-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
MrTwister #96313 üzenetére
Exos-on kívül van más féle HDD a NASban? Ha igen, annak le tudod kérdezni a smart adatait?
Lehet rosszul emlékszem, de mintha az XS(+) szériáknál már csak a saját synology HDD-vel működne tökéletesen együtt. De az is lehet, ez csak annyi, hogy a syno HDD-k fw-je frissíthető NAS-on keresztül.
Én a helyedben átváltanék angol nyelvű felületre és a képernyő képekkel és minden adattal (nas típusa, dsm verzió, exos-ok típusa és fw száma, shr, stb) nyitnék hibajegyet synologynál.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
kareszkaresz #96283 üzenetére
Ez olyan, mint a biztosítás, ha normál garanciális időn túl, de a kiterjesztett garancián belül romlik el, akkor megérte kifizetni, ha megy 8-10 évet hiba nélkül, akkor meg csak pénz kidobás. Neked kell eldönteni, hogy megéri-e plusz pénzért +2 év nyugalom.
Vagy úgy is gondolkodhatsz, hogy a gyártó biztos a dolgában és talált pénz neki a garancia kiterjesztés. Persze műszaki cikkek bármikor elromolhatnak. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
AiRLAC #96191 üzenetére
kérdezni akartam, hogy ezek mikorra várhatóak, de inkább bedobtam a képet google fordítóba: 2025 első fele
-
Sanyi.mTs
addikt
most nézem, hogy a container manager/kép alatt 1 kattintással frissíthető a tároló?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
AiRLAC #95402 üzenetére
Ma kipróbáltam (volna) az active backup for business, de már mentéshez is btrfs-en létrehozott megosztást kért.
Keresgélés után synology oldalán ezt találtam: "A biztonsági mentés célhelyén lévő fájlrendszernek Btrfs formátumúnak kell lennie" -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Guenwhywer #95289 üzenetére
Rendszer telepítéskor megkérdezi, hogy csináljon-e egy alapos HDD tesztet, használt lemezek esetén mindenképpen érdemes ezt megcsináltatni vele. Viszont ez eltarthat órákig is.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
BenceShearer #95203 üzenetére
kijelzésben most erre áltak át: használt terület / szabad terület
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
delta1017 #95185 üzenetére
két ötlet:
0. Használod a VS-t? Ha nem, akkor csak töröld és úgy próbáld.
1. Ha használod, képernyő mentéssel mentsd le a VS beállításait (biztos, ami biztos), törlöd a VS-t, frissíted a dsm-et, majd újra töltösd le a VS-t
2. lehet olyan VS-re akar frissülni, ami már sokkal újabb verzió, mint amit az adott dsm vár, így meg se jelenik. 22-es csapdája: frissíts, de nem tudsz olyanra frissíteni, mint, ami kellene, így nem tudsz dsm-et frissíteni. Így az 1-es ponttal próbálkoznék. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Black Dragon #95167 üzenetére
Én azért a művelet előtt lementeném a nason lévő adatokat, beállításokat az egyik új lemezre (amit USB dugnék a nasra), nehogy raid helyreállítás közben a régi HDD megadja magát.
Ha lefutott az első új HDD-vel a helyreállítás és mindent jónak látsz, akkor már berakhatod a második HDD-t is. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Black Dragon #95158 üzenetére
Red Plus biztos cmr-es
[link] -
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Csabroncka #94870 üzenetére
várni várható, csak nem tudni mikor. 216J > 218J > 220J > 223J ciklust figyelembe véve ha lesz 226J, akkor feltehetőleg 2025. 3. vagy 4. negyedévében jelenthetik be. de ha csak 227J lesz, az még +1 év
-
Sanyi.mTs
addikt
Adott távoli helyen egy syno NAS, ami csak manuális backup szerepet tölt be. WOL-ra nincs lehetőség.
Van mód arra, hogy ütemezett bekapcsolást állítsak be havonta egyszer (minden hónap második napjára)? Én csak heti ütemezést találtam. -
Sanyi.mTs
addikt
Hogyan kellene egy feladat ütemezést beállítani arra, hogy a (gyári) webdav alkalmazás minden nap 2:00-kor álljon le?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
burgatshow #94489 üzenetére
Nekem be van kapcsolva, és a windowsos gép órájával jár pontosan, azaz 0-30 és 31-00 másodperc között látni a kódot, egészkor és félkor vált.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Magnat #94428 üzenetére
Ahogy írtad, inkább új, nagy HDD vásárlása ajánlott, de legalább 1 nagy a mentés miatt
A javítással valóban nagy a valószínűsége, hogy a haldokló hdd teljesen meghal a terheléstől.Én még azon gondolkodtam el, hogy mi a jobb, amíg megérkeznek az új HDD-k: kikapcsolni a nast, kockáztatva, hogy bekapcsoláskor, felpörgéskor adják be a kulcsot vagy használni tovább a mostani állapotában, ami szintén gyorsíthatja az elhalálozást.
A lényeg, hogy gyorsan kellene cselekedni. -
-
Sanyi.mTs
addikt
DS218+ -ra pár hete telepítettem a 7.2.2-t, tegnap már jött az értesítés, hogy letölthető az update2 is. Pár sérülékenység foltozva: [link]
-
Sanyi.mTs
addikt
frissítettem végül DSM 7.2.2 legfrissebb változatára és plexet is ennek megfelelően frissítettem (régi törlés adatok megtartásával, új telepítés és minden megy)
használom a widgeteket, a tároló résznél megszűnt a %-os szabad hely mutatása. visszaállítható ez valahogy?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
FeRRaR1 #94196 üzenetére
RAID0 miatt nem lehet csak lemezeket cserélni, mert minden adat elveszne. Mindent elölről kell kezdened. És persze az adataidat is addig külön ki kellene másolnod valahova.
DX517 a bővítő neve, ezzel +5 HDD/SSD helyet kapsz.
Tudod a meglévő kötetet is bővíteni az ebben lévő helyekkel.
Én személy szerint, nem hoznék létre olyan kötetet, ami a bővítőre is átnyúlik. Bármi gond lenne a bővítővel (kimozdul a kábel (esata vagy a táp), kikapcsolás után nem megfelelő sorrendben kapcsolod vissza, stb) a meglévő kötet összeomlik és oda minden adat.SHR1 lenne jó számodra, ez 1 lemez hiba esetén védene.
A másik hogy több (5+) fiókos NAS-ra váltasz.
-
Sanyi.mTs
addikt
DSM 7.1.1-ről 7.2.2-re frissítés után a plex szerver appot törölni kell és telepíteni a 7.2.2-re valót vagy "rá lehet frissíteni" a meglévőre?
-
Sanyi.mTs
addikt
Szinte bármit bele rakhatsz. A lilák is folyamatos (írás) üzemre vannak tervezve.
Amúgy mi a jó ár? Publikus a forrás?
-
Sanyi.mTs
addikt
akkor én értettem félre valamit. úgy értelmeztem, hogy a két telephely hálózata össze van kapcsolva vpn-nel, így "A" NAS elérése nem akkor gond "B" helyszínről.
szerk.: adatok szinkronizációjával lehet(nek) gondok. pl. Ugyan azt a fájlt akarja "A" helyen "X" kolléga szerkeszteni, mint "B" helyen "Y" kolléga. Mindketten végeznek és lesz két külön tartalmú doksi ugyan azzal a névvel. Ez nem fog össze szinkronizálódni.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
burgatshow #92173 üzenetére
külső IP címet akarom megtudni. bizonyos helyzetekben inkább csak IP cím alapján használnám a nas eléréséhez.
amúgy köszi, mert végül ez megfelel, amire nekem kell: https://www.nslookup.io/
-
Sanyi.mTs
addikt
van valami gyorsabb módja, hogy megtudjam a syno ddns-sel használt eszközöm IP címét?
ennél egyszerűbb kellene, hogy syno oldalán belépek a fiókomba > eszközök > nas sorában ... > részletek megjelenítése > és itt mutatja. -
Sanyi.mTs
addikt
HDD-t milyen gyakran cseréltek? még gari időn belül egy újabbra vagy addig használjátok, míg élet van benne?
-
Sanyi.mTs
addikt
DSM login ablaknál beállítható, hogy a login nevet és jelszót egyszerre adhassam meg? Engem kicsit zavar, hogy beírom a felhasználót, majd a következő ablakon meg a jelszót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest