- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
S e t h
nagyúr
válasz lezso6 #79887 üzenetére
Vannak az életben olyan pillanatok amikor elakad a szó, megáll a lélegzet, ezek beégnek, bevésődnek, kizökkentenek.
Ahhoz hogy ezt intellektuálisan érje el vmi. kb. a newtoni világképhez fogható víziót kéne tálalnia.
Az 1883 megmutatta mennyit ért az élet kb. másfél évszázaddal ezelőtt és milyen mocskos módon tud befejeződni, miközben van egy lányom és mondjuk úgy, vannak az életünkben olyan pontok amelyek miatt megélhetőbbé vált a sorozat.
Ezt a sorozatot szívvel néztem és talán pont azért is volt jó, mert egy időre elfeledtette a racionális énemet, olyan ez mint amikor a managger elmegy csecsemős beöltözős role playre.
A feleségemmel könnyezve mentünk átölelni a lányunkat, szavak sem kellettek, szóval köszi Sheridan, engem emocionálisan kifacsart, legalábbis tökön rúgott.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
válasz Rigormortiis #79833 üzenetére
- mi köze van az élményhez, hogy mekkora a költségvetés? Hol könyökölt ki számodra, hogy ez filléres, és ez mennyiben befolyásolta a narrációt?
- miben maradt el a korhű megjelenítéstől? Honnan hiányzott a pénz?
- miben múlta felül "szinte mindenben" az 1923 és a Yellowstone?
-
S e t h
nagyúr
válasz Rigormortiis #79824 üzenetére
Sheridan egyik, ha nem a legjobb alkotása az 1883, a topik értékítélete tökéletes, case closed.
-
S e t h
nagyúr
Az olajügynököt nézi valaki?
Lassan eltelítődöm már Sheridannel, még a Lioness második évada is lóg a levegőben.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
válasz grizlisandor #79704 üzenetére
Agatha élvezhető karakter a Wanda Vision alapján?
Nekem pont azért eszembe sem jut elkezdeni.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
Az Arcane eddig legfelső polcos.
Akik ezt készítették az értenék a szakmájukhoz és talán szeretik is, döbbenetes a képi világ, vágások, zene, sztori, karakterek. Nem tudom miképpen lehet ezt lezárni 3 epizódon belül, hogy minden karakterrel tudjanak foglalkozni, de talán mindegy is, meghatározó élmény.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
válasz grizlisandor #79501 üzenetére
Nem, pedig már előre kifizettem.
-
S e t h
nagyúr
Operation Lioness-ben(második évad) annyira ismerős volt az egyik szereplő, de nem jutott eszembe hol, melyik filmben láttam.
Beugrott.
Ez az anyaszomorító Taylor Sheridan hát nem becastolta magát a saját sorozatába?This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
válasz lezso6 #78975 üzenetére
Az 5 másodperces verziót köszi, röhögtem.
A könyvekkel az a problémám, hogy bár szinte ponyvaként hathat Tolkien mellett, de engem a Forgotten Realms szippantott be anno és amikor elkezdtem régen olvasni a gyűrűk urát aztán annyira részletes leírásokba ütköztem, hogy szinte a fa levelének az erezetét is láttatta velem a szerző, amit azt mondtam neee.
Plusz a hobbitok, mint az ewokok egyik evolúciós mellékágának története egy vérzivataros közegben nagyon disszonáns, nem tudtam megbarátkozni vele, velük.
Most viszont néhány karakter eladta nekem az amazonos kreálmányt, mondjam azt, nem is volt nagyon mit néznem, főleg ha már fantasy, Witcher?
-
S e t h
nagyúr
válasz lezso6 #78953 üzenetére
Elfogadom, hogy a gyűrűk ura rajongóinak ez a sorozat tőrdöfés, de én meg azt nem bírtam viszolygás nélkül nézni a hobbitok miatt és itt is időnként a távirányítóért nyúltam amikor bubukát és nunukát kellett néznem vándorolgatás közben, viszont ez a sorozat csak rávett arra, hogy olvasgassak utána ki a fene az a Sauron, Bombadil Toma és onnan meg már nyílt a többi hivatkozás is.
Olyan ez mint az old school star wars fanság, epét hány attól amivé a Disney tette, de én meg anno nem tudtam befogadni Tolkien fantáziáját, most viszont jól szórakozom, mert engem nem befolyásol pl.miért hüledezik mindenki
feltűnésén, hanem egy drámai, birodalmakat megrengető apa-fiú konfliktus lezárásának az eszközét látom benne.balrog Először botor módon azt hittem, hogy a benetton minden színében pompázó fajok fogják kicsapni a biztosítékot, de figyelmen kívül hagytam a lore iránti elkötelezett rajongást, tiszteletet.
Abba bele sem próbálok kötni, hogy miképpen lehet felépülni egy olyan sérülésből szempillantásnyi idő alatt ami 10 emberből 11-et megöl, de Pharazonnál is felmerült bennem, hogy amíg Celebrimbor esetében egy pokoli elme képes volt megtéveszteni szinte egy egész fajt, sőt többet, addig Numenor népe meg mintha fogyatékosokból állna.
Ezek viszont mind eltörpülnek a hobbitok mellett, akik még mindig menetelnek, de szerencsére most jóval kevesebbet.
-
S e t h
nagyúr
Cseszettül hálás vagyok, hogy alig emlékszem valamire az eredeti gyűrűk ura trilógiából annyira nem érdekelt, így nem kell a szívemhez kapkodnom amikor jelenleg élvezem Sauron, Celebrimbor, Adar, Durin játékát.
szerk: Most nézem, Horváth Ema játszotta Earient.
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
válasz lezso6 #78727 üzenetére
Már csak a kommentek miatt is köszi, Puzsér meglengette nekik a vörös posztót.
Amúgy meg nekem Drizzt Do'Urden és Raistlin Majere után a hobbitok viszontagságai Margaréta csoport a Napsugár oviban.
szerk: holy fck, megy a Slow horses.
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
válasz Bad Pritt #78702 üzenetére
Én kifejezetten élvezem, sőt, jelenleg az egyetlen sorozat amit hétről hétre várok, ami azért nagy dolog, mert a filmek nálam abszolút felejthető kategória.
Már nem sikít a szemem, ha egy beállításon 3 rassz képviselői néznek a kamerába, viszont a karakterek kidolgozottsága egyre jobban bejön.
Már nem is emlékszem rá, de a filmekben a gonosz mondhatni egy szem volt, itt meg a legkomolyabb shitstormer, aki a háló közepén szövögeti a szálakat és végre nem szőröstalpúak bandukolása egy gyűrűvel a fő attrakció.
-
S e t h
nagyúr
válasz Rigormortiis #78379 üzenetére
A sztori nálam annyira elvitte a hátán a sorozatot, hogy eskü nem is emlékszem rá, szóval nem lehetett olyan tolakodó.
Mármint egy Star Trek Discoveryvel összevetve.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
válasz NeoPampalini #78279 üzenetére
Ezek után nem tudom milyen irányban tudnak elmenni, hiszen jól láthatóan csak falakba ütköznek.
Pénz van dögivel, de a kreativitás elment kirándulni.Aztán most jön az Ubisoft is az Outlawssal.......
-
S e t h
nagyúr
Én mondjuk látom a fáradás jeleit a harmadik évadban.
Ugyan Gary Oldman egyedül elviszi a hátán a showt, viszont a társai nemhogy fejlődnének, hanem az első évadbeli szerencsétlenkedéseiket is alulmúlják.
Arról nem beszélve, kicsit visszás, hogy ennyire rámennek az akcióra és úgy fejeznek be egy évadot, hogy a háttérben zajló folyamatokra alig szentelnek figyelmet, vagy lezárják két sorral, miközben előtte a játékidő 80%-a meg izmozással kevert lövöldözés volt.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
válasz Rigormortiis #78167 üzenetére
Az elmúlt évek legnagyobb csalódása számomra, talán önmagam előtt is, mert nem voltam képes kaszálni.
A Star Trek univerzum paródiája, st fanként még rágondolni is émelygést okoz.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
Mivel a trónok harcát Benioffék a földbe állították és Martinra is neheztelek, mert sosem fejezi be a regényt, így a sárkányos házas első évada sem az érdeklődésemmel nem találkozott, se nem tartottam sokra.
Viszont a második évadban olyan karaktereket építettek, dialógusokat toltak, hogy öröm volt bármelyik alakítást nézni, és most egy kicsit azért rád korholóan nézek Daemon.
Erősen érződik a szérián, hogy hosszabbra tervezték, mint amennyi sztori van benne és ezért időnként kilóg a lóláb, ezzel együtt is viszont rohadjanak meg a két évért amit ki kell böjtölni.
-
S e t h
nagyúr
House of the dragon aktuális epizód
-
S e t h
nagyúr
válasz markknight #77948 üzenetére
-
S e t h
nagyúr
válasz markknight #77941 üzenetére
Az agyam fel sem tudja dolgozni milyen lehet szinkronnal.
-
S e t h
nagyúr
Na jó, a The boys vége már növelt hangerővel ment, brutálisan elkapott a zene, nagy kedvenc volt az album amikor megjelent a kilencvenes évek elején.
Az ötödik évadban meg végre hágják meg durván egymást az antagonisták, folyjon minden ami kijöhet a testből!
-
S e t h
nagyúr
Végre egy jó SW sorozat.
-
S e t h
nagyúr
A fiúknak azért volt miből leadniuk, elég magasan kezdték, viszont az akolitus kb. olyan mint a 60-hoz közeledő Tyson aki megint ringbe lép és a régi rajongók remegő térddel, dobogó szívvel várják, amikor is az öreg ágynak esik egy megfázással.
Az elpusztíthatatlan harcos.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
-
S e t h
nagyúr
válasz markknight #77652 üzenetére
Hogy lehet valami annál undorítóbb, ami eddig is az élmezőny leggusztustalanabb tagja volt?
Kéne csinálni egy szavazást, hogy melyik xarabb, a Star Wars vagy a The boys, mert hétről hétre kapják rendesen, bár az is igaz, hogy az egyiknek volt rá vagy 5 évtizede, a másik meg 5 éve.
-
S e t h
nagyúr
válasz arcitec #77632 üzenetére
A Slow horsessel ebben a topikban találkoztam először.
Az első rész után kukázni akartam, nem értettem mire fel a hype, a második rész sem volt sokkal erősebb, de a harmadik után folyamatosan nézni kell feeling lett rajtam úrrá.
Tipikusan az a sorozat ami menet közben kap el, az elején meg sem próbál elcsábítani.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
válasz Grave_444 #77608 üzenetére
Azért kérdeztem, mert én nem sokat látok már ebben az univerzumban.
Megvolt az ultimate gonosz, a jó, az egyensúly, minden ami ezen felül van, az már csak alul van.Ha láttad már a maximumot, akkor mindig az lesz a viszonyítási alap és sosem lesz elég ami utána jön.
Amióta Thanosz kifeküdt, azóta a Marvel sem talál magára, pedig van elég matériájuk.
A ősfanokat is a régi nagyok 1-1 megjelenésével próbálják megfogni, "Úristen, láttad, ott van Vader!"
Szóval vagy tudja vki mit kellene csinálni, de hallgat róla, vagy mindenki csak találgat.
-
S e t h
nagyúr
válasz markknight #77606 üzenetére
Szerintem nem kizárólag a dizninél, de egyébként rajongói körökben sem tudnák megmondani, hogy minek is kéne történnie.
-
S e t h
nagyúr
Vajon lesz majd 15 perces Star Wars epizód is? A narratíva elférne annyiban is.
A The boys meg annyira xar, hogy a kilences átlagról ledolgozta magát 7-8-ra, amivel még mindig jobb a sorozatok 80-90%-nál.
De amíg vannak a star warshoz hasonló sorozatok, addig a the boysnak is akad még keresnivalója.
-
S e t h
nagyúr
válasz Yodamest #77442 üzenetére
Sosem felejtem el, az egyetlen sorozat amit néhány résszel a vége előtt kaszáltam annyira megcsömörlöttem a végtelenített, repetitív tartalomtól.
Mintha a Family Guyt néztem volna, de ugyanazzal a poénnal évadokon át.Szerk : Kaliforgia
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
Nem tudtam nem röhögni, Disney,Star Wars poén.
-
S e t h
nagyúr
Akolitus 3. epizód
Meg kellett néznem nem véletlenül a netflixet indítottam-e el, mert azt hittem a Rebel Moont néznem.
-
S e t h
nagyúr
Lucas megcsinálta az egyik legnagyobb szabású űr-fantasyt, ami akkora sikerré nőtte ki magát, hogy muszáj volt rá egy franchiset alapítani, de ebben a sztoriban egyszerűen nincs több.
Ez olyan, mintha a Piroska és a farkast dolgoznák fel ezredszerre, bemutatva az erdő lakóit.
Én most fejeztem be a 3 test probléma trilógiát és amit attól a történettől kaptam az szerintem sokáig elkísér majd és elgondolkodtat az emberiségről, helyéről az univerzumban.
Az sw ehhez képest ugyanannak a sztorinak a rojtosra használt váza, amire mindig próbálnak ráaggatni valami újat és nem kell ehhez boomernek lenni, hogy lássuk, láttuk már ezt sokszor, de rántott húst sem eszünk minden nap.
-
S e t h
nagyúr
válasz Tyler Durden #77013 üzenetére
Dahmerből inkább a doku, az nem olyan cringe.
-
S e t h
nagyúr
Szóval az új star wars sorozatban lesz fényostor.
Eskü kezd érdekelni ha raknak bele fénynuncsakut is.[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
Nem, mi olyan sorozatokat nézünk amelyekről van halvány lila elképzelésünk és talán találkoznak az elvárásainkkal.
Mi nem szeretünk olyan sorozatokat nézni, amelyek továbbra is nullák, mert annál azért drágább az időnk, hogy haszontalanságokkal töltsük.
Bár én is örülnék annak, ha annyi szabadidővel rendelkezhetnék, hogy minden fosht megnézzek, de az meg olyan lenne mintha mindig ugyanabba az étterembe járnék ami megfoshat.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
válasz Nordic #76889 üzenetére
A Dűne és A 3 test probléma olyan élményt nyújtott, hogy azóta olvasom a könyveket és amíg Herbert ciklusát csak rágom, ami Villeneuve zsenialitását dicséri, addig a 3 test könyvek( ugyan még csak az elsőnél tartok) jobbak, mint a netflix kreálmánya, amit muszáj volt nyugatosítaniuk.
Ez alapján amit írtál még inkább fogom hányni a keresztet ha végeztem a trilógiával.Egyébként ritka nálam, de most képtelen vagyok kivárni a következő évadig lévő időt, muszáj olvasnom, tudnom a végkifejletet.
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
válasz gyuromoj #76868 üzenetére
Miután a marvel sorozatok silánysága még a szomszédos galaxisból is látszik, így kíváncsi vagyok mi lehetett az elképzelés, hogy egy statisztának is gyenge karakterből, akinek képregényes alapjai sincsenek, majd sikeres, közérdeklődésre számot adó sorozatot készítenek.
-
S e t h
nagyúr
Az idei év vmi csodálatos, a hitemet adta vissza a mozgóképben.
Gentlemen
Invincible
Fallout
Tokyo Vice
A 3 test problémaDe most mondom, hogy a The acolyte szemét lesz.
Mármint a fentiekhez viszonyítva.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
Shogun végéről nekem nagyon hiányzott Toranaga ikonikus mondata, hogy a főszereplőknek mi volt a karmája, bár azt nem tudnám megmondani, hogy az előző széria végén hangzott el, vagy a könyv zárult azzal.
-
-
S e t h
nagyúr
Rikán van ilyen, de most általam napokkal ezelőtt befejezett sorozat tér vissza időnként a gondolataimba, hiányoznak a szereplők, a sztori. Pedig itt nincs folytatás, nem is szabadna folytatni annyira jól lezárták. Adtak két évadot, epizódról epizódra fordulatokkal és egyszer csak vége, de te még néznéd.
Nem gondoltam volna, hogy az Invincible után ismét egy erős sorozattal találkozom, mondhatni megszoktam már a középszerűt, egyre nehezebb tartalmas, még általam nem nagyon ismert sztorival, környezettel találkoznom, hiába, ez sorozat addict betegség.Szóval jött ez a Tokyo Vice tsunamiként ránk boruló japánosságával, de annyira, hogy a Shogunt is háttérbe szorította nálam, de ebben szerepe lehet annak is, hogy nálam a korábbi Shogun nagyobbat ütött és a mostaniban nehezen bocsátom meg az andzsint alakító színészt.
Történetünkben egy kalandvágyó amerikai fiatalember Japánba szakad, megtanulja a nyelvet és képességeinek köszönhetően első külföldiként állást kap egy neves újság bűnügyi rovatánál, de csak éppen arra nem volt felkészülve mi vár rá. Egyrészt a japán kultúrát is erősen szoknia kell, de a yakuza által uralt városrészekben tapasztaltakhoz külön gyomor kell, főleg akkor amikor szembesül azzal, hogy a szervezett bűnözés gyakorlatilag korrumpálta az egész társadalmat.
Itt nem úgy működnek a dolgok, mint otthon, itt van egy kényes egyensúly a szervezett bűnözés és a rendőrség között, aztán ha ebbe páros lábbal száll bele egy fejlettebb igazságérzettel rendelkező újságíró, ott vki sírni fog, sokat és véreset.
Sokáig gondolkodtam milyen negatívumokat írhatnék a sorozatról, de az az igazság, hogy nálam annyira betalált, mind a szereplők, mind a sztorit illetően, magamnak hazudnék, ha mindenáron akarnék vmi rosszat írni.( bár a japánba szakadt külföldiek előzménysztoriját jobban kibonthatták volna, itt volt némi hiányérzetem)
Az újságírót játszó Ansel Elgort, a kérlelhetetlen nyomozót megformáló Ken Watanabe és az érző szívő yakuza Sho Kasamatsu játéka ami miatt elsősorban hiányzik a sorozat, ami nálam idén az eddigi legkellemesebb meglepetés.
-
S e t h
nagyúr
válasz Major Lion #76266 üzenetére
Szerk: jut eszembe a Kemény zsaruk is.......
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
Nálam nagy kedvenc lett a sorozat, most kezdtem a második évadot és fogalmam sincs miért nem került korábban a radaromra.
És én is a 3 testtel folytatom majd, abból egy részt néhány hete letudtam és rohadt gyorsan le kéne nyomni a japánokat, mert nagyon felcsigázott a 3 test.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
válasz Bad Pritt #76180 üzenetére
Azon morfonfíroztam egyik nap miként lehetne ezt úgy adaptálni nagyvászonra, hogy az akcióhoz szokott közönség ne tartsa unalmasnak.
Ez tipikusan nem az az alkotás ahol a harc van fókuszban, bár még a deadpool nyers humorához hasonló és túlzásokba eső sérülésmechanikát bemutató részeket is élvezem, de a karakterek megformálása parádés.
Én ugyan nézem(jöhetnek a kövek) a Superman és Loist, de egy hős mindennapjait ennyire mélyen bemutató sorozatra nem is nagyon emlékszem.
Ki gondolt eddig arra mivel jár egy hős élete?
Hogy gyakorlatilag nincs magánélete, munkája, mert a nap minden egyes percében készen kell állnia. Nem tervezhetsz munkát, magánéletet, minden összeomlik körülötted, főleg mivel célponttá is válsz és egy család által még "gyengévé" is.Nincs egyértelmű rossz vagy jó, változik a személyiség a hihetetlen nyomás alatt és ezt komáltam Thanosban is.
Mi vitákat szült szerte a neten a megítélése és most tessék, itt van az utód, cseszettül várom a folytatást.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
Robert Kirkman amúgy bekaphatja.
Van pofája arra hivatkozni, hogy a forgatás miatt szakít szét sorozatot, de érdekes módon ez máshol nem okoz problémát, nála ez meg már védjegy.Ezért is maradtam le márciusban az Invincible második évadának második etapjáról, talán itt sem olvastam róla, alkalmazást meg nem használok.
De kb. megértem azokat, akik egyben néznek sorozatokat, mert türelmetlenek. Én egyben ledaráltam a négy epizódot és mocskos nagy hiányérzetem van, tudnám nézni orrvérzésig.
Ha szuperhősök, akkor nálam a marvel eddigi sorozatos produktumai messze elbújhatnak a sunyiba az Invincible mögött, akkor is ha ez nem élőszereplős, de a Bosszúállók Thanos éra óta nem éreztem ennyire, hogy tétje van a dolgoknak.
-
S e t h
nagyúr
válasz paatrick #75682 üzenetére
Ha szereted a sci-fit, akkor én adnék neki egy esélyt, legalább egy epizód erejéig, ott eldől mész-e tovább.
Egyébként én két részt toltam le egyben és utána láttam meg a pontozást, nem is igazán értettem, nálunk itthon kedvenc lett és kifejezetten fájdalmas kivárni a következő heti epizódig.
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
válasz Grave_444 #75679 üzenetére
Nálam felváltva megy a Shogun a Constellationnal és utóbbi jobban bejön a rejtélyek miatt illetőleg azért, mert nekem megvolt anno a korábbi Shogun és a mostani számomra amolyan recast csak.
Ami viszont teljesen levett a lábamról az a Tokyo vice, ami teljesen véletlenül jött velem szemben és eléggé na még egy részt feelinget kölcsönző.
A The ones who live-vel kapcsolatban meg olyan érzésem van, hogy amennyiben lenne vmi a halálunk után, ahol, vagy vmi előtt el kell számolnunk az addigi tetteinkkel, akkor én egészen bizonyos vagyok, hogy ráfaragok azért, mert ezt a szemetet nézem.
-
S e t h
nagyúr
Nem mertem csekkolni, de ezek szerint ő itt van még, ez jó hír, köszi.
Én Jabut nem tudtam először hová tenni a testalkata miatt, de maga a karakter jó lett,
már előre sajnálom, akármekkora xarkeverő. This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
válasz gordonfreemN #75372 üzenetére
-
S e t h
nagyúr
válasz mobilizmo #75367 üzenetére
Attól, hogy felnőttem még nem válik egy élmény automatikusan xarrá, főleg ha anno katartikus élményt nyújtott generációk számára.
Gondolom sok-sok szorgos sw fan kezecskéjének munkája is ott lehet a szavazatok mögött, de ha ez kizárólagos lenne, akkor a többi sw epizód is ott sertepertélne vhol a topk x környékén, szóval nem tartom jónak az összevetésedet.
Ami sírást én itt láttam a detektívek negyedik évadjával összefüggésben, az alapján miért tartanám szokatlannak az imdb-s pontozását? Ezen számomra nem változtat sokat ha a rohadt paradicsom más, mert szerintem egyébként is gyenge sorozat, szóval nem veszünk össze, hogy most kinek van igaza, a paradicsomnak, vagy az imdb-nek, de a birodalom visszavág megítélése azért komplexebb, simán megérne egy diplomamunkát is.
-
S e t h
nagyúr
Shogun
Ambivalens érzés nézni az egyik kedvenc sorozatom új változatát, mert nincs olyan momentum amit ne hozzá hasonlítanák. Hogy milyen mély nyomot hagyott bennem azt meglepve konstatáltam akkor amikor szó szerint idéztem egyes jelenetek szövegét, viszont azon is meglepődtem, ha valamelyik megváltoztatva jött velem szemben.
Sajnos nálam elvesz az élvezhetőségből, hogy karaktereket vetek össze a korábbi sorozattal, de azt nem tudom elvitatni, hogy a bakufuhoz vezető korszakot ilyen hűen ábrázolva még nem láttam.
Constellation
Manapság nem kívánhat annál többet az ember, ha az arcunkba tolt sorozat tsunami közben egy olyan fejeli le, amitől kótyagosan néz körül, hogy mi a jó isten volt ez.
Mert még az első rész után csak-csak azt éreztem, hogy ne már, most tényleg? Aztán a következőnél jött a wtf, és a kérdések, találgatások és később ez csak fokozódott.Mit látok? Mi történik? Ezt a drogot még tényleg képes nyújtani az audiovizuális élmény? Akkor én csak annyit mondhatok, köszönöm, csak jönne már a többi epizód.
-
-
S e t h
nagyúr
Régóta kerülgettem a The tourist c. sorozatot, igazság szerint mindig volt más amit lehetett nézni, plusz mint utóbb eszembe jutott, egy újságíró kritikája hozta meg anno a kedvemet hozzá, akiről utólag kiderült, hogy vagy ipari méretű troll, vagy teljesen máshogy van bekövetve, mint én.
Aztán az első évad után azt mondom, hogy egy brutális erejű Fargo ötödök évad nézve sem okozott csalódást és nem véletlen az összevetés.
Az érdekesnek tűnő sztori mellé ugyan nem tudtak olyan karaktereket a vászonra varázsolni, mint a Fargo, de az epizódok végi felütések után mindig jött a késztetés, mint a sebnek vakarása, na még, még egy kicsit.
Nálam az ausztrál filmeknek, sorozatoknak mindig van egy varázsa, ami időnként el is takarja a lényeget, de nem tudok nem olyan csillogó szemekkel rájuk nézni, mint David Attenborough vmi élhetetlen helyen lévő faunára.
Mert itt csak homok van, kavics és kenguruk, valamint olyan emberek akik vmilyen oknál fogva itt ragadtak és a homok csiszolta őket kérgesre. Na ide esik be főszereplőnk, akinek elveszett a múltja és próbál rájönni kicsoda, de nem ez az egyetlen baja, mert mindeközben a gyér populációból viszont vannak akik ismerik őt, de ennek senki sem örül és lehet ő sem fog, ha rájön kicsoda ő valójában.Az egyik antagonista istentől elrugaszkodott természetéről még Anton Chigurh is eszembe jutott, de egyébként nincsenek benne erős alakítások, kivéve az egyik, sorozat elején kifejezetten idegesítő karakteré, aki később mindenkit lemos a képernyőről.
Hiába viszont a sorozat erejét adó hatalmas kérdőjel, ha az epizódok 60 percesek és érdekesebb karakterek hiányában sűrűn találkozunk önismétlésekkel, ennek elég lett volna a 40 perces sáv is.
Ezzel együtt is kerek egész volt nekem az évad, még úgy is, hogy a legnagyobb kérdésre nem kaptunk választ, talán az utolsó képkockák alapján ez nem is nagyon hiányzott már, így viszont kicsit félve tekintek a második évad elé.
szerk: lemaradt a trailer
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
válasz mephi666 #74630 üzenetére
Volt az a jelenet, nem tudom, kikötőben, konténerek között?
Először kihasználja a rejtőzködés, meglepetés előnyét, majd kiabálni kezd, hogy felfedje magát, a végén meg kijön a 3 méteres testével a helikopter elé, hogy kiváló célpontot nyújtson.Én csak néztem, hogy mi ez a bohózat.
-
S e t h
nagyúr
válasz CharlieDrop #74599 üzenetére
Az első évadon szórakoztam.
A másodikra meg nem értem mi történt, mert az első nem volt ennyire agyzsibbasztó nihil.
Mondjuk úgy, hogy megjelent Hulk, aki ott volt agyban is amikor nyomozni kellett, aztán a második évadra csak az örjöngés maradt, ahogyan szétüt mindent miközben a szemtanúk folyamatosan azt mormogják, "úristen, very big".[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
válasz basaharc502 #74586 üzenetére
X éve leszereltek, de ez az erőltetett copy that folyamatosan, plusz nincs jelenet, hogy ne erőltetnék Reacher testméreteinek taglalását.
Robert Patrickre meg annyira zs kategóriás gonosz szerepet aggattak, hogy ezt simán lehozta volna Eric Roberts is.
-
S e t h
nagyúr
válasz basaharc502 #74562 üzenetére
Az első évadot a két főszereplővel próbálták eladni másodvonalba űzve a tartalmat, én ott el is engedtem, mert átverve éreztem magam a sorozat övező hype cunami miatt.
-
S e t h
nagyúr
válasz Bad Pritt #74521 üzenetére
Próbálják meglovagolni a hullámot, amikor a herceg fehér
lovonyachton elhajózik a naplementébe és te összeszorítod a fogaidat, de ugye nem? Az nem lehet......BAMMM!!!! Nesztek itt a folytatás, erre vágytatok, ja nem, nem is, ez egy előzmény, de akkor is nesztek!
Én azért az első után behúzom, mert annyira rühellem a COD-ot, hogy inkább megnézem, mintsem játszak vele és hátha ellesek egy-két trükköt paintballra.
-
S e t h
nagyúr
válasz lezso6 #74498 üzenetére
Szekunder szégyen? Egy külföldi színész miatt?
Másrészt ha kárt okozó trend is, hol érint engem akármelyik kacaacsőrű idióta akár az utcán, akár a képernyőn?Ha majd vmelyik családtagom csattog be a házba lefittyedő szájjal, akkor elgondolkodom én mit csesztem el, de egy színésznő miatt ventillálni...
Nem kapkodok a szívemhez a sokadik színész után, hogy hű, hát ezt hogy képzelte. Van elég probléma ami figyelmet érdemel, azt is megértem, hogy egy filmes topikban tud ez fókusz lenni, de meglepődni a sokadik eset után?
Engen jobban érdekel az a pszichés háttere helyett, hogy ez vajon miképpen épül be a sorozatba?
A sorozat készítőinek első wtf momentuma amikor meglátták és mit tudnak vele kezdeni, vagy csak simán hagyjuk rá a nézőkre, gondoljanak amire akarnak?[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
Nap mint nap jön veletek szemben egy üzletben, szórakozóhelyen, közlekedés közben, vagy akár itt a fórumon olyan személy, aki számotokra olyan elképesztő dolgokat művel, amelyeket csak mozgóképen láthattok és akad rá orvosi definíció is.
Egy "szépészeti" beavatkozáson vagyunk kiakadva, hogy mi lehetett a motiváció?
Ő csak magának ártott ezzel....This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 2021 M1 Pro Chip ! 3 Hó Jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest