Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok,
Western Digital Mycloud Home "NAS"-t váltanék, a milyen NAS-t vegyek topikban kapott segítség alapján Synologyra. Viszont egy-két dologban nem vagyok biztos.
A két fő irány, amire használnám:
- Plex/vagy ha van jó, a család többi tagja által is könnyen kezelhető felület, akkor közvetlen stream házon belül, néha, nyaralás alatt (4k filmek többségében, felirattal) TV-re
- a másik a Google Photos fizetőssé válása utáni helyzet megoldása.
Alapvetően maradnék a Mycloud Home-nál, mert a Plex jól fut, de a képkezelése az valami horrorisztikus. Nekem fontos, hogy ne keverje össze a NAS-on az összes médiából származó képet egy aplikáció, hanem csak a mondjuk a Fotó mappába mentett képeket lássam akár egy alkalmazásban, és az jól elérhető legyen mobilon is, asztali gépen is, stb. Illetve, meghatározhassam, hogy mondjuk a mobiljainkról is ide mentse a fotókat.
Ami szimpatikus, az a Moments alkalmazás, de nem tudom, hogy ebből mennyi a reklám, vagy tényleg mennyire jól működik a mindennapokban. Illetve, ahogy kaptam eddig tanácsot, a DS220 széria lenne a megfelelő, azonban a 220j és a 220+ között kétszeres a szorzó. A fotók szempontjából annyit láttam, hogy a Moments alkalmazás a + verziónál minden AI eszközt is bevet a fotók rendezéséhez - ez mennyire működik? Illetve, ahogy olvastam, a Moments és a Photo Station összeolvad - ez változtat ezen valamit? A 220j arc és tárgyfelismerést tud csak, a + elvileg, ha jól értem, készít a Google Photos-on működő visszatekintéseket, válogatásokat is (vagy ezt félreértettem) - ez működik? A Synology Photos esetében csak az arcfelismerésnél van kiemelve, hogy nem minden típus támogatja, de nincs lista az eszközökről, hogy melyik az. A Moments esetén viszont van egy lista, ott a 220j is támogatja az arcfelismerést, viszont a kiterjesztettebb AI cuccokat nem. Van akkor arra esély, hogy ez változik ezzel az új appal?
Illetve, ha esetleg hasonló tudással van akár egy férőhelyes változat, olcsóbban, az is érdekelne.
Ami valószínű, hogy nagyon mélyre nem szeretném beleásni magam ebbe az egészbe, fontos lenne, hogy egy jól működő rendszert tudjak használni, ami kap támogatást, az esetleges frissítések telepítése pedig ne vegyen el túl nagy időt, mert abból kevés van.
Elnézést a hosszúságért, de egyszerűbben nem tudtam megfogalmazni.
Köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Mátésum
aktív tag
válasz Rommel6600 #72514 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget! Ha nem gond, néhány kérdést összeírnék és elküldöm privát üzenetben.
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Most vettem egy DS220+ NAS-t, és a fotó szinkronizálás nem megy. Qnap-ról tértem át, ahol a Windows szinkronizáló kliensben meg tudtam adni, hová szinkronizáljon. A nas-on, a fényképkezelő appban megadtam a helyet, így láttam a fotókat a nas fotó appban. Itt viszont úgy látom, hogy a synology drive létrehozott egy mappát, azt tudom kiválasztani, hogy oda szinkronizáljon a win10-es gépről, de azt a mappát nem látja a synology Photos. Mi a megoldás? Nagyon köszönöm!
-
Mátésum
aktív tag
válasz mato0913 #75675 üzenetére
Szia,
Én most tértem át a TS-230-ról Synologyra. Igaz, hogy DS220+ lett, de gondolom az típustól független, hogy a Synology rendszere, felhasznlói felülete szerintem jóval kiforrottabb, felhasználó barátabb. Én google photos kiváltásra és media servernek használom (plex). A plex a TS-230-al annyira nem volt jóba, a fotó alkalmazása pedig közelében sincs a QNAP-nak - főleg a mobilos. Szóval, nekem a Synology kicsit meggyőzőbb eddig. -
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Ds220+ nast használok, a Photos appon keresztül szeretnék megnézni videót, és nem igazán tölti be. Nagyjából az első 5 másodperc, aztán csak a gondolkodás. Automatikusra van állítva a videó minőség beállítás a mobil appon. Otthoni hálón megy gond nélkül az appon keresztül a lejátszás. Telekom, 2000-s net, adaptive load balancing be van kapcsolva, két kábellel kapcsolódik a nas közvetlenül a Telekom routerbe. Mit lehetne állítani, hogy jó legyen? Előre is köszönöm a segítséget.
-
Mátésum
aktív tag
válasz ForRedGlory #76793 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget. Annyi, hogy nem tudom megnézni a videót, mert kér login adatokat. Tudsz esetleg olyan linket, ahol nem kér belépési adatokat? Akár privát is jöhet. Köszi!
-
Mátésum
aktív tag
válasz ForRedGlory #76795 üzenetére
Iphoneon nagyon gondolkodik, és olyan mintha menne a videó, mert az időt számolja, viszont nem történik semmi. Windows 10-es gépen pedig kicsit betölt, lejátsza, megakad, tölt, lejátsza. Ha az elejére húzom, akkor lejátsza szépen addig, amit már betöltött. Viszont ugye a baj, hogy így a másfél perces videó 4 perc, mire megnézem, és ha valakinek át akarok küldeni valamit, pl nagymamának az unokás videót, na ő ezt nem játssza végig. Feleségem meg nem hiszi el, hogy jó ötlet volt a Google Photost lecserélni erre, mert ugye ott ilyen gond nem volt . A fotók egyébként tökéletesen működnek, csak a videó a gáz. Van arra megoldás, hogy mondjuk távoli elérés esetén a videót alacsonyabb felbontásban streamelje?
-
Mátésum
aktív tag
válasz Protezis #76809 üzenetére
Hát, az nincs. Viszont, mielőtt belemegyünk, ennek a végén lesz egy olyan eredmény, amivel könnyen megosztok képet olyan emberrel is, aki csak a mobilján nézi a képeket, Google photoshoz van szokva, idős. illetve a synology photos app is jobban működhet? Mert egyébként szívesen veszem a segítséget is és tanulok, meg foglalkozom az üggyel. Köszi!
-
Mátésum
aktív tag
válasz Protezis #76813 üzenetére
Egy kérdésem lenne, ha még tudnál válaszolni. Ha beállitom a DDNS-t, akkor azzal a Synology Photos is jobban működhet, és az ebből történő megosztás is? Mert akkor nem quickconnectel fogok a photosba sem bejelentkezni, és nem is ezen a szolgáltatáson keresztül fogom megosztani a tartalmat? Ez max nekem fog okozni egy kis munkát, de ha kész, mint felhasználó, ugyanígy fog működni a rendszer? Nagyon köszi!
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. A ddns beállítással a Photos alkalmazás tökéletes lett! Köszönöm a segítséget.
-
Mátésum
aktív tag
válasz RockCNC #76880 üzenetére
Szia. Hát, egy barátom csinálta, mert annyira nem vagyok ebben otthon. Quickconnectet kikapcsoltam, beállítottam egy ddns-t, a port forwardot és a port nyitást a routeren viszont nem én állítottam be, de még ezek kellettek. Nekem a videók nem jöttek be a Photos alkalmazásban, illetve megosztáskor, a többi appot nem használtam, így arról nem tudok mondani tapasztalatot. Viszont azóta tökéletesen működik a képek, videók távoli elérése.
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. A Photos alkalmazásban, a szinkronizált videók (iphoneról feltöltött) esetén hogy lehet azt elérni, hogy ami lassított felvétel volt eredetileg, az ott is úgy jelenjen meg? Köszönöm
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Egy DS220+ felhasználó vagyok, de nem igazán értek a NAS-okhoz. Működik minden rendben, de arra gondoltam, hogy a 4 TB-os HDD-t megtoldom egy másik 4 TB-al. Sajnos félreértettem a különböző lehetőségeket, és az SHR-t választottam. Nekem viszont egyelőre a tárhely méret fontosabb a biztonságnál, így a második HDD-vel a tárhelyem méretét akartam növelni. Viszon mostmár, ha kiveszem/deaktiválom a második lemezt, akkor rögtön elkezd őrült módra figyelmeztetni, hogy a Tárolókészlet csökkentett módban van, javítsam. Ha pedig beteszem újra a második lemezt, csak a javítás az opció, ami után ugyanaz az SHR rendszer áll fel. Hogy tudnám a problémát megoldani úgy, hogy épségben maradjanak a mentett file-ok, rendben működjön tovább a rendszer és a második lemezzel a mostani 4 TB-ot duplázom meg?
Nagyon köszi!
-
Mátésum
aktív tag
válasz Magnat #83005 üzenetére
Bocs, még egy kérdés, inkább megelőzöm a további problémákat. Végül úgy döntöttem, hogy az újonnan vett HDD-n csinálok egy új tárolókészletet, oda majd átmásolok mindent és utána hozzáadom a régi lemezt. Viszont most az a helyzet, hogy nem endegi kiválasztani a RAID 0-t az új tároló létrehozásnál csak JBOD vagy BASIC típusokat. Viszont, ahogy olvasom a RAID 0 jobb, mint a JBOD. AKkor ugyanott leszek, hogy nem tudom később megváltoztatni a RAID típust? Vagy mennyire befolyásolja a biztonságot/sebességet, hogy RAID 0 vagy JBOD? Fotó szinkronizálás és online tárhely (Google Photos helyett), valamint otthoni media center a NAS funkciója, 4k filmekkel, DS220+. Mert akkor lehet, hogy egyszerűbb lementeni minden adatot és újrarakni az egészet.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Mátésum
aktív tag
válasz Magnat #83053 üzenetére
Ezer hála! Akkor már csak egy (remélem, utolsó) kérdés.
Most shr van. A kettes lemezt leválasztom, majd újra inicializálom, basic raidet választva, átmásolom, amit akarok, egyes lemez ki, újra inicializál és azt is basicre állítom, így lesz 2x4 tb, összeadódva 8 tb helyem? Kicsit hosszú kérdés lett 😀 -
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Bocs, ha egyértelmű a válasz:
az adatok szempontjából melyik jobb
ha a File Stationnel átmásolom, vagy ha Hyper Backup-al biztonsági mentést csinálok
pl.: fényképek eredeti dátuma megmarad a backup esetén?köszi!
-
Mátésum
aktív tag
Nagyon köszönöm a sok segítséget. Komolyan, más fórumokon nem mindig ilyen jó a helyzet. Ds220+ a nas. Két lemez között fogok mentést csinálni, hogy a rosszul beállított raid típust javítsam. A régi lemez adatait az új lemezre, ami már a megfelelő raid beállítással rendelkezik - innen pedig visszaállítás. Bár az is lehet, hogy egy külső tárhely lesz végül. Nem tudom, hogy a stabil és gyors működést befolyásolja-e, hogy össze-vissza állítgatok, visszaállítok, stb. Ajánlott teljesen előről kezdeni a NAS belakását? Vagy törlöm a köteteket, létrehozom, ami kell és úgyis mindent felépít rendesen elölről?
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Adott egy Synology DS220+ NAS. DDNS-el használtam eddig tökéletesen a kütyüt, viszont a Telekom lecserélte a routeremet, azóta nem tudok megosztani semmit, hiába generál linket, azt nem tudom kívülről megnyitni. Utána olvastam, amit tudtam, be van állítva a külső hozzáférésnél a gazdanév, nem nyúltam az alapértelmezett portokhoz, mégsem megy a megosztás. Egy fórumban azt olvastam, ha megosztott link a gazdanév.synology.me:5001 kezdetű, akkor nem fog működni, ha nincs ott a port, hanem gazdanév.synology.me/yourshared….. akkor menni fog. Sajnso nekem ott van a port száma. Van esetleg ötlet, hogy mit álltsak?
Köszi! -
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Azt vettem észre, hogy a DS220+ folyamatosan indexel. Igazából nem tudom, mióta csinálja, de az utóbbi időben többször is megfigyeltem, hogy lassabban reagál, mint szokott a NAS. Tudtok erre valami megoldást javasolni?
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok, szeretnék két Synology Nas között úgy mozgatni tartalmat, hogy ne kelljen asztali gépen belépve lenni addig, míg át nem másolja a egyik helyről a másikra azt. Magyarországon van az egyik, Ausztriában a másik. Ráadásul egyelőre még valamiért nem sikerült beállítanom a DDNS-t, ezért a quickconnect megy csak. Próbáltam ezt a CIFS megosztott mappa dolgot, de sajnos nem értem, hogy lehet megcsinálni. Tud esetleg valaki segíteni, vagy egyéb megoldást javasolni? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest