Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Igen arra, kozben a feleségemmel rá jöttünk. Este nézzük meg a 8. részt.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz mephi666 #70992 üzenetére
A forgatókönyv lehet megosztó, vagy, van akinek túl sok esemény, vagy húzás, rossz megoldásnak tűnik az evidens helyett, de lehet így lesz majd kerek és folytatható a történet.
Szerintem jó lesz a befejezés!" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Rigormortiis
veterán
A második évad vége felé tartok a Boys-ban, és noha még mindig nézeti magát, zavar, hogy sehova sem halad a történet. Csak nézzük, ahogy a szupik szemétkednek, a röbbiek pedig ármánykodnak ellenük, és noha ez szórakoztató, de sokkal több is lehetne ez.
Amúgy mekkora poén, hogy Shawn Asmore Jégember után (X-Men) itt eljátssza Pirót
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
paatrick
őstag
Silo S1E5
Jobban járt aki nem kezdte el, és majd csak a végén darálja le mert így nagy szívás kivárni az 1 hetet az új részig. Még mindig érdekes a sorozat, inkább ezt a szót használnám az izgalmas helyett. Tiszta Westworld 1. évad. A hangulat nagyon adja, csak sajnos így 1 hét alatt ki is lehet belőle esni6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
bobalazs
nagyúr
Jó ez a Perry Mason 2. évadja is, eddig csak két részt néztem, de jól indul. Ahogy nézem többieknek is jó véleménye van.
-
mephi666
nagyúr
válasz HUTCHDB #70989 üzenetére
igen, a színészeket írtam is, hogy tényleg nagyon jól hozzák a karakterüket
amivel inkább problémám van, azok a logikátlan cselekedeteik
a nőt már vitték, hogy kb beépítik valahol az alapba... kb örülhetne, hogy addig kapott már több esélyt is arra hogy visszafogja magát, de nem: ő akkor is tolja tovább másik oldalról pedig senki nem gondolkozik azon, hogy "ez már 5ször megpróbált minket átb*szni, miért ne próbálná meg 6odjára is?" (nem ártana esetleg tán kicsit jobban odafigyelni rá?) ...ja meg odamegy békülni gengszterékhez és még nekiáll fellengzősködni és arcoskodni? ...Ludmanné is meggondolhatta volna ott magát azzal, hogy "na jól van, elegem van nekem is, jöjjön az a beton" Balsai Móni tényleg nagyon jó színész: rég nem kívántam ennyire azt, hogy egy karaktert földeljenek már el "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Beni2360
félisten
válasz Rigormortiis #70796 üzenetére
En sem lattam a 24-t a haver nézte megszállottan, meselt is rola de nekem egy masik sztori jut eszembe a Rabbit Hole sorozatról, ahol egy a vilagot, embereket megfigyelő rendszer bevezetéséről szólt. Nem jut eszembe a sorozat cime. Na az ennél jobb volt. Szvsz.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz mephi666 #70985 üzenetére
Picit más a véleményem, az első 10 perc után nekem kifejezetten tetszett!
Ez egy jó megalapozó rész a következőknek, elég jó párpeszédes, drámai részekkel, és sajnos a magyar értelmi valósággal, naivitással fűszerezve.
Be kell tudni ezt a 9. részt annak, hogy kevés akció, annál több karakterismeret.
Balsai Móni tényleg jó, de szerintem ugyanilyen jól hozza Adorjáni Bálint és Nagy Zsolt is a szerepét.
A következő epizódból származó pillanatképek alapján szerintem jó lesz a lezárás, mindenkeppen folytatás, illetve új évad várható." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
volandy
senior tag
De Dag/ The Day. Belga bankrablásos sorozat! Nagyon érdekesen van felépítve a történet.
„A 12 epizódos évad tulajdonképpen 6 fejezetből áll, minden páratlan rész a bankon kívülről mutatja az eseményeket – főként rendőrök, újságírók, hozzátartozók szemszögéből, míg a páros sorszámú részek nem folytatások, hanem mindig az előző részt tekintve ugyanabban az időintervallumban játszódnak – a másik oldalon, bent. A két oldal között csak annyi kapcsolat van, amennyit a túszejtős cselekmény megenged (pl. telefonbeszélgetések).” -
shotika
őstag
From / Kiút (HBO Max)
Nézi még valaki rajtam kívül?
Most tartok az 5. résznél, valahogy nagyon berántott a sorozat. Kellemes a színvilága, a történet érdekes, a karakterek is jónak tűnnek.A sztori röviden annyi, hogy van egy kisváros, ahova ha bemész, nem tudsz többet eljönni. Estére pedig minden ablakot és ajtót zárva kell tartani, és bármit hallasz, ne nyisd ki.
Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
.LnB
titán
The Night Agent S01
Nem értem, hogy ez miért lett ennyire népszerű sorozat. Ahelyett, hogy véleményezném, feltennék egyetlen kérdést a sztorival kapcsolatban:
Válasz:Ha én vagyok a tetkós, meleg Matteo terrorista csávó. És azt szeretném, hogy az alelnök bevallja, hogy mit tett, a nyilvánosság előtt. És elrabolom ráadásul a lányát, akivel nyomatékosítani is tudom a kérést, a mondandómat. Akkor miért titokban az alelnöknek, és a sleppjének küldöm el a videót a követelésemről?!?! Miért nem fordulok rögtön a nyilvánosság elé? Mondjuk egy tévétársasághoz?! Ha már azt akarom, hogy az alelnök nyilvánosan bűnhődjön a tettei miatt?! Mert akkor a 6. részben, vége is lett volna az évadnak?! Egy ilyen kémes, ügynökös, összeesküvéses sorozatnál egy fontos dolog van, hogy ülljön az alap sztori, ne legyen logikai bukfenc (és ezen kívül, amit leírtam is volt még). Csak ennyi.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
mephi666
nagyúr
válasz HUTCHDB #70917 üzenetére
vártuk, hogy végre történjen valami, de nem... tömény f*ngreszelés megint 1 részen át, végén egy jókora cliffhanger-el szokás szerint... engem kezd egyre jobban idegesíteni a sorozat, asszony még bírja, de már ő is azt mondja, hogy kezd erőltetett lenni az újságíró csaj teljesen skizo viselkedése se tűnik fel senkinek, simán adnak neki egy n+1. esélyt... gyereket akar, de zabálja a nyugtatót, iszik, cigizik folyamatosan... aha, valószínű tényleg fontos neki ...elrabolják, utána kb ptsd-je van, egy légytől is megijed, majd megint az az első, hogy miként b*ssza át a jónépet a palánkon oké... másik oldalról nézve meg ott van ez a némber, aki már mindenkit legalább 3 soron megpróbált átcseszni, de nem küldenek utána legalább 1-2 embert, hogy figyelje minden lépését? simán keresztbe tehet még nekik és lelép? egyedül a színészt lehet dicsérni, mert rohadtul irritál, annyira jól alakítja a szerepét ...most gondolom akkor következő részre visszahozzák a rendőröket, bonyolítanak a szálakon, hogy a lezárásban legyen mit lezárni, de néhányat nyitva hagynak, hogy jöhessen a 3. évad... (arra én már nem fogok befizetni, mert a 2. felétől csak lejtmenetet érzek) "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
k-adi
nagyúr
-
Boss81
senior tag
Ha esetleg valakit érdekel, a Yellowstone 3.-ik teljes évada elérhető szinkronosan a virágboltban HD minőségben.
-
negyven2
veterán
Star Trek: Strange New Worlds - Season 2 Official Trailer
Június 15 | Paramount+/SkyShowtime
[ Szerkesztve ]
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
bobalazs
nagyúr
Azt is írják hogy true story, már ha ez számít.
-
bobalazs
nagyúr
Love and Death (Szerelem és Halál)
Két rész bevezető után kezd durvulni a sorozat. Szép idilli környezetben, család, majd megcsalás, és ahogy egyre mélyül a viszony, kezd bekattanni a főhősnő.
-
Armandus
tag
Ted Lasso harmadik évad eddigi részek
Érdekelne hogy én ülök nagyon fordítva a lovon, vagy másnak is hasonló véleménye van.
A harmadik évad a Ted Lassoból fizikailag fáj. Fáj, mert egy alapvetően humoros, jó karaktereket mozgató sorozatból ami nem veszi magát komolyan, sikerült egy drámázós, a felépített karaktereket meggyalázó humortalan katyvaszt összehozni.
Pedig annyi de annyi lehetőség volt ebben. Nate távozása után vártam arra hogy majd erre felhúznak valamilyen áskálódos konfliktust amiben van humorpotenciál, erre lett belőle az hogy Nate egy szorongó, önbizalomhiányos csóka aki azért becsajozik majd aztán elmegy egy étterembe pincérnek? Komolyan? A Keeley féle leszbikus szálnak is annyi értelme volt mint hűtőládának az északi sarkon. Jött, 2 részen keresztül alibiztek vele valamit, leginkább csak az időt vitte, majd aztán Argentina és megint Roy a love interest? Semmi baj ha köröztetik egymás körül a karaktereket, de akkor legalább valami értelmes motivációt adjanak hozzá. Az nem az hogy Roy szakítani akart mert egy mufurc aztán rájön hogy annyira nem is mufurc. És akkor ami végképp betette nálam a kiskaput a kötelező melegszál (aminek szintén nincs a világon semmi értelme, de legalább ki lehet pipálni hogy mostmár van itt is, hát nagyonjó), a kötelező menekültekért nem túl árnyaltan felszólaló szál ellenére, az Ted anyja. Ennek mégis mi értelme volt? Megjelenik, látjuk hogy Ted ennek nem örül, a nőt mindenki kedveli, Tedet meg feszéjezi. És ennyi. Egy poén nincs belőle, egy érdekes párbeszéd se, annyira sablon az egész karakter. A Ted Lasso első két évadának nagy érdelme volt az hogy úgy tudott humoros lenni hogy közben megmaradt egyedinek és nem erőszakolta meg a saját karaktereit. Most minden erényét sikerült elveszítenie és lett belőle vontatott, unalmas és fárasztó, humortalan wannabe dráma. Eszeveszett nagy kár érte, nekem az év talán legnagyobb sorozatos csalódása. Tényleg érdekel hogy csak én ülök fordítva a lovon és a harmadik évad igazából tök jó, csak én nem értem? Mert az IMDB pontokat elnézve úgy néz ki hogy ez a helyet.
[ Szerkesztve ]
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
veterán
-
senior tag
válasz mephi666 #70966 üzenetére
Működhetett volna, de akkor az már egy másik történet lenne, ezekhez a szereplőkhöz ez tartozott. Az ominózus jelentekben egyébként is a szereplők sorsával akkora tétben játszottak, hogy még a nagy ívben elénk tárt látvány is, csak aláfesteni tudta.
Itt a források mértéktelen zabálása miatt, ahogy azt a "lótuszevőkben" elszavalták, emiatt a szex sem volt kihagyható, ahogy a film látványvilága is a mértéktelenséget tükrözte, gyakorlatilag szebb már nem lehetett volna, itt minden tökéletes összhangban volt, és a Scorsese-t idézte hogy csak mutatott és nem magyarázott.
Ami miatt irritálja a nézőket, egyrészt tényleg van talán 1 meredek jelenet benne, de méginkább az egyéb sorozatokban az arcunkba tolt ideológiák könnyen eltolják a fókuszt a lényegről. Ami sajnálatos, mert egyébként egyedülálló sorozat, ráadásul rendkívül vicces és szórakoztató, a legjobbak közt van a helye.[ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
.LnB
titán
6 rész után, ez a sorozat arra volt jó, hogy meghozza a kedvem a 24 újranézésére. Bár nem biztos, hogy nekiállok mert pont a The Night Agent előtt fejeztem be megint a teljes The Office-t is, szóval a nosztalgia megvolt megint.
Ezt az Éjjeli ügynököt egy barátom ajánlotta, hogy "hűha de sorozat". Hát megmosolyogtató. Aki látta a 24-et, az mindent látott. Eddig ebben meg nincs semmi különös. És így 6 résznél a 10-ből, már nem is lesz itt csoda. Végignézem mert nem rossz, nincs vele semmi baj.. Jack már rég megoldott volna ezt az ügyet damn it! Ezeknek meg kell majd még 4 rész.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
mephi666
nagyúr
válasz Tasunkó #70964 üzenetére
szerintem működhetett volna a sorozat akkor is, ha nem teszik a fókuszt 1-1 szereplő szexuális beállítottságára egyszerűen nem fért bele egyik évadba se egyetlen normális hetero kapcsolat sem... olyan érzésem volt, hogy most ez a felkapott téma, hogy "hívjuk fel a figyelmet az elfogadás fontosságára és mutassunk be nagytotálban mindent, amit mindenkinek el KELL fogadni" ...közben a sztori jó volt, a stílus is, a fordulatok is, csak nálam az adott jelenetek nélkül is simán működöt volna, ha ezeket kihagyva 5-10percekkel rövidebbre vágnak 1-1 részt... (érdemileg semmit nem tett nálam hozzá, hogy tudtam, ki-kinek-hova szereti dugni a nemi szervét)
...amúgy nem csak ennél a sorozatnál tud ez zavarni: máshol is zavar, ha alapvetően túlzásba viszik a szexualitás bemutatását... példának még mindig Vince Gilligan-t tudom felhozni, aki bemutatta azért Saul és Kim kapcsolatát, de nem pakolt minden 2. epizódba 5perces filler dugást megvolt a 2 karakter közt a kémia, volt 1-1 kisebb jelenetük is, de ennyivel letudva... nem ez volt a sorozat lényege és semmit nem tett volna hozzá, ha ebből többet rak bele
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
senior tag
válasz mephi666 #70963 üzenetére
nem érződött hogy üzenetet közvetítene, így az sem hogy valami különálló hozzáadott téma lenne, mert valaki így akarta. Egyébként akkora ívben osztották, mint a Szaturnusz röppályája, de nincs ott labda osztva a polgárpukkasztásnak, ennél sokkal magasabb szintű a nyelvezete. Amit elmond a világról azokban a párbeszédekben , és azzal a stílussal az olyan nagyszabású, hogy ez hogy a jelenetben ki-kivel, meg hogy mit mutat, az csak a dekoráció.A bzulás ott szerves része volt a nagytotálnak, Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
mephi666
nagyúr
nekem csak a nagytotálban mutatott indokolatlan b*zulás nem tetszett benne... sztorihoz nem sokat tett hozzá, inkább csak a látványos polgárpukkasztásra ment... gondoltam is azonnal, hogy az író/rendező tuti a másik kapura játszik ezt leszámítva nem rossz, várjuk a 3. évadot "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Land
veterán
Akkor végignézzük. Végülis csak 6 rész. Lehet az sem segített, hogy hullafáradtan néztük meg az első 2 részt.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Land
veterán
Elkezdtük nézni a White Lotust, mert kritikák szerint jó és 7.9 imdb. 2 rész ment le és nem érzem a nagy késztetést, hogy nézzem a következő részt. Ez végig ilyen lesz vagy be fog indulni?
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
mephi666
nagyúr
válasz abridabri #70954 üzenetére
...szintén 39, nekem csak az a Gusztáv esett ki teljesen: többit ismertem-szerettem, csak hát régen láttam... meg a bánat vágja fejből az évszámokat és szinkronhangokat királyi gyerekadón szokott menni PomPom, Hohohorgász, Frakk, Kérem a következőt! és még néhány klasszikus... más forrásból pedig a Keménykalap és krumpliorr-t néztünk nem olyan rég újra... az is klasszikus és a kvízben levő színészekből+szinkronhangokból többen feltűnnek benne
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
nagyúr
válasz S e t h #70952 üzenetére
Teljesen jó ez a kvíz, én remekül szórakoztam rajta. Elég hardcore rajongónak kell lenni ahhoz, hogy az összes kérdésre tudja valaki a választ, az tény, de nem látom, hogy ez probléma lenne.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-
mephi666
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
⭐ Stella
-
-
nagyúr
Ezt a 3 test sorit hol lehet nézni? Netflixen kiadja a kereső, de lejátszani nem lehet...
[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Piszmaty76
aktív tag
A komolyabb koreai sorozatok alapból 60-70 perces epizódokból épülnek fel. Semmi fura nincs ebben, ha sok koreai cuccot néz valaki.
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
Nordic
Közösségépítő
Na most mi lesz így az Ashoka sorozattal, ha több évadra terveztek... Engem ugyan nem érdekel, de itt vannak azért páran, akiket igen.
RIP
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz lezso6 #70931 üzenetére
...ja így már értem netflixes előzetest láttam asszem és az ragadt meg, hogy black knight-oznak... holott a black knight a gyalog galopp-ban van
-
válasz Janaboy #70930 üzenetére
Hm, itt most az angol hülyék fordították félre a címet, ugyanis az eredeti koreai cím tényleg Taekbaegisa, azaz magyarul Kézbesítő (Delivery Driver) lenne.
Na most lebukott Netflix, tényleg fekete kvóta van náluk!
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
mephi666
nagyúr
-
nagyúr
válasz basaharc502 #70914 üzenetére
Amit leírsz, az igaz lehet a mainstreamre, de van egy csomó kevésbé high profile tartalom, ami sokkal élvezetesebb.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Janaboy
Topikgazda
A kézbesítő Netflix, Koreai.
Scifi, kicsit Death stranding, kicsi Éhezők viadala, kicsi Elysium.CGI elég gyengusz, nem nagy extra a film, de mégis tetszik benne valami.
Janaboy
-
válasz Rigormortiis #70920 üzenetére
A többi már nem olyan jó szerintem, főleg a harmadik.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Rigormortiis
veterán
Azt az eget de jó volt a Boys első évada
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
janos666
nagyúr
A 3 boby megvolt. Megérte, de határeset (közel 1/3-a ismétlés előző részekből, másik 1/3 időhúzással). De lenyűgözött, mert mikor először hallottam a problémát, hogy "nem lehet lemodellezni 3 egyforma pontszerű test interakcióját üres térben", akkor először "kiköptem a műzlit", hogy "Mi, csak 3? Fogd meg a vodka+limonádé koktélom, és nekiállok én" aztán beláttam, hogy "ohh, ehemm..."). Szóval kicsit "perspektíva tágító" több tekintetben is. (Bár attól én még megvágtam volna ~2/3 hosszra.)
A V már benne volt párszor a "radaromban", de elkerültem a pap miatt, viszont most adok neki egy esélyt legalább 1 epizóddal.
A testrablás elsőre kicsit az olyan Lisday Lohan gyerekmese stílus nekem.
Az Utopia jó tipp, köszönöm. (A többit majd átnézem, ha ezeket kimustráltam.)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz mephi666 #70909 üzenetére
Igen, van igazság abban, amit spoiler-ben írtál.
En továbbra is várom a folytatást és bízom benne, hogy normális folytatás/lezárás lesz." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Louro
őstag
válasz janos666 #70915 üzenetére
Three body - 1. évad van eddig. Ha a többit is bevállalják, akkor nagyon durva scifi várható.
V (2009) - Ha jól emlékszem 1 évad volt, de egész kellemes kis gyíkemberes sztori. De nem lett befejezve
Invasion (2005) - Testrablós, megszállós.
13-as raktár - Kicsit trash, de tölteléknek jó lehet
Eureka - vígjáték és scifi egyben
Utopia - angol világmegmentős
Into the badlands - Ez inkább harcművészetes posztapokalitikus, de talán tetszhet
Bárka - spanyol világvége sorozat
Helix - kutatós, kísérletezős
The last ship - Pandémiás military vonal
4400 - Eltűnt 4400 ember random időpontokban. Majd egyszerre megjelentek.
Resident alien - Cuki alienes, aki hajótörött a Földön.
Misfits - Angol, javítóintézetes gyerekek szuperképességekre tesznek szert.Próbáltam pár kevésbé népszerűt összeválogatni... hátha....
Mess with the best / Die like the rest
-
janos666
nagyúr
Jaa... Ha már itt járunk, én a random google találatos listák és rövid bemutatók alapján látszólag kifogytam minden olyan sorozatból, amit igazán látni szeretnék mostanság.
Valami "felnőtt" komédia és/vagy sci-fi kéne, ami tele van tartalommal és/vagy folyamatosan leköti az embert (nem csak váratja és untatja, majd kiábrándítja).
Olyasmik, mint a Rick és Morty, akár egy Legion, de legalább egy Altered Carbon.
(A SouthPark-ra valamiért ráuntam a vírosus epizódok/kisfilmek alatt egy időre.)
Inside Job, Black Mirror (igen, össze-vissza dobálok nagyon más stílusokat, mert amíg tartalmas és érdekes valami, addig bármi lehet, még egy Between Two Ferns is jöhet).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
basaharc502
aktív tag
A fő gond szerintem ugyan az a filmek és a sorozatok nagy részénél is...nincs annyi réteg, mondanivaló, kibontható történetszál, ami megkövetelné a 2,5 + órás vagy 10x50 perces játékidőt + követhető, érthető, érdekes stb. Régebben még el lehetett adni a cgi-vel, 3d-vel stb. a filmeket, le is butultak annyira, hogy ismerősi körömben lényegében 1/10-ére csökkent a moziba rendszeresen járók aránya.
Sok sorozat is ebbe bukik bele, mert nincs mondanivaló, de a csatorna berendelt 10 újabb részt, majd jön is a kasza.
A filmekről ne is beszéljünk...idén kb. egy film érdekel, ez az Oppenheimer, talán Nolan elő tud rukkolni olyan mozival, ami nemcsak a jegy árát éri meg, hanem tényleg ad is valami pluszt, ami miatt nem érzem idő és pénzkidobásnak az egész filmet. Az idei felhozatalból nem tudnék egy filmet sem mondani, amit láttam és nyomot hagyott volna az emlékezetemben. -
nagyúr
válasz Bad Pritt #70911 üzenetére
és @Louro: valóban, azt hozzáírhattam volna, hogy a mintám NEM az elmúlt 10 év hollywoodi terméséből van A moziban amúgy vissza lehetne hozni a szünetet, mert ami jelentősen 2 óra felett van, az tényleg erősen fészkelődős, ugyanakkor nem mindent lehet jól kibontani ennyi időben.
-
Louro
őstag
Az utóbb filmek pont, hogy túl hosszúak már. Mozira alkalmatlanok, mert 3 órás játékidő már kényelmetlen.
A Squid game-et én még akkor néztem és mondjuk kevés filler epizód rémlik. Nem emlékszem, hogy nagyon nyújtották volna, mint a rétestésztát. Karakterek kapcsán is nem mentek el túlzásokba és nem 5 évadon keresztül csinálták, amit csináltak. Szerintem a hosszt pont ott eltalálták. Egy Game of Thrones például nálam már rétestészta. A Westworld egy elborult elme szüleménye, de lehet csak a forgatókönyvíró gyereke lesodorta az asztalról a különböző részek könyveit és utána felpakolta.Mess with the best / Die like the rest
-
Bad Pritt
félisten
Filmek túl kevés játékidővel szenvednek? Hát nem tudom, miket nézel manapság, de pont az a probléma, hogy mindent 2-3 óra közé nyújtanak már valós tartalom nélkül azt gondolva, hogy ez ad értéket (minél hosszabb annál jobban megéri elv).
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
nagyúr
Squid Game / Nyerd meg az életed (2021)
Vicces, hogy amíg a filmek a rövid játékidővel szenvednek, és sokszor van az az érzése a nézőnek, hogy még 30-40 perc hozzáadásával kerekebb lenne az élmény, a sorozatoknál pont fordított a helyzet - számtalanszor túl sok a játékidő a tartalomhoz képest. A Squid Game ez utóbbinak mintapéldánya.
A sztori túl sok bemutatást nem igényel - a "kevés munkával rengeteg pénz" ígéretével bíró rejtélyes játék mágnesként vonzza a legkülönbözőbb társadalmi rétegbeli népeket, akiknek talán egyes közös vonása a . Nyilván a játék és a nyerés nem lesz annyira egyszerű, mint azt hőseink gondolják / remélik...rengeteg (több százmilló / milliárd won, azaz több százezer / millió dollár) felhalmozott adósság
Egyfelől teljesen megértem a hype-ot a sorozattal kapcsolatban - az első epizód a kicsit esetlen (de azért működőképes) karakterépítés után teljes hideglelősséggel dobja be a karaktereket a játékba. Nekem a díszlet nagyon bejött - a kissé szürreális terek és a kasztokba sorolt egyen-egyenruhás, maszkos személyzet kiváló atmoszférát teremtenek, emellett nagyon látványos felvételeket is eredményeznek helyenként. Az első játék annak ellenére is gyomorbaverős, hogy a néző sejti, hogy az - annak ábrázolása, ahogy a szereplők rádöbbennek a valóságra és elkezdik azt emészteni, igazán kitűnő."eliminated" szó nem feltétlen a partvonalra állós kiesést jelenti
A további játékok alapötlete mind jó, a hozzájuk kapcsolódó pszichológia ül, és a karaketerek reakciójának megjelenítése is rendben van. A játék mögött rejlő motiváció , de megintcsak hihető és működik.nem egy nagy meglepetés
Ha a remekül sikerült első epizódot követte volna még 2-3 egy órás jól dramatizált, feszesre vágott rész, akkor ez a sorozat nálam igen magas pontot hozott volna. Ehelyett jön 7.5 végeláthatatlan epizód, a szokásos sorozatmódszerrel - az epizódok eleje érdekes, a vége felpörög és cliffhangerrel zár, a közepe meg valami lagymatag izé. A Squid Game esetében ezek a közepek a többnyire egy órás epizódokból 45-50 percet tesznek ki - a hosszan kibontott játékok a jó alapötlet ellenére unalmasak, mert végső soron ugyanarra a drámai ívre épülnek, mint az első (kivéve persze ), és a hatás minden egyes ismétléssel gyengül. Jön még hozzá a teljesen érdektelenaz utolsót szál, meg az elején sem szuper, menet közben pedig egyre kínosabbá váló karakterépítés, és a végére az utolsó epizód értelmetlen második fele - az ígéretes kezdés után sikerült a "na hál'Istennek vége" állapotba eljutni. Kár érte...(és bénán befejezett) rendőrös
Pontozni a fentiek miatt nagyon nehéz. Alapötlet, atomszféra, vizualitás (a legjobb pillanatokban), pszichológia 9/10, történet kibontása, érdekesség fenntartása, karakterek mélylélektana, lezárás 3/10. Átlagolhatnék egy 6-osra, de igazából nem egy közepesen jó sorozatról van szó, úgyhogy az nem mondana sokat.#értékelés
-
mephi666
nagyúr
hm, mellékhatás 2. évad 8. résznél azt kezdem érezni, hogy egyre kapkodóbb és most már tán 3. évadot terveznek felvezetni? kár lenne szerintem ellaposítani... frappáns befejezéssel ez megmaradhatna egy jó 2évados sorozatnak, de ha elkezdik húzni még több évadon át, ott már csak lefelé vezethet az út...
mire gondolok konkrétan:
- Sztarenki Dóra / Panácz Anna idióta döntései, ami csomó bonyodalom mögött áll... mellékesen a csajjal se vagyok kibékülve, mert egy skizoként formálja meg a karakterét: fél percen belül vált az alap tuskó, a részeg tuskó és a full normál szint közt... már a Terápia-ban is ezt a tapló karaktert nyomta, ami szerintem nem is áll neki jól
- Tenki Réka / Ludmann Kata: egyszer ő a kőkemény asszony, aki a maffiózó férjét is simán helyreteszi, utána meg belemegy a frissen behozott irritáló újságíró csaj béna játékaiba? kezd hiteltelenné válni
- Nagy Zsolt viszont nálam kiemelkedik... a Terápia-ban is jól hozta nagyon a karakterét... ja meg Szalay Bence is jó, de neki csak mellékszerep jutott...na de leginkább az ütött meg, hogy úgy tűnik lezárták a nyomozós szálat, erre behozzák azonnal az újságíróst? ...a nyomozósnak igazából el se kellett volna indulni, ha Ludmann-ék nem olyan balf*szok, hogy a saját kertjüket sz*rják össze (ne már, hogy nem tudtak egy hullát normálisan eltűntetni, amikor kb heti szinten eltettek korábban is valakit láb alól...) ...az újságíró meg csak úgy besétál egy orvoshoz és elkezdi faggatni a betegeiről... sőt nem faggatja, konkrétan kérdőre vonja, közben erről felvételt készít? ott fel kellett volna nyomni a nőt a hangfelvétel miatt, ami beleegyezés nélkül történt... utána meg amikor a Katától vizeletmintát lopatott, az mindent vitt kicsit se lehetett szennyezett és értékelhetetlen egy éttermi budiból kikanalazott minta... (ami feltűnően szép sárga volt, pedig a magas vízfogyasztás miatt a budiban tovább hígulva kb színének nem kellett volna lennie... vagy ilyen durva veseproblémái vannak a nőnek? ) ...az meg hogy bekommandózik a trükkel, hogy "valaki elájult a parkolóban" és az összes létező dolgozó kiszaladt a magánklinika kertjében fel-alá rohangászva keresni a parkolóban elájult embert???? ...hogy közben a recepcióra kirakott géphez odalopakodva arról elkezdje lemásolni a betegek kartonjait? ne bazz már... az adatvédelmi incidens kimaxolása, ha valaki csak úgy lenyúlja mások orvosi adatait... arról nem is beszélve, hogy ellopott egy laptopot is... (amire persze be volt jelentkezve a fentebb is taglalt Anna, hogy fb-n ott irkáljon pont a béranyás dologról... neki se lett volna annyi esze, hogy ha már ilyenekről beszél és ellopják az eszközét, telefonról azonnal nyom egy kijelentkeztetést a többi eszközére?) ...na mindegy, végig nézzük ezt az évadot és bízok benne, hogy visszatalálnak a helyes útra, de nekem már kezd fájni a sok idiótaság, amiből az első évadban és ennek a 2. feléig nem volt ennyi [ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz -FreaK- #70887 üzenetére
Én is ettől félek, hogy igazából soha semmi nem derül majd ki, mert addig nyújtják, míg elkaszálódik. Meglepően bőbeszédűnek indult, de a 4. rész már nagyon lassú.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Vigneau
félisten
válasz gyenesmartin #70844 üzenetére
Démonírtók
Fekete vitorlák
(Real) Humans
Róma[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
basaharc502
aktív tag
Kiút s02e04
Ezzel a résszel sem mentük előre egy kicsit sem, sőt számomra kezd kifulladni az egész. Így heti 1-1 rész még belefér, de egyben darálva tuti egy örökkévalóságnak tűnne.
Ez a rész kifejezetten idegesítő volt, 5-6 perc dialógus a semmiről, majd ugrunk újabb 2 szereplőre, itt ismét 5-6 perc dialógus, megint ugrunk 2 szereplőre és megy a blabla....ez ment végig, a cselekmény pedig lényegében megállt ott, ahol az első évad is véget ért, azóta semmi sem történt a városban. Külön vicces, hogy még mindíg a vihar miatti törmeléket takarítják stb. kicsit vicces 4 résznek kellett eltelnie, hogy végre szó legyen a rádió üzenetről, de ez sem lendítette előre a történet fonalát. Tényleg úgy fest, hogy a készítőknek fingjuk sincs mit akarnak kihozni a soriból...lehet őket is meglepte, hogy berendeltek tőlük még egy évadot és most tutira akarnak menni, hogy több ne legyen. -
oriic
HÁZIGAZDA
Castlevania
4 évad - Remek animációs sorozat volt az elejétől a végéig. A 4x09 epizód pedig a non plus ultrája az egésznek. Élmény volt végignézni.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest