- Microsoft Outlook topic
- Zyxel NAS326
- Disney+
- Videó stream letöltése
- Synology NAS
- Segíti a Xiaomi a rendőrség munkáját a halálos EV-baleset után
- Fotonikus technológiával gyorsítják még tovább az AI-chipeket
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
aktív tag
Ennyire már én sem vágom a témát
Saját tudásból + némi chatgpt segítséggel raktam össze én is, mire kb. minden a helyére került és működik ahogy kell.
Nálad valami tűzfal szabály nem oké ,vagy a 10.x.x.x vpn tartományból tiltva van a route a belső hálózat felé.
Mivel nem vágom én sem teljesen az ilyeneket chatgpt-vel szoktam kisakkozni és sokszor töredék idő alatt megvan a megoldás ,mint netes keresésekkel és leírások olvasgatásával. És közben elkezdem megérteni ,mi miért és hogyan működik.
Egy próbát megérhet nálad is.
-
boborján2
aktív tag
válasz
akosxyz #96472 üzenetére
Nekem a QC alapból nem játszik ,mert most xpenologyval (pc-re telepített 7.2DSM) tolom.
Ddns névvel érem el ,open vpn -en keresztül.
Ugye az ovpn -nek akár mobilnethez vagy bármilyen egyéb net irányából kell a ddns név ,hogy tudja mi a nas külső wan oldali ip címe és hova kell csatlakozni (kivétel ha a szolgáltatótól van fix publikus ip címed), ha meg a vpn már fel van csatlakozva , akkor elegendő az appokba a nas belső címét megadni , hiszen ha otthon vagy a saját hálódon akkor az is elég. Ha meg távol vagy de vpn -el becsatlakozol , akkor megint csak otthon vagy
Szóval érted !? -
boborján2
aktív tag
válasz
makoss #96457 üzenetére
Beállítani jó esetben egyszer kell.
Utána meg évekig nem kell hozzányúlni , max akkor ha jelszó csere van van 1-2 júzer jön megy akinek kell account.Az elején van még az újdonság varázsa nevű dolog, hogy az ember többet is nézegeti a kelleténél, de az is elmúlik és utána csak ketyeg a sarokban.
-
boborján2
aktív tag
válasz
AiRLAC #96419 üzenetére
ha valaki konkrétan kijelenti hogy "nem a biztonságra megyek, mindenről van mentés" ,akkor miért ne?
Esküszöm Te be vagy oltva ellene, hogy ezt mindig elsütöd.
Én is használtam raid0-át amikor több kisebb lemezem volt , szépen tette a dolgát amíg kellett.
Ez már lassan az a szint ,hogy ne igyatok pepsit mert utálom , mindenki coca-t igyon csak mert az a jó , én csak azt szeretem
Tényleg nem kötekedés , de ez van....
-
boborján2
aktív tag
Mondjuk ez épp rád is igaz
A warez film (bár a letöltés nem warez!!) meg a nas , mondjuk úgy kéz a kézben együtt jár. Csak van aki ezt jól titkolja , van aki meg büszke rá hogy megvan neki az összes film 3x.@Bitplace
Tapasztalataim szerint andriod mobilos vlc-nek nem igazán szokott gondja lenni a kodekekkel.
Ha a mama távol van , akkor nyilván az elérést meg kell neki oldani valahogy. Én ezt úgy csinálom ,hogy DS file belép , ott betallózom a filmet , az meg meghívja a vlc-t és lejátsza. Otthon helyi hálón meg csak a vlc-ben SMB-vel. -
boborján2
aktív tag
-
boborján2
aktív tag
válasz
Bitpalace #96372 üzenetére
Ki kellene próbálni pl. egy vlc -vel. Android telefonon szerintem az egyik legjobb mindent tudó lejátszó, illetve szétnézni a nas naplójában hátha van valami árulkodó bejegyzés.
Így egyelőre ez lehet nas hiba, hálózati hiba, de akár még hdd hiba is.
Bár az alap probléma nem tudom hogy függ össze a képpel, de már eleve az egy nagy hiba ,hogy a hangsávot képtelen az app lejátszani. Feltételezem ez a DS video. Ezt kukázni kell mert mindenért rinyál. Helyette ahogy írtam , pl. vlc.
-
boborján2
aktív tag
válasz
boborján2 #96224 üzenetére
Odáig eljutottam ,hogy kikapcsolt tűzfal mellett működik az adguard dhcp is és a syno sajátja is, ha kell.
Bekapcsolt tűzfal mellett , a googleval és chat gpt segítségével javasolt összes erre vonatkozó szabályt lezongoráztam de semmi nem hoz eredményt.
Szóval aki használja a dhcp-t , megnézné milyen szabály kell , ami átengedi?
-
boborján2
aktív tag
Próbaképpen szerettem volna egy tesztet futtatni , hogy az alhálóban a nas a DHCP szerver.
Feltelepítettem a hivatalos syno DHCP szervert , illetve próbálkoztam az adguardhome DHCP szerverével is.
Az eredmény ugyanaz, egyik eszköz sem kap ip címet az alhálóban.Még kikapcsolt tűzfallal sem!
De vajon hol a hiba? Kliens újrainditva, hogy újra kérjen címet természetesen megvolt.
Mert biztosan van valami.... Ahogy a nasban kikapcsolom és bármelyik routerben visszakapcsolom a DHCP szervert , azonnal megkapják az eszközök a belső címüket. -
boborján2
aktív tag
válasz
kis.zsolt #96193 üzenetére
Köszi!
A nas leállása esetén megy a másodlagos dns pl.1.1.1.1 Szóval annyira nem életbevágó ,hogy ezért még valami kütyüt beüzemeljek.
Youtube prémium van, reklámszűrés nem hozza magával az összes előnyt, amit a premium ad.
Érdekes látni ,hogy a kérések 28-30%-a ,megy a kukába és így is működik minden.
-
boborján2
aktív tag
DNS alapú szűrés nason keresztül.
Adguardhome vagy pi-hole ?
Miért az egyik és miért nem a másik??
Illetve egy adguardhome kérdés.
Az adguardhome naplóban megjelenő belső ip címekhez lehet valahogyan nevet rendelni? Kicsit egyszerűbb lenne 19db eszköz esetén -
boborján2
aktív tag
válasz
AlexDaywalkr #96082 üzenetére
Amennyire tudom , a dwl station szépen "beosztja" az erőforrást , ezért sincs padlógáz azonnal.
Ezzel szemben a qbit szinte azonnal teljes sebességgel tölti az anyagot.Ha eddig nem ilyen volt ,akkor passz, lehet egy nem túl jól sikerült qbit update okozza.
-
boborján2
aktív tag
Helló!
Adguardhome vs openvpn témában lenne kérdésem.
Dockerben az adguardhome kiválóan működik.
Szeretném ha az openvpn-en becsatlakozott mobil forgalma is ezen keresztül menne a dns lekérésekkel együtt.
Az openvpn csatlakozik , ez is pipa , viszont a mobilon nincs net.
Az alap ovpn fájlba csak az alábbiakat raktam (google segítséggel)remote sajátddnsnév portszám
redirect-gateway def1
dhcp-option DNS (nas belső ip címe)
Mit rontok el?
-
boborján2
aktív tag
válasz
bnorci71 #96052 üzenetére
nfo !
Nem, a H265 lehet SDR/HDR/DV
Ha csak DV sáv van benne ,akkor pl. egy samu tv nem fogja megjeleníteni rendesen,mert samuban nincs DV licenc.
(Ha mégis igen és tendes színes a kép , akkor ott valami varázslat van a háttérben és pl. szerintem a plex is tud olyat megfelelő vason , hogy az only DV anyagból nézhető SDR-t kódol realtime. Persze ennek semmi értelme, azon kívül hogy technikailag ilyen is létezik.Ha a DV mellett van HDR alapsáv is , akkor nem lesz vele gond ,mert a DV-t nem veszi figyelembe és lejátsza a HDR-t.
Ilyen szempontól pl. a felsőkategóriás (TCL) android tv előnyben van , mert majdnem mindegy mivel eteted, az atmos hangól kezdve a dolby vision képig mindent is tudnak. Nagyon ritka hogy valami meg tudja akasztani.
-
boborján2
aktív tag
válasz
Gardaai #96033 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy a core2duo hardveresen biztosan nem tud transzkódolni , szoftveresen meg gyenge hozzá. Bár attól is függ hogy mit és mire. De egy 1080p 720p konverzióba is beletörik a bicskaja ez 100%.
körítés persze nagyon nem mindegy.
Igen,ha van mellette pl. egy izmosabb vga ,ami megoldja helyette.Ha nincs akkor a core2duo realtime transzkódolása véleményem szerint csak mese habbal.
-
boborján2
aktív tag
válasz
Gardaai #96028 üzenetére
Ha kell biztosan van olyan 10 éves laptop mi tudna transzkódolni , de azért na, nem ez az átlag valóság.Egy fáradt celeron vagy korai i3/i5 nem fog neked soha lazán transzkódolni. Észre fogod venni mert a szerencsétlen film laggolni fog, a laptop meg fel akar majd szálni a mert a hűtés maxon megy benne.
-
boborján2
aktív tag
válasz
bnorci71 #96026 üzenetére
Csak a transmission szerintem ne legyen kizáró ok.
Ott a sajátja, a download station. Ami remekül működik és androidra (szerintem ios-re is) van natív ds get app, ami a saját távirányítója.Szerintem a legnagyobb előnye ,amit én aktívan használok is, hogy a letöltéseket, akár pc-n smb -n totalcommanderrel, vagy telefonról, úgy mozgatok/rendezgetem és mevezem át (ugyanazon a lemezen), ahogy akarom és megy a seed tovább.
Tudom ezt a többi is tudja , de jelentősen körülményesebb. -
boborján2
aktív tag
válasz
Scoobyte #95837 üzenetére
Behelyettesíti az ip címét a ddns név helyett. Az meg hamar változik a legtöb esetben.
A cert így nem fog menni , ha nem zavarja.Egyébként meg DDNS név ide vagy oda. A "jóindulatú" robotok folyamat szkennelik a netet , így kb. mindegy hogy DDNS név vagy IP alapján *****gatját. A tűzfal majd teszi a dolgát.
Nálam only magyarország van a tűzfalban , így a próbálkozások száma gyakorlatilag nulla.
Néha kíváncsiságból elengedem hogy megnézzem mi a történés. Kicikínai azonnal megtalál -
boborján2
aktív tag
Mobilos android kliensek közül a drive miért hisztizik a nem megbízható tanúsítvány miatt?
Sőt nem is lehet így belépni.
Ezzel szemben a photo gond nélkül belép és működik.A nason noip ddns van , érvényes lets encrypt-el.
Illetve az létezhet ,hogy a fordított proxy nem működik ugyanígy noip ddns-el?
Ha nem akkor láma vagyok
Már a 2. tutorial nézem (meg egyébként sem kell hozzá nasa vizsga) , de nem akar jó lenni. -
-
boborján2
aktív tag
válasz
Scoobyte #95807 üzenetére
Az oké hogy megy bentről ddns névvel , csak így szerintem kimegy a netre és vissza. 25 uploaddal nem vicces.
Most megcsináltam a dns server-ben az bejegyzést , hogy a helyi hálón a nas belső címére mutasson a ddns név.
Annyi hogy nem kellett hozzá pihole,adguard home, akámi , a nas dns server alkalmazása pont elég hozzá.
-
-
boborján2
aktív tag
Nas beszerzése után fellmerült 1-2 kérdés.
1, 4Tb HDD -ből melyik az ajánlott nas kategória/márka?
2,Használom a drive és photos alkalmazásokat mobilon. Viszont az itthoni net feltöltési sebessége koaxhoz méltó módon egy lepkefing (25mbit/sec)
Nyilván itthon a wifi/belső lan ip címmel elérés az opció , távol pedig mobilnet+ ddns névvel elérés.Van valami bejáratott módszer arra, hogy mi a legegyszerűbb megoldás erre a problémára?
Az én saját megoldásom egyelőre a klónozott alkalmazás lesz és az egyiket beléptetem belső ip címmel a másikat meg ddns -el.
3,Mobilos képek automata mentését mivel a legjobb megoldani? (ds file, photos, stb...?)
-
boborján2
aktív tag
Most olvasom random fórumokban hogy a 7.2.2 dsm kiherélte a videók indexkép generálását a photos alkalmazásban... Legalábbis nagyon sokan panaszkodnak hogy a frissítés után erős visszafejlődés a photos használata
Ha ez így van , akkor mi a megoldás?
Nekem ez lenne az egyik húzóerő a nas vásárlásakor, de ha valóban problémás a photos használata, akkor el kell gondolkodnom ,jó ez az irány a syno felé.
-
boborján2
aktív tag
válasz
Magnat #95719 üzenetére
Most azt fogom tenni ,hogy xpenon letesztelem kíváncsiságból a szolgáltatásokat és megnézem a ram használatot.
Bár lehet benne egy buktató , mégpedig az hogy ha a dsm több ramot lát, akkor jobban elengedi magát , pl mint a w10/w11. Persze nem tudom dsm esetén ez létező "fícsör" vagy sem.
-
boborján2
aktív tag
válasz
Scoobyte #95717 üzenetére
Te teljesen készen vagy ember!
Ne haragudj , de úgy meg vagy zavarodva mint vasorrúbába a mágneses viharbanMár részletesen leírtam minap az álláspontomat mikor szarom le mennyibe kerül és mikor nem!
Ha nem olvastad ,akkor hajrá!
Fölösleges fikázgatni és fillér...szózni!
Értő olvasás segít!Az meg ,hogy ha be vagy oltva egy lemezes nas ellen, abszolút nem jelenti azt, hogy az mind sz@r vagy mindenki hülye aki azt venne.
-
boborján2
aktív tag
válasz
Scoobyte #95685 üzenetére
Látom a pénzügyi kérdés nagyon böki a csőröd.
Már leírtam. Leszarom hogy egy nas pl. 60 vagy 200e ft. De azt viszont már nem, hogy kifizetek érte 200ezret és nincs kihasználva. Magyarul a belerakott többlet pénz szépen idővel elveszlik , a gép leamortizálódik ,úgy hogy lehetett volna fele annyi.
Csak azért nem fogok igényen felülit venni ,mert van rá elszóri való pénzem.Azt is leírtam hogy ha egy eszközben bármennyi HDD -van az nem biztonság kategória.
Ha űber nas lenne 1milláért 10db nasa hdd-vel,akkor is odasétálok , és 2 hetente csinálok egy mentést ,mert nem tudok abban megbízni ha 1db elektonikai eszköz tárolja a pótolhatatlan adatokat, aztán a külső lemez megy offline a fiókba pihenni.
És igen ,ha kell vállalom azt hogy x évente odasétálok és visszamásolom az a pár száz gigát ha véletlenül megdöglik. a pótolható x terra szutyok meg pont nem érdekel.
-
boborján2
aktív tag
válasz
Guenwhywer #95679 üzenetére
@foo85
2 lemez meg szerintem pont nem a biztonsági mentés miatt szükséges, hanem a rendelkezésre állás miatt.Pont ezt írtam tegnap.
Ezért sem erőltetem a 2lemezes vonalat. Ami viszont (sajnos) döntő az a ram mérete az egy és két fiókos verziókban.Plex szerver telepítése után a nasban a plexnek legalább olvasási jogot kell adni a tartalom mappákhoz.
Ezzel kezdődik , nélküle nem tudsz betallózni semmi megosztandó tartalmat.Keress yt videókat , van olyan ami végigvezet lépésenként.
Android telefonon /tableten fizetős az elérés. Vagy havi vagy lifetime konstrukcióban.
Elsőkörben nem fizess, hanem teszteld tv-ről. Ha nem jön be ,ne dobj ki érte egy fillért se. -
boborján2
aktív tag
válasz
Guenwhywer #95671 üzenetére
A képeket csak másoltad vagy a photos közben már generálta az adatbázisát és a thumbnail képeket is?
Mert az tud arra az időre komolyabb erőforrást enni.Egyébként amit leírtál nem hangzik rosszul.
Mindenesetre megpróbálok majd még komolyabb teszteket is keresni a használat közbeni összehasonlítás miatt. -
boborján2
aktív tag
válasz
Scoobyte #95669 üzenetére
Akkor kérdezem másként és hagyjuk az eddigieket.
Véleményed szerint , az 1gb ram (DS124) elég lehet a követlezőkre?
-smb megosztás
-ftp művelet (2-3 kamera írkál a lemezre)
-plex szerver (2, max 3 kliens egyidőben csak belső hálón , transzkód nélkül!)
-syno photos (2,max 3 kliens , esetenként wan irányba is)
-syno drive szerver (bár ez nem eldöntött mert a mentést megoldhatja egy pc progi sima fájl művelettel ,szintén smb kapcsolaton. -
boborján2
aktív tag
válasz
Scoobyte #95667 üzenetére
Köszi a választ!
A képességekkel ,nagyjából képben vagyok , pont ezért írtam, hogy biztosan tudom ,sok egyéb mellett erre a tudásra ,mint a dockert futatása ,pont nincs szükségem.
Nyilván mindig jobb (lehetne) felé lőni, mert mi lesz ha....
de ha mindent így vásárolna az ember akkor a világ összes pénze is kevés lenne. És itt nem a két nas közötti árdifiről beszélek ,hanem pl egy lakásról és annak komplett berendezéseiről.Ott kezdődik, hogy az egy lemezesre rá se kell nézni.
Azért azt remélem nem veszed sértésnek ,ha úgy gondolom itt egy kicsi elfogultság is van a dologban, főleg úgy hogy leírtad mit használsz.
Persze nálam is van ilyen dolog, én pl. benzines autót a portára sem engednék be. -
boborján2
aktív tag
válasz
Scoobyte #95664 üzenetére
Értem. Viszont a kérdés....
Ha 223 alá nem mennél , akkor (merevlemezek számától függetlenül) az mitől fogja jobban szedni a lábát mint a DS124 amikor ugyanaz a cpu,ugyanannyi mag, és ugyanaz a cpu freki ?
Oké a ram 2gb. De legjobb tudomásom szerint , az általam léirtakkal nem fut ki az 1Gb ramból sem a DSM.
Persze lehet tévedek.Kérlek erre írj valami választ.
Nem kötekedés ,de tényleg érdekel.
Mert ha a DS223 tapasztalatod szerint jó döntés , akkor egy lemezesben az összehasonlítás alapján elvileg a DS124 is jó lehet nekem.Írta más is mit javasol
Az egy javaslat ami nem Tőled érkezett , az felsőpolcos , az igényeim meg talán a középső polcot nyaldossák alulról.Így továbbra is ehhez mérten keresek nas masinát.
-
boborján2
aktív tag
válasz
Scoobyte #95662 üzenetére
Bármelyik nas meg fog felelni, de az olcsóbbaknál ne csodálkozz ha nem szedi a lábát amikor kellene...
Értem. Viszont a kérdés....
Ha 223 alá nem mennél , akkor (merevlemezek számától függetlenül) az mitől fogja jobban szedni a lábát mint a DS124 amikor ugyanaz a cpu,ugyanannyi mag, és ugyanaz a cpu freki ?Oké a ram 2gb. De legjobb tudomásom szerint , az általam léirtakkal nem fut ki az 1Gb ramból sem a DSM.
Persze lehet tévedek.Most az ,hogy használjak pc-t , nem értem honnan ez a pro tipp.
Nem értem egyáltalán hogy lehet a nas vásárlós kérdésemre ezt válaszolni.
Nem akarok erre a célra pc-t használni , nem akarok egy RX4060-at meg 6 ventit 24/7 járatni,mert egyrészt többszörösét fogyasztja, teljesen logikátlan lépés lenne erre a célra.
Ha mégis ez lenne a cél ,akkor nem lennék itt vagy a releváns kérdéseimet az xpenology topikban tenném fel. -
boborján2
aktív tag
válasz
Scoobyte #95659 üzenetére
A kétlemezest is...
A helyzet az , hogy 300-400Gb van ami fontos, így ha 64 lemezes lenne a nas , akkor arról a 300-400Gb -ról akkor is lenne 3 másik mentésem, egymástól függetlenül., mert ha 1 eszközben van akárhány lemez , az (számomra!!) nem biztonság, csak max. nagyobb rendelkezésre állás.Szóval a lényeg , hogy nem űzöm nagyiparban a tárhely kiszolgálást a rokonság minden tagjának , nem vagyok film gyűjtő (megnézem-köszijóvolt-delete).
Torrentből ha 5 -nél több van egyszerre az már kiemelkedőA kérdésem azért volt feltéve 1 és 2 lemezesre is , mert mostanában nagyon nem követtem a nasok megjelenését, így fogalmam nincs van-e 2 lemezesből ugyanazzal a "tudással/cpu sebességgel" 1 lemezes.
Árban most szerencsére mindegy hogy 55e vagy 160e Ft, inkább az számít hogy teljesen potyára ne álljon benne a pénzem, mert annak semmi értelme.
Az igényekhez optimalizáltat akarok venni és nem ágyúval verébre kategóriát. -
boborján2
aktív tag
Új nas vásárlása előtt vagyok.
Az igény: torrent, fájl/film kiszolgálás egyszerre 2, max 3 eszközre SMB-n, plex szerver futtatás, 2-3 kamera (nem túl magas bitrátával) rögzítése ftp-n. Photo station (amennyiben ezt nem akarják kukázni), pc-ről apróbb doksi mappa realtime mentése.
Ami nem igény: docker,transzkódolás pl.plexben (natív lejátszás híve vagyok :-) )
(itt viszont kérdés , hogy transcode nélkül teljeskörűen megy-e a photos, értem ezalatt, hogy h264 és h265 anyagok is lesznek telefonokról feltöltve.Szeretnék ajánlást kérni egy és kétlemezes megoldásra is!
(Légyszi kímélj meg tőle , hogy az egylemezest megbánom.... Köszi
)
-
boborján2
aktív tag
Köszi mindenkinek a hasznos tanácsokat.
-
boborján2
aktív tag
Smb megosztást belső hálón elér több gép.
Ezekből a mappákból kellene valamilyen (egyszerű) megoldással 1-2 mappát úgy "elzárni" ,hogy pl. rákattintva kérjen jelszót a megnyitáshoz.Azt a megoldást ismerem amikor a dsm-en belül lehet a megosztott mappát titkosítani/feloldani de az jelen esetben nem járható út ,mert időigényes és kényelmetlen. +mindig vissza kell zárni.
További csavar a dologban ,hogy az egyik gép win11 a másik egy mac.
Minden javaslatot előre is megköszönök.
-
boborján2
aktív tag
válasz
Blaster #94447 üzenetére
Szerintem meg lehet csinálni, úgy hogy a file stationban megépíted amappa szerkezetet és bekonfigolod a megfelelő jogokat.
Az open vpn-hez sem kell pilótavizsga. De ahogy mondani szokták ,újszülöttnek még minden új.
Egyébként maga a dsm elég egyszerűen kezelhető. Nyilván ahogy jobban kezdi magát az ember beleásni és egyre több dologra/szolgáltatásra akarja használni , teljesen testreszabva ,az egyre nagyobb tudást fog igényelni. -
boborján2
aktív tag
válasz
Csabroncka #94403 üzenetére
mezei FHD film 60-80 Megabájt!!!! nem Megabit - forgalmat generált
Ott volt némi anomália a rendszerben.
Ha ez így lenne egy komolyabb 4K HDR BD anyag megkívánná a 10G belső hálót meg az SSD kiszolgálást.
De persze nincs így ,mert annyit eszik , amennyi a film bitrate. 1G + HDD vidáman trombitál 4K HDR -el (is) -
boborján2
aktív tag
válasz
Csabroncka #94379 üzenetére
A nas nem transzkódolásra való.
Ezt valahol meg tudom érteni. De hiogy mi fingat ki gigabites hálót? Esküszöm nem értem.
Ha plex szerver van a nason meg a plex kliensen megy a natív lejátszás ,az pont annyit eszik a hálózatból ,mint ha ugyanazt a tartalmat megosztod smb,nfs vagy akármivel.
x idő alatt y mennyiséget át kell tolni , annak meg át kell menni protokoltól függetlenül is. Nem lesz több az adat ,csak mert plex.
4k HDR natív playben észre sem veszi a gigás hálózat, de még transzkódolva sem. (max a cpu/gpu)
-
boborján2
aktív tag
válasz
sevadevil7 #94364 üzenetére
Cserélj benne akkut.
-
boborján2
aktív tag
válasz
FeRRaR1 #94318 üzenetére
Sajnos ez is ilyen már, utána kell járni miket spóroltak ki az adott modellből. 10 fillérért is megraknák az anyjukat manapság a gyártók.
Sanjos ez ilyen. Vásárlás előtt nagyon alaposan körbe kell járni ,hogy mit is vesz az ember.
De én a gyártókat is meg tudom érteni.
1 dollár spórolás / 100.000 eladott tv , az már 100.000 dollárka. -
boborján2
aktív tag
válasz
F_Gergely #94314 üzenetére
H264 -et , pl. AAC hangal biztosan le tudott volna jáaszani.
Arra kell törekedni ,hogy a tv natívan támogassa a tartalmat.
Sokan rászaladnak arra a hibára, hogy ilyen-olyan családi felvételek mindenféle kodekkel vannak tömörítve és ehhez még előkerülnek a nagy archivomból az avi(divx/xvid) filmek. Aztán jön a megböbbenés ,hogy a tv mindenre is alkalmatlan.
Ami egyébként nem igaz, csak a samu az pl. pont nem a mindent is lejátszó tévék közé tartozik.Nálam a családi archivum kapott egy H265 egységesítést pont ezek miatt. Bár a google tévé a pizzát is lejátsza ha belerakom, de a másik samu már nem.
-
boborján2
aktív tag
válasz
masvilagx3 #93862 üzenetére
Mint hardvert biztosan látnia kell , az adatokat alapesetben viszont nem.
[link] és előzményeit nézd meg. Pont a minap voltam ugyanígy ,hogy nas hdd került windows gépbe.
Nekem egyébként nem sikerült olvasni win gépben. Bár túl sokat nem foglalkoztam vele ,mert nem volt rajta olyan adat ami lényegeges. -
boborján2
aktív tag
-
boborján2
aktív tag
válasz
Multibit #93858 üzenetére
Ez csak attól függ hogy szakmailag/technikailag mennyire hozzáértő a kolléga. Lehet letölt napi 2 filmet és annyi,na ahhoz pont pénzkidobás.
Azt kellene megértened, hogy nem az a jó megoldás ami neked van,hanem az amire neki szüksége van.
De én itt bejefeztem ,vetess mindenkivel ssd-t ,csak azért mert épp neked is az van és Te pont jó áron tudtat megvenni.
-
boborján2
aktív tag
-
boborján2
aktív tag
Nasból kivett ext4 HDD-t win alatt lehet valahogy olvasni?
-
boborján2
aktív tag
válasz
masvilagx3 #93748 üzenetére
Elég régóta csak belső hálón használom. Így ezt is passzolnom kell.
-
boborján2
aktív tag
válasz
masvilagx3 #93746 üzenetére
Részemről passz ez a kérdés...
-
boborján2
aktív tag
válasz
masvilagx3 #93740 üzenetére
File station - eszközök - távoli csatlakozás - csatlakozás beállítása
-
boborján2
aktív tag
válasz
masvilagx3 #93733 üzenetére
Pont ezt akartam kérdezni
Telefonon nem vicces a file station használta..
Ha meg küldső fájlkezelővel helyezek át mappát a vol1 -ről vol2 -re akkor átengedi a telefonon.
-
boborján2
aktív tag
válasz
fatal` #93672 üzenetére
Ez világos, de valamit mégsem értek.
A dockeres qbitben letöltés indítása előtt (vagy akár már seed közben a helymegadása menüben) meg kell adni a mappát (ha nem a default mappába akarom letölteni) ,azt csak szövegesen lehet egy text mezőbe pl
/Tartalom1/Sorozat1/Horror/Sorozat címe/évad/stb ..
,mert nincs olyan hogy kinyillik a tallózás ablak és 4-6 kattintással ott is vagyok majd ezt okézom
Ezt mire beírom torrentenként a hajam kb. kihullik.
Vagy valamit nagyon félreértek!
A Te megoldásod nyilván egyszerűbb ,de 50-80 giga/fájlokat másolni a lemezen saját magán, azt inkább kihagynám.
-
boborján2
aktív tag
Docker kontra qbit -ben kérnék egy kis segítságet.
Ahhoz hogy a letöltött film a film mappába, sorozat a sorozatba , stb....jó helyre kerüljön ebben a formában van belinkelve a mappázás
és a qbitben megadom letöltés előtt hogy /film1 vagy /sorozat1Ez mind teljesen oké.
De mi van akkor ha pl. van egy egyéb letöltések mappa, amiben kedvem szerint még 4 vagy akármennyi mélységú mappaszintet hozok létre és abba akarom tenni a letöltést?
Ezekbe hogyan mehet a letöltés? Le kell állítani a qb csomagot és belinkelni , majd menteni és elindítani? Ez elég bugyuta megoldás...
Nyilván nem így kell, csak nekem új a docker világa, így erre kérnék valami épkézláb megoldást.
-
boborján2
aktív tag
Van egy google drive tárhely.
Annak az SSD-n lévő mappájából egy fontos mappa synology drive pc kliensen állandó szinkronban van a nassal. A nason ez a mappa Cloud Sync -el meg feltöltésre kerül a onedrive-ba.
Idági szép és jó, minden megy , csak gyakorlatilag a feltöltés soha nincs kész , mert nonstop kreálja magának az üres mappákat.
A pc-n syno drive sync app szerint az utolsó szinkronizálás tegnap volt és ez így igaz.A nason a sync mappában egy ilyen mappa van , a onedrive tárhelyen már több.
pc drive sync appban nyoma sincs bármilyen hibának vagy ennek a mappának a cloud sync naplója meg rogyásig van ezzel a mappa névvel.Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED Mario Red Limited Edition Garanciális
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó ritkaság! Honor Magic 4 Ultimate!
- Szép állapotban lévő iPhone 14, 128Gb (kék) eladó
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2523HF IPS 360Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- Bezámítás! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB CM CMP 510 Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest