Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ha javasolhatok valamit: Secret invasiont ne heti adagban nézzétek.
Bár megtehetném èn is de nem tudom kivárni. Így meg olyan félbehagyott mivel mindig a részek végén történik valami fontos…⭐ Stella
-
Janaboy
Topikgazda
Titans s04
Nem siettem el, hogy megnezzem.
Megjelent szinkronosan egyben, kicsit hezitaltam, a 3. évad se hagyott sok nyomot bennem, de végül megneztem.
Eleje tök jó volt, ú mondom még érdekes is a sztori, aztán a közepe vége elmegy egy nagy katyvaszba, mindenki külön, mennek a víziók meg hallucinációk.
Az utolsó részben is azok a nevetséges harcok, meg a szokásos idióta érthetetlen lépések.
Nem csoda, hogy a végén inkabbfeloszlottak Connor
viselkedése se volt egyértelmű, most akkor úgy tett mintha Lutherre vált volna vagy mi? Összesegeben jól indult, szar lett a vége és jobb is hogy ezzel vége a sorozatnak.
Jah és még annyi, hogy a fekete srácból
lett. Egy vicc..persze 2 hét alatt kiváló harcművész és Robin Janaboy
-
paatrick
őstag
Fear the walking dead ahhoz képest hogy volt promózva baromi nagy csalódás lett nekem. Anno arról volt szó hogy ez majd a kitörés körülményeit mutatja be aztán már az első évadban pár rész után ugyanott tartottunk mint a sima walking deadben évekkel később.
A család is baromi unszimpatikus már az elejétől kezdve, tipikusan idióta walking dead karakterek. Valahol a 2. évadban mondtam azt magamnak hogy "én ezt a szenvedést nem vagyok hajlandó tovább nézni"Csodálkozva nézem most viszont hogy még mindig fut annak ellenére hogy imdb-n már a 6-ot se éri a részek értékelése.
Azt viszont sajnálom hogy az Alycia Debnam-Carey teljesen beragadt a sorozatba. A The 100-ban egy fasza kis leszbikust játszott, részben azért is vártam hogy milyen lesz a FTWD-ben. De azóta nincs is más amiben szerepel
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
senior tag
Az utolsó nekem is tetszett. Akkor lehet félreértettem, hogy merre megy a vonat. Akkor nincs mese, nézni fogom.
Ha már azokat az évadokat kibírtam, nekem anno a Kőleves című epizód volt a kivonata a néhány hóttunalmas évadnak. Arról szólt a rész, hogy levest főzött és hozzávalókat keresett, de sehol sem talált alapanyagokat. Se a polcon, se a szekrényben...seholKérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
Jaded
őstag
válasz Tasunkó #71488 üzenetére
Pedig pont az utolsó két évad volt jó, kár hogy addig végig kellett szenvedni az egészet Negan és a Milf meg
soha nem voltak együtt, most sem.
Egyébként sok különbség nincs,nagyjából ugyanazt tudja, mint a TWD, csak kevesebb szereplővel és fák helyett épületek között játszódik. [ Szerkesztve ]
Renault Megane IV Limited
-
Gardaai
senior tag
válasz paatrick #71485 üzenetére
Más a gondolkodásmódunk.
Én sokkal lázítóbbnak gondolom, hogy ha semmit se mutatnak, csak azt mondják 144 éve ez történt, nem ismerjük a miértjét, kik csinálták stb. itt kell maradni, ha kimész meghalsz. Ez a birkáknak elég, de ahogy ők fogalmaznak "kíváncsi" embereknek ez korántsem. Viszont ha levetítenék, hogy tessék akik kimentek lázadók azért mentek mi mert azt hitték ezt látják, majd megmutatnának egy valós képet, akkor biztos nem menne ki senki. Oda jutunk megint, hogy akkor az egyetlen indok, hogy legyen aki kimegy, az hogy takarítsanak, ezért úgymond elhallgatják a teljes igazságot, mert van tervrajz, meg gondolom a rengeteg fájl között vannak névsorok, magyarázatok a történtekre és még sok kismillió dolog. Az meg hogy munkák között nem lehet váltani, ez több okból is meg lett cáfolva. Kezdve a csajjal, aki orvos apával simán dönthetett úgy, hogy gépész lesz. Majd az előző serif ajánlásával ő lett a serif. A kameratrükkös dolog lehet így van, hogy ő kapcsolta le, viszont ha lekapcsolta akkor vagy azért csinálta, mert senki nem jutott ilyen messze és érdekli mit láthat (na de akkor csak vissza kell engedni, hogy beszámoljon mit látott ), vagy azért kapcsolta le, hogy rájöjjön ez valóban egy kihalt vidék és jelezzen a többieknek, hogy ne gyertek? Azt sem hiszem el, hogy a 144 év alatt 3 ember lázadt fel és hagyta el a Silo-t (holttestek, abból 2 pont 144 év után). Azt sem tartom kizártnak, hogy a HDD-n vezettek egy névsort akik úgymond elindultak a nagyvilágban utánajárni a dolognak. Ez az egész szkafander is bűzlik nekem, hogy direkt ennyire gyenge, hogy meghaljanak az emberek? Már tudjuk, hogy annak a szigetelőszalagnak elég komoly szerepe van a túlélésben, viszont annyira mégsem fontos, hogy a kikerülő ember legalább annyira túlélje, mint mondjuk a végén a csaj és betudjon számolni, hogy mi is van kint? Értem, hogy nyersanyaghiány meg minden, de évek alatt meg sem mozdították az ujjukat, hogy az ellopott szalagot visszaszerezzék? (Nem nehéz kitalálni hol kellene keresni). ↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
paatrick
őstag
válasz radi8tor #71491 üzenetére
Azt hiszem már az első 2 részben megvan a válasz a
színes szagos madárcsiripelős vetített környezetre. A sheriff felesége magyarázza hogy aki kimegy és látja hogy ez a valóság az le fogja törölni a kamerát hogy a többiek is lássák. Csak ő azt hitte hogy tényleg az a valóság, pedig csak ezzel veszik rá a népet a törlésre. Igaza volt csak nem úgy ahogy ő gondolta 6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
radi8tor
MODERÁTOR
Hát akkor jól félre értelmeztem. De valljuk be nem túl egyértelmű a szitu
⭐ Stella
-
paatrick
őstag
válasz radi8tor #71486 üzenetére
Gyorsan visszanéztem és kikockáztam:
A sheriff meg az asszonya hullája látszik amikor elindul. Illetve az most állt össze hogy nem kiért a vetített valóság hatóköréből hanem inkább az IT főnök kapcsolta le a vetítést neki a szerverszobából ahova elfutott. Bár meg kell mondjam így kikockázva elég igénytelen a CGI pár helyen, de ezt inkább annak tudom be hogy ennyire volt pénz, nem pedig hogy ez a másik kietlen táj is csak egy vetített valami. Már csak azért se mert a csaj plexijének tükröződésén is ez látszik, azt meg ugye nem lehetne odavetíteni. [ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
senior tag
válasz bobalazs #71482 üzenetére
addig jó volt a sorozat. Lehet azért lépett ki, mert látta, hogy itt már a fű sem fog megnőni. Ettől függetlenül a kettejük szerelmi viszonyát, épp elég hosszú nyúlnyálon lógatták a képembe az eredeti sorozatban is. Negan meg a Milf, abból azért lehet valami,Rick amíg benne volt Negan figurája még nem égett ki a filterig, van némi esély egy-két nagy slukkra, pláne a közben lezajlott Last OF Us Csapás, minden hasonló tematikájú sorozatot egy ponttal felértékelt.bár az alapfelállás hogy összejöttek, jobbára vállalhatatlan. [ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
paatrick
őstag
válasz Gardaai #71477 üzenetére
Akkor még egyszer:
Eddig a Silóban 10 112 emberhitte azt hogyha kimész meghalsz. Volt 4 felvilágosult aki azt hitte ha kimegy ott a jóvilág, ebből egy öngyilkos lett, 2 kiment és meghalt. Maradt a főszereplőnk, aki szintén meghalt volna ha nincs a másik tömítés. De így is csak addig marad életben kinn amíg nem kell levennie a ruhát. Tehát be kell mennie valahova különben meghal. Másrész az eddigiek alapján a Silóban
teljes munkamegosztás van, és úgy tűnik hogy nem lehet a munkák között ugrálgatni. Ha gépész lettél akkor örökre az leszel. Ha orvos akkor az. Nincs utánpótlás, mint a fsz. apja is mondja "ma sorban kell levezetnem a szüléseket szóval ne tartsanak fel". Mi lenne ha az összes szülész látná a videót és azt mondaná a fele hogy "hülyék vagytok ti idebenn én kimegyek". Siló RIP. Vagy lent a turbina karbantartók ugyanez, kiesik 4-5 fő aki szaktudásban nem pótolható, Siló RIP. Nyilván ezt akarja elkerülni a felsővezetés, hogy még a csírája se legyen meg annak hogy lázadjanak/ne végezzék el a munkát. Mint az IT főnök is többször elmondja, az ő feladata hogy életben tartsa a Silót. [ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
The Walking Dead spin-off involving Rick and Michonne Grimes has revealed its title along with a logo.
Nem hiányzik, de ilyen is lesz.
Rick és Michonne a Walking Deadből külön sorozat lesz, a szerelmi szálat boncolgatva.[ Szerkesztve ]
-
basaharc502
aktív tag
Én már kevésbé vagyok megengedő az ilyen jellegű sorozatokkal...nem azt mondom, heti egy rész belefér, de olyan messze van a jó, érdekfeszítő, várós és izgalmas jelzőktől a From, hogy azt leírni is nehéz. Sok sorozatot engedtem már el hasonlók miatt, sőt azon se csodálkoznék, ha ezt is totál elfelejteném, amire lesz valami a 3. évadból.
Számomra már ott kiverte a 2. évad a biztosítékot, hogy az első évad végi rádiós cliffhangert (ami egyébként tényleg tetszett) mintha el is felejtették volna továbbvinni...valahol a 3.-4. részben esett szó róla 1 mondat erejéig...és azóta se oldották fel az ott feldobott "rejtélyt". Ha elkezdeném összeszedni hány ilyen van ebben a két évadban, kb. reggelig lehetne sorolni a behozott, majd semmilyen formában meg nem válaszolt, fel nem oldott rejtélyeket, kérdéseket: mi ez a város? ki, hogy és miért kerül ide? mi volt a rádiós rész értelme, ha nem valami kísérletben vesznek részt? mik ezek a lények, miért gyilkolásznak és miért csak este?mik ezek a talizmánok, miért védenek?Boyd miért nem szólt egy mukkot sem a világítótornyról? mik voltak azok a bogarak a bőre alatt?miért pont attól halt meg vigyori?ki volt a fószer, aki átadta ezeket a bogarakat?ha tudják, hogy a járatokban vannak a lények, miért nem kezdtek ezzel semmit a 2. évadban? stb. stb. stb. Ezért is írtam azt, hogy ez a sorozat már nem áll másból, mint olyan jelenetekből, amiket egymás mögé dobálnak, amiknek úgy igazából zéró értelme van + 35 perc párbeszéd. Azon se csodálkoznék, ha a 3. évadban 2 ufo is leszállna + a walking dead-ből Negan is megérkezne...kb. ezeknek is annyi értelme lenne , ja és persze erről se beszélne senki [ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz basaharc502 #71479 üzenetére
Első évad valóban elindult valamerre és a másodikba több irányt elindítottak. De ettől még lehet jó. Nekem a Stranger Things 2. évadát idézi. Ott is az első jó volt. Utána jött egy borzasztó, utána viszont javult a helyzet. Én még nem írtam le.
A kommunikáció kapcsán több sorozatban is megvan ugyanez, hogy senki nem meri megosztani a tapasztalatait. Senki nem akar hülyébbnek tűnni. Szerintem ennyi a magyarázat ennek kapcsán.
Mess with the best / Die like the rest
-
basaharc502
aktív tag
From
Én írtam párszor róla...de a 2. évad olyan borzasztóan vontatott és unalmas volt, hogy azt a heti 1x50 percet is végigszenvedtem kb. Itt már kár keresni bármiféle logikusnak tűnő magyarázatot a dolgokra...csak úgy történnek az események ok-okozat nélkül. A néző pedig csak néz, hogy akkor most mi is van, mi is történik éppen a képernyőn. Arról már szót se ejtek, hogy unalmas és az események szempontjából érdemtelen 5-10 perces párbeszédekké silányult a cselekmény, ahol a legidegesítőbb, hogy a szereplők pont a lényeges információkat nem osztják meg egymással. Említhetném a rádióüzenetet, a ház alatti üreget, a vigyori kinyírását, a drón meglétét stb stb. Már vagyok annyira rutinus sorozatnéző, hogy tudom ezek mind azért vannak, mert a készítőknek nem volt fingjuk sem, hogy az első évadban felvázoltakkal mi a pics@t kellene kezdeniük a berendelt 2. évadra, ezért inkább eljátszották azt 10 részen keresztül, hogy mindenki tud valamit, de azt senkinek sem mondja el...ezzel a történet szépen meg is állt egy helyben és csak kb. 8 részen keresztül néztük a vergődésüket az egyes szereplőknek. -
Gardaai
senior tag
válasz paatrick #71464 üzenetére
Nem válaszolom meg, csak spekulálok.
"Így nyilván a vezetőknek az a feladata hogy az ezt tagadó embereket rövid úton eltüntesse/elhallgattassa."
De miért? A tagadó ember foghatja magát és kimehet önszántából. Menjen ki, aztán mutassa a többieknek a hüvelykujjat, hogy minden faxa, gyertek. Ha annyira hisznek benne, akkor (amire utaltam is, hogy miért nincs), legyen egy kézmozdulat, bármi hogy ha ezt mutatja akkor minden király, ha ezt akkor tévedtünk. Ha meg semmit se mutat, akkor még azt is tudhatják, hogy a kivetítő is szimuláció, tehát nem real time látjuk a kimenő embert.
Nem hinném, hogy az a kamera bármekkora jelentőséggel is bírna, ha valóban elmúlna a veszély. Persze jobb mint a semmi, de ha egyszer vége, akkor úgy is eljönnek értük. Plusz lehetne csak a vezérlőközpontból nézni. Nem kéne mindenkinek látni. Az elején kellett volna ezt meglépni, így már nyilván lázadás lenne belőle.
Van még jó pár kérdés a fejemben, de nem akarok senkit fárasztani. Meg amúgy sem megy jól nekem ez az írásban spekulálgatás, mert annyi gondolat kavarok ilyenkor, hogy mire leírok egy mondatot, tök fontos dolgot felejtek ki.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
paatrick
őstag
válasz radi8tor #71471 üzenetére
Nekem is feltűnt hogy az első részekben a polgiasszony még 2 napig sétált lefelé. A végén meg
az IT főnök órák alatt leteleportált a nénike lakásához. Bár nem mondták mennyi idő telt el a zuhanás és felébredés között. 6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz Janaboy #71469 üzenetére
Azaz. Én még gyerekként TV-ben láttam, aztán pár éve eszembe jutott a vége és hát nem volt egyszerű megtalálni. Magyarul dvdripet sem elérő minőségben van csak Elvileg 2 részes filmként fut. Pontosan már én se emlékszem hogy mi volt, de mintha
Európában atomháborúztak volna, és így a sugárzás Ausztráliát éri el utoljára, így mindenki próbált oda menekülni hátha túléli.
Sajnos ezek az Armand Assante TV filmek elég hányattatok sorsúak. Pedig az Odüsszeiát (1997) is imádtam tőle gyerekként.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Janaboy
Topikgazda
-
paatrick
őstag
válasz Janaboy #71466 üzenetére
Az kb a film közepe, 2/3-a, amikor elmennek a tengeralattjáróval
kanadába talán és ott megtalálják a napelemes laptopot ami pár percre minden nap bekapcsol, és az küldi a jelet. A film vége az az hogy mindenki beveszi a ciánkapszulát és meghal. Emlékezetes film, biztos nem fogom elfelejteni soha
Van egy másik hasonló is, ott egy kislányt kell a világvégében hazajuttatni. De az eléggé amatőr próbálkozás. Meg is van: These final hours (2013)
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
Topikgazda
válasz paatrick #71465 üzenetére
Ennek a filmnek nem az a vége,
hogy amikor besütött a napfény aktivált valami jeladó berendezést? Amúgy a Silohoz: nem olvastam el a könyvet, de elolvastam az összefoglalót róluk, sok információ ki fog még derülni később. Nagyon kíváncsi leszek, hogy bizonyos dolgokat, hogy fognak megvalósítani.
Pl arról is van infó, hogy miért nincsenek liftek a Siloban és ez amúgy részben választ ad arra is hogy miért nem tudnak
de amúgy részben azért mertspéci cuccokat kraftolni mint egy kamera, nincs alapanyag. Amúgy ha valakit nagyon érdekel, elvileg kiderül a legvégén a könyvnek (EZ NAGYON SPOILER, SZÓVAL CSAK AZ OLVASSA EL AKIT TÉNYLEG IGAZÁN ÉRDEKEL):
hogy nem mérgező a kinti levegő, bár az nem volt leírva, akkor amit kint látunk az mi és ott mégis miért mérgező, Szóval lehet az a rész is valami zárt terület. Janaboy
-
paatrick
őstag
válasz paatrick #71464 üzenetére
Ja nem mert
látták az irányítóteremben is, de onnan eddig se szivárgott ki semmi. Arra hogy miért ne nézegessenek magazint, vagy mi volt, mi lenne ha, kb ezt a filmet tudom felidézni pszichológiai szempontból: Veszélyes jövő/ On the beach (2000) - nukleáris katasztrófa után életjeleket fognak egy másik földrészről ahol elvileg már nem él senki. Egy tengeralattjáró küldetésre indul hogy felfedezze mi van ott, és hogy lehet túlélni.
Kicsit hosszú film de érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Gardaai #71463 üzenetére
De hát a saját kérdéseidet válaszolod meg
Meg van mutatva az embereknek hogy ez van kinn, ott a kijelző napi 24 órában mutatja hogy megpusztulsz ha kimész.Így nyilván a vezetőknek az a feladata hogy az ezt tagadó embereket rövid úton eltüntesse/elhallgattassa. Ezért van bezárva a nénike, mert ő "tűzőrzőnek" gondolja magát és mindenkit rábeszélne hogy menjünk ki a tengerpartra. És ahogy te is írod ha 3000 ember menne az ajtónak hogy kinyitja, akkor mind a 10 000 meghalna az ajtó kinyitása után. Plusz többször is elmondják hogy minden ember értékes a silóban, tehát nem akarnak megölni embereket, hisz dolgozni kell/életben tartani a silót. A végére ugye kiderült hogy a csaj pasiját se ölték meg, hanem öngyilkos lett, így ha jól emlékszem csak 2 ember lett ténylegesen megölve, a polgiasszony meg a rendőr barátja. De ők meg a puccs áldozatai. Azért kell törölni, mert a jelenlegi tudásunk alapján ez az egyetlen kapcsolatuk a külvilággal, nem láttuk hogy lennének mérőberendezések meg semmi egyéb, tehát ha nem törölnek akkor sosem fogják tudni hogy ki lehet-e már ténylegesen menni vagy nem, és visszatérünk oda hogy meghalunk-e ha kinyitjuk az ajtót. 10 000 ember élete meg mindig fontosabb lesz mint 1 törlőé. Az is lehet hogy a többi silóban meg 5 évente sorsolással döntik el ki megy törölni. A kézjelekkel visszaüzenést nem értem mire gondolsz. Mégis kinek üzenne? Vagy mit? Az egész sorozat arról szólt hogy senki nem tudja a "titkot", ami ugye nem is volt igazt mert a kijelző a valóságot mutatja. Most a silóban 2 db ember van életben aki látta a videót, a technikus meg a csempész. Mivel tudják hogy kik ők így nyilván el lesznek hallgattatva. [ Szerkesztve ]
-
Gardaai
senior tag
válasz paatrick #71461 üzenetére
Ezt értem, de a vezetők
miért küzdenek foggal körömmel a lázadás ellen? Miért nem mondják/mutatják meg kerek perec, hogy figyeljetek ez van kint. Kimész meghalsz. Nyugodtan mehettek, senki se állít meg, ezért is van a szabály, ha azt mondtad ki akarsz menni, kimész, de nincs visszaút. Azért mert töröltetni kell 1-1 lázadóval a kamerát, hogy kilássanak? Miért akarnak kilátni? Így is úgy is manipulálva van, akár szimulációt is csinálhatnának a kimenő emberekből és akkor tuti nem lenne lázadás, ahogy a sisakban lévő felvétel is kamu.
Most nem pont a lényegi kérdésekre írtam, mert ehhez túl sok infó van a fejemben, hogy írásban meglehessen tárgyalni.Amik már csak bennem kérdések:
Miért nem üzennek normálisan egymásnak a kimenő emberek kézjelekkel? Annyi mindent meg lehetne beszélni, ha ezt csinálom ez van, ha azt akkor pedig az. Van rá utaló jel amikor visszanéz a csaj a domb tetejéről, az öreg eléggé megdöbbentő arcot vág.
Miért ennyire tiltottak a relikviák? Mit árt nekik, hogy tudják a múltat? Miért kell burokban élni, visszafejlődve?
Miért zúzta szét a winchestert, anélkül hogy bebizonyosodott volna, hogy 1) valóban az az a hdd 2) látszólag a titkos ajtón meglepődött, ezért az se biztos, hogy tudja mi van rajta.. (több 100e. fájlt, micsoda tudás.. összeesküvéselméletek, múltbéli dolgok, tervrajzok, útmutatók stb...)Miért baj ha látják (utazás magazin), hogy mi van/volt kint? Úgy se megy ki, hát hülye lenne amikor meghal, de ha szeretne továbbra is kimehet.
Persze az emberek mint a birkák (nem kell messze menni), benne van az is, hogy ahelyett, hogy 1-1 ember kimenne, kirontanak 3000-en az ajtón aztán akkor mindenkinek reszeltek.
Miért tartják fogva a nőt akit folyamatosan szedálnak? Annyi mindenki eltűnik, tűnhet, akinek van hatalma simán mondhatja, hogy ki akar menni stb.
Számomra nagyon furcsa ez az egész hatalmi/beosztási rendszer. Amennyire profinak gondolják magukat ezekkel a kamerákkal, besúgókkal, irdatlan sok lyuk van az egészben.
144 év alatt nem sikerült elég kamerát csinálni, tervrajzot szeretni és bebiztosítani az egész Silo-t?
Ezek persze nem igazán zavarnak, mert számomra ettől izgalmas, hogy nem egyértelmű az egész mint a legtöbb sorozat, csak remélem, hogy nem szúrják el.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Frod
addikt
Mi is tegnap néztük meg az utolsó részt, én kedvelem, persze jogos minden mystery box-os érv, -
- de tudom úgy nézni, hogy ne feszüljek rajta. Persze a lore és a rejtély jobban érdekel, az egyéni szálakat a legvégén már túltekertük, de pl még így is inkább ez, mint a Yellowjackets.meg a vége nekem nagyon Alice in Borderlands copynak tűnik Na arról pl idén nem hallottam senkitől, a junkien is kb egy marék komment jött az évadkibeszélőre, és nem éppen dicsérik.
(aztán majd lehet jön a dicséret cunami, mint a banshee s4re )Do you see the white shadow?
-
paatrick
őstag
válasz Gardaai #71459 üzenetére
Milyen lényegi kérdésekre gondolsz?
Az IT főnöknyilván csak annyit mutatott meg amennyi elég volt ahhoz hogy kussoljon be a csaj mert "mindent látnak/láttak és a barátai is könnyen meghalhatnak ha nagyon picsogni akar és ellenáll a kimenetelnek, vagy mondogatja hogy "ő nem is mondta hogy ki akar menni" - ehhez a kamerás szoba bemutatása elég volt.
Mást akkor se mondott volna ha kérdezik mert itt nem lehetkockáztatni egy felkelést/puccsot. Mert ha kinyitják az ajtót akkor mindenki meghal. Vagy sugárzás vagy mérgező légkör mindegy, a levegővel terjed. Amúgy is úgy tűnt hogy ő annyit tud hogy a kijelző a valóságot mutatja, de a sisak viszont buherált képet, ezért is ijedt meg mikor a csaj tovább ment, hiszen akkor kiér a buherált kép nevezzük wifis hatóköréből. Gyorsan el is szaladt a szerverszobába, hogy mi a franc van, de elkésett mert addigra kiért a hatósugárból(?) és meglátta a valóságot a csaj. Illetve lehet az IT főnök se tudja mi van a fán túl, viszont azzal hogy a csaj elment tovább és nem halt meg, már elő is idézte a felkelés/puccs hangulatot. [ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz Major Lion #71458 üzenetére
Ez a nagy baj az ilyen mystery sorozatokkal: az első évad még érdekes, mert nyilván nincsenek kötelezve rá, hogy bármit is megválaszoljanak. Onnantól, hogy ki kellene bontani a háttérben meghúzódó misztikumot, már elhasal mindegyik. Bőven elég lenne az összes ilyen sorozatot minisorozatként 1 évadban kiadni. Emiatt már nem is nézem ezeket, úgyis mindig ugyanaz van és nincs befejezés, vagy ha van abban nincs köszönet. Utolsó amit láttam mystery sorozat a Wayward Pines volt, de ott is full ugyanez: iszonyat jó 1. évad, majd egy jóval gyengébb 2., mindig ez a recept.
-
Gardaai
senior tag
válasz paatrick #71442 üzenetére
Nekem az volt nagyon bosszantó, hogy:
Miért nem kérdezi meg senki a miértjét? Az IT főnök mindenről úgy is mindegy alapon kitálal, miért nem lehetett lényegi kérdéseket feltenni neki?
Másik dolog a rejtett lenti rész és a hdd. Miért veri szét a hdd-t ahelyett, hogy megnézné mi van rajta? Két okból is bosszantó: 1, nem tudja hogy valóban nem egy buherált, másik hdd-t ver szét 2, látszólag a végén őt is meglepte a titkos lenti rész és vagy a megtalált ajtó.
Összességében szerintem kiváló sorozat volt. Megvártuk egyben és ledaráltuk 1 nap alatt. Régen nem láttunk már nekünk tetszó sorozatot ami több kérdést vet fel mint megválaszol.. Valószínűleg ezért tetszett jobban nekünk mint másoknak.
Azt olvastam, hogy az első évad a 3 részes könyvsorozat első kötetének a felét dolgozta fel. Így még nagyon kevés infónk van, hogy bármit is eltudjunk dönteni, de rengeteg elmélet született a fejünkben. Várós a többi évad..↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Major Lion
senior tag
Mert gagyi. Elso evad tetszett, nagyon behuzott, de a masodikon mar azt latom hogy a keszitoknek fingja sincs mi tortenik es merre vigyek a sorozatot. Para nincs, mert mar huszadszorra nem ijedsz meg a halucinacioktol, mert kb minden jelentos ijesztgetes csak egy halu. Unalmas. Elvarratlan szalak mindenhol, tortenik valami jelentos, aztan kovetkezo reszekben mar szo sincs rola, vagy nincs jelentosege... Csalodas.
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
sherlock82
senior tag
válasz dellfanboy #71455 üzenetére
Szerintem van így ezzel más is
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
dellfanboy
őstag
Class of '09 -et senki nem porgette meg ki?nemrossz FBI sori, felenel jarok nekem idaig bejon, bar igazsag szerint a reacher s2-re faj mar a fogam
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Louro
őstag
From / Kiút
Fura, hogy alig van itt bejegyzés a sorozatról, pedig igazán megérdemelné. Már 2 évad lement és a következő berendelve. Mindkét évad egész jóra sikeredett. Parafaktor benne. Világépítés megvan. Karakterek nagyrészt rendben. Kíváncsian várom a 3. évadot, mert a 2. is elég izgalmasan zárult.Aki csípi a horrort, főleg a jumpscare nélkülit, annak szerintem tetszeni fog.
Végre nem egy megszokott sorozat.
Mess with the best / Die like the rest
-
janos666
nagyúr
Cyberpunk: Edgerunners (2022)
Az első néhány perc nagyon "riasztó" (túltolt anime még egy átlagos animehez képest is). Én sem kedvelem igazán a műfajt, mégis néztem már egy-két animét életem során (35 vagyok), bár címeket most nem tudnék felsorolni, mert nem igazán ragadtak meg bennem. Sőt, még magát a CyperPunk 2077 játékot sem isteníteném, úgyhogy nem is csak azért estem neki. Ugyanakkorr egyáltalán nem zavar, ha egy alapvetően más stílusú animált/rajzfilm behoz egy-két anime stílusú epizódot (csak úgy pusztán poénból/szarkazmusból, vagy a műfaj iránti kriticizmusból, stb).
Tehát átszenvedtem magam az első 1-2 részen, és kb. a 4. résztől már kezd egyenesen tetszeni. Legalább is egyelőre eltűntek a túlerőltetett "bulllettime" elemek és elkezdett kibontani valami story és stílusjegyek, amik a játékot idézik.
Úgyhogy a kedvencem ugyan biztos nem lesz, de szerintem most már végig fogom nézni, és nem csak valamiféle kényszerből (hasonlóan, mint ahogy a játékot is végigjátszottam: egyáltalán nem volt se korszakalkotó, de "az év játéka", de azért játszható --- ez esetben nézhető). Vannak sokkal rosszabb sorozatok mindenféle stílusból (olyanok is, amiket unalomból néztem végig).
De amúgy ja, talán jobb lett volna egy szimpla animált film, mint egy anime...
Szóval kicsit fura és maximum is csak átlagos, de ha játszottál a játékkal, akkor nézhető (később egyre több játékkarakter és a játékra hajazó elem bukkan majd fel benne)TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
HUTCHDB
nagyúr
Perry Máson 2. évad.
Hát ez is jó lett!
Nagyon jó dráma, krimi, minőségi kidolgozás, nagyon jól visszaadja a korabeli hangulatot, környezetet.
Látszik, hogy volt pénz a gyártás során.
Annak ellenére, hogy itt-ott ellaposodik, a leszbikus szál ellenére (már el vagyok érzékenyítve… kevésbé hat negatívan rám, mint korábban, vagy lehet immunis vagyok már) kifejezetten erősre sikerült az évad!Aki szereti az ilyen jellegű alkotásokat, kötelező darab!
10/8
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
stoon
addikt
válasz radi8tor #71446 üzenetére
remélem lessz még izgalom bőven a 2. évadba, és mielőbb elkészítikha tippelnem kellene , az alagút/ak vagy csak simán a silokat kötik össze vagy a "városba" vezet (#71442) paatrick:
elég sok mellet el "fog" menni bármerre indul [ Szerkesztve ]
steam, origin uplay: artika78 -- Az élők, csak wickendező holtak!!!
-
CptAdamica
veterán
Black Mirror S6:
Még talán a covid alatt láttam olyan nyilatkozatot a készítőktől, hogy jelenleg nincs felkészülve a világ egy új évadra és hát erre biztosan nem voltunk, elég halovány lett az egész évad az első rész számomra cringe parádé volt, a 3. részben
Viszont az utolsó rész egész jó volt, annak volt egy hangulata. Régen minden jobb vót.nem igazán értettem, hogy ha ennyire modern már az emberiség, akkor miért nem a robotok mennek az űrhajóval és miért a húsvér emberek. „Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
-
paatrick
őstag
Silo S1E10
Na én is megnéztem jöhet a 2. évad.
Sajnos sok minden új nem derült ki, a kijelzőmár a 2. részben tudható volt hogy vetítve van a törlőknek. De szerintem írtam is akkor, szemfülesek észrevehették hogy ugyanaz a videó megy a madárrepüléssel minden alkalommal.
Kár hogy a másik végére nem jutottunk el,a vizes alagsor is érdekesnek tűnik, bár lehet hogy csak ott vannak összeköttetve a silók egymással. Úgy látszott erről a polgármester se tudott.
Azért vicces lesz ha a 2. évadot úgy kezdik hogycsajszi benéz egy másik siló kamerájába 6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
negyven2
veterán
válasz KISDUCK #71433 üzenetére
Igazából a 2005-ös War of the Worlds-höz áll közelebb, abból a szempontból, hogy nem nagyon tudunk meg annál többet mint a sorozat által követett szereplők. Illetve nem annyira akciódús.
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ha valaki elkezdi nézni a The Crowded Room-ot akkor megnyugtathatom, hogy a 6. résznél végre elkezd érdekes lenni.
⭐ Stella
-
addikt
-
HUTCHDB
nagyúr
-
Bazsi1987
őstag
Ez melyik alkalmazás?
-
negyven2
veterán
Invasion - Season 2 Teaser Trailer (Twitter)
Augusztus 23 | Apple TV+
És még a 3. évadott is berendelték belőle!
[ Szerkesztve ]
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
Louro
őstag
válasz bobalazs #71418 üzenetére
Silo kicsit olyan ,mint a The 100, csak a földben. Kicsit Asimov acélbarlangjait idézi nekem low budget formájában.
A vetítés azért kell, hogy fellázadva meg akarja mutatni a többieknek, hogy milyen szép is a környezet. Trükkös megoldás, de hatékony. Valószínűleg pedig sugárzás lehet a környéken, ha nagyjából a fánál kidől mindenki. Bár szerintem egy kis extra gázzal vagy oxigénhiánnyal be lehetett volna biztosítani, hogy tényleg kidőljön. Elég amatőrök, hogy nem készültek B és C tervekkel. Mess with the best / Die like the rest
-
Janaboy
Topikgazda
válasz bobalazs #71420 üzenetére
Rájöttek, hogy nem volt megfelelő a ruha szigetelése a szalag miatt, a jobb szalagot kapta, ami így megvédte őt valóban. A "right on schedule" is erre utalt, hogy a szar szigetelés miatt pont meghalna. Nem odavetített holttestek, tényleg ott vannak.
Amúgy nem rég elolvastam a könyv összefoglalóját és lesz még itt csavar, csak érjük megJanaboy
-
bobalazs
nagyúr
válasz Janaboy #71419 üzenetére
Csajnak meg kellett volna halnia a végén? Meg mérgezték volna a gőz-gázzal mikor kiengedték, de megmentette az életét a "ruha szigetelés?"
Miért mondta a vezető hogy "right on schedule" mikor a csaj megborult az odavetitett holttestek mellett?
Távolba valami város nyomai vannak, talán elér oda következő évadba.
Szerintem hülye vége volt! -
bobalazs
nagyúr
Silo
Minek kellett a zöld környezet odavetítése? Miért van tele siloval az egész? Lehet hogy csak ott van kihalva minden? -
volandy
senior tag
válasz bobalazs #71337 üzenetére
nitro16
nubreed
xy.zsolt
Met
Goliath sorozat 2.évad. Nem volt rossz! Szokásos lassú építkezés. Nem zárták le rendesen Elkerülte volna a figyelmemet,mármint arra gondolok, hogy ilyen beteges ember vagy emberek miért nem nyerik el méltó büntetésüket! 3. évad másról fog szólni? hogy a kisgyereket miért akarták mindenáron megölni? -
Yodamest
veterán
válasz sherlock82 #71412 üzenetére
Meg kell nézni, úgy teljes a story, nem olyan borzalmas az mint amilyennek mondják. Annyi, hogy a Banshee amúgy egy jó 9-es sorozat és a 4. évad meg mondjuk 7.... szóval csak önmagához képest gyenge, de lehet sok más sorozathoz képest nem lógna ki a lóláb.
-
Janaboy
Topikgazda
Jó volt a Silo évad záró, bár reméltem ettől picit gyorsabban fog haladni a sztori..
Janaboy
-
Janaboy
Topikgazda
Witcher s03 első etap
Nem volt rossz de nekem már túl sok a politika benne.
Már nagyon Trónok harcás.Janaboy
-
Frod
addikt
Szerintem összesen nem hallottam ennyi Banshee s4 éltetést, mint dél óta.
Do you see the white shadow?
-
S e t h
nagyúr
válasz sherlock82 #71391 üzenetére
Egy ember ír egy véleményt és máris indroktinálva vagy?
Nincs véletlenül kölcsön pénzed? Becsszó megadom.
Egyébként nézd meg nyugodtan.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
-
darkrock
aktív tag
Kint van a Warrior 3. évad
-
Yodamest
veterán
Sweet Home, úgy látom erre nem reagált még senki, hát megteszem. Egyébként igen ez egy egész jó kis k-horror, de nem is feltétlen a horrorsága miatt, hanem a karakterek kidolgozása, motivációk, a különböző személyiség típusok ahogy be vannak mutatva, na ebben jó nagyon. Ezekben amúgy is erősek szoktak lenni az ilyen ázsiai filmek, pláne a japánok.
Én egyébként ebből a sávval szemben ajánlóból értesültem a sorozatról, de egyből meg is győzött az itt elmondottak alapján, nagyon piedesztálra emelik a srácok.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz sherlock82 #71391 üzenetére
Úgysem fogod tudni megállni, és amúgysem érdemes. Kapott rendes befejezést, csak kicsit össze lett csapva, de kihagyni semmiképpen sem éri meg.
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest