Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
válasz Janaboy #69396 üzenetére
Engem eddig nem frusztrált. Eddig azért volt haladás. Még a 3. részes, közutálatnak örvendő részt is befogadtam. Az a filler rendben volt. Volt egy karakter, akinél volt karakterváltozás és aztán bekapcsolódott a jelenbe. Nekem ez az első olyan rész, ami igazából úgy érzem, hogy jelentősége nem lesz a teljes évad tekintetében. De, ha a következő is ilyen lesz, akkor az utolsó részeket csak akkor nézem meg, ha lesz pár vélemény róla, hogy általános unalmas vagy izgalmakat várhatok-e.
Na meg sok sorozatnéző mazochista. Csúnya lenne, ha 2 bosszantó rész után otthagyná mindenki, amit nézett.
Mess with the best / Die like the rest
-
Janaboy
Topikgazda
Csak azt nem értem, ha ennyi embert frusztrál ez a sorozat, akkor minek nézitek?
Janaboy
-
-
Louro
őstag
válasz #42308056 #69392 üzenetére
Ez nem haterkedés. De mit adott a lány karakteréhez? Igazából ugyanolyan volt. Nem volt szirupos nyafi-nyafi és valaminek hatására vált olyanná, amilyen most. A harapástól sem változott meg. Persze lehet a következő részben átvezetik a kezdethez, ahol leláncolva tartják és naponta tesztelik. Csak azt jó lett volna akkor egy részen belül. Ez így harmatgyenge volt. Mivel két gyerekről van szó, egy baráti ölelés szerintem meghittebb lett volna. [ Módosította: koncsik ]
-
Frod
addikt
Alapfogalmak: filler by sorozatjunkie
"A filler rész röviden általában egy olyan epizód, amely kilép a sorozat medréből, amely önmagában is megállja mondjuk a helyét (akár előtudás nélkül), amely mondjuk egy karakterrel foglalkozik csak (Ross doki apuhoz autózik a Vészhelyzetben) és a többiek alig tűnnek fel, vagyis kvázi egy rendhagyó epizód. Egy olyan rész, amely kilóg a szériából, és ez a kilógás nem minőségi ismérv, hiszen lehet pozitív is és negatív is."
Do you see the white shadow?
-
törölt tag
válasz Bad Pritt #69389 üzenetére
Tehát egy rész ami az egyik főszereplő karakterét építi 50 percen át filler? Ok...... Inkább lépek innen mert megint átmegy a topik TLOU haterkedésbe. "Első pillanattól kezdve gyűlölöm, minden része után két órán keresztül hánytam de nézem tovább hogy mindig leírhassam mennyire gusztustalanul szar"
-
addikt
válasz Farkassacred #69388 üzenetére
Ja ok, akkor nem a sorozat kedvéért találták ki. :Đ Azt hittem megint lecsap egy jó 50 perces képernyős melegség.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
Bad Pritt
félisten
válasz Farkassacred #69385 üzenetére
Na ja, már maga az a tény, hogy egy alapvetően teljesen független, nem kötelező,
kiegészítőt tesznek a sorozat közepébe szerintem választ ad a filler-e? kérdésre.flashback Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Farkassacred
őstag
válasz VágniValó #69387 üzenetére
A játékban itt volt először ilyen szál. A sorozatban egyértelműen túlzásokba estek.
Valszeg nem minden játékot lehet sorozatként adaptálni, filler nélkül nem tudnak élni. Kezdek félni, hogy mi lesz a Gow sorozatból.[ Szerkesztve ]
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
mephi666
nagyúr
válasz #42308056 #69383 üzenetére
most komolyan mást se hallok, csak hogy kb minden 2. rész filler epizód ...ez szerintem nem az én sorozatom lesz... oké, hogy a BB és Saul 50-60 részei közé kellett 1-1 filler, de ha egy 10részes sorozatnál már a 4. részre hallom azt, hogy "ez filler", az kicsit sok
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Louro
őstag
@vond a második bekezdést kérlek tedd spoilerbe. Nekem valamiért nem tette. Pedig beszürkült, ahogy rányomtam.
@radi8tor: szerintem annyira nem ütős a rész. Persze jönnek majd a fanok, hogy ez kellett, hogy megtudjunk valamit egy szereplő történetéről.
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
Last of us S0107
Ezt a fillér részt... Túl sokat nem adott. De gondolom a végjátékhoz kelleni fog ez a történetszál is. Különben dádá.
Bár a gyerekek miért nem bírják csak barátilag megölelni egymást kicsit furcsa. Ha azt kihagyták volna, nem lenne nagy lmbrq-hiszti, ami egyben olcsó rekláfogás lassan. [ Módosította: vond ]
-
törölt tag
TLOU E07:
Hány éves volt ebben a részben Ellie? Mert nekem elég meredek volt hogy a 17 éves csaj csábítgatja az ilyen 10-13 év közti kislányt. A játékban egykorúnak tűntek, de lehet nem figyeltem. -
1923 (2022-2023)
Végre vége. Hát ez már elég középszerű didaktikus kakkanat lett, a hóláncos jelenet nálam már betette a kaput. Egyébként nem lenne ez rossz, de a végére már baromi unalmas lett ez a primitív jók vs rosszak jellegű történetmesélés. Nálam ez kifulladt.
Egy jóindulatú 6/10-et adok rá.
Második évadot valószínűleg folytatom, remélem jobb lesz, bár attól félek hogy inkább ellenkezőleg.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
F34R
nagyúr
válasz Komplikato #69356 üzenetére
Az egesznek ilyen nyomaszto hangulata van... E3-ig neztem most meg. Egyelore meg kerdeses hogy allok hozza.
-
Mik76
senior tag
válasz Farkassacred #69360 üzenetére
Ez szerintem is igy van. Az 1883 nalam is mukodott, a Yellowstone-on egy evadot rohogtunk kinunkban, aztan kuka.
Nem egy kategoria a ketto, Sheridan ide vagy oda.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #69369 üzenetére
Na ezt meglesem. A vicces filmeknél kiszámíthatatlan az IMDB, gyakori hogy 5-6 ponttal kiemelkedő, és a 8 pontos meg nézhetetlen. Jah, a Carnage(az jó), ezt most benéztem, azt hittem a Consultant.
[ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
nagyúr
válasz Rigormortiis #69358 üzenetére
Én az első két rész alapján hagytam abba. Nekem ez ilyen klasszikus rétestésztának tűnik, jó minőségű lisztből. Nincs vele semmi különösebb baj, filmben egy ilyet simán megnézek és adok rá cca. 6 pontot - csak éppen ez több tucat óra, és nem látok benne semmit, amiért érdemes lenne ennyi időt beletenni ezer más elfoglaltság helyett.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
addikt
Az 1923 befejező 8. része 67 perc és 40 másodperc, nagyon kíváncsi leszek.
Még nem láttam, de nem is tudom mire számítsak annak tudatában, hogyan kezelte Sheridan a Spencer szálat, azért csak így írom körbe a témát, mert a lusta vagyok spoiler tag-et használni.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
Farkassacred
őstag
Nekem tiszta szappanopera az egész, inkább elkezdtem helyette az 1883-at. Ég és föld a két sorozat szerencsére.
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
bagyulajuve
addikt
nekem végig az az érzésem, hogy Dallas sok agresszióval
Resistencia eterna
-
Rigormortiis
veterán
Elkezdtem én is a Yellowstone-t. Az elején úgy tűnt, hogy ez csak egy modern Dallas Kevin Kostnerral, de aztán...szóval az első két rész alapján tetszik.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
válasz Komplikato #69351 üzenetére
IMDB 6.6/10 pontszám alapján erősen hulladéknak néz ki. Mondjuk trailer alapján is meh.
Christoph Waltztól ha valami tényleg jót akartok, akkor a Carnage című filmet ajánlom.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Komplikato
veterán
The Consultant S01-E01 (Amazon)
Ez egy elég nyomasztó rész volt, de behúzott. Eddig elég érdekes kevert műfajú cuccnak tűnik, így pilot végére krimi/thriller vonalon. Másrészt van valami nagyon sötét humora is az egésznek.1. A nyitójelenetben a mobiljáték fejlesztős stúdióba látogató gyerekek egyike lelövi a cég agytröszt tulajdonosát. A sajtó persze azzal van tele, hogy a videójátékok miatt lesznek gyilkosok a kölykök. 2. Az "új ember" közli, hogy a távmelósok 1 órán belül jöjjenek be, aki nem ér be ki lesz rúgva. (Enyhe Elon Musk utalás?) Persze mindenki pánikban rohan be, utolsó ember előtt 10 centivel bezárják az ajtót. Aki tolókocsis. És ott van egy pár mondatos beszélgetés ami kitapossa a belét az "egyenlő jogoktól egyenlő leszel?" témának. 3. A "kreatív igazgató" megoldása Ian irányában, aki Petov szerint büdös ... hát nem tudom, ez alapján egy papírszalvétát nem bíznék a csajra. "Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
la_cc
addikt
-
bobalazs
nagyúr
Hát ezt a faszit megfojtanám úgy felidegesítene.
-
Bad Pritt
félisten
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Komplikato
veterán
Amazonon kijött a The Consultant sorozat.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
V.Stryker
nagyúr
A Spartacus Vér és homok fent van valamelyik streamingen?
-
-
paatrick
őstag
válasz Bütyök2023 #69341 üzenetére
Tegnap volt róla a kötelező szponzorcikk az indexen, akkor rákerestem de engem nem győzött meg, főleg hogy most 3 rész után imdb-n már csak 6,4
Én már nagyon ki vagyok éhezve egy olyan régimódi sci-fi-re, Csillagkapu, Battlestar Galactica, ahol űrhajózni lehet meg felfedezni meg ilyenek. Nem egy n+1. star trek spinoffra amiket mostanában tolnak orrba szájba.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Louro
őstag
válasz Bütyök2023 #69316 üzenetére
Akkor szerintem friss sorozatot ne is nézz. Ha nem nézed meg 12 órán belül, akkor arcon csak rengeteg spoiler. Itt is téma. Blogok, portálok cikkeznek. Versenyt játszanak már, hogy ki írja le előbb a véleményét.
Jó kis Battlestar Galactica, Banshee, Eureka, Bárka mindig jól jön. Aktuálsorozatokat is inkább csúsztatva nézem, hogy addig pörögjön le a hype.
Nem a mellleszórítója fogja elvenni a kedvem. Nem az, hogy ha kiderül, hogy nem bináris. A Stranger things is tetszett és meg fogom nézni az utolsó évadát, még akkor is, ha coming out-olt az egyik szereplője.
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
Topikgazda
-
Bad Pritt
félisten
válasz Bütyök2023 #69341 üzenetére
Emellett félig fölöslegessé válik a Fallout sorozat.
-
paatrick
őstag
Last of us VFX komolyan én sajnálom a mai színészeket amellett hogy brutál mire képes már a technika.
Ez a kép jutott róla eszembe a Hobbit forgatásáról:
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
bobalazs
nagyúr
Snowfall Season 6 6x01 FalloutSeason Premiere— February 23, 2023
-
nagyúr
-
Mik76
senior tag
válasz Bad Pritt #69330 üzenetére
Amig az egyszeri bugyuta nezo nem fogja fel hogy "ha valami nem tetszik, akkor nem nezem" lenne a jatek lenyege, addig igy is marad.
Ehelyett megy a "akkor is megnezem, es majd jol kihanyom az epet a netre". Megvan a klikkeles, no a nezettseg.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
mephi666
nagyúr
válasz Bad Pritt #69331 üzenetére
...ezt szerintem nem nekem címezted, de megjött a kedvem a könyvhöz majd néha ránézek, hátha belebotlok valahol akciósan
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Bad Pritt
félisten
válasz mephi666 #69328 üzenetére
Defending Jacob könyv spoiler:
két óriási változtatás történt, az egyik, hogy a végén, mikor elmennek nyaralni Jacob ruháján vérfoltot találnak a szülei és nemcsak eltűnik pár napra a kiscsaj, hanem megtalálják a holttestét később. A másik, hogy Jacob meghal a végén a balesetben és az anyja kerül kómába, az apjának meg át kell gondolnia, mi is történt a fia életével, meg mi lett volna ha nem hal meg. Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
mephi666
nagyúr
válasz Bad Pritt #69325 üzenetére
fb-n az hbo streaming platformját a velmával reklámozzák ...enyhén túlsúlyban vannak a röhögő smiley-k (mintha mást nem is láttam volna) ...és kommentben is szapulják rendesen, hogy "talán nem ez a legjobb reklám"
-
Bad Pritt
félisten
válasz Komplikato #69326 üzenetére
Jahm, hát ez ma már általános. Beszéltünk most itt a Defending Jacob-ról, na hát sikerült a sorozatban homlokegyenest ellenkező utolsó harmadot írni a sztorinak, mint ami az eredeti könyvben volt, nem is értem, miért kellett így megbontani az eredeti történet egységét és végső tanulságát. Az a legrosszabb, hogy mikor befejeztem éreztem, hogy valami nem kerek itt ezzel az endinggel, úgyhogy emiatt utánanéztem és azóta méretes csalódásként értékelem azt a sorozatot.
-
Komplikato
veterán
válasz Bad Pritt #69325 üzenetére
Engem jobban bántott a His Dark Materials sorozatban, hogy a fő hangulatát és mondanivalóját a feldolgozás végére sikerült valami szirupos vallásos sz*rrá változtatni, pont az alkotó szándékával totálisan ellenkezően. Így az olyan teljesen értelmetlen hozzá toldások, mint a nemmel rendelkező ámde homokos angyalok, már nem érték el az ingerküszöbömet. Pont azért mert a történet szempontjából érdektelen töltelékanyag volt.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Bad Pritt
félisten
Én mindent így nézek az elmúlt években, Halo, Foundation, House of the Dragon, Witcher, stb. Jelen korunk szociodemográfiai viszonyai miatt egyszerűen képtelenség értelmesen adaptálni egy alig tíz éves sztorit is, annyi külső-belső hatásnak kell megfelelnie egy ilyen nagyobb költségvetésű produkciónak, ha el akarja kerülni a cancel hammert, hogy a végén az ember el is felejti, mi is volt az eredeti célja a feldolgozásnak.
És még így is sikerül orbitálisat csalódni néha, Rings of Power meg a Velma két frissebb seb a lelkem gyermekkori részén pl.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
senior tag
Amit műveltek a 6. részben, semmi sincs itt a kőbe vésve. Már lapozgatom az Elfeledett gagyi filmmegoldások a 80.-as évek akciófilmjeiben-t.
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
paatrick
őstag
válasz VágniValó #69321 üzenetére
Hát pont ezért jó, a jóságos/ártatlan fehérnépet kicserélték kapucsínóra meg feketére (Sarah, Maria), helyettük megkaptuk a gonosz fehér nőt aki üldözi szegény fekete testvéreket. Csak arra vagyok kíváncsi hogy az utolsó részt be merik-e vállalni a játék szerint. Nem lepődnék meg ha nem
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bobalazs #69309 üzenetére
Igen ez tényleg fura. Ha biztos lett volna a fia ártatlanságában, akkor nem dobja el, hanem beviszi vizsgálatra és kész. Viszont ő sem volt 100%-ig biztos ebben + gondolom meg is ijedt. Igaziból nem javaslom a folytatását, mert (külön teszem, hátha néznéd mégis): nem kapsz választ minden kérdésre. [ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz CptAdamica #69318 üzenetére
-
CptAdamica
veterán
válasz hitchins #69314 üzenetére
Arra leszek kíváncsi, hogy Abby szerepében a későbbiekben kit fognak castingolni mellé, Bella Ramsey úgy néz ki, mint egy 10 éves, Abby meg egy orangután, vicces lesz. Mondjuk a következő rész trailerében is érdekesen mutatnak együtt Storm Reid-el, aki 1 fejjel nagyobb nála és mind a ketten 19 évesek.
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
-
hitchins
őstag
válasz ProEvoFan #69306 üzenetére
Kinek mi.
En ugy nezem a sorozatot hogy lehetoseg szerint Joel-re fokuszalok. (Ezt nem tudatosan, tegnap vettem eszre magamon)
A kezdeti gyomros hatasa mar elmult igy hozzaszoktam Ellie latvanyahoz de ettol meg tovabbra is vannak olyan reszek amikor teljesen kizokkent a filmbol.
Sosem fogom megerteni miert Ot valasztottak. A velemenyem tovabbra is az, hogy nem valo erre a szerepre.
Kulsore borzasztoan kilog a szerepbol es en szineszi jatekban sem latok semmi kiemelkedot ami indokolna a valasztast. -
Bad Pritt
félisten
Ha az ember nem adaptációként tekint rá, hanem mintha inspired by címkével készült volna, akkor máris nem olyan rossz. Harmadik rész óta elengedtem a játékhűséget és már csak a sztenderd hülyeségek zavarnak kicsit, az eltérések nem annyira.
-
nagyúr
Nagyon nagy vonalakban, ha jelentős változást eszközölnek a történetben, több karakterben, ill. az eredeti atmoszférában. Vagy kapcsolattal, tehát a háromból egy is elég.
Jelentős alatt nem azt értem, ha valakinek gazdagabb lett a pigmentszintje, vagy kromoszómát vált a nemi érdeklődése Viszont ha egy alapvetően akció-orientált játékból egy lassan csordogáló dráma lesz, az már gyanús."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
ProEvoFan
nagyúr
Last Of Us
Elliet játszó színésznő egyre jobb a sorozatban. Már mást el sem tudnék képzelni helyette. Joelel tökéletes a kéimia. -
vond
MODERÁTOR
válasz Aventador91 #69266 üzenetére
Na neeee...
És nem akarja esetleg átvenni valamelyik másik nagy produkciós vállalat?VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
nagyúr
Én értem, hogy szerinted a játék filmes értékek tekintetében szar (sőt, vszleg egyet is értenék, ha játszottam volna vele - nem ok nélkül kerülöm évek óta az AAA játékokat), de ez nem változtat azon, hogy ha The Last of Us néven kijönnek egy sorozattal, ami drasztikusan más, mint a játék, akkor az átb***ás.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest