Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Projektor topic
- Bluetooth hangszórók
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
futureboy #96953 üzenetére
Szia,
ez a kérdés időről-időre előkerül, rémlik h vmi fórumon a gyártónak is feltették a kérdést és volt rá vmi zavaros magyarázatuk amit akkor sem értettem
Sztem is szívás, nálam úgy van megoldva, h egy mappa van felcsatolva és annak a gyökerében van egy parancsikon, ami a nas ip-jére mutat:Ha rányomok, beadja a teljes struktúrát (persze ez lehet a c meghajtón is, nem muszáj a nason lennie)
-
PedroPascal
őstag
Van itt olyan aki HDD helyett 2,5" SSD-t használ SHR-ben? Jó ideje azon gondolkodom, hogy a WD Red HDD helyett WD Red SSD kéne a fiókokba. Akkor már az SSD case sem kéne gondolom.
-
Sanya
nagyúr
A 8 terás exos lemezek 6x.000 forint környékén kaphatók. Ha valaki most szeretne lemezt venni.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
futureboy #96953 üzenetére
Szia.
Egy PC-be beszerelsz egy lemezt és betűjelet adsz neki.
Ez ismert ....A NAS-ba beszerelsz 1-2 lemezt és létrehozol 1 vagy 2 kötetet.
A köteten létrehozott MEGOSZTOTT MAPPÁT lehet a PC-n felcsatolni mint HÁLÓZATI MEGHAJTÓ.A kötet neve Download.
Létrehoztam rajta egy Download és egy Photo nevű mappát.
( Meg egy NCore-t is...)
Majd ezeket a mappákat csatoltam fel a Win11-s PC-n mint hálózati meghajtó. Total Commander-ben így fest : -
futureboy
tag
Üdv. Megvettem a DS224+ -t, 2 x 8 TB IronWolf. Most kezdem belakni, de máris szemet szúrt egy hiányosság (ami lehet, hogy az enyém...). Hogyan lehet meghajtó betűjelet rendelni a nashoz? Csak könyvtárakhoz engedi, de olyat, hogy lássam az egészet nem tudok csinálni. A 15 éves zyxel simán tudja... Tudja valaki a megoldást? Köszönöm.
-
tasiadam
veterán
üdv
A régebbi, 1 diskes ARM-es Syno-k az emby és hasonló dolgokkal (Plex, vagy jellyfin) mennyire boldogulnak el? Gondolok itt 112J-re pl -
stigma
addikt
válasz
PedroPascal #96947 üzenetére
Nem akarok szemelteni, vagy szidni a Syno-t, mivel én is ezt használom, és szeretem, pont a SW + stabilitás miatt vettem, mivel család mellett kevés időm van,így ha hiba lenne, azt valamikor csak este tudnám javítani.
Ezek a gyártók kecsegtetőek lesznek ha váltani fogok szerintem:
AOOSTAR WTR PRO INTEL N150 4-bays Nas Mini PC – AOOSTAR Mini PC
ZimaCube Personal Cloud – Zima Store Online
Minisforum N5 and N5 Pro NAS – NEW UPDATE, NEW VERSION, NEW OS? – NAS Compares
High-Performance NAS | 4-Bay NAS Storage – UGREEN NAS USEzekre a kínai gyártós NAS-ra lehet saját OS-t is futatni, pl: OMV, Proxmox, TrueNAS, így részemről ezek is opciók lesznek majd pár év múlva, viszont a beszerzés lesz a kérdés, hogy honnan fogom megtenni.
-
stigma
addikt
válasz
PedroPascal #96943 üzenetére
Hát igen, sőt engem még az is zavar, hogy arcitektúra szinten visszalépés történt, mert egy régebbi SoC-t kaptak, mint azok a modellek amik 2023-ban jelentek meg.
DS423+-al ami J4125-ös elleszek egy pár évig szerintem, ebben van GPU is, viszont vártam volna hogy egy N100/N150-es SoC-val jöhetett volna valami, mert az komoly előrelépés lett volna.Szerintem ez lesz az első és utolsó Synology NAS-om, utánna szerintem építek egy NAS-t magamnak mint ezelőtt, igaz több idő lesz vele foglalkozni, reméljük addigra lesz valamennyi szabadidőm ezzel foglalkozni.
-
válasz
Borisz76 #96942 üzenetére
Ezt most nem is értem.
Most kérdeztem egy Linux-ban "jártasabb" kollégámat, és Ő talált erre leírást, hogy bizony lehetséges. Miért is ne lehetne?
Nekem is ez van az emlékeimben, jó sok évvel ezelőttről, hogy lehetséges.
Valahol, valamilyen házon jártam munka ügyben, és ott csináltak ilyet.
Tárhely van bőven az általam említett példában.
Na, majd nyomozok még egy kicsit! -
Egyelőre elméleti kérdés : 5 lemezes RAID konfig.
Egyszerűség kedvéért 5 x 1TB meghajtó, mondjuk 10 GB adattal.
Azaz, egy meghajtón is bőven elfér az adat.
Át tudom-e állítani a DSM-ben, hogy 5 helyett 4 lemezt használjon?
Na adj Isten, akár le tudjam menni 3 lemezre. -
stigma
addikt
válasz
PedroPascal #96932 üzenetére
Hi, választ megkaptad már, ezt csak infónak dobom be.
Oldal közepe fele megkapod a választ.
Synology DS925+ NAS Review – NAS Compares923+ R1600 van(2 Cores / 4 Threads), 925+ V1500B (4 Cores / 8 Threads).
V1500B régebbi architektúra mint a R1600. -
válasz
PedroPascal #96932 üzenetére
Nem, ugyanaz az AMD Ryzen proci van benne mint a 923+-ban, nincs bennük GPU.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
PhoenixK #96923 üzenetére
itt egy YT bemutató 925+ -ról. elég elszomorító a HDD kompatibilitás, ha nem syno, akkor nem is települ rá a DSM
itt meg egy elmélkedés 4, YT-n sok nast bemutató szerzővel a fenti syno lépéssel kapcsolatban
-
Protezis
őstag
válasz
burgatshow #96929 üzenetére
A szünetmentesnek ugyan mennyi sávszélesség igénye van?
Egyébként meg 5Gbps a sávszélessége az USB3-nak, a hubba dugott 2.5Gbe ethernet adapter nem lesz limitálva. Nekem is 918+ van és én is így oldottam meg. -
burgatshow
veterán
válasz
PhoenixK #96925 üzenetére
Egyebkent ha tenyleg ilyen merteku lesz a korlatozas az elobb-utobb csattanni fog rajtuk. Bar en hiszek a Vendor lock intezmenyeben realis keretek kozott, de ha ez igy marad, sokaknal kiveri a biztit. Foleg ha idovel lecsurgatjak a mar meglevo telepitesekbe is.
Foleg a SOHO kategoriaban.
-
Én az update-ek miatt keresem lassan az utódját a DS918+-nak, minden egyéb paramétere alapján még kiszolgálna. Egyedül az a fránya gigabit bosszant, most állok át éppen 2,5Gbps-re, és ott választanom kell az USB-k miatt:
- egy kell a szünetmentesnek
- a másikba mehetne a hálózati adapter, amíg a driver mehet, csakhogy rendszeresen mentek a NAS-ra SD-kártyáról, amihez megintcsak kell USB...
Nem megoldhatatlan, csak éppen a kényelem volt a Syno erös oldala
Egy 2022-es modell vagy 2023-as még játszhat, de nem tudom, a megkötések miatt elbizonytalanodtam. -
DaveR007 csinált egy szép tesztcsomagot a DS925+-al, és eléggé elszomorító a dolog. Próbáltam kitartani, bíztam egy jobbfajta kompatibilitási listában, de eddig nem jött be:
My DS925+ test results
Compatibility list- A migrálás működik
- 3rd party RAM megy
- Alapból se új kötet, se csere, sem pedig bővítés nem lehetséges olyan meghajtóval, ami nincs a kompatibilitási listán.
- NVMe szintén csak a kompatibilitási listáról mehet.
Az ismert script-es megoldás továbbra is megy, a kérdés csak az, hogy milyen támogatást ad mellette a Synology, valamint hogy mikor zárják be ezt a kiskaput... -
IRO21
aktív tag
válasz
AlexDaywalkr #96921 üzenetére
Nálam nincs vele semmi gond, most frissítettem 5.1.0-ra 5.0.4-ről.
(Dockerben használom) -
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok! Miért lehet az, hogy ha frissítem a qBittorrentet az 5.1.0-ás verzióra, akkor a webes felületen nem elérhető, de ha visszarakom a 4.6.7-et, akkor minden rendben? Olyan, mintha másik portot használna. Van valakinek erre ötlete?
-
Multibit
nagyúr
-
boborján2
senior tag
válasz
Gyufaaa #96918 üzenetére
Chatgpt batátunk erre az alábbit mondja (w11 esetén)
1. VisiPics (Ingyenes)
Egyszerű, régi, de hatékony.
Három szintű hasonlósági beállítás.
Megmutatja az egyező képeket még akkor is, ha a nevük más.
Weboldal: https://www.visipics.info---
2. AllDup (Ingyenes)
Többféle összehasonlítási módszer: név, tartalom, méret, hash, sőt képhasonlóság is.
Képes kijelölni és törlésre előkészíteni a duplikátumokat.
Weboldal: https://www.allsync.de/en_alldup.php---
3. Awesome Duplicate Photo Finder (Ingyenes)
Kifejezetten képekhez készült.
Észreveszi a módosított verziókat is (pl. más méret, árnyalat stb.).
Egyszerű kezelőfelület.
Weboldal: https://www.duplicate-finder.com/photo.html---
4. Duplicate Cleaner Free / Pro
A Free verzió is elég jó képekhez.
A Pro verzió még precízebb (fizetős).
Weboldal: https://www.digitalvolcano.co.uk/duplicatecleaner.htmlGondolom a hálózati meghajtó fel van betűjellel csatolva, akkor elvileg a programok nagyrésze ,helyi meghajtóként tudja kezelni.
-
Gyufaaa
veterán
Létezik olyan szoftver ami a hálózati meghajtón nem csak felismeri a duplikációt, hanem törölni is tudja azt?
Photos Duplicate Cleaner-t próbáltam. Jól felismeri, de a törlést a hálózati meghajtóból nem végzi el.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Zwodkassy #96906 üzenetére
Telefonra felteszed a DRIVE-ot, vagy webes felületen betöltöd.
Telefonon a 3 szintes vonal, bal alsó sarokban és ott a menüben lesz a lomtár. Itt ki tudod választani, melyik meghajtó LOMTÁRát szeretnéd üríteni. Erre még tudsz egy lapáttal tenni, úgy, hogy web felületre bejelentkezel NAS-ra, majd Vezérlőpult - Megosztott mappa - Tevékenységek- Minden lomtár ürítése. Ha mindkettőt végigviszed, mindent likvidál.Sajnos tapasztalatom az, hogy mindkettőt meg kell tenned, hogy teljesen kitisztuljon a meghajtó. De így működik!
NAS-ról:
WEB felületen bejelentkezel és a telepített Synology Drive-ot (ha már feltetted) indítod. Ezt a felületet betölti, majd a kategóriák (bal oldali menüsor) megjelenik a LOMTÁR is. Itt ugyan az az elv, mint telefonos papban.
Ha rákattintasz a LOMTÁR-ra jobb sarokban tudod választani, hogy Saját Fájlok közül vagy a meghajtók LOMTÁR-ából szeretnél törölni mindent.Ahogy már írtad, a LOMTÁR-akat természetesen engedélyezni kell.
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
bekerült a másik 4Tb hdd is a “Ds423” - ba, csak nem úgy ahogy én szerettem volna , hogy 2 kötet legyen tehát 7.2Tb legyen a tárhely.
Adatvesztés nélkül át lehet variálni Raid0 -ba
Tervbe van még 2db 4Tb hdd beszerzése szóval ha túl nagy komplikáció így hagyom.
Nézegettem a Synology oldalán a tárhely méretezőt. 4x4Tb esetén SHR-be 10,9Tb/3,6Tb lesz a kötet.
Ha bármelyik Hdd meghibásodok vagy eltávolítom akkor sem lesz adatvesztés?A Hdd hozzáadása több mint 24óra volt belecse merek gondolni mennyi lesz a 2x4Tb hdd hozzáadása
-
szucsi
őstag
Sziasztok, DS115-ben jelenlegi 6TB-s HDD-t szeretném nagyobbra (10 vagy 12-esre) cserélni.
Itt Maximum Single Volume Size 16TB van megjelölve, de az adatlapon a Hardware leírásánál meg ez: "Max Internal Capacity 6TB (1 X 6TB HDD) (The actual capacity will differ according to volume types)". A General alatt meg ez: Storage Management: Max File System Size: 16TB, Max Internal Volume #: 1, Max iSCSI Target #: 10, Max iSCSI LUN#: 10, Supported RAID Type : Basic
Nem szeretnék felesleges köröket futni, légyszi, aki tudja, akkor itt 6 vagy 16 TB a max, amit bele tudok tenni és látni is fogja az egészet?
Köszi!
-
válasz
Zwodkassy #96911 üzenetére
Úgy néz ki, kiderült a turpisság. Két NAS-on is megnéztem a dolgot.
Szerintem : a Control Panel / Shared Folder alatt lévő megosztáso(ko)n engedélyezni kell a Lomtár-at (Enable Recycle Bin). Ha ez nincs engedélyezve, értelem szerűen nincs is mit üríteni :-) :-) :-)
Azokon a megosztásokon amiket én hoztam létre (sok sok évvel ezelőtt) nem volt engedélyezve, amelyiket a kollégám, azon engedélyezve volt.
Azt persze nem tudom, mi az alapértelmezett (default) beállítás. -
válasz
burgatshow #96910 üzenetére
Synology Drive Server-be a DSM alatt?
-
válasz
burgatshow #96907 üzenetére
Most gép elé ültem : Windows, Synology Drive Client.
Keresgetem a "Lomtár"-at, de nem találom.
Néztem a "Sync Task / Edit Connection" alatt, és a "Sync Rules" alatt is.
Nem találtam ilyet a "Global Settings" részben sem :-( -
válasz
burgatshow #96907 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Majd meglesem -
válasz
Gyufaaa #96902 üzenetére
Ezt a "DRIVE-on keresztül a LOMTÁR" hol találom? Évek óta használom a Synology Drive-ot, de a LOMTÁR nem rémlik.
Bár az én használatom : az egyik (fő) NAS-on fut a Drive Server, a többi NAS vagy PC kliensként csatlakozik, és másolja le, ami meg van osztva.
A megosztásba SMB-n vagy FTP-n keresztül bemásoljuk a fájlokat. Lehet, itt nem látszik a LOMTÁR? -
Borisz76
nagyúr
válasz
HoppMaster #96903 üzenetére
Lényeg, hogy megy !
-
Gyufaaa
veterán
No, meglett megoldás. Synology Drive Server. WEB felületen bejelentkezve és az összes lomtárat egyenként ürítve sem végzi el a törlést. Ez érdekes volt így számomra.
DRIVE-on keresztül a LOMTÁR még mindig mutatta a fájlokat. Innen indítva a LOMTÁR ürítést már sikeresen felszabadult a tárhely. Boldogság!Köszönöm a segedelmet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest