Hirdetés
- Windows 11
- Jelszókezelők
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- A streaming miatt szabadulnak a kábeltévétől
- Router gondok
- Nem mond le Kínáról az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
balaaazs
senior tag
Sziasztok! Éppen benne vagyok egy projektben, aminek keretében minél inkább ki akarom váltani a számítógépet különböző eszközökkel. Ne kérdezzétek miért, most erre pörögtem rá így jutottam el a NAS-hoz, de abba már beletört a bicska, hogy milyet vegyek... tulajdonképpen csak és kizárólag ezekre kell:
- torrent le és fel
- videó lejátszása TV-n (ezt lehet pl HDMI-vel?)
- különböző nagyméretű fájlok, képek tárolása és más eszközökkel történő könnyű eléréseEgyelőre a DS120J-t néztem, ez jó lehet erre a célra?
ja és: nem kell h hatalmas tárhelye legyen, ha hozzá tudom dugni a meglvő 500 gigás hdd-met (usb3), már azzal is jó vagyok
Köszi szépen!
Balázs[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
balaaazs
senior tag
válasz AiRLAC #69414 üzenetére
Köszi a választ! A miértekben, részletekben tudsz kérlek segíteni?
- miért nem jó a sima, nem elég gyors, vagy mi lesz a lényeges különbség ahhoz képest amit Te írtál?
- a honlapon azt láttam, hogy a D-s videó Apapa tud streamelni TVre meg táblagépre is, miért kell külön média lejátszó?
- illetve milyen limitáciokra gondolsz? Vagy ezt úgy értetted, hogy ne kössék rá külső HDD-t inkább?koszi mégegyszer!
¯\_(ツ)_/¯
-
balaaazs
senior tag
Sziasztok! Starter infót szeretnék kérni Melyik típusú NAS-t kell választanom, ha a következő két dologra használnám:
1. Néhány saját kép/videó tárolása és helyi hálózatról való elérése, amiknél nem akarom, hogy terheljék a gépek tárhelyét, cserébe jó lenne, ha mindenki elérné otthon a saját gépéről.
2. Torrent le/fel. Itt fontos, hogy ami lejön, azt közvetlenül TV-ről is el tudjam érni, ha jól láttam erre a DS Video vagy mi lesz a megoldás.Nem szeretnék alulvásárolni, ráköltöm amit kell, de feleslegesen túlkölteni sem akarok, mert annak meg nincsen értelme. Elég vajon egy egylemezes, vagy a két felhasználás mód miatt váltsam ketté? Köszi!
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
balaaazs
senior tag
-
balaaazs
senior tag
válasz BrandonXXV #78573 üzenetére
Jó kis topic ez
cigam ráérzett.a havi mennyiségre, többet arra nem használnám 4-5 esetnél.. azt is értem, hogy technikailag maga a NAS nem fog lejátszani csak kiszolgál egy arra képes eszközt. A DS Video rátelepítve a Samsung TV-re nem ebben fog éppen segíteni?
¯\_(ツ)_/¯
-
-
balaaazs
senior tag
válasz PhoenixK #78635 üzenetére
Ezt már többször olvastam, hogy az egylemezes NAS elfogy, de alapvetően miért? Úgy értem én pl semmi olyat nem tárolok, amit nem használok (vagy már láttam), csak a különböző családi dolgok azok amik realtiv nagy helyet foglalnak és porosodnak. De azért az sem gyűlik olyan ütemben, hogy több terrát elfoglaljon.
¯\_(ツ)_/¯
-
balaaazs
senior tag
Na közben már érlelődik bennem az elhatározás, hogy a DS118 lesz a befutó. Ha kinövöm, max kicserélem pár év múlva, de elsőnek jó lesz...
Illetve azt is megálmodtam, hogy nem HDD-t, hanem SSD-t veszek hozzá: ismerem magamat a hűtő zaja is álmatlan éjszakákat okozott egy ideig, ezért szempont h csendes legyen (noha nem a hálóban lesz persze)
Azt olvastam valahol, hogy a 2.5-ös SSD-hez kell valamilyen átalakíó, ezt hol lehet venni?
¯\_(ツ)_/¯
-
balaaazs
senior tag
válasz Borisz76 #78755 üzenetére
Nem olyan nagy az a lakás A router a nappaliban, onnan nem szeretnék sehova sem UTP kábeleket vezetgetni mert egyrészt nem lesz szép, másrészt meg lusta vagyok... zajban viszont gondolom van különbség a kettő között már ha csak abból indulok ki, hogy az egyik pörög folyamatosan, a másik meg nem..
Ami a tárhelyet illeti, nem vagyok nagy gyűjtögető. Az eseti videók mellett ami ide kerülne:
- dokumentumok (de megjegyzem jelenleg az otthoni gépben 256 gb ssd van és a felét sem használom ki, szóval ezzel nincs gond)
- goproval készített videók (ezeket mondjuk meg kell néznem h mennyit vesznek el)
- egyéb fotók és videók felhőben¯\_(ツ)_/¯
-
balaaazs
senior tag
-
balaaazs
senior tag
Jól láttam, hogy ez a típusú disk holder kell pluszban, ha a DS118-ba 2.5 SSD-t akarok tenni?
¯\_(ツ)_/¯
-
balaaazs
senior tag
Sziasztok! Na meglett a DS118, el is kezdtem játszani vele, illetve a beállításokkal. Első benyomás h minden flottul megy, torrent le, még seedel is, tökéletes. Beállítottam hogy a TV lássa DLNA-n keresztül, patika, sőt, még a Video Stationre is fel tudtam vinni, eddig jó.
Viszont... van olyan videófájl, aminek a megtekintésénél be-beszaggat a kép. az érdekesség az, hogy mind a DLNA-n keresztüli lejátszásnál, mind DS Videoban ugyanazoknál a képkockáknál.. másnál meg érdekesen nem... pedig ugyanaz a minőség, 1080p. nem hinném, hogy adatátvitel probléma, mert a letöltés eléggé hasított és a TV és cat 5e kábellel van rákötve a routerre.
Mit gondoltok?
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
balaaazs
senior tag
válasz Borisz76 #78839 üzenetére
Szia! Köszi a részletes leírást Kicsit tesztelgetve arra jutottam, hogy egy bizonyos hangsáv nem tetszik neki, (eac3 talán), ezt amúgy böngészőből is egyből visszadobja. Elkezdtem csak simán VLC-vel átkódolni, utána ment hibátlanul.
Meg fogom próbálni (csak még nem jutottam oda), hogy pendrive-ról lejátssza-e a TV, ha ott is ugyanez, akkor megvan a hiba.
¯\_(ツ)_/¯
-
-
balaaazs
senior tag
Van valahol lehetőség arra, hogy mengézzem, az adott merevlemez kihasználtsága hogyan oszlik meg? Értem úgy, h egyes mappák mennyit foglalnak, mint pl mac-en a storage-nál, hogy documents ennyi, fotók annyi, stb.
¯\_(ツ)_/¯
-
balaaazs
senior tag
Sziasztok! Egy gyors kérdés a gyorsaságról
A NAS egészen beállítás óta parádésan hozta a megfelelő letöltési sebességet, minden teljesen jól működött, 30-40 megás sebességekkel ment ami nekem több is mint elég.
Ma beraktam két fájlt (rengeteg seeder-el) és siralmas az állapot, átlagban még az 1 megát sem éri el. Netet teszteltem külön, nem az fogja meg. (most pl még a 100 kb sincs meg...)
Hogyan tudom megnézni, hogy maga a NAS milyen sebességen éri el a netet? Illetve van valamilyen ötletetek, h mi okozhatja?
¯\_(ツ)_/¯
-
balaaazs
senior tag
-
balaaazs
senior tag
válasz Tamarel #79331 üzenetére
A transmissionre akkor azt hittem egyértelmű, direkt ellenpróbaként próbáltam ki, hogy általában a nettel, vagy a seed-el van-e baj... De visszagondolva lehetett volna egyértelműbb a leírás, ezért bocsi.
AirLAC: DS118, de azt meg én nem tudom, hogy milyen beállításokat kéne néznem, és megosztanom mert egyedül Tamarel válaszolt Ha az egyszerr engedett letöltések az érdekes, konkrétan az a 2 futott csak.
¯\_(ツ)_/¯
-
balaaazs
senior tag
Sziasztok! Visszatért egy korábbi problémám ami anno kb. magától oldódott meg: donwload station nagyon lassú sebességgel dolgozik... Mindezt úgy, hogy az első problémáig a beállítás után semmi baja nem volt, értelemszerűen nem módosítgattam semmit a beállításokon.
Korábban tudom az volt a baj, hogy nem adtam elég infót, ezért most inkább megkérdezem, mi kellhet, hogy tudjatok ötletet adni? 2 torrent fut, egyébként net sebesség tesztelv és jó, illetve azonos torrentet a transmission közvetlenül a gépről indítva jó sebességgel tölti.
De ha még bármi infó hasznos lehet, szóljatok, találtam egy ilyen leírást: https://kb.synology.com/en-global/DSM/tutorial/What_should_I_do_slow_download_speed_Download_Station
de elsőre meg nem feltétlenül merek belenyúlni ezekbe, főleg h eddig működött
köszi!
¯\_(ツ)_/¯
-
balaaazs
senior tag
Sziasztok! Sajnos visszatérő probléma az életemben, hogy a download station-on keresztüli letöltések nagyon alacsony és/vagy ingadozó sebességgel mennek...
Mai példa: betettem két torrentet, szum 60 Kb/s-t tudott elérni 10-15 percen át... melléjük tettem próbaként egy harmadikat és nem csak az kezdett el menni, de ez a kettő is kicsit megindult (így szum 15 MB/s-t elérve, de az is rémesen ingadozva).
Pár napja még gond nélkül ment a 35-40 MB/s is, mondanom sem kell, hogy nem nyúltam hozzá.... internet sebessége más eszközön tesztelve, azzal nincsen gond.
DS118, ssd-vel, ha ez számít. van ötletetek?
szerk.: még annyi, hogy bármikor amikor előjön ez a probléáma, idővel mindig magától helyreáll.. szóval ez egy jelenség.
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
balaaazs
senior tag
válasz AiRLAC #80730 üzenetére
Sziasztok!
Köszi mindenkinek!
Jim74: nem hinném, kb fél éves, samsung akármi
zsamiatt: nem hinném, igazából ez az egyetlen dolog amire használom + a TV-re teszem ki DLNA-n keresztül
cigam: CPU/RAM-ot nézegettem, nem emlékszem, de nem volt elborult százalékszinten az tuti. ami a seedeke érinti, direkt beraktam egy olyat ami tuti, de az sem segített sokat...
AiRLAC: kábelen mondjuk nem próbáltam, de wifin hibátlan volt tegnap is a sebesség. apropó, NAS-on nem leht vhogy speedtestet futtatni? Olvastam valami dockeren keresztüli megoldásról, de azt meg nem hozza nekem a package center..
egyébként most éppen szépen megy...
¯\_(ツ)_/¯
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z fold6 kék 12/256 - Samsung gyári garancia-
- 6. Gen Gamer // i5-6400 // 16GB DDR3 // GTX 1050 2GB GDDR5 // 256GB M.2 SSD // 500GB HDD // Wifi //
- Garanciás. Gigabyte GeForce RTX 2060 Super WINDFORCE OC 8G
- GRAND THEFT AUTO V PREMIUM EDITION + Shark Card (online pénz) - Xbox One/Series letöltőkód
- FC25 Standard / Ultimate edition - Xbox One / Series digitális formában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest