Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
alratar
addikt
Sziasztok.
Van egy TP-LINK Archer C5 V4 AC1200 típusú routerem. Sajnos a hálózati kábel tönkrement, így nem kap áramot.
Sajnos nem tudom elolvasni az adapter tipusát.
Tudnátok ajánlani.?A.hivata)s honlap szerint 12v 1 amper, de én csak 9v 1 amper találtam.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
Fall-N
veterán
válasz Rider74 #7884 üzenetére
Cat 5e bőven elég, 1000 Mbit/s az elméleti sebessége, de cserélheted attól még Cat 6-ra. Nálunk a szolgáltató Cat 5e-vel hozta be az internetet, a legnagyobb csomag náluk 1000 Mbit/s. Szóval ha egyszer váltanék a legnagyobb csomagra, akkor is elég lenne. A társasházba meg természetesen optikai kábellel megy.
-
Rider74
tag
Szia,
csak most olvasom... Szóval a QoS nincs bekapcsolva, illetve "Standard" a beállítása úgy tudom ez azt jelenti nincs bekapcsolva. A másik menüben nincs egyik eszköznek sem piroritása.
A kábeleket megnéztem, Cat5e ami a modemből a routerbe ment, kicseréltem a routerhez kapott (rövid, szintén Cat5e kábelre). Nincs változás. Rendeltem Cat6a kábeleket a PCX-ből a jövő héten jönnek meg, de nem fűzök sok reményt hozzá...
Ami a kellemetlen, hogy ismét megpróbáltam a modemre dugott kábellel, router nélkül újraindítva a modemet simán hozza a 8-900 Mbit/s letöltésre a feltöltés 300, megnéztem, 1000/300 a csomag.
Voltam az ügyfélszolgálaton, megnézték, kaptam 2 nap múlva SMS-t.
Lassan feladom.
-
Fall-N
veterán
válasz Rider74 #7881 üzenetére
Nem teszed tönkre. Általában a legtöbb router táp 12 V, 1,5 - 2 A-es tápot használ, a combosabbak 5 A-est. Valószínűleg annyi áramot vesz fel, amennyire szüksége van. De ennek mlg utána olvasok.
Nekem a szolgáltató Cisco router tápja ment tönkre. Ebbe koax kábel ment, azaz régi réz kábeles internet. Az volt a tünet, hogy random eldobta az internetet. Miután kicserélte a Digi/Invitel helyrejött a gond. Routernél nem jártam még így, így nem tudom mit okoz. Valószínűleg a netsebesség is rossz lenne, de intsabilnak kellene lennie a hálózatnak.
-
Rider74
tag
Köszönöm az ötleteket.
Nem tűnik problémásnak a táp. Bár fogalmam sincs hogyan azonosítható ha hibás...
Nem meleg a táp a router gyorsan, hibátlanul reagál. Nem fagyott le, nem lassult. Pár mp. alatt be lehet lépni a felületére és a mentés is ugyanennyi.
Van egy régebbi, már nem használt Netgear routerem 12V / 5A táppal. A csatlakozó ugyanaz. Ezzel megtáplálható a router? Vagy tönkreteszem?
Resetelve volt már többször... -
Rider74
tag
Sziasztok,
A milyen routert topicból irányítottak ide.
Adott egy pár hete használtan vett Tp-link AX50-es. Digi 1000/300 net optikán.
A modemre közvetlenül csatlakozva 7-800 a letöltési sebesség. A routeren keresztül a LAN porjain csak 300/300, WIFI5 kártyán kb 250/250 egy szobára a routertől.
Létezik, hogy egy AX router nem birkózik meg kábelen az 1000-es nettel?
Esetleg a routeren bekapcsolt Homcare ( vírusirtó / tűzfal/ a szülői felügyeletet be sem kapcsoltam) lefogná a teljesítményét?
Lóg a routeren egy HTPC 24/7, ami torrentzik. Pár napra lekapcsoltam, de semmi változást nem hozott a letöltési sebességben...
Valamit rosszul állítok be a routeren?
A DIGI valahogy érzékeli, ha routert kötnek a modemre és lassítja a sebességet?tele vagyok kérdésekkel, de semmi épkézláb válaszom, de majd PH!
előre is köszi. -
modflow
veterán
Van egy TP-Link Archer AX73 WiFi router-em.
Mostanság azt észlelem, hogy a weboldalak, akár egy sima www.google.hu is csak gondolkodik, nem tölt be. Néha be se tölti sose, csak timeout-al hibát dob.
A youtube is gyakran megakad lejátszás közben, elkezd karikázni, stb.
Szörnyű...A net egy vodafone gigabit net. Szerintem most a router is ludas lehet, mert ha újraindítom, akkor egy kis ideig jó, de utána újra kezdődik az egész.
-
lacentos
tag
Sziasztok. Szeretnék tanácsot kérni TP-LINK Archer C1200 dual készülék DIGI ZTE moem mögött. Gondolt egyet és a földgömb sárgán kezdett el világítani. Internet van bejövő 840Mbps fel 327.
Wifi 2,4 144Mbps 5G 866 ennyit r telón. Minden újra lett indítva.
A csatlakozókat egyenként kihúztam és vissza semmi változás.
Az összekötő kábelt lecseréltem új cat6 -osra akkor is marad a sárga
ikon. (Tv-telefon szintén működik.
Elképzelhető,hogy valami elszállt a routerben vagy kihagytam valamit még.
Köszönöm ,ha segítene valaki hozzáértő. -
Nasuto
tag
Sziasztok,
Van otthon egy nagyon jól bevált TP-Link TL-WPA 7510-es AC wifis powerline adapter kitem. Tényleg nagyon jól teszi a dolgát, de mivel elég nagy a ház, gondoltam nem új Mesh eszközökkel vagy wifi repeaterrel bővíteném a lefedettséget, hanem további powerline adapterek beiktatásával.A gyártó a legjobb kompatibilitás eléréhez azt írja, hogy az adott sorozatból (7000-es) javasolt a bővítés. Kérdésem, hogy ha veszek egy újabb kitet (mondjuk egy 7517-est), akkor ott mindkét eszközt be lehet fogni jeltovábbításra, tehát simán tudom majd párosítani az eredeti 7510-es főegységgel? Előre is köszönöm a segítséget.
-
-
somé
őstag
Az Archer AX55-nek van magyar nyelvű menüje, valamint torrent kliese?
Tech-No-Logical World.
-
veterán
Szia,
itt arra érdemes fókuszálni, hogy milyen bejövő neted van, és az a közeljövőben lesz-e nagyobb. AX55/AX3000 routerrel 2000/1000 Telekom netet [kép] már csak 1000/1000-ként tudtam tovább szórni, [kép] hiszen annak "csak" 1 gigás a bemenete.
Eladtam/lecseréltem, lett belőle Mercusys Halo H90X, mert ennek már 2,5 gigabites a bemenete. [kép]Szóval visszatérve az AX55-re, kitűnő és erős darab, szerettem, de amikor én vettem, még nem volt belőle PRO, most meg már van, és inkább ezt venném, későbbi hálózatbővítéskor sem fog kétségbe esni, mert van neki 2,5 gigabites bemenete. Vezetéken továbbítani max 1 gigabitet tud ez is, de levegőbe kiszórva eljön a nirvána.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Sziasztok.
Szerintetek melyik lenne a jobb választás a kettő közül?
TP link Archer AX55 | AX3000
Asus RT-AX57 ax3000Melyiknek jobb vajon a szórása?
-
varga9812
friss újonc
Sziasztok!
Adott egy MR500-as router. A Telekom MultiSim szolgáltatásával osztok meg vele internetet. Az a probléma hogy ha a router üzemel akkor a telefonomon nem tudok hívást fogadni. Azonnal megszakad és a hívó félnél foglaltat jelez a vonal.
Találkozott már valaki ezzel a hibával vagy esetleg tudna megoldást a problémára?
A router beállításait végig bogarásztam és nem találtam rá megoldást. Természetesen a Telekom is megvonta a vállát.Köszönöm a segítséget!
-
4Grider
nagyúr
válasz robiii32 #7857 üzenetére
Gondolom akkor nem az archer, hanem a sagemcom építi fel a pppoe kapcsolatot. Ha így van, akkor próbálj másik portot ki a sagemcom-on. Az archer is kétféleképpen állítható be, routerként és hozzáférési pontként. Ez utóbbi sem mindegy, hogy állítod be és utána hova dugod a kábelt...
-
robiii32
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy TP-Link Archer C6-os router. Össze van kötve egy telekomos sagemcom modemmel! A routernél csak a wifit használom, ami eddig nagyon jól működött! Viszont most egyik napról a másikra a router internet jelző ledje sárgán világít, és azt jelzi hogy hiába csatlakoztatva van a kábel nincs internet! A wifihez csatlakozni tudok, de net nem megy! Próbáltam a routert resetelni, másik kábelt használni, másik csatlakozót használni a modemen, de semmi eredménye! Ha esetleg valakik járt már így és sikerült megoldania a problémát akkor megköszönném a segítségét! -
szürke
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy pár hónapos AX55, ami kb másfél hónap után szoftveresen? annyira megadta magát hogy gyári visszaállítás kellett neki. Volt csatlakozás, de net már nem igazán. Érdekes módon néhány oldal gond nélkül ment, más meg nem. Szolgáltatói eszközbe bedugva a csatit minden ment tökéletesen.
Viszont az eset előtt és azóta is gond van a szülői felügyelettel. Hiába van beállitva az idő hogy mikor kapcsolja le a netet, nem mindig működik. A megadott idő után is vígan játszik a gyerek. Érdekesség, hogy amíg nem fejezi be a játékot (tehát nem szakítja meg a korlátozás előtt indult internetet igénylő folyamatot), addig megy amíg ki nem lép a játékból. Utána már nem tudja elindítani. De néha ha eljön az idő teszi a dolgát ahogy kell, mindentől függetlenül akár játszik a gyerek akár nem.
Valamint ha változtatok a korláton, akkor onnantól kezdve teljesen megbolondul, és mint ha nem lenne semmi beállítva rajta, idő után is minden indul amihez net kell. Pár nap után minden mókolás nélkül a router magától is feladja a "harcot", és szabályok nélkül szolgáltat, majd kb egy hét után kezdődik hogy nem töltenek be oldalak.
Már beállítottam rajta napi újraindítást, így elviselhetőbb a dolog, de ha belenyúlok az időkorlátozásba akkor az már lutri. Vagy úgy lesz, vagy nem.
Már visszatettem eggyel régebbi firmware-t, semmi nem változott, így frissítettem vissza a legfrissebre amit felkínált.
Mit nem csinálok jól?
Esetleg hibás az eszköz?Előre is köszönöm segítségeteket!
-
szalai019
csendes tag
Köszi a segítséged és a jóindulatot. Boltba gondolom egy vagyon a gyári táp, nekem meg ez mániám, hogy az legyen. Van itthon 12V 2A de az utángyártott. 1500 Ft-ért jutottam hozzá a routerhez, így ha itt kapok 2-3 ezerért egy tápot annyit még megér nekem. AC1750-est használok, annak is bőven elég a sebessége az itthoni gépparkhoz, az AX50-et csak a jó ár miatt tennél el tartalékba.
-
szalai019
csendes tag
Sziasztok!
TP-Link AX50 routerhez keresek gyári tápot. 12V, 2A. Akinek van eladó kérem jelezze. Csatolok egy képet róla. Köszönöm.
-
Vajon hol kell beállítani a routerben (be lehet-e egyáltalán), hogy ha az elsődleges DNS kiesne, akkor automatikusan a másodlagosra váltson?
A rendszerem nagyon szépen működik, Archer AX55, elsődleges DNS a NAS-on futó AdGuard Home.
Ám ha a NAS kiesik, nincs internet a házban. Nem hajlandó váltani a másodlagos DNS-re (akár 1.1.1.1, 8.8.8.8, 94.140.14.14 vagy a szolgáltató)Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
paolinho
őstag
válasz woodworm #7844 üzenetére
A Tether-ben történt frissítést követően megjelent a menüben az Easymesh a digis cuccon is. Akkor elvileg ez kivitelezhető lehetne. Azt nem tudom, hogy technikailag mi a teendő!? Ugyanis most a 192.168.1.1-es portot az AX72 foglalja el, így hiába kapcsolom be az AX10-et, az nem jelenik meg a WiFi-n. Van valami trükkje az ügynek?
-
-
paolinho
őstag
A Digi-től bérelek egy Tp-Link Archer AX10 AX1500-at, aminek nem igazán voltam megelégedve a teljesítményével. Ezért vásároltam egy Tp-Link Archer AX72 AX5400-at. Ez már királyul teszi a dolgát, de az jutott eszembe, hogy a Digi-s eszközt Mesh-be csatlakoztatnám az újhoz. Szerintetek megoldható ez?
-
Patice
nagyúr
válasz Fecogame #7840 üzenetére
Próbáld meg azt, hogy:
1. Adj fix IP címet manuálisan a szolgáltatói eszköznek
2. A szolgáltatói eszközben kikapcsolod a DHCP-t
3. A sajátodban be van kapcsolva alapból router módban, így a sajátod osztja majd az IP-ket.
4. Az alapértelmezett átjáró a szolgáltatói eszköz IP címe legyen.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
veterán
Megvettem az AX53-at (nagyon elégedett vagyok eddig vele), egy dolgot viszont nem tudok megoldani:
AP-ként használom, viszont router módban (csak így elérhető az EasyMesh), vagyis a routerben csak a LAN portokra van kötve (kvázi switchként működik).
Lényeg a lényeg, hogy azt írja ki, nincs internet hozzáférése, pedig egyébként a rá kötött eszközökön van. Így a routerben lévő idő mindig elállítódik, nem képes az NTP-ről frissíteni.
Próbáltam az is, hogy a WAN portba dugom azt a kábelt, amiről jön a net (Telekomos modemből), de így sem jó.
Mi a megoldás?
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
Cassi
őstag
Most vettem egy BE230-as Wi-Fi 7-es routert, de nem csatlakozik a PPPoE. Négy év óta kifogástalanul megy egy AX20-as, ugyanúgy van beállítva, de ez nem megy, Connecting... állapotban marad. Digi, gigabites FFTH. Legújabb firmware (1.0.3) feltéve. Sikerült-e valakinek ezzel a típussal csatlakozni?
-
veterán
-
veterán
válasz Fecogame #7833 üzenetére
Szia,
csak annyit fűznék hozzá, hogy az AX55-nek már van 3.0-ás USB csatija is, és tehetsz rá meghajtót, az AX55 Pro-nak meg már 2,5 gigabites bemenete van, ezáltal már nem max 950/950-et lehet kiszórni. Utóbbinak nyilván akkor van jelentősége, ha 1 gigabittől nagyobb neted van, pl Telekom 2000/1000. [kép]
-
veterán
TP-Link Archer AX53 routert vadászok. A dobozára rá van írva, hogy v1 vagy v2 verzió, vagy csak a készülékre?
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
bringasisti
őstag
-
bringasisti
őstag
MR6400 esetén miért van, hogy Budapest jó térerő és mégis a 3 vonalból van hogy csak kettő világít.
BENEFON DELTA--------N8
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz aleister #7827 üzenetére
Üdv Srácok!
Kérdésem lenne.
Eddig egy Archer AX6000-es routert használtam,de 2 és fél év használat után rosszalkodni kezdett.
Állandóan újra indult 20-26 óránként és nem tudtam rájönni miért!?
Visszaküldtem garanciában és jóváírta a gyártó az árát.
Az lenne a kérdésem,hogy megint vegyek e egy ugyanilyet vagy van ebben az árkategóriában jobb is ennél??[ Szerkesztve ]
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Nem router kérdés, hanem switch, de tán tudja valaki a választ. Tp-link SG3428 switch alapvetően SFP modult használ. Működik SFP+-szal is? Nyilván 1 Gbps sebességgel.
[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
4Grider
nagyúr
Azzal nincs problémám egy TP-Link routerünkkel sem. Legalábbis ilyen lassulás jellegű nincs. Ott inkább frissítési problémáim szóltak lenni. Brave, Chrome esetén szokott lassú oldal megjelenítési gondom lenni, ott általában a ráfrissítés megoldja, de jobb a bevált böngésző megtalálása.
-
bsh
addikt
üdv!
vettem egy AX23 routert. az normális, hogy ha bekapcsolom a webes felület https elérését, akkor irgalmatlanul brutálisan lassú lesz a webfelülete? -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Kint vagyok németben és Vodás wifis szolgáltatói eszközről, a főbérlőtől kapjuk a netet. Vettünk egy 840-es routert, ami range extender módban van, de így is szar: ledobál, lassú.
Azt ötlöttem ki, hogy húzok fel kábelt a modem-routerből és csinálok egy saját wifit a 840-el.
Ez működhet? Melyik eszköz osztja majd az IP címeket? Illetve hogyan állítsam be őket, hogy jól működjön? Ebben a felállásban két router üzemmódú eszköz lesz egymás után kötve.
Mivel még nem láttam a gazda eszközt, induljunk ki abból, hogy csak a saját eszközömben tudok majd finom beállításokat alkalmazni.A jelismétlő megoldásokat, most hagyjuk, mert ha a főbérlő wifijére csatlakozom közvetlenül, akkor is rossz a net, tehát az igazi megoldás a kábel lenne.
-
veterán
Szia,
ha eddig laptopról próbáltad, most próbáld telefonos app-ból, vagy fordítva!
Amennyire én tudom, az EasyMesh azt jelenti, hogy egy másik EasyMesh-képes eszközzel lehet gyorsan párosítani, pl egy ugyanolyannal mint ő maga, és nem vezetéken, hanem wifin. A megvett Deco M4R is EasyMesh-képes?
Nekem Mercusys AX6000 van, Mercusys app-ból pikkpakk feltelepült. -
zamar
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link NX510v rouerünk, illetve 2db Deco M4R. A routeren van EasyMesh funkció. Korábban azt gondoltam, hogy itt hozzá fogom tudni adni a két Deco-t és hárman tudnak mesh hálózatot létrehozni, de ahogy próbálkozom nagyon úgy tűnik hogy rosszul gondoltam. A router az alábbi hibát dobja amikor keresné az eszközöket.
Mind a két Deco le lettek resetelve, alapbeállításon vannak várnák a felkonfigurálást.
Tudnátok abban segíteni, hogy miként lehetne beállítani, illetve ha ez nem lehetséges kérlek erősítsétek meg.
Köszönöm!
-
bringasisti
őstag
Kérlek válaszoljatok, holnap kell mindenképpen döntenem. MR 100 vagy MR 6400 a kedvezőbb vétel az imént említett felhasználási igényekhez.
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
Udv. Van egy MR100 routert amit a szerviz is rossznak talált, és levásárolható. Böngészésre, irodai anyag elküldésére használom. SIM kártyás üzemmódban a lefedettség határán. Volt aki azt mondta hogy ez a típus gyakran adja meg magát. Kérdésem: tegyek rá 20 forintot és vegyek egy drágább készüléket, vagy az se biztos hogy jobb. A lényeg, hogy ne ugorjon le mindig a mobil hálózatról. Koszi
BENEFON DELTA--------N8
-
Alien4
tag
Sziasztok! Egy kis helpet kerek.
AX73 boldog tulaja vagyok.
Ugye ha monjtorozni szeretnem, hogy ki milyen honlapot nezeget (telefon, pc stb) akkor ugye QOS kellene. De ha jol tippelem technikailag fizetosse tettek ezek a jofejek.
Mi megoldas, lehetoseg van?! Koszonom! -
bringasisti
őstag
-
veterán
válasz bringasisti #7806 üzenetére
(olvasom amit írsz, meg nyilván más is olvassa, de nem tudok segíteni, mert nem ismerem a konkrét terméket)
Így csak tippjeim lehetnek
Szolgáltatói beállítások? Másik sim-mel próba?
Reset? Rendszerfrissítés?
YouTube videók? -
bringasisti
őstag
Végleg magát a router. Három számon is próbáltam szervizt elérni nem tudtam! Az egyik számon a hasbeszélő mondta hogy 9 után hívjam a számot. 9 után a hasbeszélő mondta, hogy nincs telefonos elérhetőség írjak e-mailt. Azt mar korábban írtam, de nem válaszoltak! Buktam 26 ezer forintot, vagy tudtok segíteni?
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
Teljesen amatőr kérdés ; MR 100 készülék. A router csatlakozik a mobil hálózatra de nincs jel. Viszont a sávszeéleség az app szerint 65 Mbps
BENEFON DELTA--------N8
-
-
woodworm
veterán
válasz bringasisti #7800 üzenetére
Nem kell kidobni! Van rá friss, stabil openwrt.
-
Patice
nagyúr
Megértem a felháborodásodat, totál igazat adok.
Lehetett volna TP-link router is ott.
Sajnos ez a fogyasztói társadalom hátránya.
Aki kicsit is hajlandó ezzel foglalkozni, annak hamar kitárul a világ, hogy a konzumer routereken túl is van bőven lehetőség mást használni.
Én megléptem és sosem akarok már visszamenni.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
veterán
Beragadt bolti készleteket árusíthattak ki fél évvel ezelőtt, nem mai darab már az.
A supportja ettől még meglehetősen rövidre sikerült
Új hozzászólás Aktív témák
- XBOX One S 500GB Lemezes ,2 JOY, 1 játék
- PlayStation 3 Slim 4.90 HFW - HEN, tele játékkal és 3 hónap garanciával eladó!
- HONOR 200 Lite 5G 256GB Midnight Black - Bontatlan/Független/2 év gari/Letiltás elleni garancia!
- X-Box Series X új eladó karácsonykor is! 1 TB, beszámítás + garancia
- Eladó egy Ryzen 5600x + 4060ti komplett gaming PC!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest