-
IT café
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
Topikgazda
válasz KisZozó #19752 üzenetére
Ha akarod akkor ha frissítettél, tudod a G verzióra változtatni azok szabadon letőlthetők, de vissza már nem lehet menni sima verzióra. Linkeltem elöbb. A play áruház reg meg az ösz-ben megtalálható.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
KisZozó
junior tag
Az mitől függ,hogy melyik sávot játsza le a lejátszó ?
HDR-t vagy DolbyVision-t egy HYBRID-REMUX-nál?"Küzdeni mindíg,feladni soha" Denon AVR-X1400H - Zidoo Z9X 8K - LG 77"G2 - PS5 Pro
-
-
csocsoszán
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Zidoo uhd 2000-et. Segítséget kérnék! A gondom az vele, hogy a 3d AVC-ket nem ismeri fel a saját lejátszója. Az MVC-kel nincs gondja. (Legújabb firmware van rajta.) Dangbei mars pro 2-vel használom. A kodi lejátsza de 2d-ben.
Mit tegyek?
Köszönöm!Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
Beni2360
Topikgazda
válasz modflow #19739 üzenetére
Ezek csak a sima fw-re teszik fel a Gplayt. Azért csak ennyi a de linkemen le van írva a gugli szépen fordítja.
A Zidoo oldalán is a fórumban vannak a Beta fw-k.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
modflow
veterán
válasz Beni2360 #19736 üzenetére
Onnan töltöttem le ezeket a pici méretű fájlokat.
Itt a hivatalos oldal.
De itt nincs is Z9X 8K.Na majd jövő héten kiderül, ha ott lesz nálam a lejátszó.
-
Beni2360
Topikgazda
-
Beni2360
Topikgazda
válasz modflow #19734 üzenetére
A ZIDOO 8K sorozatú lejátszók teljes firmware-je többé nem lesz letölthető. Minden frissítés online frissítés lesz, differenciálcsomag formájában.
A Mcbluna oldalán .olvasható.
Innen se tudsz letőlteni?[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz modflow #19731 üzenetére
De lehet, sosem kellett egyesével frissíteni.
Minden benne van a legújabban.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
modflow
veterán
Z9X 8K-nál mi ez a firmware jelzés?
Version v1.1.70_G to v1.2.01_GMeg kell néznem mi van rajta és ha mondjuk a legrégebbi, akkor egyesével lépésről lépésre kell frissítgetni?
Ráadásul azt is nézni kell mikor lehet G-re és még azt is bele kell kalkulálni?Azaz nem lehet azt, hogy letöltöm az utolsó G-set és ráteszem?
[ Szerkesztve ]
-
KisZozó
junior tag
Ba...ltázhatod, ha nincs normális, élvezhető tartalom.Némelyik DolbyVision vagy HDR film olyan mint az okádé,..már elnézést.
De ezt már megírták itt elöttem, szakavatottabb fórumtársaim.Nem ragozom.[ Szerkesztve ]
"Küzdeni mindíg,feladni soha" Denon AVR-X1400H - Zidoo Z9X 8K - LG 77"G2 - PS5 Pro
-
djnice
veterán
Ezért kell addig beszerezni egy olyan lejátszót ami tudja, amíg lehet kapni
Amúgy azt jósolták, hogy a P7 FEL elfog tűnni, de egyre több film jelenik meg ilyen formátumban. Szerintem rájött a Dolby, hogy lassan már csak ezzel tudja levédeni valamennyire a lemezes lejátszókat. -
Beni2360
Topikgazda
válasz modflow #19713 üzenetére
Az egy RTD SOC-hoz van és nem az újabb amlogichoz.
Amíg nincs kezembe az új készülék nem modósitom vagy frissitem az ösz-t.
Én nekem most 370 e Ft kell kiperkálnom egy új halló készülékért. Egyhamar nem váltok.
De ha valaki leírja ide mit írjak ki az új SOC beállitásához Öt megnevezve kiteszem.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
a347
aktív tag
válasz djnice #19724 üzenetére
Mindez szép és jó. De a kérdés továbbra is az, hogy mi értelme van ennek. A mezei user vesz egy Tv-t meg egy lejátszót hogy dolby vision így meg úgy, közbe meg nagy átverés az egész, mert 100-ból 1 eszköz tudja ténylegesen amit kellene. Miért kell ez a rengeteg formátum egyáltalán?
Bocsi srácok, most már befejezem. Csak annyira fel tud húzni az a retardáltság, ami az egész audio-video iparban zajlik. -
Vhiktor
veterán
Az hogy mit ír ki lényegében nem számít.Igen, dolby vision képmodba vált, mert felismeri, hogy ilyen tartalmat kap, de mint mezei felhasználó azt nem tudod mi történik a motorháztető alatt. A dolby vision több rétegből tevődik össze és nem köti az orrodra sem a tv sem a lejátszó hogy ezek közul valójában mit dolgoz fel.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
Vhiktor
veterán
A 12 bitet, az enahncement réteget eldobja, amitől lényegében dolby vision lesz a dolby vision. Ha ezt nem vesszük figyelembe akkor lényegében "csak" HDR10+ amit látsz.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
Vhiktor
veterán
Igen látható a külnbség nem is kicsit, de ez film függő is.
Az a teljes értékű dolby vision amikor az enhancement rétegen tárolt +2 bitnyi infó is fel van használva és nincs eldobva. Ettől lesz 12 bit. A base layer csak 10 bites.
Nagyon túl van egyébként bonyolítva.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
szepi0808
senior tag
Igen itt láttam. Szerintem a TV-kkel szórakozik, mert nálam projektorral jó a 10 bit 444
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
a347
aktív tag
válasz Vhiktor #19711 üzenetére
Ez a dolby vision téma eléggé kesze-kusza. Ahhoz képest, hogy a gyártók specifikációjában el van intézve azzal a dolog, hogy dolby vision támogatás, teljes káosz van a fejemben a különböző profilokkal és rétegekkel kapcsolatban. Az már tiszta, hogy az Oppom csak a 7-es verziót tudja, mert a lemezek azzal készülnek, minden egyebet HDR10-ben fog tolni. A Zidoo sem tudja teljes körűen a dolby visiont, állítólag ,bár a lejátszó és a tv is kiírja a logót, ha elindul a film. Egyáltalán látható a különbség ha egy Ugoos AM6B plus-sal vagy egy Zidooval játszom le ugyanazt a fájlt?
-
modflow
veterán
Az összefoglalóban van ilyen:
Alap beállítások
Frissítve 2022.Dec.
Valaki tudná frissíteni 2025-re?
Most konkrétan nincs is itt semmi. -
Vhiktor
veterán
Próbáld ki, nem igazám fogsz különbséget látni. Az a legjobb ha minél kevesebb konverzió van, SDR nem 12 bites, HDR sem, a teljes értékű dolby vision pedig RGB 8 bit tunnelinget használ.
A konverziót általában a tv jobban végzi, de ki kell próbálni, hogy a lejátszó vagy a tv csinálja jobban, de ezt nagy eséllyel csak tesztábrán fogod kiszúrni nagyító mellett, valós tartalmak esetében nem.[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz RockCNC #19706 üzenetére
Kép fagyásra ezt tanácsolják a Zidoo fórumon, de nem mindenkinek lett jó így sem.
Kijelző/Színbeállítások/8K: Elsőbbségi YUV420 10BIT
kijelző/ Színbeállítások/4K 50-60Hz: Prioritás YUV420 10BIT
kijelző/Színbeállítások/4K 23-30 Hz: Prioritás YUV422 12BIT
Kijelző/Színbeállítások/Nem 4K: Prioritás YUV422 12BITSony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
a347
aktív tag
Kis segítség kellene. Nem tudok hangot kicsiholni az UHD5000-es fő Hdmi portján. Menüben be van állítva, hogy video és audio is menjen róla. A Dac részt is kikapcsoltam már hátha az kavar be, de semmi.
-
gulyasa
őstag
válasz Folaci888 #19701 üzenetére
Az lehet attól is, hogy a release-re a hangsáv késleltetve van rá-muxolva, mert esetleg a video sáv és a hangsáv két külön forrásból van.
Én is találkoztam már nem egy olyan filmmel (amelyeket a tévé önmaga le tud játszani), hogy a fájl betöltése és a film indítása elején azt írja ki, hogy "a video nem támogatja a hangot".
Aztán mégis "megszólal", ott ahol kell.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Folaci888
újonc
válasz RockCNC #19700 üzenetére
Próbáltam így is úgy is, azt vettem észre, hogyha egy filmnél hangsávot lehet váltani, pl
DD és DTS akkor a kettő között váltva viszonylag hamar beugrik a DTS. Ha viszont csak DTS hangsáv van akkor X idő is eltelhet mire felismeri. De néha meg nincs semmi hiba,
úgy működik ahogy kell. A régivel ( Z10) semmi ilyesmi nem volt. Remélem javítják hamarosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Synology NAS
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Láncfűrész topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...