Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én tolom túl? Azok tolják túl, akik a szirupot gyártják. Nincs vékony vonal, általában elég egyértelműen megállapítható, hogy mikor nyálas giccs egy jelenet és mikor nem.
zene pótolni akarja a hiányzó drámai hatást
De hát pont ez az, hogy ha már pótolni kell valamit, akkor ott baj van. Lehet egy minimális mértékben talán rendben van, de ugye a kakkanatot hiába fújod le tejszínhabbal, nem lesz belőle somlói galuska.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Oldman2
veterán
-
Bad Pritt
félisten
Ez egy elmélet, gyakorlatba sosem lesz átültetve. A lényege az lenne, hogy ha a néző által, különböző karaktereken keresztül elérhető infókat megosztanák a szereplők a közös cél érdekében akkor előrébb lennének-e és ha igen, mennyivel. A szándékos info-visszatartást jobb helyeken meg szokták magyarázni, ráadásul a rejtélyes sorozatoknál szinte minden esetben egy fő cél szokott lenni: megoldani az adott ügyet, kijutni a szigetről, a városból, bárhonnan, stb. Ha a szereplők ezzel homlokegyenest ellentétes módon viselkednek az azért enyhe szemöldökráncolásra ad okot.
De amúgy van a szar kommunikáció emberek részéről és aztán ott van a From szereplőgárdája. Ez a sorozat ott tart, hogy mindenki ki akar jutni, a kulcs szereplők különböző utakon próbálják megfejteni a rejtélyt, el is jutnak valameddig, de közben nem adják át egymásnak a tudást, pedig tudják, hogy a másik is ugyanazzal a céllal csinál valamit. Nincsenek rosszban, nincsenek személyes titkaik, nincs igazából semmi, néző által elfogadható oka annak, hogy ha két ember beszél egymással a maguk wtf tapasztalatairól akkor miért nem osztják meg pont azt a részletet, ami a másiknak segítene. A második évad közepére olyan szintű kombinált tudáshalmazt sikerült nagyjából féltucat karakternél felhalmozni, hogy már én érzem magam kényelmetlenül, mikor az egyik megkérdi a másikat, hogy mi a baj, mit láttál, mit tudtál meg, az a másik meg nem viccelek, szó nélkül hátat fordít és elsétál, és ilyesmi nem egyszer és nem kétszer fordult elő 20 óra alatt.
Én ilyen idiotizmust őszintén mondom, nem igazán láttam még sorozatban, szóval nem is értem, miért vannak úgy oda érte az emberek.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
mephi666
nagyúr
persze, én se szeretem elcseszni az időmet feleslegesen, de ha valami már nem köt le, akkor inkább hagyom... sorozatnál könnyebben elengedem és hagyom a fenébe... filmnél amibe belekezdek, azt 99%-ban végig is nézem max a legalja imdb 2.0 körüli vackokba tekerek bele, ha 20perc után azt látom, hogy ez tényleg hulla
a filler-ről hasonlóan gondolkodunk, de ennek is elég szubjektív a megítélése: lehet, hogy egy jelenet valakinél betalál és "hangulatba hozza", másnak meg ugyanez teljesen üres... elég komplex dolog: pl mutatnak egy havas hegyoldalt, hozzá valami twinpeaks-szerű zenét és régi emlékekből építve lehet hogy megfog 40-50 évesen, de egy 20 éves gyereknél már lehet nem működik, aki a városból se tette még ki a lábát
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
egyedül poresznál érthető, ha valaki áttekeri a filler (khm ) részeket, mert senki nem abból fogja megtanulni, hogy kell kicserélni a sarokszelepet az alkalmi vízvezetékszerelőtől
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
k-adi
nagyúr
A tökéletes pár
The Perfect Couple (2024)Na ez a gond a mai sorozatokkal. Ez gyenge volt. Nicole Kidman szétbotoxolt arca egyszerűen kabaré, Liev Schreiber szerintem a forgatás alatt se volt józan, nemcsak a karaktere, a többiek meg olyan... meh. Voltak is, meg nem is. Alapvetően szeretem a whodunnit stílust, ezért is adtam ennek egy esélyt, de a 6 részes évadot simán le lehetett volna hozni 2 max 3. részben is, annyira üres ez... pedig nagyon próbálkoztak, átjöttek az izzadságcseppek a TV-n....
[ Szerkesztve ]
-
Pitterix
őstag
Mintha viaszbaba lenne, totál olyan.
Nem értem, hogy nekik vajon senki nem szól, hogy műarcod lett.....
Nekem még a sok trágárkodás volt oda nem illő. Kicsit feleslegesnek tartottam.
A víz hullámzása viszont tetszett."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
paatrick
őstag
Nekem nem rémlik hogy ki lett volna mondva a Netflixesben hogy az az. Mivel csak a VR játékban jelent meg mindig, ezért én simán azt hittem hogy az csak egy programozott MI, a játék/ismertető része. Amúgy magáról annyit mondott hogy:
ezt az emberi alakot veszi fel mert ez kényelmes az emberi agynak, de az idegenek nem emberek és lehet attól megijednének. [ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
nagyúr
Terápia S02 (2014)
A remek első évad után rögtön a 2. szezon első részének a legelején világossá tették az alkotók, hogy nem csak egy szimpla "more of the same" folytatásban gondolkodnak, hanem szeretnék überelni a korábbiakat. Nyitásként rögtön gyökeresen más irányú, de korántsem meglepő folytatásba lendül az első szezon egyik elvarratlan szála; hétfői páciensként pedig felbukkan egy zűrökbe bonyolódott politikus, Máté Gábor alakításában. Aztán szépen sorban jönnek az új ügyek keddtől csütörtökig, míg pénteken az első szezonban látottnak megfelelően maga András lesz a páciens...
Míg az S02E01 az egyik legjobb szezonnyitó epizód, amit valaha láttam, a folytatás sajnos nem ér fel erre a szintre. A keddi és a csütörtöki eset jó, de messze nem olyan érdekes, mint az első évad esetei, szerdán pedig számomra kissé orvtámadás jelleggel . A pozitív oldalon az áll, hogy András története ezúttal jóval gazdagabb, több lehetőséget ad Mácsai Pálnak, hogy a "paraszt" aspektus mellett András valódi emberi problémáit is megjelenítse; Máté Gábor egyre mélyebbre ásó politikusa pedig az első perctől az utolsóig szenzációs (és csak egészen ritkán csusszan át egy kicsit bombasztikusba).újra felbukkan Petra és Tamás, akikből nekem egy évad is bőven elég volt
Ami viszont zavart, az a sorozat "hangvétele". Az első széria kapcsán nem is tűnt fel, milyen kompetensen kerülték el az alkotók azt a műintellektuális szenvelgést, amibe a magyar művészfilmes világ előszeretettel lép bele - az első 30 epizódban ez csak helyenként bukkant fel, viszont az utolsó 5-öt gyakorlatilag dominálta, némi rossz szájÍzt hagyva maga után. Ehhez valószínűleg szorosan kapcsolódik, hogy a rendezést sem éreztem annyira feszesnek - az Enyedi-Gigor duó kiegészült Nagypál Orsival, aki kompetens munkát végez, de a két eredeti rendezőhöz nem ér fel; emellett Enyediék is produkáltak 1-2 ballépést, főleg a 33-as epizód ragadt meg a hatásvadász beállítások miatt.
Minden hibájával együtt, a Terápia 2. évada még mindig kitűnő szórakozást nyújt, csak hát az első évad és a nagyon ambíciózus kezdés után az ember még többet várt. Egy 8/10-et még így is meg tudok neki ajánlani.#értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
addikt
Fura, hogy pont a Kísértetre írod hogy "bezárólag" XD nekem is amúgy a Police már gyengére sikeredett vagy csak szimplán nem olyan jó, mint az elődök.
Na de ON: innentől alert leszek és amint jön az első trailer dobom is ide. Az eddigi jutub Netflix interjúk alapján amúgy a sorozat eredeti nyelven jön, nem angolul. Ez már óriási pozitívum hogy nem bepucsítani akarnak a holivadi igényeknek.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
Komplikato
veterán
"Ja, és ezért ugyan plusz pont nem jár, de Ella Purnell szemei szenzációsak"
Volt vele egy interjú még az Arcane szinkron kapcsán, abban a videóban konkrétan úgy néz ki, hogy gyárilag van akkora szeme, mint a CGI Alita-nak."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Továbbra sem olvastam a könyvet. Nyilván az jobb szokott lenni, vagy legalábbis nagyon más. Én inkább általánosságban beszélek, hogy habár lehetnének jobbak, de nem gagyik, hozzák azt a minimumot, amit kell. A sírásra én is mondtam, hogy túl sok, de van alapjuk, még ha viszonylag gyenge is, ami nem indokol ennyi időhúzó sírást meg pátoszt.
A Foundation / Alapítvány erőssége számomra továbbra is a sztori, ami elég jól működik, még ha sokat is módosíthattak rajta, az alapok érződnek. Illetve a látvány, talán az a legjobb benne, ott nagyon nem spóroltak, sőt, szvsz időnként még sok is.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nekem is nagyon bejött ez a sorozat, hatalmasat dobott rajta, a
/ismerettségi körben volt aki emiatt nem nézte végig, mert annyira nyomasztotta, illetve nem erre számított/.hogy a kezdeti vidámság után egyre komolyabb irányba ment a történet. Ha nem láttad, akkor ajánlom a most készült interjút a zaklatóval, a színésznő eszméletlen jól hozza a karaktert /nálam simán Emmy díjas/.A srác kemény dolgokon ment keresztül, nyílván nagyon sajnálja az ember, de szerintem ő is "benne" van ebben, komoly gondok vannak nála fejben.. "It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
paatrick
őstag
Az index cikkei mind határtalanul lelkesek miután megjött a zsíros támogatás a felsz...cikkért
Általában amit nagyon sztárolnak már el se kezdem, meg amúgy minden héten sikerül nekik megtalálni a "végre egy igazán jó sorozat", "legjobb sorozat amit idén láttunk" baromságokat.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Bad Pritt
félisten
-
Frod
addikt
Az hol leppatanás, ha végignézed a teljes szezont?
Én a másik véglet vagyok, mert nálam 10/10, mindazzal együtt, hogy teljesen meg tudom érteni, ha valakit semennyire sem kap el. De rétegcucc, nem is kell, hogy mindenki szeresse, kellenek ilyen darabok is.[ Szerkesztve ]
Do you see the white shadow?
-
addikt
-
nagyúr
The Bear S02 (2023)
Hát, pont mint az első évad, erről is nagyrészt lepattantam. Remekül van megcsinálva, vannak benne jó jelenetek (sőt, szuper jelenetek is), de az egész valahogy nem bír beszippantani, a legtöbb epizód felét végigmalmoztam. Az utolsó részt meg rühelltem. Nem vagyok szintúgy nem vonz. Ennyi, ez nem az én sorozatom.happy end fan, de a karakterek öncélú és szükségszerűtől messze álló kínzása #értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
k-adi
nagyúr
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem gond ha mélyre megy a sorozat és nem egyszerű a story, ha mondjuk egy Game of Thrones, Witcher szintű világot kell bemutatni, vagy ott van a Wheel of Time, a Hatalom Gyűrűi vagy az Expanse. Szerencsére ezek akciódúsabbak, szóval nem egy kategória tudom. Egy olyan sorozat ugrik be, ami hasonlóan lassú tempójú és nagyon sok rész után válik érdekessé, a Severance. Sajnos egyre több hasonló van ezekhez és nem is értem, hogy a piloton hogy jutnak át, nem hogy több évad is készül, miközben sorra kaszálják el a jobbnál jobb sorozatokat, pilotokat. Talán annyira low budget, vagy nem is Netflix produkció, hogy nem zavarja őket, illetve gondolom van némi elvárás, hogy helyi nemzeti filmek is felkerüljenek a palettára, a Hollywoodi vonal mellé.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
A problémám az vele, hogy nulla válasz, csak egyre több rejtély és nagyon lassú tempó, nem kevés kitérővel. Kicsit olyan mint a régi horrorfilmek, ahol nem volt pénz jó maszkmesterre, cgi-re és a film 90%-ig csak sötétben mozgó sötétség volt a rejtélyes valami.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
addikt
-
Pro Koryak
addikt
Így kezdődik:
Fallet EP01 Treriksroset clip -
madgie
titán
Nekem akkor még "poén" volt, most szülőként kevésbé az a lányomnál. De nem sírok, mert amúgy tünemény és rettentő okos, de azt már hatévesen látjuk, hogy szociálisan nagyon nehezen boldogul. A hazai pszichiáter/pszichológus szakemberek nagyon jól ismerik, kezelik, az oktatásban ez már nem jellemző, ott sokszor simán csak ő a rossz gyerek.
-
-
nagyúr
Ja hogy kanonikus...erre tippeltem, de amúgy az se volt meg, hogy az aspergerre kérdeztél rá!
Rég láttam, de szó szerint nem hangzik el, családon belüli skandináv sorozatfan hölgy említette, hogy emiatt viselkedik furán. Ő ezeket felismeri könnyen.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Pitterix
őstag
-
Louro
őstag
Azoknak, akik nem rohannak és szeretik, ha fel van építve egy történet. A mai suhancok már darálnak mindent úgy, hogy közben mobiloznak. Edzőteremben is, amikor a futópadra feltéve egy 13-as tablet, amin megy a meccs, de kezükben a mobil, amin meg pötyögnek a Messenger-be. Értem, hogy multitasking, de így igazán nem élveznek semmit. Kissé pazarlásnak érzem, de hát azt csinálnak, amit akarnak.
Ha épp úgy jön ki a lépés, hogy reggel mennem kell valahová, akkor a jólvanezígy-et is úgy hallgatom, hogy közben a minőséget a legkisebbre állítom, hisz a képanyagra nem tudok figyelni. Feleslegesen ne terheljem már a netet.
[ Szerkesztve ]
Mess with the best / Die like the rest
-
.LnB
titán
Chicken Nugget S01
Végignéztük. Ebből egy kis családi program lett nálunk. Mert megmutattam nekik az első rész, párom részéről ment a szörnyülködés az elején. De fiam a röhögött sokat végig. Úgyhogy eldőlt hamar, hogy végignézzük. És hát abszolút nem fájt, viszont csak ilyen vállalkozóbb kedvűeknek ajánlott. Szerintem néha kell ilyen "új" dolgokat is nézni. És erre tökéletes. Ez a koreai miliő nagyon egyedi.
És egyébként nagyon más a sorozat, mint amit az első három rész és a trailer ígér! Az első három rész az az elborult vígjáték, ami a trailer alapján várható. Aztán szépen kibontakozik egy sci-fi sorozat. (nem nagy spoiler: )
Idegen lényekkel, időutazással, több száz éven átívelő sztorival.
A sorozat 80%-án érezni, hogy nagyon kis költségvetésű. Aztán az utolsó 1-2 részen meg az, hogy azokra ment el a büdzsé nagy része.
Szóval nyitottan kell ehhez hozzáállni, mert nem elég, hogy full abszurd. De még ázsiai sorozat is. Nem bántam, hogy végignéztük, mert egyáltalán nem fájt. De ha valaki nem ad neki esélyt, az sem veszít semmit.
És mi volt nálunk vasárnap az ebéd?! Naná, hogy: [link] Egész héten rágtuk párom fülét miatta.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Essejó
veterán
-
veterán
Kína = Tiktok = ultragyors tartalom . Pont ott nem kellene működjön a lassú tempó,de a jelek szerint mégis működött . Van még remény !?Vagy lassan eljutunk a totálisan elbutult /2lábon járó zombi / 10sec -nél tovább egy dologra koncentrélni képtelen emberiség létrejöttéig.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Volt a kórházas jelenet, amikor a férje fejéhez vágta, hogy Denis nem tudta volna elviselni, ő (Olive) pedig csak azért nem hagyta el, mert meghalt, akiért elhagyta volna.
Szóval így maradtak együtt.
Ezt a gondolatmenetet nem cáfolta a férje (persze lehet, hogy ez is a konfliktuskerülő jellem miatt).
Mindenesetre a férj nem tűnt defektes személyiségnek és ilyen szempontból nem volt hiteles, hogy együtt maradtak és ennyi támadást elviselt Olive részéről. -
attiati
veterán
Egy pszichológiai esettanulmány.
Sokszor rossz nézni Oliver személyiség problémáit. Legszívesebben segítene neki a néző, de ehelyett csak nézi és nézi, ahogy újra kínos helyzetekbe kerül és újratermeli a megterhelő társas kapcsolatokat.
Gondolkodsz, hogy a férje hogyan tartott ki mellette? (Erre igazából csak részben kapunk választ. Csak annyit, hogy a fiatal csaj nem viselte volna el....)
Gondolkodsz, hogy miért nem kap segítséget senkitől Olive? Nem hajlandó senki rávilágítani a problémáira.
Mígnem rátalál élete végén az igazán mellévaló ember, aki szintén defektes, csak máshogy
A sérült fia szintén megtalálja a nyugalmát egy alkesz csaj mellett.Arra nem bírtam rájönni, hogy az elefántos jelenet mire volt jó és amikor a zongorán fű nő? [ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
De jó volt ezt olvasni.
Nem semmi, ahogy meg vannak keverve a szálak, és mindenki valahogy kapcsolódik mindenkihez. Az is kemény, hogy Alex
az Tyler lánya.
A vége Nekem a tetőpont azszerintem nagyon szép. Ott azért Daniel Zovatto rendesen odateszi magát. De nem lehet senkit kiemelni. Iszonyat magas színvonalú alakítások vannak benne szerintem.Tyler monológja a Hamletben.
Tervezem a könyv megvásárlását is, mert elvileg (eléggé) eltér a forgatókönyv.#74686attiati Van egy jelentős amplitúdójú érzelmi kilengése a sorozatnak. De a végére pozitív. Úgymond visszahoz az életbe.
#74688OgreImre Végül befejezted? Mert írtál az első három részről, de az után semmit.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
k-adi
nagyúr
Jimmy küldetése nem volt egyszerű, főleg úgy hogy ő is most csinált ilyet először, nyilván néha bénázott, de ha mögé nézel jobban, amit lehet te bénázásnak érzékeltél azoknak a fele valójában direkt provokálás volt. Persze nem ez az első sorozat amikor ilyen küldetést kap valaki, de érdekes tanulmányozni psziho és viselkedés-elemzés szempontból ez a sorozat is jó alapanyag
-
Pro Koryak
addikt
Engem még az zavart benne, Jimmy eléggé ostoba, buta, nem látta mennyire felhúzza a szövegelésével Larryt, emiatt akadozott a haverság, pont a lényeg.
Amúgy Paul Walter Hauser durvábban, betegebben néz ki a sorozatban, mint a valós elkövető. Nem igazán láttam még ilyet filmen.[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
-
negyven2
veterán
Az erőltetést úgy értem, hogy míg a könyvben és a sorozatban nem kerül kimondásra (vagyis nem foglaltak állást ez ügyben), itt konkrétan kimondják a dolgot. Nekem is tetszett ahová kifutott, de szerintem talán jobb lett volna ha nem konkretizálják ennyire dologt.
Amúgy igazából esetükben lehet LGBTQ dologról beszélni? Hiszen ők nem emberek, hanem "mennyi teremtmények", és itt maximum az ábrázolásuk az ami emberivé teszi őket (két "férfi"). “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
negyven2
veterán
Én is azok közé tartozom, akik azt mondják a 2. évadra, hogy oké volt... de azért az szerintem, hogy az egész évadban kb, jó ha összesen másfél rész foglakozott valójába a történet építésével, és a maradékban kaptunk egy eléggé erőltetett romantikusnak szánt szálat
És nem én vagyok az aki az ilyeneken fennakad, de itt azért nagyon kilógott az, hogy igazából 80%+-ban csak meleg/vegyes kapcsolatok voltak. Pluszban az se igazán tetszett, hogy az első évadban lévő bromance-ot itt már konkrétan lecserélték romance-ra. Ez amúgy elég sok sorozatban, filmben jelen van, már, hogy klasszikus férfi-férfi agy női-női közeli barátság már nagyon nincs is (Wednesday esetében is tele volt a twitter azzal, hogy jobb lenne, ha Wednesday-t inkább a szobatársával hoznák össze...)
[ Szerkesztve ]
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
senior tag
A leírás annyira hasonlított a Glory c. szintén dél-koreai sorozatra, hogy már kételkedtem abban, jól tudom-e a címét. Rákerestem a topikban egy másik hozzászólásra, és ugyanaz az eredmény. Mindenhol probléma a bullying, de ezeknek a kóreaiaknak kijuthatott belőle, hogy ilyen gyakori filmtéma a mértéktelen pszihopata viselkedés és annak megbosszulása.
[ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
nagyúr
Nem tudom egymástól megkülönböztetni a szereplőket az első 1-2 órában - ez filmnél nagyobb gond, mert addigra vége van
Első sorozatoknál ezzel kűzdöttem én is, de lassan menni fog, viszont amikor valakire név szerint hivatkoznak, akkor erősen kell logikázni néha, hogy az most ki is lenne...
Szóval amiket leírsz, azzal valahogy meg kell kűzdeni, de egy idő után elkap a gépszíj és vége, keresni fogod ezerrel a koreai sorozatokat! Amitől a legelső epizódnál kikapcsolatam, az a beszédük volt, nagyon zavaró, hogy sok szavukban elnyújtott magánhangzókat ejtenek piszok hosszan(a mi fülünknek legalábbis)...az érzelmi és erkölcsi dolgaik is szokatlanok eleinte. A hajlongás tényleg érdekes, főleg ebben a Kijelölt Túlélőben volt érdekes figyelni amikor változtak egyik pillanatról másikra az alá/fölérendeltségi viszonyok.
Minap láttam valami sorozatos oldalon, hogy 14000+ koreai sorozat van listázva, szóval lesz miből mazsolázni. Anno a skandinávokra voltam nagyon rácuppanva, utána nem nagyon bírtam USA sorozatot végignézni, most ugyanez van/lesz a koreaiakkal.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha megszokod a koreai mentalitást, nagyon rá lehet cuppanni a sorozataikra, pár hete láttam a Mások Bosszú-ját, előtte a A Flower of Evil-t, azóta a 3 Days és a Kijelölt Túlélőt, utóbbi kettő is szokatlan fordulatos, pörgős és végig tartja a feszültséget, alig bírtak rábeszélni, hogy kezdjek nézni koreai sorozatokat, de most már keresem őket! A 3Days kicsit 24-szerű, a Kijelölt Túlélő meg USA verzióban is van, legalábbis alapötlet ugyanez, de a koreai nagyságrendekkel jobb. Nyilván szokni kell azt a kultúrát meg azt is, hogy mielőtt megszólal a szereplő, gondolkodik. USA sorozatban azonnal nyomják mindenre a szöveget ehhez képest, de nagyon meg lehet kedvelni őket, ja és eszméletlen hasizmuk lehet, mert amennyit hajlonganak mindig....
Szóval szerintem hiánypótló lenne, ha aki lát jó koreai sorozatot, elkezdenénk azokat is ajánlani! Rákeresve azért vannak ajánlások....
Most látom, valóban a Bloodhounds is megvolt, szintén nagyon jó!
[ Szerkesztve ]
-
volandy
senior tag
Trapped tényleg lenyűgöző sorozat! Nagyon jól megrendezett, és minden karaktere elképesztően életszerű.
„Izland egyik távoli kisvárosában a rendőrség nagy erőkkel próbál egy bűnesetet felderíteni, amikor váratlanul erőteljes vihar zúdul a településre.”
A második évad talán jobb, mint az első. Szerintem! De minimum egyforma.
Nekiállok a 3. évadnak. Van arról infó, hogy lesz e folytatás mert te is írtad, hogy:„jó lenne tudni, hogy megy tovább Andri élete” -
-FreaK-
veterán
Engem a cselekmény és a szereplők hülyeségei annyira nem zökkentettek ki, az viszont minden alkalommal, hogy amikor felveszi azt sima kis szemüveget, mintha egy holo szobába kerülne, ami még egy mai VR sisakkal sem tud így működni, nemhogy egy olyan kis vacakkal.
Viszont kifejezetten tetszett a dráma része, az alakítások, valamint, hogy nem volt teljesen kiszámítható.
#Vortex / Örvénylés
-
vond
MODERÁTOR
Óóóó basszus, a Newsroom első évada az mekkora zsenialitás. Szerintem alapból is rendesen odavágott volna, de úgy, hogy még dolgoztam is 13 évet hasonló területen, így talán még jobban átjött. A második évad is közel olyan jó volt. A harmadikat viszont nem merem megnézni azóta sem. Annyiszor hallottam mindenhonnan, hogy azt már nem kellett volna megcsinálni. Azért majd csak időt szakítunk rá valamikor. Legalább lesz indok újranézni az első két évadot.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Nem is a konkrét események, hanem úgy általánosságban a világ meg a fő sztoriszálak tetszenek. A részletek sokszor sajnos igen gagyin vannak megvalósítva. De ennek ellenére nekem nagyon fenntartotta az érdeklődésem végig.
-
Louro
őstag
Azért Otisnál erősen hullámzott a sztori. Hol terapeuta lett, hol belecsöppent versengésbe, hol Meave volt a szereplő, hol
, majd megint Meave, majdRuby . Anyjával való helyzete is folyamatosan hullámzott. Eric-kel való viszonya se volt túl stabil.búcsú Eric sztorija szerintem el lett cseszve ezzel a
dologgal.halucinálós Ruby-t szerintem egész jól építették. De Aimee egy vicc lett. Adam az első évadban is furcsa volt. Helyzetét látva, nehéz is lett volna katarzist írni neki. De a végére aranyos helyzetbe csöppent. Ott volt egy ugrás a karakterben.
Mess with the best / Die like the rest
-
egész évben az egyik legszarabb film volt, amit láttam,
pedigmert akkoriban sokat jártam mozibaNem inkább így?
10-15 évesen általában teljesen más mindenki. Emlékszem haverom középsuliban haverom büszkén mondta, hogy mennek nézni a Holnaputánt, és az nagyon para film, mármint jó értelemben. Nekem meg a kedvenc filmem az Atomvonat volt. Vagy pl a Mátrix első részét annyira nem szerettem, a másodikat annál inkább, mert akcsijó.
Kb 16-17 kezdtem el nézni jobb filmeket, nagy mennyiségben, klasszikusokat is beleértve. Így 20+ éves koromra már nagyjából kialakult ízlésem, tudtam jól szűrni, és az egyetemi koliszoba kvázi mozivá alakult körülöttem, mert tetszett a többieknek amiket néztem.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest