Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
ha végül DS218+ -t veszek, bármilyen 4GB-s DDR3L memóriával bővíthetem? vagy oda kell valamire figyelni?
azért a gyári syno-s 20k+ memóriát mellőzném. -
Sanyi.mTs
addikt
dsm alatt lehet időzíteni/kikapcsolni, hogy a nas ledjei ne világítsanak?
-
Sanyi.mTs
addikt
igen köszi, néztem yt videókat és ott is látszódott
-
Sanyi.mTs
addikt
jól értem, hogy a nas-okhoz felárért adott regisztrációs kártyával csak a synology-forum.hu-ra lehet regisztrálni? vagy ez érinti a support-tal való kommunikációt is?
-
Sanyi.mTs
addikt
synology nas-oknál mi a várható DSM támogatottság időtartama?
vajon lehet javíttatni a meghibásodott nas-t garanciaidőn túl? van ezzel valakinek tapasztalata? -
Sanyi.mTs
addikt
megvettem a ds218+ -t, raktam bele 2db wd red-et. megcsináltam az alap beállításokat.
mit kéne csinálnom, hogy az alapból SHR-re beállított kötet két, alap/basic kötetté varázsoljam? -
Sanyi.mTs
addikt
blokkolva lett egy IP több sikertelen bejelentkezés miatt.
ezt hol tudom törölni manuálisan? -
Sanyi.mTs
addikt
download station fut akkor is, ha X-el lépek ki belőle? vagy inkább csak a felső tálcára minimalizáljam az ablakot?
-
Sanyi.mTs
addikt
Összefoglaló és Borisz76 leírása alapján elkezdtem a biztonsági beállításokat konfigurálni.
Ezekkel kapcsolatban volna pár kérdésem:
1) NAS távoli eléréséhez melyik biztonságosabb? DDNS vagy quickconnect elérés?
2) Port forwardot a routerban csak DDNS elérés esetén kell beállítani? (DS-t nem számítva)
3) Antivírust használtok? Melyiket?Egyéb összefoglalóval kapcsolatban:
" biztonság 2./5.
DSM-ben Vezérlőpult --> Alkalmazások --> Webes szolgáltatások." >> nálam 6.2.2 alatt nincs ilyen -
Sanyi.mTs
addikt
Adott a nas "gyökerében" "A" megosztott mappa. Újragondolva a könyvtár struktúrát az "A" mappát és tartalmát (150+GB) át szeretném helyezni szintén a gyökérben lévő "B" könyvtárba.
Hogy lehet ezt megcsinálni? Mert Total commandert használva az áthelyezés: olvas a nasról "A" mappából, amit kiír "B" mappa "A" almappájába -
Sanyi.mTs
addikt
Photo station csak a default "Photo" mappába rakott képeket jeleníti meg?
Mert a multimedia/photo mappát, amit létrehoztam és képeket másoltam, a képek nem jelennek meg az app-ban. (indexél beállítva a mappára)multimedia/video-val nincs gond
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz Pubszon #52483 üzenetére
mielőtt írtam elolvastam , sőt Borisz írását is, a kérdésemre nem volt válasz. de gyugyo79 linkjén írnak erről.
"The difficulty comes in that Photo Station is very strict where photos can be stored. They can either be in the Shared Folder /photo or in the photo folder of user home directories. " -
Sanyi.mTs
addikt
HDD hibernálással kapcsolatban kérnék egy kis segítséget.
ds218+ 2db wd red-del. hdd-nként 1-1 alap/basic tárolókészletem van, 1-1 kötettel ("P" és "B").
A terv az volt, hogy
- a PC-n tárolt fontos adatokat átmásolom "P"-re. illetve erre vannak telepítve az alkalmazások és ide tölt a DS.
- "B"-re a fontos mappák ütemezett mentéssel (heti 2szer) átkerülnek "P"-ről
vezérlőpult/hardver és tápellátás/merevlemez hibernálás >> engedélyezve, 30 percA fentiek alapján józan paraszti ésszel azt gondolnám, hogy a mentés időzítésén kívül a disk2 ("B") legalább napi 23+ órát hibernálva lesz, de nincs, folyamatosan ég a led-je. miért?
A nas csak egyszerre tudja hibernálni a hdd-ket vagy külön-külön is?
Ha kialszik a Disk 1-2 led, akkor hibernálódtak? -
Sanyi.mTs
addikt
fotókkal kapcsolatban még egy kérdés.
borisz leírása szerint: Total Commanderrel bemásolt képek NEM jelennek meg a PS alkalmazásban !
én TC-vel másolom fel a képeket és megjelennek PS-ben. Viszont miért és mire konvertálja a képeket? -
Sanyi.mTs
addikt
Ha távolról az otthoni hálózatba akarok belépni és a nas-on lévő mappát hálózati meghajtóként szeretném csatolni, melyikre érdemes a vpn szervert beállítani asus ac65p vagy synology ds218+?
-
Sanyi.mTs
addikt
Ha be van állítva email (gmail) értesítés, de eseménykor nincs net, akkor az értesítés elveszik vagy csak akkor lesz elküldve, ha visszajön a net?
-
Sanyi.mTs
addikt
próbálgatom a ds photo app-ot és meglepődtem, hogy ez is lejátsza a videókat
-
Sanyi.mTs
addikt
DS fotóba mobilnetről nem tudok belépni. mi lehet a gond?
quickconnectes címet adom meg. belső hálóról (wifi) megy.[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
user csoportnál tiltottam mindent (DSM, search, video station, ftp, stb) kivéve a fotó station-t.
viszont most az admin userral nem tudok belépni, mert azt írja, hogy nem vagyok jogosult a belépésre. cél az volt, hogy csak a fotókhoz férjenek hozzá.mit tudok tenni? reset segít ezen?
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
Az normális, hogy 4 mp-es reset-nél az admin jelszón kívül a LAN port beállítása is visszavált automatikusra?
-
Sanyi.mTs
addikt
DS video és photo tapasztalatok:
Photo:
- lejátszik videót is (*.mp4). *.mov-ot nem, *.mts-t csak hang nélkül (nincs bufferelés 5/6/7 mp-nél)
- *.mp4-et lejátszik, de 5/6/7 mp-nél újra el kezd bufferelni, pedig a lejátszó sávon látszik, hogy már rég letöltötte a többi részét is. Ezt miért? Pedig belső hálón nézem wifin.
Video: (családi videók)
- *.mov-ot nem játszik le
- *.mp4-et lejátszik, de 5/6/7 mp-nél újra el kezd bufferelni, pedig a lejátszó sávon látszik, hogy már rég letöltötte a többi részét is. Ezt miért? Pedig belső hálón nézem wifin.
- *.mts-t hanggal játszik,és nincs buffer 5/6/7 mp-nél -
Sanyi.mTs
addikt
Hyper Backup-pal lehet Microsoft OneDrive-ra mentést csinálni? Mert sajnos a listában csak Microsoft Azure van.
-
Sanyi.mTs
addikt
Gyerek fotóit és videóit jól lenne a legnagyobb biztonságba tudni. Most itt tárolom: 1.) HTPC hdd-jén, 2.) NAS 1-es kötetén, 3.) amiről backupolva 2-es kötetre és még 4.) külön csak a backup idejére áram alá helyezett hdd-n, amire 2 havonta frissítem az adatok, ez utóbbi, majd átkerül nagyiékhoz a biztonság kedvéért.
Ti használtok valamilyen felhő szolgáltatást backupra? melyiket és miért? Most a nagyobb szolgáltatókra gondolok. Jelenleg 4 évnyi anyag kb 80GB-t foglal.
-
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz BeeGee2115 #52883 üzenetére
Gari időn belül én se aggódok. De ha gari lejárta után (pár hónappal) elhalálozik, nem lesz őszinte a mosolyom. Én legalább 5 évvel számoltam ezzel a nas-sal, amikor megvettem.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz santakaloz #52899 üzenetére
Digis routernél nem úgy van, hogy az 1-es pórt GbE (10/100/1000) a második pedig csak FE (10/100)?
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz santakaloz #52903 üzenetére
router pontos típusára rákeresel a neten. vagy átdugod a portokat és megnézed, hogy akkor gigán állt-e össze
-
Sanyi.mTs
addikt
Ds photo-ba nem otthoni hálózatból hogy lehet pc-ről képet feltölteni? Hova kéne egyáltalán belépni?
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
Egy kis segítség kellene.
A 218+-omra vannak felhasználók létrehozva a családban, hogy a gyerekről készült összes fotót és videót elérhessék. DS fotón keresztül egy ideiglenes mappába tudják a képeket és videókat feltölteni, amiket én utólag rendszerezek.
Minden le van tiltva náluk, csak a videó és fotók nem.
Az egyik felhasználónak DSM hozzáférést adnék, de csak ha 2 lépcsős azonosítással lép be. És itt jön a gondom: nem akarom, hogy minden user 2 lépcsőssel lépjen be és azt se akarom, hogy ez a felhasználó admin kapjon.
Hogy lehetne ezt megoldani? (Csak 1 userre 2 lépcsős belépés úgy, hogy nem kap admin jogot) -
Sanyi.mTs
addikt
Hol kell beállítani, hogy ha a felhasználónak nincs hozzáférése a megosztott mappához, akkor ne is lássa?
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Lexus, Toyota topik
- Elkészült az adventi hardverfelfújt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...