Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
Üdvözletem!
Megoldható - bármilyen - routerrel az, hogy a PCtől kapja az internetet és így osztja tovább? Miként kell ezt beállítani? Számítógépnek PCI kártyán keresztül van internet elérése.
-
tajcsi
őstag
válasz localhost #18094 üzenetére
Nem. Merthogy sikerült beállítani csak valamit birizgáltam és ez van. Szóval az ADSL modemből egy lan kábel megy a WIFI routerbe, nem a WAN hanem a LAN portjába. Ez sugározza az internetet és nem birom lelassítani a cuccot...pedig ment, teszteltem is mobillal, nem lépte át a megadott sebességet most meg valamit sz*rozik a rendszer...
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
tajcsi
őstag
Sziasztok,
egy TP Link 543G routerrel szenvedek néelegesen hiába állítom be a cuccot, hogy pl10 megabittel töltsön, ő felmegy a maximális kapott sebességre amit az ADSL router ad...mi lehet a gond?
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
ADSL internetem van, a modemem és a router egy készülékben van. ( TD-8840 )
Az a gondom hogy erre a modem + router-re most rádugtam még egy routert a wifi miatt, a kapcsolat rendben is van, de nincs internet wifi alatt.
Tudnátok valami tanácsot adni hogy a 2. routert hogyan kell beállítanom? -
elttiL
senior tag
válasz f_sanyee #18088 üzenetére
Akkor passz. Ismerős informatikus ember mondta, amikor inci finci kábellel akartam összekötni a routert a modemmel, hogy ne, legalább 40 centi legyen. Motyogott vmit a UTP U betüjéről, hogy "Unshielded" tehát árnyékolatlan, de sajna nem emlékszem már rá. /most ipppen csapatleépítő bulin vannak, de ha végeznek +1-25 mnap és megkérdezem újra....
Super, meg is jött a válasz. Kösz.
A kávéskanál teáskanál hasonlat jóóó.[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz elttiL #18087 üzenetére
Úgy látom, külföldi fórumokon elég vegyes a dolog megítélése. Egyesek azt írják, hogy a specifikáció szerint valójában nincs minimális hossz. Mások szerint rövid kábel esetén a zavarérzékenység növekedhet, ha a párokba rendezett erek nem érik el az egy teljes fordulattal járó hosszúságot. Ez utóbbi felvetés mondjuk akkor lehetne megalapozott, ha az érpárok 'menetemelkedése' ennyire nagy érték volna, ez viszont nem igaz: a négy érpár ugyan (az áthallás csökkentése okán) nem egyforma meredekséggel csavart, de ez az érték mindegyiknél kisebb, mint 2 cm: [link]. Ezért ahogy többen is említik, általános esetben minden probléma nélkül alkalmaznak extrém rövid, akár pár centiméteres kábelt is.
Mod: tény, hogy a zavarelnyomás akkor az igazi, ha egy érpár mindkét ere ugyanannyi külső jelet (vagyis zavart) szed össze, ez a 'közös módusú' elnyomás pedig akkor teljesül a legjobban, ha egyenletes eloszlású zavar esetén az egyik ér pontosan ugyanannyi zajt szed össze, mint a másik. Vagyis ha a kábel hossza a menetemelkedés egész számú többszöröse, vagy már kellően hosszú ahhoz, hogy ne legyen lényeges különbség az érpár egyes ereit érő zaj / zavar mennyisége között. A gyakorlatban azonban a zajforrás sosem homogén, tehát ez úgysem számít annyira, ha pedig a kábel rövid, eleve nem szedhet össze annyi zavart (még ha a zavarelnyomási képessége nem is olyan jó). Meg mint említettem, az érpárok különböző mértékben vannak megcsavarva, tehát ha a komplett kábel rövid is, nem egyformán hat a zaj az egyes érpárokra.[ Szerkesztve ]
-
localhost
Közösségépítő
válasz f_sanyee #18088 üzenetére
Ezt a "kábé fél méter" pontosságot tartja a szakirodalom minimálisnak.
A csavart érpáron utazó jel hullámterjedésével magyarázzák. Nem jelenti azt, hogy ne lehetne rövidebb, ez egy elméleti számítás, ugyanúgy mint a 100-105m maximum.
Végtére is egy leveseskanál MINIMÁLIS mérete sincs meghatározva, csak van az a méret, ami alatt már teás vagy kávéskanálnak nevezzük.¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
elttiL
senior tag
Hi! Az után érdeklődnék, hogy mi a magyarázata annak, hogy nem lehet egy utp kábel 40 cm-nél rövidebb. Mi az oka?
-
-
Zoli133
addikt
Üdv! Azt hiszem talán ez a jó topik (ha nem akkor elnézést).
A helyzet az hogy valamilyen otthoni hálózat szerűt szeretnék kialakítani a mobilom és a PC-m közt (Win 7). Erre a problémakörre vannak alkalmazások de azok többségét kerülném. A helyzet úgy néz ki hogy van egy PC ami kábelen csatlakozik a routerhez. A telefon meg WiFi--n keresztül teszi ezt. Mobilon total commander-t használnám van hozzá LAN plugin tehát az elvileg jó kell hogy legyen. Az elsődeges cél hogy mobilról lásssam a gépen tárolt fájlokat. Ezt hogyan tudnám megoldani? Akárhogy próbálkozom a Win7-ben van hálózati megosztás de vagy én vagyok teljesen béna vagy a win és nem jött össze. Esetleg valami ötlet?"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
localhost
Közösségépítő
válasz Laybee #18082 üzenetére
Semmit. A tűzfal nem befolyásol.
Azon a gépen, amin a nyomtató lóg kell "megosztani" a nyomtatót, a másik gépen meg megosztott nyomtatóként megkerestetni és feltelepíteni.[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Lenne egy laptop és egy gép amin van két nyomtató, router. Szeretném a ha wifin lévő laptop nyomtatna. A tűzfalon milyen szolgáltatásokat kell engedélyeznem, melyik irányba, melyik gépen? Köszi előre is.
-
fenyoman
csendes tag
Sziasztok!
Összeraktam a cégemnek egy gépet és és az a problémám,hogy rettenetesen lassú rajta a net.Otthon tettem rá win 7-et és minden kifogástalanul működött.Digis netem van 50/20-as.A cégnél modem+vezetékes router.Rá van kötve a routerre még egy gép ami speed testen 8.5Mb/s le 0.45Mb/ feltöltést mutatott.Az új gép viszont csak 0.16Mb/ le és 0.45Mb/ feltöltést mutat.Azt találom érdekesnek,hogy a feltöltés egyezik.Ez az érték a másik gép kikapcsolásakor sem változik.Próbáltam kábelcserét,felcseréltem a router kimeneteket de semmi.Létezhet-e olyan,hogy mivel nem a céges környezetben lett a Win 7 felrakva,valami beállítási gondjai lehetnek.A hibaelhárító,nem talál hibát az internet kapcsolatban.Az erőforrás figyelő szinte semmilyen adatforgalmat nem mutat.Gőzöm sincs mi lehet a gond!Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít!
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy TP-Link WR841ND (legfrissebb fw)+DIGI Net (40/20) kombób. Nincs egy hetes egyik se, viszont pár napja feltűnt h furcsán mindenhol baromi lassú a feltöltésem. Csináltam 1 sebesség mérést a digi-s mérőoldalon és hát a 20mbit helyett csak 100-200kbyte/s-el dobálja felfelé az adatokat! Ez baromi nagy különbség. Ha csinálok 1 router restartot akkor 1-2 percig megvan a teljes sávszél de aztán visszaesik maradandóan. Ált. 2gép használja a netet az enyémen torrentezés is megy rendesen. Először arra gyanakodtam, hogy itt is az utorrent UPnP-vel megöli a routert vagy egyéb módon túlterheli, de még ha csak be sincs kapcsolba ez a gép akkor is ugyan így fent áll ez a jelenség. Nemtom számít-e, de a torrentes gépen fix ip van beállítva.
Tudna esetleg vki vmi okosat mondani erre a jelenségre, mert már szétbaltáz az ideg...
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
vante
aktív tag
Még mindig a következő a problémám: Nem látom a hálózatban lévő másik gépet
... nem érhető el. Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához. Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendszergazdájával, hogy megtudja, van-e hozzáférési joga.
Egy másik gépről meg látom, a megosztásba is bele tudok menni, de nem kér jelszót, pedig van rajta. Win7 van a célszámítógépen.
Melyik szolgáltatást kell bekapcsolnom, hogy kérjen is jelszót?
-
nagyfejü
őstag
Hali!
Kezdőként nagy problémába ütköztem. Adott egy tp-link wr1043nd router egy pc+külső winyó és egy Medialejátszó. A medialejátszó Samba t vagy NFS t tud. Nekem az NFS kapcsolat az istennek sem akar összejönni. Sambán keresztül látom a gépen megosztott mappákat , a külső winyóét is, de HD lejátszáskor akadozik a film.Nem lehetne úgy megcsinálni hogy a külső winyót közvetlenül a routerre dugnám és látná valahogy a pc és a mediaplayer is? Hátha akkor nem akadna!üdv.
-
atos19881101
senior tag
válasz stupid user #18068 üzenetére
Tűzfal kikapcs?
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
Claude Leon
senior tag
-
Casterke
tag
Az normális, hogy gigabites hálózaton 400mBit-el megy csak?
-
stupid user
tag
válasz atos19881101 #18067 üzenetére
nem, connect timed out
" ... TILTJUK a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólásokat (a hozzászóláshoz értve a nicknevet, aláírást és egyéb, a felhasználó által megadott adatot)... "
-
atos19881101
senior tag
válasz stupid user #18066 üzenetére
Pingelni lehet a szervert?
-
stupid user
tag
Sziasztok,
előre is elnézést kérek, amiért nem olvastam végig a topicot, ha volt már erről szó csak linkeljétek ide.
Vettem az irodába egy HP Proliant szervert, amin gyárilag Microsoft server 2011 van. Ezt szeretném úgy beállítani, hogy a kolléga otthoni XP-s gépéről (nincs routere, nincs hálózata) el tudja érni.
A router Cisco RV 120w (fix ip címmel), ami tud VPN-t, be is állítottam, kollégánál telepítettük a klienst (QuickVPN) és elvileg be is tud jelentkezni, mert a routeren megjelenik mint aktív VPN user, de a szervert nem látja.
A szerveren létrehoztam neki a profilt és engedélyeztem is a Dial in-nél, hogy vpn-en keresztül csatlakozhasson.
megpróbáltam az IP címünket kintről böngészővel megnézni, de nem megy, nem jelenik meg a szerver belépési felület.
A kábelezés most így néz ki: a net bejön a UPC dobozából a routerbe onnan két switch-en keresztül jut el a szerverbe. A szervernek fix ip-t adtam MAC alapján, a VPN usernek meg azt a tartományt "nyitottam" meg, amiben a szerver címe van.Segítsetek, mit b***tam el?
" ... TILTJUK a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólásokat (a hozzászóláshoz értve a nicknevet, aláírást és egyéb, a felhasználó által megadott adatot)... "
-
Tosee
őstag
Szia!
Csak azon gép hálózatkezelésével van gond ami wifi-n csatlakozik?
Mert ha többi gép kábelen, és csak ez az egy gép csatlakozik wifin, és pont ezzel van a probléma, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy a routeren be van kapcsolva a Access Point Isolation (Hozzáférési pont elszigetelése)! Tehát azokon a gépeken nem működik a fájl és nyomtató megosztás amik wifin kapcsolódnak... Csak a internet elérés van! Ezt általában nyilvános helyeken szokták alkalmazni (kávézókban, hotelekben, reptereken, stb...)
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
localhost
Közösségépítő
-
Bombraider__
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Múlt héten vettem egy asztali gépet, ebbe kellene lehetőleg PCI-os (lehet USB-s is,de gondolom azok gyengébbek) wifis hálókártya. 3-5ezer forint között, 17méterre van a router, laptoppal gond nélkül fogható a jel.
Előre is köszi!
-
-
gettz
csendes tag
Sziasztok!
Hetek óta szívok egy géppel, már kérdeztem különböző forumokon, szóval:
hálózat , 10 géppel, minden gép lát mindenkit, kivéve 1, az az egy gép a 9 másik gépen kívül csak 4-5t lát (változó) , a többit nem. Viszont amelyik gépeket látja, nem tud kapcsolódni hozzájuk ( A windows nem tud kapcsolatot létesíteni az //xy kiszolgálóval ).
Megvolt szinte már minden, a windows reinstallon kivül, Tüzfal ki/be, Antivirus uninstall, NetBIOS TCP/IP felett, tűzfalon az összes szabály engedélyezése, driver reinstall, rendszer visszaállítás.
Rendkivul idegesito, hogy nem tudok rájönni.
Esetleg valakinek valami ötlet?
Köszi előre is,
ÜDV
-
Imy
veterán
sziasztok!
Olyan programot keresnék, ami számolja az adatforgalmat, és hogy melyik alklmazás bonyolítja a hálózati forgalmat.
Ha lehet adapterekre lebontva (wlan, lan, 3Gmodem).
És ingyenes legyen, win7 kompatibilis. -
BoB
veterán
válasz atos19881101 #18048 üzenetére
Igen, az árakat nézem most
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
BoB
veterán
válasz atos19881101 #18046 üzenetére
Köszönöm!
-
BoB
veterán
Sziasztok
Létezik olyan PCI-os hálókártya amin több mint 1 darab csatlakozási lehetőség van RJ 45 kábellel?
-
atos19881101
senior tag
válasz stupid user #18043 üzenetére
Igen elképzelhető, hogy valami megfogja. Kapcsold ki próba erejéig az internet securityt.
-
stupid user
tag
válasz atos19881101 #18042 üzenetére
kösz, megpróbálom.
kicsit off, de talán tudsz segíteni:
a windows server gépről nem tudok belépni a cisco router admin felületére, ie9 van a gépen, be is adja 192.168.1.1 oldalt, de tök üres, nem jelenik meg a bejelentkezési felület.
Elképzelhető, hogy a server OS miatt olyan szigorú az internet security, hogy nem jelenít meg ilyen "kockázatos" oldalakat?" ... TILTJUK a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólásokat (a hozzászóláshoz értve a nicknevet, aláírást és egyéb, a felhasználó által megadott adatot)... "
-
atos19881101
senior tag
válasz stupid user #18040 üzenetére
Állíts be egy fix jelszóra és akkor nem fog változni. A program beállításai között keresd. ..
-
Krissz5435
aktív tag
válasz stupid user #18040 üzenetére
Teamviewernél nem lesz mindig ugyan az a felhasználónév meg a jelszó 1 gépnél? Keveset használom, erre nem emlékszek.
"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
stupid user
tag
válasz Krissz5435 #18039 üzenetére
A Logmein-t nem ismerem, de a Team viewer-hez kell a session password a másik gépről, én viszont akkor szeretném piszkálni, mikor nincs bent senki.
-
Krissz5435
aktív tag
válasz stupid user #18038 üzenetére
Teamviewer, de asszem a logmein is tud ilyent.
-
stupid user
tag
Sziasztok,
az irodai szerver gépen Microsoft Server 2011 fut, ahhoz szeretnék itthonról Win7 géppel hozzáférni.
Milyen kapcsolódási lehetőséget javasolnátok, hogy ne kelljen VPN-t állítgatni?Előre is hálásan
-
SyneT87
tag
válasz Casterke #18036 üzenetére
2m-es kábel kell max az antennának az nem sok sztem, és sajnos összekötni nem tudom mert nagyon rondán nézne ki, extender meg nagyon drága
láttam ezt a http://m.prohardver.hu/teszt/hogy_tavolabbra_elerjen_a_wi-fi/level_one_router_es_antennak.html tesztet és itt tetszik az antenna
üdv
Szilárd -
SyneT87
tag
Sziasztok,
Nekem is ilyen router-hez kéne antenna, elmondom mihez kéne: (kicsit lehet h hosszú lesz )
szóval, a router (Asus rt-n16) egy emeleti szobába van rögtön a lépcső tetejénél a lépcső mellett, a lépcső aljában van a nappali egy Samsung smart TV-el, és a routerem össze van kötve kábellel a pc-mel és azt szeretném, hogy a pc-n illetve a router-re kötött merevlemezen lévő filmeket wifi-n keresztül lejátszani a TV-n, de a jel nem lesz elég, és szeretném egy kb 3-4 méteres antenna hosszabbítást, és hogy erre mit ajánlanátok? illetve mivel tudom megosztani a pc-n lévő filmeket? windows 7
Köszi előre is a segítséget
Üdv
Szilárd -
Casterke
tag
válasz Gubek-Einste #18033 üzenetére
Böngészés közben ez megtetszett ha lecserélném a mostanit ilyenre, kellene még a range extender?
-
Casterke
tag
válasz Gubek-Einste #18030 üzenetére
Vagy ez jobb?
-
Casterke
tag
-
Topikgazda
-
Casterke
tag
Üdv mindenkinek, lenne két kérdésem az egyik az, hogy van-e valami program vagy windows integrált progi amivel ténylegesen megtudom osztani a fájljaimat mindenkinek aki azon a hálózaton belül van nem csak az otthoni csoportban van benne, hanem pl.: egy Mac OSx-re vagy egy Samsung LCD tv-re amiben van allshare funkció ez lenen a fő kérdés. Illetve van-e olyan kütyü ami feltudná erősíteni a routerem jelét vagy a wifi jelből tudna UTP kábelt csinálni, hogy azt belehessen dugni olyan készülékben amiben nincs wifi kártya. Köszönöm a válaszokat előre is. (Windows7 32bit)
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz RAiN91 #18024 üzenetére
Esetleg ha nem a legújabb van fent, akkor frissíts a routeren firmware-t!
Nem ismerem a win8-at, de annyi tény, hogy nem egy kész / kiadott operációs rendszerről beszélünk, így annak driver támogatása is elenyésző! Szóval én szoftveres hibalehetőséget sem zárnám ki![ Szerkesztve ]
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
2 Win8 gép ugyan abban az otthoni csoportban van. Az egyik gépen megoszttottam egy üres mappát, oda szeretnék a másikról másolni. Viszont nagyon lassan másolja, mitől lehet? Routeren keresztül megy. (Dlink 524). Wifi-n 77 kbyte/s, de kábelen sem gyorsabb (szintén routeren keresztül). -
Studi22
aktív tag
válasz krealon #18022 üzenetére
Köszönöm,
sikerült, egyszerűen összekötöttem őket kábellel gyorsan lett helyi hálózat majd az wifi adapternél pedig lehetett kezdeményezni megosztás ahol jelölhető volt ez a helyi hálózat és láss csodát működik.
"Net TV" felület tökéletesen fut, illetve sikeresen beállítható serviio nevezetű progiban mappa megosztás is illetve streamek lejátszása.
A világon a legveszélyesebb dolog,mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
-
Studi22
aktív tag
Üdv!
Egy hatalmas baromságot kérdeznék...
Megvalósítható az hogy van egy internet kapcsolat ami wifi routerbe megy amiről egy notebook veszi a jelet és ebből a notiból kábellel tovább vinni a netet egy másik eszközbe mely jelen esetben egy TV?Probléma hogy másik lakrészben van a router és a tetőn kellene még kialakítanom a kábelezést de addig is használni avagy kipróbálnám a dolgot mert a kábel már meg van csak fúrni és faragni kellene.
Köszönöm előre is és el lehet küldeni melegebb éghajlatra ha nem...
A világon a legveszélyesebb dolog,mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #18016 üzenetére
Valaki nem tudna segíteni a teljes megosztás letiltásban?
A hálózati infrastruktúrában, az enyém mellet, néha van még plusz 1-2 router. 1234 pin megadással csatlakozni is tudnék hozzájuk. MAC cím alapján itt az egyik. Ez mi a fene lehet? Idegen routerek csatlakoznak a hálózatomhoz?
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Win7-ben 5 mappából 3 mappát jelszóval szeretnék levédeni. Hogyan tudnám azt megoldani, hogy a mappát megosztom és jelszóval lehet hozzáférni?
..........""..........
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #17947 üzenetére
Az #1 hozzászólásbán leírtak alapján "Sok embernek nem megy a megosztasok elerese, pedig elvileg mindent jol csinalt. Ha megprobalkoznak \\masik.gep.ip.cime -vel akkor az esetek 99,9%-ban mukodik." a laptop is látja a pc-t, az XP-hez hasonlóan nem csak a megosztott mappát és viszont a pc-ről a laptopot. Ezt, hogy lehetne elkerülni? A PC-n hiába tiltottam le a megosztást, nem számít. Ez azért van, mert a laptopról névvel, jelszóval lépek be? Azt, hogy tudnám elérni, hogy csak a megosztott mappa látszódjon? A megosztást, hogy lehet eltávolítani?
[ Szerkesztve ]
-
Silverss
aktív tag
válasz krealon #18014 üzenetére
Beállítottam, de ez a roaming dolog egyáltalán nem működik.
A TV-m kétszer találja meg a hálózatot.
Az iPhone-om ugyan csak egyszer találja meg de azt használja amelyikre először csatlakozott, ha kimegyek a kertbe, elvileg a közelebb lévőre kellene csatlakoznia, de nem teszi.A Nokia telefonom is 1x látja a hálózatot, ki is írja, hogy 2 hozzáférési pont, de ugyan úgy viselkedik mint az iPhone.
Nemtudod mi lehet a para?
Edit: Vagy csak kapcsolódáskor nézi meg, hogy melyik az erősebb?
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz Silverss #18013 üzenetére
Az AP mod, nem WDS. Semmi szukseg a MAC Address-ekkel valo buveszkedesre. A ket eszkoz kozott kabeles (UTP) kapcsolat kell legyen.
AP modban a routerbol csak a LAN oldali switch van hasznalatban es a radios egyseg.
Mivel le kell tiltani rajta a DHCP szervert, igy effektive a WAN port es a cimforditas (NAT) nem kerul felhasznalasra. Igy tehat kapunk (nem utkozo IP beallitas mellett) egy 4 (1 uplink +3) LAN portos AccessPoint-ot, aminek a webes feluleten lesz egy csomo felesleges dolog.Ha routered (A) LAN IP cime 192.168.2.6
es a DHCP tartomany 192.168.2.8 vagy nagyobb IP-vel kezdodik,
akkor az AP modu masodik (B) router LAN IP-jenek jo lesz a 192.168.2.7 -
-
dr.bubo
őstag
válasz Silverss #18008 üzenetére
A virtual serversben kell portot nyitni hozzá.
szerk. most látom nem akarsz virtual servert használni.
[ Szerkesztve ]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
Krissz5435
aktív tag
válasz atos19881101 #18009 üzenetére
Egyszer próbáltam, hogy a vevőt kijjebb viszem, ahol légvonalban sima rálátás van egyik antennáról a másikra de nem javult. És ugye usb-nél 5m-ig nem lesz rosszabb az átvitel, és csak 4 méter kábelt használtam, szóval nem tudom mi lehet. De akkor marad ez. Lehet az, hogy elmegy néha a net a gép hibája és mégsem a routeré. Mondjuk van olyan, hogy bekapcsolom a gépet és nincs net, kihúzom a vevőt, aztán vissza és van net. Pedig a vevő meg az usb is jó.
De azért köszi mindenkinek aki segített, akkor addig marad így.
[ Szerkesztve ]
-
atos19881101
senior tag
válasz Krissz5435 #18006 üzenetére
A földre sem tudod lerakni? Én a helyedben csak egy próba erejéig oda raknám az eszközt, hogy segít e a problémán. ...
-
Silverss
aktív tag
Beállítottam és NEM nyitja ki a portot.
Ezt a portot a Call of Duty sorozat használja, ha nyitva van játék közben a NAT Type mellett az Open felirat virít, ahogy eddig volt a régi routeremmel.
Most az újjal pirosan mutatja, hogy zárva. Tudom, hogy DMZ-vel, UPnP-vel, vagy Virtual Serverrel menne, de én azt szeretném, hogy a hálózat összes gépén Open legyen a NAT a Call of Duty-ban, tehát DMZ és Virtual Server kizárva. Az UPnP enyhén irritál, hogy minden alkalommal hozzá kell adni vezérlőpultban a portot, akárhányszor reselem a gépet.
Nem tudjátok mi lehet a gond? A képen látható megoldás miért nem működik? -
m0rd0k
senior tag
válasz atos19881101 #18003 üzenetére
Az tuti nincs. Akkor simán teszem fel, cső nélkül. Köszi.
Minden szinten,szinte minden.
-
Krissz5435
aktív tag
válasz atos19881101 #18005 üzenetére
Egyébként most kapcsolok Lépcső alá nem tudnám betenni, lépcső mellett pedig kanapé van, ahol egy kis asztalnak sincs már hely(pedig a router tényleg egy kis polcos asztalon van, de az sem férne oda.
-
atos19881101
senior tag
válasz Krissz5435 #18004 üzenetére
Hát akkor ki kell cserélni azt a két kábelt.
Az irányított antenna nem hiszem hogy ez esetben megoldás lenne.
-
Krissz5435
aktív tag
válasz atos19881101 #18002 üzenetére
Sajnos nem, mivel 2 kábeles gép már rá van kötve, a kábel pedig ki lett számolva. Egyébként ha az egyik antenna irányított lenne az mennyit erősítene? Stabilabb lenne a jel?
-
atos19881101
senior tag
válasz Krissz5435 #18001 üzenetére
A lépcső mellé közvetlenül nem tudnád rakni a routert? Mert onnan egyenletesebben "befogná" az egész lakást. A jelenlegi helyzetében nem túl szerencsés ...
-
Krissz5435
aktív tag
válasz atos19881101 #17998 üzenetére
Na akkor a felső rész az emelet, az alsó a földszint. Az emeleten lévő lefele nyíl az én vevőm, a földszinten a felfele nyíl a router(841nd 2 darab 8dB-es antennával). A piros rész a lépcsőt jelképezi. Lényegében csak a lépcső részen tudna szabad levegőben terjedni a wifi, de a plafon sem fából van, hanem 30-40 centi jó erős vasbetonból, vashálóval és betongerendával fűszerezve. A lépcső tetején folyosó van. A földszinten lévő piros pötty a lépcső alját jelképezi, és az egy nagy nappali.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Eredeti játékok OFF topik
- BestBuy topik
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 10
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest