot, ebben kérném a segítségeteket, tippeket.
Adott egy autón két elem, ma fényeztem (első sárvédő, lökhárító sarka). Az autó 6 éves, A6. Valahogy el kell érni, hogy a most festettelemek
olyan állapotban legyenek, mint a többi. Vagyis el kell veszíteni a víztaszítást, illetve minimálisan össze kell "karcolni"...
Az autót sajnos nem lehet hozzápoírozni, tehát ez nem opció...Tii, ötlet esetleg?
-
Petyyyyy
addikt
válasz
stuka20 #53028 üzenetére
Vadiúj rongyot nem kell kimosni használat előtt (amennyire tudom). Elég ha az ablakosokat külön mosod majd.
Látod és érzed, ha egy mikroszálas "elfáradt" és megérett a mosásra. Ugye eleve négybe hajtod, szóval van pár oldal, amit használhatsz.
Attól függ mennyire koszos az ablakod. Lehet azt is hogy első körben átmész egy sima kendővel rajta APC-vel vagy bekevert samponnal, majd második körben ablaktisztító+ablakos rongy kombóval.Ha nem tudsz megszabadulni a hologramtól, akkor marad az ablaklehúzó.
-
eldoble
aktív tag
Megnéztem közelebbről ezeket a sötétebb csíkokat, sajnos ezek karcok, nem mélyek egyáltalán, szinte nem is karc, hanem csak kopás, mivel lehetne ezeket eltüntetni?
-
stuka20
senior tag
válasz
Petyyyyy #53023 üzenetére
Teljesen újal csináltam (nem volt ráírva, hogy előtte mossam ki, így ez a része kimaradt, egyből használtam) és így is volt hologram, de ha jól láttam, akkor a száraz áttörléssel valamennyire eltüntette utána.
Minden egyes ablaktisztítás után cserélni kell a kendőket vagy ugyanazt a kendőt lehet többször használni? Hogyan ajánlott?
Köszönöm szépen! -
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Még mindig külső műanyag ápolót keresgélek.
Ajánlottátok a Gyeon Trim-et mint No1 cucc.Ez ugye kerámia alapú bevonat, amiből az alábbiakat találtam még:
Car Pro DLUX (árban kb ua)
Wolf Trim Coat (majd dupla mennyiség és árban fele)Illetve a Koch Chemie Nano Magic Plast Care néztem még.
Ezekkel esetleg van tapasztalat?
-
d4d
tag
Mai kép, 1987-es 300D automata, teljesen gyári állapotban, utolsó km állás 2024 végéről 151e. Tulaj nem akarta eladni, gyűjtő, de szerinte érhet 5 milliót.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
stuka20 #53021 üzenetére
A "kékes" árnyalat jellemzően hologram. Legtöbbször akkor látom, ha a tisztítószer kiold bármilyen szennyeződést a mikroszálasból. Ablakos kendőket ajánlott külön mosni az összes többitől.
Vegyél magadhoz egy vacsiújat és azzal csináld végig. Ha ezt követően is marad a jelenség, egy teljesen száraz, tiszta kendővel menj át rajta. -
stuka20
senior tag
Minden alkalommal, amikor ablaktisztítót használok (adbl glass cleaner), akkor bár szépen letisztítja az üveget, de ilyen halvány kékes árnyalatot hagy maga után, amikor áttörlöm. Vezetés közben ez eléggé zavaró, mert olyan, mintha nem is lett volna letisztítva vagy inkább, mintha elmaszáltam volna. Lehet, hogy zsíros? Erre kaptam egy tippet, hogy denaturált szesszel lehet zsírtalanítani kellene. Az a kérdésem, hogy kell e hígítani és mennyire? Ha kívül használom, akkor okozhat negatív hatást a Soft99 Glaco DX-nek? Utóbbi már több, mint -a papíron feltüntetett- 4 hónapja rajta van és még mindig szépen pergeti a vizet.
-
ritkaság
aktív tag
Érdekes kérdésem lenne. A külső fekete műanyagot ha kezelem ápolószerrel(szín felújító) utána használhatom a Turtle Graphene wax-ot vagy csak az egyiket használjam?
-
Petyal
tag
válasz
HUTCHDB #53013 üzenetére
Náluk általában van az üzletben, bár most pont nincs raktáron, ha jól látom : Carmonster.
Safranek: Nem. A P6 egy All-in-One paszta, karnauba waxot tartalmaz. Tehát bevonat is egyben.
Az F6 azért OneStep, mert viszonylag jó koptató hatása van, emellett a fényesítő hatása is kiemelkedő, A lényeg, hogy mindezt egy menetben éri el. Minden paszta OneStep, ami ezt teljesíti.Benir8: Amire te gondolsz, az a "glaze", amivel nagyon jó dolgokat lehet művelni egy fényezésen, de nem kimondottan polírozószer,csak úgy kell használni, mintha az lenne.
-
ritkaság
aktív tag
Lenne egy érdekes kérdésem. Miért nem lehet az autókat újra lakkozni? Ugye a polírozással vékonyodik a lakk réteg. Az uniós szabályozás szerint sajnos elég gyatra az autók festése-lakkozása. Arra gondoltam, hogy az egész autót felcsiszolni mondjuk 1500-as papírral és egy kemény lakkréteget ráfújni. Senki nem vállalja el!
Mindenki leakarja dúrni az eredeti festéket és újra festeni. Ez a pénz miatt van vagy van ennek észszerű magyarázata? Ha valaki ért hozzá elmagyarázná nekem?
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Valaki használ ilyet: Turtle wax Graphene Flex Wax 680 ml -
HUTCHDB
nagyúr
Üdv!
Olcsó, jó, populáris helyeken elérhető, egylépcsős polirpasztából melyiket ajánljátok?
-
eldoble
aktív tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne.
Mazda 6 2019-es, RevolutionA belső karfáról, hogy tudnám eltüntetni a képen látható eltéréseket és mivel kellene ápolni utána?
Elvileg ez nem bőr, hanem valami prémium szintetikus műbőr.A külső fényezésről, hogy tudnám eltüntetni a képen látható sötétebb csíkokat?
-
Petyal
tag
válasz
-cobra- #53005 üzenetére
Tartósságban a közelében sincs sem a Perl , sem a Koch PSS, sőt a PSS ráadásul még nagyon vonzza is a port.
Fújni a Trim-et nem lehet, más hátránya nincs. (hűtőráccsal =pepecselés) Valóban drága, de nagyon kevés kell belőle, nagyon tartós és ez ténylegesen ad kémiai védelmet. Én azt mondom, vállald be ha már új az autó, ezen ne múljon.
Még egy tank benzin ára sincs és 2-3 évre jó vagy vele. Gondosan visszazárod az üvegcsét, elteszed a szekrénybe, nem romlik meg. -
-cobra-
aktív tag
-
tibbike01
őstag
válasz
szőröscica #53002 üzenetére
Nem gondoltam, hogy ennyien használjátok a Wolf termékeket. Nekem is black out van. Én nagyon szeretem! Szerintem nyugodtan használhatod.
-
Petyal
tag
válasz
-cobra- #53001 üzenetére
Most könnyű teljesen letisztitani, zsirtalanitani, mivel új. Ezért a Gyeon Trim kerámia tökéletes lenne kívülre. Tartós, matt, szakértelem nem kell hozzá, csak a lakkozott felületekre ne kend. A lámpákra is mehet. Fél évente - évente frissíted és ennyi.
Ugyanettől a gyártótól a Preserve pedig a belső műanyagra való. Mindkettő prémium termék. -
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Új autó külső és belső műanyagfelületeire keresnék jófajta műnyagápolót a gyári állapot megőrzése érdekében. Gyárilag ezek matt színűek, és ha lehet nem szeretnék "gagyi" fényes hatást, inkább maradjon matt vagy selyemfényű.
Van itthon Wolf Chemicals Silk Milk illetve Black Out, viszont jópár évesek már, nem tudom van-e lejárati idejük.
Mit ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AI-buborékról beszél az Alibaba
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Vásárolj most, és lépj be egy új szintre!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Beszámítás! Apple iPad 10.9 2022 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest