Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
myckey
veterán
Az első vége is ordított új szezon után...jött is a második. Valsz. lesz 3. is.
Batman elsőre nekem is ludas volt, aztán megszerettem, sőt ! ( Pet féle )
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
oriic
HÁZIGAZDA
Dehogy, fan/AI cucc:
"I thought I had included a comment where I said how I had an idea and worked with Ai to see what happened. I thought the artwork it made and the story line arcs were kinda fun. This ain’t real, but it’s fucking cool, and probably in gross violation of some copyright laws, but I didn’t want to get into the ethics and morals of Ai generated art, to share and idea."
Live-Die-Respawn
-
WayneGace
őstag
Fórumtárs leírta a lényeget. Ezekben a videókban van pár perc harc. Többe monológok vannak vagy még azok sem. Totál egyszerű, nem kell prábeszéd, nem ütköznek logikai hibába, nem kell kifejteni történetet, csak összeraknak pár perc látványos harcot.
Például Ashokában amikor Baylan Skoll megérkezik a szövetségi hajóra,majd "we are no jedi" megnyilvánulása és az overpower harca teljesen jó. Ez egy játék trailernek is elmenne. De ettől még a sorozat nem lett jó, ahhoz nem elég mondjuk 5-6 ilyen hangulatos jelenet.BestSecret invitációt privátban adok.
-
Bad Pritt
félisten
Minél rövidebb annál könnyebb, hogy koherens és könnyen érthető maradjon. Egy 6-8 órás sorozathoz kevés az, ha olyan egyszerű eszköztárat használnak, mint egy pár perces trailerhez.
Acolyte-hoz is össze lehet vágni egy hangulatos pár perces videót, ami után a tíz ujjad megnyalod, a maradék a probléma. l[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Nordic
Közösségépítő
Hát igen. Én pl egy percet nem játszottam a játékkal, a lore részéről semmit se tudok, se a játéknak se az alap sw-nek, főleg ebből az időszakból, de ez a trailer a mai napig üt. Azt se tudom kik a szereplők, de mégis értek mindent, mégis átjön az érzelem, része, és kvázi párbeszéd nélkül ismerem meg a karaktereket.
-
Nordic
Közösségépítő
Én pont ezért csodálkozom, hogy minden egyes sw anyagnál, mindegy hogy sorozat/film olyan lelkesedéssel ugranak rá az emberek, aztán meg mindenki meglepődik, hogy szart se ér. Már az akolyte-ról is lehetett tudni, hogy hulladék lesz, csak elég lett volna pár interjút megnézni, mit és hogyan nyilatkozik a rendező meg a főszereplő.
És ennek ellenére újra és újra beleesnek ebbe a gödörbe az emberek.
-
WayneGace
őstag
Arra rá lehet fogni, hogy ugyanaz amit A-train csinált az első részben. Azaz nem ügyelnek arra a szuperek, hogy az erejük az átlag embrekre veszélyes, főleg, ha nem figyelnek kellően. Nem csak valami polgárpukkasztó baromság azért, hogy ki legyen pipálva, hogy ebben a részben is megvolt.
BestSecret invitációt privátban adok.
-
paatrick
őstag
Első két évadból nekem nem rémlik olyan kirívó eset. 3. évadtól kezdték belerakni ezeket a szexuális baromságokat mikor már elfogyott az ötlet.
belemásszon lekicsinyítve a másik férfi farkába, az egész hős szexparti, most meg ez a seggnyalós baromság. Ezt az évadot még csak a 4. részig láttam.
Amilyenre most süllyedt színvonalban a Boys ha most történne Starlight és Deep párbeszéde akkor már premier plánban mutatnák ahogy ....6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
markknight
veterán
Ezért is aludtam el. Meg ennél az Andornál voltak olyan karakterek akikről azt se tudtam kicsoda, mikor párbeszédekben emlegetik X-et meg Y-t, fogalmam sem volt róla kiről beszélnek, szóval kb ennyire maradtak meg. Meg őszintén nekem a Star Wars amúgy is a Jedikről meg a Sithekről szól, most az, hogy Mon Mothma random npc-től hitelt kér és beszél egy másik random npc-vel.. Langyi volt nagyon, de ennyire nem volt megúszós mint az Akolitus.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
markknight
veterán
Azon a meleg szálon én is csak néztem, fullra nem volt indokolt. Egyébként nagyon megfáradt már ez a gonosz szuperhősös sztori, konkrétan az első 20 percben szenvedtem. Nyilván ők is érzik, hogy ez már nem szól akkorát mint a korábbiak, ezért is fogják bezárni a bazárt az 5. évaddal. -
-
k-adi
nagyúr
Ahsoka (2023)
season 1 finale"elmenős sorozat" -- na pont ezért ilyen alacsony a minőség... mert ez gagyi volt, de "meh, azért elmegy." Nem! Ez kevés.
Röhejes kardozások, inkább táncolások voltak azok, az animációs sorozatokból ismert Ashoka humora elveszett már epizód 1 elején, és az érdekes karakterek is kispadra kerültek a végére, pl. Baylan. Ugyan én láttam a CW-t, meg a Rebels-t is, de mezei nézőnek szerintem bőven kellett volna magyarázatot adni miért olyan veszélyes Thrawn és miért kéne félne tőle azon kívül, hogy "egy sima birodalmi tábornok".
Kár a sorozatért, vagy legalábbis az évadért, mert bőven lehetett volna ebből valami jó is, még alapanyag is rendelkezésre állt. Helyette kaptuk ezt. Mit is? 8 résznyi fingreszelés. Ez egy pilot évad volt, abból is a gyengébb féle. Amikor ráteszik az SW logót, alapból nagyobbak az elvárások, és ugyan a fénykard effektek jók voltak, de a cast gyér, a story lassú és sok sebből vérzik, arról nem is beszélve, hogy sok ismétlődő elem kerül elő megint.
De legalább tele van fan service-el így biztos fel lesz pontozva mindenhol. Ja és megint nem tudnak célozni a stormtrooper-ek, bár ezen már nem is csodálkozom, ez már örökös mém marad. -
radi8tor
MODERÁTOR
Értem én hogy fanservice. Meg olyan jelenetek vannak benne, amik sokat mondanak azoknak akik látták az előzményt
De akkor is...(pl záró képsor). ⭐ Stella
-
Janaboy
Topikgazda
Azt mondta
a bizottság a végén hogy Gidion egyszeri eset volt, amikor a százados felhozta a mandalóri helyzetet.
De lehet csak szimplán rosszul emlékszem a Mando végére, de annak mintha nem lett volna teljesen vége, meg elkaptak Mandot nem?
Viszont ott nem emlékszem hogy Gidion meghalt?
Ha igen, akkor hülyeséget mondtamJanaboy
-
markknight
veterán
Sajnos teljesen mellőzik az ésszerű kommunikációt ebben a sorozatban. Ahsoka nem halt meg, erre Sabine ott "nevetgél"? Ahsoka meg szintén? Semmi szóváltás arról, hogy lelépett a gonoszokkal és hagyta őt megrohadni? Értem én, hogy erőben látta meg értette a döntéseit de cmon guys. Azért ennyire ne legyünk elszigetelve a normális emberi beszélgetésektől. -
Bad Pritt
félisten
Mondjuk az inkvizítort itt is becsicskította rendesen. Baylant szerintem Thrawn helyezte el elég jól a térképen az előző heti részben, mikor rögtön levágta, hogy ő Baylan Skoll tábornok, ergo nem egy a tízezerből mezei kis Jedi lovag volt, hanem a Klónok Háborújában végigkövetett karakterekkel nagyjából egy liga és az eddigi két összecsapásuk alapján ez látszik is. Nekem az volt furcsa kicsit, hogy Huyang felismerte a kardját, viszont nem adott semmi háttérinfót a csávóról, pedig egy kis lore dump jól jött volna. Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
markknight
veterán
Csinálta Rey, Ahsoka meg most Ezra is ezt a baromságot, hogy a kezükkel és az erő segítségével felfogják a fénykardot. Most úgy tűnik ez a divatos Amúgy az a fight egy nagy káosz volt, Sabine is inkább lövöldözött meg verekedett mire végre elővették a kardot. Meg ami még fura, hogy ebben a sorozatban mindenki elfut mindenki elől. Nincsenek igazi élet-halál harcok, futi van. [ Szerkesztve ]
-
Dendytv
senior tag
Ő rendezett valaha Disney-t ?
Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
Milka 78
nagyúr
Nehéz dolog ez, mert aki rajongó és minden könyvet, mesét ismer a témában annak már alapból érzelmi kötődése lehet a szereplőkkel, témával kapcsolatban. Aki viszont aki "csak" a filmeket és a filmes sorikat látta annak kb a 0-ról kell indulnia és a fél banda csak totál random karakter akit vagy megkedvel vagy nem.
Szerintem ha az összes rész alapozásra/szereplők bemutatásra fog elmenni az is kevés lesz.
Lövése nincs mekkora név Thrawn, hogy lett Ashokából az aki, min mentek keresztül Héra, Sabine vagy Ezra, ki volt Kanan Jarrus és kik a Dathomiri boszorkányok. Borzasztó sok háttéranyag van akár könyvekben is ami mind hozzátesz, függetlenül attól, hogy a Kánon része e vagy sem.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Az NHL-ben amikor sztrájkoltak, csaknem az egész évadon át tartott. Lett a végén valami rövidített, szóval az amcsik szeretnek nagy pénzeket elbukni. Eltarthat 1 évig is a sztrájk.
[ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
negyven2
veterán
Én úgy vagyok még vele, hogy majd meglátjuk, hogy hová viszik el a történetet. A térképes dolog esetében, ugye Ahsoka kvázi csak "belebotlik" (Mandalorian S2-ben), hiszen annak helyét valójában Morgan Elsbeth találja meg. Akikről már tudjuk, hogy valószínűleg az egyik utolsó Dathomir-i Nightsister. És nekik azért voltak érdekes képeségeik. Vagyis szerintem ha teorizálni kéne, akkor ő be tudta azonostani, hogy hol lehet (másik galaxis) de ettől még kellet neki egy térkép. De szerintem majd meglátjuk. A Sabine-os Jedi dolgot meg én is furcsállom, mert nem igazán mutatta magát soha sem erőérzékenynek. Ettől még lehet kardforgató, hiszen az nem idegen a Star Wars világától (és itt nem csak Grievous-re gondolok), hogy egy nem erőhasználó mesterein megtanulja a fénykard használatot, és akár még egy erőhasználóval szemben is felül tudjon kerülni. De ott van még a Baylan és Shin, akikről igazából még nem derült ki, hogy miként definiálják magukat (nem Jedi-k, de pl. Shin a klasszikus Jedi padawan hajtincset használja). És még ott van még ugye az inkvizítor kardot használó Marrok is, aki egyes fan teóriák szerint nem más mint, Galen Marek aka. Starkiller a Force Unleashed-ből. Mások meg azt gondolják, hogy valójában ő Ezra (Az Arthur mondakörben van egy Marrok nevű lovag aki farkassá változik, és ugye Ezra-nak van valamilyen erőkapcsolta a Lothal farkasokkal). Bár ugye, ha valójában ő tényleg Ezra lenne aki a évtizedes kínzások által átkerült a sötét oldalra (ami igazából kinézhető a karakteréből, lásd Sith holocron), akkor lényegében a galaxis ugrás fölösleges, hiszen igazából itt vannak (Ezra és Thrawn ), és valójában tényleg csak az Unknown Regions mentek csak el (ahonnan elvileg Baylen és Shin is származik). De ez esetben megint ott van, hogy akkor miért mennek oda? “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
Janaboy
Topikgazda
Oké, és ők inkább
szerelmesek voltak erre nővérezi a hologramban!? Meg Sabine tanítvány? Wtf.. Amúgy úgy látom a SW világában meg vannak hülyülve ezekkel a
térképekkel. Úgy vannak elrejtve mintha valami 1000 éves rejtélyt kellene felfedni, aztán meg csak egy pár éve eltűnt embert... [ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Louro
őstag
Bár még most kezdtem az Alapítványt olvasni, de állítólag nem követi a könyvet. Csak merít belőle.
Egy érdekes sci-fi sorozat. A hype körülötte nagyobb volt szerintem, mint amilyen lett, de azért nem rossz. Én adnék egy esélyt neki a helyedben.Mess with the best / Die like the rest
-
paatrick
őstag
Hát pedig az a kivetítő valami turpisság lesz
nincsenek rajta a halottak, meg mindig kék az ég, túl szép hogy igaz legyen , ha igaz akkor viszont az hogy a fenti "túlélők" sosem hagynak semmi jelet az új kijövőknek megint kérdéses. Bennem már az is felmerült hogy az csak egy újabb része a silónak és altatógázzal van tele. Amolyan emberkísérletesdi. Vagy akár maga a "védőruha" adagolja a bénító gázt, ezért nem jut senki tovább. [ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Frod
addikt
Igen, lesz második évad.
#70115 Mr K
Én nem olvastam részleteiben, csak reggel láttam álmosan a wall-of-textet róla, gondoltam valami plusz csak lehet benne.
(Mondjuk winnie elég gyakran szokott ventilálni rajta, ha pl. egy random sorozat ketté szedett évadjára valamelyik tömeglap új évadként hivatkozik, és ehhez hasonlók.
Szerintem ezekbe a dolgokba nincs ennyi azért )Do you see the white shadow?
-
HoTDoG
tag
A farkas gyermekei(Raised by Wolves) - S02
Az első évad vége is egy hatalmas WTF? volt, de azt hiszem a másodiknak eddig sikerült túltenni rajta. Minden részben legalább egy vagy több, misztikus, rendkívül furcsa és felfoghatatlan dolog, ami az eddigi történetbe, technológiai világba sem illeszkedik soha. Magyarázat sosincs, csak nézünk, hogy ez megint WTF? Mindig adok neki egy új esélyt, már csak azért, mert reménykedem, hogy legalább egy dologról megtudunk valamit, hátteret, előzményt, magyarázatot, bármit. De nem. Csak egy újabb fura, misztikus dolog mindig. Ha a következő részben kinyílna a goauld csillagkapu és azon keresztül érkeznének a Jedi-k, hogy aztán Frodóékat elpusztítsák delfinhangú telepátiával, igazából már azon sem kellene meglepődnünk.
Az egyetlen kérdés ami felmerül a sorozat után: ez mi? -
Piszmaty76
aktív tag
Ez engem is érdekelne. Rá is guglizok majd.
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
-
törölt tag
Igen, a szine az lehetett volna sötétebb, nem ilyen bugyikék, viszont ez jobban idomul az ufo fej kinézethez szerintem, plusz, a piros szemei is jobban kijönnek ezáltal.
Viszont a kalapjából jó, hogy visszavettek. Így sokkal westernesebb, meg a szemébe húzva, jól kihangsúlyozza a sunyiságot, alattomosságot, és mindeféle előismeret nélkül, könnyen be tudjuk sorolni a karaktert, hogy hová való. Fekete kalap, fehér kalap, csak extended versön.
,Baneval kapcsolatban .ja elég keményen lenyomta Bobát Teljesen esélytelen volt, hogy Boba onnan visszajön, meg a hátán feküdt, ráadásul a lándzsa is fordítva került a kezébe, nem ahogyan megfogta. Valójában Boba onnan nem tudott volna visszajönni. Esélytelen, hogyha közben egy fegyver csöve van az arcába tolva. Ehhez képest visszahozták, Banet meg kinyírták, ez eléggé nem volt fair, szerintem. [ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Az üldözés röhejes volt konkrétan, tök lassan "száguldoztak", itt röhögtem, hogy WTF.
A flashback részt szerintem összekapcsolják azzal, akik megérkeztek a jelenben a hajóval, hiszen ugye velük akart üzletet kötni a múltban. Gondolom elárulták őket, ezért haltak meg a Tuskenek, szóval jöhet a revans. Live-Die-Respawn
-
-
PhilBrick
őstag
-
grizlisandor
veterán
Igen,
az erő volt. A csávón a képben pár résszel ezelőttről után már ez semmi. (#54251) minek?:S:
Szerintem kamu info, hogy törölnék a legújabb trilógiát a kánonból, akkor minek hozták volna létre a High Republicot? Szerintem lehúzzák még a maradék bőrt Skywalker témából és nyergelnek a HR-re.(#54255) eeXaa:
Szerintem, ha akarnak Skywalker sorozatot, akkor első évad az, hogy nyomoz és gyűjti a jedi tudást, ami megmaradt és végén jön a Grogus erőhívás, ami a második évadban kibontakozik az edzésével. -
ZavaBalazs
őstag
lehet pont ezért bukott el elsőre Bo Katan, és most mindenképp elnyerni akarja. ez engem is zavart, elég lett volna neki betenni egy ilyen mondatot, amikor Din felajánlja neki, hogy "egyszer már elkövettem ezt a hibát, most csak rendesen elnyerve jöhet szóba", és ennyivel le is lett volna tudva. wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
TheProb
veterán
"Hivatalosan" csak párbajban lehet elnyerni a dark saber-t. Személy szerint én is azok táborát erősítem, akiknek már elegük van a skywalker-ekből. Szóval valami friss karakternek jobban örültem vna. Ettől független badass volt Luke-al is. Lehet velem van a baj, de nem tudom, hogy mi értelme van egy huszadrangú karakternek dedikált sorozatot gyártani. Teljesen hidegen hagy ez az Andor cucc. Legalábbis jelenleg.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
RetepNyaraB
veterán
Szerintem igen, egyáltalán nem lehet még tudni, mit akar. Első rész meglepően elindul ilyen trash/B vonalon, aztán elbizonytalanodik, de a B spanyol vonal ott marad benne. Ízlés dolga, nyilván nem egy örökérvényű alkotás, de legalább nem is cuki/szivárványos/Píszí/kid friendly/stb.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest