- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve198310
őstag
Nálam csak az hagyott nyomot. Nem néztem rá a GPU-Zvel
-
Vigneau
félisten
válasz
Steve198310 #392 üzenetére
Ez pont a WHQL verzió, az előző 6732 volt a béta. Viszont a vezérlőbe ugorva a finomhangoló szekció is béta.
-
Vigneau
félisten
válasz
Steve198310 #390 üzenetére
Ez a 6734 végű verzió?
-
Steve198310
őstag
Sziasztok,
-A legutóbbi driver frissítés óta vannak anomáliák.
-Nem érzékeli a ventilátor sebességet
-Ha huzamosabb ideig nem használom a gépet mintha VRAM hibára utaló jelek jönnének.
-Többször össze olmik a driver
-Driver megnyitva es és írja ReBar kikapcsolva.
-Játékok alatt semmiféle probléma nem jött elő (talán).Valószínű egy drivert vissza ugrok ha szabad leszek. Az előző verzióval talán nem volt ilyen anomália. Bár nem is sokáig volt fent hamar jött a frissítés ami oda is verte.
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #383 üzenetére
Most látom, túl is adtál a B580-on?
-
Vigneau
félisten
válasz
Steve198310 #375 üzenetére
Amennyire utána tudtam nézni, Samsung van rajtuk.
-
Vigneau
félisten
Ehhh, egyelőre nincs siker se a FanControl-lal, se az ARC OC Tool-lal, egyelőre feladtam. Ott egye meg a rosseb.
Viszont 90W-on is elketyegett az A750, szinte semmi CW. Most 125-130W-on tesztelgetem, ott azért Time Spy alatt már volt némi ciripelés. Igaz, nekem a tápcsatim daisy-chain, de eddig nem volt más gondom vele.
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #383 üzenetére
Talán működhet vele a szaggatott vonal alatti alacsonyabb RPM is. Holnap újra szombat, így jöhet a teszt számomra.
-
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #381 üzenetére
Nem, nem. Én erre gondoltam.
-
-
Vigneau
félisten
Apropó, Nálatok sem sikerült még eddig a FanControl-t működésre bírni?
-
Nem vagyok szaki a témában de nálam változó frissítési gyakoriság (48-72 Hz) van beállítva mind a kártya mind a windows beállításoknál és a gépház szerint 72 hz-en megy a monitor. Szóval tud 60 hz felett az biztos.
A monitorom nem bír többet, szóval a többi nekem homály zóna. -
Vigneau
félisten
válasz
Steve198310 #377 üzenetére
Sajnos ebben nem tudok segíteni, 60Hz-es a TV-m...
-
Steve198310
őstag
Most a 120Hz vagy a 144Hz müködik a kártyánál? Mert nálam nem igazán tudom 60Hz feljebb lőni a 144Hz monitort.
-
Vigneau
félisten
válasz
Steve198310 #375 üzenetére
A legfrissebb GPU-Z nem ír gyártót...
-
Steve198310
őstag
Jut eszembe...
Milyen VRAM csippek vannak rajtuk? -
Vigneau
félisten
Az Intel DSA-t Ti szoktátok telepíteni?
-
Vigneau
félisten
ARC Firmware Tool - próbálta már valaki?
-
Vigneau
félisten
válasz
Steve198310 #370 üzenetére
Nálam továbbra is 32W a legalja. A lapban csak natív APSM van. Ha a PCIe PEG-re engedélyezek ASPM-et, akkor sincs jobb eredmény. Megnéztem, 59.92Hz-en megy a TV, szóval ott sincs már mit finomítani.
-
Steve198310
őstag
Az utóbbi driverek energiagazdálkodás terén fejlődtek. ( már valós a lekapcsolás szinte 1-2 w idle fogyasztás)
Ez a 750 elég hogy mondjam. Az ostya elég szar helyről van kivágva. Olyan mint a 7870XT volt annak idején. A 7950 gyengébb változata. (7930)
Azt is alulkellett feszelni ,hogy normális hőlérsékleti adatokat lehessen vele elérni. -
Vigneau
félisten
válasz
Steve198310 #367 üzenetére
Ha 1300-at adok neki alapból, nálam is 36°C az alja. Nincs előttem a kezelőpanel, de a gyári és a manual közötti, talán auto állásban én nem tapasztaltam semmi előrelépést.
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #366 üzenetére
Igen, Sparkle ORC-om van. De ez már inkább ogre.
-
Steve198310
őstag
-
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #364 üzenetére
1300-ra pörög fel egy pillanatra, majd azt követően leáll. Aztán 5 sec múlva újrakezdi. Ha csak csendben netezek, nekem zavaró. Mint a vietcong vallatás a homlokodra cseppegtetett vízzel.
-
-
Ja azt még nem is mondtam, hogy a gyári csomagolás tartalmaz egy arc B580 origamit is. Elszórakoztam vele.
-
válasz
Steve198310 #359 üzenetére
Ez nem müxik. Úgy néz ki csak A770-el oké.
-
Steve198310
őstag
válasz
mefistofeles #358 üzenetére
-
válasz
Steve198310 #356 üzenetére
Milyen szoftver van a ledhez? érdekelne.
-
válasz
Steve198310 #356 üzenetére
Nálam egy I5 12400F + 2x8 Gb DDR5 van a gépbe,
-
Steve198310
őstag
válasz
mefistofeles #354 üzenetére
Pofás kis karcsi. Nekem is tetszett az intel dizájn. Nincs felesleges csilli villi szar egy kártyán sem. Ha jól tudom van szoftver a LED-hez. Az enyámhez nincsm Annyit mutat hogy hideg ,optimális , meleg . Fehér ,kék, (sárga) piros. Izzasztani Metro Last light vagy az elődjei. De azokkal minden kártya izzad.
Én személy szerint nem bántam meg a megvásárlást. Igaz teljesen le is cseréltem a gépet az eredeti felálláshoz mérten.
Intel i5 9400 up i5 9600k (5Ghz) de sok helyen a proci már szük volt. Majdnem kapott egy 9900k de lebeszéltem magammal hogy az már igen csak öreg. (Stalker2) Csak az miatt kukáztam mindent. Na meg a platform is ment a kukába. AMD hajtja most a kártyát. -
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #354 üzenetére
A felirat szoftveresen nem kapcsolható ki?
-
Na picit jobban megismerkedtem a B580-al.
Nekem jelen pillanatban messze a legszebb kártya. Nincs jobb szó, elegáns. Mint ha szörfösök közé menne K ügynök....Full matt fekete, selymes tapintás, karcsú test. Bekapcsoláskor tökéletesen hangtalan, de még Superposition benchmark alatt se hallottam! Ebben különben medium beállításokon 21600 pontot hozott, kb 60 fokon. Furmarka is megkínoztam picit, itt 70 fok volt a max és itt hallottam egyedül a ventiket! Csak ósdi játékaim vannak, a leg grafika igényesebb a Hellblade Sauna"s Sacrifice. Ezt 1080p-ben mindent maxra húzva és alap beállításokon 71-75 FPS-el nyomta le, úgy, hogy 56 fok volt a kártya!
Egyetlen negatívum, bekapcsoláskor a frontján lévő fehéren világító Intel ARC felirat kicsit kiégeti a szemem. -
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #345 üzenetére
A lényeg, hogy megvan. Használd egészséggel!
-
Kicsit szoknom kell a kezelőfelületet de sikerült idle módban leállítani a ventiket.
A teljesítmény kiiratás még nem megy de lehet, hogy csak azért mert a doom(2016) az egyetlen viszonylag mai játék a gépemen. -
Vigneau
félisten
válasz
Steve198310 #341 üzenetére
Korábban is kiírta, bár nálam nem volt olyan sok villódzás. Vagy tényleg ez lenne a firmware frissítés jele? Legközelebb driver frissítés előtt ránézek GPU-Z-vel a firmware-re is.
-
Delerium
senior tag
válasz
mefistofeles #349 üzenetére
Nem írja ki egyáltalán az adatokat? Gyorsan kipróbáltam hátha jött hozzávalami frissítés, de minden ugyanúgy megy. Lehet a B szériával van baja vagy csak valami beállítás nem tetszik neki.
-
válasz
mefistofeles #348 üzenetére
Biztos én vagyok a láma de nekem nem müxik...
-
-
Delerium
senior tag
válasz
mefistofeles #346 üzenetére
Az újabb Arc controlban már nem, sehol nem találtam az overlay beállítást amióta megújult a kinézet. Így most inkább az Intel Presentmont használom. [link]
-
Az intel szoftverével ki lehet iratni a képernyőre a teljesítmény adatokat, (FPS, terhelés%, hőfok stb)?
-
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #343 üzenetére
Ez melyik eladótól lett végül?
Nekem egyedül az fáj, hogy 23cm alatt nincs B580.
-
Na megjött az intel ARC B580 limited edition kártyám.
beszarás annyira gyönyörű!
kicsit ismerkedünk aztán leírom a tapasztalataimat. -
Elvileg holnap jön meg a B580 limited edition karim. Tervezek róla egy kis amatőr tesztet. Nagyon kíváncsi vagyok rá.
-
Steve198310
őstag
Volt benne valami HDMI fw azt írta. Sokáig villodzott meg minden. Aztán állogathattam be. Bár nem sok mindent szoktam tekergetni.
Jelenleg az alap venti vezérlést használom. Ami most úgy néz ki, hogy elég jól működik nálam. Terhelés után vissza hűti 48 fok körülre. Aztán ott vegetál és nem is melegszik hűl még 46-47 fok böngészés közben. Ha monitor off-ol akkor vissza hűl 37-38 fokra és venti így is kikapcsolva marad. Amíg nem megy 50 fok fölé nem is megy a venti.
Játék alatt volt idegesítő mikor 49,5=>50,1 fokra ugrott akkor be indult olyan "böszme" módon. 0=>13XX valamennyi. De miután már el ért 52-53 fokot onnan állandó lett az 1400 körüli érték. Valahogy ez már jobban tetszik mint januárban mikor vettem. De ez még nem az igazi.
Ha azt akarom ne kapcsoljon ki a venti csak manuál 33% aztán akkor megy 1360-1500 között. De ott a hullamzás ami idegesíti az embört. -
Vigneau
félisten
válasz
Steve198310 #339 üzenetére
Akkor szombaton ki is fogom próbálni. Hiába no, csak szombatoként tudok gyakorlatban tesztelgetni, hogy végre összejönnek-e az (energiagazdálkodási és a ventivezérlési) agymenéseim az A750-nel.
-
Steve198310
őstag
Ismét frissült a Driver...
-
Steve198310
őstag
Van 144hz monitor itthon. De valami hiba van a driverben vagy kutya tudja miben és nem megy 60hz fölé.
Olvastam róla többen jelezték, hogy nem kezeli valami miatt.
Amúgy igen a 60hz használom többet.Volt itt egy ismerős. Csak multizik. Az Indiana játékot mutattam neki ami kimaxolva fix 60fps futott 144hz monitoron. Viszont annyit mondott hogy ez biztos nem 60hz mert az bántja a szemét nagyon érzi a kettő közti difit. Viszont itt nem vett észre semmit de a rendszer 60hz írt.
-
Vigneau
félisten
válasz
Steve198310 #335 üzenetére
Apropó, ami az energiahatékonyságot illeti, Te a monitort is 60Hz-re állítottad?
-
válasz
Steve198310 #335 üzenetére
Tudom, írtam is, hogy a sparkle és az asrock nem zárt. A limited edition zárt de a b580 már nem.
-
Steve198310
őstag
válasz
mefistofeles #329 üzenetére
Nekem nyitott a hátlap. A kártyán túl nyúlik a borda utolsó ventije is ami átfúj a bordán. A Sparkle a750 titan. Az is 3 ventis. Persze méretben is inkább 30cm
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #331 üzenetére
Akkor pedig marad a kivárás. Olykor beesik ez-az váratlanul. Az én kártyám pl. ugyan nem mai csirke, de az eredeti vétel után maradt a dobozában. Aztán nemrég került hozzám, még új szaga volt. Tulajdonképp én volt az első használója.
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #331 üzenetére
Ez érdekes. Akkor el is kell engedni.
Akkor van fent 11k-val többért, de a másik 36 hó garis legalább.
-
Igen azt én is kinéztem magamnak, de az eladó közölte, hogy velem semmiféle formában nem hajlandó üzletelni.
Az értékeléseimet láthatod, az illetővel soha nem beszéltem, üzleteltem semmit, rákérdeztem de nem reagált, arra, hogy mi a baj velem.
Van még egy 106-ért de az már túl van a limitemen. -
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #329 üzenetére
Egyébként mennyit szánná rá? Mert van fent 95K-ban egy 21 hó garis B580. Jobban megnézve nem tűnik rossznak az ára.
-
A limited editionnál már mióta nézegetem, problémásnak találom, hogy szinte teljesen zárt a kártya. A hátlap is totál egyben van. Ebből a szempontból a sparkle és az asrock is jobbnak tűnik, ott vannak nyílások a hátlapon ahol át tudja fújni a bordákról a meleg levegőt. Ebből a szempontból a B580 már fejlődés, mert ott a nyák mögötti rész nyitott.
A b580 lenne álmaim kártyája csak nekem kicsit sok az ára. -
Vigneau
félisten
válasz
Steve198310 #325 üzenetére
A Fast Boot nálam mindenhol disable, mert egyes progik nem mindig tudnak gyors üzemben betölteni. Amúgy az alsó gépem egy R5 8400F és RTX 3060 Ti kombó. A felső pedig egy i5-10400 és az ominózus ARC A750.
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #326 üzenetére
Éppenséggel egy próbát megérhet, jövő héten ránézek. Bár tartok tőle, alapból ugyanúgy felnyomja majd 1300RPM-re.
-
Most néztem egy video tesztet a 750-ről (limited edition) és ott nem panaszkodnak a venti vezérlésre de azt mondja a srác, hogy felesleges 0 rpm-re beállítani a ventiket mert idle módban is felmelegszik annyira, hogy úgy is beindul a kavarás. Ő az automatikus venti vezérlési módot javasolja. Nála terhelés alatt 76 fok a max.
-
Vigneau
félisten
válasz
Steve198310 #323 üzenetére
Ebbe lehet, négyszer is beleférne a házam...
Azon agyalok még, nálam nem minden "C" van bekapcsolva a CPU-hoz (C8-tól felfelé disable). Lehet, ez is kell PEG ASPM-hez? Bár nálam nincs külön L1 funkció...
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #321 üzenetére
Természetesen két külön gép, de mindkettő ugyanarról szól: max 23cm VGA.
-
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #317 üzenetére
Nálam a méret is behatároló tényező, 22-23cm-nél nagyobb VGA nálam "no go" kategória. Így A750 vonalon nem volt sok választási lehetőségem, se RTX 3060 Ti, se RX 6600/7600 és 6700 XT esetén. Ott pl. csak a PowerColor RX 6700 XT Fighter van terítéken.
A buherától viszont nem ijedtem meg, tudtam a ventigondról. Csak még a megoldás várat picit magára. Amúgy szépen tudom TDP-vel moderálni a melegedési, zajtani dolgait. Csupán a ki- és bekapcsolása bosszant, mivel 1300RPM-en nem szeretném folyamatosan hajtani, mert számomra az már zavaró.
De hogy ne csak írjak róla, erről szól nálam a méretbeli kompromisszum:
-
Egyébként jól látom, hogy a 750 és a 770 között alig van teljesítménybeli különbség?
-
Vigneau
félisten
válasz
Steve198310 #314 üzenetére
Mivel hetente 6-8 órát töltök vele, így bőven lesz lehetőségem kivárni az esetleges javításokat. Bár azért jobb lenne, ha pár hónapon belül meglelném a megoldásokat.
1) Zero RPM Off firmware - vagy a lehetősége a driverben;
2) max GPU boost limiter;
3) alacsonyabb idle fogyasztás (A750). -
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #313 üzenetére
Igen, az enyém is egy Sparkle ARC A750 ORC. Megadta magát a PowerColor RX 7600 Hellhound-om, így a javításig - gondoltam - kipróbálom a kékeket. A ventibuhera sem volt ellenemre, az EVGA RTX 3060 Ti ventije is ki-be kapcsol gyárilag 43°C környékén. Finomhangolás után viszont semmi gond vele.
-
Steve198310
őstag
-
Várj te is Intel arc-kariról beszélsz? Ha igen a tiéd is sparkle?
Érdekes nekem ilyen sosem volt. (igaz intek karim is csak egy) Pár tucat vga járt már nálam de ilyen ugrabugrát nem tapasztaltam. pedig elég háklis vagyok a venti működésére és nálam alap, hogy alacsony hűmérsékleten álljanak.Ha minden Intel karinak efféle problémája van akkor le is mondok róla szerintem.
-
Vigneau
félisten
válasz
Steve198310 #309 üzenetére
Azért érdekes, hogy idle az A770 16/8GB verziók alacsonyabb értéken tudnak szaladni, míg az A750 nem. Talán selejtesebb chipek, ki tudja.
Akkor az energiagazdálkodás elvileg rendben nálam, alacsonyabb már nem lesz - a videó szerint. Most már csak a ventivezérlés a kérdés és meg is leszek vele. Amúgy 125-130W környékén is szépen teljesített TS alatt.
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles #308 üzenetére
Mert azt szeretném, hogy idle ne 0 és 1300RPM között ugráljon a venti 49-50°C környékén 5-10sec-enként, hanem magam tudjam beállítani pl. 500-600RPM magasságára állandóra alapon. Így használom az EVGA RTX 3060 Ti-m is.
-
-
Vigneau
félisten
válasz
Steve198310 #295 üzenetére
Viszont, ha ezt a videót nézem, akkor a módosítás után az ARC A750 idle 32W-ot tud minimum. Azt pedig már elértem, miközben a többiek azért bőven alacsonyabb szintet teljesítenek.
-
Vigneau
félisten
válasz
Steve198310 #299 üzenetére
Ami engem illet, a kikapcsolhatatlan ZERO RPM mellett még a boost limitálásának hiányát rónám fel az ismert gondokon felül a Sparkle-öm esetében. Így egyedül a TDP-vel tudok játszani. Alap feszültségen, gyári ventivezérlés mellett 125-130W-on maradt 2500RPM alatt a venti, a GPU hőmérséklet pedig 65-70°C.
-
Steve198310
őstag
válasz
mefistofeles #304 üzenetére
Igen a 3 ventis Sparkle. Rendbe vágnák a vezérlést akkor egy teljesen hibátlan kártya lenne. Jelenleg kézzel szabályozom. Bár az utolsó driver frissítés óta a "spec beállítás" elég jól működik. 33% minimális van be lőve. Itt a görbét úgy állítod ahogy tetszik. Ez jelenleg nálam egész jól működik. Eddíg elég ramaty volt. Viszont minden más tökéletes. Rendesen 2850Mhz magórajelig mentem minimális állogatás mellett.
-
válasz
Steve198310 #303 üzenetére
Neked sparkle van igaz? Arról több fórumon is olvastam a venti vezérlés mizériáról.
-
Steve198310
őstag
válasz
mefistofeles #302 üzenetére
E téren a kártyám elfogadható. Nem zajos. Hűvösen tartja . Egyedül amikor nincs terhelés az a fránya vezérlés a bajos.
Van 16gb 770 fent. Tetszenek azok a gyári hűtők. Kiváncsi volnék azok milyenek. -
válasz
Steve198310 #301 üzenetére
FullHD-ra szerintem még elég a 8 Giga. Beszéltem a kártya tulajával, szerinte terhelve nem túl halkan dolgozik. Nagyon szemezek egy b580-al csak az kicsit drága nekem.
-
Steve198310
őstag
válasz
mefistofeles #300 üzenetére
A 770 ből nekem csak a Sparkle féle 16gb van.
Gondolom együtt lehet vele élni de van pár játék ami megenné azt a 8gb vramot. Indiana, Stalker2. Ezeket leszámítva szerintem élhető.
Aztán majd mondja akinek van 8gb kártyája.
A hűtéssel valószínű nincs gondja. Lehűti a csöpp borda. Viszont a venti vezérlése adjon választ az akinek olyan kártyája van.
Sparkle kártyán nem az igazi a venti vezérlés. Egyenesen idegesítő. A hőmérséklet lépcső/ventilátor fordulat nem az igazi.
1 fok mozgása emeli csökkenti a venti sebességet. Ami zajossà teszi. Ha automata állásban van kikapcsolja teljesen és melegszik.
Vagy amikor szó szerint rángatja. Le nullára majd hirtelen 1600-as fordulat és le szépen nullára. Ez váltakozik kb 4 másodpercenként.
"Temperature hysteresis" ez gondolom 1 fokra van lőve az 5-6 helyett.
A teljesítménye meglepett. Nagyot ment nálam stalker2 alatt. (teszteltem FHD, 2K,4K alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest