Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- DIGI kábel TV
- Proxmox VE
- Bittorrent topik
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frod
addikt
Boys: Diabolical néven van egy rajzfilm antológia, egyelőre egy évad.
Az univerzum közös, de minden sztori eltérő kinézetű/hangulatú, stb.Do you see the white shadow?
-
pècsimunkás
addikt
Nemrég vègignèztem èn is.
Nem volt rossz, de mègegyszer nem fogom megnézni.Reacher jobb volt. Legalábbis nekem jobban tetszett.
Este le is mondtam a Prime- ot.
Alig van 1-2 film ami tetszik - tetszett.
Este akartam nèzni valamit, aztán reklámmal indult.
Vagy 3 euró havonta, a 9 mellé, ès reklámmentes lesz a Prime.
Igazából a 9 eurót sem èr az egèsz, nemhogy 12- t.
Szóval lemondtam ezt a csodát.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
bobalazs
nagyúr
Dehogy is. Ez egy régi kép amin fáradt és ki volt sminkelve és elégedett volt ahogy megcsinálták a sminkjét anno.
Erre jött a hatásvadász nyomi aki kitalálta hogy nézzétek hogy lefogyott igy néz ki, meg milyen már.. Jól belelépett a sok nép a szarba, a szinésznőnek meg elege is lett a rajongóiból is. -
senior tag
Nekem a Severance túl pörgős lett, az irodai részeket még néztem volna. Baromira vicces volt, meg persze nem is, de túl hamar kibontották a személyiségeiket, pedig lubickoltak az ötletekben, a Turturro gondolkodása imádnivaló volt, meg a
, szerintem több ötlet is lehetett a csapatban amit kibonthattak volna, nagyon tudják milyen az igazi multinacionális vállalat életérzés. Lehetne egy spinoff, hogy csak a cégben 20 évvállalati partyk Meg hát ez az ajándékba kapott sztiptíztánc a kosfejű táncosnőkkel, ösztönösen tudják a készítők milyen a jó cég. [ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
Pro Koryak
addikt
For all mankind pont pörgős, szinte mindig történik valami.
Petula Clark - The World SongSeverance valóban lassú + néha unalmas + idegesítő, a jobbra nyíl gyakori nyomogatásával tudtam csak megnézni.
#74598 HUTCHDB
a sok populáris sorozatnál néha csak pislogok, ezen mi annyira jó
Aztán pár rész után nézek inkább valami ándörgránd koreait, spanyolt, franciát, skandinávot....[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
Soha nem nézek trailert, sem filmnél, sem sorozatnál. A létező összes poént elspoilerezik általában..
A másik dolog, hogy ezt a sorozatot nem lehet 2 percben, sem pedig 10 percben elmagyarázni.
Ehhez le kell ülni, kikapcsolni az agyad és csak sodródni az árral.
Feleségem is kivolt az első 1-2-3 résznél, én is párszor majdnem feladtam, még írtam is ide, hogy mi a franc van, de nem adtam fel végül, és milyen jól tettem. A végén a sorozatnak, mintha egy darabot szakítottak volna ki belőlem. Hatalmas űrt hagyott. Mind az a munka, tehetség, gondolkodás, agyrém ami ebben van, az egyszerűen leírhatatlan. Persze nem szokványos sorozat, de egy Mr Robot után és The Preacher előtt letette nálam azt, hogy asztaku... ez egy igazán beteg sorozat volt.
Mintha az ember megenne egy csomó lsd-t meg gombát és közben nitróhigítót inna rá. Az időfalók nevetése a mai napig eszembejut, David és Farouk harcán pedig a mai napig sírni tudok [link] De hát na, nem mindenkinek való ez, ahogy én sem tudok megnézni egy Való világ részt sem. Nincs is ezzel baj.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
addikt
Nem ezzel volt a baj, Tak a 2. könyvben valóban fekete burkot kap. A baj a 2. és 3. könyv full kretén logikátlan összemosása volt, és hogy a fő sztorivonalon az egész kárára módosítottak, a vad jeleneteket szándékosan kihagyták (
) ehhez adjuk hozzá, hogy az 1. évadhoz készített saját zenéket és mixeket amiket pofátlanul újra felhasználtak, új és egyedi helyett és a középszar Mackie-t. De a kitalált női android,tinédzser gyerek burokjában rejtőzködő kurvázó drogos fegyvernepper - csak egy példa az már tényleg az alja volt.aki könnyezik
Olvastam is + 1. évadot minden hibája ellenére 4X láttamhttps://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
Azzal nem lett volna semmi baj, hogy fekete. A gond az volt, hogy Anthony Mackie egy nagyon-nagyon rossz színész. Vagy legalábbis ott nagyon béna volt. Meg minősíthetetlenül gagyi volt az egész, mintha valami gagyi mockbustere lett volna az eredetinek.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
-
NeoPampalini
senior tag
Mi most nézzük, teljesen jó.
Az, hogy lazán kezelnek dolgokat a sorozatban (pl. 99%-ban mindenki beszél angolul ((vagy mindenki angolul beszél, nézőpont kérdése; ezt legalább a Farscape-ben megoldották)), nem fosunk attól, hogy valami idegen vírust hurcolunk be ((egy-két epizódot leszámítva)) ), satöbbi, elnézhető.
Anderson (O'Neill) ábrázata meg évadról évadra változik ilyen "mi a fenének csinálom én ezt az egészet?" kifejezésbe, és még csak a felénél járunk a 10 évadnak.
Egyébként szórakoztató, hogy egy csomó mellékszereplőt ismerhetünk későbbi (akár nagyobb hírnevű) sci-fi sorozatokból, pl. Battlestar Galactica, Farscape, az első 1-2 évad stábjának meg kb. a fele egyenesen Anderson korábbi MacGyver sorozatából lett átemelve. Don S. Davis (Hammond tábornok) ott pl. kaszkadőr/body double volt.
-
oriic
HÁZIGAZDA
A film az alap classic sci-fi számomra a sorozattal együtt, még akkor is ha az utolsó évadok közelébe sem érnek az elejének. Meg azért ne felejtsük el, hogy egy 10 szezonos cuccról van szó, manapság egy ilyen elképzelhetetlen sajnos. Mai szemmel nézve egyes helyeken már kicsit gagyi, felnőtt fejjel a sok kanadai egyen helyszín és azonos idegen világok zavaróak lehetnek már valakinek, de ettől függetlenül én imádtam és szeretem a mai napig. (van hogy egyes random epizódokba belenézegetek manapság is)
Live-Die-Respawn
-
ggeleven
őstag
Nyilván fura ma szemmel egy 20+ éves sci-fi sorozat, de nagyon szerethető volt anno. Nem váltotta meg a világot, de az akkori felhozatalban nagyszerű volt (sci-fi és fantasy rajongóként).
Van olyan social média fiókom, ahol a Csillagkapuba golflabda ütése a profilképem. Aki látta érti.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
senior tag
-
senior tag
Szívesen. Nem túl acélos a sorozat sem, a pontozás kb. passzol. Csak azért dobtam be, mert szóba került a Deadwood, akkor már simán belefér, egyébként olyan köztes, hogy ajánlani csak a Godless-t tudnám, de ha nincs mit nézni a témában. pl. a Hell On Wheels-sztem ezen a skálán 6,2.
-
senior tag
Western ügyben egész jó minisorozat a Damnation. Bár kicsit később, a prohibíció alatt játszódik, csak a műfaja western, emlékeim szerint egész jó volt, igényes külcsínnyel is. Egyedülálló hogy mintha baloldali lenne, ennek is tudtam be hogy nem folytatódott. Amerikában irritáló is lehet az ilyen mondanivaló, meg a woke-nak is keresztbetenne, őrült egy ötlet lehetett végülis belekezdeni, biztos valaki nem figyelt.
-
HUTCHDB
nagyúr
"Ez a Candy csak 7.2 IMDB-n... "
Nem rossz, nem rossz a sorozat, de kb. reális...Viszont a Tulsa King..egyre jobban közelít a 10/9-hez nálam. Baromira bírom. Sly pedig olyat nőtt a szemben, hogy csak na.
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
-
nubreed
veterán
Szerintem ez Taylor Sheridan alkotói szabadsága, aki sorozat írója és egyik producere. Neki van saját ranch -a és amúgy a soriban szereplő lovak többsége az övéi, ezt egy róla készült interjúban mesélte el nem rég. Imádja a lovakat és a farmer életet és ilyen bemutatókon is szokott indulni és beleszőtte a történetbe, hogy bemutassa ezeket is valahogy.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
.LnB
titán
A The English, ep1-től ep6-ig fent van. Ebből ep4-ig, szinkronosan is.
De azt látom, hogy HBO Max-on is nézhető.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Bad Pritt
félisten
Nekem van tippem, miért csinálták ezt így: a Sárkányok háza sokkal több párbeszédet generál sajátosságaiból adódóan (csöcsök, sárkányok, ármányok, fordulatok, gore és vér), míg ez a sorozat unalmasabbnak tűnhet mellette Tolkien tradicionális alapanyagából fakadóan, ahol a jók nagyon jók, a rosszak nagyon rosszak és a végén a jók győznek, úgyhogy kellenek meglepő dolgok bele, ha már a fent említettek idegenek lennének ebből a sztoriból, úgyhogy lettek fekete törpök, tündék, lesznek gondolom melegek (ami amúgy Tolkientől sem állt annyira távol, még ha nem is írta bele a sztorijaiba explicit módon, de nem véletlen vicc tárgya Frodó és Samu az elmúlt 20 évben a látens meleg kapcsolatuk miatt) és persze ez a bizonyos karakter, hogy legyen úgymond érdekesség a sorozatban az internet számára.
Más oka nem nagyon lehet egy ilyen kreatív változtatásnak, mert megvan minden joguk a Gyűrűk urához kapcsolódóan, szóval nem kellett semmilyen licensz hiányt áthidalniuk ezzel a megoldással.[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Valty
aktív tag
Ő egy maia (ugyanúgy mint Szauron vagy pl. a balrogok) és a lore-ban a valák küldték a másik néggyel együtt Középföldére, hogy segítsék a népet Szauron ellen. Ezt a bepottyanós jelenetet én se nagyon értem, gondolom így próbálták őt behozn a sorozatba, viszont így rossz módon, rossz korban, rossz helyre és a rossz emberek közé pottyant. Persze ez egyelőre spekuláció, lehet a végén nem is ő lesz az Ha érdekel a lore, a Nerd of the Rings-es srác egész jól elemzi két részt:
Rings of Power Episode 1 BREAKDOWN | Lord of the Rings on Prime Explained
Rings of Power Episode 2 BREAKDOWN | Lord of the Rings on Prime Explained -
Valty
aktív tag
Uh, bocsi, nekem ez eszembe se jutott, moderáltatom
Az ő története a lore-ban teljesen más,
hajón érkeznek Valinorból a harmadkorban és összesen öten vannak - 2 kék, 1 fehér, 1 szürke és 1 barna, tehát a bepottyanós jelenet kitalált, viszont a viselkedéséből feltételezhető, hogy kiről is van szó Jah, látom közben már leírták felettem
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Hát én se, elvileg hajón érkezett Valinorból a Harmadkorban, úgyhogy először nem is rá tippeltem volna. Csak aztán volt az a jelenet, mikor Nori odament hozzá és akkor a csávó megnőtt, Nori meg összement, körülöttük minden sötétségbe borult meg a fák is bedőltek, ez így teljesen ugyanaz volt, mint mikor Gandalf Bilbót csicskította be Zsáklakban, hogy nem akarja ellopni a gyűrűt, még a kameraszögek is teljesen megegyeztek. A másik árulkodó jelenetsor a szentjánosbogaras volt, ugyanúgy fogta a tenyerében őket, mint Gandalf Vasudvard tornyának a tetején a kis üzenetküldő molybarátját. Aztán biztos voltak még jelek, de nekem ez a kettő elég volt, hogy elkönyveljem Gandalfnak, ha nem ő lesz, azt elég nagy átverésnek fogom megélni. [ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
nitro16
senior tag
Egyszerűen rengeteg jó/kiemelkedő sorozat van és már nem úgy vagyok mint régen, hogy várok-várok, hogy jobb legyen hátha és elmegy akár 1-2 évad a semmire.
Elment 2 rész és alig pár helyszín/szoba volt, a story se volt nagy durranás eddig, a színészek is számomra annyira unszimpatikusak.. hát mindegy ez van, nézek mást. Szerencsére nem vagyunk egyformák.
-
basaharc502
aktív tag
A Black bird az idei egyik legjobb sori, ami láttam. Sajna a 6 részt gyorsan le lehet darálni..ez az egy hibája van.
Dexter:
Azt gondolná az ember, hogy azért élesztenek újra egy régi sorozatot, mert van kraft, potenciál, történet stb. néhány újabb csavaros, izgalmas, fordulatos részhez/évadhoz. Sajna ez a dexternél sem volt így, ahogy pl. az x-aktáknál vagy a prison break-nél sem, csak, hogy pár régebbi sikeres sorozat újrapróbálkozásait említsem. A gond annyi, hogy el is varták a végét a történetek mostmár teljesen, így dexit többet nem látjuk a képernyőn
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest